12 Ιαν 2010

«Ασπίδα» Πατέρα σε Τζιόλη

Κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να μην αποδοκιμάζει τον Αλέξανδρο Τζιόλη, όπως συνέβη στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης απέναντι στον Εργοτέλη, απηύθυνε ο Νικόλας Πατέρας. Ο διεθνής μέσος δεν είχε αντιμετωπιστεί καλά από την εξέδρα στην επανεμφάνισή του με το τριφύλλι στο στήθος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, εν όψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Πιερικό, όπου αναμένεται να αγωνιστεί, έσπευσε να υψώσει ασπίδα προστασίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Νικόλα Πατέρα:

«Επειδή στους πρόσφατους αγώνες της ομάδας παρατηρήθηκε το φαινόμενο έντονων αποδοκιμασιών εις βάρος του ποδοσφαιριστή μας, Αλέξανδρου Τζιόλη, καλώ τους φιλάθλους μας να παραμείνουν στο πλευρό της ομάδας με το γνωστό τους πάθος, αποφεύγοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ασφαλώς, ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του, είναι όμως αδιανόητο, την ώρα που η ομάδα καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της, να παρατηρούνται φαινόμενα που αναμφίβολα την επηρεάζουν αρνητικά. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ο προπονητής μας θα τον χρησιμοποιεί όποτε το κρίνει σκόπιμο για το καλό της ομάδας. Υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίζουμε τον προπονητή της ομάδας και όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται για την επιτυχία της. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις μέχρι τώρα επιτυχίες της ομάδας, αγκαλιάζοντάς την μαζικά είτε αγωνίζεται εντός είτε εκτός έδρας. Αυτή τους η στήριξη είναι πολύτιμη και υπολογίζουμε σ’ αυτήν για τη δύσκολη συνέχεια στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Προσεχώς… μεταγραφές!

Μεταγραφικές εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα στον Ολυμπιακό. Στην κορυφή της σχετικής λίστας των Πειραιωτών είανι τα ονόματα του Νέρι Καστίγιο, του Νάτσο Σκόκο και του Χεσούς Ντατόλο, των οποίων οι υποθέσεις φαίνεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να κλείσει το θέμα του Νέρι Καστίγιο. Ο διεθνής Μεξικανός φέρεται να εξασφάλισε την ελευθέρας του από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον Σωκράτη Κόκκαλη για να συντονίσει τη μεταγραφή του. Οι Ουκρανοί ζητούν λίγο πάνω 1,5 εκατ. ευρώ (ετησίως) για να τον παραχωρήσουν ενάμιση χρόνο με τη μορφή δανεισμού, ενώ ο 25χρονος παίκτης θα πάρει τα μισά χρήματα από όσα έπαιρνε στη Σαχτάρ.

Όσον αφορά το ζήτημα του Σκόκο, χθες το βράδυ είχαν φουντώσει οι φήμες που ήθελαν τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να γίνεται παίκτης του Ολυμπιακού. Ωστόσο, καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν επιβεβαίωνε κάτι τέτοιο. Κάποιοι υποστήριζαν ότι το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί στη Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ στις 18 Ιανουαρίου. Εν τω μεταξύ, το «Φως» αναφέρει ότι σήμερα η «Ένωση» θα απαντήσει στους «ερυθρόλευκους» για τον 24χρονο άσο. Η αρχική πρόταση των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν 1,5 εκατ. ευρώ συν ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης. Στον Ολυμπιακό κατανοούν ότι οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύονται να παραχωρήσουν τον παίκτη, όμως ο εκπρόσωπός του τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ότι ο πελάτης του «δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ».

Για τον Ντατόλο, εκείνο που λένε οι Πειραιώτες είναι πως η μεταγραφή είναι στο χέρι τους και απλώς περιμένουν τι θα γίνει με τον Σκόκο και τον Καστίγιο. Κυρίως, όμως, με τον Σκόκο, διότι ο Καστίγιο δεν είναι αγωνιστικά έτοιμος. Υπάρχει περίπτωση να αποκτηθούν και οι τρεις, αλλά υπάρχει περίπτωση να αποκτηθούν δύο από τους τρεις.

Εκτός της Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπόκα Τζούνιορς ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Ντάτολο με τη μορφή δανεισμού. Η Νάπολι (στην οποία ανήκει) έχει αύριο έναν αγώνα για το Κύπελλο Ιταλίας και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν από Πέμπτη εξελίξεις στην υπόθεση του Αργεντινού. Ο μάνατζερ του Ντάτολο αναμένεται στην Ιταλία και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο θα έχει συνάντηση με τον πελάτη του.

* Βραζιλιάνικο δημοσίευμα της «Globoesporte» αναφέρει πως ο Έλτον Μπραντάο θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βάσκο Ντα Γκάμα, αφού η Σάο Καετάνο απέρριψε την πρόταση τριών ομάδων. Ανάμεσα σε αυτές σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους και από τον Ολυμπιακό, που όμως πρόσφερε το 70% των χρημάτων που αξίωνε η ομάδα του 24χρονου φορ.

Στην Καβάλα και βλέπουμε…

Σε κάθε ματς θα δίνει «εξετάσεις» ο Ζίκο, ο οποίος παραμένει μέχρι νεωτέρας στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και το επόμενο «τεστ» θα είναι το κυριακάτικο παιχνίδι στην έδρα της Καβάλας. Αν και θεωρείτο σίγουρο ότι ο Βραζιλιάνος θα αποτελέσει παρελθόν, ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε (από την Αμερική) να τον κρατήσει στον πάγκο της ομάδας.

Ο πρόεδρος των Πειραιωτών αναγνωρίζει ότι ο προπονητής είναι πάντα ο πρώτος υπεύθυνος για την εικόνα μιας ομάδας, όμως θεωρεί ότι και οι παίκτες φέρουν μερίδιο ευθύνης για τα άσχημα αποτελέσματα. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα και τότε αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Κόκκαλης θέλει να είναι ο ίδιος παρών, προκειμένου να πάει στου Ρέντη και να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες.

* Σε ιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί εντός της ημέρας ο Κώστας Μήτρογλου, ώστε να φανεί το μέγεθος της σοβαρότητας του διαστρέμματος που υπέστη στον αγώνα με τη Λάρισα. Η συμμετοχή του διεθνούς επιθετικού για τον αγώνα με την Καβάλα είναι μέχρι στιγμής αμφίβολη και το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού θέλει να διαπιστώσει την ακριβή κατάσταση του προβλήματος του νεαρού ποδοσφαιριστή.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κοντά σε Ραντοσάβλιεβιτς

Μετά τον Μίρνες Σίσιτς, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι κοντά σε έναν ακόμη Σλοβένο. Ο λόγος για τον μέσο Αλεξάντερ Ραντοσάβλιεβιτς. Ο 30χρονος άσος, που έλυσε τη συνεργασία του με τη ρωσική Τομ Τομσκ, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στον ηπειρώτικο σύλλογο, που του έχει καταθέσει μία καλή πρόταση.

Το 2009 είχε 27 συμμετοχές και 3 γκολ στο ρωσικό πρωτάθλημα, ενώ είναι 13 φορές διεθνής έχοντας σημειώσει και 1 γκολ με το εθνόσημο. Μάλιστα, έπαιξε σε όλη τη διάρκεια και των δύο αγώνων μπαράζ της Σλοβενίας με τη Ρωσία, μέσω των οποίων η εθνική ομάδα της χώρας του εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Μετά τη διαφαινόμενη απόκτηση του Ραντοσάβλιεβιτς, ο ΠΑΣ έπαψε να ασχολείται με την περίπτωση του Βόσνιου Ανέλ Τζάκα. Αντίθετα, εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Σαλίμ Αράς. Ο 27χρονος Αλγερινός αριστερός εξτρέμ είναι από χθες στα Γιάννενα και θα υπογράψει για έξι μήνες, με προοπτική επέκτασης του συμβολαίου για ένα χρόνο.

«Κλείνει» Ιβάνοφ

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Μιχαήλ Ιβάνοφ. Ο 20χρονος τερματοφύλακας θα αποκτηθεί για έξι μήνες με τη μορφή δανεισμού από τη Σιένα, μετά και τη θετική εισήγηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του στην ιταλική ομάδα.

Κάτω τα χέρια από τον Σκόκο!

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ στα λεγόμενα του Έλληνα εκπροσώπου του Νάτσο Σκόκο, Παύλου Διαννή, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Οι μέτοχοι καθιστούν σαφές πως «…ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται σε καμία ελληνική ομάδα», ενώ επέδωσαν εξώδικο με το οποίο ζητούν από τον μάνατζερ του Αργεντινού να ανακαλέσει τα περί οφειλών προς τον ποδοσφαιριστή.

Παράλληλα, τον κατηγορούν για προσωπικές επιδιώξεις αναφορικά με το μέλλον του Σκόκο και για απαξίωση του κύρους της ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ σε δύο σημεία της ανακοίνωσης της τονίζει ότι δεν διαπραγματεύεται και δεν πουλάει τον Σκόκο σε άλλη ελληνική ομάδα, αφήνοντας, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησής του αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό.

Το συμβόλαιο του Νάτσο Σκόκο με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2011.


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Με εξώδικο που επέδωσε στον κ. Παύλο Διαννή, η ΠΑΕ ΑΕΚ τον καλεί να ανακαλέσει εντός 24 ωρών το περιεχόμενο των απαράδεκτων και συκοφαντικών δηλώσεών του, που στόχο είχαν να πλήξουν το κύρος και τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΕΚ και να της επιβάλλουν αποφάσεις που εξυπηρετούν ενδεχομένως τις δικές του επιδιώξεις. Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της.

Του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ισχυριστήκατε αναληθώς ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει χρήματα στον πελάτη σας από την εργασιακή μας σχέση, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδεμία ληξιπρόθεσμη ανεξόφλητη απαίτηση υφίσταται από τη πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να εμφανίζετε μια εικόνα οικονομικής ασυνέπειας της ΠΑΕ έναντι του ποδοσφαιριστή που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Επιπλέον, τονίζεται ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να μειώνει και να απαξιώνει το κύρος ενός συλλόγου με τόσα χρόνια ιστορίας και προσφοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αυθαίρετες εκτιμήσεις σε σχέση με το τι συνιστά πρόοδος στη καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον υπαινιγμό του ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ πιθανόν συζητά και διαπραγματεύεται με άλλες ελληνικές ομάδες για την παραχώρηση του Νάτσο Σκόκο, τονίζουμε κατηγορηματικά ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται σε καμία ελληνική ομάδα. Το έχουμε ξαναπεί και το επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά. Δεν έχουμε καμία πρόταση αλλά ακόμη κι αν είχαμε δεν το συζητάμε καν
».

Φουντώνουν τα σενάρια για απομάκρυνση Μπάγεβιτς

Εντείνεται η φημολογία περί αποπομπής του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ. Οι μέτοχοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας και η νίκη επί του Ολυμπιακού πριν από έξι ημέρες δεν άλλαξε την άποψή τους. Θεωρούν πως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, όφειλε να παρουσιάζει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και κάποιες πηγές μιλούν ακόμη και για ειλημμένη απόφαση αντικατάστασης του Σερβοέλληνα τεχνικού. Ήδη έχει αρχίσει η… διαδοχολογία, με τον Νίκο Κωστένογλου σε πρώτο πλάνο.

Περιμένουν απάντηση

Την απάντηση της «Morgan Stanley» στη νέα πρόταση που έχουν καταθέσει για ευνοϊκότερη ρύθμιση του ομολογιακού δανείου με άμεση αποπληρωμή ενός μεγάλου μέρους του, προκειμένου να αποδεσμευτούν οι μετοχές της ΠΑΕ, περιμένουν οι διοικούντες την ΑΕΚ. Η πρώτη απάντηση του τραπεζικού οργανισμού για καταβολή 1,8 εκατ. ευρώ από τα περίπου 5,9 εκατ. ευρώ του δανείου ήταν αρνητική, αλλά υπάρχει αισιοδοξία μετά τη νέα πρόταση που έγινε. Το ζήτημα αυτό είναι κομβικής σημασίας για τους μετόχους, που ήδη έχουν επιλύσει το πρόβλημα με την Puma και ετοιμάζονται να δαπανήσουν περίπου 11 εκατ. ευρώ ως το τέλος της σεζόν για να κλείσουν τις «τρύπες».

Σοβαρό τροχαίο για Ζάρατε και Μουσλέρα

Φτηνά την γλίτωσαν οι Μάουρο Ζάρατε και Φερνάντο Μουσλέρα. Οι δύο Λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές της Λάτσιο ενεπλάκησαν σε σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα, χωρίς ευτυχώς να πάθουν τίποτα.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, «Corriere dello Sport», οι δύο παίκτες της Λάτσιο είχαν ένα τροχαίο ατύχημα, όταν το αυτοκίνητο τους συγκρούστηκε με άλλο αμάξι ,χωρίς ευτυχώς να πάθουν τίποτα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα η αιτία που οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έπαθαν κάτι, ήταν το γεγονός ότι φορούσαν ζώνη, ενώ δεν είχαν ξεφύγει από το όριο ταχύτητας.

Αντίθετα, η οδηγός του άλλου αυτοκινήτου, μία νεαρή γυναίκα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Πάντως, το τροχαίο ήταν αρκετά σοβαρό και η σύγκρουση των δυο οχημάτων σφοδρή, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα δύο αυτοκίνητα έγιναν αγνώριστα.

ΠΑΟΚ: Τι γίνεται με τις ανανεώσεις

Θετικοί να μείνουν στον ΠΑΟΚ εμφανίζονται οι τέσσερις παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, οι Πάμπλο Γκαρσία, Κώστας Χαλκιάς, Βλάνταν Ιβιτς και Αλβες Λίνο εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, έστω και αν κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ως τέτοια θα εξεταστεί από τους ιθύνοντες.

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν συμβάλει στην περσινή και φετινή πορεία του «Δικεφάλου» και η διοίκηση αναμένεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί για να κλείσουν τα συγκεκριμένα θέματα. Οι διοικούντες την ΠΑΕ θα ασχοληθούν με τον καθένα ξεχωριστά, αφού συζητήσουν αναλυτικά και με τον Φερνάντο Σάντος.

Ενδεχομένως η ηλικία τους (έχουν πατήσει όλοι τους τα 32 χρόνια, εκτός από τον Χαλκιά που είναι 35 ετών και είναι τερματοφύλακας) να παίξει κάποιο ρόλο, αλλά στον ΠΑΟΚ θα ήθελαν να τους κρατήσουν ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

«Όχι» του Βερόν στην Ανόρθωση

Για ακόμη μία φορά ο Ρικάρντο Βερόν απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να συνεχίσει σε κάποια άλλη ομάδα την καριέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», η Ανόρθωση είχε καταθέσει πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Αργεντινό μέσο, ο οποίος προτιμά να μείνει στη Θεσσαλονίκη, έστω και αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αγωνιστεί. Αυτό είναι το μήνυμα που έχει στείλει η διοίκηση στον παίκτη, αλλά εκείνος παραμένει ανένδοτος.

Γκαρσία: «Μπορούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο»

Εφικτή χαρακτήρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Πάμπλο Γκαρσία, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Extrasport».

«Το Κύπελλο είναι ένας σημαντικός θεσμός για εμάς και θα θέλαμε πολύ να φθάσουμε στον τελικό και να το σηκώσουμε. Είναι κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε. Το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα είναι κάτι που μαθηματικά γίνεται, αλλά είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Γι' αυτό και πιστεύω ότι η παρουσία μας στον τελικό του Κυπέλλου και η κατάκτησή του είναι πιο εφικτά», δήλωσε ο Ουρουγουανός μέσος.

Στη συνέχεια, ο 32χρονος άσος εξέφρασε την πίστη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο στη συνέχεια των υποχρεώσεών του: «Σίγουρα ναι, γι' αυτό άλλωστε δουλεύουμε κάθε εβδομάδα και κάνουμε τη δική μας προσπάθεια, για να γίνουμε μια ομάδα ακόμα πιο δημιουργική».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο κατάκτησης της δεύτερης θέσης, σχολίασε: «Αυτό που θα πρέπει να προσπαθήσουμε εμείς είναι να κοιτάμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι και να περιμένουμε να κάνουν λάθη οι αντίπαλοί μας, ώστε να μην κερδίζουν παραπάνω βαθμούς και να φθάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το σημαντικό ωστόσο είναι να κερδίζουμε εμείς τα δικά μας παιχνίδια».

Ο Γκαρσία δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην αγάπη που δέχεται από τους οπαδούς του «Δικεφάλου»: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για την αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Βρίσκομαι σε μία ξένη χώρα και αυτή η αγάπη προς το πρόσωπό μου με κάνει να αισθάνομαι πολύ ωραία. Εγώ προσπαθώ πάντα μέσα από την αγωνιστική μου συμπεριφορά να ανταποδώσω αυτή τη λατρεία και την αγάπη που έχουν για μένα και όσο μπορώ αυτό θα κάνω».

Καταλήγοντας, ο Ουρουγουανός μίλησε για απόδοσή του: «Εγώ προσωπικά είμαι καλά. Είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Την κριτική την κάνουν οι δημοσιογράφοι και οι ειδικοί του ποδοσφαίρου. Αισθάνομαι πολύ καλά πάντως και άνετα. Ο αποκλεισμός μας από τη Χέρενφεν στην αρχή της χρονιάς, που μας στέρησε την παρουσία στους ομίλους του Europa League, δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μας και σίγουρα μας επηρέασε. Πλέον, όμως, από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιωνόμαστε συνεχώς και αυτό είναι το σημαντικό».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES