8 Απρ 2010

Πρόκριση δια περιπάτου

Πρόκριση δια περιπάτουΗ Βολίδα επικράτησε εύκολα της ΑΕ Μικρασιατών με 4-0 στην 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας.
Η ομάδα του Ρομπέρτο Μπολάνο πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα αφού επέβαλλε από την αρχή το ρυθμό της, ήταν σαφώς ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο κι έφτασε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στην επιβλητική νίκη – πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν για 20 λεπτά μέχρι να ανοίξει το σκορ κι από εκεί και πέρα δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.
Η εικόνα του αγώνα
6’ Εκτέλεση φάουλ του Αρμένη από πλάγια η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
20’ ΓΚΟΛ 1-0…Βαθιά μπαλιά του Αρμένη στην πλάτη της άμυνας ο Σπίνουλας με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη φάση αυτή ο σκόρερ τραυματίστηκε από προβ9ολή αμυντικού και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε.
31’ Σε αντεπίθεση ο Σαββίδης πλάσαρε τον Ζάχο στέλνοντας τη μπάλα άουτ
34’ Ο Σπίνουλας έβγαλε την πάσα στον Γκερέκο που από πλάγια θέση έκανε το σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
37’ Ο Γκερέκος από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή αστοχεί απελπιστικά
38’ ΓΚΟΛ 2-0 … Στη μπαλιά – τρύπα του Στρατηγού ο προωθημένος Πάγκαλης έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας
44’ ΓΚΟΛ 3-0…Ο Αξιούργος έχοντας λάθος τοποθέτηση στην εκτέλεση κόρνερ του Στρατηγού, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του
65’ ΓΚΟΛ 4-0…Ο Γκερέκος έκλεψε από τον Τζώρτζη και γύρισε στον Στρατηγό που με προβολή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα
80’ Ο Κίτσιος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε πάνω από την εστία του Ζάχου
Απαρατήρητο πέρασε το διαιτητικό τρίο Τσιάκος, Ζωγράφος, Κιάπες (Θεσπρωτίας).
ΒΟΛΙΔΑ: Ζάχος, Λυκόκας, Αρμένης (60’ Ευθυμίου), Πάγκαλης (63’ Μικάλεφ), Κονισπολιάτης, Δούσης, Σκολαρίκης Κ, Γκερέκος, Σπίνουλας (41’ λτ Σουπιώνης), Στρατηγός, Βρακάς
ΑΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ: Χρυσοστόμου, Ραγιάς (44’ λτ Μπάφας), Ναβράζογλου Ι, Αξιούργος (78’ Ναβράζογλου Αν), Κουμπής, Σαββίδης, Τζώρτζης, Σιδέρης, Μωραίτης, Κίτσιος, Ναβράζογλου Α(70’ Ναβράζογλου Συμ)

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου
ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ 2-4 πεν (2-2)
ΚΑΣΤΩΡ - ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ            5-0

Η Βολίδα θα αντιμετωπίσει στις 28 Απριλίου την ομάδα που θα προκριθεί από την αναμέτρηση Εθνικός Βατερού - Κάστωρ

ΟΣΦΠ: Πρόβλημα και με Όσκαρ

ΟΣΦΠ: Πρόβλημα και με ΌσκαρΈνας ακόμη αγωνιστικός πονοκέφαλος για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς εν όψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Ο Όσκαρ, που προοριζόταν για το βασικό σχήμα των «ερυθρολεύκων», αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στη δεξιά ποδοκνημική από την προπόνηση της Πέμπτης και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Λεντέσμα, ο οποίος λόγω μίας κάκωσης στο αριστερό γόνατο ακολουθεί θεραπεία.

Υπενθυμίζεται πως Μαρέσκα, Πάντος και Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι τιμωρημένοι, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Ζαϊρί και Λεονάρντο είναι τραυματίες, ενώ Λούα Λούα και Ντάτολο είναι περιθωριοποιημένοι, τουλάχιστον και για την τρέχουσα εβδομάδα.

Στην προπόνηση της Πέμπτης οι Μέλμπεργκ και Ντουντού ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ζαϊρί έκανε θεραπεία στην πισίνα και ο Λεονάρντο ακολούθησε το πρώτο μέρος του προγράμματος της ομάδας ακολουθώντας στη συνέχεια πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

«Κριτήριο» τα play-offs

«Κριτήριο» τα play-offsΗ πορεία του Ολυμπιακού στη διαδικασία των play-offs θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις όσον αφορά - κυρίως - το μεταγραφικό κομμάτι. Αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να πάρουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, θα καθοριστεί ανάλογα το μπάτζετ της ομάδας.

Τα 10 εκατ. ευρώ που αναμένεται να μπουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα 7-8 εκατ. ευρώ που θα πάρουν οι «ερυθρόλευκοι» από την UEFA στο τέλος της σεζόν, συν τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας του καλοκαιριού αλλά και τους χορηγούς (έχουν προεισπραχθεί μόνον τα τηλεοπτικά της επόμενης σεζόν και ενός χορηγού) συνθέτουν ένα σημαντικό ποσό, αλλά υπάρχουν και υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Να σημειωθεί ότι για να λειτουργήσει ο σύλλογος την επόμενη σεζόν χρειάζονται περίπου 40 εκατομμύρια. Το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου συνδέεται με την άδεια που πρέπει να πάρουν οι Πειραιώτες από την UEFA για να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την νέα αγωνιστική περίοδο.

Όσον αφορά το θέμα προπονητή, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οι διοικούντες τον Ολυμπιακό θα κινηθούν για να συμφωνήσουν με τον άνθρωπο που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Στην κορυφή της σχετικής λίστας παραμένει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού ο Σωκράτης Κόκκαλης φέρεται να έχει ανάψει μόνο για εκείνον το «πράσινο φως». Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή και να έχουν συμφωνήσει σε αρκετά ζητήματα, όμως απομένει η τελική συνάντηση του Ισπανού με τον πρόεδρο ή τον Γιάννη Χρυσικόπουλο το επόμενο διάστημα.

Μετά το τέλος των play-offs θα τεθούν επί τάπητος όλες οι μεταγραφικές υποθέσεις των «ερυθρολεύκων», όπως και οι αποχωρήσεις των παικτών, είτε λήγουν τα συμβόλαιά τους είτε όχι.

* Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή ο Λούα Λούα και ο Ντάτολο να επιστρέψουν κανονικά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού.

* Στον Ολυμπιακό φέρεται να προτάθηκε ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπόκα Τζούνιορς και στην Αργεντινή εκτιμούν ότι σύντομα θα φύγει από την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός γηπεδούχος στον τελικό

Ο Παναθηναϊκός γηπεδούχος στον τελικό Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη στις 24/4 στο ΟΑΚΑ, αφού έγινε η σχετική κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ το πρωί της Πέμπτης. Πλέον αναμένεται τις επόμενες ημέρες και η σύσκεψη της διοργανώτριας αρχής με τις ομάδες για να καθοριστούν και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση: «Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη στις 24/4 στο ΟΑΚΑ, αφού έγινε η σχετική κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ το πρωί της Πέμπτης. Πλέον αναμένεται τις επόμενες ημέρες και η σύσκεψη της διοργανώτριας αρχής με τις ομάδες για να καθοριστούν και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες».

Νταμπλ και στόπερ!

Νταμπλ και στόπερ!Πολύ κοντά στην κατάκτηση του νταμπλ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ύστερα από την πρόκριση που πήρε στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ. Οι «πράσινοι» χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό της 24ης Απριλίου, όταν θα αντιμετωπίσουν τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Το «τριφύλλι» προκρίθηκε για 28η φορά στον τελικό Κυπέλλου και τρίτη την τρέχουσα δεκαετία. Μάλιστα, θα διεκδικήσει και το όγδοο νταμπλ, το πρώτο μετά τη σεζόν 2003/04, αφού κρατούν με το ένα χέρι το πρωτάθλημα.

Μέχρι τότε απομένουν δύο αγωνιστικές για το πρωτάθλημα και, όπως είχε ζητήσει ο Νίκος Νιόπλιας από τους παίκτες του, χρειάζεται να νικήσουν στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο κυριακάτικος αγώνας με τον Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, αφού ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Ο Μακεδόνας τεχνικός δεν υπολογίζει μέχρι το τέλος της σεζόν τον Σαριέγκι, ενώ εκτός θα μείνουν ο Δάρλας και ο Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στη διάθεση του 45χρονου προπονητή θα τεθεί ο Σεϊταρίδης, ο οποίος προτιμήθηκε να προφυλαχθεί στο χθεσινό ματς για να είναι έτοιμος την Κυριακή.

* «Σκληρό» ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Νικόλας Πατέρας, μέσω του Κώστα Αντωνίου. «Πες στα παιδιά συγχαρητήρια για την πρόκριση, αλλά θα πρέπει να ντρέπονται για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν», είπε ο πρόεδρος στον διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Επιμένουν οι Ιταλοί

Στην Ιταλία επιμένουν ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί σύντομα για την απόκτηση του Φιλίπ Μεξές. «Σειρήνες από την Ελλάδα για τον Μεξές», έγραψαν και υποστήριζαν ότι είναι πιθανό οι «πράσινοι» να καταθέσουν πρόταση για την απόκτησή του Γάλλου αμυντικού της Ρόμα. Ωστόσο, η υπόθεση του 28χρονου παίκτη δεν είναι εύκολη, αφού φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μίλαν και της Γιουβέντους. Επίσης, ο αγγλικός Τύπος ανέφερε ότι ο Μεξές εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Premier League και συγκεκριμένα τη Μάντσεστερ Σίτι.

Όσον αφορά τον Περ Κρόλντρουπ, φαίνεται ότι έχει το προβάδισμα να ενισχύσει την άμυνα του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» είναι δεδομένο ότι ενδιαφέρονται για τον Δανό στόπερ της Φιορεντίνα και είναι πιθανό να γίνει κίνηση πριν από τις διοικητικές εξελίξεις. Ο Παναθηναϊκός θα περιμένει τις εξελίξεις στις συζητήσεις του 31 ετών αμυντικού με την ιταλική ομάδα, αφού το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπός του Κρόλντρουπ, Ιπολίτο Γκάλοβιτς, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

* Το πρόγραμμα διάθεσης εισιτηρίων για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ηρακλής.

Άκυρος ο συναγερμός

Άκυρος ο συναγερμόςΔίχως λόγο αποδείχτηκε πως προκλήθηκε αναστάτωση από την πρόθεση των ιθυνόντων του ΠΑΣ Γιάννινα να εξετάσουν το ενδεχόμενο ένστασης της εγκυρότητας του επαναληπτικού ημιτελικού του Κυπέλλου Hellas On Line κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι Ηπειρώτες άρχισαν να… ψάχνονται όταν προέκυψε το ερώτημα αν στη 18άδα των «πρασίνων» υπάρχουν δύο παίκτες κάτω των 21 ετών, όπως ορίζει ο κανονισμός για τους αγώνες του θεσμού.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Σωτήρης Νίνης, αλλά όπως αποδείχτηκε και ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ. Ο Μοζαμβικανός μέσος έχει γεννηθεί στις 23 Ιουλίου του 1988, αλλά ο κανονισμός αναφέρει πως σαν 21χρονοι λογίζονται όλοι οι παίκτες που έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/1988.

Πάει για Ταυλαρίδη

Πάει για ΤαυλαρίδηΓια την απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη αποφάσισε να κινηθεί η ΑΕΚ, σύμφωνα με τη «SportDay» και δεν αποκλείεται τις επόμενες κιόλας ημέρες να γίνει σχετική κρούση στον 30χρονο αμυντικό. Ο υψηλόσωμος στόπερ μένει ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν και παρότι το ετήσιο κασέ του στη γαλλική ομάδα έφτανε τις 800.000 ευρώ, εκτιμάται πως με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τις 500.000 ευρώ μπορεί να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Ο Ταυλαρίδης έφυγε από τον Ηρακλή το 2001 σε ηλικία 21 ετών και αγωνίστηκε στην Άρσεναλ, την Πόρτσμουθ, τη Λιλ και τους «στεφανουά», όπου αγωνίζεται από το 2007. Φέτος έχει 6 συμμετοχές (5 σαν βασικός) στη Ligue 1, ενώ πέρυσι μετρούσε 24 παρουσίες στο πρωτάθλημα και 7 στο Κύπελλο UEFA.

Σε ό,τι αφορά στον Νίκο Λυμπερόπουλο, αναμένεται το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου να γίνει νέα συζήτηση με τον Σταύρο Αδαμίδη, στην οποία είναι πολύ πιθανό να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Παράλληλα, βελγικό δημοσίευμα ανέφερε πως ο Άρναρ Γκρέταρσον συναντήθηκε με τον Μπιάρνι Βίνταρσον, τον 22χρονο μεσοαμυντικό της Ρόζελαρ.

Μανωλάς και… Σκόκο

Μετά τη συνάντηση που είχε σε καλό κλίμα με τους Γκέντσογλου, Αραμπατζή και Παυλή για την επέκταση των συμβολαίων τους, που λήγουν το καλοκαίρι του 2011, ο Σταύρος Αδαμίδης θα έχει σήμερα ανάλογο ραντεβού με τον Κώστα Μανωλά. Ο νεαρός αμυντικός δεσμεύεται ως το 2012, αλλά πρόθεση της διοίκησης είναι να τον «δέσει» για μεγαλύτερο διάστημα με βελτιωμένες αποδοχές, όπως συμβαίνει και με τους τρεις πρώτους.

Την προσεχή Τρίτη θα γίνει συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Νάτσο Σκόκο, Παύλο Διαννή, για να προταθεί επέκταση συμβολαίου στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Είναι μάλλον απίθανο αυτός να τη δεχτεί, παρότι θα γίνει προσπάθεια για να πειστεί ότι η ΑΕΚ της επόμενης περιόδου θα είναι ανταγωνιστική, ενώ θα του γίνει πρόταση για μεγάλη αύξηση των αποδοχών του, που αυτή τη στιγμή αγγίζουν τις 600.000 ευρώ ετησίως.

Εξάλλου, προς τα τέλη του μήνα θα γίνουν οι συζητήσεις με Μαντούκα και Μπλάνκο. Ο Σταύρος Αδαμίδης πληροφορούμενος τη δυσαρέσκεια αμφοτέρων για τις συνεχείς καθυστερήσεις στις υποθέσεις τους, επικοινώνησε με τους εκπροσώπους των δύο παικτών για να τους διαβεβαιώσει πως τόσο ο Βραζιλιάνος μέσος, όσο και ο Αργεντινός φορ είναι πολύτιμοι για τη νέα ΑΕΚ, ωστόσο δεν έγινε κουβέντα για τα χρήματα, όπως και με τους Γκέντσογλου, Αραμπατζή και Παυλή. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση με τους Λαγό και Ζεράλντο, που μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο, ενώ στις 20 του μήνα ο Σταύρος Αδαμίδης θα συζητήσει με τη Λίβερπουλ για την επέκταση δανεισμού του Κρίστιαν Νέμεθ.

Συνάντηση για την εταιρεία λαϊκής βάσης

Ραντεβού του Σταύρου Αδαμίδη με τον Τάκη Κανελλόπουλο θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το απόγευμα με θέμα συζήτησης το σχέδιο του τελευταίου για τη δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης, που θα προβλέπει το άνοιγμα των μετοχών στον κόσμο της ΑΕΚ με τη σταδιακά αυξημένη συμμετοχή των φιλάθλων στις αποφάσεις της ομάδας. Στη συνάντηση παρόντες θα είναι οι πρόεδροι της ΚΑΕ, Μπάμπης Καραμανλής, της Ερασιτεχνικής, Δημήτρης Χατζηχρήστος και της Ένωσης 1924, Κυριάκος Χήνας, καθώς το σχέδιο αφορά όλα τα τμήματα του συλλόγου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Θέλει εισαγγελέα στο Παγκρήτιο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Θέλει εισαγγελέα στο ΠαγκρήτιοΤην παρουσία εισαγγελέα και ισχυρής αστυνομικής δύναμης ζήτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του αγώνα με τον Εργοτέλη για την 29η αγωνιστική στο Παγκρήτιο. Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι της ομάδας έχουν πληροφορίες για μαζική παρουσία φιλάθλων του ΟΦΗ στις εξέδρες του γηπέδου με σκοπό την δημιουργία ατμόσφαιρας εκφοβισμού.

Έτσι η διοίκηση των Ηπειρωτών ζήτησε παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης από την στιγμή που η αποστολή φτάσει στο νησί της Κρήτης μέχρι την στιγμή αναχώρησής της αλλά και παρουσία εισαγγελέα στην αναμέτρηση.

Ανάμεσα στους φιλάθλους του ΟΦΗ και του ΠΑΣ υπάρχει «άσχημο» παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα στον αγώνα μπαράζ της Ρόδου το 2001 υπήρξαν σοβαρά επεισόδια με αποτέλεσμα ένας φίλαθλος της ομάδας των Ιωαννίνων να χάσει το μάτι του.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES