6 Οκτ 2009

ΕΠΣ Κέρκυρας: Η ακτινογραφία της Α1

Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (1η αγωνιστική)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΑΟ ΠΑΞΟΙ ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ 2-1
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ ΑΟ ΠΟΣ. ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ 7/10
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ 1-1
ΟΦΑΜ ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ 3-3
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 1-1
ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 0-3
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (1η αγωνιστική)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑ ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 0-3
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΠΑΟΚ 7/10
ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ 7/10
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ 7/10
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ 7/10
ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ 7/10
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 4-5

Xειρουργήθηκε ο Τσαρτσαρής

Με επιτυχία χειρουργήθηκε το πρωί της Τρίτης (6/10) ο Κώστας Τσαρτσαρής, μετά το κάταγμα που υπέστη στο πέμπτο μετακάρπιο του αριστερού χεριού, κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης της Δευτέρας (5/10).




Ο παίκτης στάθηκε άτυχος και δεν γλίτωσε το χειρουργείο, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δύο μήνες και ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει χωρίς αυτόν τη σεζόν.
"Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Κώστας Τσαρτσαρής στέφθηκε με επιτυχία", αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και συνεχίζει: "Τοποθετήθηκαν δύο μικρές βίδες. Υπολογίζεται ότι σε περίπου ένα μήνα θα βγάλει τον ειδικό νάρθηκα, θα αρχίσει φυσιοθεραπείες και ότι σε περίπου δύο μήνες θα είναι σε θέση να επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας".

«Να μας βγάλουν εκτός γιατί… ενοχλούμε»


"Πραγματοποιήθηκε σήμερα πριν την πρωινή προπόνηση συνάντηση μεταξύ του προέδρου κ.Νίκου Θανόπουλου, του προπονητή κ.Ντούσαν Μπάγεβιτς και του γενικού αρχηγού της ομάδας κ.Βασίλη Δημητριάδη.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μία ώρα, ο προπονητής εξέφρασε τη δικαιολογημένη αγανάκτησή του σε σχέση με αυτά που έγιναν στην Ξάνθη και που είδε όλος ο κόσμος. Τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του μετά τη λήξη του αγώνα στα αποδυτήρια της ομάδας, ήταν απόρροια της απογοήτευσης της στιγμής και ουδέποτε τέθηκε θέμα παραίτησής του.

Αποφασίστηκε η ομάδα να συνεχίσει την προσπάθειά της ενωμένη, ενάντια σε οποιεσδήποτε εξωαγωνιστικές δυσκολίες. Όλοι καταλαβαίνουν και δικαιολογούν την αγανάκτηση και απογοήτευση του κόσμου, αλλά η δύσκολη αυτή στιγμή μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με τη στήριξη των φιλάθλων μας.

Ο πρόεδρος και η διοίκηση είναι εξοργισμένοι με τα συνεχόμενα και καθ’ υποτροπή επαναλαμβανόμενα και εξόφθαλμα λάθη, που πάντα γίνονται εναντίον της ΑΕΚ και σε κρίσιμο χρονικό σημείο του αγώνα. Προφανώς σκοπό έχουν να τη βγάλουν από πολύ νωρίς εκτός στόχων για να μην ενοχλεί… Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο μας και τη βελτίωση της ποιότητάς του, για την οποία ευαγγελιζόμαστε, να μετατρέπεται το πρωτάθλημα σε κούρσα για δύο, όπου οι υπόλοιποι θα παίζουν απλώς το ρόλο του κομπάρσου.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Νίκος Θανόπουλος πρόκειται να ζητήσει άμεση συνάντηση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ.Σοφοκλή Πιλάβιο, ενώ όσον αφορά τη Super League και τον θεσμικό ρόλο που κατέχει σε αυτή, θα ανακοινώσει την απόφασή του τις επόμενες μέρες και αφού πρώτα συζητήσει με τους αρμόδιους τις θεσμικές διαδικασίες, δεδομένου ότι η Super League είναι συνεταιρισμός των ομάδων".

Αύριο η εκδίκαση της έφεσης για Αραούχο

Για αύριο είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας, η έφεση που έχει ασκήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με την ποινή των τριών αγωνιστικών που επιβλήθηκαν στον Κάρλος Αραούχο για την αποβολή του στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των Ομίλων του UEFA Europa League, με αντίπαλο την Έβερτον.

Σε αυτήν, μαζί με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ κ.Χάρη Γρηγορίου, κρίθηκε σκόπιμο να παρευρεθεί και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Νέος πρόεδρος του ΠΣΑΠ ο Νικοπολίδης

Νέος πρόεδρος του ΠΣΑΠ ο ΝικοπολίδηςΟ τερματοφύλακας του Ολυμπιακού διαδέχεται στο συγκεκριμένο πόστο τον Λάκη Σημαιοφορίδη, ενώ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΠ, όπως σχηματίσθηκε μετά από την προβλεπόμενη, από το άρθρο 15 του καταστατικού του Συνδέσμου, αναδιάρθρωση έχει την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος Αντώνης Νικοπολίδης
Αντιπρόεδρος Ιωάννης Γκούμας
Γενικός Γραμματέας Διονύσιος Δημόπουλος
Ταμίας Κωνσταντίνος Πούλιος
Ειδικός Γραμματέας Χαράλαμπος Ζελενίτσας
Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Χαλκιάς
Νικόλαος Λυμπερόπουλος
Ιωάννης Σκοπελίτης
Παντελής Κωνσταντινίδης

ΟΣΦΠ: Οι μεταγραφικές φήμες και η διάψευση

Στην κορυφή της λίστας των ποδοσφαιριστών που παρακολουθεί ο σκάουτερ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μπαρμπαλιάς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων βρίσκεται ο Μπράιαν Οβιέδο. Πρόκειται για τον 19χρονο αριστερό μπακ της Κόστα Ρίκα. Ο νεαρός παίκτης πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και δεν είναι λίγοι οι «κατάσκοποι» (και μάνατζερ) που μιλούν για εκείνον. Ο Οβιέδο ανήκει στην Ντεπορτίβο Σαπρίσα και δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για την απόκτησή του.

Εκτός του νεαρού Κοσταρικανού, ο κ. Μπαρμπαλιάς έχει σχηματίσει καλή άποψη και για ορισμένους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι νεαροί σε ηλικία, αλλά η τιμή τους είναι ιδιαίτερα υψηλή. Πρόκειται για τον Τεϊξέιρα, τον Σίρο και τον Κάρντετς, τον οποίο αποκαλούν και «λευκό Αντριάνο».

Ωστόσο, υπάρχουν παίκτες που οι Πειραιώτες μπορούν να αποκτήσουν πιο εύκολα, αφού η τιμή τους δεν ξεπερνάει ακόμα τα 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται τον Μαϊκόν (ακραίος μέσος της Φλουμινένσε) και τον Μποκίτα (κεντρικός μέσος της Κορίνθιανς), για τους οποίους έχουν ακουστεί καλά λόγια.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός του κ. Μπαρμπαλιά στην Αίγυπτο βρίσκεται άνθρωπος που τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Ζίκο και μετά το τέλος της διοργάνωσης θα ενημερώσει τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Την ίδια ώρα, η παρουσία του Ζίκο στη Βραζιλία έχει προκαλέσει «όργιο» φημών εν όψει των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, ακούγεται ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα έχει επαφές με κάποιους παίκτες, προκειμένου στην αρχή του χρόνου να έρθουν στο Λιμάνι. Όλο αυτό το διάστημα έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα, όπως του Αντριάνο (της Φλαμένγκο), του Ντιέγκο Σόουζα (της Παλμέιρας) και του Μεζένγκα (της Φλαμένγκο).

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για έναν επιθετικό-σφαίρα και έναν αριστερό μέσο. Παρόλα αυτά, η διοίκηση του συλλόγου δεν επιβεβαιώνει τα παραπάνω σενάρια και τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή δεν ασχολούμαστε με μεταγραφές, ούτε πρόκειται να το κάνουμε αυτή την περίοδο. Δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση».

Δεν ρισκάρει ο Γκαλέτι

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα ξεκούρασης για τους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως το τελευταίο διάστημα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι εργάζεται καθημερινά για να καλύψει το χαμένο έδαφος από τους τραυματισμούς που είχε. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πηγαίνει κάθε μέρα στου Ρέντη και προπονείται υπό τις οδηγίες του Βραζιλιάνου προπονητή, Μοράσι Σαντάνα.

Ο 29χρονος παίκτης βιάστηκε να επανέλθει από τον πρώτο του τραυματισμό και ύστερα από δύο ημέρες έπαθε νέα θλάση. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Γκαλέτι δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να ρισκάρει, αφού κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να είχε παίξει στο παιχνίδι με την Καβάλα. Αν όλα πάνε καλά για τον «Λούτσι», θα αγωνιστεί στον αγώνα με την Σταντάρ Λιέγης (στις 20/10) στην 3η αγωνιστική του Champions League.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντάνα από αύριο θα έχει πολλή δουλειά, αφού θα δουλέψει με τους παίκτες του Ολυμπιακού στον τομέα της φυσικής κατάστασης, τομέας που χρειάζεται άμεση βελτίωση. Όσον αφορά τον Ζίκο, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» θέλει να περάσει τη φιλοσοφία του και η ομάδα να αγωνίζεται με επιθετικούς προσανατολισμούς.

Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό υπήρξαν περισσότεροι συνδυασμοί, περισσότερες επιλογές και περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, που είναι το σημαντικότερο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός υπολογίζει πολλά στον Ντιόγο, ενώ σκέφτεται να καθιερώσει το σύστημα 4-4-2, ειδικά στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Να σημειωθεί ότι αύριο η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη των Εντού και Σαντάνα, αφού η επιστροφή του Ζίκο θα καθυστερήσει μία ημέρα.

* Το «παρών» σε εκδήλωση χορηγού εταιρείας του Ολυμπιακού θα δώσουν αύριο οι Αντώνης Νικοπολίδης, Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ντιόγο Λουίς Σάντο στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» του Καραϊσκάκη.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ - 06/10/2009

  • derby
    derby
  • GOAL
    GOAL
  • Metrosport
    Metrosport
  • score
    score
  • SPORTDAY
    SPORTDAY
  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΓΑΤΑ
    ΓΑΤΑ
  • ΕΞΕΔΡΑ
    ΕΞΕΔΡΑ
  • ΠΡΑΣΙΝΗ
    ΠΡΑΣΙΝΗ
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
  • ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
    ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
  • ΦΙΛΑΘΛΟΣ
    ΦΙΛΑΘΛΟΣ
  • ΦΩΣ
    ΦΩΣ
  • ΩΡΑ
    ΩΡΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
18


2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
16


3.
ΑΡΗΣ
11


4.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
11


5.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
11


6.
ΚΑΒΑΛΑ
10


7.
ΠΑΟΚ
9


8.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
9


9.
SKODA ΞΑΝΘΗ
7


10.
ΑΕΚ
7


11.
ΗΡΑΚΛΗΣ
7


12.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
5


13.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
4


14.
ΛΑΡΙΣΑ
3


15.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
2


16.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
1



Αναλυτικές Βαθμολογίες / Πρόγραμμα

ΠΑΟ: Το σερί συνεχίζεται

Μια ακόμη νίκη πέτυχε χθες ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 4-0 της Λάρισας και πηγαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος όντας πρώτος στη βαθμολογία. «Προσπαθώ να κάνω τα πάντα για την ομάδα μου, να φέρω τον τίτλο πίσω στον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ που σημείωσε χθες δύο γκολ. Την ανάκληση της κλήσης του Γιούρκα Σεϊταρίδη από την Εθνική Ελλάδας ζήτησαν οι «πράσινοι».

Με το απόλυτο στη διακοπή…

Το ζητούμενο χθες για τον Παναθηναϊκό ήταν μια ακόμη νίκη που θα τον διατηρούσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αυτό συνέβη κόντρα στη Λάρισα. Οι πράσινοι πήραν το έκτο συνεχόμενο παιχνίδι τους στη Σούπερ Λίγκα και έδωσαν συνέχεια στις νίκες επί της ΑΕΚ και της Ντιναμό Βουκουρεστίου για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ταυτόχρονα, μετά το μουδιασμένο πρώτο 45λεπτο το τριφύλλι πρόσφερε και θέαμα στους φιλάθλους του, που είδαν τον Τζιμπρίλ Σισέ να «ξεμπουκώνει» και να πετυχαίνει δύο γκολ. Ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο για την ομάδα του Τεν Κάτε ήταν η εμφάνιση του Αλέξανδρου Τζόρβα που κράτησε το μηδέν όταν χρειάστηκε και πρόσθεσε μια ακόμη θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Σισέ: «Να φέρω τον τίτλο στον Παναθηναϊκό»

Εμφανώς ικανοποιημένος για τη νίκη της ομάδας του αλλά και τα δύο δικά του γκολ ήταν μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επι της Λάρισας ο Τζιμπρίλ Σισέ.

«Ήταν μία δύσκολη νίκη. Η Λάρισα είναι καλή ομάδα. Προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Μας προκάλεσαν πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς, όμως, βγήκαμε στο δεύτερο με εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Είχαμε το πνεύμα που έπρεπε, τη θέληση για τη νίκη και ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε γι' αυτή. Περίμενα αρκετό καιρό να σκοράρω. Ξέρετε όλοι ότι καμία φορά το να σκοράρεις είναι δύσκολο. Είναι πολύ όμορφο να πετυχαίνεις γκολ, αλλά όταν δεν τα καταφέρνεις, είναι δύσκολο. Ο κόσμος περιμένει πολλά από μένα αλλά το ξαναλέω ότι μερικές φορές είναι δύσκολο. Εγώ είμαι πολύ δυνατός για να αντεπεξέλθω στην πίεση».

«Πάντα είμαι σκληρός με τον εαυτό μου γιατί ξέρω ότι μπορώ να κάνω πολύ όμορφα πράγματα. Όταν δεν τα πηγαίνω καλά, δεν μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου. Έτσι είμαι από μωρό παιδί. Μερικές φορές είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν αυτή τη συμπεριφορά ακόμα και οι συμπαίκτες μου. Είμαι ήρεμος γιατί ξέρω ότι γνωρίζουν ότι αυτή είναι η συμπεριφορά μου. Αρχίζουμε να παίζουμε όλο και καλύτερα. Ξέρουμε ότι θα δύσκολο το επόμενο ματς με την Καβάλα, γιατί είναι μια ομάδα με καλούς παίκτες. Πάντα ο δρόμος είναι δύσκολος όταν πρέπει να παίρνεις νίκες. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, θα τους νικήσουμε».

Καταλήγοντας, ρωτήθηκε αν περιμένει με τις εμφανίσεις του να έρθει η κλήση στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. «Για να είμαι ειλικρινής, πάντα ελπίζω. Ξέρω, όμως, ότι θα είναι δύσκολο για μένα. Γι' αυτό προσπαθώ να κάνω τα πάντα για την ομάδα μου, να φέρω τον τίτλο πίσω στον Παναθηναϊκό. Έτσι όπως είμαι αυτή τη στιγμή, βλέπω την κλήση στο Μουντιάλ σαν κερασάκι...».

Ο Σισέ την Πέμπτη θα αναχωρήσει για την Ακτή Ελεφαντοστού προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του πατέρα του και θα επιστρέψει το Σάββατο.

Ζήτησε ανάκληση του Σεϊταρίδη

Την ανάκληση της κλήσης του Γιούρκα Σεϊταρίδη ζήτησε με επιστολή που έστειλε στην Εθνική ομάδα ο Παναθηναϊκός. Στην επιστολή που έστειλε ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Κώστας Αντωνίου, αναφέρει ότι: «Όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός φυσικά και συνεισφέρει και θα συνεχίσει να το κάνει με την παρουσία παικτών του στην Εθνική ομάδα. Στην περίπτωση του Σεϊταρίδη, όμως, πιστεύουμε ότι ο παίκτης δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί πριν περάσουν δύο εβδομάδες. Αυτό αναφέρουν και οι μετρήσεις που κάναμε στον παίκτη πριν από δύο μέρες, αλλά και οι αναφορές του εργοφυσιολόγου που έχουμε και του τεχνικού τιμ».

Μαζί με την επιστολή ο Παναθηναϊκός έχει στείλει και τις μετρήσεις του Σεϊταρίδη, που αποδεικνύουν ότι δεν είναι ικανός ακόμα να παίξει σε τέτοιο επίπεδο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ επικοινώνησε ο Τάκης Φύσσας με τον Κώστα Αντωνίου και τον ενημέρωσε ότι θα μιλήσει με τον Ρεχάγκελ και θα υπάρξει απάντηση την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Η συνεδρίαση της ΓΗΠΕΛ

Στις 17:00 σήμερα το Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ θα συνεδριάσει και θα πάρει αποφάσεις για το μέλλον του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Μετά το τέλος των εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων, όπως εκτιμούν στο «τριφύλλι», δεν επηρεάζει την εξέλιξη του έργου, τα στελέχη της εταιρείας αυτό που θέλουν να ξεκαθαρίσουν είναι πώς θα γίνει η χρηματοδότηση του έργου.

Μετά τη συνεδρίαση θα ανακοινωθούν ορισμένες αποφάσεις και κατόπιν θα υπάρξουν επαφές με τους υπόλοιπους μετόχους του «τριφυλλιού». Θα ενημερωθούν για το τι χρειάζεται για να ξεκινήσουν τα έργα, τι εγγυήσεις απαιτούνται από την πολιτεία σε περίπτωση δικαίωσης του Μπάμπη Βωβού και φυσικά πώς θα χρηματοδοτηθεί το γήπεδο.

Τεν Κάτε: «Άθλιοι στο πρώτο, χαώδης η διαφορά στο δεύτερο»


Στη μεταμόρφωση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο σε αντίθεση με το πρώτο στάθηκε ο Χενκ Τεν Κάτε μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λάρισας με 4-0. Ο Ολλανδός τεχνικός απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Σωτήρη Νίνη από την αρχή, ενώ χαρακτήρισε λάθος την κλήση του Γιούρκα Σεϊταρίδη τονίζοντας πως είναι ανέτοιμος. Αναλυτικά, ο Χενκ Τεν Κάτε μίλησε:

Για τη μεταμόρφωση της ομάδας από το πρώτο στο δεύτερο μέρος: «Ο πρώτος κανόνας του ποδοσφαίρου είναι πως όλοι πρέπει να δουλεύουν και να δίνουν μάχη για να κερδίζουμε την κατοχή της μπάλας. Μόνο αν κάνεις αυτό και έχεις πλεόνασμα ποιότητας έναντι του αντιπάλου κερδίζεις. Ελπίζω αυτό να έχει γίνει κατανοητό από τους παίκτες μου. Δεν θέλω να χρειαστεί να το ξαναπώ. Η διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου ήταν χαώδης».

Για την αντίδρασή του στο πρώτο γκολ: «Όταν η ομάδα σκοράρει, συνήθως ο προπονητής είναι χαρούμενος και πανηγυρίζει. Η αντίδρασή μου στο πρώτο γκολ δείχνει πως έτσι όπως παίζαμε δεν αξίζαμε να προηγούμαστε. Παρόλο που είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τη Λάρισα στο πρώτο μέρος, παίξαμε άθλια στο πρώτο ημίχρονο».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Σωτήρη Νίνη από την αρχή: «Θα πρέπει να απαντώ το ίδιο πράγμα κάθε εβδομάδα. Η ομάδα έχει 26 παίκτες και πρέπει να γίνουν κάποιες επιλογές. Ο Νίνης είναι σε φόρμα και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά έχουμε πολλούς παίκτες να επιλέξουμε. Αν δεν έβαζα τον Καραγκούνη θα με ρωτούσατε γιατί δεν τον χρησιμοποίησα μετά το νικητήριο γκολ απέναντι στη Ντιναμό. Για παράδειγμα, ο Σιμάο ήταν ο κορυφαίος παίκτης μας στο Βουκουρέστι, αλλά σήμερα δεν έπαιξε. Ο Νίνης είναι νεαρός ποδοσφαιριστής, που πρέπει μεταξύ άλλων να δείξει υπομονή. Αν συνεχίσει έτσι θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μία θέση στη βασική ομάδα. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να καθιερωθεί. Έχουμε ανταγωνισμό σε όλες τις θέσεις και με αυτό τον ανταγωνισμό κερδίζονται τα πρωταθλήματα. Οι παίκτες πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και η ομάδα βγαίνει κερδισμένη από αυτό».

Για την απόδοση του Τζιμπρίλ Σισέ: «Μίλησα στη διάρκεια της εβδομάδας αρκετά με τον Τζιμπρίλ και δεν περίμενα να ξεκινήσει βασικός. Μερικές φορές όμως θες να ακολουθήσεις ένα προαίσθημα. Ο Τζιμπρίλ ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό σήμερα. Ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη σκοράροντας δύο εξαιρετικά γκολ και παλεύοντας για την ομάδα».

Για το αν θεωρεί πως η ομάδα του έχει σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο: «Το πρωτάθλημα έχει 30 αγωνιστικές και έχουμε διανύσει μόλις τις έξι πρώτες. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μην ξεχνάτε πως εμείς και ο Ολυμπιακός έχουμε υποχρεώσεις στην Ευρώπη, ενώ άλλοι ικανοί ανταγωνιστές δεν έχουν και συνεπώς διαθέτουν περισσότερες ευκαιρίες για ξεκούραση. Δεν πιστεύω πως είναι κούρσα για δύο άλογα το πρωτάθλημα».

Για την κλήση του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην Εθνική: «Θεωρώ πως δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Προπονείται μόλις εδώ και τρεις εβδομάδες. Αν οι αγώνες της Ελλάδας ήταν σε δύο ή τρεις εβδομάδες, ίσως να μπορούσε να παίξει. Είναι παίκτης μας και θέλουμε να μας βοηθήσει για ολόκληρη τη σεζόν. Τον εξετάσαμε κι εγώ το είδα με τα μάτια μου. Ο Σεϊταρίδης δεν είναι ακόμη στην επιθυμητή κατάσταση. Αν ήταν, θα τον χρησιμοποιούσαμε κι εμείς. Σέβομαι την Εθνική ομάδα και πάντοτε διαθέτουμε τους παίκτες μας, αλλά σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως πρέπει να πατήσουμε φρένο. Ήδη ο κύριος Αντωνίου έχει μιλήσει με τον Τάκη Φύσσα για το θέμα αυτό. Ο Σπυρόπουλος είναι διαφορετική περίπτωση. Έλλειψε δύο εβδομάδες, αλλά είναι έτοιμος».

Ο Λουκάς Βύντρα δήλωσε: «Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Έτυχε να σκοράρω εγώ σήμερα το πρώτο γκολ. Στόχος μας είναι να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα. Όλα τα ματς είναι δύσκολα, όπως και αυτό που ακολουθεί με την Καβάλα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με νίκες», ενώ ο Ματίας Μπιέρσμιρ είπε: «Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί αλλά τυχεροί. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα και μετά το πρώτο πεντάλεπτο πετύχαμε 5 γκολ. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με νίκες. Είναι μεγάλη χαρά για μένα να παίξω στην Εθνική Σουηδίας δίπλα στους Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς».

Άλλαξε ιδιοκτησία η Πόρτσμουθ

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό η Πόρτσμουθ οδήγησε τον ιδιοκτήτη της Σουλαϊμάν Αλ Φαχίμ να πουλήσει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου του αγγλικού συλλόγου. Ο νέος ιδιοκτήτης των «πομπέις» είναι ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας, Αλί Αλ Φαράζ. Το υπόλοιπο 10% των μετοχών παραμένει προς τον παρόν στη κατοχή του παλιού ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ομάδας το οικονομικό μέρος της συμφωνίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί συγκεκριμένα αναφέρει πως «Η απόκτηση του ελέγχου των μετοχών, θα δώσει στην Πόρτσμουθ οικονομική σταθερότητα και εξασφαλισμένο μέλλον».

Ουζουνίδης: «Σε πολύ δύσκολη θέση…»


Στο επιπόλαιο λάθος που έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου απέδωσε ο προπονητής της Λάρισας, Μαρίνος Ουζουνίδης, την ήττα της ομάδας του με 4-0 στο ΟΑΚΑ.

«Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες μου. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλύτεροι, απλά ήμασταν και πάλι επιπόλαιοι σε μία στημένη φάση και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ελέγχαμε το ματς, χάσαμε την ευκαιρία με τον Ντε Νίγκρις να προηγηθούμε, ενώ μετά το δεύτερο γκολ παραδώσαμε τα όπλα. Δώσαμε την ευκαιρία στον Κυριακίδη να επανέλθει και στο νεαρό Σιατραβάνη να αγωνιστεί και δεχτήκαμε δύο ακόμη γκολ», τόνισε.

Παράλληλα αναγνώρισε τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του: «Πλέον είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Νιώθουμε την πίεση καθημερινά, αλλά πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε τα υπόλοιπα ματς, ιδιαίτερα στην έδρα μας. Δεν κάναμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα και πρέπει να βελτιωθούμε».

Προσωρινά στη Β' Εθνική ο Κύρκος

Δεδομένο θεωρείται, σύμφωνα με τη «SportDay», ότι ο Δημήτρης Κύρκος στην προσεχή αγωνιστική των ελληνικών πρωταθλημάτων θα οριστεί σε παιχνίδι της Β' Εθνικής. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο διαιτητής από τον Σύνδεσμο Ηπείρου θα πληρώσει τα λάθη που έκανε στον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ. Ωστόσο, η παρουσία του κ. Κύρκου στη δεύτερη κατηγορία θα είναι προσωρινή (το πολύ για ένα ή δύο ματς). Αν, όμως, τα πάει καλά το επόμενο διάστημα στη Β’ κατηγορία, τότε θα σφυρίξει ξανά αγώνες της Superleague.

ΑΕΚ: Προς… εκτόνωση


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ήταν κανονικά παρών στους Θρακομακεδόνες το πρωί της Τρίτης και αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Θανόπουλο και τον γενικό αρχηγό, Βασίλη Δημητριάδη.

Ο 62χρονος προπονητής είχε πει στους παίκτες του «Παραιτούμαι. Δεν θα είμαι στην προπόνηση» μετά την ήττα στην Ξάνθη, ωστόσο εξ αρχής οι συνεργάτες του μιλούσαν για ένα ξέσπασμα της στιγμής και φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Μένει να φανεί ποιες αποφάσεις θα ληφθούν από τη συνάντηση των τριών ανδρών και με ποια μέτρα θα ξεπεραστεί η αγωνιστική κρίση. Γιατί οι «κιτρινόμαυροι» αναγνωρίζουν πως ανεξάρτητα από τα δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία όφειλαν να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο. «Δεν πρέπει να κατηγορούμε το διαιτητή, παρά μόνο τους εαυτούς μας. Εμείς φταίμε, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δούμε τι θα κάνουμε», είπε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

Οργή για Κάκο

Έξαλλοι είναι άπαντες στις τάξεις της ΑΕΚ με τα σφυρίγματα του Τάσου Κάκου. Ο Κερκυραίος ρέφερι ακύρωσε κακός το τέρμα του Χέρσι στο 13’, θα μπορούσε κάλλιστα να καταλογίσει χέρι στο τέρμα της Ξάνθης, ενώ ελέγχεται και για μία φάση στην οποία ο Μπλάνκο διαμαρτύρεται για πέναλτι. Επίσης οι «κιτρινόμαυροι» απορούν πώς γίνεται να καταλογίστηκε με τόση… ακρίβεια το οφσάιντ στο γκολ του Μπλάνκο που επίσης ακυρώθηκε. Ο Βασίλης Δημητριάδης εξέφρασε τα παράπονά του στον διαιτητή λέγοντάς του πως τα πλάνα της τηλεόρασης τον εκθέτουν. Η διοίκηση της ΠΑΕ τήρησε για μία ακόμη φορά σιγή ιχθύος, με τον κόσμο της «Ένωσης» να θεωρεί πως αδυνατεί να προφυλάξει την ομάδα και να εμπνεύσει (ή να απαιτήσει) το σεβασμό από τους διαιτητές.

Βάλσαμο η διακοπή

Το μοναδικό… παρήγορο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είναι πως ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος και στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον αγώνα της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό θα χαμηλώσουν οι τόνοι. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις, παρότι θα υπάρχουν απουσίες. Οι Μάκος (Ανδρών), Παυλής, Ταχτσίδης (Ελπίδων), Μαϊστόροβιτς (Σουηδία), Γιάχιτς (Βοσνία), Γκερέιρο (Πολωνία) εντάσσονται στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων και θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα στις προπονήσεις της ΑΕΚ. Ο Νέμεθ αγωνίζεται απόψε με την ομάδα Νέων της Ουγγαρίας απέναντι στην Τσεχία για τη φάση των «16», ενώ υποχρεώσεις με την Αλγερία έχει ο περιθωριοποιημένος Τζεμπούρ.

Εξελίξεις στα διοικητικά

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το προσεχές δεκαπενθήμερο για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Νίκος Νοτιάς αναμένεται σύντομα στην Αθήνα για να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου, χωρίς να είναι σαφείς ακόμη οι προθέσεις του. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες άπαντες τηρούν σιγή ιχθύος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ φέρεται από κάποιες πηγές έτοιμος να ζητήσει από τους «ανενεργούς» μετόχους είτε να… ενεργοποιηθούν βάζοντας χρήματα για να καλυφθεί το έλλειμμα είτε να του παραχωρήσουν τις μετοχές τους. Στη δεύτερη περίπτωση ο Νίκος Νοτιάς θα κληθεί ως κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών να βρει «συμπαίκτες»-αν και δεν διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα-ή να παραχωρήσει τις μετοχές σε κάποιον ή κάποιους ανθρώπους της δικής του επιλογής.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES