27 Σεπ 2010

Αδαμίδης: "Ξεφτιλίζεται η φανέλα"

Ο Σταύρος Αδαμίδης μίλησε με τους ποδοσφαιριστές επισημαίνοντας πως με τις εμφανίσεις τους ξεφτιλίζουν τη φανέλα της ομάδας. "ξεφτιλίζεται η φανέλα της ΑΕΚ", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης.
Ο Μπάγεβιτς έφυγε από την ΑΕΚ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λύθηκαν τα προβλήματα της ομάδας και πολύ περισσότερο δεν πρέπει κανείς στην ομάδα να πιστεύει πως όλες οι ευθύνες ήταν του προπονητή και τώρα όλα είναι καλά.


Ο Σταύρος Αδαμίδης μετά τη συνομιλία που είχε με τον Σερβοέλληνα τεχνικό και αφού ο τελευταίος αποχαιρέτησε τους παίκτες και αποχώρησε μίλησε με τους κιτρινόμαυρους σε πολύ σκληρή γλώσσα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης θέλησε να στείλει το μήνυμα πως κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να αρχίσουν να τιμούν τη φανέλα του συλλόγου και να μην την ξεφτιλίζουν όπως χαρακτηριστικά τους είπε.

"Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και με την εικόνα που δείχνουμε, ξεφτιλίζεται η φανέλα της ΑΕΚ", είπε αρχικά ο Αδαμίδης και συνέχισε:  "Να ξέρετε ότι είναι πολύ κοντινά τα όρια ανάμεσα στην αποθέωση και την αποδοκιμασία κι εσείς κινδυνεύετε να τα ξεπεράσετε".

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δικεφάλου τόνισε πως η διοίκηση πιστεύει τους ποδοσφαιριστές αλλά θα πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητές τους μέσα στο γήπεδο. "Εμείς συνεχίζουμε να σας πιστεύουμε. Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε, αλλά πρέπει κι εσείς να δείξετε ότι το αξίζετε".

Τέλος, αναφερόμενος στο νέο τεχνικό που θα έρθει είπε:  "Θα πρέπει από εδώ και πέρα να στηρίξετε τον νέο προπονητή όποιος και να είναι αυτός. Να τον σέβεστε και να ακούτε τις οδηγίες του. Προχωράμε. Πρέπει να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε. Να τα δώσουμε όλα για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας"

Λυράκης: "Θα γελούσαν μαζί μας"

Ο γενικός διευθυντής της Κέρκυρας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι αν έλεγαν από την ομάδα πριν το πρωτάθλημα πως θα είχαν εφτά βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές, ο κόσμος θα γελούσε.Παράλληλα τόνισε ότι η διοίκηση της ομάδας του βαδίζει σύμφωνα με πρότυπα του εξωτερικού, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος είναι η παραμονή.
Για το μοντέλο διοίκησης της Κέρκυρας: "Το μοντέλο διοίκησης που έχουμε είναι στα πρότυπα του εξωτερικού. Πολλές ομάδες στην Ελλάδα προσπάθησαν να το εφαρμόσουν. Γενικά κρίνεται επιτυχημένο, από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, αλλά η επιτυχία έχει να κάνει με τη χημεία των ανθρώπων που συνεργάζονται και δεν οφείλεται σε ένα μόνο άνθρωπο. Γιατί στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι η συλλογική δουλειά. Το προσωποκεντρικό μοντέλο είναι κατά τη γνώμη μου, αποτυχημένο. Το ίδιο μοντέλο που ακολουθούμε εμείς, το έχει ακολουθήσει τόσο ο Π.Α.Ο.Κ., με το Ζαγοράκη και το Βρύζα καθώς και με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη και σήμερα στην ομάδα, όσο και η Α.Ε.Κ., τις πρώτες σεζόν με το Νικολαΐδη και τον Ίβιτς".

Αν περιμένανε να έχουν συγκεντρώσει 7 βαθμούς στο συγκεκριμένο σημείο του πρωταθλήματος: "Αν λέγαμε ότι περιμέναμε κάτι τέτοιο, ο κόσμος θα γελούσε μαζί μας. Δεν θεωρούσαμε πως η συγκομιδή μας θα ήταν τόσο καλή. Ομολογώ πως στον αρχικό μας προϋπολογισμό λέγαμε ότι 2 ή 3 πόντοι θα ήταν καλοί".

Για τους στόχους της Κέρκυρας: "Στόχος της Κέρκυρας είναι να μπορέσει, στην τρίτη της προσπάθεια στη μεγάλη κατηγορία, να να παραμείνει. Δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε το ειδικό βάρος ακόμη, ώστε να κοιτάξει κάτι πέρα από αυτό. Μπορεί στη “θέα” να είμαστε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά αυτό που μετράει για εμάς είναι ότι είμαστε 3 πόντους μακριά από τη διαχωριστική ζώνη. Αυτό που κοιτάμε είναι πόσο εύκολα οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από εμάς, μπορούν να μας φτάσουν. Και θεωρώ πως ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε είναι να κοιτάμε προς τα κάτω και όχι το τι λέει η βαθμολογία. Προσπαθούμε, όλοι όσοι συνεργαζόμαστε στην ομάδα και να κάνουμε κατανοητά και σαφή τα αυτονόητα. Αυτά τα αυτονόητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν γίνονται εύκολα κατανοητά. Είμαστε ευλογημένοι στην Κέρκυρα, γιατί αυτό το καθιστά εφικτό το καλό κλίμα, η καλή ατμόσφαιρα και οι σαφείς στόχοι μας. Έχουμε καταστήσει σαφές τους στόχους από την αρχή. Δεν διαφοροποιείται το αρχικό πλάνο, επειδή έχουμε 7 βαθμούς".

Για το γήπεδο: "Δεν είναι θετικό το γεγονός ότι παίζαμε μακριά από την έδρα μας. Δεν μας ευχαριστεί κάτι τέτοιο. Αλλοιώνεται το DNA της ομάδας. Και αργά ή γρήγορα, αν δεν επιστρέψουμε στην φυσική μας έδρα, θα το πληρώσουμε".

Για τα συναισθήματα που ένιωσε όταν επέστρεψε στη Λάρισα: "Τα συναισθήματα μου ήταν έντονα. Όταν επιστρέφεις σε μια πόλη που έχεις κάνει κάποια πράγματα και κάποια έργα τα οποία ήταν και επιτυχημένα και με έντονες συναισθηματικές φορτίσεις, όπως η κατάκτηση του κυπέλλου, η πρόκριση στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και φυσικά η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία, δεν μπορείς να τα ξεχάσεις. Όλα αυτά είναι ανεξίτηλα στην μνήμη μου. Με τον κύριο Πηλαδάκη δεν μίλησα".

Για τον τερματοφύλακα της ομάδας της Κέρκυρας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο: "Δεν νομίζω ότι η πορεία του στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν άγνωστη. Έχει κάνει ρεκόρ που ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταρριφθεί. Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι είχε να δεχθεί γκολ σε 25 συνεχόμενα παιχνίδια. Κάτι δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πολύ γρήγορο και ότι δημιουργούνται συνεχώς φάσεις. Είναι σημαντικό ότι κράτησε το μηδέν σε 25 παιχνίδια, σε ένα τόσο γρήγορο πρωτάθλημα. Έχει κάνει μετακινήσεις και σε μικρότερες κατηγορίες, πλην της Πρέμιερ Λίγκ της Αγγλίας, κάτι που επίσης δεν είναι εύκολο. Αυτό σημαίνει ότι έπεισε πολλούς ανθρώπους . Όταν έμαθα ότι είχε πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα και ότι δεν είχε πρόβλημα να αγωνιστεί σε μια νεοφώτιστη ομάδα, κινητοποιηθήκαμε για την απόκτησή του. Θεωρώ ότι κάναμε μια πολύ καλή μεταγραφή. Τώρα δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε χρήματα από το συγκεκριμένο παίκτη. Κάθε ομάδα, όμως, πρέπει να το κοιτάει και αυτό. Η επιβίωση μας μπορεί να εξαρτηθεί από αυτό".

Για το αν σκέφτονται να παραχωρήσουν τον Κωνσταντόπουλο: "Νομίζω πως το Γενάρη θα κριθούν πολλά και θα έχουμε πολλά να εξετάσουμε. Αλλά το καλοκαίρι θα είμαστε πιο ανοιχτοί να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Τώρα αν το Γενάρη έρθει μια καλή πρόταση, τότε δεν αποκλείεται να μπούμε και σε αυτή τη διαδικασία. Προς το παρόν έχουμε δεχθεί το σεβασμό από πολλές ομάδες, για το συγκεκριμένο παίκτη, που μπορεί να είναι και υποψήφιοι αγοραστές".

Για το αν έχει θέση ο Κωνσταντόπουλος στην Εθνική ομάδα: "Ο Κωνσταντόπουλος πρέπει να κληθεί στην Εθνική. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως ήρθε ο Σάντος στο γήπεδο, προκειμένου να τον δει. Αυτό σημαίνει πως είναι ψηλά στη λίστα του. Είναι δύσκολο να βρεις καλό τερματοφύλακα σαν αυτόν. Είναι πραγματικά μεγάλος τερματοφύλακας. Όταν κάνει μια μεγάλη απόκρουση η αντίδραση του είναι φυσιολογική. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζει ηρεμία στην ομάδα και αναδεικνύεται σε ηγέτης της . Εμπνέει τους αμυντικούς και ειδικότερα την ομάδα. Μας δίνει,επίσης, μια ελπίδα ότι μπορούμε να διεκδικούμε κάτι. Ο όγκος του θυμίζει το Βάντσικ. Έχουν κάποια κοινά στοιχεία αλλά και κάποια διαφορετικά".

Για την παραίτηση του Μπάγεβιτς: "Ο Μπάγεβιτς των πρώτων ήμερων στην ελληνική πραγματικότητα, με τον τωρινό Μπάγεβιτς, έχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία. Πρόκειται για δυο διαφορετικές προσωπικότητες. Δεν ξέρω γιατί οδηγήθηκε εκεί η κατάσταση. Απλά σαν παράγοντας μιας ομάδας και χωρίς να ξέρω τα εσωτερικά της Α.Ε.Κ., θεωρώ ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με το εξής κριτήριο, εάν ο άνθρωπος που έχεις στον πάγκο, σου δίνει πιο πολλά από αυτά που σου “παίρνει” . Και νομίζω, από έξω που παρατηρούσα τα πράγματα, πως η Α.Ε.Κ. έχανε περισσότερα από την παρουσία του Μπάγεβιτς από αυτά που κέρδιζε"

10+10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον……Δημήτρη Κωνσταντόπουλο!

10+10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον…Αναμφίβολα, για ακόμη μία αγωνιστική, ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας ήταν ένα από τα πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση. To www.sportfm.gr παρουσιάζει 20 πράγματα που θα έπρεπε να ξέρετε για τον “big dimi”. Δέκα για την καριέρα του και άλλα τόσα για την προσωπική του ζωή.

Ο «dimi» κόντρα στη Λάρισα κατέβασε τα ρολά. Η μοναδική φορά που νικήθηκε ήταν από το πέναλτι του Μετίν. Μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει γι’ αυτό; Κανείς! Ούτε καν ο Φερνάντο Σάντος που ταξίδεψε για χάρη του στον Κάμπο, και βλέποντάς τον να «κατεβάζει» τα… άπιαστα, πιθανότατα θα σκέφτηκε: «Μα καλά, πού τον έκρυβαν αυτόν τόσο καιρό;».

Δέκα χρήσιμες πληροφορίες για την καριέρα του:

• Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου το 1978, στη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο και όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε από μικρός να… ταλαιπωρεί τους επίδοξους επιθετικούς.

• Το 1996, σε ηλικία 18 ετών, αναγκάστηκε να… «μετακομίσει κάτω από το αυλάκι» για να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο στην Καλαμάτα. Στη «Μαύρη θύελλα» αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν, συνήθως σαν αναπληρωματικός.

• Το 2002-03 αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό και το ταξίδι ξεκίνησε από την Πορτογαλία. Πρώτος του σταθμός -εκτός συνόρων- ήταν η Σπόρτινγκ Φαρένσε.

• Το… αγγλικό όνειρο! Το 2003 πήρε μεταγραφή για την Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ, ομάδα της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εκεί έμεινε ως και το 2007 πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

• Τη σεζόν 2004-05 πήρε φανέλα βασικού στην αγγλική ομάδα. Ήταν μία εξαιρετική σεζόν γι΄ αυτόν. Η ομάδα έφτασε μία ανάσα από την άνοδο και η δημοτικότητά του χτύπησε… κόκκινο.

• Το 2004-05 η ένωση φιλάθλων της Χαρτλπουλ (Hartlepool United Disabled Supporters Association Community ) τον ανακήρυξε παίκτη της χρονιάς για τον σύλλογο.

• Την επόμενη σεζόν, 2005-06, η Χάρτλπουλ, υποβιβάστηκε, παρά τις καλές εμφανίσεις του “dimi”.

• Το 2006-07 η ομάδα του κέρδισε πάλι την άνοδο και αυτός.. έβγαλε μάτια. Ο Κωνσταντόπουλος κράτησε εκείνη τη σεζόν ανέπαφη την εστία του για 24 ματς, τα εννέα σερί.

• Το αγγλικό περιοδικό «four four two», το 2006-07 τον συμπεριέλαβε στους 50 καλύτερους ποδοσφαιριστές της χρονιάς των τριών μικρών κατηγοριών της Αγγλίας. Ως επιβράβευση, την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή σε ομάδα υψηλότερης κατηγορίας στο Νησί. Στη Κόβεντρι Σίτι υπέγραψε συμβόλαιο 400.000 ευρώ και τη σεζόν 2007-08 αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια βασικός. Το 2008-09 πήγε με τη μορφή δανεισμού στη Νότιγχαμ Φόρεστ και στη συνέχεια στη Σουόνσι. Την επόμενη σεζόν και πάλι με τη μορφή δανεισμού πήγε στην Κάρντιφ.

• Η ώρα της επιστροφής! Τη φετινή σεζόν, ο Μπάμπης Τεννές, που τον γνώριζε από τότε που αγωνιζόταν στην Καλάματα, εισηγήθηκε την απόκτησή του. Η ώρα του επαναπατρισμού είχε έρθει…



Και τώρα αυτό που σας είχαμε υποσχεθεί. 10 πράγματα πιο προσωπικά για τον “Big Dimi”:

• Αγαπημένο του φαγητό είναι τα κολοκυθάκια γεμιστά. Η μητέρα του έστελνε συνεχώς ταπεράκια στην Αγγλιά, γιατί, όπως είναι κατανοητό στο «Νησί» τα κολοκυθάκια γεμιστά είναι δυσεύρετα.

• Του αρέσει πολύ o κινηματογράφος και βλέπει πάρα πολλές ταινίες σε dvd. Από τις τελευταίες, αυτή που του άρεσε πολύ είναι το departed του Martin Scorcese, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ντι Κάπριο.

• Για κατοικίδιο έχει ένα σκύλο ράτσας «λαμπραντόρ» το οποίο το αποκαλεί: Κίπερ (το πιάσατε το υπονοούμενο!)

• Στην Κέρκυρα κάνει πολύ παρέα με τον Ντένις Επστάιν. Πολύ παρέα όμως κάνουν και οι γυναίκες τους.

• Στον ελεύθερό του χρόνο παίζει play station. Αγαπημένα του παιχνίδια είναι το Pro και το Heavy Rain.

• Πιο παλιά πήγαινε συχνά για σκι, αλλά πλέον το έχει κόψει για να μη ρισκάρει.

• Για γούρι φοράει πάντα πρώτα το δεξί παπούτσι.

• Επίσης, σε κάθε αναμέτρηση, πριν σφυρίξει ο διαιτητής για πρώτη φορά, πιάνει και τα δύο δοκάρια.

• Από ομάδες του εξωτερικού υποστηρίζει την Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην κατοχή του έχει τη φανέλα της καθεμιάς με τις υπογραφές όλων των παικτών.

• Όνειρο του είναι να κληθεί στην Εθνική και ίσως αυτός να ήταν ο κυριότερος λόγος που επέστρεψε από την Αγγλία.

Νίκη στό Νεοχώρι για τον Ολυμπο

Olimpos

Δύο στα δύο για την ομάδα του Ολύμπου μετά τη σημερινή σπουδαία νίκη μεσα στήν έδρα της ομάδας του Ομηρου Νεοχωρίου με 1-0 .
  Το γκολ πέτυχε στο 73ο λεπτό ο Κατερίνης.

Τα αποτελέσματα (2η αγων.)
 Πρέβεζα - Θύελλα 4-1
Τηλυκράτης - Θεσπρωτός 1-0
Ομηρος - Ολυμπος 0-1
Θρίαμβος - Αστέρας 0-2
Φιλοθέη - Απόλλων 3-0
Αρης - Μεσολόγγι 0-3
Σούλι - Οδυσσέας 2-3



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αστέρας Ρόκκα 6 6-1
2 Α.Ε. Μεσολογγίου 6 5-1
3 Π.Α.Σ. Πρέβεζα 6 5-1
4 Ολυμπος Κερκύρας 6 4-0
5 Τηλυκράτης Λευκάδας 3-0
6 Θεσπρωτός Ηγουμ. 3 2-1
7 Σούλι Παραμυθιάς 3 5-5
8 Οδυσσέας Νυδρίου 3 4-4
9 Α.Ο. Φιλοθέης  3 3-3
10 Ομηρος Νεοχωρίου 0 0-2
11 Απόλλων Πάργας 0 2-6
12 Θρίαμβος Λούρου 0 0-4
13 Θύελλα Ελεούσας 0 1-6
14 Αρης Φιλιατών 0 1-7

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Θύελλα - Θεσπρωτός
Ολυμπος - Πρέβεζα
Αστέρας - Τηλυκράτης
Απόλλων - Ομηρος
Μεσολόγγι - Θρίαμβος
Οδυσσέας - Φιλοθέη
Σούλι - Αρης

Αποτελέσματα αγώνων 1ης αγωνιστικής κυπέλλου ερασιτεχνών.

1ος όμιλος
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΑΟ ΠΟΣ.ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ
ΑΠΣ ΑΝ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
0-4
ΑΟ ΑΣΤ.ΠΕΤΡΙΤΗ
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
1-1, 3-5 πέν.
ΑΟ ΚΑΒΟΣ
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
0-3
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΑΟ ΠΑΞΟΙ
3-2
ΟΦΑΜ
ΑΟ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
6-0
2ος όμιλος
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΑΟ ΑΤΡ.ΑΦΡΑΣ
ΑΕ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
7-1
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.9.10, 15.30
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
1-0
ΑΠΣ ΗΡ.ΑΓ ΔΕΚΑ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
0-4
ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
4-6
3ος όμιλος
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΑΟ ΛΥΚΟΙ
ΑΕΤΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
0-2
ΠΑΟ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΟ ΑΣΤ.ΛΙΑΠΑΔΩΝ
1-2
ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
ΑΣ ΚΕΡ.ΠΟΤΑΜΟΥ
2-0
ΑΟ ΠΟΣ.ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
0-3
ΠΑΟΚ
ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
1-1, 4-2 πέν.
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
 
4ος όμιλος
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΑΠΣ ΑΥΓ.ΒΑΛΑΝΕΙΟΥ
ΗΡΑΚ. ΣΦΑΚΕΡΩΝ
1-2
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
0-2
ΑΟ ΕΘ. ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
1-6
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
0-1
ΑΣΤ.ΣΠΑΡΤΥΛΑ
ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
1-5

Κωνσταντόπουλος: Όνειρο μου η εθνική Ελλάδας

alt
Στα 32 του χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και με την φανέλα του ΑΟ Κέρκυρα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, υποχρεώνοντας τον Φερνάντο Σάντος να στρέψει το βλέμμα του προς το πρόσωπό του. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, τον «φύλακα άγγελο» των «Φαιάκων».
Ο τερματοφύλακας των Φαιάκων φιλοξενήθηκε στον «Sentra 103,3» και την εκπομπή «Φουλ Επίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Νίκο Ασημακόπουλο και αναφέρθηκε στην πορεία του και τους στόχους του... εν Ελλάδι.
Για την πορεία του στα γήπεδα της Αγγλίας: «Αγωνίστηκα οκτώ χρόνια σε ομάδες της Αγγλίας. Ξεκίνησα από την ΑΕ Αμπελοκήπων, στα 18 πήγα στην Καλαμάτα για τέσσερα χρόνια και από κει είχα το μικρόβιο να πάω στο εξωτερικό και την Αγγλία καθώς ήμουν θαυμαστής της Γιουνάιτεντ και του Σμάιχελ. Με το που βρήκα την ευκαιρία έφυγα, καταρχήν πήγα στην Πορτογαλία και μετά από μεγάλες προσπάθειες στην Αγγλία, την Χάρτπουλ, την Κόβεντρι, την Νότιγχαμ Φόρεστ, την Σουόνσι και την Κάρντιφ».
Για τις διαφορές του ελληνικού με το αγγλικό ποδόσφαιρο: «Η ταχύτητα του ποδοσφαίρου είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ομάδων, για τον τερματοφύλακα δεν είναι εύκολο τρως αρκετό ξύλο, πρέπει να είσαι 90 λεπτά συγκεντρωμένος.
Είναι μεγάλη υπόθεση να αγωνίζεσαι στην Αγγλία. Έχω αλλάξει και σαν τερματοφύλακας και σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας. Έχω μάθει πως όταν θα βγεις από την εστία σου πρέπει να καθαρίσεις την φάση, αν την αφήσεις να συνεχίζεται δεν είναι τίποτα σπουδαίο, το κάνουν και αμυντικοί».
Για το εάν υπήρξε ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες: «Κατά καιρούς έχω ακούσει για ελληνικές ομάδες, όχι τίποτα το επίσημο και τίποτα σπουδαίο. Κατά κάποιο τρόπο με ενοχλούσε που δεν κοιτάζουν προς τα έξω».
Για τους παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού: «Θα ήταν καλό να παρακολουθούνται οι Έλληνες του εξωτερικού ακόμη και στις μικρές ομάδες. Δεν παράτησα την Αγγλία, είχα επιλογές, απλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα έλεγα δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω πίσω, ήμουν ακόμη στη μέση. Τα τελευταία δύο χρόνια σκεφτόμουν την επιστροφή αλλά δεν ήθελα να πάω όπου να 'ναι. Δεν με ενδιέφερε το πρεστίζ αλλά η οργάνωση και οι άνθρωποι και αυτό το βρήκα στην Κέρκυρα».
Για το ενδιαφέρον του Φερνάντο Σάντος: «Δεν το ήξερα για τον προπονητή της Εθνικής. Πιστεύω στον εαυτό μου και ότι μπορώ να κάνω το καλύτερο. Η θέση μου είναι τέτοια που χρειάζεται να σε βοηθήσει όλη η ομάδα να χεις και λίγο τύχη. Αυτά προς το παρόν τα έχουμε. Είναι απίστευτα κολακευτικό να ακούω ότι υπήρχε ενδιαφέρον για μένα από την Εθνική, είναι μεγάλη τιμή, είναι όνειρο.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αγωνίζομαι καλά με την ομάδα μου και από κει και πέρα θέμα του προπονητή. Πιστεύω στον εαυτό μου και δεν έχω πρόβλημα να παίξω σε καμία ομάδα και σε οποιοδήποτε επίπεδο. Αυτό θέλω να δείξω χωρίς να θέλω να φανώ αλαζόνας».
Για τα σκάνδαλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ακούω πολλά που συμβαίνουν εκτός γηπέδου. Προσπαθώ να μην ασχολούμαι και να είμαι συγκεντρωμένος στον αγωνιστικό τομέα».
Για την Κέρκυρα: «Η παραμονή είναι η φιλοδοξία και ο στόχος μας. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε και προσπαθούμε να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια. Καταφέραμε να έχουμε 7 βαθμούς, είχαμε και τύχη. Μπορούμε να χτυπήσουμε κάθε παιχνίδι».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES