16 Φεβ 2010

Ο Μπέκαμ κόντρα στο παρελθόν του!

Ο Μπέκαμ κόντρα στο παρελθόν του!Στο "Σαν Σίρο" του Μιλάνου θα παραταχθούν το βράδυ της Τρίτης Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο ομάδες-μύθοι που έχουν κατακτήσει μαζί 10 φορές το "ιερό δισκοπότηρο" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (7 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ οι "ροσονέρι" και 3 οι "κόκκινοι διάβολοι"), όμως αυτό που οι περισσότεροι φίλαθλοι συζητούν περισσότερο και από το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι άλλο από το κεφάλαιο "Ντέιβιντ Μπέκαμ"... Και το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία απορία: δεν είναι δα και λίγο πράγμα ο πιο "εμπορικός" και αναγνωρίσιμος παίκτης-σταρ στον πλανήτη (μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τους νεότερους μπορεί να τον συναγωνιστεί) να έρχεται μετά από επτά χρόνια αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την ομάδα στην οποία έχτισε μία λαμπρή καριέρα αλλά και ζωή.

Το "Ολντ Τράφορντ" ήταν άλλωστε το ποδοσφαιρικό σπίτι του "Μπεκς" για δέκα σεζόν, από το 1993 μέχρι το 2003, και στο διάστημα αυτό έζησε και έκανε τα πάντα: κατέκτησε 14 συνολικά τίτλους (6 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Διηπειρωτικό, 4 Κομιούνιτι Σιλντ), έπαιξε 265 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ σκοράροντας 61 φορές και 81 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκοντας δίχτυα 15 φορές, ενώ το σημαντικότερο ήταν πως αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους της Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ.

Το "μαγικό" δεξί πόδι του με τις σέντρες-ξυράφι, οι "θανατηφόρες" εκτελέσεις φάουλ του, το ταλέντο και η ηγετική του προσωπικότητα ήταν στοιχεία που τον έκαναν να καθιερωθεί και να αντέξει το μεγάλο βάρος της κόκκινης φανέλας με το Νο 7 που είχαν φορέσει στο παρελθόν οι Μπεστ, Μπράιαν Ρόμπσον και Καντονά, ωστόσο όλα αυτά τώρα είναι μόνο ευχάριστες αναμνήσεις για τον Μπέκαμ που θα επιχειρήσει να "πληγώσει" την παλιά του αγάπη και να κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς της Ιταλίδας αγαπημένης του, της Μίλαν.

Για μεγάλη μερίδα του κόσμου μάλιστα ο Λεονάρντο θα πρέπει να επιλέξει βασικό τον Μπέκαμ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιιτεντ για έναν έξτρα λόγο, το κίνητρό του για εκδίκηση...

Θα επιστρέψει πίσω το... παπούτσι;

Βλέπετε, υπάρχουν πολλοί που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το συμβάν της 15ης Φεβρουαρίου του 2003 μετά από εντός έδρας ήττα της Γιουνάιτεντ από την Άρσεναλ και αποκλεισμό από τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, όταν ο "έξω φρενών" Φέργκιουσον κλώτσησε μία μπότα στα αποδυτήρια της ομάδας του και αυτή βρήκε στο μέτωπο τον Μπέκαμ αναγκάζοντάς τον να κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες με τσιρώτα!

Σύμπτωση ή όχι, λίγους μήνες αργότερα ο παίκτης αποχαιρέτησε την Βορειοδυτική Αγγλία (ήταν εκείνη τη στιγμή ο δεύτερος πιο "παλιός" παίκτης της Μάντστεστερ μετά τον Ράιαν Γκιγκς) επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τις "κακές γλώσσες" να υποστηρίζουν πως ο Φέργκιουσον τον άφησε μετά... χαράς να φύγει και πως τώρα ο Μπέκαμ έχει την ευκαιρία να ξοφλήσει "παλιά γραμμάτια".

Ο ίδιος πάντως φρόντισε δημόσια να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι δεν βλέπει το παιχνίδι των... αναμνήσεων κόντρα στη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ ως μία ευκαιρία για εκδίκηση απέναντι στον Φέργκιουσον.

"Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν πάντα μία πατρική φιγούρα για μένα. Ήταν πάντα, θα είναι πάντα, ανεξάρτητα από τις καλές ή κακές στιγμές που είχαμε. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε έναν σύλλογο που ονειρευόμουν πάντα να παίξω.

Δεν κρατώ καμία κακία προς τον μάνατζερ, είναι πραγματικά ένας εκπληκτικός άνδρας. Υπάρχουν μόνο καλές αναμνήσεις από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά να διευθετηθεί. Οι ομάδες προχωρούν. Είχε έρθε η ώρα μου να αφήσω τη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ το 2003 και έκανα το επόμενο βήμα",
τόνισε ο Μπέκαμ, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα και αν σκοράρει δεν θα πανηγυρίσει...

"Δεν θα το πανηγυρίσω. Φυσικά και θα χαρώ αν σκοράρω. Όμως από σεβασμό προς τη Μάντστεστερ και τους οπαδούς της δεν θα πανηγυρίσω. Είναι πάντως η πρώτη φορά που θα παίξω για να χάσει η Μάντστεστερ".

Χάνσεν: "Καλός μόνο για αλλαγή για 20 λεπτά ο Μπέκαμ"

Την ώρα πάντως που όλος ο κόσμος περιμένει να δει τον ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική Αγγλίας (115 συμμετοχές με τα "λιοντάρια") να αναλάβει τη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής της Μίλαν και να έχει ομηρικές μονομαχίες με τον σπουδαίο αριστερό μπακ της Γιουνάιτεντ, Πατρίς Εβρά, υπάρχει και η αντίθετη άποψη όπως αυτή του Άλαν Χάνσεν, με τον παλαίμαχο άσο της Λίβερπουλ να εξηγεί μέσω αρθρογραφίας του στην αγγλική "Telegraph" πως το ιδανικό για τη Μάντσεστερ είναι να παίξει αντίπαλός της ο Μπέκαμ!

"Εάν ο Μπέκαμ ξεκινήσει κόντρα στην πρώτη ομάδα του για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορώ να εγγυηθώ ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα είναι απόλυτα ευχαριστημένος.

Είναι στα συν του Μπέκαμ ότι έχει διατηρήσει το πάθος και τον ενθουσιασμό του για να παίζει σε αυτό το υψηλό επίπεδο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως δεν μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός ότι το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει τώρα είναι ως ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά μπαίνοντας ως αλλαγή στα τελευταία 20 λεπτά.

Είναι συνέχεια στον πάγκο για τη Μίλαν και το ίδιο συμβαίνει και στην Εθνική Αγγλίας αφού είναι ο μοναδικός τρόπος να επηρέασει ένα παιχνίδι. Για αυτό το λόγο ο Σερ Άλεξ θα απολαύσει το γεγονός αν δει τον Μπέκαμ στην αρχική ενδεκάδα της Μίλαν. Δεν νομίζω ότι θα συμβεί, αλλά αν γίνει, ο Πατρίς Εβρά θα έχει μία καλή βραδιά απέναντί του.

Ο Μπέκαμ δεν ήταν ποτέ ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όμως είναι πιθανότατα ο πιο high-profile παίκτης που έχει δει ποτέ το συγκεκριμένο άθλημα. Όταν ήμουν στην Ιαπωνία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, όταν ρωτούσες κάποιον αν μιλάει αγγλικά, ήξεραν συνήθως μία λέξη: "Μπέκαμ".


Η παγκόσμια φήμη του είναι αξεπέραστη, όμως με αποκλειστικά ποδοσφαιρική προσέγγιση, δεν νομίζω ότι είναι μέσα στους 10 καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Εθνικής Αγγλίας. Αναμφίβολα έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να βοηθήσει τη Γιουνάιτεντ να κατακτήσει κούπες, όμως ήταν ένας μεταξύ πολλών σπουδαίων.

Δεν μπορεί να συγκριθεί με τους Ρόι Κιν, Ερίκ Καντονά και Πολ Σκόουλς. Όταν ο Μπέκαμ αποχώρησε από τη Γιουνάιτεντ το 2003, τον αντικατέστησαν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και όταν συγκρίνεις την επιρροή που είχε αυτό το ζευγάρι στο Ολντ Τράφορντ, ο Μπέκαμ έρχεται σε δεύτερη μοίρα",
αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάνσεν.

Αν πάντως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μελαγχολεί για το γεγονός ότι από τότε που έφυγε από τη Γιουνάιτεντ έχει πάρει μόνο δύο τίτλους στην καριέρα του (ισπανικό Σούπερ Καπ το 2003 και πρωτάθλημα το 2007 με τη Ρεάλ Μαδρίτης), ένα γεγονός που μπορεί να τον κάνει να αισιοδοξεί πως θα βγει νικητής από τη μάχη με το παρελθόν του είναι η τρομερή παράδοση της Μίλαν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Η παράδοση "φωνάζει" Μίλαν

Και αυτό γιατί οι "ροσονέρι" έχουν συναντήσει τους Άγγλους τέσσερις φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τους έχουν αποκλείσει ισάριθμες.

Στον ημιτελικό του 1958 (2-1 η Μάντσεστερ στο πρώτο ματς, 4-0 η ρεβάνς για τη Μίλαν), στον ημιτελικό του 1969 (2-0 η Μίλαν στο πρώτο ματς, νίκη μόνο με 1-0 για Γιουνάιτεντ στη ρεβάνς), στη φάση των "16" το 2005 (δύο νίκες με 1-0, με τον Κρέσπο να σκοράρει και τα δύο γκολ) και η πιο πρόσφατη στον ημιτελικό του 2007 (νίκη για Γιουνάιτεντ με 3-2 στο "Ολντ Τράφορντ", νίκη για Μίλαν με 3-0 στο "Σαν Σίρο').

Η τελευταία μάλιστα εκτός έδρας ήττα της Μάντσεστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στις 2 Μαΐου του 2007 και ήταν στο "Σαν Σίρο"... Τώρα αν θα επαναληφθεί η ιστορία και ο Μπέκαμ βγει νικητής στη μονομαχία με τον μέντορά του Φέργκιουσον, υπομονή λίγες ώρες ακόμα για την πρώτη μάχη, με τη ρεβάνς (αναμένεται θερμή υποδοχή προς τον Μπέκαμ από τους οπαδούς) να είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου.

Δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του Άλεξ Φέργκιουσον πριν τη μεγάλη μάχη:





Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:





Ο Μπέκαμ "εκτελεί" τους αντίπαλους γκολκίπερ με φάουλ:



Μαγικές ασίστ από τον "Μπεκς":



Ο πρώην "κάπτεν" της Εθνικής Αγγλίας στη Ρεάλ Μαδρίτης:



Η χολυγουντιανή παρουσίαση του Μπέκαμ από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι:



Η πρώτη θητεία του 34άχρονου σούπερ σταρ στη Μίλαν:

Η ΑΕΚ... σβήνει το χρέος προς την «Morgan Stanley»

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της διευθέτησης του δανείου από τη «Morgan Stanley» για την ΑΕΚ και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να υπάρξει οριστική διαμόρφωση ως προς τον τρόπο της ολικής αποπληρωμής. Μιας αποπληρωμής που θα φτάσει στα 5,8 εκ. ευρώ, πολύ παραπάνω από αυτά που είχαν διαρρεύσει από το περιβάλλον του Σταύρου Αδαμίδη που χειριζόταν μέχρι πρότινος την
υπόθεση.

Η συμφωνία είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της, με τους Παππά, Νοτιά να φέρουν μεγάλο μερίδιο στους χειρισμούς με τον πολυεθνικό κολοσσό.

Οι διαπραγματεύσεις που έκανε άλλωστε ο Σταύρος Αδαμίδης έπεσαν στο κενό, καθώς από την τράπεζα ξεκαθαριζόταν ότι οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν μόνο με στελέχη της ΠΑΕ και όχι... εν δυνάμει, ενώ τονιζόταν ότι η εταιρία θα πλήρωνε μέχρι τέλους τουλάχιστον το κεφάλαιο που δανείστηκε.

Εξάλλου, από τα χρήματα που δανείστηκε η ΠΑΕ, γλιτώνει 800.000-1 εκ. ευρώ, χρήματα που αφορούν τόκους και προσαυξήσεις, αλλά και ποινές για καθυστερημένες καταβολές δόσεων.

Το κέρδος της ΑΕΚ από και πέρα θα είναι μια ευνοϊκότερη αντιμετώπιση για την εξόφληση του χρέους, καταβάλλοντας άμεσα κοντά στα 3 εκ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό σε βάθος χρόνου, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν ήταν ακριβώς αυτή που περίμεναν στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, είναι όμως τουλάχιστον ένα βήμα για την τακτοποίηση υποθέσεων που εκκρεμούσαν και εμπόδιζαν την όποια ουσιαστική διαχείριση ακόμα και των μετοχών της εταιρίας.

Ασφαλώς, η Morgan Stanley θα συνεχίσει να διατηρεί υπό δέσμευση τις μετοχές μέχρι να εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, αλλά τουλάχιστον τώρα θα μπορούν να προχωρήσουν τα διοικητικά θέματα.

Τώρα το αν θα αναλάβει, τελικά, η Αδαμίδης, είναι κάτι που το γνωρίζει μόνον ο ίδιος, καθώς έτσι κι αλλιώς η περίοδος που είχε προαναγγείλει την ανάληψη της διοίκησης, πήρε ήδη μία (ακόμα) εβδομάδα προθεσμία.

Εξάλλου, ο 36χρονος δικηγόρος είχε θέσει ως βασικό άξονα για να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της εταιρίας, την αποπληρωμή του εν λόγω δανείου για να παραλάβει και τις μετοχές.

Και από το στιγμή που η Morgan Stanley δεν αποδεσμεύει τις μετοχές, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο έως και απίθανο να επαληθευτεί.
tovima.gr/

«Τελευταία φορά…»

Μήνυμα προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού πως αν επαναληφθεί επεισόδιο ανάλογο αυτού που είχαν την Κυριακή Καραγκούνης και Λέτο θα υπάρξουν συνέπειες στέλνει η διοίκηση της ομάδας. Η ένταση που προκλήθηκε στο πρώτο ημίχρονο και την ανάπαυλα του αγώνα με την Καβάλα ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές επηρέασε την ομάδα και διατάραξε την ηρεμία της. Μετά τη μείωση της διαφοράς στους τρεις βαθμούς ο πανικός και τα εσωτερικά προβλήματα είναι το τελευταίο που χρειάζεται το «τριφύλλι» και για το λόγο αυτό ο Νίκος Νιόπλιας, ο Κώστας Αντωνίου, ενδεχομένως και ο Νικόλας Πατέρας, θα μιλήσουν στην ομάδα στην προπόνηση της Τρίτης. Κάποιες πληροφορίες ήθελαν ήδη τον πρόεδρο της ΠΑΕ να έχει μιλήσει με τους δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου.

Η θέση της διοίκησης είναι σαφής: είναι η τελευταία φορά που ανέχεται τέτοιο επεισόδιο. Αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο, αυτός που θα το δημιουργήσει θα θέσει εαυτόν εκτός ομάδας, όποιος κι αν είναι, όσο απαραίτητος κι αν είναι για την ομάδα.

Υπενθυμίζεται πως η ένταση ανάμεσα στους δύο παίκτες ξεκίνησε στο πρώτο μέρος του κυριακάτικου ματς, όταν ο Καραγκούνης έκανε κάποιες παρατηρήσεις στον Λέτο προκαλώντας την αντίδραση του Αργεντινού, ο οποίος του απάντησε πως συνεχώς μιλά αντί να παίζει μπάλα. Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο στα αποδυτήρια με τον Λέτο να κλωτσά κάποια αντικείμενα, ενώ όταν ενημερώθηκε πως θα αντικατασταθεί φώναξε προς τον Έλληνα μέσο «Τα κατάφερες!» θεωρώντας τον υπεύθυνο. Κάπου εκεί υπήρξε η «πυροσβεστική» παρέμβαση του Νίκου Νιόπλια και κάποιων παικτών.

Τα λένε μεταξύ τους

Πέρα από τις παρατηρήσεις της διοίκησης για το επεισόδιο της Κυριακής, η προπόνηση της Τρίτης θα περιλαμβάνει και… συζήτηση. «Θέλω να είστε μία ώρα νωρίτερα στην προπόνηση για να συζητήσουμε κάποια πράγματα», είπε χθες ο Νίκος Νιόπλιας στους παίκτες του. Πρόθεση του προπονητή είναι μέσω της κουβέντας να ακούσει όλες τις απόψεις και να διευθετηθούν κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει σε μία κρίσιμη καμπή της περιόδου.

Αλλαγές με Ρόμα

Με ορισμένες αλλαγές αναμένεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη κόντρα στη Ρόμα για τους «32» του Europa League ο Νίκος Νιόπλιας. Μπορεί ο αγώνας με τους «τζιαλορόσι» να αποτελεί πρόκληση, ωστόσο ο τεχνικός των «πρασίνων» πιθανότατα θα δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες, αφού ακολουθεί η κρίσιμη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Αν ο Ζιλμπέρτο κριθεί 100% έτοιμος, θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα και θα μείνει στον πάγκο ένας από τους Κατσουράνη και Καραγκούνη, ενώ ο Σιμάο θα διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Σισέ θα παραμείνει στην κορυφή της επίθεσης, αλλά αντί του Σαλπιγγίδη ενδέχεται να παίξει ο Νίνης, ενώ ο Λέτο εκτός απροόπτου θα παραμείνει βασικός.

* Ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γαλλίας, Πιερ Μανκόφσκι, θα παρακολουθήσει τον αγώνα της Πέμπτης, έχοντας στραμμένη την προσοχή του στον Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά και τον Φιλίπ Μεξές (αν ο τελευταίος τελικά αγωνιστεί, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό).

Με την ώθηση του κόσμου!

Τον «δωδέκατο παίκτη» θα έχει στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί του «Δικεφάλου» ανυπομονούν για το συγκεκριμένο ματς, αφού πιστεύουν ότι αν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικρατήσει του «τριφυλλιού» έχει αρκετές πιθανότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Για αυτό το λόγο αναμένεται να είναι κατάμεστη η Τούμπα την Κυριακή και οι παίκτες θα πάρουν ώθηση από τους φίλους των «ασπρόμαυρων».

Τα εισιτήρια για το ματς με τους «πράσινους» θα τεθούν αύριο το πρωί στην κυκλοφορία, ενώ οι τιμές του θα γίνουν γνωστές εντός της ημέαρς με σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει sold out και μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια θα κάνουν «φτερά», αφού τα 7.500 που θα κυκλοφορήσουν αναμένεται να εξαντληθούν πολύ γρήγορα. Σημαντικό μέρος των εισιτήριων θα μοιραστεί στους συνδέσμους φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την περιφέρεια.

Έρχεται ο Γκαρσία

Εντός της ημέρας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ουρουγουάη λόγω του αιφνίδιου θανάτου της μητέρας του. Ο 33χρονος μέσος αναμένεται να χάσει τη σημερινή πρωινή προπόνηση και ο Φερνάντο Σάντος θέλει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση –αγωνιστική και κυρίως ψυχολογική- βρίσκεται ο παίκτης του. Η παρουσία του Γκαρσία στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ θεωρείται σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι απουσιάζει και ο τιμωρημένος Βιτόλο.

Σήμερα θα φανεί αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Μπρούνο Τσιρίλο (σε περίπτωση που ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα σχεδόν έπειτα από δύο μήνες), ενώ θα διαπιστωθεί και η κατάσταση του Μίρκο Σαβίνι που ταλαιπωρήθηκε από ίωση και δεν έπαιξε στα Γιάννενα.

* Σήμερα στις 13:00 θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του κυριακάτικου ντέρμπι της Τούμπας. Η σύσκεψη θα γίνει στην έδρα του ΠΑΟΚ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ, της Αστυνομίας, της ΔΕΑΒ και της Σούπερ Λίγκας.

«Χρυσάφι» από Κόκκαλη!

Πριμ 100.000 ευρώ θα μοιραστούν οι παίκτες του Ολυμπιακού, αν μετά τη νίκη τους στην Τρίπολη επί του Αστέρα καταφέρουν να νικήσουν το προσεχές Σάββατο και τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε ενημερώσει πως θα πριμοδοτήσει τους «ερυθρόλευκους» εφόσον νικούσαν τους Αρκάδες, όπερ και εγένετο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ περιμένει το «διπλό» και στο Ηράκλειο για να επιβραβεύσει τους ποδοσφαιριστές, που εξαπολύουν την αντεπίθεσή τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Νίκες μέχρι το τέλος!

Χαμηλούς τόνους κρατούν στον Ολυμπιακό ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Η διαφορά των «ερυθρολεύκων» με τον Παναθηναϊκό βρίσκεται στο -3 και οι Πειραιώτες συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν φαβορί τους «πράσινους» για την κατάκτηση του τίτλου. Το πρόγραμμα των πρωταθλητών Ελλάδας είναι πιο βατό από του «τριφυλλιού», αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού να κοιτάζουν μόνο τα δικά τους παιχνίδια και όχι του «αιώνιου» αντιπάλου.

Οι διοικούντες την ομάδα εφιστούν την προσοχή στη συνέχεια των αγώνων που ακολουθούν, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κερδίζουν κάθε ματς. «Εμείς συνεχίζουμε σεμνά και ταπεινά, χωρίς να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, με μοναδικό στόχο να κάνουμε ακόμα καλύτερη την ομάδα μας», είναι το μήνυμα της διοίκησης.

Οι Πειραιώτες χάρηκαν για την ήττα του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό που επιθυμούν είναι να αποδώσουν καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι αν διορθώσουν τις αδυναμίες και ελαχιστοποιήσουν τα λάθη τους, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Μάλιστα, τονίζουν ότι πλέον όλα εξαρτώνται από αυτούς, αφού αν κάνουν οκτώ νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα, κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ικανοποίηση γα Μπάντοβιτς-Νινιάδη

Την εκτίμηση όλων στον Ολυμπιακό αρχίζει να κερδίζει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός (μαζί με τον Ανδρέα Νινιάδη) πιστώνεται τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας των Πειραιωτών, με τους παίκτες να κάνουν δηλώσεις για τον προπονητή τους, όπως έκαναν στην περίπτωση του Ερνέστο Βαλβέρδε. «Τώρα κάνουμε προπόνηση και δουλεύουμε στην τακτική», λένε το τελευταίο διάστημα και τα αποτελέσματα είναι ο καθρέφτης της προσπάθειάς τους.

Από την πλευρά του, ο πρώην αρχισκάουτερ της ομάδας συνεχίζει να κρατάει χαμηλούς τόνους και δεν σταματάει να τονίζει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμα. Όσον αφορά το ενδεχόμενο ο Μπάντοβιτς να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και μετά το τέλος του πρωταθλήματος, αυτό θα ξεκαθαρίσει στο τέλος της σεζόν. Αν οι «ερυθρόλευκοι» κατακτήσουν το πρωτάθλημα, δεν αποκλείεται ο Σέρβος να αναλάβει το «χτίσιμο» της νέας περιόδου.

Δοκιμάζει ο Μέλμπεργκ

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά το χθεσινό ρεπό που πήραν από τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Χθες πήγαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη οι τραυματίες Μέλμπεργκ, Ντουντού και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ο Σουηδός στόπερ θα δοκιμάσει να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί απέναντι στην κρητική ομάδα και θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το ματς με την Μπορντό. Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο μέσο, πονάει λιγότερο, όμως δεν φαίνεται ότι θα δώσει το «παρών» στο Παγκρήτιο Στάδιο και το πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Champions League.

* Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στη Γαλλία που θέλουν τη Μαρσέιγ να παρακολουθεί τον Βασίλη Τοροσίδη και ότι γι' αυτόν θα στείλει σκάουτερ στον αγώνα με την Μπορντό. Συγκριμένα, οι Γάλλοι χαρακτηρίζουν «πολυεργαλείο» τον διεθνή άσο και σημειώνεται ότι η ομάδα της Μασσαλίας ψάχνει για δεξί μπακ. Επίσης, αναφέρεται ότι υπάρχει εκτίμηση στα προσόντα του «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιριστή, επειδή έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε αρκετές θέσεις.

Ορίζουν ημερομηνία

Εντός της ημέρας αναμένεται να οριστεί η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, από την οποία θα προκύψει το νέο διοικητικό σχήμα και ο Σταύρος Αδαμίδης θα αναλάβει με κάθε επισημότητα την προεδρία του συλλόγου. Δεδομένου ότι απαιτείται να περάσουν 21 ημέρες μετά την προκήρυξή για τη διεξαγωγή της, η γενική συνέλευση δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις 9 Μαρτίου.

Τις επόμενες ημέρες θα κλείσουν τυπικά τα δύο σημαντικά ζητήματα που υπάρχουν στην ΠΑΕ. Το πρώτο αφορά την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου της «Morgan Stanley». Η συμφωνία με τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό είναι δεδομένη και απομένει η τυπική επικύρωσή της, με τους μετόχους να δίνουν περίπου 3,2 εκατ. ευρώ μετρητά και να εξοφλούν το δάνειο που μαζί με τους τόκους έφτανε στα 6,2 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα αφορά την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού, με το οποίο οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ, Νίκος Νοτιάς και Πέτρος Παππάς, θα αναθέτουν εν λευκώ στον Σταύρο Αδαμίδη τη διοίκηση της ομάδας. Οι επαφές ανάμεσα στους τρεις άνδρες για τη σύνταξη του συμφωνητικού συνεχίζονται και υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν. Ο επικείμενος ορισμός ημερομηνίας για τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ μαρτυρά πάντως ότι οι υπογραφές ανάμεσα στις τρεις πλευρές είναι θέμα ημερών να επιτευχθεί.

Ο 36χρονος δικηγόρος, που θα πάρει σύντομα υπό την κατοχή του το 40% του Πέτρου Παππά, θέλει να δεσμεύσει τους μετόχους να κλείσουν τις «τρύπες» στην ΠΑΕ, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστική για ενδιαφερόμενους επενδυτές. Μέχρι τότε, ο σύλλογος θα λειτουργεί με… αυτοχρηματοδότηση, δηλαδή ξοδεύοντας όχι περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει ως έσοδα.

Επιστροφή και… διάγνωση

Μετά από διήμερο ρεπό, οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις αρχίζοντας την προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα περιμένει να διαπιστώσει αν μπορεί να υπολογίζει στους Σκόκο, Λεονάρντο, Μαϊστόροβιτς και Χέρσι, που επέστρεψαν τραυματίες από την Κομοτηνή, ενώ θα διαπιστώσει και την κατάσταση των Αραμπατζή, Μαντούκα, Τζεμπούρ, Νέμεθ και Αραούχο, που είχαν χάσει το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Στη διάθεση του Σερβοέλληνα τεχνικού επιστρέφει ο Καφές, που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ αποφασίστηκε ο Μαϊστόροβιτς να εκτίσει την τιμωρία του στο ματς με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ.

Σμολάρεκ: «Να γίνουμε μεγάλη ομάδα»

Την πεποίθηση ότι η Καβάλα διαθέτει τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί σε δύναμη για το ελληνικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Έμπι Σμολάρεκ, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο. «Προσπαθούμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι για το σύνολο και αν τα καταφέρουμε θα πάμε την ομάδα ψηλά», δήλωσε ο Πολωνός επιθετικός. «Παλέψαμε σαν θηρία», τόνισε για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, όπου πέτυχε δύο γκολ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Έμπι Σμολάρεκ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα. Δεν φοβηθήκαμε, επειδή κι εμείς είμαστε καλή ομάδα. Παλέψαμε σαν σύνολο και έτσι ήρθε αυτή η νίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή σου και τα δύο γκολ που πέτυχες αλλά και τη συνεργασία σου με τον Ονουάτσι και τον Ρινκόν;

«Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο όταν μπήκα στο γήπεδο και σίγουρα στόχος μου είναι να σκοράρω για την Καβάλα. Οι δύο συμπαίκτες μου με βρήκαν στην μεγάλη περιοχή, κοντά στην εστία, στα έξι μέτρα και σε εκείνο το σημείο είμαι επικίνδυνος. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα τα δύο πρώτα μου γκολ με την Καβάλα, για τη χαρά που έδωσα στην ομάδα, την πόλη, στους οπαδούς και στον πρόεδρο που με έφερε εδώ και με στήριξε. Είμαι ευτυχισμένος εδώ και θέλω να του ανταποδώσω, σκοράροντας για την ομάδα».

Μετά από τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, νιώθεις καλύτερα μέσα στο γήπεδο;

«Έχω αυτοπεποίθηση, θέλω να κερδίζω και να σκοράρω σε κάθε ματς. Βέβαια, δεν μπορεί να γίνεται πάντα αυτό. Προσπαθώ καθημερινά, θέλω να δουλέψω για την ομάδα και να είμαι σημαντικός για την Καβάλα. Έχω πολλές εμπειρίες από την Ευρώπη και μπορώ να βοηθήσω το σύλλογο για να πετύχει κάτι εξαιρετικό τη φετινή σεζόν».

Ποιες ήταν οι οδηγίες του προπονητή πριν μπεις στο γήπεδο; Να προσπαθήσεις να βρεις ανοιχτούς χώρους στην επίθεση;

«Ξέρω τι μπορώ να κάνω. Μου είπε να δουλέψω σκληρά για το σύνολο και ότι σίγουρα θα μου δοθούν ευκαιρίες. Πάντα όταν παίζεις κόντρα σε μεγάλες ομάδες θα βγουν 1-2 φάσεις για γκολ, όποτε είχα δύο ευκαιρίες και πέτυχα δύο γκολ. Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα».

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανοιχτός στην άμυνα και προσπαθούσε να σκοράρει με λάθος τρόπο. Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα έπαιξε γρήγορα και έξυπνα στην επίθεση και πέτυχε δύο γκολ. Αυτή ήταν η τακτική σας;

«Η αμυντική μας λειτουργία ήταν εξαιρετική. Όχι μόνο η άμυνα αλλά και η μεσαία γραμμή. Παλέψαμε σαν θηρία. Παίξαμε με πάθος και ο αντίπαλος δεν είχε αρκετό χώρο για να δημιουργήσει. Κάποιες φορές όταν είχαμε την κατοχή της μπάλας έπρεπε να κατεβάσουμε τον ρυθμό. Όλοι ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, προσπαθούμε, όμως, και εμείς να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα».

Η Καβάλα δεν ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Στόχος είναι να μπει η ομάδα στα πλέι οφ;

«Όλα είναι πιθανά. Τώρα κοιτάζουμε το ματς του Κυπέλλου που υπάρχει με τον Πανιώνιο την Τετάρτη. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε πολύ καλά. Επίσης, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε μία μεγάλη ομάδα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι για το σύνολο και αν τα καταφέρουμε θα πάμε την ομάδα ψηλά».

Μπορεί η Καβάλα να βγει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν;

«Ελπίζω να γίνει, θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και τώρα κοιτάμε τη συνέχεια. Θα δούμε στο τέλος τι έχουμε καταφέρει».

Ποια είναι η άποψή σου για τον προπονητή κ. Ντε Μος;

«Είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής, ξέρει πολλά γύρω από το ποδόσφαιρο. Του αρέσει να συζητάει για το παιχνίδι και προσπαθεί να μας μεταδώσει τις γνώσεις του. Είναι ένας πολύ καλός τεχνικός για την Καβάλα».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES