24 Νοε 2009

Άλκμααρ - Ολυμπιακός 0-0

Τα είπαν Μπιρμπίλη-Βαρδινογιάννης για τον Βοτανικό

Να ...τρέξει τις εξελίξεις για το νέο του γήπεδο ζήτησε από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Βαγγέλης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ και ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ στο θέμα του γηπέδου ζήτησαν να κατοχυρωθούν τα 16 στρέμματα του Μπάμπη Βώβου, ανεξαρτήτως της απόφασης που θα πάρει η υπουργός για την ανοικοδόμηση του εμπορικού κέντρου ή όχι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια ανασκόπηση – ενημέρωση της υπουργού για την πορεία του έργου μέχρι σήμερα και τις εκκρεμότητες οι οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Με δεδομένο ότι όπως αποφάσισε και το ΣτΕ, η χωροθέτηση του γηπέδου στον κοινόχρηστο χώρο του Ελαιώνα είναι συνταγματικά ορθή, η πλευρά του Παναθηναϊκού ζήτησε από την Υπουργό να προχωρήσει το Υπουργείο στις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες ώστε να κατοχυρωθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης που θα κατασκευαστεί το γήπεδο.

Η εικόνα πάντως που αποκομίστηκε από την συζητήση ήταν η ταύτιση αφενός των απόψεων ως προς την αναγκαιότητα δημιουργίας του νέου γηπέδου και αφετέρου η θετική ανταπόκριση της υπουργού για την έγκαιρη επίλυση των εκκρεμοτήτων.

Επιβεβαιώθηκε η βούληση από πλευράς Υπουργείου για τη διευθέτηση του ζητήματος, ενώ από την πλευρά του Παναθηναϊκού εκφράστηκε η δεδομένη αρωγή του προς τις προσπάθειες της πολιτείας.

Στην αποστολή της Τσέλσι «η πέτρα του σκανδάλου»

Τον Γκαέλ Κακουτά συμπεριέλαβε στην αποστολή της Τσέλσι, για τον αγώνα κόντρα στον Πόρτο ο Κάρλο Αντσελότι. Ο 18χρονος Γάλλος ήταν ο παίκτης για τον οποίο τιμωρήθηκαν οι «μπλε» από την FIFA (απαγόρευση μεταγραφών ως τον Ιανουάριο του 2011), καθώς η διεθνής ομοσπονδία θεώρησε ότι οι Λονδρέζοι παρέβησαν τους κανονισμούς στην προσέγγιση του παίκτη, που τότε αγωνιζόταν στη Λανς. Ο ίδιος ο Κακουτά τιμωρήθηκε τον Σεπτέμβριο με πρόστιμο και αποκλεισμό τεσσάρων μηνών, όμως οι ποινές αυτές έχουν ανασταλεί εν αναμονή της απόφασης του CAS, στο οποίο έχουν προσφύγει σύλλογος και παίκτης.

Ο διεθνής με την εθνική ομάδα των ελπίδων των «τρικολόρ» πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την αγγλική ομάδα το Σάββατο, στο αγώνα κόντρα στη Γουλβς, για το αγγλικό πρωτάθλημα.

Και τώρα ΑΕΚ

Την προετοιμασία του για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ (28/11, 19:00, Nova) ξεκίνησε σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ο Φερνάντο Σάντος έκανε ασκήσεις τακτικής στους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν με τον Άρη, ενώ για τους βασικούς του ντέρμπι με τους «κίτρινους», το πρόγραμμα περιελάμβανε αποθεραπεία.

Ο Κώστας Χαλκιάς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σε δυνατούς ρυθμούς και ο Τζόε Μπιζέρα ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και αποθεραπείας. Ο Λούσιο Φιλόμενο ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αποθεραπείας.

Την ποινή της μίας αγωνιστικής, λόγω των τεσσάρων κίτρινων καρτών που συμπλήρωσε στο αγώνα κόντρα στον Άρη, θα εκτίσει στο ματς με τη Λάρισα ο Πάμπλο Γκαρσία, όπως αποφάσισε ο Πορτογάλος τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2009-2010

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ε.Π.Σ.Κέρκυρας για το θεσμό του κυπέλου ερασιτεχνών,αύριο Τετάρτη θα διεξαχθούν οι εξείς αγώνες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 4ης ΦΑΣΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΩΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25.11.09, 14.45
ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Π. ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2.12.09, 14.45
ΘΙΝΑΛΙΩΝ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2.12.09, 14.45
ΘΙΝΑΛΙΩΝ
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
Ο.Φ.Α.Μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25.11.09, 14.45

οι διαιτητές της 'εμβόλιμης' 11ης αγωνιστικής του 5ου ομιλου ΔΈΘΝΙΚΗΣ.

Μπορούσε και τη νίκη


ΟΜΑΔΕΣ
ΑΟ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΒΟΛΙΣ
ΗΜΕΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
25-11-09
Δημ.Στ.Ανατολής
15.00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Λέκκας Π.
ΕΠΣ
Λέσβου
ΒΟΗΘΟΣ
Ρίγκος Π.
ΕΠΣ
Γρεβενών
ΒΟΗΘΟΣ
Φωλιάς Κ.
ΕΠΣ
Γρεβενών
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Φραγκούλης Γ.
ΕΠΣ
Πρέβεζας

ΟΜΑΔΕΣ
ΑΟ ΑΝΑΤΟΛΗ-ΒΟΛΙΣ
ΗΜΕΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
25-11-09
Δημ.Στ.Ανατολής
15.00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Λέκκας Π.
ΕΠΣ
Λέσβου
ΒΟΗΘΟΣ
Ρίγκος Π.
ΕΠΣ
Γρεβενών
ΒΟΗΘΟΣ
Φωλιάς Κ.
ΕΠΣ
Γρεβενών
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Φραγκούλης Γ.
ΕΠΣ
Πρέβεζας

Πάρε το «διπλό»!

Την ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα στους «16» του Champions League θέλει να εκμεταλλευτεί απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άλκμααρ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το πρώτο «διπλό» σε ματς μεγάλης δυσκολίας στην Ευρώπη, ύστερα από δύο χρόνια (αν και στην προκριματική φάση της διοργάνωσης o Oλυμπιακός είχε φύγει νικητής από τις έδρες της Σλόβαν Μπρατισλάβας και της Σερίφ Τιρασπόλ).

Παρόλα αυτά, οι τελευταίες εμφανίσεις των Πειραιωτών δεν πείθουν ότι μπορούν να κάνουν σήμερα την υπέρβαση και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Οι λόγοι είναι δύο: ο πρώτος είναι ότι μετρούν μία νίκη στους τελευταίες πέντε αγώνες και ο δεύτερος είναι τα προβλήματα τραυματισμών που δεν έχουν σταματήσει να ταλαιπωρούν την ομάδα. Κόντρα στις αντιξοότητες, ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και τρίτη, την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία απόψε φιλοξενεί τη Σταντάρ Λιέγης.

Παρέμβαση εισαγγελέα!

Διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο εισαγγελέας για να διαπιστωθεί αν ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει πει τις επίμαχες φράσεις «σκοτώστε τους αν χρειαστεί», απευθυνόμενος στους παίκτες του Ολυμπιακού, εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο αθλητικός εισαγγελέας παρενέβη αυτεπάγγελτα, παρά τη φημολογία που ήθελε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλα Πατέρα, να καταθέτει μήνυση σε βάρος του ομολόγου του των «ερυθρολεύκων». Παράλληλα, αποφασίστηκε τρεις εισαγγελείς να είναι παρόντες στο «Καραϊσκάκη» την Κυριακή για να καταγράψουν οτιδήποτε μεμπτό, ενώ παράγοντες των δύο «αιωνίων» κλήθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, για να χαμηλώσουν οι τόνοι εκατέρωθεν.

Σισέ: «Όχι, εμείς θα νικήσουμε!»

Μία απρόσμενη συνάντηση με οπαδούς του Ολυμπιακού είχε χθες ο Τζιμπρίλ Σισέ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού θέλησε να εκμεταλλευτεί το ρεπό που έδωσε ο Χενκ Τεν Κάτε και πήγε για μία ημέρα στην Αγγλία, προκειμένου να τακτοποιήσει προσωπικές του υποθέσεις.

Ο 28χρονος φορ έγινε αντιληπτός από οπαδούς των Πειραιωτών, που την ίδια ώρα αναχωρούσαν για την Ολλανδία για να παρακολουθήσουν τον σημερινό αγώνα με την Άλκμααρ. Στην αρχή πήγαν τέσσερις-πέντε φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» στον Σισέ και άρχισαν μία κουβέντα σε χαλαρό τόνο: «Θα σας νικήσουμε την Κυριακή», του είπαν στον Γάλλο, ο οποίος διαφωνούσε και απαντούσε ότι θα συμβεί το αντίθετο. Κάποια στιγμή μαζεύτηκαν περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού και σε κάποια φάση πήγαν να ανάψουν τα αίματα, όμως ο Σισέ αποχώρησε και εκεί τελείωσαν όλα.

Αμφίβολος ο Λέτο

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Σεμπαστιάν Λέτο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός αισθανόταν αφόρητους πόνους στο μικρό δάκτυλο του αριστερού ποδιού, ύστερα από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Χθες ο 23χρονος μεσοεπιθετικός πήγε στην Παιανία και είπε στον γιατρό της ομάδας, Παναγιώτη Κουλουμέντα πως πονά πολύ.

Ο Λέτο υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί «μία κάκωση του αριστερού άκρου ποδός». Η συμμετοχή του Αργεντινού κόντρα στην πρώην του ομάδα θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη και την Πέμπτη, αφού σήμερα οι «πράσινοι» έχουν ρεπό. Αν οι πόνοι δεν υποχωρήσουν μέχρι την Πέμπτη, τότε δεν θα επιστρέψει την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πάντως, το ιατρικό επιτελείο του «τριφυλλιού» εμφανίζεται αισιόδοξο ότι ο Λέτο θα τεθεί στη διάθεση του Χενκ Τεν Κάτε και θα αγωνιστεί απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καραγκούνης ταλαιπωρείται από ίωση και χθες πήγε στην Παιανία, αλλά δεν προπονήθηκε και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Όλα δείχνουν ότι ο αρχηγός της ομάδας θα παίξει στο ντέρμπι. Όσον αφορά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, έμεινε στην Αθήνα (αν και πέθανε η αδερφή της γυναίκας του), προκειμένου να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

* Το Σάββατο στις 18:00 έχει προγραμματιστεί η ανοιχτή προπόνηση στη Λεωφόρο και φυσικά αναμένονται χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού, προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες για τη νίκη στο ντέρμπι.

* Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Κύπρο, ο Τζιόλης και ο Κλέιτον είναι στο στόχαστρο του ΑΠΟΕΛ. Οπως αναφέρουν οι Κύπριοι, οι δύο παίκτες έχουν προταθεί από τον Παναθηναϊκό στη διοίκηση της κυπριακής ομάδας.

Έστειλε εξουσιοδότηση και ο Νάσος Θανόπουλος

Και ο Νάσος Θανόπουλος έστειλε στον Νίκο Νοτιά την εξουσιοδότηση για να προχωρήσει η υπογραφή του προσυμφώνου για την μεταβίβαση των μετοχών στον Μπομπ Κοζώνη. Ο αδερφός του πρόεδρου της Ένωσης είναι ο δεύτερος μετά τον Παντελή Αθηνή που έδωσε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ το πληρεξούσιο.

Πλέον ο Νίκος Νοτιάς περιμένει ακόμη τις εξουσιοδοτήσεις από τους Γκίκα Γκούμα – Πόλυ Χατζηιωάννου και Πέτρο Παππά μέχρι το βράδυ της Τρίτη, όταν και λήγει η προθεσμία που τους έχει δώσει.

Έτοιμοι Ενσαλίβα και Καράμπελας

Το «παρών» στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ αναμένεται να δώσουν οι Ενσαλίβα και Καράμπελας. Οι δύο ποδοσφαιριστές γυμνάσθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς την Τρίτη και έτσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να τους υπολογίζει για την αναμέτρηση του Σαββάτου.

Ειδικά για τον Ενσαλίβα η επιστροφή του, δίνει ακόμη μια λύση στον τεχνικό της Ένωσης μετά από τον τραυματισμό του Γιάχιτς.

Ατομικό Νέμεθ, Μανωλάς

Εκτός αποστολής αναμένεται να είναι όμως ο Κρίστιαν Νέμεθ. Ο Ούγγρος έκανε ατομικό πρόγραμμα μειώνοντας τις πιθανότητες που υπάρχουν για να είναι στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Μανωλάς ο οποίος υπέστη ένα τράβηγμα.

Έτοιμοι Ενσαλίβα και Καράμπελας


Το «παρών» στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ αναμένεται να δώσουν οι Ενσαλίβα και Καράμπελας. Οι δύο ποδοσφαιριστές γυμνάσθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς την Τρίτη και έτσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να τους υπολογίζει για την αναμέτρηση του Σαββάτου. Ειδικά για τον Ενσαλίβα η επιστροφή του, δίνει ακόμη μια λύση στον τεχνικό της Ένωσης μετά από τον τραυματισμό του Γιάχιτς.

Ατομικό Νέμεθ, Μανωλάς


Εκτός αποστολής αναμένεται να είναι όμως ο Κρίστιαν Νέμεθ. Ο Ούγγρος έκανε ατομικό πρόγραμμα μειώνοντας τις πιθανότητες που υπάρχουν για να είναι στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Μανωλάς ο οποίος υπέστη ένα τράβηγμα.

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΈΘΝΙΚΗ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
11η
25/11/09
15:00
 
 ΑΓΩΝΑΣ
28η
11/4/10
17:00
-
Μεσολόγγι
Λευκίμη
-
-
Τηλυκράτης
Θεσπρωτός
-
-
Ελαιόφυτο
Προοδευτική Περάματος
-
-
Αστήρ Ρόκκας
Ναυπακτιακός Αστέρας
-
-
Απόλλων Πάργας
Πρέβεζα
-
-
Απόλλων Ευπαλίου
Αναγέννηση Αρτας
-
-
Ανατολή
Βολίδα
-
-
Αραχθος Παχυκαλάμου
Οδυσσέας
-
-
Σούλι Παραμυθιάς
Σκουφάς Κομποτίου
-

Μεταγραφική φημολογία και πριμ…

Στον απόηχο της επικής ανατροπής συνεχίζεται η μεταγραφολογία που θέλει τον ΠΑΣ Γιάννινα να ενδιαφέρεται γshma_pasια δύο ποδοσφαιριστές από ομάδα της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με δημοσιεύμα του Εθνοσπόρ και μάλιστα αναφέρουν πως στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης το παρών έδωσαν οι κ Θ. Γεωργούλης και Β.Αγγελής.
Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ δεν θα αναφέρουμε ονόματα μη θέλοντας αφενός να μπούμε σε πλειστηριασμούς... και αφετέρου τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι πιθανόν να αποπροσανατολίσουν τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ που θα ταξιδέψουν στο Περιστέρι με ανεβασμένη ψυχολογία
Η ισοπαλία ισούται με 50.000 ευρώ
Επαληθεύτηκαν οι φήμες της προηγούμενης εβδομάδας που θέλανε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ Χριστοβασίλη να δίνει έξτρα πριμ στους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος. Έτσι λοιπόν ο κ Χριστοβασίλης αντάμειψε τους παίκτες για την προσπάθεια και το θετικό αποτέλεσμα με πριμ 50.000.

Προβληματισμός Τεννέ για την εμφάνιση


Ντελίριο ενθουσιασμού επικρατεί στην Κέρκυρα, μετά τη σημαντική νίκη στην Καλαμάτα με 1-0. Ύστερα από τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής, οι «κυανέρυθροι» όχι μόνο διατηρήθηκαν αήττητοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ξέφυγαν τέσσερις πόντους από τη 2η θέση.
Πάντως, στο ματς με τους Μεσσήνιους η αγωνιστική εικόνα των «Φαιάκων» ήταν πολύ άσχημη και προβλημάτισε τον Μπάμπη Τεννέ, κάτι το οποίο ανέφερε και στη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι θα μιλήσει στους παίκτες του και θα τους κάνει παρατηρήσεις και συστάσεις, προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοιες εμφανίσεις.
Όπως τόνισε στους συνεργάτες του ο 56χρονος τεχνικός, ασχέτου αποτελέσματος δεν τιμά μια ομάδα σαν την Κέρκυρα που είναι πρωτοπόρος να παίζει με τέτοιο τρόπο και δεν θα πρέπει ο ΑΟΚ να παρουσιάσει ξανά παρόμοιο αγωνιστικό πρόσωπο, διότι με τέτοιες εμφανίσεις η επιτυχία απέχει ελάχιστα από την αποτυχία και μπορεί να στοιχίσει σε απώλεια βαθμών.
Σήμερα Δευτέρα οι «Φαίακες» έκαναν γυμναστήριο το πρωί και από αύριο θα ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για τον επόμενο αγώνα, που είναι εντός έδρας με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Στη διάθεση του Τεννέ τέθηκε ο Λουρένσο Ντα Σίλβα, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

«Πολύ καλός για τον πάγκο ο Γκέκας»

Ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησης του Φάνη Γκέκα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο άφησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, Βόλφγκανγκ Χόλτσχοϊζερ. «Ένας επιθετικός σαν κι αυτόν είναι πολύ καλός για να κάθεται στον πάγκο. Δεν είναι όμως σίγουρα πως θα τον παραχωρήσουμε», τόνισε στην εφημερίδα «Express».

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, για τον 29χρονο άσο, που φέτος έχει μόλις έξι συμμετοχές χωρίς να σκοράρει με τους πρωτοπόρους της Bundesliga, υπάρχει ενδιαφέρον από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τη Χέρτα Βερολίνου, καθώς επίσης και από την Ελλάδα (Ολυμπιακός;) και την Ισπανία.

Σισέ: «Όχι, εμείς θα νικήσουμε!»

Μία απρόσμενη συνάντηση με οπαδούς του Ολυμπιακού είχε χθες ο Τζιμπρίλ Σισέ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού θέλησε να εκμεταλλευτεί το ρεπό που έδωσε ο Χενκ Τεν Κάτε και πήγε για μία ημέρα στην Αγγλία, προκειμένου να τακτοποιήσει προσωπικές του υποθέσεις.

Ο 28χρονος φορ έγινε αντιληπτός από οπαδούς των Πειραιωτών, που την ίδια ώρα αναχωρούσαν για την Ολλανδία για να παρακολουθήσουν τον σημερινό αγώνα με την Άλκμααρ. Στην αρχή πήγαν τέσσερις-πέντε φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» στον Σισέ και άρχισαν μία κουβέντα σε χαλαρό τόνο: «Θα σας νικήσουμε την Κυριακή», του είπαν στον Γάλλο, ο οποίος διαφωνούσε και απαντούσε ότι θα συμβεί το αντίθετο. Κάποια στιγμή μαζεύτηκαν περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού και σε κάποια φάση πήγαν να ανάψουν τα αίματα, όμως ο Σισέ αποχώρησε και εκεί τελείωσαν όλα.

Αμφίβολος ο Λέτο

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Σεμπαστιάν Λέτο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός αισθανόταν αφόρητους πόνους στο μικρό δάκτυλο του αριστερού ποδιού, ύστερα από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Χθες ο 23χρονος μεσοεπιθετικός πήγε στην Παιανία και είπε στον γιατρό της ομάδας, Παναγιώτη Κουλουμέντα πως πονά πολύ.

Ο Λέτο υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί «μία κάκωση του αριστερού άκρου ποδός». Η συμμετοχή του Αργεντινού κόντρα στην πρώην του ομάδα θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη και την Πέμπτη, αφού σήμερα οι «πράσινοι» έχουν ρεπό. Αν οι πόνοι δεν υποχωρήσουν μέχρι την Πέμπτη, τότε δεν θα επιστρέψει την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πάντως, το ιατρικό επιτελείο του «τριφυλλιού» εμφανίζεται αισιόδοξο ότι ο Λέτο θα τεθεί στη διάθεση του Χενκ Τεν Κάτε και θα αγωνιστεί απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καραγκούνης ταλαιπωρείται από ίωση και χθες πήγε στην Παιανία, αλλά δεν προπονήθηκε και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Όλα δείχνουν ότι ο αρχηγός της ομάδας θα παίξει στο ντέρμπι. Όσον αφορά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, έμεινε στην Αθήνα (αν και πέθανε η αδερφή της γυναίκας του), προκειμένου να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

* Το Σάββατο στις 18:00 έχει προγραμματιστεί η ανοιχτή προπόνηση στη Λεωφόρο και φυσικά αναμένονται χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού, προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες για τη νίκη στο ντέρμπι.

* Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Κύπρο, ο Τζιόλης και ο Κλέιτον είναι στο στόχαστρο του ΑΠΟΕΛ. Οπως αναφέρουν οι Κύπριοι, οι δύο παίκτες έχουν προταθεί από τον Παναθηναϊκό στη διοίκηση της κυπριακής ομάδας.

ΑΕΚ: Ορίζουν ημερομηνία


Στα χέρια του Νίκου Θανόπουλου αναμένεται να βρίσκονται εντός της ημέρας τις εξουσιοδοτήσεις των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, που ο Χαράλαμπος Κοζώνης έχει ζητήσει για να υπογράψει το προσύμφωνο αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του συλλόγου. Ήδη τα πληρεξούσιά τους έχουν στείλει Νάσος Θανόπουλος, Γκίκας Γκούμας και Παντελής Αθηνής, ενώ ο Πέτρος Παππάς (που ζήτησε μέσω δικηγόρου πλήρη εικόνα για τα χρέη της ΠΑΕ) έχει εκχωρήσει τις μετοχές του στον Νίκο Νοτιά. Οι μέτοχοι έχουν επιφυλάξεις για την οικονομική επιφάνεια του Ελληνοαμερικανού υποψηφίου επενδυτή, ωστόσο δεν θα προβάλουν εμπόδια αφενός γιατί δεν δείχνουν διάθεση να χρηματοδοτήσουν άλλο την επένδυση που έκαναν πριν από πέντε χρόνια και αφετέρου γιατί δεν έχουν να προτείνουν κάποια καλύτερη λύση.

Μόλις τα πληρεξούσια συγκεντρωθούν, ο Νίκος Νοτιάς και ο Χαράλαμπος Κοζώνης θα ορίσουν ημερομηνία για την υπογραφή του προσυμφώνου (πιθανότατα στην Αθήνα), με τον 65χρονο επενδυτή να προσκομίζει και την εγγυητική τραπέζης αξίας 19 εκατ. ευρώ, που υποστηρίζει πως ήδη έχει εκδοθεί. Πάντως το προσεχές διήμερο δεν αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο «αρραβώνας», αφού στις ΗΠΑ γιορτάζεται η ημέρα των Ευχαριστιών (25/11) και «παγώνει» τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών και των δόσεων των συμβολαίων τους.

Περιμένει αποτελέσματα από το group therapy

Ικανοποιημένος από την ομαδική… ψυχοθεραπεία και τη συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και αισιοδοξεί πως θα φέρει αποτελέσματα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έδωσε το λόγο στους παίκτες κι εκείνοι του είπαν ό,τι τους απασχολεί αναζητώντας από κοινού τη λύση στα προβλήματα που υπάρχουν. Αναγνώρισε τα λάθη του («Φταίω κι εγώ, έχω κάνει λάθη») και τόνισε πως «όντως είμαστε άτυχοι και σε αρκετά ματς έχουμε αδικηθεί από τη διαιτησία, αλλά είμαι βέβαιος πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».

Από πλευράς παικτών, ο Νάτσο Σκόκο τόνισε πως η ευθύνη ανήκει στους παίκτες («εμείς φταίμε»), ο Γκουστάβο Μαντούκα ζήτησε περισσότερο παιχνίδι από τα άκρα και λιγότερες αλλαγές συστήματος και εναλλαγές θέσεων, ο Παντελής Καφές έδωσε το σύνθημα για περισσότερη δουλειά, ο Σεμπαστιάν Σάχα κάλεσε άπαντες να κάνουν αυτοκριτική, ενώ ο Νίκος Καράμπελας έθεσε θέμα πολυφωνίας που προκαλεί δυσλειτουργίες και ζήτησε βελτίωση των σχέσεων των παικτών μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Γιάχιτς: «Να επιστρέψω το συντομότερο»

Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ άσχημη για τον Σάνελ Γιάχιτς, αφού αρχικά έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το Σάββατο υπέστη θλάση, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 20 ημέρες και συγκεκριμένα τα παιχνίδια ΠΑΟΚ, Έβερτον, Πανιώνιο και Λεβαδειακό. «Πάνω που συνήλθα από τον αποκλεισμό από την Πορτογαλία ήρθε ο τραυματισμός μου. Δεν μπορώ, όμως, να παραδοθώ στη μοίρα μου. Θα προσπαθήσω να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σε εφημερίδα της πατρίδας του ο διεθνής μεσοαμυντικός.

Σε αντίθεση με τον Γιάχιτς, ετοιμοπόλεμοι για τον αγώνα του Σαββάτου θα είναι οι Καράμπελας (αιμάτωμα στο μηρό) και Αραούχο (κάκωση στο χέρι), ενώ δύσκολα θα τα καταφέρουν οι Νέμεθ και Ενσαλίβα, που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος, που προπονήθηκε για πρώτη φορά κανονικά μετά τον τραυματισμό του, θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες ακόμη προτού να είναι ξανά διαθέσιμος, ενώ ο Ζεράλντο Άλβες είναι σε καλή κατάσταση και σύντομα θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

«Καμία ενημέρωση από Τουλούζ για Τζεμπούρ»

Σε αναζήτηση ομάδας, σε πρώτη φάση για προπονήσεις και εν συνεχεία για μεταγραφή, βρίσκεται ο Ράφικ Τζεμπούρ, που είναι στη Γαλλία. Ο μάνατζερ του Αλγερινού φορ, Γιάννης Λυπημένος, δήλωσε άγνοια στη «SportDay» για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Τουλούζ. «Καμία ομάδα δεν έχει ενημερώσει ακόμη αν θα κινηθεί τον Ιανουάριο», τόνισε.

Αντίστροφη μέτρηση

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα πρέπει οι μέτοχοι της ΑΕΚ να στείλουν τις εξουσιοδοτήσεις τους στον Νίκο Νοτιά για να προχωρήσει η υπογραφή του προσυμφώνου για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Μπομπ Κοζώνη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες την εξουσιοδότηση έχει υπογράψει ο Πέτρος Παππάς, ενώ σίγουρη είναι η υπογραφή του Παντελή Αθηνή.

Αυτοί που πρέπει να στείλουν τις εξουσιοδοτήσεις τους είναι Γκούμας, Χατζηιωάννου και Νάσος Θανόπουλος.

Από την πλευρά του ο Κοζώνης δηλώνει έτοιμος να υπογράψει το προσύμφωνο και να παρουσιάσει τα 19.000.000 ευρώ με τα οποία θα γίνει κάτοχος του 85% της ΠΑΕ.

Μπάγεβιτς: Είμαι εγώ το πρόβλημα;

Για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα συζήτησαν μετά την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι παίκτες. Μετά από πρωτοβουλία του προπονητή όλοι κάθισαν μετά το τέλος της και μίλησαν καταθέτοντας τις απόψεις τους για τους λόγους που έχουν φέρει την ομάδα σε αυτή τη δεινή βαθμολογική θέση.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλησε να μάθει εάν είναι αυτός το πρόβλημα. «Να μου το πείτε και να φύγουμε», τόνισε ο τεχνικός της Ένωσης εννοώντας και τους συνεργάτες του. Η απάντηση των παικτών όμως ήταν ξεκάθαρη. «Όχι δεν είσαι εσύ, κόουτς, Εσύ και ο Δημητριάδης είστε δίπλα μας στα δύσκολα. Άλλα είναι τα προβλήματα», ήταν τα λόγια ενός παίκτη.

Ποια είναι αυτά τα άλλα προβλήματα; Οι ποδοσφαίριστές έχρισαν τους εαυτούς τους υπεύθυνους για το γεγονός ότι δεν δείχνουν συγκεντρωμένοι σε κάποιους αγώνες κάνοντας λόγο για κακή ψυχολογία. Εκεί φυσικά τέθηκαν και τα διοικητικά προβλήματα τα οποία όπως είπαν οι παίκτες έχουν επηρεάσει τους πάντες στην ομάδα. «Δεν νιώθουμε ασφάλεια», τόνισαν οι παίκτες για τα όσα συμβαίνουν στα διοικητικά. «Νιώθουμε απροστάτευτοι», ήταν η τοποθέτησή τους για τα διαιτητικά λάθη που έχουν στερήσει βαθμούς από την ομάδα.

Τα πάντα έληξαν με την τοποθέτηση του Μπάγεβιτς. «Καταλαβαίνω πολλά από αυτά που λέτε και σε πολλά έχετε δίκιο. Μόνο με δουλειά θα φτιάξουν όλα. Θα πρέπει να δουλέψουμε για τους στόχους που έχουν απομείνει»…

ΟΣΦΠ: Πάρε το «διπλό»!

Την ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα στους «16» του Champions League θέλει να εκμεταλλευτεί απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άλκμααρ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το πρώτο «διπλό» σε ματς μεγάλης δυσκολίας στην Ευρώπη, ύστερα από δύο χρόνια (αν και στην προκριματική φάση της διοργάνωσης o Oλυμπιακός είχε φύγει ως νικητής από τις έδρες της Σλόβαν Μπρατισλάβας και της Σερίφ Τιρασπόλ).

Παρόλα αυτά, οι τελευταίες εμφανίσεις των Πειραιωτών δεν πείθουν ότι μπορούν κάνουν σήμερα την υπέρβαση και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Οι λόγοι είναι δύο: ο πρώτος είναι ότι μετρούν μία νίκη στους τελευταίες πέντε αγώνες και ο δεύτερος είναι τα προβλήματα τραυματισμών που δεν έχουν σταματήσει να ταλαιπωρούν την ομάδα. Κόντρα στις αντιξοότητες, ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και τρίτη, την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία απόψε φιλοξενεί τη Σταντάρ Λιέγης.

Το πλάνο του Ζίκο

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Ζίκο να χρησιμοποιήσει τον Λεονάρντο στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ύστερα από δύο περίπου μήνες. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός θεωρεί ότι ο συμπατριώτης του μπορεί να παίξει καλύτερα στα άκρα από τον Όσκαρ, που είναι καλύτερος στον άξονα.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γκαλίτσιο, Ζεβλάκοφ (αν παίξει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, τότε θα παίξει στα πλάγια), Μέλμπεργκ και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού, ο Μαρέσκα, ο Στολτίδης (σ.σ.: για προληπτικούς λόγους εξαιτίας πόνων στο θώρακα έκανε ατομικό πρόγραμμα, αν δεν είναι έτοιμος τότε θα παίξει ο Όσκαρ). Δεξί χαφ θα είναι ο Ζαϊρί, αριστερό ο Λεονάρντο και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Κατσικογιάννης και Νικλητσιώτης. Στην Αθήνα έμειναν οι Ντιόγο, Λεντέσμα, Τοροσίδης, Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ, οι οποίοι έχουν διάφορα προβλήματα τραυματισμών.

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 10 (10-4)
2. Ολυμπιακός 6 (3-5)
3. Σταντάρ Λιέγης 4 (6-6)
4. Άλκμααρ 2 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (09/12):

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης-Άλκμααρ

Πώς θα αγωνιστούν οι Ολλανδοί

Με το κλασικό 4-4-2 θα παρατάξει ο Ρόναλντ Κούμαν την Άλκμααρ κόντρα στον Ολυμπιακό. Η αρχική ενδεκάδα της πρωταθλήτριας Ολλανδίας αναμένεται να αποτελείται από τους: Ρομέρο (τερματοφύλακας), Σβερτς (δεξί μπακ), Μορένο, Μοϊσάντερ (κεντρικοί αμυντικοί), Πόουλσεν (αριστερό μπακ), Χόλμαν (δεξί χαφ), Σάαρς, Μέντες (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Μάρτενς (αριστερό χαφ), Ντεμπελέ και Λενς (επιθετικό δίδυμο).

Την αποστολή της ολλανδικής ομάδας συμπληρώνουν οι Ντιντούλιτσα, Κλαβάν, Ποκογκνιόλι, Βερνμπλουμ, Λουάικξ, Φαν ντερ Φέλντεν, Άρι ντα Σίλβα και Πέλε. Τραυματίες είναι ο Χέιμπλοκ, ο Ελ Χαμνταουί και ο Γιάλιενς, ενώ ο Ράσμους Ελμ κρίθηκε ανέτοιμος.

Αγωνία για «Τόρο»-Γκαλέτι

Την Κυριακή είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως ακόμη στον Ολυμπιακό δεν γνωρίζουν αν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα μπορέσουν να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Αργεντινός έχει ελάχιστες ελπίδες, αλλά λέει ότι θα το παλέψει. Το ιατρικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων» φοβάται τον κίνδυνο υποτροπής και μήπως μπει για μεγάλο διάστημα στα… πιτς. Όσον αφορά τον «Τόρο», προχθές αισθάνθηκε νέες ενοχλήσεις και δεν αποκλείεται να μην παίξει κόντρα στους «πράσινους». Σίγουρα εκτός είναι οι Ντιόγο, Νταρμπισάιρ και Λεντέσμα, οι οποίοι συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα.

«Θα ήταν το τελευταίο…»

Σχεδόν βέβαιο θεωρούσε το «αντίο» του Ότο Ρεχάγκελ ο Γιάννης Τοπαλίδης σε περίπτωση μη πρόκρισης της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Το διαισθανόμασταν πως σε περίπτωση που δεν πήγαινε κάτι καλά, αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι. Δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβεις. Όμως δεν σκεφτόταν κανείς το δικό του μέλλον. Η μεγαλύτερη πίεση ήταν να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε ο συνεργάτης του Γερμανού ομοσπονδιακού προπονητή, ενώ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το μέλλον του «Herr Otto» στον ελληνικό πάγκο μετά το Μουντιάλ. «Δεν έχουμε κάνει καμία τέτοια συζήτηση και συνεπώς δεν θα μπορούσα να απαντήσω κάτι τέτοιο. Τον βλέπω ότι είναι δυνατός και ορεξάτος, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του».

Παράλληλα, τόνισε πως ο Ότο Ρεχάγκελ δεν θεωρεί πως η πρόκριση είναι απάντηση προς τους επικριτές του: «Ο κύριος Ρεχάγκελ δεν θέλει ο Τύπος να είναι προσβλητικός. Λέει πως όταν έρχονται άσχημα αποτελέσματα είναι φυσικό να γράφονται άσχημα πράγματα. Η καλύτερη απάντηση είναι το αποτέλεσμα. Δεν θεωρεί πως με την πρόκριση έδωσε απάντηση σε κάποιους. Είναι ρεαλιστής».

Επίσης επανέλαβε πως η ατμόσφαιρα στις τάξεις της Εθνικής παραμένει άριστη, παρά τα όσα είχαν ακουστεί το δίμηνο πριν τους αγώνες μπαράζ. «Το κλίμα ήταν πάντα καλό και παραμένει. Δεν ξέρω από πού βγήκαν αυτά τα πράγματα από τα ΜΜΕ. Το μόνο που είχε συμβεί ήταν να πει ένας παίκτης στον άλλο στο ημίχρονο ενός αγώνα ‘Μη φωνάζεις, μας αγχώνεις’. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, όλοι είμαστε στενοχωρημένοι. Το κλίμα όμως ουδέποτε διαταράχθηκε».

Γυρνώντας στην ιστορική πρόκριση επί της Ουκρανίας, ο Γιάννης Τοπαλίδης είπε: «Ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε γκολ στο Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοί είχαν πρόβλημα στο σκοράρισμα στην έδρα τους. Είχαμε δώσει οδηγία να πετύχουμε και δεύτερο γκολ για να τους αποτελειώσουμε. Όλοι οι παίκτες ήταν ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι στο ημίχρονο. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε ξανά, αλλά κρατήσαμε το μηδέν. Όταν παίζουμε εκτός έδρας και οι αντίπαλοι είναι το φαβορί, μας πηγαίνει καλύτερα. Είμαστε καλύτεροι όταν παίζουμε με αντεπιθέσεις και αμυντικά».

Η αποτυχία της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ δεν «βαραίνει» πλέον κανέναν. «Σε αυτόν τον όμιλο μπορούσαμε κι έπρεπε να βρεθούμε πρώτοι. Όταν έγινε η κλήρωση οι Ισραηλινοί έλεγαν ή τώρα ή ποτέ. Και οι άλλοι πίστευαν πως ήταν φαβορί. Αδικηθήκαμε, αλλιώς θα περνούσαμε πρώτοι».

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν για την Εθνική, που χθες βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μία εκδήλωση με πολλές απουσίες. «Ο κύριος Ρεχάγκελ είχε ένα ραντεβού στη Γερμανία και δεν μπορούσε να έρθει. Ήταν ευδιάθετος, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη και όταν ο πρώτος πολίτης της χώρας πιστεύει κάτι τέτοιο, αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη».

Επόμενο μέλημα για την Εθνική είναι η κλήρωση για τα τελικά του Μουντιάλ και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. «Δεν έχουμε ασχοληθεί με το ποιος θα μας πέσει στην κλήρωση. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Απολαμβάνουμε αυτό που πετύχαμε, είναι μεγάλη επιτυχία. Έχουμε πάει σε δύο EURO, ένα Συνομοσπονδιών και τώρα ένα Μουντιάλ τα τελευταία χρόνια. Θα δώσουμε ένα φιλικό στις 3 Μαρτίου και πριν φύγει η ομάδα για τη Νότιο Αφρική θα παίξουμε άλλα δύο με τρία παιχνίδια. Η προετοιμασία δεν θα γίνει στη Γερμανία».

Ερωτηθείς για το αν αναμένονται εκπλήξεις στην 23μελη αποστολή για την τελική φάση, απάντησε: «Παρακολουθούμε συνεχώς τους Έλληνες παίκτες κι έχουμε μία λίστα. Νομίζω πως τον πρώτο λόγο έχουν οι παίκτες που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Αν όμως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα διακριθούν και μπορούν να μας βοηθήσουν, ίσως να κληθούν».

Τέλος, αναφέρθηκε στο δικό του ρόλο ως δεξί χέρι του Ότο Ρεχάγκελ. «Ο βοηθός ενημερώνει για τα πάντα το αφεντικό. Παρακολούθησα τα δέκα επίσημα και τα πέντε φιλικά της Ουκρανίας, Αυτό δεν το κάνω μόνο εγώ, αλλά κάθε βοηθός προπονητής».

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 24/11/2009


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας SportDay








powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES