27 Μαρ 2010

Λήστεψαν τον Ντάτολο

Λήστεψαν τον ΝτάτολοΘύματα ένοπλης ληστείας με καλάσνικοφ! έπεσαν ο Χεσούς Ντάτολο και ο Ραούλ Μπράβο στο σπίτι του Αργεντίνου στην Βούλα. Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού συναντήθηκαν στο σπίτι του Ντάτολο για να παρακολουθήσουν από δορυφορικό κανάλι τον αγώνα Νάπολι-Γιουβέντους και Ρεάλ-Χετάφε.

Στην μεζονέτα στην οποία μένει ο Ντάτολο και έμενε παλαιότερα ο Ζίκο, βρισκόταν και η κοπέλα του Ντάτολο η οποία άκουσε ένα θόρυβο στον κάτω όροφο που επικοινωνεί με το γκαράζ, χωρίς ωστόσο να δώσουν σημασία. Λίγο αργότερα ακούστηκαν πάλι θόρυβοι και οι δύο παίκτες κατέβηκαν κάτω να δούνε τι συνέβη. Εκεί είδαν ότι το σπίτι είχε παραβιαστεί. Ο Ντάτολο προσπάθησε να τους επιτεθεί αλλά οι ληστές είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και κρατούσαν καλάσνικοφ.

Μόλις οι ληστές κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί οδήγησαν υπό την απειλή των όπλων τους δύο συμπαίκτες του Ολυμπιακού στο σαλόνι και τους αφαίρεσαν το χρυσό ρολόι του Ντάτολο, 2.000 ευρώ ενώ τους υποχρέωσαν να παραδώσουν τις πιστωτικές κάρτες.

Μετά οι ληστές αποχώρησαν όπως μπήκαν στο σπίτι και οι παίκτες επικοινώνησαν με την αστυνομία και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Λίγη ώρα αργότερα έφθασε η αστυνομία για να πάρει τις καταθέσεις τους, ενώ ο Ντάτολο μετά το σοκ ήθελε να φύγει από την Ελλάδα.

Οι αρμόδιοι τον καθησύχασαν και ήρθαν σε συννενόηση με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να τοποθετηθούν στο σπίτι συστήματα ασφαλείας και σύστημα συναγερμού.

Ο Αργεντίνος θα μείνει σε ξενοδοχείο για λίγες ημέρες μέχρι να ξεπεράσει το σοκ και μετά θα επιστρέψει στο σπίτι του. Την επόμενη μέρα στην προπόνηση οι δύο παίκτες εξιστορούσαν τι ακριβώς συνέβη στην προπόνηση της ομάδας.

Με απουσίες στην μεγάλη μάχη

Με απουσίες στην μεγάλη μάχηΠολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Νίκος Αναστόπουλος για τον κρίσιμο Κυριακάτικο αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Πας Γιάννινα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ελευθερόπουλο, Σαϊτιώτη και Μιχαλόπουλο αλλά και στους Βάντερσον και Μπουχάν οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

Παρά τα προβλήματα στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και όλοι θεωρούν πως μπορούν να κατακτήσουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς μέσα στην Θεσσαλονίκη.

Στην αποστολή για τον αγώνα είναι οι:
Ζαφειρόπουλος, Σικαλιάς, Κώτσιος, Κούσας, Κανακούδης, Μαϊστόροβιτς, Στάθης, Καζναφέρης, Αράς, Ρόβας, Σίσιτς, Μενδρινός, Ανδράλας, Τζάνης, Βαρτζιώτης, Μπακαγιόκο, Κοντογουλίδης, Ντιμπαλά.

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Σκόρερς


Σκόρερς
Σκόρερς Ομάδες Γκολ
ΠετρόγιαννηςΒολίδα14
Φλέγκας Χρ.Απόλλων Ευπαλίου14
ΠλακίδαςΑΕ Μεσολογγίου12
ΠαναγιωτόπουλοςΝαυπακτιακός11
ΠαληογιάννηςΘεσπρωτός10
ΓραμματικόπουλοςΤηλυκράτης10
ΚόκκαληςΣκουφάς Κομποτίου9
ΝάκοςΕλαιόφυρο8
Σπύρος ΘεράποςΤηλυκράτης8
ΑδραχτάςΑπόλλων Ευπαλίου8
ΓιαννάκηςΣούλι Παραμυθιάς8

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: επόμενη αγωνιστικη

Επόμενοι αγώνες

28/03

15:00

Απόλλων Πάργας-Βολίς

28/03

15:00

Ελαιόφυτο-Πρέβεζα

28/03

15:00

Τηλυκράτης Λευκάδας-Ναυπακτιακός Αστέρας

28/03

15:00

Ανατολή-Σκουφάς Κομποτίου

28/03

15:00

Απόλλων Ευπαλίου-Οδυσσέας ΕΑΣ

28/03

15:00

Αστήρ Ρόκας-Αναγέννηση ¶ρτας

28/03

15:00

Λευκίμη-Προοδευτική Περάματος

28/03

15:00

Μεσολόγγι-Θεσπρωτός

28/03

15:00

Σούλι Παραμυθιάς-Αραχθος Παχυκαλάμου

Β’ Εθνική: Ντέρμπι, τι άλλο;

Β’ Εθνική: Ντέρμπι, τι άλλο;Είναι τόσο μικρές οι διαφορές τόσο αγωνιστικά, όσο και βαθμολογικά των περισσότερων ομάδων της Β’ Εθνικής, που δεν περνάει εβδομάδα δίχως ντέρμπι. Το παιχνίδι ανάμεσα σε Εθνικό και Πανσερραϊκό «κλέβει την παράσταση» στο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής. Την Κυριακή στις 15:00 oι γηπεδούχοι ελπίζουν να κάνουν στο Ελληνικό ένα αποφασιστικό βήμα που θα τους φέρει σε θέση ισχύος ενόψει πλέι οφ. Τον ίδιο στόχο έχουν και οι Σερραίοι, με την ομάδα να παρουσιάζει βελτιωμένο πρόσωπο τον τελευταίο καιρό και να δείχνει ότι μπορεί να προλάβει το «τρένο» της ανόδου.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Βόλου δοκιμάζεται μια ήμερα νωρίτερα στην Καισαριανή από τον Εθνικό Αστέρα, που θέλει τη νίκη ώστε να μην μπλέξει σε βαθμολογικές περιπέτειες. Την ίδια ημέρα και ώρα ο ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» έχει απόλυτη ανάγκη τους τρεις βαθμούς, αλλά και μια καλή εμφάνιση απέναντι στον Πιερικό ώστε να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις από τη βαριά ήττα με 3-0 από την Ηλιούπολη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ντέρμπι δεν υπάρχουν όμως μόνο στην κορυφή αλλά και στην ουρά της βαθμολογίας. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στο Αιγάλεω, που βρίσκεται στην τελευταία θέση, κόντρα στον Ιωνικό, που βρίσκεται και αυτός χαμηλά και χρειάζεται οπωσδήποτε το «τρίποντο».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 27/03 (15:00)

Εθνικός Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου
ΟΦΗ-Πιερικός

Κυριακή, 28/03 (16:00)

Δόξα Δράμας-Ρόδος
Αναγέννηση Καρδίτσας-Θρασύβουλος
Εθνικός-Πανσερραϊκός
Αιγάλεω-Ιωνικός
Κέρκυρα-Καλαμάτα
Παναιτωλικός-Αγροτικός Αστέρας
Διαγόρας-Ηλιούπολη

Η επόμενη αγωνιστική (28η):

Τετάρτη, 31/03 (16:00)

Ρόδος-Εθνικός
Θρασύβουλος-Αιγάλεω
Ιωνικός-Εθνικός Αστέρας
Καλαμάτα-Ιωνικός
Ολυμπιακός Βόλου-ΟΦΗ
Αγροτικός Αστέρας-Ηλιούπολη
Πιερικός-Διαγόρας
Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Δράμας (17:30)
Πανσερραϊκός-Κέρκυρα (19:00)

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Η προϊστορία του αγώνα

Εικοσιεπτά (27) φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ο ΑΟ Κέρκυρα και η Καλαμάτα, που θα βρεθούν αντιμέτωποι την ερχόμενη Κυριακή, για την 27η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Σε αυτές τις αναμετρήσεις του παρελθόντος, που ήταν για τα Πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ Εθνικής, οι «Φαίακες» είχαν έντεκα νίκες και η «Μαύρη Θύελλα» εννέα, ενώ τα υπόλοιπα επτά ματς είχαν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ, υπερτερούν οι Κερκυραίοι με 29-28.
Πιο αναλυτικά:

Περίοδος 1969-1970 (Β’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-2
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 2-1

Περίοδος 1970-1971 (Β’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 0-1

Περίοδος 1971-1972 (Β’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0

Περίοδος 1985-1986 (Γ’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0

Περίοδος 1986-1987 (Γ’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0

Περίοδος 1987-1988 (Γ’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 2-1

Περίοδος 1989-1990 (Γ’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0

Περίοδος 1992-1993 (Γ’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 6-2

Περίοδος 2002-2003 (Β’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0

Περίοδος 2003-2004 (Β’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 0-2

Περίοδος 2005-2006 (Β’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-4
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 0-2

Περίοδος 2007-2008 (Β’ Εθνική):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 2-1

Περίοδος 2008-2009 (Β’ Εθνική):
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1

Περίοδος 2009-2010 (Β’ Εθνική):
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 0-1

Χρήστος Γραμμένος

Ιταλικά σενάρια για Μπλάκμπερν και Σισέ

Ιταλικά σενάρια για Μπλάκμπερν και ΣισέΗ καλή χρονιά που πραγματοποιεί ο Τζιμπρίλ Σισέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα ευρωπαϊκά βλέμματα, εξ ου και το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπλάκμπερν για τον Γάλλο. Συγκεκριμένα, ιταλικά σενάρια θέλουν την αγγλική ομάδα να εξετάζει την περίπτωση του επιθετικού του «τριφυλλιού».

Σύμφωνα με το calcionews24.com, ο Σαμ Αλαρντάις, τεχνικός των «Ρόδων», θέλει επειγόντως έναν επιθετικό και ο Τζιμπρίλ Σισέ βρίσκεται ψηλά στη λίστα του. «Η προτεραιότητα για την επόμενη σεζόν είναι ένας φορ. Σε όλο το πρωτάθλημα είχαμε πρόβλημα στο γκολ», είπε στον αγγλικό Τύπο ο Αλαρντάις. Παρ’ ότι δεν αναφέρθηκε στο όνομα του Σισέ, η ιταλική ιστοσελίδα θεωρεί ότι δύο παίκτες απασχολούν έντονα τον τεχνικό της Μπλάκμπερν. Πρόκειται για τον Ίβιτσα Όλιτς της Μπάγερν Μονάχου, αλλά και για τον Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού.

Πρωταθλητής στους Νέους ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής στους Νέους ο ΟλυμπιακόςΗ ομάδα Νέων (Κ-21) του Ολυμπιακού κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, ύστερα από τη νίκη της με σκορ 3-0 επί της Ξάνθης, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Κρητικός (23’), Νικλητσιώτης (34’) και Διαμαντάκος (89’) πέτυχαν τα τέρματα των «ερυθρολεύκων».

Μια επιτυχία που πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα από τους παίκτες και τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Αλέκο Αλεξανδρή, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο των Πειραιωτών τους επανέφερε στην κορυφή. Τα δύο ματς που απομένουν με Πανθρακικό και Άρη έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Χτύπησε ο Σοϊλέδης!

Μετρίασε την επιτυχία ο τραυματισμός του Σοϊλέδη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα στο αριστερό του πόδι. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί με ασφάλεια μία από τις επόμενες ημέρες, όταν θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

ΠΑΟ: Με Σαριέγκι για να περάσει από το Περιστέρι

ΠΑΟ: Με Σαριέγκι για να περάσει από το ΠεριστέριΜε νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα τον Γιόσου Σαριέγκι αναμένεται να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ατρόμητο. Παρ’ ότι ο Νίκος Νιόπλιας δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, είδε με ικανοποίηση τον Βάσκο αμυντικό να βγάζει το πρόγραμμα της προπόνησης δίχως να αισθανθεί ενοχλήσεις. Επίσης, στο αρχικό σχήμα αναμένεται να διατηρηθεί και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλός.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Κώστας Κατσουράνης θα επανέλθει στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Μάλιστα, στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο Έλληνας μέσος είχε πετύχει δύο γκολ και στον Παναθηναϊκό ευελπιστούν να επανέλθει πάλι ξανά στα γκολ με το «συγκρότημα» του Γιώργου Δώνη. Οι υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας μοιάζουν καπαρωμένες από τους Τζόρβα, Βύντρα, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Λέτο και Σισέ.

Τη νίκη ζήτησε επιτακτικά ο προπονητής του «τριφυλλιού», Νίκος Νιόπλιας, από τους παίκτες του. Όπως τόνισε συγκεκριμένα: «Δίνουμε κομβικό παιχνίδι την Κυριακή. Το παίρνουμε και είμαστε αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Επειδή το ματς είναι καθοριστικό, όποιος δεν είναι 100% έτοιμος να μου το πει. Και 99% καλά να είναι, δεν θα παίξει»! Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, πρόσθεσε: «Παίζουμε στην Αθήνα, σε έναν καλό αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα. Πρέπει όταν μπούμε στο γήπεδο να είμαστε σοβαροί για να κερδίσουμε».
Ο Έλληνας τεχνικός ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τον τρόπο που δέχθηκε η ομάδα του το γκολ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις καθυστερήσεις του αγώνα και γι’ αυτό το λόγο τους έκοψε το ρεπό του Σαββάτου. «Δεν επιτρέπεται για μια ομάδα επιπέδου του Παναθηναϊκού να δέχεται τέτοιο γκολ. Ήταν φθηνό! Πέντε - έξι παίκτες ήσασταν σε λάθος θέση και λειτουργήσατε αδικαιολόγητα» είπε στους παίκτες του.

Αργούν τα μεταγραφικά και ο Σκόκο

Η αγωνιστική χρονιά για τον Παναθηναϊκό πλησιάζει προς το τέλος της και ήδη οι μεταγραφικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει στην Παιανία. Έντονα ακούγεται το όνομα του Νάτσο Σκόκο, αφού έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον Αργεντινό. Ειδικά αν ο Σαλπιγγίδης φύγει (όπως όλα δείχνουν) ο αστέρας της ΑΕΚ βρίσκεται ψηλά στην πράσινη λίστα. Ένα άλλο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Δανού στόπερ της Φιορεντίνα, Κρόλντρουπ. Το συμβόλαιο του με τους «βιόλα» λήγει το καλοκαίρι και αν δεν βρει κάτι ενδιαφέρον, το ενδιαφέρον των «πρασίνων» θα επισημοποιηθεί.
Πάντως, ο Κώστας Αντωνίου διαμηνύει ότι τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας θα τον απασχολήσουν μετά τις 24 Απριλίου, ημέρα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου με τον Άρη (σε περίπτωση που τελικά προκριθεί το «τριφύλλι»).

Καρεμπέ: «Έτοιμος να γυρίσω στον Ολυμπιακό»

Καρεμπέ: «Έτοιμος να γυρίσω στον Ολυμπιακό»Θετικός παρουσιάστηκε στο ενδεχόμενο να γίνει τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» μέσος ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες ότι θα αναλάβει τη θέση που είχε αφήσει κενή με τη φυγή του ο Ίλια Ίβιτς και όπως δήλωσε στην εφημερίδα ‘Πρωταθλητής’: «Είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φτάσει στις δέκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Καρεμπέ:

«Παραμένω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είμαι πρεσβευτής της ΦΙΦΑ στην Ωκεανία. Επίσης, είμαι τηλεοπτικός σύμβουλος στην Γαλλία για την Οrange TV Sport. Σαφώς και παρακολουθώ τον Ολυμπιακό και ενημερώνομαι για όλα τα θέματα. Ξέρω ότι έχει αλλάξει πολλούς προπονητές και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος παρότι νίκησε τον ΠΑΟ. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα και όταν παίζει ο Ολυμπιακός, βλέποντας τα παιχνίδια, ευχόμουν να ήμουνα εκεί δίπλα στους παίκτες για να τους πω πως θα αποφύγουν κάποια λάθη που δεν θα έπρεπε να γίνουν. Είδα τους αγώνες με την Μπορντό.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και στα δύο παιχνίδια. Δυστυχώς όμως όταν τίθεται θέμα ταπεραμέντου, συγκέντρωσης και υψηλού επιπέδου, δεν γίνεται να αφήνεις ούτε ένα εκατοστό περιθωρίου στον αντίπαλο. Φάνηκε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν τις δυνάμεις το διαρκές πρέσινγκ όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά το ρόστερ δεν υπήρχε αυτή την χρονιά μια σωστή ακολουθία πραγμάτων με συνέπεια να μην υπάρχει καλή οργάνωση παιχνιδιού
».

Τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός στόχων;

«Κατά την άποψη μου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει τα ματς με σκοπό να κερδίσει όλους τους τίτλους. Δεν έγινε σωστή αξιολόγηση των αγώνων και αυτό φάνηκε από τις απώλειες που είχε με τις θεωρητικά μικρές ομάδες. Μερικές φορές χρειάζεται να κάνεις έναν προγραμματισμό όσον αφορά στο πως θα κατανείμεις τις δυνάμεις σου σε μια σειρά αγώνων. Σίγουρα υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί και απώλειες παικτών που δυσκόλεψαν το έργο των προπονητών, όμως πρέπει να γίνεται αυτή η αξιολόγηση.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση ενός προπονητή με προσωπικότητα και είναι σημαντικό να τον βρει. Αυτός είναι που θα καθοδηγήσει σωστά τους παίκτες και κατά συνέπεια την ομάδα του στη νίκη. Αυτός είναι που θα τους μιλάει καθημερινά με όλα όσα έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτός πρέπει να κάνει τους παίκτες να σκέφτονται και να αναπνέουν μόνο για τη νίκη
».

Tι λείπει από τον Ολυμπιακό για να γίνει η νέα... Λιόν του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου;

«Ο Ολυμπιακός έχει ένα εκπληκτικό γήπεδο, φοβερές εγκαταστάσεις, ένα πολύ μεγάλο φαν κλαμπ με εκατομμύρια οπαδούς και έναν πανίσχυρο πρόεδρο. Η επιτυχία είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα πρέπει να είναι εργαλεία της μηχανής. Όλα τα μέρη πρέπει να είναι καλά για να λειτουργήσει σωστά η μηχανή. Αν γίνει αυτό, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει νέα Λιόν».

Σε περίπτωση που συνεργαζόταν με τον Ολυμπιακό τι θα έφερνε στην ομάδα;

«Mόνο και μόνο που το όνομα μου ακούγεται ανάμεσα στους υποψήφιους για να αναλάβω αυτή τη θέση στον Ολυμπιακό με κάνει υπερήφανο. Στο παρελθόν είχα συζητήσει με τον πρόεδρο να αναλάβω αλλά δεν προχώρησε. Αν μου γινόταν πρόταση θα την αποδεχόμουν ευχαρίστως. Είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία. Για μένα είναι μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φθάσει όχι μόνο στην Ακρόπολη αλλά και στις δέκα καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πιστεύω ότι με την πείρα μου και το δίκτυο γνωριμιών μου μπορώ να βοηθήσω. Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να πάρει την απόφαση και να με εμπιστευθεί. Θα χαρώ πολύ να την αποδεχθώ άμεσα αν μου το ζητήσει».

Τι θα πρότεινε στην διοίκηση; Ποιο το σκεπτικό του για τις μεταγραφές;

«Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ολυμπιακός. Πρέπει να μάθει από τα λάθη αυτής της χρονιάς αλλά κυρίως πρέπει να δράσει άμεσα και συνετά για το μέλλον. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει καλύτερα από ότι πήγε την φετινή σεζόν. Τι θα συζητούσα με τον πρόεδρο; Θα συζητούσα για τις δυνατότητες και τα συν-πλην κάθε παίκτη ξεχωριστά με σκοπό να σπρώξουμε την ομάδα στο επόμενο επίπεδο.
Θα κάνουμε μία καταγραφή των παικτών και κατά πόσο αυτοί οι παίκτες ταιριάζουν στην ομάδα και στο σύστημα που θέλει να επιβάλει ο προπονητής. Θεωρώ ότι η δουλειά πρέπει να γίνεται σε μία όμορφη ατμόσφαιρα με πολλά μίτινγκ μεταξύ των εμπλεκομένων ανθρώπων. Πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία την οποία είναι υποχρεωμένοι να την εμπεδώσουν όλοι. Αφού συμβεί αυτό έπονται οι μεταγραφές. Στη χώρα σας υπάρχει ταλέντο. Όσον αφορά τους ξένους πρέπει να έχει στο δυναμικό παίκτες παγκόσμιας κλάσης από άλλες χώρες και αυτό είναι μία πρόκληση για όλους
».

Το… θαύμα της ενοποίησης!

Το… θαύμα της ενοποίησης!Για την ταλαιπωρημένη ΑΕΚ των τελευταίων 17 μηνών, αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες μοιάζει με θαύμα! Η ομάδα γεννάει όνειρα κι ελπίδα στον κόσμο για την δεύτερη θέση, η διοίκηση ασχολείται με όλα τα τρέχοντα θέματα και οι μέτοχοι πληρώνουν. Επιτέλους, όλα θυμίζουν μία πραγματική ομάδα που μπορεί να κοιτάξει το μέλλον. Εδώ και καιρό η εταιρία ΑΕΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα έμοιαζαν να… βαδίζουν σε παράλληλους δρόμους.

Ομάδα όμως που δεν περπατάνε όλοι πάνω στον ίδιο δρόμο, που δεν κινούνται κάτω από το έμβλημα και δεν εργάζονται για την πρόοδό της όλοι μαζί δεν έχει πιθανότητες να πετύχει. Έστω και την ύστατη στιγμή λοιπόν, λίγο πριν φτάσουμε στα play off, κάτι γίνεται. Βέβαια χάθηκαν οι μεγάλοι στόχοι της χρονιάς κι αυτό δεν το ξεχνάει κανείς. Αυτή την στιγμή όμως δεν έχει κανένα νόημα να καθόμαστε και να κλαίμε για αυτά που έφυγαν. Τώρα πρέπει μόνο να ελπίζουμε σε αυτά που θα έρθουν. Μία βόλτα στο Ολυμπιακό Στάδιο για το ματς κόντρα στον Πανιώνιο θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα που έχει ανάγκη από τον κόσμο της.

Να πάρει ακόμα μία νίκη, να… ταΐσει κι άλλο την αυτοπεποίθησή της, να διατηρήσει την καλή της ψυχολογία. Όπως όλα δείχνουν έχουμε μπροστά μας τα καλύτερα πλέι οφ που έχουν γίνει μέχρι τώρα και η ομάδα έχει τις δικές της –σημαντικές- πιθανότητες να πάρει αυτό που θέλει και τους έχει ανάγκη όλους. Μετά το τέλος της διαδικασίας υπάρχει χρόνος για να συζητήσουμε πολλά άλλα. Για την παραμονή του Μπάγεβιτς, για την πιθανότητα επιστροφής του Δημήτρη Μελισσανίδη και για πολλά άλλα.

ΠΑΟΚ: Με πέντε αλλαγές για ό,τι καλύτερο

ΠΑΟΚ: Με πέντε αλλαγές για ό,τι καλύτερο Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει αύριο (19:00-NovaSports 2) την τοπική ομάδα, με στόχο τη νίκη που θα αλλάξει το κλίμα στην ομάδα ενόψει πλέι οφ. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» γνωρίζουν καλά πως μετά τις δύο ήττες από Άρη και ΑΕΚ, ο τίτλος απομακρύνθηκε και έτσι στόχος πλέον είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης. Με πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα του θα παραταχθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης κόντρα στους «βυσσινί».

Αλλαγές σε πρόσωπα και όχι στο σχήμα τις ομάδες αναμένεται να κάνει ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρουν οι Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Φωτάκης, Βιεϊρίνια και Εντίνιο. Η ΑΕΛ είναι σε ανοδική πορεία από την ημέρα που την ανέλαβε ο Παπακώστας και ο Σάντος ζήτησε από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΑΕΚ: Ενδεκάδα που κερδίζει…

Τους παίκτες που πήρανΑΕΚ: Ενδεκάδα που κερδίζει… τη νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ αναμένεται να εμπιστευτεί και πάλι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο έμπειρος τεχνικός ζήτησε την προσοχή από τους παίκτες του για να μην πεταχτεί στα σκουπίδια η σπουδαία νίκη επί του «δικεφάλου του Βορρά». Διατηρείται ο Μανωλάς στην ενδεκάδα, ενώ στην αποστολή είναι και ο Γκερέιρο που… προβληματίζει. Οικονομικές «ανάσες» από τον Νοτιά.

Τις ευκαιρίες από τα μαλλιά έχει αρπάξει ο Κώστας Μανωλάς που σταδιακά καθιερώνεται στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ. Ο νεαρός αμυντικός έχει περάσει με θετικό πρόσημο τα τεστ με Καβάλα, ΠΑΟΚ και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα είναι στους πρώτους έντεκα και στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Με μια θέση στην ενδεκάδα «φλερτάρει» και ο Σάββας Γκέντσογλου που είχε καλή παρουσία στην Τούμπα. Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Αραμπατζής, ενώ οι Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας, Γιάχιτς (δεξιά), Σκόκο, Καφές, Λεονάρντο, Μπλάνκο και Τζιμπούρ έχουν πάρει τη φανέλα των βασικών σπίτι τους.

Πάντως, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν τη δέουσα προσοχή στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Μετά από το «διπλό» στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ (με 1-0 σκορ) δεν επιτρέπεται να υπάρξει ψυχρολουσία στους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ, πόσω μάλλον, από τη στιγμή που οι «κυανέρυθροι» θα είναι ελλιπείς. Τζαβέλλας, Μπάλαμπαν, Νικολάου είναι εκτός, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ριέρα, γεγονός που μεγαλώνει τον βαθμό δυσκολίας για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου. «Προσοχή στον Κουμορτζί, στα στημένα και στις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου» είπε ο «Ντούσκο» στους παίκτες του, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριλήφθηκε ο Ρότζερ Γκερέιρο.

Ο μέσος της ΑΕΚ αποκτήθηκε με την ελπίδα να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα, αλλά δεν έχει προσφέρει ούτε τα… βασικά! Για τον Πολωνό (που έχει από τα βαρύτερα συμβόλαια στην ομάδα, ήτοι 500.000 ευρώ) υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και αν δεν καταφέρει να πείσει με την απόδοση του στα εναπομείναντα παιχνίδια της Ένωσης, θα λυθεί το συμβόλαιο του με τους «κιτρινόμαυρους».

Καλύπτονται οι τρύπες

Βελτίωση παρατηρείται καθημερινά στο οικονομικό σκέλος για την ΑΕΚ, αφού μπήκαν ήδη στο ταμείο τα 600.000 ευρώ που έστειλε ο Νίκος Νοτιάς. Τα μισά προστέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν σε εφορία και στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος θα συμβάλλει εκ νέου στη χρηματοδότηση και την επόμενη εβδομάδα προσφέροντας άλλα 700.000 ευρώ περίπου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε οι τιμές των νέων διαρκείας να παραμείνουν ως έχουν, προκειμένου ο κόσμος να σταθεί σύμμαχος και στο πλευρό της νέας διοίκησης. Ο πρόεδρος, Σταύρος Αδαμίδης, ζήτησε από τους υπευθύνους του εμπορικού τμήματος να μην υπάρξουν αυξήσεις στα διαρκείας ενώ αναμένεται να υπάρξουν και νέα ελκυστικά πακέτα.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES