24 Οκτ 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1

90'+ 4' Λήξη της αναμέτρησης

79' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη, μπλοκάρει εύκολα ο Μπέλιτς.

75' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Στη θέση του Μπάλαμπαν ο Εστογιανόφ.

74' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Στην θέση του Σκαρντουέλι ο Σιαλμάς

72' ΓΚΟΛ για τον Πανιώνιο. Ο Κουμορτζί έβγαλε την σέντρα με εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Καστελιόνε έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

69' Το παιχνίδι συνεχίζει να έχει καλό ρυθμό. Οι δύο ομάδες, όμως, δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν με αξιώσεις στις εστίες των δύο τερματοφυλάκων.

63' Καλό σουτ του Μπάλαμπαν, μπλοκάρει την μπάλα ο Σικαλιάς

57' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Στη θέση του Κούσα ο Τζάνης

50' Καλό σουτ του Ντάσιου για τον ΠΑΣ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

48' Ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο Κοντοές, μέσα απο την μεγάλη περιοχή, με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σικαλιά.

46' Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

42’ Ύστερα από καταπληκτική προσωπική ενέργεια του Κουμορτζί, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γουνδουλάκη, που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια κατέληξε κόρνερ.

36' Έπεσε λίγο ο ρυθμός του παιχνιδιού, ύστερα από ένα ξέφρενο 15λεπτο, με τους γηπεδούχους ωστόσο να πιέζουν για να πετύχουν και τρίτο γκολ.

29’ Ο Ριέρα επιχείρησε το δυνατό σουτ, χωρίς ωστόσο να απειλήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΣ

23' Γκολ για τον Πανιώνιο με τον Μπάλαμπαν. Ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε εντός της περιοχής του ΠΑΣ και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Σικαλιά.

17' Γκολ για τον Πανιώνιο με τον Γουνδουλάκη. Η απάντηση των "κυανέρυθρων" δεν άργησε να έρθει. Σε μια φάση διαρκείας, ο Γουνδουλάκης βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

15' Γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ντιμπαλά. Ύστερα απο σέντρα του Ντάσιου από δεξιά, ο Ντιμπαλά κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να νικήσει τον Μπέλιτς, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

12’ Ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο Ριέρα έβγαλε την σέντρα από αριστερά, αλλά ο Γουνδουλάκης, μέσα από την μικρή περιοχή, δεν κατάφερε να πιάσει κεφαλιά και να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους.

1' Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(Εμίλιο Φερέιρα): Μπέλιτς, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλας

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Γιώργος Παράσχος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κούσας, Κώτσιος, Κανακούδης, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Ανδράλας, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Σκαρντουέλι

Δυο «μπαλωθιές» ήταν αρκετές


Με ένα καταπληκτικό γκολ του Ντουντού (85’) ο Ολυμπιακός λύγισε την αντίσταση του Εργοτέλη και πήρε τη νίκη 2-1 στο «Καραϊσκάκη». Κουρασμένοι, χωρίς καθαρό μυαλό και με κακή εμφάνιση οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν αρχικά με τον Μήτρογλου και πήραν τους 3β. που τους κρατάνε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Σασιασβίλι το γκολ των Κρητικών που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημία στους γηπεδούχους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 24-25.10.2009


Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (4η)
ΑΠΟΤ.
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 
ΑΟ ΠΑΞΟΙ             

ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
ΟΦΑΜ
2-0
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ 
2-0
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ 
2-3
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 
0-5
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 

ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
1-3
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (4η)

ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ 

ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

ΠΑΟΚ
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ

ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΒΟΡΕΙΟΣ (3η)

ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ
ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
5-1
ΑΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑΣ 
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
2-2
ΑΟ ΒΕΛΟΣ ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ
ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΑΟ ΛΥΚΟΙ
ΓΕΘ
4-0
ΑΟ ΚΕΡ.ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ
ΑΟ ΕΘΝ. ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ (3η)

ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ
ΑΟ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ 

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96
ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ

ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΠΣ ΚΕΡ. ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 

ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ ΔΕΚΑ 
ΑΣ ΚΕΡ. ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός Βόλου!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουμπίντες που σκόραρε δύο φορές (τη μια μάλιστα στις καθυστερήσεις), ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 2-1 του Ιωνικού και βρίσκεται πλέον στην κορυφή της Β' Εθνικής. Η ομάδα της Μαγνησίας ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και έκανε ακόμη ένα βήμα στην προσπάθειά της για άνοδο. Σημαντική νίκη για τον Παναιτωλικό (1-0 το Αιγάλεω), ενώ Αγροτικός Αστέρας και Πανσερραϊκός έμειναν στο 1-1.

Την Κυριακή 25/10, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, αλλά τη Δευτέρα διεξάγεται το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής Εθνικός Αστέρας-Κέρκυρα που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα. Τις δύο ομάδες χωρίζει ένα βαθμός, με τους νησιώτες να βρίσκονται πριν τη διεξαγωγή της έκτης αγωνιστικής, στην κορυφή με 11. Ξεχωριστή σημασία έχει και το τοπικό ντέρμπι Διαγόρας-Ρόδος.

Συνοπτικά η εικόνα της έκτης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23/10/09

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΔΟΞΑ ΔΡ. 2-0 (57’,77’Ηλιόπουλος)
Μεγάλη νίκη, η οποία μάλιστα ήταν και η πρώτη για τη φετινή σεζόν, πήρε το απόγευμα της Παρασκευής η Καλαμάτα. Η μεσσηνιακή ομάδα επικράτησε 2-0 με δύο γκολ του Ηλιόπουλου (57’,77’) της Δόξας Δράμας, και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Για τους «μαυραετούς» αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, μετά από την εντός έδρας από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Σάββατο 24/10/09
Αγροτικός Αστέρας- Πανσερραϊκός 1-1 (44’ Γέβτζοβιτς -38’ αυτ. Γ. Παπαδόπουλος)
Οι δύο ομάδες «πάλεψαν» για τη νίκη, αλλά καμία δεν κατάφερε να αποσπάσει τους τρεις βαθμούς. Ο Αστέρας που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, βρέθηκε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Γιώργου Παπαδόπουλου στο 38’ και ισοφάρισε άμεσα (44’) με όμορφο πλασέ του Γέβτζοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1 (64', 90’ Ουμπίντες - 62' Φουρτάδο)
Το δεύτερο ημίχρονο έκρυβε όλες τις δυνατές συγκινήσεις στο Βόλο με τον Ιωνικό να καταφέρνει να προηγηθεί στο 62’ με σουτ του Φουρτάδο. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλό της και δικαιώθηκε, αφού έφτασε στην ανατροπή. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ουμπίντες, ο οποίος σκόραρε δύο φορές. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ισοφάρισε στο 64’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στις καθυστερήσεις του αγώνα «χτύπησε» ξανά, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ 1-0 (26' Στογιάνοβιτς)
Ένα γκολ του Στογιάνοβιτς στο 26’ ήταν αρκετό για τον Παναιτωλικό που έφτασε στη νίκη με σκορ 1-0 με αντίπαλο το Αιγάλεω. Το στγκρότημα του Σίνισα Γκόγκιτς ήταν μια τεράστια βαθμολογική ανάσα, ενώ αντίθετα για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου τα πράγματα γίνονται δύσκολα, αφού παρέμεινε για μια ακόμη εβδομάδα χωρίς νίκη και στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν στη νίκα, αλλά τελικά οι Αγρινιώτες ήταν αυτοί που πήραν το πολύτιμο ''τρίποντο''.

Β’ Εθνική: «Χ»ωρίς νικητή στον Εύοσμο


Ισόπαλοι (1-1) ήρθαν Αγροτικός Αστέρας και Πανσερραϊκός στο δημοτικό γήπεδο του Εύοσμου. Οι δύο ομάδες «πάλεψαν» για τη νίκη, αλλά καμία δεν κατάφερε να αποσπάσει τους τρεις βαθμούς. Ο Αστέρας που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, βρέθηκε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Γιώργου Παπαδόπουλου στο 38’ και ισοφάρισε άμεσα (44’) με όμορφο πλασέ του Γέβτζοβιτς.

Αγροτικός Αστέρας (Γ. Φοιρός): Διλμπέρης (45' λ.τρ. Γιακουμής), Σκλιοπίδης, Χασιώτης, Μπάρμπας, βαγγελόπουλος, Κούτσης, Τσουκαλίδης (69' Μπεκιάρης), Γ. Παπαδόπουλος, Μπλαζέφσκι, Γέβτζιοβιτς (74' Δεινόπαπας), Τσούκλης

Πανσερραϊκός (Γ. Όγιος): Κυριακίδης, Γαλανόπουλος, Γεωργιάδης (46' Ανάκογλου), Σαγκλιά, Τάντιτς, Παπάζογλου, Λεοζίνιο, Αθανασιάδης (72' Κόντος), Ριμόλντι (77' Κάστρο), Γεωργίου. Σεγκιρί

«Ερυθρόλευκο» το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς!

Όση πίεση και αν συνάντησε, ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή τις ορέξεις του! Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Α1 οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο «Αλεξάνδρειο» τον Άρη με 85-78 και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους. Στα άλλα ματς, το Μαρούσι επικράτησε εύκολα της Καβάλας με 81-61, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τα Τρίκαλα 94-86 και ο Κολοσσός νίκησε 75-68 τον Ηλυσιακό.

Αύριο παίζει ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός. Στη Λάρισα κόντρα στην Ολύμπια, αλλά το αντικειμενικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στο δεύτερο και τελευταίο ματς της ημέρας. Στο Περιστέρι - Πανιώνιος. Εκεί ο νικητής δεν μπορεί να προβλεφθεί. Αντίθετα με τον... Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - 1η αγωνιστική

Σάββατο

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΑΒΑΛΑ 81-61
ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 78-85
ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 75-68
ΑΕΚ - ΤΡΙΚΑΛΑ 86-94
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ 19:30 (Mακεδονία ΤV)

Κυριακή

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 17:00
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 17:00

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-2

Σημαντική εκτός έδρας νίκη (2η στο φετινό πρωτάθλημα) πήρε ο Ατρόμητος στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστκής της Super League. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία, σε αντίθεση με τους Αρκάδες, οι οποίοι υπέστησαν την τρίτη σερί ήττα τους, καταστρέφοντας το καλό ξεκίνημα που είχαν πραγματοποιήσει τις πρώτες αγωνιστικές. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Αναστασάκος (31’) και Περόνε (47’), ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Καούνος (82’).

Το ματς:

Κακό θέαμα και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις εστίες παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό με πρώτο στόχο να διαφυλάξουν τα «νώτα» τους και από εκεί και πέρα ότι προκύψει. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με κάποια σουτ εκτός περιοχής, τη στιγμή που οι Αρκάδες προσπαθούσαν να βρουν τον απομονωμένο Τσέζαρεκ.

Η εικόνα του ματς άλλαξε όμως στο 31’, όταν ο Αναστασάκος συνδυάστηκε άψογα με τον Κουτσόπουλο και ευρισκόμενος απέναντι στον Ντεγκρά, σούταρε δυνατά, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας του Αστέρα να μην μπορέσει να αποκρούσει την μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα, με τον σκόρερ να μην πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην πρώην του ομάδα. Μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος, οι παίκτες του Ατρομήτου ήταν αυτοί που συνέχισαν να απειλούν στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι περισσότερο.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του αγώνα. Ο Περόνε πήρε την μπάλα από τη σέντρα, έφτασε μέχρι την περιοχή του Αστέρα ανενόχλητος και από το ύψος αυτής με αριστερό σουτ νίκησε τον Ντεγκρά, κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του.

Το γκολ αυτό άλλαξε τα σχέδια του Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος αναγκαστικά πλέον έδωσε εντολή να ανέβουν οι παίκτες του πιο ψηλά, γεγονός που άφησε πολλούς κενούς χώρους στην ομάδα του Περιστερίου, για να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Ο Γιώργος Δώνης, όμως, είχε στήσει πολύ καλά την ομάδα του στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκαριστεί όλα τα ατού των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Οι αλλαγές του Μάριο Γκόμεζ βοήθησαν τους γηπεδούχους, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Βαγγέλη Καούνο στο 82’, παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τους στα τελευταία λεπτά και με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη να κρατάει τη νίκη για την ομάδα του, με διπλή απόκρουση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα της Τρίπολης διαμαρτύρεται για μία ανατροπή του Ουντότζι στο 64’, η οποία όμως είναι εκτός περιοχής, αλλά και για ένα οφσάιντ στον Καούνο στις καθυστερήσεις, ο οποίος καλυπτόταν.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάριο Γκόμεζ): Ντεγκρά, Φυτανίδης (44' Αργυρόπουλος), Λαμπρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστία, Λαδάκης, Τσέζαρεκ, Βίλτσες (76' Ζεάν Κάρλος), Εστέβες (46' Ουντότζι), Καούνος
Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Έντερ, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Κουτσόπουλος, Μπαζίνσκι, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (43' Περόνε), Φαβάλι, Νάστος, Κάμπας (79' Μελισσάς), Σαρμιέντο, Τάτος (76' Σφακιανάκης)
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Πόποβιτς, Καραγκούνης, Σκόνδρας

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Με τρία παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Σε εξέλιξη η αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος. Στις 19.00 παίζουν Ολυμπιακός-Εργοτέλης (NET) και Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (N/S 1). Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη των αγώνων από το www.sport-fm.gr.



Σάββατο 24/10

Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος (16:45, ΣΚΑΪ)
Ολυμπιακός- Εργοτέλης (19:00, NET)
Πανιώνιος- ΠΑΣ Γιάννινα (19:00, Novasports)

Κυριακή 25/10

Λεβαδειακός- Ηρακλής (14:30, Novasports)
Πανθρακικός- Λάρισα (14:30, Novasports)
Άρης- ΑΕΚ (16:45, Novasports)
Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ (19:00, Novasports)
Ξάνθη- Νέα Καβάλα (19:00, NET)

Δείτε τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.

Το πρόγραμμα της επόμενης (9ης) αγωνιστικής

Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Λάρισα-Άρης (16:45 / ΝοvaSports)
ΠΑΟΚ-Ξάνθη (16:45 / ΣΚΑΪ)
Aτρόμητος-Ολυμπιακός (19:00 / NovaSports)

Κυριακή 1 Νοεμβρίου

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης (14:30/ NovaSports)
Νέα Καβάλα-Πανθρακικός (14:30/ NovaSports)
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (14:30/ NovaSports)
Εργοτέλης-ΑΕΚ (16:45/ NovaSports)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (19:00 / NovaSports)

ΑΡΗΣ: «Πονοκέφαλος» για τρεις

Εντονος είναι ο προβληματισμός στον Αρη, μια και χθες (23/10) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προπόνηση οι Νταρίο Φερνάντες, Γκρασιάν και Βαλεντίν Ρομπέρζ, οι οποίοι ένιωσαν ενοχλήσεις σε αστράγαλο, δικέφαλο και ποδοκνημική, αντίστοιχα.

Το αν θα συμπεριληφθούν τελικά στην αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ (16:45, Novasports) θα κριθεί από την παρουσία τους στη σημερινή προπόνηση των «κίτρινων». Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Γκαρσία, Ρονάλντο και Βανγκέλι που γυμνάζονται ατομικά.

Ναφτί: «Θα τα δώσουμε όλα»

«Οι κακές εμφανίσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι κάποια πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο Μεντί Ναφτί, μιλώντας στον Αρης FM 92,8 σχετικά με τον παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη, την περασμένη αγωνιστική. «Το σημαντικό είναι πως ακόμα και στα παιχνίδια που δείξαμε το κακό μας πρόσωπο δεν ηττηθήκαμε. Είμαι πεπεισμένος πως η ομάδα θα βρει τον δρόμο της», πρόσθεσε ο Γαλλοτυνήσιος μέσος και κατέληξε:

«Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να κατακτήσουμε τουλάχιστον την τρίτη θέση. Η ομάδα που είδα στην προετοιμασία πρέπει να διεκδικεί τίτλους. Αυτό που λείπει είναι η νοοτροπία του νικητή. Εύχομαι, λοιπόν, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα»

6η Αγωνιστική Β΄ Εθνικής

Παρασκευή 23/10

Καλαμάτα - Δόξα Δράμας 2-0 (57',77' Ηλιόπουλος)

Σάββατο 24/10

Αγροτικός Αστέρας - Πανσερραϊκός (15:00 ΕΤ3)
Ολυμπιακός - Βόλου Ιωνικός (16:00)
Παναιτωλικός - Αιγάλεω (16:00)

Κυριακή 25/10 (16:00)

Πιερικός - Θρασύβουλος
Διαγόρας Ρόδου - Ρόδος
Ηλιούπολη Αναγ. - Καρδίτσας
ΟΦΗ - Εθνικός

Δευτέρα 26/10

Εθνικός Αστέρας - Κέρκυρα (18:00 ΕΤ3)

Δείτε τη βαθμολογία της Β΄ Εθνικής

Επόμενη αγωνιστική Β΄ Εθνικής

Δόξα Δράμας - Ιωνικός
Πανσερραϊκός - Καλαμάτα
Θρασύβουλος - Ολυμπιακός Βόλου
Ρόδος - Αγροτικός Αστέρας
Αναγ. Καρδίτσας - Πιερικός
Εθνικός - Διαγόρας Ρόδου
Αιγάλεω - Ηλιούπολη
Κέρκυρα - ΟΦΗ
Εθνικός Αστέρας - Παναιτωλικός

Β’ Εθνική: «Ανάσα» για Καλαμάτα

Μεγάλη νίκη (πρώτη φετινή) πήρε το απόγευμα της Παρασκευής η Καλαμάτα. Η μεσσηνιακή ομάδα επικράτησε 2-0 με δύο γκολ του Ηλιόπουλου (57’,77’) της Δόξας Δράμας, και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ανεβαίνοντας στην 10η θέση του πίνακα με 6 βαθμούς.

Οι "μαυραετοί" παρέμειναν στην 7η θέση, έχοντας 8 βαθμούς. Στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας βρέθηκαν 200 περίπου φίλοι του αθλήματος, οι 150 ήταν φίλαθλοι της Καλαμάτας ενώ οι υπόλοιποι 50, ήταν Δραμινοί.

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Γ. Μπένος): Μπαλτιμάς, Ψυχογιόπουλος (66’ Μανιάτης), Ηλιόπουλος, Σκαρλάτος, Λουιζίνιο (38’ Καμινιώτης), Τάσιτς, Ετέροβιτς (60’ Αθανασόπουλος), Καλαγκάνης, Τόσκας, Πορτουλίδης, Παπουτσής

Δόξα Δράμας (Κ. Βασιλακάκης): Καρατζιοβαλής, Χ. Μουρατίδης (66’ Μπαξεβανίδης), Τσιμπλίδης, Άγγος, Πακάλτσης, Τσουκαλάς (61’ Βαν Ες), Γκονζάλες, Μαρκόφσκι (53’ Παρμαξίδης), Λ.Μουρατίδης, Πινδώνης, Γαλακτερός

Γιοβάνοβιτς: «Θέλω πολύ, να παίξω στον Ολυμπιακό»

Θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, εμφανίστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». «Κανείς δεν με έχει προσεγγίσει όμως από την πλευρά του Ολυμπιακού», υπογράμμισε ο Σέρβος επιθετικός της Σταντάρ Λιέγης.

Σχετικά με την παρουσία του Ζίκο στον πάγκο των Πειραιωτών, τόνισε ότι «αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για μένα». Ερωτηθείς στη συνέχεια, σε ποια θέση της επίθεσης προτιμά να αγωνίζεται, ήταν ξεκάθαρος: «Στα αριστερά».

ΠΑΟΚ: «Διαβασμένος» ενόψει ΠΑΟ


Εμφαση στην τακτική έδωσε ο Φερνάντο Σάντος, στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, την προτελευταία πριν η ομάδα ταξιδέψει στην Αθήνα, για τη «μάχη» με τον Παναθηναϊκό (Κυριακή, 19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1).

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού των «πρασίνων», ζητώντας μεταξύ άλλων από τους παίκτες του, τον έλεγχο του κέντρου, και την ασφυκτική περιφρούρηση των Λέτο και Σαλπιγγίδη, όταν εκείνοι αναπτύσσονται από τις πτέρυγες.

Βάσει του πλάνου που έχει καταρτίσει ο Σάντος, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παραταχθεί, με την ακόλουθη ενδεκάδα: Χαλκιάς, Σαβίνι, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Αραμπατζής (Σνάουτσνερ) - Γκαρσία, Φωτάκης, Σορλέν - Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (στην κορυφή).

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα ανακοινωθεί το Σάββατο (24/10) μετά το πέρας της προπόνησης του ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει με προορισμό την Αθήνα. Εκτός των επιλογών του Σάντος βρίσκονται οι τραυματίες Μουσλίμοβιτς, Φιλόμενο, Αμπουμπακάρι, Κονσεϊσάο, Μπιζέρα και ο Κουτζαβασίλης (τρίτος τερματοφύλακας).

ΑΕΚ: Όλο και πιο κοντά σε συμφωνία

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη και η χθεσινή τρίτη και καθοριστική συνάντηση των ανθρώπων της ΑΕΚ με τον Χαράλαμπο Κοζώνη, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι τις επόμενες ημέρες ο νέος ιδιοκτήτης της «Ένωσης». Τη Δευτέρα οι δύο πλευρές θα ενημερώσουν επίσημα τον κόσμο του «Δικεφάλου» για τις εξελίξεις. Το μυαλό τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη έχουν όλοι στην ομάδα. Ράκος ο Σάχα. Χαμόγελα για Μπλάνκο μετά την επιστροφή του «Ζορό» στα γκολ.

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος μεταξύ των ανθρώπων της ΑΕΚ και του Χαράλαμπου (Μπομπ) Κοζώνη υπήρξε πολύ καλό κλίμα. «Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να μιλήσουν τη Δευτέρα στον κόσμο της ΑΕΚ για όσα έχουν συμβεί αυτές τις ημέρες και για την εξέλιξη των σημερινών (σ.σ.: χθεσινών) διαπραγματεύσεων» ανέφερε η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της «Ένωσης» και έτσι, σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, η αγωνία των οπαδών της ομάδας θα λάβει τέλος.

Ο Νίκος Νοτιάς (με το 51% των μετοχών) ήθελε να απεμπλακεί από την ΑΕΚ (πετυχαίνοντας την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη «βαριά» επένδυση του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα) και πήρε στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο, προκειμένου να δώσει μια οριστική λύση με νέο επενδυτή. Οπως διαπιστώθηκε, η λύση ήταν σε αναμονή κι εκπρόκειτο για τον Χαράλαμπο (και όχι τον Δημήτρη «Τζιμ») Κοζώνη, ο οποίος μέσω του Ελληνα εκπροσώπου του είχε χτυπήσει την πόρτα της ΠΑΕ από τον περασμένο Μάιο.

Οι Θανόπουλος, Δημαράκης και Νοτιάς θέλησαν να μείνει κρυφό το ραντεβούς τους με τον υποψήφιο επενδυτή, ωστόσο, ο υποψήφιος επενδυτής ήθελε να ενημερώσει μέσω των εκπροσώπων του το κοινό της ΑΕΚ για το ενδιαφέρον του να εμπλακεί σ’ αυτήν.Οι συζητήσεις που επρόκειτο να ολοκληρωθούν χθες στο Σικάγο δεν στράφηκαν καθόλου στο θέμα του νέου γηπέδου. Χθεσινό δημοσίευμα έφερε τον Μπομπ Κοζώνη να ενημερώνει τους ανθρώπους της ΠΑΕ πως αν διαπιστωνόταν ότι είναι αδύνατο να γίνει νέο γήπεδο, θα επέστρεφε ουσιαστικά το πλειοψηφικό πακέτο σ’ αυτούς από τους οποίους το πήρε.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό που ισχύει είναι το μεγάλο ενδιαφέρον του Μπομπ Κοζώνη (ο οποίος δεν φαίνεται να στερείται σοβαρότητας) για τη φυσική έδρα που πρέπει να αποκτήσει η ΑΕΚ. Οπως φέρεται να έχει πει: «Αν ο κόσμος είχε κάτι να περιμένει με την κατασκευή νέου γηπέδου, θα ήταν πιο διαλλακτικός και υπομονετικός. Οι οπαδοί χρειάζονται όραμα και είναι πολύ σημαντικό για μένα να αποκτήσουν σύντομα νέο γήπεδο».

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η θετική πορεία των συζητήσεων του Νίκου Νοτιά με τον Χαράλαμπο Κοζώνη και οι δύο άνδρες δώσουν τα χέρια, η ΑΕΚ θα μπει άμεσα στη «νέα εποχή». Σήμερα οι Νίκος Θανόπουλος και Μιχάλης Δημαράκης θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα (ο Νίκος Νοτιάς θα μεταβεί στην έδρα του, τη Νέα Υόρκη) και θα τους ακολουθήσουν σύντομα οι άνθρωποι του Μπομπ Κοζώνη, οι οποίοι θα έχουν τη στήριξη του εκπροσώπου του. Ο εκπρόσωπος του Κοζώνη τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα έκανε τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις με τον Νίκο Θανόπουλο. Οι άνθρωποι του κ. Κοζώνη θα αναλάβουν άμεσα να ελέγξουν περαιτέρω τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ (ξέρουν ήδη πολλά). Κατόπιν, θα τους διαδεχθούν ορκωτοί λογιστές.

Ένας από τους λόγους που ο Νίκος Θανόπουλος επέλεξε να μην παραιτηθεί τελικά από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, παρά την πρόθεση που είχε εκφράσει μετά τον αγώνα της Ξάνθης, έχει να κάνει σύμφωνα με πληροφορίες και με τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Τον ενδιαφέρει να μείνει η ΑΕΚ στα κέντρα λήψης αποφάσεων και δεν θέλει να αφήσουν οι «κιτρινόμαυροι» την ηγεσία της διοργανώτριας. Αν θα μείνει για το προσεχές τουλάχιστον διάστημα ο Νίκος Θανόπουλος σ’ αυτή, είναι άγνωστο.

Το βέβαιο είναι ότι σήμερα, και με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στο Σικάγο, θα διαπιστωθεί αν ο Χαράλαμπος Κοζώνης έχει «αγκαλιάσει» την ΠΑΕ ΑΕΚ και αν θα είναι τελικά το επόμενο «αφεντικό», όπως αρχικά ήθελε, ή αν θα παραμείνει «συμπαίκτης» ο Νίκος Νοτιάς. Είναι δεδομένο, ωστόσο, ότι ο κ. Κοζώνης εξαρχής ενδιαφέρθηκε αποκλειστικά και μόνο για μια μεγάλη πλειοψηφία (περίπου 67%), την οποία μπορεί να του δώσει ο Νίκος Νοτιάς.

Ικανοποίηση για «Ζορό»

Η επιστροφή του Ισμαέλ Μπλάνκο στα γκολ δεν πανηγυρίστηκε με ανακούφιση μόνο από τον ίδιο, αλλά και από τον προπονητή του, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έλεγε όλο αυτό το διάστημα της αφλογιστίας του «Ζορό» (σ.σ.: οκτώ αγώνες είχε να σκοράρει) πως χρειάζεται ένα γκολ για να ξεμπλοκάρει. Αυτό ήρθε στο Μινσκ, έστω κι από τα έντεκα βήματα, και οι «κιτρινόμαυροι» φίλαθλοι ελπίζουν να αποτελέσει το έναυσμα για τον 26χρονο επιθετικό, ο οποίος ξέσπασε μετά το γκολ. Του έλειπε άλλωστε από τις 30 Αυγούστου (στο 0-1 με τον Ατρόμητο).

Ράκος ο Σάχα

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας ήταν αμίλητος κατά την επιστροφή της ΑΕΚ από το Μινσκ, αντιλαμβανόμενος την ευθύνη του για την ήττα από την Μπάτε.Ο 30χρονος πορτιέρο στεκόταν αμίλητος σε μία γωνία του αεροδρομίου και δεν αντιδρούσε στις προσπάθειες κάποιων συμπαικτών του να τον συνεφέρουν. Με τραγική φιγούρα έμοιαζε ο «Κινέζος», ο οποίος ήταν στενοχωρημένος, αντιλαμβανόμενος προφανώς τη μεγάλη ευθύνη του στα γκολ της Μπάτε και την ήττα της ΑΕΚ. Πλαισιωμένος από τον Χουανφράν και τους συμπατριώτες του Νάτσο Σκόκο και Νικολάς Μπιάνκι Αρσε, ο Σάχα έδειχνε να βρίσκεται στον κόσμο του. Ο Αρσε, με τον οποίο γνωρίζονταν από τη συνύπαρξή τους στη Σαν Λορέντζο, προσπάθησε να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα με ένα αστείο, με το οποίο όμως γέλασε μόνο ο ίδιος, αφού δεν είδε ανταπόκριση από τον «σκασμένο» Σάχα.

ΟΣΦΠ: Κίνητρο, η τριπλή νίκη

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) τον Εργοτέλη στο «Γ. Καραϊσκάκης», περιμένοντας τρία πράγματα: τη νίκη, το θέαμα και φυσικά να διώξει τη ρετσινιά της φιλικής πεντάρας από τους Κρητικούς, νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

Η ενδεκάδα των Πειραιωτών θα συγκροτηθεί από τα ίδια πρόσωπα που έπαιξαν μεσοβδόμαδα με τη Σταντάρ στην Ευρώπη, με μόνη διαφορά την επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Πάντως δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τελικά ο Ζίκο προβεί σε μεγαλύτερη διαφοροποίηση του βασικού σχήματος, μια και πολλοί ποδοσφαιριστές μοιάζουν εξαντλημένοι από τους συνεχόμενους αγώνες.

Εκτός απροόπτου λοιπόν, ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα επιλέξει τους: Νικοπολίδη, Ρ. Μπράβο, Αβ.Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδη - Μαρέσκα, Ντουντού, Γκαλέτι, Ζαϊρί - Οσκαρ, Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ντομί, Λεντέσμα, Στολτίδης, Γ.Παπαδόπουλος και Ζεβλάκοφ.

Στο μεταξύ, παρότι τα περισσότερα εισιτήρια έχουν «φύγει» η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντας: τον καιρό, αλλά και την ανταπόκριση των κατόχων καρτών διαρκείας. Σχετικά με τον πρώτο παράγονται, η ΕΜΥ προβλέπει βροχές.

Τα σενάρια με Γιοβάνοβιτς

Το όνομα Μίλαν Γιοβάνοβιτς επανήλθε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό, μετά την επίσκεψη της Σταντάρ Λιέγης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σέρβος επιθετικός αναθέρμανε επί της ουσίας από μόνος του, το φλερτ με τους «ερυθρόλευκους», πλέκοντας το εγκώμιο του Ζίκο, τονίζοντας παράλληλα ότι θα ήθελε πολύ να δουλέψει μαζί του.

Το γεγονός ότι το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, σε συνδυασμό με το ότι από τον χειμώνα μπορεί να κλείσει σε ομάδα της αρεσκείας του, τον καθιστά μοναδική περίπτωση στη μεταγραφική αγορά. Βέβαια, το κασέ του είναι αρκετά «τσουχτερό», ενώ θα προτιμούσε να αγωνιστεί είτε στο ισπανικό πρωτάθλημα (τον εξετάζει η Βαλένθια), είτε στο γερμανικό. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι σε προτεραιότητα έχει να αγωνιστεί στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, ωστόσο αν δεν έρθει ικανοποιητική πρόταση από εκεί θα κοιτάξει αναγκαστικά αλλού, ίσως και προς την Ελλάδα…

Επιβαρυντική η έκθεση του παρατηρητή

Ο Ολυμπιακός έλαβε χθες (23/10) γνώση, περί του τι κατέγραψε ο παρατηρητής του αγώνα κόντρα στη Σταντάρ, Βόλφγκανγκ Τιερίχτερ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκθεση που συνέταξε είναι αρκετά επιβαρυντική. Τα σημεία κλειδιά είναι δύο: 1) τα καπνογόνα που άναψαν στις εξέδρες και η χρήση λέιζερ και 2) η ρίψη δύο μπουκαλιών, στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι προβλέψεις για τιμωρία (αναπόφευκτα θα επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο και πιθανότατα τιμωρία της έδρας) μια και βρίσκεται στο «μάτι» της UEFA από τις παραβάσεις στο παιχνίδι με τη Σέριφ (χτυπήθηκε γυναίκα οπαδός της φιλοξενούμενης ομάδας) ενώ από πέρυσι τον Απρίλιο έχει τιμωρηθεί με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (αλλά με αναστολή).

• Ο Λεονάρντο θα υποβληθεί σήμερα (24/10) σε μαγνητική τομογραφία στο δεξί γόνατο, προκειμένου να διαπιστωθεί που οφείλονται οι ενοχλήσεις που ένιωσε στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 24/10/2009

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 24/10/2009






powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES