18 Δεκ 2009

Μεγάλες συναντήσεις…

Τα ζευγάρια Ίντερ-Τσέλσι και Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αυτά που ξεχωρίζουν έπειτα από την κλήρωση της Παρασκευής για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα επιστρέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ως αντίπαλος της Τσέλσι ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος της Γιουνάιτεντ φορώντας τη φανέλα των «ροσονέρι».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κόντρα ανάμεσα στη Λιόν και τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Καρίμ Μπενζεμά αλλά και τον Μαχαμαντού Ντιαρά να βρίσκουν μπροστά τους την ομάδα που τους... μοσχοπούλησε στη «βασίλισσα».

Αναλυτικά τα ζευγάρια

Στουτγκάρδη – Μπαρτσελόνα
Ίντερ – Τσέλσι
Μπάγερν Μονάχου – Φιορεντίνα
Λιόν – Ρεάλ Μαδρίτης
Άρσεναλ – Πόρτο
Μίλαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σεβίλλη


Για την προημιτελική και την ημιτελική φάση θα διεξαχθεί νέα κλήρωση στις 19 Μαρτίου. Οι προημιτελικοί θα γίνουν 30-31/3/2010 και 6-7/4/2010, ενώ οι ημιτελικοί 20-21/4/2010 και 27-28/4/2010. Ο τελικός θα γίνει για πρώτη φορά Σάββατο, στις 22/5/2010, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (ώρα 21:45).

ΠΑΟ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Νίκη για να… αγχώσει τον «αιώνιο»

Την έβδομη εντός έδρας νίκη του, με την οποία θα επανέλθει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και θα περιμένει «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης» για να παραμείνει εκεί, θα ψάξει απέναντι στον ΠΑΣ ο Παναθηναϊκός. Την έκπληξη που θα τους επιτρέψει να «αποχαιρετήσουν» με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά που φεύγει, θα κυνηγήσουν στο -αλώβητο- ΟΑΚΑ οι Ηπειρώτες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με απόντες τον Μάντζιο, που ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα και τον Σαριέγκι που αναρρώνει ακόμα από την επέμβαση που υποβλήθηκε στη χολή, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του «τριφυλλιού» για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα, ενώ απο τις δοκιμές του Νίκου Νιόπλια διαφάνηκε η πρόθεση του να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Λέτο και Σαλπιγγίδη.

Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Έλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του είχαν τετ α τετ με τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ανακοινώθηκε η αποστολή. Από αυτή αποκλείστηκαν οι Μαχλελής, Δάρλας, Τζιόλης Μάντζιος Σαριέγκι, Μαρίνος και Καρνέζης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Με 20μελή αποστολή θα μεταβεί στην Αθήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μετά την τελευταία προπόνηση, ο Θύμιος Γεωργούλης γνωστοποίησε τους ποδοσφαιριστές στους οποίους θα στηριχθεί προκειμένου να προσπαθήσει για ότι καλύτερο στο παιχνίδι με τους «πράσινους». Κοντά στον Βερόν του ΠΑΟΚ βρίσκονται οι Ηπειρώτες.

Αναλυτικά, οι 20 παίκτες που θα ταξιδέψουν το βράδυ της Παρασκευής είναι οι: Ζαφειρόπουλος, Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Βάντερσον, Κούσας, Μαϊστόροβοτς, Μιχαήλ, Μιχαλόπουλος, Κανακούδης, Μπαλάφας, Ανδράλας, Τζάνης, Σιαλμάς, Ντιμπαλά, Μενδρινός, Μπουχάν, Καζναφέρης, Γεωργιάδης, Κοντογουλίδης και Σαϊτιώτης.

Β’ Εθνική: «Χ»ορταστική ισοπαλία

Σ' ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στη Φυλή, κυρίως στα τελευταία λεπτά, Θρασύβουλος και Διαγόρας ήρθαν ισόπαλοι 2-2, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο ένατο δευτερόλεπτο με τον Καραμαλίκη, όμως οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Με πρωταγωνιστή τον Σολάκη (πέτυχε και τα δύο γκολ 73', 80' πεν.), οι νησιώτες έκαναν το 2-1, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σερέπα, μπόρεσε να.. τσιμπήσει το βαθμό της ισοπαλίας, με τον Βασιλείου(83’) να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

ΟΣΦΠ: Χαμόγελα και αγωνία

Με χαμόγελα υποδέχθηκαν στον Ολυμπιακό την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ που τους φέρνει αντιπάλους με την Μπορντό. Η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη και γι'αυτό στον Πειραιά δέχθηκαν με ικανοποίηση τη γαλλική ομάδα. Αγωνία για Όλοφ Μέλμπεργκ και Έντσο Μαρέσκα, οι οποίοι είναι αμφίβολοι για το ματς της Κυριακής με αντίπαλο τον Άρη.

Ο Σουηδός αμυντικός δέχθηκε ένα χτύπημα στη διάρκεια του σημερινού διτέρματος, ενώ ο Ιταλός μέσος υπέστη διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής. Το αν θα αγωνιστούν την Κυριακή κόντρα στους «κίτρινους» θα αποφασιστεί αύριο, έπειτα από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Από εκεί και πέρα ο Ιεροκλής Στολτίδης γυμνάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα. Οι Κριστιάν Λεντέσμα και Ματ Ντάρμπισαϊρ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα (εντός του γηπέδου). Η προετοιμασία των Πειραιωτών αναφορικά με το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου θα ολοκληρωθεί αύριο στις 15:30, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη

Η 21μελής αποστολή των «ερυθρολεύκων»: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Ντιόγκο, Μήτρογλου.

Πρόταση – εισήγηση σε θέματα διαιτησίας.


Οι Σύνδεσμοι Διαιτητών έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα σημαντικό έργο ανάπτυξης και εξέλιξης της διαιτησίας μας. Συγκροτούνται από ανθρώπους με εμπειρίες και δυνατότητες ικανούς να υποστηρίξουν τις ανάγκες των διαιτητών και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει αυτό το ανθρώπινο δυναμικό να οδηγηθεί σε αποχώρηση από το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.
Οι Σύνδεσμοι Διαιτητών, ακόμη και με το νέο σύστημα διαιτησίας, έχουν συμβολή και ρόλο στην ανάπτυξη εισαγωγικών σχολών και στις εβδομαδιαίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα συγκεντρώσεις των διαιτητών, χωρίς μάλιστα να προβλέπονται αποζημιώσεις και έξοδα.
Επιβάλλεται να υπάρχει ένα ψηλό επίπεδο συνεργασίας με τους θεσμούς της διαιτησίας και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επικρατήσουν αντιλήψεις απαξίωσης, υποβάθμισης και τελικά  κατάργησής τους, ειδικά μέσα σε ένα περιβάλλον προθέσεων συνολικότερης αναβάθμισης της διαιτησίας.
Με βάση αυτά τα δεδομένα το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας προτείνει την κατανομή των παρακρατούμενων ποσοστών από την αποζημίωση διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας ισόποσα σε ποσοστό 50% σε Ενώσεις και Συνδέσμους Διαιτητών.
Η εισήγηση αυτή δίνει τη δυνατότητα και στις Ενώσεις να ανταποκριθούν στο σημαντικό έργο οργάνωσης και ανάπτυξης των δομών της διαιτησίας, αλλά και στους Συνδέσμους να συνεχίσουν το χρήσιμο έργο τους.
Παρακαλούμε, λοιπόν, επειδή η πρότασή μας είναι ρεαλιστική και δίκαιη, να ληφθεί σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό σας, για το καλό της διαιτησίας και συνολικότερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Για το Δ.Σ
       Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

   Ανδρέας Προβατάς                          Παναγιώτης Ποζίδης

Επιστρέφει ο Ζαγοράκης!

Στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα επιστρέψει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ύστερα από περίπου τρεις μήνες. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» είχε ανακοινώσει την παραίτησή τους στις 8 Οκτωβρίου και θα ξαναγυρίσει μετά τις 8 Ιανουαρίου του 2010, όταν θα ανανεωθεί η θητεία της διοίκησης και η συμπλήρωσή της από το Πρωτοδικείο.

Ο παλαίμαχος μέσος δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα πιέσεις και βρέθηκε η φόρμουλα για το καλό της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Όσον αφορά τον νυν πρόεδρο της ομάδας, Ζήση Βρύζα, θα είναι δίπλα στον Ζαγοράκη, κάτι σαν δεύτερος στην ιεραρχία με τον «Ζαγόρ». Ο λόγος είναι ότι τη θέση του τεχνικού διευθυντή που κατείχε παλιότερα έχει πάρει πλέον ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Θέλει επιθετικό και σύντομα!

Προτεραιότητα αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η αναζήτηση ενός σέντερ φορ, ο οποίος θα πάρει πάνω του το σκοράρισμα της ομάδας. Ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, προχωρώντας περιπτώσεις παικτών που θα «ξεσκαρτάρουν» το επόμενο διάστημα.

Στον «Δικέφαλο» θέλουν όποιος έρθει να έχει παιχνίδια στα πόδια του (ώστε να είναι έτοιμος να αγωνιστεί) και η μεταγραφή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου (για να μπορεί να τεθεί στη διάθεση του Σάντος για τον β’ γύρο της φετινής σεζόν).

Οι διαδικασίες έχουν επισπευστεί, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και το γεγονός ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψει ο Λούσιο Φιλομένο (που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα… πιτς).

Όσον αφορά το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, οι παράγοντες της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αποφάσισαν αυτό να πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και χθες σύσσωμη η διοίκηση δείπνησε, συζητώντας για θέματα που απασχολούν τον σύλλογο.

Τα πλάνα του Σάντος για το ματς με Εργοτέλη

Χωρίς νέα προβλήματα συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αυριανό (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΣΚΑΪ) αγώνα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει με 4-2-3-1 τον «Δικέφαλο» στο Παγκρήτιο Στάδιο και δεν θα προβεί σε καμία αλλαγή, σε σχέση με το ισόπαλο (0-0) ματς στην έδρα της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραμπατζή, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γκαρσία και ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τον Βιεϊρίνια (δεξιά) και τον Σορλέν (αριστερά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Παπάζογλου.

Εκτός αποστολής θα μείνουν ο Ρικάρντο Ματίας Βερόν (δεν υπολογίζεται και ταλαιπωρείται από ίωση), ο Φιλομένο (συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα) και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (υποβλήθηκε χθες σε αρθροσκόπηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του στον έξω μηνίσκο).

Στην πόρτα της εξόδου...

Στον Λεβαδειακό θα παραχωρηθεί ο Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος μέσος έχει παίξει μόλις σε ένα παιχνίδι (στο 3-0 επί του Λεβαδειακού, στις 30/08) και στον «Δικέφαλο» θέλουν να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αγωνιζόμενος μέχρι το τέλος της σεζόν δανεικός σε κάποια ομάδα.

Όσον αφορά τον Μίρκο Σαβίνι, ο μάνατζερ του Ιταλού αμυντικού, Φρεντερίκο Παστορέλο, είχε συνάντηση με τον Ζήση Βρύζα, στον οποίο εξέφρασε την επιθυμία του πελάτη του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και να κερδίσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, ο Ιταλός ατζέντης φέρεται να ήρθε στην Ελλάδα για να συζητήσει με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» για κάποιους επιθετικούς που εκπροσωπεί, οι οποίοι έχουν προταθεί.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα στην πατρίδα του 30χρονου παίκτη τον θέλουν να επιθυμεί να αποχωρήσει από την Τούμπα, επειδή θέλει να έχει θέση βασικού. Ένας άλλος μάνατζέρ του, ο Αντρέα Μορέτι, δήλωσε στην Ιταλία: «Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιες ομάδες για τον Μίρκο, χωρίς όμως, να υπάρχει κάτι επίσημο προς το παρόν. Τον Μίρκο τον ενδιαφέρει οποιαδήποτε αξιόλογη περίπτωση, ακόμη και από τη Serie B. Ο πρόεδρος της Νάπολι, ο κ. Ντε Λαουρέντις, έχει μιλήσει με πολύ θετικά λόγια για τον Σαβίνι. Ελπίζω να προχωρήσει και σε πράξεις. Αν δεν προχωρήσει τίποτα τώρα, ο Μίρκο θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ και βλέπουμε».

Μουσλίμοβιτς: «Ούτε στην Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης»!

Την άποψη ότι τα όσα αισθάνεται στον ΠΑΟΚ δεν θα τα ένιωθε ούτε αν αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «extrasport». Ο Βόσνιος επιθετικός, ο οποίος υπέστη ρήξη έξω μηνίσκου και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση (η διάρκεια της αποθεραπείας του υπολογίζεται σε 3-4 εβδομάδες), έκανε την ευχή οι τραυματισμοί στον ΠΑΟΚ να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μουσλίμοβιτς:

«Όλα είναι καλά και εύχομαι να είναι ο τελευταίος τραυματισμός όχι μόνο για μένα αλλά και για όλη την ομάδα. Η παρουσία μου στο χειρουργείο θεωρώ πως δεν θα είναι κάτι το σοβαρό αφού πρόκειται για μια αρθροσκόπηση για αποκατάσταση του προβλήματος στον μηνίσκο μου. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται όλους τους παίκτες του και η αλήθεια είναι ότι έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τους τραυματισμούς μέχρι στιγμής από το ξεκίνημα της χρονιάς. Αυτό γιατί οι τραυματισμοί που είχαμε από το ξεκίνημα της χρονιάς μας έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα», ανέφερε αρχικά για τον τραυματισμό του.

Στη συνέχεια, ο Βόσνιος μίλησε για το μέλλον στον ΠΑΟΚ: «Το βλέπω με θετικό μάτι. Είμαι για δεύτερη χρονιά στον ΠΑΟΚ ενώ τα προηγούμενα χρόνια μετά το τέλος της χρονιάς άλλαζα ομάδα. Στον ΠΑΟΚ νιώθω γεμάτος ως άνθρωπος αλλά και ως ποδοσφαιριστής κάτι που δεν είχα αισθανθεί μέχρι σήμερα στις προηγούμενες ομάδες που είχα αγωνιστεί. Είμαι πραγματικά τυχερός και εύχομαι και σε άλλους ποδοσφαιριστές να νιώσουν αυτό που αισθάνομαι εγώ στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Νομίζω εξάλλου ότι αυτό που εισπράττω δεν συγκρίνεται ούτε με το αγωνίζεσαι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης».

Καταλήγοντας, ο 28χρονος παίκτης εξέφρασε την ελπίδα να βρει περισσότερες φορές τα αντίπαλα δίχτυα: «Εύχομαι να πετύχω πολλά περισσότερα γκολ στη συνέχεια της χρονιάς και να είμαστε γεροί και τυχεροί ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Είμαστε νικητές και θέλω να προχωρήσουμε μπροστά. Θεωρώ ότι έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και στο πρωτάθλημα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και στο τέλος της χρονιάς με περισσότερη συγκέντρωση στα πλέι οφ από ότι πέρσι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε κατακτώντας καλύτερη θέση».

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Από την ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ έγινε γνωστό το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου (ώρες αγώνων και γήπεδα), ως επίσης και οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητών που θα διευθύνουν τα παιχνίδια των τοπικών κατηγοριών. Να σημειώσουμε ότι αναγκαστικά έγιναν κάποιες αλλαγές, αφού στο γήπεδο της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, στο Κανόνι την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (ΝΕΩΝ - πρωί) και το ντέρμπυ των πρωτοπόρων της Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ μεταξύ ΒΟΛΙΔΑΣ - ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ.
Αναλυτικά :
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12./2009
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
   ΑΓΩΝΑΣ 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘ
15.00
ΑΤΡ.ΑΣΤΡΟΓΓ. 
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ 
ΜΑΛΑΧΑΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ 
ΑΥΛΙΩΤΩΝ
15.00
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
ΓΙΟΥΡΓΑΣ Π
ΒΡΑΔΗΣ
ΣΚΟΥΡΑΣ 
ΟΛΥΜΠΟΥ
15.00
ΟΛΥΜΠΟΣ 
ΑΣΤ.ΠΕΤΡΙΤΗ 
ΛΕΖΟΣ
ΣΤΟΙΚΟΣ
ΒΛΑΣΣΗΣ
ΚΟΝΤΟΚΑΛ
15.00
ΑΛΚΙΝΟΟΣ
ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 
ΤΟΜΠΡΟΣ ΑΝ
ΤΣΙΡΙΜΙΑΓΚΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
ΠΕΡΙΒΟΛ
15.00
ΚΡΟΝΟΣ 
ΟΦΑΜ
ΠΟΥΛΗΜΑΣ 
ΑΥΘΙΝΟΣ
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΝΥΜΦΩΝ
15.00
ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦ
ΓΕΘ
ΓΙΟΥΡΓΑΣ Κ
ΝΙΚΑΣ Γ
ΔΗΜΗΤΡΑΣ 
ΠΑΛΑΙΟΚ
15.00
ΑΕΤΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝ
ΚΕΡ.ΚΑΒΒΑΔ
ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ Γ
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠ
ΔΡΑΜΠΑΛΟΣ
ΚΟΝΤΟΚ
19.00
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤ
ΑΟ ΛΥΚΟΙ
ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ 
ΓΡΑΙΚΟΣ ΑΝ
ΓΡΑΙΚΟΥ Φ
ΚΑΡΟΥΣ
15.00
ΒΕΛΟΣ ΒΕΛΟΝ
ΚΕΝΤ.ΑΡΙΛΛΑΣ 
ΤΟΜΠΡΟΣ Κ
ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ 
ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
ΕΠΣΚ
18.00
ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 
ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ
ΜΑΡΤΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΕΠΣΚ
15.00
ΑΟ ΑΤΡ.ΑΦΡΑΣ 
ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ
ΚΟΛΥΤΑΣ 
ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ
                              ΚΥΡΙΑΚΗ 20/12/2009

ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
   ΑΓΩΝΑΣ 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
ΚΟΝΤΟΚ
12.30
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ Μ
ΑΟ ΠΑΞΟΙ
ΓΙΟΥΡΓΑΣ Π
ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠ
ΠΕΡΙΒΟΛ
15.00
ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΠΟΥΛΗΜΑΣ 
ΣΤΟΙΚΟΣ
ΤΣΙΡΙΜΙΑΓΚΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘ
15.00
ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
ΑΣΤ.ΣΠΑΡΤ 
ΚΟΛΥΤΑΣ 
ΒΡΑΔΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
ΚΟΝΤΟ
19.00
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΠΑΟΚ
ΤΟΜΠΡΟΣ ΑΝ
ΒΛΑΣΣΗΣ 
ΚΟΣΚΙΝΑΣ 
ΝΥΜΦΩΝ
15.00
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜ
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ Γ
ΣΚΟΥΡΑΣ 
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΚ
15.00
ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠ
ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΛΕΖΟΣ
ΑΥΘΙΝΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ 
ΟΛΥΜΠΟΥ
15.00
ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡ 
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ 
ΓΡΑΙΚΟΣ ΑΝ
ΜΑΡΤΗΣ 
ΕΠΣΚ
18.00
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
ΠΟΣ.ΒΙΤΑΛΑΔ
ΤΟΜΠΡΟΣ Κ
ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ 
ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
ΚΟΝΤΟΚ
15.00
ΟΜΟΝΟΙΑ
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΡΑΜΠΑΛΟΣ
ΚΟΣΚΙΝΑΣ
ΠΑΓΙΑΤΗΣ 
ΑΥΛΙΩΤΩΝ
11.30
ΕΘΝ.ΠΕΡΟΥΛ
ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡ
ΓΙΟΥΡΓΑΣ Κ
ΜΑΛΑΧΑΣ
ΝΙΚΑΣ Γ
ΟΛΥΜΠΟΥ
12.00
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ Δ 
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ 
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ 
ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ 
ΠΕΡΙΒΟΛ
11.30
ΚΕΡ.ΑΓ ΝΙΚΟΛ
ΘΥΕΛΛΑ 
ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ 
ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 
ΛΕΥΚΙΜ 
11.30
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
ΚΕΡΚΥΡΑ 96
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ
ΔΗΜΗΤΡΑΣ
ΓΚΙΟΚΑΣ 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

                ΣΑΒΒΑΤΟ 19.12.2009
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
   ΑΓΩΝΑΣ 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
                            ΒΟΗΘΟΙ
ΛΕΥΚΙΜ
11.30
ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤ
ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓ
ΜΑΡΤΗΣ ΣΠ
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ
ΠΕΡΙΒΟΛ
10.30
ΑΝ.ΠΕΡΙΒΟΛ
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
ΑΥΘΙΝΟΣ
ΓΡΑΙΚΟΣ ΑΝ
ΓΡΑΙΚΟΥ Φ
ΠΕΡΙΒΟΛ
12.30
ΚΡΟΝΟΣ
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
ΓΡΑΙΚΟΣ ΑΝ
ΑΥΘΙΝΟΣ 
ΓΡΑΙΚΟΥ Φ
ΚΟΝΤΟΚ
10.30
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
ΒΟΛΙΔΑ
ΣΤΟΙΚΟΣ 
ΒΛΑΣΣΗΣ 
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ 
ΕΠΣΚ
11.00
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΟΦΑΜ
ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ
ΚΟΛΥΤΑΣ 
ΚΟΝΤΟΚ
12.30
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
ΡΙΖΟΣ
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ 
ΑΥΛΙΩΤ
11.00
ΟΔ.ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΑΕΤΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝ
ΒΡΑΔΗΣ 
ΣΚΟΥΡΑΣ 
ΓΙΟΥΡΓΑΣ Π
ΝΥΜΦΩΝ
11.00
ΓΕΘ
ΓΕ ΠΑΛ/ΤΡΙΤΩΝ
ΝΙΚΑΣ Γ
ΔΗΜΗΤΡΑΣ 
ΓΙΟΥΡΓΑΣ Κ
 

Να διατηρήσει το αήττητο η Κέρκυρα

Η πρωτοπόρος της Β’ Εθνικής, Κέρκυρα, φιλοξενεί την Δόξα Δράμας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Οι «Φαίακες» έχοντας το αήττητο στην έδρα τους (6-0-0) και με μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα (σ.σ. με Ρόδο εκτός), θέλουν να συνεχίσουν τις νίκες έπειτα από την σπουδαία νίκη (3-1) της προηγούμενης εβδομάδας στο ντέρμπι απέναντι στον Εθνικό.

Η Δόξα με νίκη διεκδικεί την είσοδο στην πρώτη τριάδα και μόνο αδιάφορη δεν θα παρουσιαστεί στο ματς. Το μεγάλο παιχνίδι όμως της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο Ελληνικό. Ο Εθνικός θέλει να επιστρέψει στις νίκες και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αποτελεί σπουδαία ευκαιρία. Τόσο για το βαθμολογικό όσο και για τον ψυχολογικό τομέα των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου. Με νίκη οι Πειραιώτες απομακρύνονται από τους κύριους ανταγωνιστές τους (Δόξα, Παναιτωλικό) και εδραιώνονται στην πρώτη τριάδα.

Ο δεύτερος της βαθμολογίας, Εθνικός Αστέρας, αν και θα έχει αρκετές απουσίες, αναμένεται να περάσει με νίκη από την έδρα του αδύναμου Αιγάλεω.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Παρασκευή (18/12, 19:00, CONN-X)

Θρασύβουλος- Διαγόρας

Σάββατο (19/12, 15:00, ΕΤ3)

Αναγέννηση Καρδίτσας- ΟΦΗ

Κυριακή (20/12 15:00)

Ιωνικός- Αγροτικός Αστέρας
Κέρκυρα- Δόξα Δράμας
Εθνικός Πειραιώς- Παναιτωλικός
Αιγάλεω- Εθνικός Αστέρας
Πανσερραϊκός- Πιερικός
Ρόδος- Ηλιούπολη

Δευτέρα (21/12, 18:00, ΕΤ3)

Ολυμπιακός Βόλου- Καλαμάτα

Βαζέχα: «Δεν υπάρχει φαβορί»

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση του Europa League σύμφωνα με το βοηθό προπονητή της ομάδας, Κριστόφ Βαζέχα. Ο Πολωνός τεχνικός τόνισε πως η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων μπορεί να έχει αλλάξει σε δύο μήνες, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλή την κλήρωση των «16» με μία εκ των Σάλσμπουργκ, Σταντάρ Λιέγης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κριστόφ Βαζέχα

Για την κλήρωση των «32» με τη Ρόμα, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να πούμε πως είναι δύσκολη η κλήρωση με τη Ρόμα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα εμείς και η Ρόμα αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν υπάρχει φαβορί. Βλέπουμε πολλές, θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες να νικάνε μεγαλύτερες. Εμάς μας ενδιαφέρει το αυριανό παιχνίδι. Τα παιχνίδια με τους Ιταλούς είναι σε 2 μήνες. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα δύο ματς. Οι πιθανότητες είναι 50-50».

Για την αγωνιστική κατάσταση της Ρόμα: «Σήμερα μπορεί να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά σε δυο μήνες δεν ξέρουμε πως θα είναι. Έτσι έγινε και με την Ατλέτικο το καλοκαίρι. Όταν έπαιξε μαζί μας ήταν σε φουλ φόρμα και μετά στο ισπανικό πρωτάθλημα δεν μπορούσε να πάρει νίκη».

Για τις ιταλικές ομάδες, τόνισε: «Πιστεύω πως με ιταλικές ομάδες ο Παναθηναϊκός έχει μοιρασμένες πιθανότητες. Μπορεί να αποκλειστεί αλλά μπορεί το ίδιο εύκολα και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Είναι καλό που παίζουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας, θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα εκεί και μετά βλέπουμε».

Για το αν συμφέρει τον Παναθηναϊκό το 0-0 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ: «Πάντα ως Παναθηναϊκός θέλουμε να κερδίζουμε στα παιχνίδια. Αν έρθει 0-0 το πρώτο ματς πιστεύω πως το πλεονέκτημα το έχει η φιλοξενούμενη ομάδα στον επαναληπτικό».

Για την φάση των «16» όπου ο Παναθηναϊκός να προκριθεί, θα βρει αντίπαλο μία εκ των Σταντάρ, Σάλσμπουργκ, σχολίασε: «Σίγουρα είναι πολύ καλή η κλήρωση. Εμείς καλούμαστε να περάσουμε πρώτα το δύσκολο ματς με τη Ρόμα. Τώρα έχουμε στο μυαλό μας το αυριανό παιχνίδι, να κερδίσουμε και να κάνουμε ευχάριστες διακοπές».

Για την επιστροφή του στην Παιανία, τόνισε:«<em>Είναι μεγάλη χαρά για μένα που πέντε χρόνια μετά από την απόφασή μου να σταματήσω το ποδόσφαιρο, είμαι ξανά στην ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά από όταν ήμουν εγώ στην Παιανία, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή».

Για τον τρόπο που συμπεριφέρονται η ποδοσφαιριστές προς τον ίδιο, αλλά και για την ψυχολογία στην Παιανία, είπε: «Είναι λογικό να έχουν άγχος τα παιδιά. Ξέρουν πως ήμουν εγώ πριν λίγα χρόνια στη θέση τους. Με δέχτηκαν πολύ ζεστά. Θέλω να τους πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να είμαστε ομάδα και να προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ και έχουν πολύ καλή ψυχολογία. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ελπίζω στο τέλος να ανταμειφθούν».

Για το πώς ζει τα παιχνίδια από τον πάγκο, είπε αστειεύμενος: «Είναι πολύ διαφορετική η θέση του προπονητή. Κάποιες φορές πιστεύω πως μπορώ και εγώ να μπω στο γήπεδο και να βοηθήσω την ομάδα έστω για 10-15 λεπτά».

Επίθεση «φωτιά», προβλημάτισε η ανασταλτική λειτουργία

Η νίκη για τον Παναθηναϊκό επί της Ντιναμό και η πρόκριση στους «32» του Europa League ήρθαν σχετικά εύκολα. Οι «πράσινοι» έβγαλαν κάποια στοιχεία από την ποιότητά τους στο γήπεδο – «βούρκο» και όταν… ξεδίπλωσαν τις επιθετικές τους αρετές έκαναν «σμπαράλια» την αντίπαλη άμυνα. Υπάρχει, όμως, και ένα «κομμάτι» παιχνιδιού στο οποίο το «τριφύλλι» προβλημάτισε…

• Ο Παναθηναϊκός είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και ένα καλό «τελείωμα» στο ματς. Σ’ αυτά τα δυο διαστήματα, οι παίκτες έβαλαν κάτω την μπάλα, έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, δημιούργησαν ευκαιρίες, σημείωσαν γκολ και ευχαρίστησαν τον κόσμο που πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

• Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό, κατά την άποψή μου, εκτός από την ποιότητα που διαθέτουν οι «πράσινοι» και που πολλές φορές φέτος τους έχει δώσει αποτελέσματα, έπαιξε και το γεγονός ότι οι γραμμές ήταν κοντά. Τα εξτρέμ ήταν δίπλα στον Σισέ (παλαιότερα ο Γάλλος ήταν μόνος του μέσα στην περιοχή), οι χαφ του άξονα ήταν κοντά και όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, καλύτερη κυκλοφορία και ανάπτυξη.

• Υπήρχαν, φυσικά, και «ασχήμιες», κυρίως στο 20λεπτο 60’-80’. Εκεί οι «πράσινοι» έπαθαν «μπλακ άουτ». Η Ντιναμό «ανέβαινε» προς την περιοχή του Τζόρβα με ευκολία και απειλούσαν, είτε με μακρινά, είτε με κοντινά σουτ. Αυτό συνέβη γιατί οι αμυντικοί μέσοι του «τριφυλλιού» δεν είχαν καλή ανασταλτική λειτουργία. Ο νεοεισελθών Κατσουράνης δεν ήταν καλός, ο Ζιλμπέρτο κουράστηκε, με αποτέλεσμα μόνο ο Σιμάο να τρέχει να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

• Οι Λέτο και Σαλπιγγίδης δικαίωσαν τον Νιόπλια, που τους έριξε στο παιχνίδι. Κι’ αυτό γιατί έδωσαν πνοή στην ομάδα τους, ήταν αυτοί που έβγαλαν τις δυο ασίστ στα γκολ του Σισέ και το κυριότερο έδειξαν ότι επέστρεψαν σε πολύ καλή κατάσταση. Γι’ αυτό και νομίζω ότι θα τους δούμε βασικούς στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε ατομικό επίπεδο, καλή απόδοση νομίζω ότι είχαν οι Σπυρόπουλος και Νίνης, εκτός, φυσικά, από τον Σισέ που χρήστηκε δυο φορές σκόρερ.

Ζίκο: «Θα παλέψουμε να περάσουμε»

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο, μετά την κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, που έφερε στον δρόμο των «ερυθρολεύκων» την Μπορντό. «Είμαι ευχαριστημένος και μόνο που ο Ολυμπιακός πέρασε στους ‘’16’’», σχολίασε αρχικά ο Βραζιλιάνος τεχνικός και συμπλήρωσε για την κλήρωση: «Η Μπορντό είναι ομάδα με δυνατότητες, θα παίξουμε 180 λεπτά, ίσως και παραπάνω, και θα παλέψουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ζίκο

«Είμαι ευχαριστημένος και μόνο που ο Ολυμπιακός πέρασε στους «16» και από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει σ’ αυτή τη φάση. Πέσαμε με μια ομάδα που άφησε πίσω τη Γιουβέντους και την Μπάγερν Μονάχου και έχει αρκετούς καλούς παίκτες, τους οποίους γνωρίζω καλά. Όπως γνωρίζω, φυσικά, και τον προπονητή της, Λοράν Μπλαν. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, αφού προέρχεται από το γαλλικό πρωτάθλημα που παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Δεν παίζει ρόλο η τύχη πλέον. Μπορούμε και οι δύο να περάσουμε. Είναι 180 λεπτά, ίσως και κάτι παραπάνω, και θα παλέψουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση»

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES