23 Νοε 2009

"Κατάσκοπος" του ΟΣΦΠ... ο Τεν Κάτε

"Κατάσκοπος" του ΟΣΦΠ... ο Τεν ΚάτεΣτην πατρίδα του είναι από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός εκμεταλλευόμενος και το ρεπό της ομάδας θα "κατασκοπεύσει" από κοντά τον Ολυμπιακό στο ματς με την Αλκμαάρ, την Τρίτη το βράδυ.Με τον τρόπο αυτό ο 55χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού θα μπορέσει λίγες μέρες πριν το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής να βγάλει προσωπικά τα δικά του συμπεράσματα για την ομάδα του Ζίκο.

Η επιστροφή του Χενκ Τεν Κάτε είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το πρωί όταν και θα ξεκινήσει η προετοιμασία του για το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Τεν Κάτε: "Είναι στο χέρι μας..."

Η επόμενη μέρα και στην Παιανία... δεν ήταν διαφορετική από αυτή μετά το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Χενκ Τεν Κάτε ζήτησε από τους παίκτες του να συγκεντρωθούν πλέον στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό ενώ παρά την απώλεια έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση κόντρα στους Αρκάδες.

"Είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Δυστυχώς είμασταν άτυχοι αφού η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Δεν πειράζει αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είμαι ικανοποιημένος από εσάς γιατί παλέψατε το παιχνίδι έως το τέλος και δεν τα παρατήσατε" είπε και αναφέρθηκε εν συνεχεία για το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής.

"Πλέον όμως δεν μπορούμε να στεκόμαστε άλλο σ' αυτό το ματς, γιατί έχουμε ντέρμπι την Κυριακή. Είμαστε πρώτοι και πρέπει να παραμείνουμε εκεί. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε και αν παίξουμε όπως μπορούμε δεν θα έχουμε πρόβλημα για να κερδίσουμε" είπε ο 55χρονος τεχνικός.

Οι "πράσινοι" προπονήθηκαν κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη θα έχουν ρεπό σε μια ακόμα ευκαιρία να "φορτώσουν" τις "μπαταρίες" τους ενόψει του ντέρμπι και με δεδομένη την κούραση των διεθνών από τα συνεχή ματς.

Αγωνιστικά, ο Καραγκούνης δεν προπονήθηκε λόγω ήπιας ίωσης που του στέρησε και την συμμετοχή του στην αποστολή με τον Αστέρα Τρίπολης ενώ και ο Λέτο έκανε θεραπεία λόγω κάκωσης του αριστερού άκρου ποδός. Σύμφωνα με το τεχνικό και ιατρικό τιμ δεν εκφράζονται φόβοι για τη συμμετοχή τους στην αποστολή για το ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Μπάγεβιτς: «Δεν τα παρατάω»


Αποφασισμένος να παλέψει με τους παίκτες του για να βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση της ΑΕΚ, η οποία «...δεν αρμόζει στην ιστορία της», είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, όπως αναφέρει με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ. «Το πιο εύκολο είναι να καταθέσεις τώρα τα όπλα. Έχω βρεθεί πολλές φορές και στη ζωή μου και στην καριέρα μου σε δύσκολη στιγμή. Δεν τα έχω παρατήσει ποτέ, δεν θα το κάνω ούτε τώρα», τονίζει ο Σερβοέλληνας τεχνικός. Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ στενοχωρημένοι για τη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε. Δεν αρμόζει στην ΑΕΚ και την ιστορία της αυτή η θέση. Είχα μια συζήτηση με τους παίκτες μου, μιλήσαμε αρκετή ώρα για πολλά θέματα που απασχολούν την ομάδα. Πιστεύω ότι η συζήτηση που κάναμε ήταν ειλικρινής και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι του καθενός ώστε να την ανεβάσουμε ψηλότερα. Να δώσουμε τουλάχιστον μια ικανοποίηση στους φιλάθλους μας που είναι απογοητευμένοι από τα άσχημα αποτελέσματα που εμείς φέραμε. Η ΑΕΚ έχει ακόμα στόχους και γι’ αυτούς πρέπει να παλέψουμε. Το πιο εύκολο είναι να καταθέσεις τώρα τα όπλα. Έχω βρεθεί πολλές φορές και στη ζωή μου και στη καριέρα μου σε δύσκολη στιγμή. Δεν τα έχω παρατήσει ποτέ, δεν θα το κάνω ούτε τώρα».

Πριν τη δήλωση αυτή του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε προηγηθεί πολύωρη συζήτηση με τους παίκτες στους Θρακομακεδόνες (περίπου για δυόμισι ώρες). Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έδωσε το λόγο σε κάθε παίκτη ξεχωριστά κι άκουσε τις απόψεις ή τα παράπονά τους για το τι φταίει στη φετινή πορεία.

Δυσχερής η κατάσταση στην ομάδα

Μέσα στην εβδομάδα θα πάρει ο Νίκος Νοτιάς τα πληρεξούσια των υπόλοιπων μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εφόσον ο μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» τα έχει στα χέρια του, τότε θα μπορεί να ορίσει μαζί με τον Χαράλαμπο Κοζώνη την ημερομηνία και τον τόπο όπου θα υπογραφεί το προσύμφωνο, με το οποίο ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας έχει την υποχρέωση να προσκομίσει τραπεζική εγγύηση για τα 19 εκατ. ευρώ (σ.σ.: το αντίγραφό της θα συμπεριληφθεί στον φάκελο).

Μέχρι τότε, τα οικονομικά προβλήματα συσσωρεύονται, καθώς υπάρχει καθυστέρηση πληρωμών παικτών και προπονητών, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τους νυν μετόχους να στηρίξουν την επένδυσή τους.

Νοκ άουτ ο Γιάχιτς

Θλάση στο οπίσθιο μηριαίο έχει υποστεί ο Σανέλ Γιάχιτς και θα μείνει εκτός δράσης για 20 ημέρες. Μια κάκωση στο αριστερό χέρι έχει ο Κάρλος Αραούχο, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή του στο ματς του Σαββάτου. Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων», όσοι αγωνίστηκαν το Σάββατο έκαναν αποθεραπεία και ασκήσεις αποκατάστασης και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, επιδιδόμενοι σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής. Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα προπονήθηκε μόνος του, όπως και ο Κρίστιαν Νέμεθ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και έκανε θεραπεία. Από την πλευρά του, ο Νίκος Καράμπελας έχει ένα εκτεταμένο αιμάτωμα στο μηρό και έκανε θεραπεία.

Τεν Κάτε: «Έχουμε ντέρμπι την Κυριακή…»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο Χενκ Τεν Κάτε, όπως τους είπε στην προπόνηση της Δευτέρας, ενώ έδωσε σύνθημα για άμεση ανασύνταξη εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

«Είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δυστυχώς δεν τις αξιοποιήσαμε. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας, για αυτό φέραμε ισοπαλία. Δεν πειράζει, αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είμαι ικανοποιημένος από εσάς γιατί παλέψατε το παιχνίδι έως το τέλος και δεν τα παρατήσατε», είπε ο Ολλανδός προπονητές στους ποδοσφαιριστές του, ενώ για τη συνέχεια ανέφερε: «Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο σε αυτό το ματς, γιατί έχουμε ντέρμπι την Κυριακή. Είμαστε πρώτοι και πρέπει να παραμείνουμε εκεί. Είναι στο χέρι μας και αν παίξουμε όπως μπορούμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Ο Χενκ Τεν Κάτε έδωσε ρεπό στους παίκτες του για την Τρίτη και η προετοιμασία για το ντέρμπι θα αρχίσει την Τετάρτη. Ο ίδιος πάντως θα μεταβεί στην Ολλανδία για να παρακολουθήσει τον αγώνα Άλκμααρ-Ολυμπιακός και να κατασκοπεύσει τους Πειραιώτες.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» πιθανότατα δεν θα έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα την Κυριακή, αφού αναμένεται να είναι διαθέσιμος ο Σεϊταρίδης, ενώ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν θα μεταβεί τελικά στη Βραζιλία για το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και θα συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις.

Στην προπόνηση της Δευτέρας δεν έλαβαν μέρος ο Γιώργος Καραγκούνης λόγω ίωσης, καθώς και ο Σεμπαστιάν Λέτο λόγω κάκωσης στο αριστερό πόδι. Ο Αργεντινός εξτρέμ πονά, αλλά εκτιμάται πως θα παίξει.

Ανοιχτή προπόνηση πριν το ντέρμπι

Εκπρόσωποι από τους οργανωμένους συζήτησαν με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και του ζήτησαν μία από τις προπονήσεις της εβδομάδας να είναι ανοιχτή προς το κοινό. Ο Νικόλας Πατέρας συμφώνησε με το αίτημα, το οποίο κατά 99% θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. H προπόνηση θα γίνει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Παπούλιας: «Τρομοκρατήσατε τους Ουκρανούς»!

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι Έλληνες διεθνείς και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Η πρώτη ατάκα του πρώτου πολίτη της χώρας ήταν: «Τρομοκρατήσατε τους αντιπάλους σας. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, μετά από αυτό που πετύχατε, ότι δεν τα δίνετε όλα. Κανείς δεν μπορεί να σας αμφισβητήσει» και συνέχισε: «Ήμουν στη Λιουμπλιάνα και σας έβλεπα από εκεί. Είχα αγωνία. Μαζί με εμάς γιόρτασαν και οι Σλοβένοι, γιατί απέκλεισαν και εκείνοι την Ρωσία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση, αντίθετα να δείτε τι έπαθε ο πρόεδρος της Ρωσίας. Ήταν τόσο χάλια, που δεν είχε καν διάθεση να συνεχίσει τις συζητήσεις με τον Σλοβένο ομόλογό του την επόμενη μέρα.».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας ρώτησε: «Που είναι ο Ότο;» (σ.σ.: για προσωπικούς λόγους είναι στη Γερμανία) και απάντησε ο Κώστας Κατσουράνης: «Πήγε στο σπίτι του. Τον κυνηγάει η γυναίκα του».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Γιατί έχει μάθει τίποτα;» και ο μέσος του Παναθηναϊκού του απάντησε: «Πρέπει να πάρει άδεια…».

Μετά πήρε τον λόγο ο Κώστας Χαλκιάς: «Σας περιμένουμε στη Νότιο Αφρική», είπε στον κ. Παπούλια και εκείνος με τη σειρά του είπε: «Σίγουρα θα είμαι εκεί. Πιστεύω πάλι θα έχουμε ένα 2004. Είναι καλές οι προοπτικές».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε: «Υπάρχει σύμπνοια;» και ο Κατσουράνης πήρε τον λόγο: «Ναι, είμαστε μία ομάδα».

Σε εκείνο το σημείο πήρε μία φανέλα με το νούμερο «4» του Νίκου Σπυρόπουλου, υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές και μία μπάλα. Μόλις τα παρέλαβε, ανέφερε: «Να δοξαστώ και εγώ λίγο». Μετά είπε: «Μπράβο σας. Περάσαμε και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Να το γιορτάσουμε. Αποδείχθηκε ότι όλα γίνονται στον αθλητισμό και φυσικά όλα μπορούν να γίνουν εκεί».

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, λέγοντας: «Να μας πει ο Σαλπιγγίδης πως πέτυχε το γκολ».

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν λίγο τρακαρισμένος και δεν μίλησε. Ο κ. Παπούλιας πήγε στον παίκτη και του είπε: «Τον ζάλισες, ε; Σκόπευσες;» και ο «Σάλπι» απάντησε χαμογελώντας: «Ναι, αυτό είχα σκοπό να κάνω» και συμπλήρωσε ο Κατσουράνης: «Αν το είχε κάνει με το δεξί, θα είχε βάλει δύο γκολ στην ίδια φάση».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανανέωσε το ραντεβού για τη Νότιο Αφρική και σχολίασε: «Όλα γίνονται, όταν παλεύετε όπως παλέψατε. Μπορείτε να κερδίσετε οποιονδήποτε, εάν συνεχίσετε έτσι. Ραντεβού στο γήπεδο!».

Στην πρώτη φωτογραφία με τους Έλληνες διεθνείς και τα στελέχη της ΕΠΟ, είπε: «Είμαι και εγώ στην αποστολή», ενώ ρώτησε: «Γιατί απουσιάζουν ο Γιώργος Καραγκούνης (σ.σ.: «που είναι ο Γιώργος;», είπε) και οι υπόλοιποι διεθνείς;».

Ο αρχηγός της Εθνικής ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ταξίδεψαν στην Ολλανδία για το παιχνίδι με την Άλκμααρ και οι υπόλοιποι έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων διεθνών που παρευρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο είναι η εξής: Χαλκιάς, Κατσουράνης, Σεϊταρίδης, Τζιόλης, Σηφάκης, Νίνης, Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Μάκος, Τζόρβας και Τζαβέλλας. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, ο γυμναστής της ομάδας, Νεκτάριος Πανατζής και άλλα στελέχη της «γαλανόλευκης».

Πιλάβιος: «Παράδειγμα η Εθνική»

Κατά την έξοδο των διεθνών από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, δήλωσε: «Η Εθνική είναι υπόθεση όλων. Μας αφορά όλους και μας κάνει περήφανους. Θεωρώ ότι η ψυχική ανάταση και δύναμη που έδειξαν τα παιδιά είναι παράδειγμα για το πόσα μπορούμε όλοι να καταφέρουμε. Αυτό είναι το μήνυμα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Ηταν δικαίωση των ποδοσφαιριστών που είναι οι πρωταγωνιστές. Να συνεχίσουν να λειτουργουν έτσι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές».

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Τζόρβας τόνισε: «Από τη στιγμή που καταφέραμε να προκριθούμε σε τελικά Μουντιάλ ύστερα από τόσα χρόνια, νομίζω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασκεδάσουμε τον θεσμό και ό,τι προκύψει. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Ελληνες και να κάνουμε τα πάντα για να τους προσφέρουμε ένα ευχάριστο θέαμα».

Εύκολα η Βολίδα

Εύκολο μεσημέρι είχε η Βολίδα, επικρατώντας με 2-0 του Απόλλων. Τα γκολ σημείωσαν οι Λάσκαρης και Βρακάς στο 23’ και 47’ αντίστοιχα. Δοκάρι είχε στο 36’ ο Σπίνουλας. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κομίνης.
ΒΟΛΙΔΑ: Ζάχος, Μεσημέρης, Αρμένης (72' Μοναστηριώτης), Γκόρος, Λικόκας (85' Καρύδης), Δούσης, Πάγκαλης, Πετρόγιαννης, Σπίνουλας, Βρακάς (56' Κ. Σκολαρίκης), Λάσκαρης.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Μπάμπης, Α. Βάσσιος (46' Χρήστου), Κολοκούρας, Γεράκης, Μάρκος, Β. Βάσσιος, Παππάς (54' Λαγούμης), Μαυραγγελίδης, Μώκος, Λουκούμης, Τσιτσόπουλος (51' Γανώλης).

ΒΑΡΕΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ 5-0

Ξέσπασε πάνω στην ουραγό ΑΕ Λευκίμμης η Προοδευτική Περάματος και τη συνέτριψε με 5-0.
Η γηπεδούχος από την αρχή τις έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της και ήδη στο πρώτο μισάωρο προηγούνταν με 4-0.
Στο 7΄ ο Κίτσιος με μπαλιά τρύπα βρέθηκε τετ α τετ απέναντι στον Μακαντάνη και έκανε το 1-0. Στο 11΄ ο Κίτσιος έβγαλε ωραία πάσα στον Γιαννόπουλο κι εκείνος με σουτ έγραψε το 2-0. Στο 27΄ ο Κωτσίνας έπιασε ένα μονοκόμματο δεξί σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Λευκίμμης (3-0) και στο 29΄ ο Γιαννόπουλος συνδυάστηκε με τον Τσολάκο και ο δεύτερος με ωραίο σουτ έγραψε το 4-0.
Στην επανάληψη η Λευκίμμη μπήκε πιο δυναμικά, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Από την άλλη το Πέραμα πρόσθεσε άλλο ένα γκολ έπειτα από κόρνερ του Γιαννόπουλου και κεφαλιά του Τζώρτζη στο 62΄, σημειώνοντας το τελικό 5-0.

ΠΕΡΑΜΑ: Μποζιάρης, Γκόλιας, Αντωνόπουλος Χρ., Τζώρτζης, Λαδιάς, Οικονόμου, Κωτσίνας (64΄ Αναστάσης), Κίτσιος, Αντωνόπουλος Π. (64΄ Νέος), Γιαννόπουλος, Τσολάκος (67΄ Τσεμεντσέλης).
ΛΕΥΚΙΜΜΗ: Μακαντάνης, Γαστεράτος, Καλογερόπουλος (46΄ Σουλάνης), Βασιλάκης, Μιάρης, Βλάσης Ε., Κουρής (46΄ Νικόπουλος), Λιτούργης (69΄ Βλάσης Π.), Τσεβανέδης, Σάντας, Βλάσης Δ.

Χόρεψε… καλαματιανό ο ΑΟΚ, 0-1 τη «Μαύρη Θύελλα»!

Η ξέφρενη κούρσα της Κέρκυρας δεν έχει σταματημό! Οι νησιώτες πέρασαν νικηφόρα και από την Καλαμάτα (0-1 τη Μαύρη Θύελλα) και εδραιώθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

Κυριακή, 22/11/2009
O AOK πέρασε νικηφόρα από την Καλαμάτα!


Η ξέφρενη κούρσα της Κέρκυρας δεν έχει σταματημό! Οι νησιώτες πέρασαν νικηφόρα και από την Καλαμάτα (1-0 τη «Μαύρη Θύελλα») και εδραιώθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ
Ο ΑΟΚ έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη Σούπερ Λιγκ. Με το σημερινό «τρίποντο» έφτασε τους 24 πόντους και σιγά-σιγά αποσπάται όλο και περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες. Το πέρας της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος βρίσκει τους «Φαίακες» να είναι αήττητοι και… καβάλα στο άλογο, έχοντας μάλιστα βγάλει ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, με έξι εκτός έδρας ματς! Και προς το παρόν κανείς δρν δείχνει ικανός να εμποδίσει ή να ανακόψει την πραγματικά εντυπωσιακή και αξιοθαύμαστη πορεία των «κυανέρυθρων»…

«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ» ΝΙΚΗ
Το σημερινό παιχνίδι στην Καλαμάτα θα σβηστεί πολύ γρήγορα από τη μνήμη όσων το παρακολούθησαν. Διότι ήταν ένα ματς δυνατό μεν, με πολλές προσωπικές μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου, αλλά ήταν άτονο, με ελάχιστες καλές στιγμές και με πολλές διακοπές.
Οι Κερκυραίοι, όντας «άχρωμοι» και πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση, πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν, πετυχαίνοντας μια καθαρά «επαγγελματική» νίκη. Ο ΑΟ Κέρκυρα για μία ακόμη φορά «καθάρισε» έναν αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με… δράστη και σκόρερ αυτή τη φορά τον Βραζιλιάνο Ίσραελ Σίλβα Μάτος Ντε Σόουζα, που αναδείχθηκε σε… «χρυσή» αλλαγή για τον Μπάμπη Τεννέ.
Από την άλλη πλευρά, οι Μεσσήνιοι (που αγωνίστηκαν έχοντας πάρα πολλές απουσίες) πάλεψαν φιλότιμα, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να… φρενάρουν τους πρωτοπόρους, και πλέον βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας!

ΤΟ ΓΚΟΛ – ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
Το τέρμα που έκρινε τον αγώνα επιτεύχθηκε στο 73’. Ο Φλαβίνιο δέχθηκε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και σούταρε, ο Μπαλτιμάς (που μέχρι τότε είχε «πιάσει» δυο φορές την μπάλα) απέκρουσε ασθενώς και ο επερχόμενος Ίσραελ Σίλβα έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
Στο 86΄ο Ίσραελ Σίλβα επιχείρησε τακουνάκι (μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρεπερνέ) και ο Τόσκας έδιωξε μισό μέτρο πριν την γραμμή του τέρματος.
Στο 88΄ ο Μπαλτιμάς έδιωξε σε κόρνερ ένα καλό σουτ του Ρεπερνέ.
Στο 92’ ο Ηλιόπουλος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε πλάγιο μετά από εκτίναξη του Αποστολίδη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μέτριος ήταν ο ρέφερι Παναγιώτης Καραγκούνιας από τον Σύνδεσμο της Αχαϊας, ο οποίος πάντως δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Καλογερόπουλος Γ., Πουρτουλίδης, Ντεκίδης, Φλαβίνιο, Ρεπερνέ και Ίσραελ Σίλβα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γιώργος Μπένος): Μπαλτιμάς, Καμινιώτης, Τάσιτς, Καλαγκάνης, Τόσκας, Γ. Καλογερόπουλος (77’ Ηλιόπουλος), Τσιμικλής (66’ Χελάς), Α. Κωνσταντόπουλος, Ντεκίδης, Δασκαλάκης (64’ Πουρτουλίδης), Παπουτσής.

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Γιαννιτσανάκης, Βενέτης, Φλαβίνιο, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Μπερνς (52’ Ίσραελ Σίλβα), Ιωάννου, Λαμπρόπουλος (46’ Ρεπερνέ), Τσίγκας (77’ Νικολόπουλος), Μακρυδημήτρης.

ΠΑΟ: Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία

Ο Παναθηναϊκός, μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είχε «χρυσή» ευκαιρία να ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς από τον «αιώνιο» αντίπαλό, μόλις μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους παιχνίδι. Οι «πράσινοι», όμως, έμειναν στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης και πάνε στο Καραϊσκάκη με τον ίδιο στόχο που είχαν και πριν το ματς με τους Αρκάδες. Τη νίκη που θα τους δώσει μεγάλο αβαντάζ στη μάχη του τίτλου.

Στο «τριφύλλι» δεν μπορούν να πιστέψουν την ευκαιρία που έχασαν να ξεφύγουν από τον Ολυμπιακό με τέσσερις βαθμούς πριν από το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής. Οι «πράσινοι» έλεγαν πριν από το ματς με τον Αστέρα πως περίμεναν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν πίστευαν πως θα χαθούν βαθμοί. «Είχαμε την ευκαιρία να αυξήσουμε το προβάδισμα από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν την αρπάξαμε. Θέλω να είμαι ειλικρινής, νιώθω πολύ απογοητευμένος. Τέτοιες ευκαιρίες σού παρουσιάζονται μία φορά όλη τη σεζόν», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Τζιμπρίλ Σισέ , ο οποίος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Πάντως, έχει αφήσει ήδη πίσω του το συγκεκριμένο παιχνίδι και σκέφτεται αυτό της επόμενης Κυριακής. «Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι. Αυτό νομίζω ότι θα είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι, γιατί και ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο. Οσες ομάδες αντιμετωπίσαμε, είτε εκτός είτε εντός, το μόνο που ήθελαν ήταν να παίξουν άμυνα. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός αυτό δεν θα το κάνει και γι' αυτό θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι», σχολίασε ο Γάλλος επιθετικός. Ερωτηθείς τι έφταιξε για το χθεσινό αποτέλεσμα, ο Γάλλος απάντησε: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, απλώς δεν ήμασταν όσο καλοί θα έπρεπε. Είχαμε το κίνητρο, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι λόγια. Είναι τι κάνεις και δεδομένα. Το μόνο που θα θυμόμαστε από αυτόν τον αγώνα είναι ότι πήραμε ένα βαθμό, αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ».

Ανοιχτή προπόνηση πριν το ντέρμπι

Στον Παναθηναϊκό σκέφτονται το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ειδικά οι φίλαθλοι της ομάδας, οι οποίοι ζήτησαν στο ημίχρονο του αγώνα από τον Νικόλα Πατέρα να γίνει ανοιχτή προπόνηση εν όψει του ντέρμπι. Εκπρόσωποι από τους οργανωμένους συζήτησαν με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και του ζήτησαν μία από τις προπονήσεις της εβδομάδας να είναι ανοιχτή προς το κοινό. Ο Νικόλας Πατέρας συμφώνησε με το αίτημα, το οποίο κατά 99% θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. H προπόνηση θα γίνει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ζάετς: «Πουλάει παραμύθι ο Τεν Κάτε»

Κριτική στον Χενκ Τεν Κάτε άσκησε ο Βέλιμιρ Ζάετς, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο». «Ο Τεν Κάτε λειτουργεί αλλοπρόσαλλα και για αυτό το λόγο ο Παναθηναϊκός δεν έχει βελτιωθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην τεχνικός των «πρασίνων». Εκτός του Ολλανδού τεχνικού, ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» μίλησε για την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν.

«Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του, έχει καλό ρόστερ, έγιναν μεταγραφές τα τελευταία χρόνια και εκεί είναι η διαφορά που έχει με τον Ολυμπιακό», πρόσθεσε.

Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη την Κυριακή έχει φαβορί με βάση την εικόνα που έχετε μέχρι τώρα από τις ομάδες;

«Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του Παναθηναϊκού, έχει καλό ρόστερ, έγιναν μεταγραφές τα τελευταία χρόνια και εκεί είναι η διαφορά που έχει με τον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό φαίνεται ξεκάθαρα ότι λείπουν παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα και ειδικά με τους τραυματισμούς είναι πολύ σοβαρή η έλλειψη σοβαρών λύσεων. Δεν πήρε τους παίκτες που έπρεπε να πάρει και έτσι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί να πάρει τον τίτλο».

Τέτοια ματς, πάντως κρίνονται και από την απόδοση μεμονωμένων παικτών.

«Σαφώς και ο Παναθηναϊκός έχει τέτοιους. Μεγάλος παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα είναι ο Κατσουράνης και είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Βοηθάει όχι μόνο ανασταλτικά, αλλά και με τα γκολ που βάζει. Επίσης ο Κατσουράνης είναι βαρόμετρο και από την απόδοσή του εξαρτάται η εικόνα του Παναθηναϊκού».

Ο Τεν Κάτε είναι αλήθεια ότι φαίνεται να μην έχει καταλήξει σε ένα σχήμα. Έχει λογική αυτό;

«Ο Τεν Κάτε λειτουργεί αλλοπρόσαλλα και για αυτό το λόγο ο Παναθηναϊκός δεν έχει βελτιωθεί. Είναι μια ομάδα χωρίς στιλ. Χωρίς καλή κυκλοφορία στην μπάλα και χωρίς αυτοματισμούς από τα άκρα. Είναι όλα θέμα δουλειάς. Ο Τεν Κάτε προσπαθεί να λειτουργήσει περισσότερο με την τακτική παρά με το σύστημα. Είναι μειονέκτημα αυτό και δεν φτιάχνεται εύκολα. Χρειάζονται απλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Όταν προσπαθείς να παραμυθιάζεις τον κόσμο και να πουλάς παραμύθι, τότε κάνεις την ομάδα άνω – κάτω. Ο Τεν Κάτε κάνει κάτι τέτοιο χωρίς λόγο. Είναι το στιλ του και δεν το καταλαβαίνω από τη στιγμή που έχει δείξει ότι μπορεί να λειτουργεί και φυσιολογικά. Είναι θέμα φιλοσοφίας του προπονητή. Έχει ένα στιλ που πουλάει στην Ελλάδα. Είναι οξύθυμος και αυτό περνά στους Έλληνες. Είστε του πάνω ή του κάτω».

Στη συνέχεια, ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από την ομάδα το 2004, μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Παράλληλα τόνισε πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι φίλος του όμως του καταλογίζει πολλά λάθη.

«Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους ο κ. Βαρδινογιάννης. Υπήρχαν άνθρωποι δίπλα του που δεν είχαν ούτε επίπεδο αλλά ούτε τη γνώση στο αντικείμενο του ποδοσφαίρου. Ένας παράγοντας για να είναι σωστός πρέπει να έχει βάση, πείρα και να δουλέψει χρόνια. Περισσότερο και από τον ποδοσφαιριστή για να πετύχει. Στον Παναθηναϊκό τα ήθελαν όλα γρήγορα. Ένα ακόμα λάθος του κ. Βαρδινογιάννη ήταν η σχέση του με τους φιλάθλους της ομάδας. Εμπιστεύτηκε τη δημόσια εικόνα του σε λάθος ανθρώπους. Έβαλε πολλά λεφτά αλλά είναι τραγικός ο τρόπος που λειτούργησαν κάποιοι που βρίσκονταν δίπλα του κάνοντας τα αδύνατα δυνατά να χαλάσουν αυτή την εικόνα. Ο Βαρδινογιάννης εκεί δεν έδινε πολλή σημασία αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι έχει τεράστια σημασία η ψυχική, τουλάχιστον, επαφή με τον κόσμο».

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριμ για την ισοπαλία με Ολυμπιακo


Ένα ποσό κοντά στα 50.000 ευρώ θα μοιραστούν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα για το θετικό αποτέλεσμα (2-2) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Νίκος Χήτας, επισκέφθηκε τους παίκτες πριν την έναρξη του ματς με τους «ερυθρόλευκους» και τους είπε χαρακτηριστικά:«Εγώ θα είμαι εδώ και θα αποζημιώσω την εμφάνιση και όποιο θετικό αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένης και της ισοπαλίας».

Σκέφτονται Τάτση για γενικό αρχηγό

Πολλά ονόματα έχουν ακουστεί για τη θέση του γενικού αρχηγού στον ΠΑΣ Γιάννινα. Επικρατέστερος, ωστόσο, γι' αυτό το πόστο φέρεται να είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Γιάννης Τάτσης. Την Κυριακή, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης παρακολούθησε μαζί με τον Τάτση των αγώνα Νέων του συλλόγου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (15:30) ο ΠΑΣ θα δώσει φιλικό με την Κρανούλα. Ο Γιώργος Παράσχος θα έχει την ευκαιρία να δει την αγωνιστική κατάσταση όσων παικτών δεν αγωνίστηκαν το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ποιο Τσάμπιονς Λιγκ τώρα…

Πήγε ο Κόκκαλης χθες στο Ρέντη προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών έβαλε χοντρά γκάζια στους παίκτες και καλά έκανε. Ετσι όπως πήγαιναν τα πράγματα κάτι έπρεπε να κάνει κι εκείνος για να μαζέψει τα … ασυμμάζευτα. Μια ερώτηση έχω όμως: Εάν ο Ολυμπιακός φάει καμία τριάρα αύριο από την Αλκμάαρ δεν ενοχλεί κανέναν; Δηλαδή η συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν απασχολεί κανέναν; Μπράβο. Συγχαρητήρια. Ναι, δεν λέω όντως η επόμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά σημαντική.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πρέπει να απασχολεί, αλλά από μεθαύριο. Τι μήνυμα περνάει στους παίκτες όταν παραμονή ενός τόσο κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα εμφανίζεται ο πρόεδρος και μιλάει μόνο για την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος; Εστω κι αν είναι ντέρμπι. Τέλος πάντων, αυτό είναι μία παρατήρηση για κάτι που εγώ θεωρώ εξίσου σημαντικό.

Από κει και πέρα καταλαβαίνω την χθεσινή κίνηση του Κόκκαλη. Αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει από το να φοβίσει τους παίκτες. Εφόσον δεν μπορεί να «φοβίσει» τους αντιπάλους, προσπαθεί να φοβίσει τους δικούς τους. Μακάρι να δουλέψει. Μακάρι να ξυπνήσουν οι «ερυθρόλευκοι» και να ανεβάσουν ρυθμούς. Τουλάχιστον αυτοί που μπορούν, όπως για παράδειγμα ο Ντουντού που τον τελευταίο καιρό είναι φάντασμα του εαυτού του.

Σάντος: «Πήραμε ό,τι μας άξιζε»

Δίκαιη χαρακτήρισε ο Φερνάντο Σάντος την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Άρη (4-1) στο γήπεδο της Τούμπας στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Παραδέχθηκε, όμως, πως «είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Ο Άρης είχε δύο δοκάρια, αλλά εμείς πετύχαμε τέσσερα γκολ».

Ειδική αναφορά έκανε, όμως, και σε όσους τον κατηγορούν ότι οι ομάδες που κοουτσάρει έχουν αμυντικογενείς τάσεις. «Παρατηρήστε πόσα γκολ έχουν πετύχει οι ομάδες μου σε Πορτογαλία και Ελλάδα και θα καταλάβετε ότι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση».

Στο τεχνικό μέρος του παιχνιδιού εξήγησε ότι «ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, προσπαθήσαμε να πιέσουμε ψηλά, να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο και προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος». Το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν σπάνιας ομορφιάς για επίπεδο αγώνων Σούπερ Λιγκ. «Και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά. Στοιχείο θετικό σχετικά με το θέαμα, ειδικά σε ένα τοπικό ντέρμπι που συνήθως υπερτερεί η τακτική».

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Πορτογάλος τεχνικός. «Από αυτό το παιχνίδι κερδίσαμε απλώς τρεις βαθμούς. Θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, γιατί αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Δεν πρέπει να μας “τυφλώσει” το σημερινό αποτέλεσμα », ανέφερε ο Σάντος προσθέτοντας επίσης πως «τώρα πρέπει να ασχοληθούμε το παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στην ΑΕΚ».

«Θέλει πολύ δουλειά ο Άρης…»

Με τον πλέον, άσχημο, τρόπο συνδύασε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη ο Έκτορ Κούπερ μιας και οι «κίτρινοι» έχασαν από τον ΠΑΟΚ με το «βαρύ» 4-1 στην Τούμπα. Ο Αργεντινός τεχνικός τόνισε για τη νέα του ομάδα ότι «θέλει πολύ δουλειά…». Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χαρακτήρισε κομβική τη φάση του πρώτου πέναλτι (σ.σ. χέρι του Νέτο μέσα στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία), καθώς όπως είπε «μας αποσυντόνισε πλήρως».

Σύμφωνα με τον Κούπερ οι διαιτητικές αποφάσεις δεν έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. «Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ψάχνω για αδικίες και για τον διαιτητή. Έχω μάθει ότι στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος ότι σου στερείται μπορεί σε κάποιο άλλο παιχνίδι να σε ευνοεί. Εγώ θέλω να δω τι κάναμε λάθος και τι μπορούμε να διορθώσουμε για να προχωρήσουμε παρακάτω». Για τον νικητή της αποψινής αναμέτρησης (σ.σ. ΠΑΟΚ) αρκέστηκε να πει πως «ήταν δίκαιη η νίκη του και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην τύχη».

Περιμένει ο Νοτιάς…

Μέσα στην εβδομάδα θα πάρει ο Νίκος Νοτιάς τα πληρεξούσια των υπόλοιπων μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εφόσον ο μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» τα έχει στα χέρια του, τότε θα μπορεί να ορίσει μαζί με τον Χαράλαμπο Κοζώνη την ημερομηνία και τον τόπο όπου θα υπογραφεί το προσύμφωνο, με το οποίο ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας έχει την υποχρέωση να προσκομίσει τραπεζική εγγύηση για τα 19 εκατ. ευρώ (σ.σ.: το αντίγραφό της θα συμπεριληφθεί στον φάκελο).

Ο κ. Νοτιάς έχει ζητήσει δύο πληρεξούσια από καθέναν από τους μετόχους, με το ένα τού εκχωρούν το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την ΠΑΕ στις διαπραγματεύσεις και με το άλλο οι υπόλοιποι μέτοχοι παραιτούνται από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Παρότι κάποιοι εκ των μετόχων εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τον κ. Κοζώνη, αναμένεται να δώσουν (μέχρι αύριο) στον κ. Νοτιά τις εξουσιοδοτήσεις, προκειμένου να μην κατηγορηθούν ότι βάζουν εμπόδια στην παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου.

Αγωνία για Γιάχιτς

Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην «Ένωση», όμως, ανησυχούν για την κατάσταση του Σάνελ Γιάχιτς, ο οποίος σήμερα θα υποβληθεί σε απεικονιστικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τράβηγμα ή για θλάση. Εν τω μεταξύ, πολωνικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Λεχ Πόζναν ενδιαφέρεται για τον Βόσνιο μεσοαμυντικό, τον οποίο έχουν παρακολουθήσει στα παιχνίδια ΑΕΚ - ΜπΑτε και Βοσνία - Πορτογαλία.
Διορία και ελπίδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Competition», «ο Τζεμπούρ κινδυνεύει να μείνει εκτός Κόπα Αφρικα αν δεν βρει άμεσα ομάδα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ραμπάχ Σαντάν, τον κάλεσε στα τελευταία παιχνίδια με τη Ρουάντα και την Αίγυπτο, προκειμένου να μην πληγεί το προφίλ εν όψει της μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή θα αλλάξει, αφού ο Σαντάν αποφάσισε να δώσει τελεσίγραφο στον Τζεμπούρ να βρει ομάδα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα κληθεί στο Κόπα Αφρικα».

Οπως είχε γράψει η «SportDay», τόσο ο προπονητής όσο και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Αλγερίας είχαν προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή τον διεθνή ποδοσφαιριστή εδώ και σχεδόν πέντε εβδομάδες (πριν από το παιχνίδι με τη Ρουάντα). Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του 25χρονου επιθετικού, Γιάννης Λυπημένος, ψάχνει μία ομάδα για να συνεχίσει να προπονείται ο πελάτης του.

Εν τω μεταξύ, οι Αλγερινοί υποστηρίζουν ότι «η Τουλούζ ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, είτε με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού είτε με τη μορφή αγοράς, σε περίπτωση που οι αξιώσεις της ΑΕΚ δεν κριθούν υπερβολικές».

Ο Τζεμπούρ δήλωσε στην εφημερίδα «Competition»: «Θέλω να είμαι έτοιμος και για το Κόπα Αφρικα και για το Μουντιάλ. Ξέρω ότι με καλές εμφανίσεις σ' αυτές τις δύο διοργανώσεις το καλοκαίρι θα μπορώ να πάρω μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα. Αλλά αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα είναι να βρω χρόνο συμμετοχής για να είμαι έτοιμος για το Κόπα Αφρικα τον Ιανουάριο».

Μώραλης: «Όντως χρειάζεται οφθαλμίατρο»!

Αύριο ο Ολυμπιακός δίνει ένα κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Άλκμααρ, για το Champions League, όμως ο Γιάννης Μώραλης έδειξε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεχνούν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Αν δει κάποιος τα ματς του Παναθηναϊκού, όντως χρειάζεται οφθαλμίατρο!», ήταν η απάντηση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ στις χθεσινές δηλώσεις του Νικόλα Πατέρα, κατά την αναχώρηση των Πειραιωτών για την Ολλανδία.

«Δεν είναι τελικός το παιχνίδι με την Άλκμααρ στην Ολλανδία, αφού υπάρχει το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων με την Άρσεναλ», ανέφερε αρχικά ο κ. Μώραλης.

Στη συνέχεια, απάντησε στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Πατέρας για τη διαιτησία στον αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: «Αν δει κάποιος όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού που έχει δώσει στο πρωτάθλημα στο Ολυμπιακό Στάδιο, όντως χρειάζεται οφθαλμίατρο»!

Η προπόνησή του Ολυμπιακού έχει προγραμματιστεί για τις 19:30 (ώρα Ελλάδας) και 45 λεπτά νωρίτερα θα μιλήσει ο Ζίκο στους εκπροσώπους του Τύπου.

Την αποστολή των «ερυθρoλεύκων» απαρτίζουν οι: Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Φετφατζίδης, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Στολτίδης, Ζαϊρί, Μήτρογλου. Στην Αθήνα έμειναν οι Ντιόγο, Λεντέσμα, Τοροσίδης, Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ, οι οποίοι έχουν διάφορα προβλήματα τραυματισμών.

Όσον αφορά τον «Τόρο», θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκού, όπως και ο Γκαλέτι που έχει κάποιες ελπίδες να αγωνιστεί κόντρα στο «τριφύλλι». Από την πλευρά τους, οι Νταρμπισάιρ, Ντιόγο και Λεντέσμα συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα.

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 23/11/2009


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας SportDay





powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES