3 Νοε 2009

Άρης: Ο νέος τεχνικός είναι ο Κούπερ

Άρης: Ο νέος τεχνικός είναι ο ΚούπερΕπίσημα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ο προπονητής του Άρη. Θα υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους.Η άφιξη του θα γίνει την Πέμπτη στις 13:40 στην Θεσσαλονίκη. Οι "κίτρινοι" εξέδωσαν ανακοίνωση για τον Αργεντινό τεχνικό που λέει: "H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την πρόσληψη του Hector Raul Cuper στην θέση του προπονητή της ομάδας για ένα χρόνο".

Τεννές: «Προβάδισμα έναντι των άλλων η Κέρκυρα»

Β Εθνική: Τεννές: «Προβάδισμα έναντι των άλλων η Κέρκυρα»Προβάδισμα ανόδου έχει αποκτήσει η Κέρκυρα έναντι των αντιπάλων της. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση και ο Μπάμπης Τεννές πιστεύει ότι η ομάδα του αποτελεί μαζί με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου φαβορί για την άνοδο.

«Θεωρώ ότι εμείς και ο Ολυμπιακός Βόλου έχουμε αποκτήσει προβάδισμα έναντι των άλλων αντιπάλων μας. Από εκεί και πέρα, ο Πανσερραϊκός και ο ΟΦΗ έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων για να πάρουν την άνοδο. Θεωρώ ότι αυτές οι τέσσερις ομάδες πρέπει να έχουν στόχο την απευθείας άνοδο».

Οι παίκτες ξαναγυρίζουν στις προπονήσεις την Τετάρτη. Ο Φαμπρίς Ρεπερνέ προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα.

Οι "εκλεκτοί" της Ουκρανίας ενόψει Ελλάδας

Οι "εκλεκτοί" της Ουκρανίας ενόψει ΕλλάδαςΕκτός έμειναν ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Κιέβου, Αλεξάντρ Σοφκόφσκι, και ο μέσος της Ντνίπρο, Σέρχι Ναζαρένκο, λόγω τραυματισμού. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Άντρι Ρούσολ, οι οποίοι έχασαν λόγω τραυματισμού τις αναμετρήσεις με Αγγλία και Ανδόρα για τα προκριματικά της διοργάνωσης. Πιο αναλυτικά η αποστολή:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Αντρέι Πιάτοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ρούσταμ Χουτζάμοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Στάνισλαβ Μπόγκους (Ντιναμό Κιέβου)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Βιτάλι Μάντζιουκ (Ντιναμό Κιέβου), Γέβγκεν Χατσερίντι (Ντιναμό Κιέβου), Βασίλ Κόμπιν (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ολεξάντρ Κούτσερ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Βιάτσεσλαβ Σέβτσουκ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γιάροσλαβ Ρακίτσκι (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γκριγκόρι Γιάρμας (Βόρσκλα Πόλταβα), Αντρέι Ρούσολ (Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ), Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (Μπαρτσελόνα)

ΜΕΣΟΙ: Ολέξι Γκάι (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ολεξάντρ Αλίγεφ (Ντιναμό Κιέβου), Όλεγκ Γκούσεφ (Ντιναμό Κιέβου), Τάρας Μίχαλικ (Ντιναμό Κιέβου), Αντρέι Γιαρμολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Ρουσλαν Ρόταν (Ντίπρο Ντνιπροπετρόφσκ), Ανατόλι Τίμοσουκ (Μπάγερν Μονάχου), Ιγκόρ Χιντόμπιακ (Καρπάτι Λβιβ)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Βολόντιμιρ Γκομένιουκ (Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ), Γέβγκεν Σελέζνοφ (Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ), Αρτέμ Μιλέφσκι (Ντιναμό Κιέβου), Αντρέι Σεφτσένκο (Ντιναμό Κιέβου)

Σκέψεις για ανάσες σε «Κάρα»

Το ενδεχόμενο να δώσει ανάσες στον Γιώργο Καραγκούνη στην αναμέτρηση με τη Στουρμ Γκρατς, για το Europa League, την προσεχή Πέμπτη, εξετάζει ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο έμπειρος μέσος είναι καταπονημένος από τους συνεχείς αγώνες και στην προπόνηση της Τρίτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ολλανδός προπονητής έδειξε ότι προσανατολίζεται να μην τον χρησιμοποιήσει από την αρχή.

Στη δοκιμή ενδεκάδας που έγινε, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, οι Γκάμπριελ και Σπυρόπουλος στο αριστερό και το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στόπερ θα είναι οι Βύντρα και Σαριέγκι, με τον Μπιέρσμιρ να μένει στον πάγκο. Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα θα είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ, έχοντας λίγο μπροστά τους τον Κατσουράνη, τον οποίο θα πλαισιώνουν από τα άκρα οι Νίνης και Σαλπιγγίδης, με τον Σισέ να είναι ο μοναδικός σέντερ φορ. Πάντως, στο δεύτερο μέρος των δοκιμών, αντί του Νίνη χρησιμοποιήθηκε ο Λέτο ως αριστερός χαφ.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μαρίνος (τραυματίας), Χριστοδουλόπουλος, Δάρλας, Μαχλελής (για λόγους τακτικής), Σεϊταρίδης, Μάντζιος, Κλέιτον και Τζιόλης (δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA).

Δεν μπορεί να πάει στον Ολυμπιακό ο «Ιβ»!

Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση να κινηθεί για την απόκτηση του Αντρέας Ίβανσιτς. Όμως, όταν ο Αυστριακός πήγε στη Μάιντς, είχε υπογραφεί ειδικός όρος στο συμβόλαιό του, που απαγορεύει τη μετακίνηση του «Ιβ» από τη γερμανική ομάδα στους Πειραιώτες.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Bundesliga, έχοντας πετύχει έξι γκολ (ο πρώτος έχει επτά) και έχει έξι ασίστ. Το καλοκαίρι η Μάιντς είχε δώσει 800.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τον δανεισμό του διεθνούς παίκτη για δύο χρόνια, αλλά αν δώσει άλλα 200.000 ευρώ αποκτά το 100% των δικαιωμάτων του.

«Να συνεχίσω με νταμπλ!»

Την πρώτη του συνέντευξη από τότε που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό έδωσε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, και ο στόχος του είναι ο ίδιος με αυτόν που πέτυχε τη σεζόν 2003-04, πριν φύγει για την Πόρτο. «Θέλω να συνεχίσω όπως έφυγα. Με το νταμπλ», τόνισε ο διεθνής μπακ, μιλώντας στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι», που κυκλοφορεί αύριο, 4 Νοεμβρίου.

Ο 28χρονος παίκτης εμφανίζεται ευχαριστημένος από το γεγονός ότι αρχίζει και παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Χενκ Τεν Κάτε, κάτι που θα συμβεί και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

* Τη στήριξη τουλάχιστον 4.000 φίλων του θα έχει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στη Λιβαδειά, αν και η «πράσινη» ΠΑΕ έχει 3.000 εισιτήρια στη διάθεσή της. Ηδη, προγραμματίζονται εκδρομές και εφόσον βοηθήσει ο καιρός, οι παίκτες του Τεν Κάτε θα παίζουν σαν να είναι στην έδρα τους.

«Η ΑΕΚ στον Μπομπ τώρα»!

Απόλυτα θετικός στην είσοδο του Μπομπ Κοζώνη στα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Γιώργος Κιντής. Με δήλωση στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Γιάννη Καραλή, ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης» ξεκαθάρισε ότι βλέπει με καλό μάτι την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον γνωστό επιχειρηματία, τονίζοντας πως: «Η θέση μου ως οπαδός είναι ξεκάθαρη: Δώστε την ΑΕΚ στον Μπομπ ΤΩΡΑ».

Θανόπουλος: «Φταίμε όλοι»!

Κάλεσμα αφύπνισης στους παίκτες της ΑΕΚ απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος, που πέρασε από τους Θρακομακεδόνες και μίλησε στην ομάδα.

«Υπάρχουν απαιτήσεις από εσάς, γιατί είστε καλοί ποδοσφαιριστές. Ευθύνες έχουμε όλοι μας. Διοίκηση, προπονητής και παίκτες. Όλοι έχουμε μερίδιο για τα αρνητικά αποτελέσματα», είπε σε ήπιους τόνους και πρόσθεσε: «Ο κόσμος είναι ξενερωμένος και πρέπει να συνέλθετε για να τους φέρουμε και πάλι κοντά μας. Να γίνουμε ξανά οικογένεια ως ομάδα και θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα και ο κόσμος θα είναι κοντά μας και πάλι. Σας πιστεύουμε όλοι. Έχετε αδικήσει τους εαυτούς σας και την ιστορία της ομάδας μας. Για αυτό και ο κόσμος είναι εξαγριωμένος».

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ενημέρωσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για όλες τις εξελίξεις στις επαφές των μετόχων με τον Χαράλαμπο Κοζώνη.

Εκτός και ο Μάκος

Ένα επιπλέον πρόβλημα προέκυψε στην ΑΕΚ εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για το Europa League (22:05). Ο Γρηγόρης Μάκος υπέστη θλάση στους οπίσθιους μηριαίους στο αριστερό πόδι και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 10 ημέρες, έτσι χάνει το ματς της Δευτέρας απέναντι στη Λάρισα, αλλά πιθανώς και τα μπαράζ της Εθνικής απέναντι στην Ουκρανία.

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ένιωσε ενοχλήσεις στο θώρακα, από μια αγκωνιά που δέχτηκε στο παιχνίδι της Κυριακής και έτρεξε μόνος του. Πάντως, ο Σουηδός αμυντικός δεν υπολογιζόταν για το προσεχές ευρωπαϊκό παιχνίδι, αφού είναι τιμωρημένος, όπως επίσης και οι Άρσε και Αραούχο, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Γκερέιρο. Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε τελικά ο Ζεράλντο Άλβες, αφού παρότι προπονείται πλέον κανονικά, του λείπουν παιχνίδια. Έτσι, στο κέντρο της άμυνας θα παίξει ο Γιάχιτς με έναν εκ των Γκέντσογλου, Ενσαλίβα ή Χουανφράν, ενώ Γεωργέας και Καράμπελας θα καλύπτουν τα δύο άκρα.

Οι 19 παίκτες που επέλεξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος λόγω τιμωρίας θα βρίσκεται στην εξέδρα και όχι στον πάγκο, είναι: Σάχα, Αραμπατζής, Χουανφράν, Γεωργέας, Λεονάρντο, Καράμπελας, Παυλής, Γιάχιτς, Καφές, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Γκέντσογλου, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο.

Μπόλονι: «Να προχωρήσει του Γιοβάνοβιτς ο Ολυμπιακός»!

Το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα στη συνέντευξη Τύπου της Σταντάρ Λιέγης, μία μέρα πριν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Και αυτό διότι ο προπονητής των Βέλγων, Λάζλο Μπόλονι, όταν ρωτήθηκε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς, όχι μόνο είπε την άποψή του αλλά τους παρότρυνε να κινηθούν για την απόκτησή του!

«Ο Γιοβάνοβιτς (σ.σ. μένει ελεύθερος το καλοκαίρι) είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Όσο για τον Ολυμπιακό, παίζει συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ και εμένα από αυτά που είδα μου αρέσει. Το Καραϊσκάκη, η ομάδα… Το θέμα είναι τι θα κάνει ο ίδιος ο παίκτης, αφού τον θέλουν Ισπανία και Αγγλία. Αν ο Ολυμπιακός τον θέλει, τότε λέω να το προχωρήσει», τόνισε αρχικά ο προπονητής της Σταντάρ και συνέχισε αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι του ματς με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Μας έχει μείνει το πρώτο παιχνίδι που χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Ήταν μάθημα για εμάς. Ο Ολυμπιακός και η Άρσεναλ είναι αυτή τη στιγμή οι πιο άνετες ομάδες του γκρουπ γιατί έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς. Για εμάς το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικό. Είναι παραπάνω από σημαντικό. Περιμένω από κάποιους παίκτες μου καλή απόδοση και από κάποιους άλλους καλύτερη σε σχέση με τον αγώνα της Αθήνας. Εάν πάρουμε τους 3 βαθμούς τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Αν πάρουμε 1 βαθμό τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Στις 2 αγωνιστικές που θα απομένουν θα κοιτάξουμε να παλέψουμε για την 3η θέση και το Γιουρόπα Λιγκ. Εδώ άρχισε να βρέχει και μπορεί αυτό να μας κάνει καλό γιατί είμαστε πιο συνηθισμένοι. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για 2- 3 παίκτες στην ενδεκάδα, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα βάλω τους καλύτερους».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο επεισόδιο του με τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς, τον οποίο είχε κατηγορήσει για αδιαφορία, είπε: «Τα έχουμε βρει, δεν θέλω τίποτα περισσότερο για αυτό το θέμα».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο τελευταία πατέρας, Ντε Καμάργκο: «Είναι το μεγαλύτερο δώρο της ζωή μου που γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί», ήταν το σχόλιο του και στη συνέχεια μίλησε για το παιχνίδι: «Θα προσπαθήσουμε με όλες δυνάμεις για τη νίκη. Θέλουμε να βάλουμε ένα γκολ περισσότερο από τον Ολυμπιακό για να πάρουμε τη νίκη».

Σισέ και Σιόντης τα βραβεία

Ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Στέφανος Σιόντης ήταν οι νικητές των βραβείων για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Ο γάλλος σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού με τα δύο γκολ που πέτυχε οδήγησε τους "πράσινους" στην αγχωτική νίκη με 2-1 επί του Πανιωνίου και όπως ήταν φυσικό κέρδισε το βραβείο του MVP της αγωνιστικής.
Ο μέσος της Καβάλας από την άλλη με το εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε κόντρα στον Πανθρακικό άνοιξε το δρόμο για την ευρεία επικράτηση των "αργοναυτών" με 3-0 και συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά για το Best Goal της αγωνιστικής.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
- Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός)  56,5 %
- Λουτσιάνο Γκαλέτι (Ολυμπιακός) 36,8  %
- Βλάνταν Ιβιτς (ΠΑΟΚ)  6,7 %
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
- Στέφανος Σιόντης (Καβάλα)  86,6 %
- Αλεξάνταρ Σίμιτς (Λάρισα)  9,7 %

Είπε αντίο ο Μαζίνιο

Μετά από συζητήσεις που είχε με την διοίκηση του Αρη το μεσημέρι της Δευτέρας (2/11) βρέθηκε η χρυσή τομή για την λύση της συνεργασίας του με την ομάδα των "κιτρίνων" και έτσι ο Ιομάρ Μαζίνιο αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τους θεσσαλονικείς.
Οσο για τους λόγους του διαζυγίου; Είναι σαφές ότι ο Μαζίνιο πλήρωσε το τίμημα της μέτριας πορείας που διαγράφουν οι «κίτρινοι» στο πρωτάθλημα, καθώς η μέχρι στιγμής βαθμολογική συγκομιδή, κάθε άλλο παρά διαμόρφωσε κλίμα ικανοποίησης στις τάξεις της διοίκησης. Οι επιτελείς του Αρη εκτιμούν ότι βάσει του υλικού που διαθέτει η ομάδα, δεν δικαιολογείται η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ενώ χαρακτηρίζονται λίγοι οι 14 βαθμοί που έχει εξασφαλίσει.
Ακόμη, έχουν σαφέστατα παράπονα για την απόδοση της ομάδας στα δεύτερα ημίχρονα των τελευταίων αγώνων. Ξεκινώντας δηλαδή από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, την αγωνιστική καθίζηση της επανάληψης στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά και την παθητική στάση που είχε η ομάδα απέναντι στην Λάρισα, παρότι αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα στο δεύτερο μέρος του αγώνα στο Αλκαζάρ. Ο βραζιλιάνος προπονητής μετέβη μάλιστα στις εγκαταστάσεις του Ν.Ρυσίου για να αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν θέλησε να κάνει την παραμικρή δήλωση για το τέλος της συνεργασίας του με τον Αρη.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης αναμένεται εντός των επόμενων ωρών και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει - με διαφορά ελάχιστων ωρών - η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Είναι ξεκάθαρο εξάλλου ότι οι θεσσαλονικείς έχουν συμφωνήσει με τον αργεντίνο προπονητή για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων (1+1) και προφανώς απομένει να στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του ή ακόμη να βάλει ένα επίσημο τέλος στη συνεργασία του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γεωργίας.

Η επίσημη ανακοίνωση
Το απόγευμα της Δευτέρας (2/11) η ΠΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα τη λύσης της συνεργασίας της με τον Μαζίνιο. "Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την συμφωνία για λύση της συνεργασίας κοινεί συναινέσει με τον Ιομάρ Μαζίνιο και το Ντονάτο Γκάμα Ντα Σίλβα. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ τους ευχαριστεί για την μέχρι τώρα προσφορά τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στην καριέρα τους. Οι δύο προπονητές βρέθηκαν στην  σημερινή προπόνηση της ομάδας και αποχαιρέτησαν τους ποδοσφαιριστές και τους υπόλοιπους πρώην συνεργάτες τους", ανέφερε η ανακοίνωση.

Μελισσανίδης υπέρ Κοζώνη!

Παρέμβαση υπέρ του Χαράλαμπου Κοζώνη έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με δηλώσεις του στον Τύπο, με τον γνωστό επιχειρηματία να δίνει "ψήφο εμπιστοσύνης" στον υποψήφιο επενδυτή της ΑΕΚ.



"Είμαι με Κοζώνη", είπε χαρακτηριστικά ο Μελισσανίδης στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν κι οι δηλώσεις του στην "GoalNews".
"Χρήστο, αν τα πράγματα είναι έτσι όπως μου τα λες και αν αυτός ο άνθρωπος αποφάσισε να επενδύσει στην ΑΕΚ, πες του να έρθει. Μαζί του είμαι κι εγώ, ό,τι και αν χρειαστεί κάτι από εμένα. Πες του, όμως, να έρθει, γιατί η ΑΕΚ χρειάζεται έναν άνθρωπο να επενδύσει σοβαρά. Όλα τ΄ άλλα εμένα δεν μου λένε τίποτα", φέρεται να είπε ο "Τίγρης" στον εν Ελλάδι εκπρόσωπο του Κοζώνη, Χρήστο Παπαδημητρίου.
Ετοιμάζεται το προσύμφωνο
Στο μεταξύ εντός των ημερών αναμένεται να είναι έτοιμο το προσύμωνο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές και αν όλα πάνε καλά θα πέσουν και οι υπογραφές.

Με κλειστές πόρτες.

Η μορφή πανδημίας που φαίνεται να παίρνει στην Ουκρανία η νέα γρίπη, με τους νεκρούς από τον ιό να φτάνουν τους 64, ίσως επηρεάσει και τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ουκρανία στις 18/11.




Συγκεκριμένα, σενάρια αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ο αγώνας - ρεβάνς των πλέι οφ για την πρόκριση στο Μουντιάλ στο Ντόνετσκ να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας της γρίπης των χοίρων. Επισήμως δεν επιβεβαιώνεται ακόμα τίποτα, όμως σύντομα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Στο μεταξύ, ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, μετέβη στο Ντόνετσκ για να επιθεωρήσει το γήπεδο της Σαχτάρ αλλά και τα βοηθητικά γήπεδα, ενόψει του ταξιδιού της "γαλανόλευκης".

Δεν χρειάζεται θέαμα


Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία στην Λιέγη να τελειώσει την υπόθεση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν πάρει αποτέλεσμα στο Βέλγιο0 τότε ουσιαστικά εξασφαλίζει την 2η θέση και μπορεί στα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου να είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία. Σίγουρα το παιχνίδι με την Σταντάρ δεν είναι το πιο κρίσιμο από όσα έδωσε η ομάδα έως τώρα, αλλά είναι καθοριστικό αφού θα επιτρέψει στους «ερυθρόλευκους» να στρέψουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι Ζίκο μέχρι τώρα έχει προσπαθήσει να περάσει στην ομάδα την δική του φιλοσοφία, που σαφώς ήταν πολύ πιο επιθετική από το πώς παρουσιαζόταν ο Ολυμπιακός στην αρχή της σεζόν. Το παιχνίδι με τους Βέλγους όμως πιστεύω πως θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να θυμηθούν το… παλιό τους εαυτό. Κατά την δική μου άποψη υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια που μετράει περισσότερο το να πετύχεις τον στόχο σου από το να προσφέρεις θέαμα.

Ας «κλέψει» λοιπόν το παιχνίδι, δεν τρέχει και τίποτα. Οι αντίπαλοι παίζουν την τελευταία τους ευκαιρία. Αναμένεται να μπουν επιθετικά στο ματς και να πιέσουν από το ξεκίνημα. Είναι ευκαιρία για τους Πειραιώτες να κλείσουν τους διαδρόμους, να λειτουργήσουν οργανωμένα στην άμυνα και θα έχουν μπροστά τους άλλα παιχνίδια για να προσφέρουν γκολ και θέαμα.

Μουσλίμοβιτς: «Έτοιμος στο ματς με τους Πορτογάλους»


Ο Βόσνιος επιθετικός του ΠΑΟΚ, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, μίλησε σε ιστοσελίδα της χώρας του και τόνισε πως θα είναι ετοιμοπόλεμος στο ματς της Βοσνίας με την Πορτογαλία για τα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Για το ματς με τη Ξάνθη και την κατάσταση της υγείας του είπε: «Ήθελα να επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους χωρίς ρίσκο και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ξεκίνησα στο παιχνίδι με την Ξάνθη από το πρώτο λεπτό. Προσπαθώ να βρω τη φόρμα μου και όλα πηγαίνουν καλά. Τελείωσα το παιχνίδι, βάλαμε ένα γκολ στο τέλος και όλα πήγαν καλά. Αισθάνομαι υπέροχα και την επόμενη εβδομάδα ελπίζω να παίξω από το πρώτο λεπτό και έτσι στο παιχνίδι με την Πορτογαλία θα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΗΜΕΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Η ΑΥΡΙΑΝΗ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ                ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡ.1952 (ΑΤΥΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1946) ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤΟΔ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 263/1952 & 216/2000
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 1-3 ΚΕΡΚΥΡΑ Τ.Κ 491 00 ΤΗΛ:39360 FAX 46255
                                      Κέρκυρα 27.10.2009
                        Αρ. πρωτ:458
ΠΡΟΣ: Τα σωματεία της δύναμής μας
Έδρες τους.
ΚΟΙΝ:Μ.Μ.Ε

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Θέμα: "Πρόγραμμα αγώνων γ' αγωνιστικής κυπέλλου ερασιτεχνών".
Σας γνωρίζουμε ότι εκ παραδρομής στο πρόγραμμα του κυπέλλου δεν λήφθηκε υπόψη η διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 2 της προκήρυξης σύμφωνα με την οποία: «Στη φάση των τελικών κάθε ομίλου (όταν δηλαδή θα σχηματιστούν τα 2 τελευταία ζευγάρια σε κάθε όμιλο) η ομάδα που κληρώνεται πρώτη είναι γηπεδούχος, όταν το ζευγάρι των ομάδων που κληρώθηκε ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Αν, όμως, από τη διαδικασία της δημόσιας κλήρωσης προκύψει ζευγάρι ομάδων που ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία, τότε η ομάδα που αγωνίζεται στην κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία, ανεξάρτητα αν δεν έχει κληρωθεί πρώτη, είναι η γηπεδούχος ομάδα».
Σας αποστέλλουμε, λοιπόν, διορθωμένο το πρόγραμμα της γ' αγωνιστικής του κυπέλλου ερασιτεχνών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010, το οποίο έχει ως εξής:

1ος όμιλος
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΩΡΑ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4.11.09, 14.45
ΑΓ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ
Ο.Φ.Α.Μ
ΑΟ ΠΑΞΟΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4.11.09, 12.30

2ος όμιλος
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΩΡΑ
Ε.Π.Σ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4.11.09, 14.45
Ε.Π.Σ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4.11.09, 17.15

3ος όμιλος
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΩΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΚΕΡ. ΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4.11.09, 18.00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
Π. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4.11.09, 15.00

4ος όμιλος
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΩΡΑ
ΘΙΝΑΛΙΩΝ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4.11.09, 14.45
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
ΑΕΤ. ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4.11.09, 14.45

Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων αποκλεισμού.  Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους αγώνες εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπει ο Κ.Α.Π. (παράταση μισής ώρας κι αν απαιτηθεί, πέναλτις).

Ετοιμάζει Λέτο για Στουρμ

Την πρόθεση να χρησιμοποιήσει τον Σεμπαστιάν Λέτο στο παιχνίδι της Πέμπτης (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) στην έδρα της Στουρμ Γκρατς, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του Europa League, έχει ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν έχει ξεκινήσει στα δύο τελευταία ματς του Παναθηναϊκού και ήταν στενοχωρημένος για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Ωστόσο, ο Ολλανδός τεχνικός σκέφτεται να τον τοποθετήσει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, δίνοντας κάποιες ανάσες στον Κατσουράνη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Βύντρα να πάρει τη θέση κάποιου εκ των Μπιάρσμιρ ή Γκάμπριελ. Ο Σαριέγκι θα παραμείνει στην ενδεκάδα, αφού δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή στη Λιβαδειά λόγω τιμωρίας.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μείνουν στον πάγκο ο Καραγκούνης ή ο Σαλπιγγίδης, ενώ σίγουρα θα επιστρέψει ο Ζιλμπέρτο στο αρχικό σχήμα. Παρόλα αυτά, οι σκέψεις του Τεν Κάτε αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, ο Τεν Κάτε έδωσε το σύνθημα για τον αγώνα με τους Αυστριακούς. «Τώρα έχουμε ένα ακόμα δύσκολο ματς με τη Στουρμ Γκρατς. Είδατε κι εδώ ότι δεν θα είναι εύκολο το ματς, αλλά έχουμε τις δυνατότητες και πρέπει να πάμε εκεί να νικήσουμε για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Είναι σημαντικό ματς, διότι αν πάρουμε τους τρεις βαθμούς θα περάσουμε και θα φύγει η πίεση από πάνω μας. Με νίκη ίσως είναι η ευκαιρία να βγούμε και πρώτοι, διότι η Γαλατά έχει δύσκολο ματς στη Ρουμανία με την Ντιναμό», ήταν τα λόγια του Ολλανδού στους παίκτες.

Δεν μπορεί να πάει στον Ολυμπιακό ο «Ιβ»!

Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση να κινηθεί για την απόκτηση του Αντρέας Ίβανσιτς. Παρόλα αυτά, όταν ο Αυστριακός πήγε στη Μάιντς είχε υπογραφεί ειδικός όρος στο συμβόλαιό του, που απαγορεύει την μετακίνηση του «Ιβ» από τη γερμανική ομάδα στους Πειραιώτες.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στην Bundesliga, έχοντας πετύχει έξι γκολ (ο πρώτος έχει επτά) και κάνει έξι ασίστ. Το καλοκαίρι η Μάιντς είχε δώσει 800.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τον δανεισμό του διεθνούς παίκτη για δύο χρόνια, αλλά αν δώσει άλλα 200.000 ευρώ αποκτά το 100% των δικαιωμάτων του.

«Να συνεχίσω με νταμπλ!»

Την πρώτη του συνέντευξη από τότε που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό έδωσε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο στόχος του είναι ο ίδιος με αυτόν που πέτυχε τη σεζόν 2003-04, πριν φύγει για την Πόρτο. «Θέλω να συνεχίσω όπως έφυγα. Με το νταμπλ», τόνισε ο διεθνής μπακ, μιλώντας στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» που κυκλοφορεί αύριο, 4 Νοεμβρίου.

Ο 28χρονος παίκτης εμφανίζεται ευχαριστημένος από το γεγονός ότι αρχίζει και παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Χενκ Τεν Κάτε, κάτι που θα συμβεί και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

* Τη στήριξη τουλάχιστον 4.000 φίλων του θα έχει ο Παναθηναϊκός στην Κυριακή στη Λιβαδειά, αν και η «πράσινη» ΠΑΕ έχει 3.000 εισιτήρια στη διάθεσή της. Ηδη προγραμματίζονται εκδρομές και, εφόσον βοηθήσει ο καιρός οι παίκτες του Τεν Κάτε θα παίζουν σαν… την έδρα τους.

Ροναλντίνιο: «Μπορούμε το Τσάμπιονς Λιγκ»

Δύο εβδομάδες μετά την ταπεινωτική ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» από τη Μίλαν, η «βασίλισσα» πηγαίνει απόψε στο «Σαν Σίρο» με σκοπό να πάρει τη ρεβάνς. Όμως κάποιος έχει διαφορετική άποψη. Ο Ροναλντίνιο είναι αναγεννημένος και πιστεύει πως οι «ροσονέρι» μπορούν να περάσουν το εμπόδιο των Ισπανών και να φτάσουν ως την κορυφή της Ευρώπης.

«Περιμένω να είναι μια μεγάλη νύχτα Τσάμπιονς Λιγκ για όλη την ομάδα. Θα βάλω τα δυνατά μου. Νομίζω ότι η Μίλαν μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Η Μίλαν είναι μια σπουδαία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο θεσμό. Είναι δύσκολο να πετύχουμε κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι αδύνατο», τόνισε ο 29χρονος Βραζιλιάνος.

Στη συνέχεια ο μεσοεπιθετικός του ιταλικού συλλόγου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο εκτός από τη Μίλαν. Προτεραιότητά μου είναι να κάνω εδώ ό,τι καλύτερο μπορώ στην ομάδα μου και κατόπιν θα έρθει και η επιστροφή μου στην εθνική».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Στήριξη σε Παράσχο

Την εμπιστοσύνη της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα εξακολουθεί να έχει ο Γιώργος Παράσχος, παρά τις κακές εμφανίσεις της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Χριστοβασίλης, κατέστησε σαφές πως «… τόσα χρόνια ασχολούμαι με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δεν κάνω τέτοιες κινήσεις. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του προπονητή. Αν οι παίκτες δεν αξιοποιούν τις ευκαιρίες, τι να κάνει ο προπονητής;».

Στο μεταξύ, η διοίκηση συμφώνησε με τον Γιώργο Κούσα για την επέκταση της συνεργασίας τους ως το 2012 και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μπουν και οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο του υψηλόσωμου αμυντικού. Σειρά θα πάρει ο Γιώργος Σαϊτιώτης.

Στα αγωνιστικά, εκτός δύο απώλειες μετρά ο Γιώργος Παράσχος για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη (8/11, 16:45). Ο Κώστας Μενδρινός έχει μία κάκωση στον αυχένα, του τοποθετήθηκε κολάρο και θα μείνει εκτός δράσης για δέκα ημέρες, ενώ ο Πάρης Ανδράλας είναι τιμωρημένος. Ο Σαϊτιώτης έχει αιμάτωμα στο ζυγωματικό και ο Κώτσιος στην ποδοκνημική, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή τους, όπως και για τον Κοντογουλίδη που έχει ίωση. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης για να παίξει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό (21/11).

AEK: Τελειώνει με Κοζώνη

Θέμα ωρών είναι πλέον η υπογραφή του προσυμφώνου μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Χαράλαμπου Κοζώνη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του συλλόγου. Οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο πλευρών κατέληξαν στους βασικούς όρους του κειμένου, τις ρήτρες… ασφαλείας που έχουν μπει από τις δύο πλευρές, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, και αφού το προσύμφωνο μεταφραστεί στα αγγλικά, θα αποσταλεί στο Σικάγο για την υπογραφή του 65χρονου επιχειρηματία.

Βασικός όρος που έθεσε ο υποψήφιος επενδυτής είναι να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ (συμπεριλαμβανομένων των χρεών) που του παρουσιάστηκαν κατά τις επαφές στις ΗΠΑ και αυτής που θα προκύψει μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών. Η… επιτρεπόμενη απόκλιση ορίστηκε στο 5%, ενώ στην ομάδα ορκωτών λογιστών-που πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι μεικτή από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα για ευνόητους λόγους-δόθηκε περιθώριο μέχρι την τελευταία ημέρα Νοεμβρίου για να βγάλουν το πόρισμά τους. Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Κοζώνης έχει περιθώριο ως την τελευταία ημέρα του 2009 να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο, αλλά ο ίδιος επιθυμεί να έχει «κλείσει» το θέμα πολύ νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά στο εμπόδιο από τη «Morgan Stanley», που έχει δεσμεύσει τις μετοχές λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, εκτιμάται πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Κι αυτό γιατί με την αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ θα πάρει τα χρήματα που της οφείλονται από την ΠΑΕ. Επίσης ούτε η εταιρεία «Empire», που αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες της ΠΑΕ και φέρεται να έχει μεγάλο έλλειμμα (5 εκατ. ευρώ), δεν «αναχαιτίζει» τον Χαράλαμπο Κοζώνη, ο οποίος δέχεται να βάλει άμεσα 5 εκατ. ευρώ, αρκεί να κατοχυρωθεί από μία ισόποση εγγυητική επιστολή. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς θα μπουν σε ρόλο εγγυητή.

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης επίσης έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου όπως είχε παρουσιαστεί αρχικά, δηλαδή με πολλά γήπεδα, γραφεία, μουσείο, χώρους αναψυχής κ.α , κι όχι με μόλις δύο γήπεδα όπως είχε αποφασιστεί να δημιουργηθεί μετά τις «περικοπές» που αποφασίστηκαν από τον Νίκο Νοτιά. Μάλιστα θέλει να αναλάβει όλο το εγχείρημα, χωρίς να είναι αρνητικός σε συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ που ξεκίνησε το project. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας επίσης έχει ήδη αρχίσει να διερευνά τις δυνατότητες κατασκευής γηπέδου με εμπορικούς χώρους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν δεν είναι εφικτό αυτό, θα στραφεί σε άλλες εκτάσεις (έχει αναπτυχθεί φημολογία για την περιοχή του Ελληνικού).

* Θετικός στην είσοδο του Χαράλαμπου Κοζώνη στην ΠΑΕ ΑΕΚ εμφανίζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ψάχνοντας την αποτελεσματικότητα και τον δεύτερο στόπερ

Από σήμερα ξεκινά ουσιαστικά η προετοιμασία της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για το Europa League, την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (22:05, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που λόγω τιμωρίας της UEFA δεν θα βρίσκεται στον πάγκο αλλά στην εξέδρα, έχει δύο αγωνιστικούς πονοκεφάλους. Ο πρώτος αφορά στη μη αποτελεσματικότητα των παικτών του, που δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, αλλά αξιοποιούν ελάχιστες. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θεωρεί πως το πρόβλημα είναι ψυχολογικό και μόλις ξεπεραστεί, θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα.

Το άλλο πρόβλημα αφορά στον παίκτη που θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Σανέλ Γιάχιτς στο κέντρο της άμυνας στο προσεχές ευρωπαϊκό ματς. Οι Μαϊστόροβιτς και Άρσε είναι τιμωρημένοι, ο Ζεράλντο προπονείται μεν κανονικά, αλλά δεν έχει αγωνιστεί από το ματς με την Έβερτον, συνεπώς αναζητούνται άλλες λύσεις. Ο ταλαντούχος πλην άπειρος Γκέντσογλου και ο Ενσαλίβα, που έχει ξαναπαίξει ως στόπερ, είναι οι δύο πιθανές επιλογές, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Χουανφράν. Τη θέση του επίσης τιμωρημένου Αραούχο θα πάρει ο Γεωργέας, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Γκερέιρο.

* Αισιοδοξούν οι άνθρωποι της ΑΕΚ πως θα εξασφαλίσουν άδεια από τις ομοσπονδίες της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, προκειμένου οι Γκερέιρο και Νέμεθ να ενσωματωθούν με μικρή καθυστέρηση στις εθνικές τους ομάδες και να αγωνιστούν τη Δευτέρα απέναντι στη Λάρισα. Κλήση έχει λάβει και ο Γιάχιτς, αλλά ούτως ή άλλως θα χάσει λόγω τιμωρίας το ματς με τους «βυσσινί» στο ΟΑΚΑ.

* Στην εθνική Αλγερίας για την αναμέτρηση με την Αίγυπτο στο Κάιρο (14/11) κλήθηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ.

Ανησυχία για Τόρες

Οι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς δεν λένε να αφήσουν τον Φερνάντο Τόρες. Η συντηρητική αγωγή και οι θεραπείες που ακολουθεί τού επιτρέπουν μεν να αγωνίζεται, αλλά όχι να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος, με χειρουργική επέμβαση, συνεπάγεται δίμηνη απουσία του από τα γήπεδα, και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, δικαιολογημένα προβληματίζεται για τον καλύτερο επιθετικό του.

Ο Ισπανός φορ θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στη Γαλλία για τον κρίσιμο αγώνα απέναντι στη Λιόν στο «Ζερλάν», αλλά είναι αμφίβολο αν και για πόσο θα αγωνιστεί. «Αν τον πιέσουμε, ίσως μείνει για πολύ καιρό εκτός. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την κατάστασή του. Όμως θα τον πάρουμε στη Λιόν, γιατί δεν έχουμε πολλές επιλογές», είπε ο Ράφα Μπενίτεθ.

Μπαρικέλο – Χούλκενμπεργκ δίδυμο στη Williams

Όπως αναμενόταν και χωρίς να χρονοτριβήσει, η Williams ανακοίνωσε ότι ο Ρούμπενς Μπαρικέλο που φέτος έτρεξε για τη Brawn GP και διεκδίκησε τον τίτλο από τον ομόσταβλό του Τζένσον Μπάτον, θα είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας για το 2010. Ο δεύτερος θα είναι ο δοκιμαστής της, Νίκο Χούλκενμπεργκ. Οι δύο οδηγοί θα αντικαταστήσουν τους Νίκο Ρόσμπεργκ και Καζούκι Νακαζίμα.

Ο μεν πρώτος οδεύει προς τη Brawn GP, ενώ ο δεύτερος από τη στιγμή που η Williams επέλεξε να μην έχει τους κινητήρες της Toyota για του χρόνου αλλά εκείνους της Cosworth, δεν υπήρχε λόγος για…ιαπωνική εκπροσώπηση. «Ο Ρούμπενς δεν χρειάζεται συστάσεις», είπε ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς και συνέχισε: «δεν είναι μόνο ό πιο έμπειρος οδηγός αλλά ένας παθιασμένος και ταλαντούχος οδηγός που έδωσε μάχη για τον φετινό τίτλο».

Ο Μπαρικέλο ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 από τη Jordan in 1993. Με το νέο συμβόλαιο θα τρέχει για 18 συναπτά έτη στην F1 έχοντας πάνω από 300 εκκινήσεις σε γκραν πρι. Ο Χούλκενμπεργκ, από την άλλη, έχει μάνατζερ τον Βίλι Βέμπερ του Μίκαελ Σουμάχερ. Η εμπειρία του περιλαμβάνει συμμετοχές στα πρωταθλήματα: Formula BMW ADAC, A1GP, F3 Euroseries και GP2.

Ντουντού: «Θα πάμε να τους πατήσουμε»!

Το σύνθημα για τον αυριανό (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, έδωσε ο Ντουντού, λίγο πριν η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρήσει για το Βέλγιο.

«Θα πάμε να τους πατήσουμε. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας. Θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα και να φύγουμε με τη νίκη», τόνισε ο Βραζιλιάνος μέσος.

Από την πλευρά του, ο Έντσο Μαρέσκα τόνισε: «Έχω παίξει κόντρα στη Σταντάρ με τη Σεβίλλη, αλλά τότε είχαμε χάσει. Τώρα είμαι στον Ολυμπιακό και θα πάμε για να πάρουμε τη νίκη», ενώ ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ ανέφερε: «Δεν πρέπει να πάμε για να μην χάσουμε. Πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί και η Σταντάρ έχει φανατικούς οπαδούς και καυτή έδρα. Και στα πρώτα λεπτά θα πιέσουν και θα παίξουν πολύ επιθετικά».

Καταλήγοντας, ο Πολωνός αμυντικός απάντησε στο ερώτημα αν οι Πειραιώτες είναι πνευματικά και ηθικά έτοιμοι για αυτό το ματς, λέγοντας ότι «είναι πολύ πρωί για να απαντήσω, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί η Σταντάρ παίζει το τελευταίο της χαρτί».

Από την πλευρά του, ο Όσκαρ υπογράμμισε: «Θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά και αυτό να μην γίνει θα είμαστε πάλι το φαβορί για την πρόκριση».

«Πετάει» για τους… «16»!

Για το Βέλγιο όπου θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης πετάει η αποστολή του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν με πολλές απουσίες, αλλά εμφανίζονται αποφασισμένοι να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ζίκο θέλει οι παίκτες του να παρουσιάσουν την ίδια θέληση με τον αγώνα στο Περιστέρι και να καταφέρουν να «αποδράσουν» με το τρίποντο από τη Λιέγη, όπου αύριο (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) αντιμετωπίζουν την τοπική Σταντάρ.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν υπολογίζει τους Τοροσίδη (ενδέχεται να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ηρακλή), Ντάρμπισαϊρ, Λεονάρντο, Ντιόγο, Ζαϊρί (δέκα μέρες εκτός με τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό) και Κ. Παπαδόπουλο (αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο). Στην 20αδα βρίσκεται και ο Φετφατζίδης, που δηλώθηκε εκτάκτως στην UEFA.

Η αποστολή των Πειραιωτών απαρτίζεται από τους Νικοπολίδη, Παναγόπουλο, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιο, Μέλμπεργκ, Πάντο, Α. Παπαδόπουλο, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Φετφατζίδη, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλο, Σοϊλέδη, Στολτίδη και Μήτρογλου.

Όσον αφορά τον Γκαλέτι, το ιατρικό επιτελείο της ομάδας εκτιμά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα είναι πανέτοιμος αύριο βράδυ. Από την πλευρά του, ο 29χρονος παίκτης έλεγε και χθες ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να λείψω. Θα παίξω». Στη διάθεση του Ζίκο θα βρίσκονται ο Λεντέσμα (αν χρειαστεί θα κάνει ένεση αντιβίωσης για να παίξει) και ο Μάρεσκα.

* Την Πέμπτη θα στείλει ο Ολυμπιακός το υπόμνημα στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για τον εντός έδρας αγώνα με τη Σταντάρ και στις 12 του μήνα εκδικάζεται η υπόθεση. Τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα και υπάρχει πιθανότητα τιμωρίας του Καραϊσκάκη, αλλά γίνεται προσπάθεια για να αποφευχθεί.

«Δεν υπάρχει επαφή με Ολυμπιακό»

Φήμες ότι ο κ. Χρυσικόπουλος βρίσκεται στην Ιταλία και έχει συνάντηση με μάνατζερ για την υπόθεση του Αντριάνο βγήκαν πάλι στην επιφάνεια. Ωστόσο, η διοίκηση διαψεύδει ό,τι έχει να κάνει με μεταγραφικά ζητήματα, παρότι κάνει επαφές και προετοιμάζει το έδαφος για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Παράλληλα, στην Τουρκία συνεχίζουν να κάνουν λόγο για επαφές για τον Ντέιβιντ.

Όσον αφορά τον Ελτον Μπραντάο της Βάσκο, ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου επιθετικού, Μπρούνο Παΐβα, δήλωσε στα Μέσα της χώρας του καφέ για τον Ολυμπιακό: «Ξέρουμε ότι ο Ζίκο δουλεύει πάντα με Βραζιλιάνους στις ομάδες του, αλλά αυτή τη στιγμή τόσο εγώ όσο και ο συνεργάτης μου δεν έχουμε κάτι να πούμε. Δεν υπάρχει επαφή, αλλά ακόμα είναι νωρίς».

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 03/11/2009

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας ΕξέδραΠρωτοσέλιδο εφημερίδας SportDay Κύπρου

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES