1 Σεπ 2010

Α1’ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ανανέωση και… φρεσκάρισμα στη Βολίδα!

Με ένα καινούργιο αγωνιστικό πρόσωπο θα παρουσιαστεί η Βολίδα Κάτω Γαρούνα στην καινούργια ποδοσφαιρική σαιζόν, όπου το σωματείο θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α1' τοπικής Κατηγορίας.

  

Μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, έγινε και σχεδόν ριζική ανανέωση στο ρόστερ., με την έλευση αρκετών ποδοσφαιριστών, αλλά και την αποχώρηση ακόμη περισσότερων.

  

Έτσι λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» ενέταξαν στο δυναμικό τους, ως μεταγραφές, τους Σπύρο Τσιριγκάκη και Χάρη Μαρκάτη (από τον Όλυμπο), τον Χρήστο Ιμέρη (από τον Ολυμπιακό Μαντουκιού), καθώς και τους Νίκο Αυλωνίτη και Μερκούρ Μερκούρη που ήταν ελεύθεροι.
Στον σύλλογο του Κάτω Γαρούνα επέστρεψαν οι Ουζμάν Ζανέ (Σενεγαλέζος), Γιάννης Πάγκαλης, Γιώργος Πάγκαλης και Χρήστος Πάγκαλης που ήταν δανεικός στον ΑΟ Σιναράδων, καθώς επίσης και οι Κλεν Σκεντάι και Αντώνης Λέισσος, οι οποίοι είχαν παραχωρηθεί στον ΑΟ Πεντάτι (θυγατρική ομάδα της Βολίδας).
Τέλος, από το παιδικό τμήμα της Βολίδας προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα οι πιτσιρικάδες Πελοπίδας Λώμης, Γιάννης Νάσης, Παναγιώτης Βλάχος, Κώστας Βαρότσης, Άρης Σκολαρίκης και Σταμάτης Λέισσος.

  

Και περνάμε στους... αποχωρήσαντες! Παρελθόν για τους «κιτρινόμαυρους» αποτελούν ο Σπύρος Σπίνουλας (πήγε στον Ασπρόπυργο), οι Γρηγόρης Στρατηγός, Βασίλης Πετρόγιαννης και Ιουλιανός Πελάης (πήγαν στον ΑΟ Κασσιώπης), οι Γιώργος Λάσκαρης, Ενέτης Λυκόκας και Δημήτρης Νικολόπουλος (πήγαν στον Θιναλιακό), οι Σπύρος Μεσημέρης και Χρήστος Αρμένης (πήγαν στους Νέους U-20 του ΑΟ Κέρκυρα), ο Στάθης Μπαντούνος (πήγε στην Ολυμπιάδα Καρουσάδων), ο Σταμάτης Σπίνουλας (πήγε στον Ατρόμητο Στρογγυλής), ο Σπύρος Τσιούρης (πήγε στον ΑΟ Σιναράδων), ο Κώστας Γκερέκος (στρατεύθηκε), ο Βαγγέλης Βρακκάς, ο Χρήστος Καρύδης, ο Γιάννης Μαθιουδάκης και ο Ιωσήφ Ζάχος.
Εξάλλου, ο Ανδρέας Δούσης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ανέλαβε Γενικός Αρχηγός στον ΑΟ Κέρκυρα), ο Κώστας Μικάλεφ σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμού, ενώ ο Νίκος Μουλίνος σταμάτησε προσωρινά το ποδόσφαιρο.

  

Στην ομάδα της Βολίδας παρέμειναν από πέρσι οι εξής ποδοσφαιριστές: Ανδρέας Μοναστηριώτης, Νίκος Σπίνουλας, Αλέξανδρος Σουπιώνης, Γιώργος Τσιουτσιουλικλής, Γιώργος Σκολαρίκης, Κώστας Σκολαρίκης, Πέτρος Σκολαρίκης, Οδυσσέας Ευθυμίου, Προκόπης Πάγκαλης, Αλέξης Κονισπολιάτης και Ζαχαρίας Γκόρος.

  

Να επισημάνουμε, τέλος, πως μετά τις προαναφερόμενες αλλαγές στο ρόστερ της Βολίδας, η ομάδα βρίσκεται πλέον σε ένα μεταβατικό στάδιο. Οι νεοεισερχόμενοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να «δεθούν» αρμονικά με τους περσινούς, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο. Φιλοσοφία της τεχνικής ηγεσίας είναι να δοθεί... τόπος στα νιάτα και σταδιακά να αξιοποιηθεί ολόκληρο το έμψυχο δυναμικό.

  

Χρήστος Γραμμένος

»ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Ξανάγινε «Φαίακας» ο Ηλίας Ιωάννου

Στον ΑΟ Κέρκυρα επέστρεψε ο Ηλίας Ιωάννου, ύστερα από απουσία τεσσάρων ετών, και πλέον για τα επόμενα δύο χρόνια θα φοράει την κυανέρυθρη φανέλα, αποτελώντας τον δεύτερο... Ιωάννου της ομάδας, μετά τον Δημήτρη!

(Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)


Οι «Φαίακες» προχώρησαν στην απόκτηση του 31χρονου επιθετικού σήμερα Τρίτη το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η καλοκααιρινή μεταγραφική περίοδος. Με την προσθήκη του παίκτη οι νησιώτες ενισχύονται στη... γραμμή κρούσης και θα πλαισιώσει τους Τσίγκα, Γιάντση και Καλαντζή.

  

Ο Ιωάννου, ο οποίος θυμίζουμε είχε αγωνιστεί στο παρελθόν για τρεις σαιζόν στην κερκυραϊκή ομάδα, άνηκε μέχρι και το μεσημέρι στην Καβάλα, με την οποία δεσμεύονταν με συμβόλαιο. Έτσι, λοιπόν, ο ΑΟ Κέρκυρα πλήρωσε για να τον αποκτήσει και το συμβόλαιο που υπεγράφη θα λήξει στις 30/6/2012. Είναι μάλιστα ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που η κερκυραϊκή ομάδα αγοράζει μέσα σε 9 ημέρες, μετά την περίπτωση του Γκουστάβο από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου.

  

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Ο Ηλίας Ιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/10/1979 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Πανιώνιο Καλλιθέας, από όπου πήγε στον Πανιώνιο Ν. Σμύρνης το 1998. Ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε ως τα Προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σαιζόν 1998-1999.
Έπαιξε στην ομάδα της Ν. Σμύρνης πέντε χρόνια, στα οποία είχε σημαντική συμβολή στην προσπάθεια του σωματείου να πλασαριστεί στις θέσεις εξόδου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κάτι που πέτυχε το 2003.
Στη συνέχεια αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον ΑΟ Κέρκυρα, δύο χρόνια στον Αστέρα Τρίπολης και μία σαιζόν στον Ολυμπιακό Βόλου. Την περίοδο 2009-2010 επέστρεψε στη μεγάλη Κατηγορία (Σούπερ Λιγκ) παίρνοντας μεταγραφή στον ΑΟ Καβάλα.

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ
Περίοδος 1997-1998: Πανιώνιος Καλλιθέας (τοπικό ΕΠΣ Αθηνών)
Περίοδος 1998-1999: Πανιώνιος (Α' Εθνική): 18 συμ., 1 γκολ
Περίοδος 1999-2000: Πανιώνιος (Α' Εθνική): 20 συμ., 1 γκολ
Περίοδος 2000-2001: Πανιώνιος (Α' Εθνική): 24 συμ., 5 γκολ
Περίοδος 2001-2002: Πανιώνιος (Α' Εθνική): 13 συμ., 4 γκολ
Περίοδος 2002-2003: Πανιώνιος (Α' Εθνική): 8 συμ., 1 γκολ
Περίοδος 2003-2004: ΑΟ Κέρκυρα (Β' Εθνική): 21 συμ., 7 γκολ
Περίοδος 2004-2005: ΑΟ Κέρκυρα (Α' Εθνική): 21 συμ., 1 γκολ
Περίοδος 2005-2006: ΑΟ Κέρκυρα (Β' Εθνική): 28 συμ., 4 γκολ
Περίοδος 2006-2007: Αστέρας Τρίπολης (Β' Εθνική): 27 συμ., 15 γκολ
Περίοδος 2007-2008: Αστέρας Τρίπολης (Σούπερ Λιγκ): 12 συμ., 0 γκολ
Περίοδος 2008-2009: Ολυμπιακός Βόλου (Β' Εθνική): 25 συμ., 15 γκολ
Περίοδος 2009-2010: ΑΟ Καβάλα (Σούπερ Λιγκ): 24 συμ., 3 γκολ

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Μεταγραφική… βόμβα με Γ. Κατερίνη ο Όλυμπος!

Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση, από τις μεγαλύτερες που έγιναν αυτό το καλοκαίρι στη Δ' Εθνική, προχώρησε ο Όλυμπος Κέρκυρας, εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Γιώργο Κατερίνη.

  

Ο έμπειρος χαφ αγωνίζονταν πέρσι στη Β' Εθνική με τη φανέλα του Διαγόρα Ρόδου, από τον οποίο και έμεινε ελεύθερος. Οι άνθρωποι του Ολύμπου ήρθαν σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή και ύστερα από συζητήσεων και διαπραγματεύσεις που διάρκεσαν αρκετές ημέρες, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, με τους Κερκυραίους να κάνουν την υπέρβαση, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

  

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο Κατερίνης είχε αγωνιστεί ξανά στον Όλυμπο πριν από πολλά χρόνια. Πλέον επιστρέφει στην ομάδα, όντας ηλικιακά μεγαλύτερος (είναι 35,5 ετών), αλλά και ποδοσφαιρικά εμπειρότατος, έχοντας σημαντικές παραστάσεις στην καριέρα του, κυρίως στη Β' Εθνική, αφού μετά τη θητεία του στην κερκυραϊκή ομάδα αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον Παναιτωλικό, στον Πατραϊκό, στον Ηλυσιακό, στη Λάρισα, ξανά στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον Πανθρακικό και στον Διαγόρα.

  

Η απόκτηση του Γιώργου Κατερίνη αποτελεί τεράστια μεταγραφική επιτυχία για τον Όλυμπο. Αγωνίζεται κυρίως στη θέση του αριστερού χαφ, αλλά μπορεί να φέρει εις πέρας και άλλες... αποστολές που θα του αναθέσει ο προπονητής του, Γιάννης Γκαμπέτας.

  

Ο παίκτης από σήμερα Τρίτη προπονείται με την ομάδα κι εφόσον το δελτίο του θα είναι εγκαίρως έτοιμο τότε κατά πάσα πιθανότατα θα αγωνιστεί στον σαββατιάτικο αγώνα κόντρα στη Βολίδα, για το Σούπερ Καπ.

  

Χρήστος Γραμμένος

Φιλική νίκη της Κ-20 του ΑΟ Κέρκυρα επί της Βολίδας

altΦιλική νίκη επί της Βολίδας με σκορ 3-2 σημείωσε η ομάδα Κ-20 του ΑΟ Κέρκυρα στο γήπεδο των Καστελάνων χθες το απόγευμα.
Η ομάδα του Γιάννη Χονδρογιάννη προηγήθηκε στο ματς με 2-0 χάρη σε τέρματα των Ανυφαντή και Μίαρη, στη συνέχεια το συγκρότημα των Πέτρου Δημάκου και Μιχάλη Πάγκαλη ισοφάρισε προσωρινά με τους Ιμέρι και Σουπιώνη, ωστόσο η Κ-20 του ΑΟΚ πήρε τη φιλική νίκη χάρη σε τέρμα του Μπράτου.
Πρόβα τζενεράλε και για τις δύο ομάδες
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτέλεσε και για τα δύο συγκροτήματα την τελική πρόβα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων τους, καθώς το ερχόμενο Σάββατο η Κ-20 του ΑΟΚ θα υποδεχτεί την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ, στο γήπεδο των Καστελάνων, ενώ η Βολίδα την ίδια μέρα θα αντιμετωπίσει τον Όλυμπο στον τελικό του Σούπερ Καπ.


 

Add comment

Το CorfuPress.com, για την προστασία του δημοσίου διαλόγου που έχει ξεκινήσει μέσω των σχολίων σε ρεπορτάζ και άρθρα, αλλάζει τους όρους με τους οποίους οι αναγνώστες του μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια. Πλέον, σχόλια μπορούν να δημοσιεύουν οι αναγνώστες με δύο διαφορετικούς τρόπους: ως καταχωρημένοι (registered) χρήστες του site και ως ανώνυμοι (unregistered).
Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση για να γίνετε καταχωρημένος χρήστης, δίνοντας μία έγκυρη διεύθυνση e-mail και το ονοματεπώνυμό σας (δεν θα φαίνονται στις δημοσιεύσεις σας όπου θα εξακολουθήσει να ισχύει το ψευδώνυμο). Με την έγκριση της αίτησής σας από τη συντακτική ομάδα του CorfuPress.com, θα λαμβάνετε κωδικό χρήστη και με το όνομα χρήστη που έχετε επιλέξει, θα μπορείτε να εισέλθετε στο site ως registered user. Έτσι, τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται αυτόματα χωρίς τη μεσολάβηση έγκρισης από πλευράς των συντακτών του site, ενώ δεν θα υπάρχει η διαδικασία πιστοποίησης του σχολίου με καταχώρηση συνθηματικών λέξεων. Επίσης, οι καταχωρημένοι χρήστες θα ειδοποιούνται για το αν τα σχόλιά τους έχουν απάντηση και θα μπορούν να τροποποιήσουν ή να διαγράψουν σχόλια τα οποία έχουν γράψει.
Αντίθετα, οι μη καταχωρημένοι αναγνώστες που επιθυμούν να σχολιάσουν ένα ρεπορτάζ ή άρθρο, θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, ωστόσο, τα σχόλιά τους θα δημοσιεύονται μόνο μετά από έλεγχο τήρησης των όρων χρήσης των σχολίων από τη συντακτική ομάδα του CorfuPress.com.
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από την ιστοσελίδα μας.
- Το CorfuPress.com διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Το CorfuPress.com δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.
- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή τηλεφωνικά.
Η συντακτική ομάδα του CorfuPress.com

»ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Κάναμε το ιδανικότερο ξεκίνημα»

Αναμφίβολα ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης στο κυριακάτικο παιχνίδι μεταξύ ΑΟ Κέρκυρα - ΑΕΚ, αλλά κι ένας από τους καλύτερους στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

  

Ο 32χρονος γκολκίπερ είχε καταλυτική συμβολή στον θρίαμβο των «Φαιάκων». Αν ο ΑΟΚ κατόρθωσε να πετύχει την έκπληξη της πρεμιέρας και να κατακτήσει το «τρίποντο» κόντρα στην ΑΕΚ, σίγουρα εν πολλοίς το οφείλει στον "Dimi", ο οποίος ήταν πραγματικά ο... «φύλακας άγγελος» των κερκυραϊκών γκολπόστ.

  

Ο Καλαματιανός πορτιέρο «κατέβασε τα ρολά» και με ουκ ολίγες εξαιρετικές και σωτήριες επεμβάσεις κράτησε... όρθια την ομάδα του, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ενώ νικήθηκε μόνο σε μια στημένη φάση, χωρίς ο ίδιος να φέρει την παραμικρή ευθύνη.

  

«Αμυνθήκαμε πολύ σωστά και πετύχαμε δύο γκολ σε κόντρα επιθέσεις», ανέφερε ο Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis». Και συνέχισε τονίζοντας: «Ήταν ό,τι καλύτερο να ξεκινήσουμε με νίκη το Πρωτάθλημα και μάλιστα κόντρα στην ΑΕΚ. Όμως είναι ένα παιχνίδια από τα 30. Ο στόχος μας είναι πάντα η παραμονή και ό,τι καλύτερο προκύψει. Επιδιώκαμε να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο σαν ομάδα και νομίζω τα καταφέραμε».

  

Αναφερόμενος στη δική του εμφάνιση, είπε: «Όλα γίνονται μερικές φορές γρήγορα. Κάποιες φάσεις, κάποιες επεμβάσεις. Εγώ αισθάνομαι πολύ καλά στην Κέρκυρα και πλέον έχω προσαρμοστεί και πάλι στην Ελλάδα».

  

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε ακόμη:

Στις διαπραγματεύσεις με τον Ηρακλή: «Είχαν γίνει όντως συζητήσεις, όμως έμειναν στη μέση. Αυτό έκλεισε για μένα καθώς είμαι παίκτης της Κέρκυρας».

Στο ελληνικό Πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι ποιοτικά είναι ισάξιο ακόμη και του Αγγλικού. Όμως, ο ρυθμός είναι πολύ πιο αργός, αλλά είναι κάτι που το περίμενα».

Στη συνέχεια του Πρωταθλήματος: «Όλες οι ομάδες έχουν περιθώρια βελτίωσης. Έτσι κι εμείς. Ξεκινήσαμε καλά, όμως μπορούμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι».


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES