21 Ιουλ 2010

ΑΟΚ:Φιλική ήττα με 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Άρη


alt
Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο ΑΟ Κέρκυρα στο πρώτο του φετινό φιλικό, που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Άρη. Τρεις ποδοσφαιριστές δοκίμασε ο Μπάμπης Τεννές.

O αγώνας έγινε μέσα σε μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα, παρουσία περίπου 15.000 φίλων του Άρη, με τους «Φαίακες» να στέκονται ικανοποιητικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το στάδιο της προετοιμασίας στο οποίο βρίσκονται.
Οι κορυφαίοι του ματς
Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Μισέλ, Χαβίτο και Παπαζαχαρίας, ενώ από τον ΑΟΚ, που το δυνατό της όπλο ήταν η αμυντική λειτουργία, κορυφαίοι ήταν οι Στολτίδης και Χάμζε (υπό δοκιμήν), ενώ θετικοί ήταν κι οι Μακρής και Καλαντζής.
Καλή ήταν η παρουσία του υπό δοκιμή Μ΄ Βίλα, ο οποίος πέτυχε το τέρμα των «Φαιάκων», ενώ σε ρηχά νερά βρέθηκε ο τρίτος που δοκιμάστηκε, Έλερι.
Το φιλμ του αγώνα
2': Ο Στολτίδης σουτάρει, ο Σηφάκης χάνει την μπάλα αλλά ο Γκιάρο απομακρύνει.
17': Μετά από λάθος του Μενδρινού, ο Λαμπρόπουλος κάνει την επέλαση, σουτάρει έξω από την περιοχή του Σηφάκη, αλλά η μπάλα κοντράρει σε αντίπαλο και καταλήγει κόρνερ.
19': Καλό σουτ από τον Κάλβο, η μπάλα καταλήγει άουτ.
40': Ο Νέτο εκτελεί φάουλ και ο Αποστολίδης διώχνει με γροθιές.
43': Μετά από σέντρα του Μίσελ, ο Τσέζαρεκ κάνει την προβολή αλλά ο Αποστολίδης μπλοκάρει.
50': Ο Καλατζής σουτάρει αλλά ο Σηφάκης αποκρούει.
53' ΓΚΟΛ: Ο Ναφτί επιχειρεί μακρινή σέντρα-σουτ και η μπάλα αιφνιδιάζει τον Αποστολίδη και καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.
54': Ο Χαβίτο αποφεύγει τρεις παίκτες και σουτάρει, αλλά ο Αποστολίδης μπλοκάρει.
71' ΓΚΟΛ: Ο Μ' Βίλα προλαβαίνει την έξοδο του Σηφάκη και με κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1.
81': Ο Ναφτί τραυματίζεται από μαρκάρισμα του Περνία και αντικαθίσταται.
85' ΓΚΟΛ: Μετά από σέντρα του Βανγκέλι, ο Κάλβο πετυχαίνει με προβολή το 2-1.
ΣΚΟΡΕΡ: 53' Ναφτί, 85' Κάλβο - 71' Μ' Βίλα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Θεσ/νίκη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Μακρής
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο (78' Βανγκέλι), Μίσελ (88' Αγτζίδης), Λαζαρίδης (67' Οριόλ), Ρονάλντο Γκιάρο (71' Κουλουχέρης), Μενδρινός (78' Κατίδης), Ναφτί (81' Οικονομόπουλος), Χαβίτο, Κάλβο, Αραβίδης (71' Παπαζαχαρίας), Τσέζαρεκ (65' Καζναφέρης).
ΚΕΡΚΥΡΑ: Αποστολίδης, Στολτίδης (46' Χάμζε), Ιωάννου (46' Μακροδημήτρης), Βενέτης, Μίχος (46' Περνία), Κοντοδήμος, Παρασκευαϊδης, Μακρής, Τσίγκας (46' Ελερι), Λαμπρόπουλος, Καλατζής (65' Μ' Βίλα).
Ποιος είναι ο Γιοχάν Μ’ Βίλα
altΟ Γιοχάν Μ’ Βίλα γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1988, είναι Κονγκολέζος που γεννήθηκε στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στην πόλη Αμιάν και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή σαν επιθετικό χαφ.
Ο Μ’ Βίλα ξεκίνησε την καριέρα του στην Αζαξιό στην οποία αγωνίστηκε από το 2005 έως το 2008 (συνολικά 7 συμμετοχές), ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Ντιζόν, όπου παρέμεινε μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, μετρώντας 20 συμμετοχές, όταν και έμεινε ελεύθερος.
Πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική ομάδα του Κονγκό, όμως ακόμα δεν έχει προλάβει να χριστεί διεθνής.
Η αξία του Κονγκολέζου χαφ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σύμφωνα με το transfermarkt.co.uk πλησιάζει τις 400.000 ευρώ.
Μάλιστα, ο αδερφός του, Γιαν Μ’ Βίλα αποτελεί έναν από τους σταρ της Γαλλικής Ρεν, αφού θεωρείται από τους ανερχόμενους αμυντικούς χαφ του Championat.
alt
Παρουσία Λιμπάντζη το ματς
Στις εξέδρες του «Κλ. Βικελίδης» έδωσε το παρών τόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιώργος Λιμπάντζης, ο αδερφός του Θανάσης, ο Αλέκος Τσαποκύριακας (μέτοχος της ΠΑΕ) και ο υπεύθυνος Τύπου της ομάδας, Φώτης Σκούρτης.
alt
alt
 PHOTO ΚΟΡΥΦΗΣ: SENTRAGOAL.GR

Το χρονικό ενός... προαναγγελθέντος «θανάτου»!

Το χρονικό ενός... προαναγγελθέντος «θανάτου»! Η Βολίδα Κάτω Γαρούνα αποσύρεται από τη Δ' Εθνική και αυτό είναι πλέον οριστικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου πριν από μερικές εβδομάδες είχε συνεδριάσει και είχε πάρει την απόφαση για αποχώρηση, για καθαρά οικονομικούς λόγους, αφήνοντας πάντως ένα... ανοικτό «παραθυράκι», μήπως βρεθεί κάποιος χορηγός (χρηματοδότης) ή μήπως υπάρξει συνεργασία με τον ΑΟ Κέρκυρα, αφού είχε εκδηλώσει τέτοια πρόθεση ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο Γιώργος Λιμπάντσης.Τελικά, όμως, ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο κι έτσι η Διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» θέτει σε ισχύ την αρχική της απόφαση.


Έτσι, ύστερα από τρεις συνεχόμενες σαιζόν αξιοπρεπούς παρουσίας στη Δ' Εθνική, όπου μάλιστα στις δύο τελευταίες πρωταγωνίστησε στο Πρωτάθλημα τιυ 5ου Ομίλου, το συγκρότημα του κάτω Γαρούνα «αποχαιρετά» την Κατηγορία και υποβιβάζεται... οικειοθελώς! Ήδη, οι άνθρωποι του σωματείου έχουν ετοιμάσει τα σχετικά έγγραφα κι εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα δηλώσουν τη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα της Α1' τοπικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Κέρκυρας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου δεν είχε άλλη επιλογή, αφού η επιβίωση της ομάδας στο επίπεδο της Δ' Εθνικής ήταν εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη. Τα έξοδα ήταν υπέρογκα, τόσο για τις εκτός έδρας μετακινήσεις όσο και για την πληρωμή των εντός έδρας διαιτησιών, την ίδια ώρα που το σωματείο δεν είχε από πουθενά πόρους. Επαρκή φίλαθλο κόσμο δεν διαθέτει, για έσοδα από τα εισιτήρια, ενώ η Πολιτεία δεν καταβάλει την προβλεπόμενη επιχορήγηση. Επίσης, το βασικό στήριγμα της Βολίδας, δηλαδή ο Δήμος Αχιλλείων, ετοιμάζεται να καταργηθεί βάσει του νόμου «Καλλικράτης». Έτσι, λοιπόν, οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» βλέποντας πως δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις, αλλά ούτε και κάποιο... φως στον ορίζοντα, οδηγήθηκαν στη δυσάρεστη απόφαση να μη δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, αλλά σε εκείνο της Α1' τοπικής, όπου οι απαιτήσεις είναι λιγότερες και τα έξοδα ελάχιστα.
Ο... ηθελημένος υποβιβασμός της Βολίδας αποτελεί τεράστιο πλήγμα για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, αφού πλέον μένει με δύο μόλις εκπροσώπους στις Εθνικές Κατηγορίες, δηλαδή τον ΑΟ Κέρκυρα στη Σούπερ Λιγκ και τον Όλυμπο στη Δ' Εθνική.
Παράλληλα, όμως, η κίνηση αυτή των «κιτρινόμαυρων» δίνει κι ένα... ηχηρό χαστούκι στην ΕΠΟ, η οποία επιδεικνύει παντελή και προκλητική αδιαφορία για τα σωματεία της Δ' Εθνικής, μη δείχνοντας την παραμικρή έστω ευαισθητοποίηση για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και στην κάλυψη των βασικών αναγκών για την επιβίωσή τους.
Έτσι, η Βολίδα αποχωρεί έχοντας το κεφάλι ψηλά. Η τέταρτη Κατηγορία ήταν γι' αυτήν οικονομικά ασύμφορη και «αφιλόξενη». Η απόφαση που πήρε η κερκυραϊκή ομάδα ήταν ασυνήθιστη και όχι ό,τι το καλύτερο, αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν αποκλείεται μάλιστα η ενέργεια αυτή να βρει και μιμητές, δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας είναι σχεδόν τραγική και ειδικά τα ερασιτεχνικά σωματεία ψυχορραγούν και αργοπεθαίνουν...
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρο της Βολίδας, τον Γιάννη Βαρότση, μας ανέφερε ότι στη νέα σαιζόν η ομάδα θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει μια συντηρητική πορεία στην Α1' τοπική Κατηγορία, αλλά δεν θα στοχεύσει στον προβιβασμό στη Δ' Εθνική, και πως την άνοδο θα την κυνηγήσει εάν κι εφόσον στο μέλλον βελτιωθούν οι συνθήκες και βρεθεί λύση στο οικονομικό.

Αυτό ήταν «μπαμ»!

Αυτό ήταν «μπαμ»!Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού, ύστερα από τη θετική κατάληξη που είχαν οι συζητήσεις για τη μεταγραφή του Αλμπερτ Ριέρα. Οι Πειραιώτες, ύστερα από συντονισμένες κινήσεις του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, έκαναν την υπέρβαση και θα διαθέσουν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ (!) για την απόκτηση του Ισπανού μεσοεπιθετικού.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος παίκτης θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο (3+1) και οι ετήσιες αποδοχές του - μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων - θα ανέρχονται στα 2,7 εκατ. ευρώ. Τα δε καθαρά θα υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα χρήματα για τη Λίβερπουλ, ξεκινούν από 4 εκατ. ευρώ και μαζί με τα μπόνους μπορεί να φτάσουν τα 5,3 εκατ. ευρώ, ίσως και παραπάνω!

Περίπου ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο κ. Μαρινάκης «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» και πραγματοποιεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις εννέα το πρωί, με τον Σωκράτη Κομινάκη να συναντιέται σε ξενοδοχείο με τον μάνατζερ του Ριέρα, Ανχελ Καστέλ, και τους συνεργάτες του. Εκεί έγιναν οι πρώτες πολύωρες συζητήσεις, με τη διαφορά να μην καλύπτεται.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις (η μία στο γραφείο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ), οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και οι Ισπανοί εμφανίζονταν αμετακίνητοι. Ωστόσο, ο κ. Μαρινάκης ήθελε πολύ να δώσει χαρά στον κόσμο της ομάδας και ανέβασε τόσο πολύ την προσφορά, που επιτεύχθηκε συμφωνία.

Όσον αφορά την άφιξη του Ριέρα στην Ελλάδα, χθες βρισκόταν στην Ελβετία - όπου η Λίβερπουλ κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της - και όπως έγινε γνωστό, αύριο θα έρθει στην Αθήνα. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας, αφού χθες ακούστηκε ότι μπορεί πρώτα να πάει στην Ισπανία για να μαζέψει τα πράγματά του. Πάντως, όποτε και αν έρθει, η υποδοχή που του επιφυλάσσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι ανάλογη με εκείνες του Ζιοβάνι και του Ριβάλντο!

Τώρα για Γκατούζο ή Σένα!

Ύστερα από την επικείμενη ανακοίνωση της απόκτησης του Ριέρα, οι Πειραιώτες προτίθενται να κινηθούν για τους ελεύθερους Τζενάρο Γκατούζο ή Μάρκος Σένα. Οι διοικούντες θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για τον Ιταλό, ενώ αν ανεβάσουν κατά 200.000 ευρώ την προσφορά τους για τον Βραζιλιάνο, τότε είναι δικός τους.

Όσον αφορά την υπόθεση του Εντιαγέ, μπαίνει στην άκρη επειδή χρειάζονται άλλα δύο με τρία εκατ. ευρώ στη Νανσί για την απόκτησή του. Πάντως, όποιον από τους δύο προαναφερθέντες καταφέρει ο κ. Μαρινάκης να ντύσει στα ερυθρόλευκα, θα πρόκειται για μια ακόμα σπουδαία μεταγραφή.

Χθες, ο πρόεδρος της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την πρώτη προπόνηση της ιταλικής ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, δήλωσε: «Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση του Γκατούζο, τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ και ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή. Αν ο ίδιος θελήσει να αποχωρήσει, εγώ προσωπικά δεν θα του σταθώ εμπόδιο».

Την ίδια ώρα, ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι ο Γκατούζο θα αποχωρήσει από τους «ροσονέρι» κι αναφέρουν την πιθανότητα να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, τη Βόλφσμπουργκ ή την Αλ Αχλί, στην οποία πήγε ο Φάμπιο Καναβάρο και φέρεται να έχει ήδη μιλήσει με τον συμπατριώτη του.

* Ανοιχτό είναι, ως γνωστόν, το ενδεχόμενο να γίνει τελικά η μεταγραφή του Παπάζογλου, αν επιβεβαιωθεί στην πράξη ότι μειώνονται οι απαιτήσεις του Πανσερραϊκού. Αλλιώς θα μείνει στην πρώτη ομάδα ο Ποτουρίδης.

Επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του ο Γ. Στογιάννος – Πέντε νέες μεταγραφές ο Όλυμπος

altΜετά από ένα σύντομο διάλειμμα στον Οδυσσέα Αυλιωτών ο Γιώργος Στογιάννος επιστρέφει στο «σπίτι» του, καθώς συμφώνησε με τη διοίκηση του Ολύμπου για την επόμενη σαιζόν! Η ομάδα του Γιάννη Γκαμπέτα προχώρησε στην απόκτηση ακόμα τεσσάρων ποδοσφαιριστών, φτάνοντας συνολικά τις οκτώ μεταγραφές.

Στο top-15 των σκόρερ του Ολύμπου
Ο Γιώργος Στογιάννος, που την περασμένη σαιζόν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΚ, τερματίζοντας με χαρακτηριστική άνεση στην πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος (σκόραρε 24 φορές), θα φορέσει εκ νέου τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, την οποία πρωτοφόρεσε σε ηλικία μόλις 10 ετών.
Μάλιστα, αποτελεί τον 15ο σκόρερ στην ιστορία του σωματείου (με 48 γκολ), ενώ τη σαιζόν 2008-09 ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα με 14 τέρματα.
Απέκτησε ακόμα τέσσερις
Μετά τα πρώτα τρία μεταγραφικά αποκτήματα (Μπαλάφας, Κονόμι, Καρύδης) καθώς και το Γιώργο Στογιάννο, το ιστορικό σωματείο της Κέρκυρας προχώρησε σε ακόμα τέσσερις σημαντικές κινήσεις.
Η ομάδα του Κώστα Γιαννακούρη συμφώνησε με δύο παίκτες που αγωνιζόταν στην ΑΕ Λευκίμμης, τον 21χρονο αμυντικό Γιάννη Βασιλάκη καθώς και τον 24χρονο επιθετικό και πρώτο σκόρερ της ομάδας του Νότου, Δημήτρη Βλάσση.
Ακόμα, η κερκυραϊκή ομάδα «έκλεισε» τον 24χρονο αμυντικό Τάσο Παππά, που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στον Θεσπρωτό, ενώ παλαιότερα για μια τριετία αποτέλεσε παίκτη της ΑΕ Γιάννενα, όταν οι Γιαννιώτες αγωνιζόταν στη Γ΄ εθνική.
Τέλος, η ομάδα του Γιάννη Γκαμπέτα εξασφάλισε και την υπογραφή του Μάριου Γκολόση, ο οποίος είναι 21 ετών, αγωνίζεται τόσο στα μπακ όσο και στα χαφ, και πέρυσι αγωνίστηκε στο Διαγόρα Μυτιλήνης.
Αναμένεται και «μπαμ»;
Μάλιστα, μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Όλυμπος αναμένεται να πραγματοποιήσει ακόμα 3-4 μεταγραφές, η μία εκ των οποίων δεν αποκλείεται να αποτελέσει «μπαμ» για το χώρο του Περιφερειακού πρωταθλήματος.
Aνανέωσαν κι οι Αβραμιώτης, Μωραΐτης και Γραμμένος
Εν τω μεταξύ, μετά τη συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Όλυμπο οι Στάθης Σγούρος και Νίκος Πουλημένος, στο συγκρότημα του Γιάννη Γκαμπέτα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και οι Αρσένης Αβραμιώτης, Αλέξανδρος Μωραΐτης και Σπύρος Γραμμένος.
Η 1η την ερχόμενη Τετάρτη
Στις 28 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της ομάδας του Ολύμπου ενόψει της νέας σαιζόν στο γήπεδο της ομάδας στα Κανάλια.
Το παρών αναμένεται να δώσουν όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES