29 Μαρ 2010

"Διπλό" στην Πάργα η Βολίδα

Σε ένα επεισοδιακό ματς με τέσσερις συνολικά αποβολές η Βολίδα επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας του Απόλλωνα Πάργας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με γκολ του Ντόκο όμως οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τα γκολ των Στρατηγού (20') και Γκερέκου (90'). Οι παίκτες που αποβλήθηκαν ήταν οι Κολοκούρας, Α. Βάσσιος για τους γηπεδούχους και Μεσημέρης, Πετρόγιαννης για τους φιλοξενούμενους.
Απόλλων Πάργας: Μπάμπης, Αηδόνης, Κολοκούρας, Ε. Βάσσιος, Γιάννος (46΄ Α. Βάσσιος), Δήμας, Χρήστου (80΄ Τρανός), Μώκος, Γανώλης, Λουκούμης (89΄ Παππάς), Ντόκος.
Βολίδα: Ζάχος, Μεσημέρης, Αρμένης, Πάγκαλης, Γ. Σκολαρίκης, Δούσης (80΄ Σουπιώνης), Κονισπολιάτης (75΄ Κ. Σκολαρίκης), Πετρόγιαννης, Σπίνουλας, Στρατηγός, Μοναστηριώτης (65΄ Γκερέκος).

Πλησίασε η Κέρκυρα, ένταση στο Αιγάλεω

Πλησίασε η Κέρκυρα, ένταση στο ΑιγάλεωΗ Κέρκυρα επικράτησε 3-0 της Καλαμάτας στο νησί των Φαιάκων και με αυτή τη νίκη μείωσε στον πόντο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα, Ολυμπιακό Βόλου. Ισόπαλο (1-1) το ντέρμπι ανάμεσα στον Εθνικό και τον Πανσερραϊκό, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Ένταση στην αναμέτρηση του Αιγάλεω με τον Ιωνικό, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη με σκορ 2-0.

Η εικόνα τις 27ης αγωνιστικής

Η Κέρκυρα εκμεταλλεύτηκε και με τον καλύτερο τρόπο την «γκέλα» του Ολυμπιακού Βόλου (0-0 με τον Εθνικό Αστέρα ) και με τη σημερινή νίκη της με 3-0 επί της Καλαμάτας στο «νησί των Φαιάκων», μείωσε στον πόντο τη διαφορά από τους «ερυθρόλευκους», που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Εθνικός με τέρμα του Ροντρίγκο στο 89’ ισοφάρισε σε 1-1 και «τσίμπησε» το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Πανσερραϊκό στο Ελληνικό. Τα «λιοντάρια» είχαν ανοίξει το σκορ στο 48’ με τον Σκάγκλια.

Σε δεύτερη μοίρα το παιχνίδι ανάμεσα στο Αιγάλεω και τον Ιωνικό στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης.». Λίγο πριν την έναρξη αναμέτρησης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, αλλά και της Αστυνομίας. Αρκετή ένταση και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ διεκόπη δύο φορές το ματς στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι οπαδοί του Αιγάλεω πέταξαν αντικείμενα στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Χρήστο Πουρή. Ένταση δεν υπήρχε μόνο στις εξέδρες, αφού στην ανάπαυλα οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων Στεφανάκος (Αιγάλεω) και Πουρής (Ιωνικός) τα είπαν σε έντονο ύφος. Τα πράγματα κάπως ηρέμησαν στο δεύτερο 45λεπτο, το οποίο ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρηση, όμως, κάποια στιγμή, περίπου 30 άτομα κινήθηκαν απειλητικά προς την πλευρά των δημοσιογράφων, χωρίς όμως να υπάρξουν έκτροπα.

Είχαμε και… ματς, όπου εκεί ο Ιωνικός με τα τέρματα των Σάλτο και Φουρτάδο πήρε τη νίκη με σκορ 2-0 μέσα στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης» και έκανε σπουδαίο βήμα για την παραμονή.

Σε τροχιά πλέι οφ παρέμεινε και ο Παναιτωλικός, παρά το 1-1 με τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ ακολουθεί και η Ηλιούπολη, μετά το σπουδαίο «διπλό» (2-1) στη Ρόδο επί του Διαγόρα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 27/03

Εθνικός Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

ΟΦΗ-Πιερικός 1-0
(43’ πεν. Πόποβιτς)

Κυριακή, 28/03

Δόξα Δράμας-Ρόδος 2-1
(17' Χλωρός, 70' Γκίκας-9' Κακλαμάνος)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Θρασύβουλος 0-0

Εθνικός-Πανσερραϊκός 1-1
(48' Σκάγκλια, 89’ Ροντρίγκο)

Κέρκυρα-Καλαμάτα 3-0
(53' Γκουστάβο, 62' Λουρένσο,77' Μπερνς)

Παναιτωλικός-Αγροτικός Αστέρας 1-1
(5' Μπαϊκαρά-83' Στεφανίδης)

Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2
(28' πεν Ταραχούλσκι-56' Μουνιόθ, 66' Κάμπας)

Αιγάλεω-Ιωνικός 0-2
(65' Σάλτο, 75' Φουρτάδο)

ΠΑΟ: Φιέστα με Ηρακλή

ΠΑΟ: Φιέστα με ΗρακλήΜε κόσμο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα γίνει ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή που θα έχει χαρακτήρα φιέστας για τους «πράσινους». Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» επωφελείται από την απεργία των δικηγόρων και έτσι η όποια τιμωρία του για τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό μετατίθεται για την επόμενη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει να αγωνιστεί χωρίς τους οπαδούς του στον αγώνα με τον «γηραιό» για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, εξαιτίας της διήμερης απεργίας των δικηγόρων (την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη) και έτσι δεν θα εκδικαστεί η υπόθεση άμεσα. Θυμίζουμε πως για να τεθεί σε ισχύ η τιμωρία αποκλεισμού της έδρας, θα πρέπει να μεσολαβήσουν πέντε εργάσιμες ημέρες μεταξύ της ημερομηνίας έκδοσης της απόφασης και της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα. Αυτό, σημαίνει ότι την Κυριακή ο κόσμος του «τριφυλλιού» θα δώσει κανονικά το παρών και θα γιορτάσει με τους ποδοσφαιριστές τον τίτλο του πρωταθλήματος, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κατακτήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πάντως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος την Κυριακή, η κούπα του πρωταθλήματος δεν θα είναι στο ΟΑΚΑ, αφού πρώτα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία από την Σούπερ Λιγκ και μετά να γίνει απονομή.

Άλλο επιθετικοί και άλλο επιθετικό ποδόσφαιρο

Άλλο επιθετικοί και άλλο επιθετικό ποδόσφαιροΟ Ολυμπιακός έχασε χθες δύο ακόμα βαθμούς μέσα στο Καραϊσκάκη, που φέτος έγινε ουσιαστικά ο… τάφος του. Οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν τραγικοί. Ταλαιπώρησαν τους φιλάθλους τους και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς κέρδισε την περασμένη εβδομάδα μέρες στον πάγκο, νικώντας τον Παναθηναϊκό και χθες αποφάσισε να μας δείξει πως ακόμα μαθαίνει τα βασικά.

Ποια είναι αυτά; Το ότι επιθετικό ποδόσφαιρο δεν συνεπάγεται με το γεμίζω την ενδεκάδα επιθετικούς. Η συνταγή «βάζουμε μέσα Λούα Λούα, Ντάρμπισαϊρ και Μήτρογλου για αν κερδίσουμε 4-0» ήταν καταδικασμένη να αποτύχει. Γιατί, πολύ απλά, για να φτάσει η μπάλα μπροστά πρέπει να υπάρχουν οι παίκτες που θα την πάνε εκεί. Όταν δεν ελέγχεις το κέντρο, δεν θα δημιουργήσεις και τις ευκαιρίες να σκοράρεις.

Ο απολογισμός είναι πραγματικά απογοητευτικός. Οι Πειραιώτες έκαναν ουσιαστικά δύο κλασικές ευκαιρίες σε όλο το ματς, η μία στις καθυστερήσεις. Εάν είναι δυνατόν μέσα στο Καραϊσκάκη και κόντρα σε μία ομάδα που κινδύνευε(«χρυσός» ο βαθμός για την Ξάνθη), να δημιουργήσει ο Ολυμπιακός μόνο δύο κλασικές ευκαιρίες.

Και μέσα σε όλα έχασε και μία πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσει πλεονέκτημα για τα πλέι οφ, αφού ο ΠΑΟΚ έχασε χθες και η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία. Η χρονιά φαίνεται να κυλάει βασανιστικά αργά για το τέλος της και το χθεσινό παιχνίδι ήταν ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο αυτής της ομάδας. Ας ελπίσουμε πως θα την βοηθήσουν οι αρμόδιοι για να ξαναγεννηθεί σύντομα.

Δεν μπορούν να περιμένουν!

Δεν μπορούν να περιμένουν!Ανυπόμονοι να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος στην ιστορία του Παναθηναϊκού είναι όλοι στις τάξεις των «πρασίνων». Μετά το 3-0 επί του Ατρομήτου, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο, αφού χρειάζονται μόλις ένα βαθμό στα δύο εναπομείναντα ματς για να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές.

Η διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό αυξήθηκε στους έξι βαθμούς και μία ισοπαλία, είτε κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ είτε με αντίπαλο τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, είναι υπεραρκετή για το «τριφύλλι», ώστε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χθες οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να «αποδράσουν» με το διπλό από το Περιστέρι, παρουσιάζοντας δύναμη και πάθος στο παιχνίδι τους. Το σχετικά γρήγορο γκολ του Σαλπιγγίδη βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 20 νίκες στο πρωτάθλημα, έχοντας την καλύτερη επίθεση (51 γκολ) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα(17 τέρματα). Το «τριφύλλι» έχει στο ρόστερ του τον πρώτο σκόρερ της Λίγκας, τον Τζιμπρίλ Σισέ. Χθες ο Γάλλος στράικερ έφτασε τα 22 γκολ.

Επίσης, το «τριφύλλι» έχει την καλύτερη εντός έδρας επίθεση, την κορυφαία εκτός, αλλά και την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι που ανακηρύσσουν τον Παναθηναϊκός δίκαια πρωταθλητή Ελλάδας…

«Δώσε τα συγχαρητήριά μου»

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Νικόλας Πατέρας επικοινώνησε με τον Κώστα Αντωνίου και του ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά όμως δεν στάθηκε σε ένα συγκεκριμένο παίκτη, όπως στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη (σ.σ.: τότε ήταν ο Βύντρα), αλλά σε όλη την ομάδα.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ποδοσφαίρου της «πράσινης» ΠΑΕ είπε στους παίκτες: «Θέλω να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Δεν έχει τελειώσει τίποτε ακόμα, θέλουμε ένα βαθμό για να το πάρουμε. Να το πάρουμε μαθηματικά, να περάσουμε και τα Γιάννενα στο Κύπελλο και μετά θα έχουμε χρόνο να το γιορτάσουμε».

«Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές»

Πανηγυρική ήταν η ατμόσφαιρα στο Περιστέρι, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου. Όταν οι «πράσινοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους, οι οπαδοί της ομάδας άρχισαν να πανηγυρίζουν ξέφρενα και να φωνάζουν διάφορα συνθήματα. «Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές» και «ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Με το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια πήγαν προς τον κόσμο της ομάδας. Κάποιοι από τους οπαδούς μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τις φανέλες του ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού», οι οποίοι πανηγύρισαν με τον δικό τους τρόπο τη σχεδόν σίγουρη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, έκαναν κι ένα μίνι γύρο του θριάμβου από το ένα πέταλο μέχρι τα αποδυτήρια του γηπέδου.

*Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό είναι ο επαναληπτικός του Κυπέλλου στις 7 Απριλίου, ενώ ακολουθεί το ματς με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, για την 29η αγωνιστική. Το παιχνίδι αυτό είναι πιθανό να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αν επιβληθεί σχετική τιμωρία για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο Γιόσου Σαριέγκι, ενώ στην 30ή αγωνιστική θα λείψουν για τον ίδιο λόγο Νίνης και Καραγκούνης.

«Λευκή» πετσέτα και… Λαυρεντιάδης

«Λευκή» πετσέτα και… ΛαυρεντιάδηςΚάθε ελπίδα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος –την οποία είχε γεννήσει η νίκη στο ΟΑΚΑ- πέθανε χθες στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» για τον Ολυμπιακό με την ισοπαλία 0-0 με την Skoda Ξάνθη. Στους ερυθρόλευκους επικρατεί μεγάλη απογοήτευση για τους άλλους δύο χαμένους βαθμούς σε παιχνίδι εντός έδρας.

«Έχουν κι αυτοί ευθύνη, όπως και εγώ»

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ήταν φανερά απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας αλλά και από τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του, αφήνοντας στις δηλώσεις του αιχμές κατά αυτών.

«Μείναμε μια εβδομάδα πίσω. Ήμασταν πάρα πολύ κακοί και απαράδεκτοι. Δεν είχαμε πάθος, θέληση, καθαρό μυαλό και διάθεση να αλλάξουμε κάτι στο παιχνίδι», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρόλευκων».

«Προσπάθησα να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι το παιχνίδι ήταν δύσκολο ειδικά μετά από την νίκη την προηγούμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να καταλάβουν ότι και αυτοί έχουν ευθύνη όπως και εγώ», ήταν κάποια από τα λόγια του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολo αλλά πρέπει να προσπαθήσει και αυτός και οι παίκτες να συγκεντρωθούν στα πλέι-οφ.

Δυνατό μπάσιμο από τον Λαυρεντιάδη

Το πρώτο στοιχείο που αποδεικνύει την είσοδό του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έδειξαν οι άμεσοι συνεργάτες του Κύπριου επιχειρηματία. Οι κκ. Κυριακίδης και Ρογκόπουλος πέρασαν από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και συνομίλησαν για λίγο με τους παίκτες. Συγκεκριμένα, τους έταξαν πριμ της τάξης των 200.000 ευρώ σε περίπτωση νίκης στο χθεσινό αγώνα.

«Θα μπούμε στην ΠΑΕ και σύντομα θα είμαστε κοντά σας», ήταν τα λόγια τους προς τους ποδοσφαιριστές πριν τους ανακοινώσουν το πριμ.

Ο κ.Λαυρεντιάδης παρακολούθησε το χθεσινό παιχνίδι από την σουίτα του προέδρου του Ολυμπιακού και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει την «κίνηση» για την είσοδό του στην ΠΑΕ.

Ποια θα είναι αυτή; Κατά πρώτο λόγο, θα βάλει ένα ποσό της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αναγκαίο για να κλείσει η αύξηση το μετοχικού κεφαλαίου και για την αδειοδότηση της ΟΥΕΦΑ.

Με το ποσό αυτό θα φτάσει περίπου στο 20% του συνόλου των μετοχών της ΠΑΕ και θα συνεχίσει τις συζητήσεις για να βάλει και άλλα χρήματα με σκοπό να φτάσει στο 45% έτσι ώστε να κατέχει το ίδιο ποσοστό με τον Σωκράτη Κόκκαλη, (έχει και ποσοστό ο Ερασιτέχνης).

* Στο επόμενο ματς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (11/04) θα απουσιάσουν ο Μαρέσκα που εκτίει την ποινή του, όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που θα λείψει και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Να σημειωθεί ότι ο Πάντος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Δυσάρεστη σύμπτωση

Δυσάρεστη σύμπτωσηΠροβληματισμός επικρατεί στον ΠΑΟΚ, μετά την ήττα (2-1) από τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν για τρίτο σερί ματς κοντά στο τέλος του πρωταθλήματος. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στη λήξη της σεζόν 2007/08. Μάλιστα, η σύμπτωση είναι ότι και τότε η δεύτερη ήττα ήταν από την ΑΕΚ (4-0 στην Τούμπα) και η τρίτη στην έδρα της ΑΕΛ (4-3).

Επίσης, εκείνη την αγωνιστική περίοδο ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε γνωρίσει και τέσσερις διαδοχικές ήττες (αυτό είναι και το αρνητικό ρεκόρ του στην Α’ Εθνική). Εξάλλου, χθες έσπασε το αήττητο σερί των «ασπρόμαυρων» στην επαρχία, ύστερα από οχτώ αγώνες, στους οποίους είχε έξι νίκες και δύο ισοπαλίες.

Στον ΠΑΟΚ εμφανίζονται ενοχλημένοι από όσα συνέβησαν στη Λάρισα, αφού η ατμόσφαιρα στο «Αλκαζάρ» ήταν εχθρική σε βάρος του «Δικεφάλου». Αρχικά, οι οπαδοί των «βυσσινί» σήκωσαν πανό με χυδαίο περιεχόμενο για τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Οι παράγοντες της «ασπρόμαυρης» διοίκησης δέχθηκαν επίθεση στα επίσημα του γηπέδου, ενώ ο Κώστας Χαλκιάς απειλήθηκε από οπαδούς που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

«Δυστυχώς αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο… Φοβόμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές για τη σωματική μας ακεραιότητα. Εγώ προσωπικά σήμερα φοβήθηκα πάρα πολύ μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της Λάρισας και από κει και πέρα δεν ξέρω… Οι αρμόδιοι ας πάρουν τα μέτρα τους. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό σε διάστημα 15 ημερών», τόνισε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Κοντρέρας ανέφερε: «Δεν είναι το πλέον φυσιολογικό μία ομάδα που διεκδικούσε το πρωτάθλημα, να χάνει τρία σερί ματς. Είναι μεγάλη η απογοήτευση μας. Η ομάδα προσπάθησε, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι καλύτερη ομάδα ήταν η Λάρισα.

Το καλύτερο φάρμακο για εμάς είναι τα επόμενα ματς. Κατά πρώτον λόγο θα πρέπει να πάρουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά για να ηρεμίσουμε και εμείς και να αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ώστε να μπούμε δυνατοί στα πλέι οφ. Καλύτερο μήνυμα προς τον κόσμο από τις δύο εμφανίσεις που θα πρέπει -και μπορούμε- κάνουμε στα δύο επόμενα ματς δεν υπάρχει.

Τα αποτελέσματα στα δύο επόμενα ματς θα είναι πολύ καλύτερο από τα λόγια. Θέλουμε και εμείς να παίξουμε καλά να κερδίσουμε τα επόμενα ματς, όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για εμάς τους ίδιους
».

* Ο Κοντρέρας συμπλήρωσε επτά κάρτες στο χθεσινό ματς και ο Σάντος αποφάσισε ο παίκτης να εκτίσει στις δύο αγωνιστικές που απομένουν (με Καβάλα και Εργοτέλη στην Τούμπα) την ποινή του.

Μαχαίρι!

Μαχαίρι!Την αναστολή κάθε χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον ΟΠΑΠ ανακοίνωσε, ως διοικητική ποινή για τα τελευταία κρούσματα βίας στο ποδόσφαιρο, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής. «Ο ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει αυτή την αθλιότητα» είπε -χαρακτηριστικά- και πρόσθεσε ότι περιμένει την ΕΠΟ και τους ιθύνοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της Πολιτείας, μετά τα κρούσματα βίας που έχουν σημειωθεί στα γήπεδα που πραγματοποιούνται οι τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, και την οποία γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Όπως γίνεται αντιπληπτό, εάν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, τότε θα πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα στις ομάδες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, οι οποίες θα χάσουν ένα μέγαλο μέρος από τα έσοδά τους.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου, ο Πάνος Μπιτσαξής είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Π.Γερουλάνο. Ο τελευταίος είχε επικοινωνία χθες το βράδυ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον είχε ενημερώσει για την απόφαση αυτή.

Ο κ.Πιλάβιος δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει το καταστατικό, το οποίο –πλέον- θα προβλέπει βαρύτερες ποινές, σε σύγκριση με αυτές που ισχύουν σήμερα.

Ένα από τα νέα μέτρα είναι και η θέσπιση ενός κώδικα διοικητικών ποινών, κάτι που ισχύει και στις υπόλοιπες ανώνυμες εταιρείας. Αυτός θα καταρτιστεί από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, αυτόν της προστασίας του πολίτη και αυτόν της ανάπτυξης.

Μάλιστα, θα προβλέπεται ακόμη και το κλείσιμο μιας ΠΑΕ σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων βίας.

«Οι Έλληνες παρακολουθούν με οργή και αγανάκτηση την τελευταία πράξη των αναξιόπιστων πρωταθλημάτων. Μιλήσαμε με όλους του φορείς, αλλά δυστυχώς και ο διάλογος και οι συμφωνίες κυρίων κατέρρευσαν. Όλα αυτά μας αναγκάζουν να πούμε ότι η βία δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί με τα λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Ο κ.Μπιτσαξής ξεκαθάρισε ότι αναστέλονται ακόμη και τα έσοδα των ομάδων που προέρχονται από διαφημίσεις του ΟΠΑΠ. Όχι, όμως, και η οικονομική στήριξη του ΟΠΑΠ στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Για να άρει την απόφασή της αυτή η Πολιτεία, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμου ξεκαθάρισε πως πρέπει να διαπιστώσει ότι οι ομάδες έχουν λάβει τις αποφάσεις αυτές που θα εξαφανίσουν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα και τόνισε ότι θα λάβει υπόψη ορισμένα σημεία:

Πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού, βάσει της οποία θα μπορεί η ΕΠΟ να παρεμβαίνει και να αποφασίζει την οριστική διακοπή αλλά και την αναβολή ενός αγώνα. Να ληφθούν μέτρα τα οποία και θα βαραίνουν αποκλειστικά τις ομάδες για τη συμπεριφορά των οπαδών τους. Τέλος, θα πρέπει να λάβουν οι φορείς μέτρα τα οποία θα πείθουν ότι η αθλητική δικαιοσύνη απονέμεται με αξιόπιστο τρόπο. "Είναι μη ποινές", σχολίασε ο κ.Μπιτσαξής για τις ποινές που επιβάλλονται.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί -τελικά- το "ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως τόνισε ο κ.Μπιτσαξής. "Υπάρχουν αρκετά κενά. Δεν έχουμε πεισθεί ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί κάτω από τις παρούσες συνθήκες", δήλωσε.

ΑΕΚ: Τζεμπούρ, Νέμεθ και Γιάχιτς εκτός

ΑΕΚ: Τζεμπούρ, Νέμεθ και Γιάχιτς εκτόςΑρκετά ήταν τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο. Πιο συγκεκριμένα οι Τζεμπούρ, Νέμεθ και Γιάχιτς έκαναν θεραπεία. Παράλληλα τρέξιμο έκαναν οι Παυλής, Κουτρομάνος και Γεωργέας, ενώ το ατομικό του πρόγραμμα ακολούθησε ο Σάχα.

Ο Τζεμπούρ, έχει υποστεί κάκωση στον ώμο και για προληπτικούς λόγους δεν προπονήθηκε, ενώ οι Νέμεθ και Γιάχιτς έχουν κακώση στον δεξί μηρό με αποτέλεσμα να κάνουν θεραπεία.

Όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν κόντρα στους «κυανέρυθρους» ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν τρέξιμο και στη συνέχεια έκαναν ασκήσεις με μπάλα και σουτ.

Η επόμενο προπόνηση είναι προγραμματισμένη για την Μεγάλη Τρίτη στις 11 το πρωί και είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: «Το μήνυμα ελήφθη»

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: «Το μήνυμα ελήφθη» Ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος εξέδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα με την οποία επιτίθεται κατά του Γιώργου Δαλούκα με αφορμή τα σφυρίγματα του διαιτητή στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ηρακλή. «Το μήνυμα ελήφθη», αναφέρει αυτή και καταλήγει με αφορμή τις δηλώσεις του τερματοφύλακα της ομάδας, Ζαφειρόπουλου κατά του διαιτητή.

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει ότι με απόφαση της διοίκησης θα του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο δέκα ευρώ, διότι τούτος όφειλε να γνωρίζει, ότι στην Ελλάδα των πέντε τελευταίων αγωνιστικών οι τυφλοί βλέπουν και οι ανάπηροι δεν περπατούν απλά, αλλά γίνονται Ολυμπιονίκες», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος, επισημάναμε - αρκετές φορές είναι η αλήθεια- παράπονά μας από την, τουλάχιστον εχθρική, αντιμετώπιση που τύγχανε η ομάδα μας από τους ανθρώπους, που για ενενήντα λεπτά σε κάθε παιχνίδι ήταν υπεύθυνοι να εφαρμόζουνε, θεωρητικά πάντα σε ό,τι αφορά την ομάδα μας, τους κανόνες του. Οι κουβέντες έγιναν φωνές και ακολούθως κραυγές από μέρους μας, αλλά μάταια. Κερδίσαμε την συμπάθεια των φιλάθλων με ότι υπέστημεν, αλλά την απόλυτη αδιαφορία και περιφρόνηση αυτών, που θεσμικά, είχαν λόγο και δύναμη να δώσουνε λύση.

Είμαστε δυσάρεστοι στη SUPERLEAGUE. Το δικό μας ήθος και η φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό από αυτό που θα «έπρεπε». Μήνυμα ελήφθη. Θα γίνουμε σοφότεροι.

Σεβασμό στην αξιοπρέπεια μας ΚΑΙ ΜΟΝΟ, αποτελεί η εν λόγω αναφορά μας στον διαιτητή με τους περισσότερους ορισμούς φέτος στην Superleague. Ο εν λόγω, και ενώ δεν είδε «το πέναλτι του αιώνα» στον αγώνα κυπέλλου της Καβάλας , επιβραβεύτηκε με νέο ορισμό εχθές ( μέσα σε τέσσερις μέρες δηλαδή) για να επαναλάβει τα ίδια. Εφάρμοσε τους ιδιαίτερους κανόνες που ισχύουν φέτος για την ομάδα μας, καθώς είναι προφανές ότι το «γκρέμισμα» ποδοσφαιριστή στην περιοχή και ενώ τούτος κινείται για γκολ, δεν είναι πέναλτι ΠΟΤΕ υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, (και δεν ξεχνούμε κύριε Δαλούκα τους ίδιους ιδιαίτερους κανόνες που εφαρμόσατε και στη Λιβαδειά), ενώ με τους ίδιους ιδιαίτερους κανόνες, έμεινε η ομάδα μας με δέκα παίκτες.

Έτσι, με την πιστή εφαρμογή των ιδιαίτερων αυτών κανόνων (και άλλων που για οικονομία χώρου και μόνο αποσιωπούμε), διασφαλίστηκε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν η τελευταία ομάδα που έφυγε ηττημένη από το Καυτατζόγλειο για φέτος.

Η ομάδα μας, την χρονιά που διανύουμε, κυνηγήθηκε και συκοφαντήθηκε, όσο καμία άλλη. Εισπράξαμε, χωρίς να το αξίζουμε, τον ψόγο της ομάδος προκαθορισμένων αποτελεσμάτων. Η ηγεσία του αθλητισμού δεν τολμά να δημοσιοποιήσει τα πλήρη στοιχεία που της διαβιβάστηκαν από την FIFA. Φοβάται.

Οι υποθέσεις θα τεθούν στο αρχείο, λόγω ελλείψεως στοιχείων και η κοινή γνώμη δεν θα μάθει ποτέ, ούτε πληροφοριακά, ποιοι και που ήταν ή όχι εμπλεκόμενοι. Πιστεύουμε δικαίως, γιατί αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν, αλλά και εάν συμβαίνουν δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Ως εκ τούτου, δεν συμμεριζόμαστε τις δηλώσεις του αθλητή της ομάδας μας κυρίου Ζαφειρόπουλου, περί αναξιόπιστου πρωταθλήματος. Ούτε τις δηλώσεις του για να προσέξει κανείς τα αποτελέσματα της υπόλοιπης χθεσινής αγωνιστικής.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει ότι με απόφαση της διοίκησης θα του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο δέκα Ευρώ, διότι τούτος όφειλε να γνωρίζει, ότι στην Ελλάδα των πέντε τελευταίων αγωνιστικών οι τυφλοί βλέπουν και οι ανάπηροι δεν περπατούν απλά, αλλά γίνονται Ολυμπιονίκες.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES