15 Ιουλ 2010

Όλο και πιο κοντά σε Γκαλάς!

Όλο και πιο κοντά σε Γκαλάς!Σε προχωρημένο στάδιο είναι οι επαφές του Παναθηναϊκού με τον Γουιλιάμ Γκαλάς. Οι δύο μάνατζερ του Γάλλου αμυντικού, Πιερ Φρελό και Ετιέν Μεντί, έφτασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα και σήμερα θα έχουν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των «πρασίνων», Δημήτρη Γόντικα.

Οι πρωταθλητές προσφέρουν στον 33χρονο άσο, που έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ, 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Γκαλάς αρχικά αξίωνε τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως η διαφορά θα καλυφθεί με τη διάρκεια του συμβολαίου, που θα είναι τριετής, αλλά και το πριμ υπογραφής, που μπορεί να φτάσει και τις 700.000 ευρώ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φαίνεται πως έχει «ψηθεί» να έρθει στον Παναθηναϊκό και να σμίξει με τους συμπαίκτες του στους «τρικολόρ», Τζιμπρίλ Σισέ και Σίντνεϊ Γκοβού.

Σε περίπτωση που «χαλάσει» του Γκαλάς, εναλλακτική λύση αποτελεί-όσο ακόμη δεν υπογράφει επέκταση συμβολαίου με τη Λιόν-ο Κρις, ενώ στη λίστα παραμένει και το όνομα του Μανουέλ Ντα Κόστα και σε αυτή προστέθηκε το όνομα του 28χρονου Κροάτη της Γιουβέντους Ντάριο Κνέζεβιτς. Αντίθετα, η περίπτωση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έχει εγκαταλειφθεί.

Αύριο στην Παιανία ο Κωνσταντόπουλος

Την Παρασκευή αναμένεται τελικά να βρεθεί στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Παιανία ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Χθες είχε μία γεμάτη ημέρα με αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη του συλλόγου, ενώ μίλησε με τον Γιάννη και το Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον Νίκο Νιόπλια.

Η επιστροφή των διεθνών

Στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης θα λάβουν μέρος οι διεθνείς, που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είχαν επιπλέον άδεια, πλην του Ζιλμπέρτο Σίλβα που θα ενσωματωθεί στην αποστολή στο τέλος του μήνα, όταν οι «πράσινοι» θα βρίσκονται στο Τορόντο. Οι διακοπές τελείωσαν για τους Τζόρβα, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Σεϊταρίδη, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Νίνη, Σισέ και Γκοβού. Οι μουντιαλικοί άσοι θα περάσουν από εργομετρικά τεστ και το Σάββατο θα ακολουθήσουν την αποστολή που θα αναχωρήσει για το Κίτσμπιελ.

Προς αποχώρηση ο Γιούρκας

Ο Δημήτρης Γόντικας ενημέρωσε τον Γιούρκα Σεϊταρίδη πως δεν είναι στα πλάνα για την ερχόμενη σεζόν και τον κάλεσε να βρει πρόταση για να αποχωρήσει. Ανάλογο μήνυμα έστειλε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και στον Βαγγέλη Μάντζιο. Η Βάσκο Ντα Γκάμα και η Κοπεγχάγη ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος εφόσον δεν μείνει στον Παναθηναϊκό (κάτι που θέλει ο ίδιος), προτιμά να παίξει στην πατρίδα του. Ο Μπράις Μουν οδεύει προς δανεισμός στον Άγιαξ Κέιπ Τάουν, ενώ ο Νασίφ Μόρις αναμένεται να μείνει ελεύθερος. Οι Μελίσσης και Δημούτσος θα ακολουθήσουν την προετοιμασία στην Αυστρία και εν συνεχεία θα αποφασιστεί το μέλλον τους.

Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα

Το πρόγραμμα για τον αγώνα με την Μπέσα Από την στιγμή που δεν ξέρουμε καθόλου τη δυναμικότητα αυτής της Μπέσα, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε σοβαρά και το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Αλβανία. Ένας Ολυμπιακός, που έγινε φέτος…Λάρισα, αφού ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ 15 Ιουλίου. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι, 16 Ιουλίου ήταν, όταν η ΑΕΛ έπαιξε για το Γιουρόπα Λιγκ στην Ισλανδία κι έχασε 0-2 στο Ρέϊκιαβικ από μία…ΚΡ κι αποκλείστηκε έτσι τόσο πρόωρα από τη διοργάνωση…

  Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν έχει μόνο το πάθημα της Λάρισας να σκεφτεί. Έχει κυρίως το δικό του πατατράκ, πριν μόλις δύο χρόνια, από την Ανόρθωση, όταν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήγε κι έχασε 0-3 στην Κύπρο από τον Κετσπάγια, μένοντας εκτός των χρυσοφόρων ομίλων. Κι εκείνη η βραδιά ήταν και η αρχή του τέλους της κυριαρχίας Κόκκαλη στον Ολυμπιακό…

  Η απώλεια των 20 εκ. Ευρώ κόστισε πολύ στο σύλλογο και το γλυκό ήρθε να δέσει πριν λίγους μήνες, με την απώλεια άλλων 20 εκ. ευρώ ενόψει της νέας σεζόν. Τα λεφτά που χάθηκαν ήταν υπερβολικά πολλά κι ο Κόκκαλης ουσιαστικά έτσι αποφάσισε, υπό το βάρος το οικονομικό, να δώσει τον Ολυμπιακό στον Μαρινάκη.

  Τέλος πάντων, τον Ολυμπιακό δεν τον παίρνει για νέα…Ανόρθωση, αλλά από τη θεωρία έως την πράξη, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εάν ήξερα τη δυναμικότητα της Μπέσα και καταλάβαινα ότι μέτραγε, θα ήμουν έως και…τρομαγμένος για το σημερινό ματς, με αυτό τον Ολυμπιακό που έχω δει στα φιλικά. Αλλά δεν ξέρω, οπότε αδυνατώ να εκτιμήσω.

  Αυτό που ξέρω είναι τι έκαναν δύο άλλες αλβανικές ομάδες, που πριν λίγες ημέρες έπαιξαν στο Γιουρόπα Λιγκ, στον α΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και που στο περσινό πρωτάθλημα της Αλβανίας είχαν τερματίσει ένα και δύο πόντους αντίστοιχα πίσω από την δεύτερη της βαθμολογίας Μπέσα. Και η τύχη τους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Τα μεν Τίρανα έκαναν την έκπληξη κι απέκλεισαν την Ζαλαεγκέρζεγκ της Ουγγαρίας, η δε Λάτσι μετά το 1-1 μέσα στην Αλβανία με την Ντνιέπρ Μογκίλεφ, πήγε κι έφαγε 7-1 στη Λευκορωσία!

  Άρα, εδώ θέλει προσοχή και σοβαρότητα, αφού ναι μεν μπορεί να κάνεις περίπατο (όπως μου είπε μία ψυχή ότι θα γίνει), αλλά μπορεί και να γίνεις…ανέκδοτο αν την πατήσεις. Πως το λένε το έργο που έγινε κι επιτυχία σε θεατρική σκηνή της Αθήνας; Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα…

Αφεντικό ο Βασάρας στη διαιτησία, αλλαγές στην ΚΕΔ

Αφεντικό ο Βασάρας στη διαιτησία, αλλαγές στην ΚΕΔΗ αναβάθμιση του Κύρου Βασάρα, οι αλλαγές στα πρόσωπα που θα στελεχώνουν την ΚΕΔ, αλλά και οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στον κανονισμό διαιτησίας ώστε να υπογραφεί η «σύμβαση διαιτητών» με την ΟΥΕΦΑ, είναι μεταξύ άλλων οι αποφάσεις που θα λάβει το Δ.Σ. της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15/7. Μένει (αλλά «καπελωμένος») ο Τεροβίτσας, σενάρια για Μπριάκο, Ζωγράφο, Τσαχειλίδη

Χωρίς να είναι ακριβείς και ξεκάθαροι οι λόγοι, ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Σπύρο Παπαδάκο και τον Κώστα Φινοκαλιώτη από τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ο πρώτος όριζε τους διαιτητές της Β’ και της Γ’ Εθνικής, ενώ ο δεύτερος τους παρατηρητές της Σούπερ Λίγκας και τους διαιτητές της Δ’ Εθνικής. Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βασίλης Τεροβίτσας, που αποδεδειγμένα υπέπεσε σε πολλά ολισθήματα την περσινή σεζόν με τις επιλογές που έκανε στους ορισμούς, θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν κανονικά στη θέση του! Πλέον, όμως, δεν θα αποφασίζει μόνος του, καθώς αποκτά… προϊστάμενο!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα κάνει πράξη αυτό που από πέρσι το καλοκαίρι ήθελε να «περάσει» αλλά λόγω διαφόρων πιέσεων που ασκήθηκαν τότε, δεν το είχε καταφέρει: θα τοποθετήσει τον υπεύθυνο ανάπτυξης διαιτησίας, Κύρο Βασάρα, σε θέση απόλυτου αφεντικού. Με λίγα λόγια, ο Βασάρας θα έχει πλέον λόγο τόσο στις αξιολογήσεις (δηλαδή στην κατάρτιση των πινάκων) όσο και στους ορισμούς των διαιτητών στους αγώνες, αλλά και σε κάθε άλλο θέμα που αφορά τη διαιτησία.

Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη ενός προσώπου που θα έχει την πλήρη ευθύνη και εποπτεία, τόσο στα θέματα της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης όσο και σε αυτά των ορισμών και των αξιολογήσεων, είναι κάτι το οποίο το προβλέπει η περίφημη «σύμβαση διαιτητών» της ΟΥΕΦΑ, την οποία έχει υπογράψει ακόμη και η τελευταία υπανάπτυκτη ποδοσφαιρικά χώρα της Ευρώπης, όχι όμως και η Ελλάδα που δεν πληρούσε ούτε καν τα ελάχιστα ποιοτικά κριτήρια. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που επιχορηγείται, σε πρώτη φάση με περίπου 150.000 ευρώ τα οποία θα εισπράξει η ΕΠΟ μόλις υπογραφεί η σύμβαση.

Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ΚΕΔ, ακούγονται διάφορα σενάρια. Αν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ένας σίγουρος που από την Πέμπτη αναλαμβάνει πόστο στη διοίκηση της διαιτησίας, αυτός είναι ο Θανάσης Μπριάκος. Ο Ηπειρώτης που είχε προκαλέσει στο παρελθόν με κάποιες διαιτησίες του, είναι σήμερα διεθνής παρατηρητής. Από εκεί και πέρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετακινηθεί στην ΚΕΔ ο Γιώργος Γιαννόπουλος που από το περασμένο καλοκαίρι είναι βοηθός του Κύρου Βασάρα στην Διεύθυνση Ανάπτυξης. Ο Γιαννόπουλος ήταν πρόεδρος της ΚΕΔ το δεύτερο μισό της περιόδου 2008-2009, έπειτα από την αποπομπή του Γιώργου Ψυχομάνη.

Δύο άλλα ονόματα που ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες, είναι ο παρατηρητής Γιάννης Σπυρόπουλος από τη Φθιώτιδα και ο Γιώργος Αμυγδαλής από τις Σέρρες, αλλά με λίγες πιθανότητες. Ωστόσο, αν ο Γιώργος Γιαννόπουλος μετακινηθεί στην ΚΕΔ, είναι σχεδόν βέβαιο πως τη θέση του στη Διεύθυνση Ανάπτυξης θα πάρει ο Πειραιώτης παρατηρητής, Γιάννης Τσαχειλίδης, ενώ ακούγεται έντονα (αλλά ως αουτσάιντερ) και το όνομα του Χριστόφορου Ζωγράφου. Μην αποκλείουμε πάντως και το ενδεχόμενο παραίτησης του Βασίλη Τεροβίτσα, στην περίπτωση που δεν δεχθεί να αποτελέσει το «νούμερο δύο» μετά τον Βασάρα…

Ενίσχυση από την Βενεζουέλα

Ενίσχυση από την ΒενεζουέλαΟ Ενρί Περνία είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Κέρκυρας. Ο Περνία είναι μόλις 20χρονών από την Βενεζουέλα έφθασε την Τετάρτη στην Ελλάδα, ενώ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την ΚέρκυραΠρόκεται για ένα πολύ αξιόλογο παίκτη που έχει περάσει από όλες της εθνικές ομάδες της Βενεζουέλας. Έφθασε μέχρι την εθνική ανδρών της χώρας μετά τις εμφανίσεις του στο παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 20 ετών που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβρη στην Αίγυπτο.

Ο παίκτης αποκτήθηκε για το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ. Οι ιθύνοντες της Κέρκυρας παρακολούθησαν τον παίκτη στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου με την εθνική Βενεζουέλας και έμειναν εντυπωσιασμένοι με την απόδοση του.

Ο Περνία αγωνίζεται από το 2007 στην Γιανέρος και την τελευταία σεζόν είχε 17 συμμετοχές με την ομάδα από την Βενεζουέλα.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES