2 Οκτ 2009

Αέρινος Χάμιλτον


Η καρό σημαία έπεσε στην Σιγκαπούρη με τον Λουίς Χάμιλτον να τερματίζει στην πρώτη θέση κρατώντας με ευκολία την πρώτη θέση σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
 Ο Βρετανός με McLaren Mercedes που ξεκίνησε την κούρσα από την pole position ένοιωθε την πίεση του Φέτελ αλλά ο Γερμανός μπήκε με μεγαλύτερη ταχύτητα στα Pit με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί και να υποχωρήσει στην ένατη θέση.

Έτσι ο Χάμιλτον δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την πρώτη θέση και να φτάσει τους 37 βαθμούς.Στη δεύτερη θέση υπήρξε μια έκπληξη με τον Τίμο Γκλοκ να παίρνει θέση στο βάθρο ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσε την τριάδα.

Πήραν βαθμούς οι Φέτελ, Μπάτον και Μπαρικέλο, σε αντίθεση με το δίδυμο της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν και Τζιανκάρλο Φισικέλα που τερμάτισαν εκτός οκτάδας. Εγκατέλειψαν οι Αλγκουερσουάρι, Μπουέμι, Γουέμπερ, Σούτιλ, Χάιντφελντ και Γκροζά.

Στην εκκίνηση οι πρώτες θέσεις έμειναν ως είχαν ενώ πιο πίσω ο Αλόνσο υποχωρούσε στην 6η θέση. Ο Ουέμπερ επειχήρησε ένα επικίνδυνο προσπέρασμα με αποτέλεσμα στον έβδομο γύρο οι αγωνοδίκες να τον τιμωρήσουν με την εντολή να επιτρέψει να τον προσπεράσουν οι Γκλογκ και Αλόνσο.

Στον 14ο γύρο έκανε την εμφάνιση της η κίτρινή σημαία γιατί από το μονοθέσιο του Γκλογκ έφυγε ένα κομμάτι, ενω λίγο αργότερα έκανε την εισοδό του στην πίστα και το αυτοκίνητο ασφαλείας

Ο Σούτιλ με Force India συγκρούστηκε με την BMW του Χάιντφελντ, και οι αγωνοδίκες θα συνεδριάσουν για να δουν τι έγινε στην σύγκρουση Σούτιλ-Χάιντφελντ.

Στην βαθμολογία των οδηγών ο Μπάτον αυξησε την διαφορά του απο τον ομόσταυλο του στην BRAWN GP Ρούμπεν Μπαρικέλο στους 15 βαθμούς ενώ απομένουν τρείς αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλήτη της φετινής χρονιάς.

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω δύσκολα η BRAWN Mercedes θα χάσει τον τίτλο απο την Red Bull.

Βαθμολογία οδηγών:

1.Τζένσον Μπάτον 84
2.Ρούμπενς Μπαρικέλο 69
3.Σεμπάστιαν Φέτελ 59
4.Μαρκ Ουέμπερ 51.5
5.Κίμι Ράικονεν 40
6.Λιούις Χάμιλτον 37
7.Νίκο Ρόσμπεργκ 30.5
8.Φερνάντο Αλόνσο 26

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1.Brawn Mercedes 153
2.Red Bull Renault 110.5
3.Ferrari 62
4.McLaren Mercedes 59
5.Τoyota 46.5
6.Williams Toyota 30.5
7.Renault 26
8.BMW Sauber 21

FORMULA 1 - Ανακοινώνεται ο Αλόνσο


Ανακατατάξεις θα υπάρχουν την επόμενη χρονιά για ομάδες και οδηγούς καθώς η θρυλούμενη μεταγραφή του Αλόνσο στην Ferrari θα επιφέρει ένα ντόμινο μετακινήσεων και αλλαγών στο τοπίο
Για τον Αλόνσο ήταν κοινό μυστικό μέσα στους κόλπους της F1 πως απο του χρόνου θα φορούσε τα κόκκινα της Ferrari και σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Auto, Motor und Sport».

Συγκεκριμένα πριν τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής στην Ιαπωνία οι δυο πλευρές θα επισημοποιήσουν την συνεργασία τους που θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά.

Ο Ισπανός οδηγός αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει την συνεργασία του με την Renault θεωρεί πως θα είναι το καλύτερο για αυτόν να τρέχει από του χρόνου με το κόκκινο μονοθέσιο.

Η Ferrari για να κάνει χώρο στην ομάδα για τον Αλόνσο και με ειλημμένη την απόφαση να παραμείνει και για το 2010 ο Φίλιππε Μάσα λύνει την συνεργασία της με τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Ωστόσο, ο Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 θα πρέπει να αποζημιωθεί, καθώς το συμβόλαιό του με τη Φεράρι λήγει στο τέλος του 2010. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι, μετά τη θητεία του στους «κόκκινους», ο Ραϊκόνεν θα επιστρέψει στη ΜακΛάρεν, το μονοθέσιο της οποίας οδήγησε το διάστημα 2002-06, όπου θα αντικαταστήσει τον συμπατριώτη του, Χέικι Κοβαλάινεν, ως «ομόσταυλος» του Λιούις Χάμιλτον.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ - 02/10/2009

  • DERBY
    DERBY
  • GOAL
    GOAL
  • METROSPORT
    METROSPORT
  • SCORE
    SCORE
  • SPORTDAY
    SPORTDAY
  • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΓΑΤΑ
    ΓΑΤΑ
  • ΕΞΕΔΡΑ
    ΕΞΕΔΡΑ
  • ΠΡΑΣΙΝΗ
    ΠΡΑΣΙΝΗ
  • ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
  • ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
    ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
  • ΦΙΛΑΘΛΟΣ
    ΦΙΛΑΘΛΟΣ
  • ΦΩΣ
    ΦΩΣ
  • ΩΡΑ
    ΩΡΑ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ








ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΔΕΣΜΟ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2009-2010

Μετά την Λιβαδειά... ανασύνταξη

Με την αναμέτρηση στο "Emirates" και παρά την ήττα από την Αρσεναλ, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία πεντάδα ιδιαίτερα απαιτητικών αγώνων (σε μόλις 13 μέρες) και απομένει μόνο αυτός της Λιβαδειάς, ώστε οι ερυθρόλευκοι να βουν χρόνο ηρεμίας και ανασύνταξης, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης, πριν επισκεφτεί τον Σοφοκλή Πιλάβιο στα γραφεία της ΕΠΟ, συναντήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ με τους Χρυσικόπουλο και Θεοδωρίδη και συζήτησαν για τα τρέχοντα θέματα του συλλόγου.


Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Ολυμπιακός  ταξίδεψε σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, αγωνίστηκε σε 2 ελληνικά ντέρμπι, σε δύο αναμετρήσεις Champions League και έβγαλε χωρίς απώλειες την υποχρέωση της 5ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο. Με συνολικό απολογισμό 12 βαθμούς, που κρίνεται κάτι παραπάνω από θετικός, ο πρωταθλητής Ελλάδας ελαχιστοποίησε την διαφορά του από την κορυφή στην Σούπερ Λίγκα, ενώ κρατάει στα χέρια του την πρόκριση από τους ομίλους.
Σε αυτά τα παιχνίδια αγωνίστηκαν συνολικά 15 παίκτες, εκ των οποίων Οσκαρ και Γκαλίτσιος δεν έχουν πάρει παρά ελάχιστα λεπτά συμμετοχής. Γίνεται κατανοητό, πως οι "βασικοί" χρειάζονται ανάσες, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την Λιβαδειά. Και εκεί πάντως, ο Ζίκο αναμένεται να ξεκουράσει κάποιους από αυτούς.
Το θετικό είναι ότι από την 6η αγωνιστική έως την 7η που είναι και η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση λόγω της διακοπής για τους αγώνες της Εθνικής, θα μεσολαβήσουν 14 μέρες. Στο διάστημα αυτό, εκτός του ότι θα επιστρέψουν Μαρέσκα, Γκαλέτι, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν από την πίεση των αγώνων -ανά τρεις μέρες- και ο Ζίκο, με την συνδρομή του Σαντάνα, να βελτιώσει την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, ώστε να ανακτήσουν τις δυνάμεις του.
"Ανεβαίνει" ο ΓκαλέτΣτην τελική ευθεία για την επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους μπήκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού στην προπόνηση της Πέμπτης (1/10) ακολούθησε έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, ανεβάζοντας στροφές.
Κατά τ` άλλα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε, στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκούρασης που ακολουθούν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές, ατομική προπόνηση στο γήπεδο.
Η αποστολή για Λιβαδειά
Μετά την προπόνηση ο Ζίκο ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς του Σαββάτου στη Λιβαδειά το Σάββατο (3/10), συμπεριλαμβάνοντας στην αποστολή τους Μαρέσκα αλλά και τον Γιάννη Παπαδόπουλο.  Την 20μελή αποστολή απαρτίζουν οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντιόγκο και Μήτρογλου.
Οι ερυθρόλευκοι θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους την Παρασκευή (2/10) με την προπόνηση που θα γίνει στις 16:30GR και ακολούθως η αποστολή θα αναχωρήσει με προορισμό την πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Τέλος, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παρακολουθήσει την Δευτέρα (5/10) τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης.
Ανακοίνωση για τα εισιτήρια με τον Λεβαδειακό
"Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ενόψει του αγώνα της 6ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς το Σάββατο 03.10.2009 μεταξύ των ομάδων ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ότι εισιτήρια θα διατίθενται από αύριο, Παρασκευή 02/10 και ώρα 10:00, στο εκδοτήριο του σταδίου "Καραϊσκάκη" που βρίσκεται έξω από τη θύρα 17, με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας.

Προσθήκη την ύστατη ώρα

Προσθήκη την ύστατη ώραΗ Βολίδα Αχιλλείων την τελευταία ημέρα που υπήρχε η δυνατότητα απόκτησης ελεύθερου ποδοσφαιριστή, προχώρησε σε ακόμη μία σημαντική μετεγγραφική κίνηση.
Πρόκειται για τον νεαρό επιθετικό Βαγγέλη Βρακά (που έγινε γνωστός από τη θητεία του στον Κρόνο Αργυράδων) ο οποίος έμεινε ελεύθερος στο τέλος της περσινής περιόδου από τον Θεσπρωτό και στο διάστημα που ακολούθησε αν και είχε προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, καμία δεν ήταν ικανοποιητική για αυτόν. Έτσι λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το χρονικό όριο ο 22χρονος κατέληξε σε συμφωνία με τη διοίκηση της Κυπελλούχου Ερασιτεχνών Ελλάδας, μετά και την έγκριση φυσικά του Ρομπέρτο Μπολάνο. Ο φέρελπις τεχνικός της Βολίδας βλέπει επίσης με ιδιαίτερη ικανοποίηση να έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και ο φυσικός ηγέτης της Βολίδας, ο Ανδρέας Δούσης, η παρουσία του οποίου αναμένεται να προσθέσει την απαραίτητη εμπειρία και να δώσει πολύτιμες λύσεις σε όλες τις γραμμές. Η εκτός έδρας νίκη στο Αντίρριο επί του Απόλλωνα Ευπαλίου επανέφερε την ηρεμία που προσωρινά κινδύνεψε να διαταραχθεί μετά το στραβοπάτημα της πρεμιέρας και για το συγκρότημα του Δήμου Αχιλλείων, ουσιαστικά το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε.
Τέλος, εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός, από το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής (11/10) με τον Άραχθο Παχυκαλάμου το γήπεδο στο αθλητικό κέντρο Καστελλάνων Μέσης θα διαθέτει σύγχρονα δημοσιογραφικά θεωρεία που θα εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κάλυψης των αγώνων από τα ΜΜΕ. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στη διοίκηση της Βολίδας όσο και στη Δημοτική Αρχή που με σταθερές κινήσεις, υλοποιούν τα σχέδια τους για σταδιακή βελτίωση και αναμόρφωση των εγκαταστάσεων, παραδίδοντας στους κατοίκους της περιοχής ένα πραγματικό στολίδι.

ΑΡΗΣ: Θέλει να συνεχίσει την καλή πορεία

Την καλή εκκίνηση που έχει κάνει στο πρωτάθλημα θέλει να συνεχίσει η ομάδα του Άρη. Οι δέκα βαθμοί που έχει καταφέρει να πάρει μέχρι τώρα καθώς και οι τρεις σερί νίκες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», κάνουν τον Ιομάρ Μαζίνιο να σκέφτεται τις κινήσεις του προκειμένου να συνεχιστεί η καλή πορεία.

Για αυτό το λόγο ο τεχνικός των «κίτρινων» δεν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο 43χρονος προπονητής του Άρη φαίνεται αναποφάσιστος για κάποιες συγκεκριμένες θέσεις, αλλά εκείνο που τον προβληματίζει περισσότερο είναι η μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δε θα έχει στη διάθεση του για την άμυνα τον Ρονάλντο ενώ φαίνεται να έχει αποφασίσει μόνο για πέντε θέσεις. Ο Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Νασούτι και Ρομπέρζ είναι σίγουροι, ενώ για τις άλλες έξι θέσεις ο Μαζίνιο έχει να διαλέξει ανάμεσα σε τουλάχιστον δέκα ποδοσφαιριστές ωστόσο οι επιλογές του θα εξαρτηθούν από το σύστημα που θα ακολουθήσει.

ΠΑΟΚ: Στην εθνική Πορτογαλίας ο Βιεϊρίνια!

Την ευκαιρία να γίνει μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας των Ανδρών της Πορτογαλίας θέλει να εκμεταλλευτεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες στον προθάλαμο της εθνικής ομάδας της χώρας του, ύστερα από την κλήση του στην αποστολή των Ιβήρων για το «International challenge trophy».

Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA, και συμμετέχουν 12 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων (προβλέπονται και ημιτελικά με τελικό). Τα παιχνίδια έχουν οριστεί την περίοδο που υπάρχουν οι διακοπές των πρωταθλημάτων λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Το πρώτο ματς της Πορτογαλίας είναι στις 11 Οκτωβρίου με την Πολωνία και το δεύτερο στις 16 Νοεμβρίου με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες εμφανίσεις του Βιεϊρίνια αναγκάζουν τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να του προτείνει νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Οι «ασπρόμαυροι» το καλοκαίρι απέκτησαν από την Πόρτο το 100% των δικαιωμάτων του Πορτογάλου παίκτη, τοποθετώντας τη ρήτρα αποδέσμευσής του στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, οι διοικούντες προτίθενται να προτείνουν στον 23χρονο μεσοεπιθετικό επέκταση συμβολαίου για έναν ακόμα χρόνο (σ.σ.: έχει υπογράψει μέχρι το 2012) με αυξημένες ετήσιες αποδοχές, κάτι που θα επιφέρει και μεγαλύτερη ρήτρα.
barros_sturm.jpg
Μία εξαιρετική Στουρμ έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με τον βαθμό της ισοπαλίας έπειτα από το 1-1 με την Γαλατασαράι. Μπορεί να έπαιζε δίχως έξι βασικούς, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά η Έβερτον κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει την ΜΠΑΤΕ στην Λευκορωσία με 2-1. Με το επιβλητικό 4-1 εγκαινίασε το νέο της γήπεδο η Σαχτάρ κόντρα στην Παρτιζάν, ενώ μία ακόμα ήττα γνώρισε ο Βαλβέρδε, καθώς η Βιγιαρεάλ έχασε στην Αυστρία από την Σάλτσμπουργκ με 2-0. Νίκη της Βαλένθια επί της Τζένοα με 3-2, καταιγιστική ήταν η Λιλ στην Πράγα.


1ος ΟΜΙΛΟΣ

Κοντά στην πρώτη του νίκη στον όμιλο έφτασε ο Άγιαξ, όμως ένα γκολ του Λέγκεαρ στο 85' έδωσε στην Άντερλεχτ τον έναν βαθμό. Ο «Αίαντας» είχε προηγηθεί στο 72' με τον Ρόμενταλ και δέκα λεπτά αργότερα έπαιζε με παίκτη περισσότερο καθώς αποβλήθηκε από τους γηπεδούχους ο Βαν Νταμ. Ωστόσο, οι Βέλγοι ισοφάρισαν και διατήρησαν το αήττητο. Στο άλλο παιχνίδι, η Ντιναμό δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στην Τιμισοάρα, την οποία κέρδισε με 3-0 στην Ρουμανία.

2η αγωνιστική
Άντερλεχτ-Άγιαξ 1-1 (85' Λέγκεαρ - 72' Ρόμενταλ)
Τιμισοάρα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-3 (8' Μπαντέιτζ, 52' Σαμίρ, 59' Μοράλες)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Τιμισοάρα-Άντερλεχτ
Άγιαξ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Άντερλεχτ 4
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
Αγιαξ 2
Τιμισοάρα 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ


Ένα μεγάλο παιχνίδι, με αρκετές διακυμάνσεις έγινε στο «Μεστάγια», με την Βαλένθια να είναι η τελική νικήτρια. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 3-2 της Τζένοια και πέρασαν στην κορυφή του ομίλου. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με τον Φλοκάρι λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρος, ωστόσο η Βαλένθια μπήκε δυνατά μετά την ανάπαυλα και με τους Σίλβα και Ζίγκιτς ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε στο 56'. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Κάρχα στο 64', όμως με τον ίδιο τρόπο ο Βίγια στο 82' έδωσε το τρίποντο στην Βαλένθια.

Εντυπωσιακή ήταν η Λιλ στην Πράγα, όπου διέλυσε με 5-1 την Σλάβια. Το σκορ, βέβαια, δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς μέχρι και το 85', οι Τσέχοι ήταν μόλις ένα γκολ πίσω. Ωστόσο, στο τελευταίο πεντάλεπτο, η γαλλική ομάδα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερβίνιο.

2η αγωνιστική
Βαλένθια-Τζένοα 3-2 (52' Σίλβα, 56' Ζίγιτς, 82' πεν. Βίγια - 43' Φλοκάρι, 64' πεν Κχάρχα)
Σλάβια Πράγας-Λιλ 1-5 (6' πεν. Μπελαϊντ - 47' αυτ. Βομάτσκα, 71' Φρο, 85', 90' Ζερβίνιο, 88' Σουκέ)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Βαλένθια-Σλάβια Πράγας
Λιλ-Τζένοα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Λιλ 4
Βαλένθια 4
Τζένοα 3
Σλάβια Πράγας 0

3ος OMΙΛΟΣ

Εντυπωσιακό ήταν το παιχνίδι στην «Νόρντμπανκ Αρίνα», με το Αμβούργο να κερδίζει με 4-2 την Χάποελ. Οι Γερμανοί έδειξαν από νωρίς πως θα καθαρίσουν το παιχνίδι, μιας και στο 12ο λεπτό είχαν προηγηθεί 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Μπεργκ. Η Χάποελ αντέδρασε στο 37' με τον Σέχτερ, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ελία έδωσε και πάλι αέρα δύο γκολ στο Αμβούργο. Οι Ισραηλινοί ξαναμπήκαν στο ματς με τον Γεμπόα στο 62', πίεσαν αλλά το γκολ του Ζε Ρομπέρτο στο 78' έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Πολύ καλό είναι το ξεκίνημα της Ραπίντ στον όμιλο. Μετά το εντυπωσιακό 3-0 επί του Αμβούργου στην πρεμιέρα, η αυστριακή ομάδα πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στη Γλασκώβη επί της Σέλτικ με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 4' με τον Γέλαβιτς, όμως οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν με τον ΜακΝτόναλντ στο 21'. Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι ο Γιώργος Σαμαράς.

2η αγωνιστική
Αμβούργο-Χάποελ 4-2 (5', 12' Μπεγκ, 40' Ελία, 78' Ζε Ρομπέρτο - 37' Σέχτερ, 62' Γεμπόα)
Σέλτικ-Ραπίντ Βιέννης 1-1 (21' ΜακΝτόναλντ - 4' Γέλαβιτς)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Σέλτικ-Αμβούργο
Χάποελ-Ραπίντ Βιέννης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Ραπίντ Βιέννης 4
Αμβούργο 3
Χάποελ 3
Σέλτικ 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο όμιλος όπου σημειώθηκαν τα λιγότερα γκολ ήταν ο τέταρτος. Η λευκή ισοπαλία στην Λετονία, ανάμεσα στην Βέντσπιλς και την Χέρενφεν άφησε τις δύο ομάδες χωρίς νίκη μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα, η Σπόρτινγκ κέρδιζε δύσκολα την Χέρτα με 1-0 χάρη σε γκολ του Σίλβα στο 18ο λεπτό. Ήταν η δεύτερη νίκη για τους Πορτογάλους που βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας αποκτήσει ήδη ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη Βέντσπιλς.

2η αγωνιστική
Βέντσπιλς-Χέρενφεν 0-0
Σπόρτινγκ-Χέρτα 1-0 (18' Σίλβα)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Βέντσπιλς-Σπόρτινγκ
Χέρτα-Χέρενφεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σπόρτινγκ 6
Βέντσπιλς 2
Χέρτα 1
Χέρενφεν 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Όσο χρειάστηκε έπαιξε η Ρόμα, η οποία κέρδισε με 2-0 την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο. Οι Ιταλοί πέτυχαν τα δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, στο 20' και στο 23', και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν αρκετά καλά το προβάδισμα φτάνοντας στη νίκη. Δεν είχε συνέχεια η εξαιρετική πρεμιέρα της Βασιλείας, η οποία έχασε με 1-0 στο Λονδίνο από την Φούλαμ. Οι Άγγλοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Μέρφι στο 57' και με το αποτέλεσμα αυτό σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

2η αγωνιστική
Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0 (20' Οκάκα, 23' Περότα)
Φούλαμ-Βασιλεία 1-0 (57' Μέρφι)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Φούλαμ-Ρόμα
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Βασιλεία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Φούλαμ 4
Βασιλεία 3
Ρόμα 3
ΤΣΣΚΑ 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Το αποτέλεσμα που βόλευε τον Παναθηναϊκό ήταν η ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που τελικά έγινε. Η Στουρμ παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη, έκλεισε τους διαδρόμους και ευτύχησε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με 1-1. Οι Τούρκοι πέτυχαν γκολ με τον Αρντά στο πρώτο μέρος, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως επιθετικό φάουλ. Λίγο αργότερα, στο 43', ο Μπίχλερ άνοιξε το σκορ για την Στουρμ και μετέφερε το άγχος στην Γαλατασαράι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, ισοφάρισαν γρήγορα με τον Μπάρος στο 63', αλλά από'κει και έπειτα δεν κατάφεραν να παραβίασουν την εστία των Αυστριακών, μένοντας στο 1-1.

2η αγωνιστική
Γαλατασαράι-Στουρμ 1-1 (63' Μπάρος - 43' Μπίχλερ)
Ντιναμό Βουκουρεστίου-Παναθηναϊκός 0-1 (Καραγκούνης 79')

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Γαλατασαράι-Ντιναμό Βουκουρεστίου
Παναθηναϊκός-Στουρμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Γαλατασαράι 4
Παναθηναϊκός 3
Ντιναμό 3
Στουρμ 1


7ος ΟΜΙΛΟΣ


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από το σκάνδαλο εις βάρος της Λέφσκι και οι Βούλγαροι δέχτηκαν ένα ακόμα χαστούκι. Η Λάτσιο δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία στην Σόφια και διέσυρε την ομάδα του Ντόστανιτς με 4-0. Ο Ματουζάλεμ στο 22' και ο Ζαράτε στο 45' έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, ενώ οι Μενί και Ρόκι ολοκλήρωσαν τον ιταλικό θρίαμβο. Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ γνώριζε μία ακόμα ήττα, συνεχίζοντας τις πολύ κακές εμφανίσεις. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν το φαβορί κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, αλλά οι Αυστριακοί αποδείχθηκαν περισσότερο αποτελεσματικοί και επικράτησαν με 2-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Γιάνκο στο 21', ενώ στο 84' ο Τσο με δυνατό, κοντινό σουτ, έδωσε την δεύτερη νίκη στην Σάλτσμπουργκ.

2η αγωνιστική

Λέφσκι Σ. - Λάτσιο 0-4 (22' Ματουζάλεμ, 45' Ζαράτε, 65' Μενί, 73' Ρόκι)
Σαλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ 2-0 (21' Γιάνκο, 84' Τσο)

Επόμενη αγωνιστική

Σάλτσμπουργκ - Λέφσκι Σ. (22/10)
Λάτσιο - Βιγιαρεάλ (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σάλτσμπουργκ 6
Λάτσιο 3
Βιγιαρεάλ 3
Λέφσκι Σ. 0


8ος ΟΜΙΛΟΣ

Η εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Τβέντε έφερε από νωρίς σε δύσκολη θέση την Φενέρ, ωστόσο η ομάδα του Ντάουμ εμφανίστηκε αποφασισμένη κόντρα στην Σέριφ την οποία κέρδισε με 1-0. Οι Τούρκοι είχαν αρκετό άγχος, όμως η υπεροχή τους καπροφώρησε στο 51' με τον Άλεξ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Την ίδια ώρα, η Τβέντε δεν κατάφερνε να κερδίσει μέσα στο Ενσέντε την Στεάουα, μένοντας στο 0-0. Ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τους Ρουμάνους, που με αυτόν τον τρόπο μετρίασαν τις απώλειες από το 0-0 της πρεμιέρας με την Σέριφ.

2η αγωνιστική

Τβέντε -Στεάουα Β. 0-0
Σέριφ -Φενέρμπαχτσε 0-1 (51' Άλεξ)

Επόμενη αγωνιστική

Σέριφ - Τβέντε (22/10)
Στεάουα Β. - Φενέρμπαχτσε (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Τβεντε 4
Φενέρμπαχτσε 3
Στεάουα Β. 2
Σέριφ 1


9ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα νέα για την ΑΕΚ από την Λευκορωσία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού της ΜΠΑΤΕ με την Έβερτον. Ο Λικατόροβιτς στο 12ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, που ήταν αρκετά πιο δραστήριοι από τα «ζαχαρωτά». Οι Άγγλοι, ωστόσο, παρά τις πολλές απουσίες τους κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι και να... χαλάσουν την βραδιά της ΑΕΚ. Στο 68' ο Φελαϊνί ισοφάρισε σε 1-1 και εννιά λεπτά αργότερα, ο Καχίλ με προβολή πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της ΜΠΑΤΕ και έγραψε το 2-1.

2η αγωνιστική

ΑΕΚ -Μπενφίκα 1-0 (43' Μαϊστόροβιτς)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ-Έβερτον 1-2 (12' Λικατόροβιτς – 68' Φελαϊνί, 77' Καχίλ)

Επόμενη αγωνιστική

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ -ΑΕΚ (22/10)
Μπενφίκα -Έβερτον (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Έβερτον 6
Μπενφίκα 3
ΑΕΚ 3
ΜΠΑΤΕ 0


10ος ΟΜΙΛΟΣ

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της Σαχτάρ στο νέο της γήπεδο, το «Ντόνμπας Αρίνα» δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Οι Ουκρανοί δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία απέναντι στην Παρτιζάν, διαλύοντας την με 4-1, με το σκορ να κολακεύει τους Σέρβους. Η ομάδα του Λουτσέσκου πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0, έπειτα από το αυτογκόλ του Λόμιτς και το γκολ του Αντριάνο. Στο 54' ο Τζάντσον έκανε το 3-0 και στο 67' ο Πακίτσκι έδωσε διαστάσεις θριάμβου. Το μόνο που κατάφερε η Παρτιζάν ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας, μειώνοντας με τον Λιάγιτς στο 86'.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στην Γαλλία, ανάμεσα στην Τουλούζ και την Μπριζ που έμειναν στο 2-2. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 52' με τον Ακπάλα, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Σισόσο στο 54'. Ο... ώμος του Ζινιάκ στο 84' έδωσε το προβάδισμα στην γαλλική ομάδα, όμως ο Ντε Μετζ στις καθυστερήσεις χάρισε τον βαθμό στην Μπριζ.

2η αγωνιστική

Τουλούζ - Μπριζ 2-2 (54'΄Σισόκο, 84' Zινιάκ - 52' Ακπάλα, 90' Ντε Μετς)
Σαχτάρ - Παρτιζάν 4-1 (24'Λόμιτς αυτ., 38' Αντριάνο, 54' Τζάντσον, 67' Πακίτσκι- 86' Λιάγιτς)

Επόμενη αγωνιστική

Σαχτάρ-Τουλούζ (22/10)
Μπριζ -Παρτιζάν (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σαχτάρ 6
Τουλούζ 4
Μπριζ 1
Παρτιζάν 0


11ος ΟΜΙΛΟΣ

Το γκολ του Ν'Ντόι στο 25ο λεπτό στάθηκε αρκετό για την Κοπεγχάγη που κέρδισε με 1-0 την Σπάρτα Πράγας. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αϊντχόφεν με τον Μπακάλ στο 9ο λεπτό επικράτησε με το ίδιο σκορ της Κλουζ. Ο Τοϊβόνεν θα μπορούσε στο τέλος του ημιχρόνου να διπλασιάσει τα τέρματα των Ολλανδών, όμως αστόχησε από πολύ κοντά. Οι Ρουμάνοι πίεσαν, είχαν κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν τον έναν βαθμό.

2η αγωνιστική
Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας 1-0 (25' Ν' Ντόι)
Αϊντχόφεν - Κλουζ 1-0 ( 9 Μπακάλ)

Επόμενη αγωνιστική

Αϊντχόφεν - Κοπεγχάγη (22/10)
Σπάρτα Πράγας - Κλουζ (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Αϊντχόφεν 4
Κλουζ 3
Σπάρτα Πράγας 1
Κοπεγχάγη 0


12ος ΟΜΙΛΟΣ

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης, η οποία επικράτησε με 3-1 της Μπιλμπάο στο «Βέζερστάντιον». Οι Γερμανοί πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Χαντ στο 18ο λεπτό, ενώ ο Νάλντο στο 4'1, πήρε έτοιμο γκολ από τον Πιζάρο και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Μπιλμπάο προσπάθησε να αντιδράσει, έπαιζε με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Ναϊεμέγιερ με δύο κίτρινες μέσα σε ένα πεντάλεπτο, όμως άργησε πολύ να μειώσει το σκορ. Το ωραίο σουτ του Γιορέντε βρήκε στόχο στο 89', όμως η Βέρντερ όχι μόνο κράτησε το 2-1, αλλά πέτυχε και τρίτο γκολ μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φρινγκς στις καθυστερήσεις. Την ίδια ώρα, η Μαδέιρα δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε από το 35' με γκολ του Μίκαελ, καώς στο 76' ο Σουμάχερ ισοφάρισε για την Αούστρια Βιέννης γράφοντας το τελικό 1-1.

2η αγωνιστική

Βέρντερ Βρ. - Μπιλμπάο 3-1 (18'Χαντ, 41' Νάλντο, 90 Φρινγκς πεν. - 89' Γιορέντε)
Αούστρια Β. - Νασιονάλ Μ. 1-1 (76' Σουμάχερ – 35' Μίκαελ)


Επόμενη αγωνιστική
Αούστρια Β. - Βέρντερ Βρ. (22/10)
Μπιλμπάο - Νασιονάλ Μ. (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Βέρντερ Βρ. 6
Μπιλμπάο 3
Νασιονάλ Μ. 1
Αούστρια Β. 1

Νίκες επιβίωσης!

Πρώτη νίκη για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό
Η κατά πολύ βελτιωμένη ΑΕΚ με γκολ του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στο "Σπύρος Λούης", ενώ ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Γιώργο Καραγκούνη πέρασε νικηφόρα 1-0 από το Βουκουρέστι επί της Ντιναμό. Ηταν οι πρώτες νίκες τους, που τους βάζουν και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Premier League: Ξεχωρίζει το ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ»

Η κυριακάτικη αναμέτρηση της Τσέλσι με την Λίβερπουλ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στην Premier League. Οι «μπλε» φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ μεσοβδόμαδα πέρασαν νικηφόρα από την Κύπρο, μιας και επικράτησαν του ΑΠΟΕΛ με 1-0. Από την άλλη η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είναι τρεις βαθμούς πίσω στη βαθμολογία και στο Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκε απο τη Φιορεντίνα με 2-0 στην Ιταλία.

Πιο εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία φιλοξενεί την Σάντερλαντ και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. Το ίδιο ισχύει και για την Άρσεναλ, η οποία επικράτησε του Ολυμπιακού την Τρίτη και φιλοξενεί στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής την Μπλάκμπερν.

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει η Μάντσεστερ Σίτι, που καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την πάντα υπολογίσιμη Άστον Βίλα, αλλά έχει στα υπέρ της ότι δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται να είναι και αυτή της Μπόλτον με την Τότεναμ, η οποία έχει υψηλούς στόχους και συγκατοικεί στην 3η θέση της βαθμολογία με τη Λίβερπουλ. Στο ντέρμπι της «ουράς» η Γουέστ Χαμ υποδέχεται την Φούλαμ και ο νικητής θα πάρει βαθιά βαθμολογική «ανάσα»

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 03/10/09 (17:00)

Μπόλτον – Τότεναμ
Μπέρνλι – Μπέρμιγχαμ
Χαλ Σίτι – Γουίγκαν
Γουλβς – Πόρτσμουθ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάντερλαντ (19:30)

Κυριακή 04/10/09

Άρσεναλ – Μπλάκμπερν (15:30)
Έβερτον – Στόουκ Σίτι
Γουέστ Χαμ – Φούλαμ
Τσέλσι – Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα 05/10/09

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 17/10/09 (17:00)

Άστον Βίλα-Τσέλσι (14:45)
Άρσεναλ- Μπέρμιγχαμ
Έβερτον-Γουλβς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπόλτον
Πόρτσμουθ-Τότεναμ
Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Λίβερπουλ

Κυριακή 18/10/09

Μπλάκμπερν-Μπέρνλι (15:00)
Γουίγκαν-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δευτέρα 19/10/09

Φούλαμ-Χαλ Σίτι

ΑΕΚ: Νίκη συσπείρωσης!

Το καλύτερο τονωτικό εν όψει των επόμενων υποχρεώσεών της σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν για την ΑΕΚ η χθεσινή εντός έδρας νίκη επί της Μπενφίκα (1-0) για το Europa League. Δίχως φόβο και άγχος, η «Ένωση» πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, φάνηκε να ήξερε τι ζητούσε από το ματς και δεν… κοντοστάθηκε μπροστά στους διαφημισμένους αστέρες των Πορτογάλων.

Πλέον, στην «Ένωση» αντιμετωπίζουν την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη διάρκεια του… Γολγοθά και όλοι ελπίζουν πως από εδώ και στο εξής η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Πρώτοι και καλύτεροι οι οπαδοί της…

Σαφώς μια τέτοια επικράτηση, κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, αήττητης σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι χθες, γεννά νέες προσδοκίες και αυτομάτως δημιουργεί κλίμα συσπείρωσης μεταξύ παικτών και κόσμου. Χθες στο σύνολο το «παρών» έδωσαν περίπου 13.000 φίλοι της ΑΕΚ. Αριθμός λιγότερος σε σχέση με την προσέλευση στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Όλοι περιμένουν, όμως, ότι στο εξής η ομάδα θα έχει τον 12ο, σημαντικό της, παίκτη στο πλευρό της.

Επόμενος σταθμός του «δικεφάλου» το Μπορίσοφ, εκεί όπου στις 22 Οκτωβρίου θα επιχειρήσει να μπει ακόμη πιο δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση κόντρα στην τοπική ΜΠΑΤΕ (σ.σ. χθες ηττήθηκε από την Έβερτον). Μέχρι τότε, όμως, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι ποδοσφαιριστές του θα επικεντρωθούν στις εγχώριες υποχρεώσεις, αφού και εκεί χρειάζεται να υψώσουν πάλι ανάστημα… Πρώτα με την Ξάνθη στα Πηγάδια τη Δευτέρα και μετά με τον Πανθρακικό στο Ολυμπιακό Στάδιο την άλλη Κυριακή.

Δικαίωση για Μπάγεβιτς

Ο πρώτος που πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από τη χθεσινή εμφάνιση και τη νίκη της ΑΕΚ είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εκείνος, δηλαδή, που στις άσχημες μέρες και την πίεση των κακών αποτελεσμάτων είχε εκφραστεί δημόσια υπέρ των παικτών. Τους στήριξε, ανέλαβε όλο το βάρος και προσπάθησε κάτω από δύσκολες συνθήκες να αντιστρέψει το κλίμα: «Μια φορά που μου δίνετε και δίκιο. Ευχαριστώ. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτή την νίκη. Αν μείνουμε εκεί, σε ένα λεπτό μπορεί να ξαναβρεθούμε κάτω και τέρμα.», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Σερβοέλληνας.

Ο «χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, δήλωσε μετά το ματς: «Χάρηκα για το γκολ που πέτυχα, αλλά δεν έχει μόνο αυτό σημασία. Η σέντρα του Μαντούκα ήταν εξαιρετική αλλά και η απόδοση όλων των παιδιών ήταν πολύ καλή. Βοήθησαν όλοι για να έρθει αυτή η νίκη που την θέλαμε, όχι μόνο εμείς αλλά και ο κόσμος. Μπήκαμε στο γήπεδο για να νικήσουμε, θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας που είχε στενοχωρηθεί μετά τις ήττες στα ντέρμπι».

Τα εύσημα στην «Ένωση» απέδωσε ο ηττημένος χθες, Χαβιέ Σαβιόλα: «Δεν γίνεται σε κάθε ματς να κερδίζεις. Προσπαθήσαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, από την άλλη, όμως, η ΑΕΚ είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι. Ακόμα και στις φάσεις που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε, πέσαμε πάνω στον Σάχα, που έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις», για να συμπληρώσει στη συνέχεια ο σέντερ μπακ των «αετών», Λουιζάο:

«Στο γκολ χάσαμε τα μαρκαρίσματά μας κι έτσι μας βγήκε ο Μαϊστόροβιτς και σκόραρε. Είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε, είχαμε όμως και έλλειψη αποτελεσματικότητας. Θεωρώ ότι έχουμε τα παιχνίδια μπροστά μας για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους!

Ξεκάθαρα λόγια και απαντήσεις περιμένει ο Νίκος Νοτιάς, προκειμένου να διαμορφώσει το πλάνο δράσης του. Τις επόμενες μέρες ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στη χώρα μας, αλλά μέχρι τότε ζήτησε από τους ανενεργούς μετόχους να του αποκαλύψουν τις προθέσεις τους. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος, έστειλε 17σέλιδη επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για τις «μαύρες» τρύπες που πρέπει να κλείσουν άμεσα και τους λόγους που δεν απέδωσαν καρπούς οι συζητήσεις με τους επενδυτές, καλώντας τους σε σύσκεψη μετά την έλευση του μεγαλομετόχου.

Ο Νίκος Νοτιάς ουσιαστικά πιέζει τους ανενεργούς μετόχους να τραβήξουν έναν δρόμο. Την χρηματοδότηση και την οικονομική στήριξη ή την παραχώρηση των μετοχών τους στον ίδιο χωρίς αντάλλαγμα. Εφόσον αποφασίσουν το δεύτερο, ο κ. Νοτιάς θα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο και θα μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή την επόμενη μέρα.

ΠΑΟ: Αφεντικό και πάλι!

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού με την εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Ντιναμό Βουκουρεστίου για το Europa League (1-0). Οι «πράσινοι» κατάφεραν με τη… φωτοβολίδα του Γιώργου Καραγκούνη να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να γίνουν πάλι αφεντικά στον όμιλό τους. Με τη Γαλατασαράι πρώτη με ένα πόντο διαφορά, το «τριφύλλι» περιμένει την Στουρμ Γκρατς στα επόμενα δύο παιχνίδια για να «κλειδώσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όσον αφορά το χθεσινό ματς με τους Ρουμάνους, οι παίκτες του Τεν Κάτε επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι πάρα τις όποιες αντιξοότητες μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Απέναντι σε κλειστές άμυνες οι περισσότερες ομάδες θα δυσκολεύονταν, αλλά ο φετινός Παναθηναϊκός έχει βρει τον τρόπο να ανταπεξέρχεται σε τέτοιου είδους ιδιαιτερότητες. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα «μάτωσε» να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Ρουμάνου πορτιέρο, όμως πάλι βρέθηκε λύση στα τελευταία λεπτά. Ο Καραγκούνης χάρισε ακόμη ένα ευρωπαϊκό διπλό στην ομάδα του και την ανέβασε στην 2η θέση (ισόβαθμη με τη Ντιναμό).

Από όποια οπτική και αν το πάρει κανείς, το αποτέλεσμα αυτό ουσιαστικά βάζει τους «πράσινους» πολύ γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Αρχικά διαγράφει την ήττα από την Γαλατασαράι πριν δύο εβδομάδες στο Ολυμπιακό Στάδιο και κάνει τα δύο επόμενα με τη Στουρμ Γκρατς (εντός το πρώτο στις 22/10) να αποτελούν διαβατήριο για τους «32» της διοργάνωσης.

Τον τελευταίο λόγο ο Τεν Κάτε!

Είναι αυτό που λέμε «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος»… Μέχρι και επεισόδιο με τον Κώστα Κατσουράνη του χρέωσαν πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ για να βγάλουν τη χολή τους. Ο Χενκ Τεν Κάτε αντιμετώπισε όσο κανείς τη σκληρή κριτική τον Μέσων της Ρουμανίας, αλλά φυλούσε το καλύτερο για το τέλος... Η ομάδα του πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ντιναμό και πλέον ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να βρει πάλι την ησυχία του…

Αμέσως μετά το παιχνίδι, ο κόουτς του Παναθηναϊκού τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη της ομάδας μου. Είναι απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα, αν και δεν παίξαμε το καλύτερό μας ποδόσφαιρο. Με τη νίκη αυτή δε γίναμε ξαφνικά το φαβορί του ομίλου, άλλωστε είμαστε ακόμα στην τρίτη θέση, ισοβαθμώντας με την Ντιναμό. Το φαβορί είναι η Γαλατασαράι, αφού είναι η πρώτη ομάδα αυτή τη στιγμή στον όμιλο».

Από τη μεριά του, ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος βοήθησε πολύ την ομάδα ερχόμενος από τον πάγκο στο δεύτερο μέρος, είπε για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι: «Το παιχνίδι και με τη Γαλατά ήταν πλασματικό. Και σίγουρα δεν έφταιγε ο Μάριο, στον οποίο έγινε άδικη κριτική. Εμείς δεν είχαμε να αποδείξουμε τίποτα. Ξέρουμε ποιοι είμαστε».

Σειρά πήρε ο Κώστας Κατσουράνης, λέγοντας: «Σίγουρα θέλουμε και την πορεία. Για μένα όσο θέλουμε το πρωτάθλημα θέλουμε και την πορεία. Πρέπει να κοιτάμε όμως κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε τη νίκη σε κάθε ματς».

• Ενδιαφέρον για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό της Ιντερνασιονάλ, Μαρίνιο, φέρεται να ζήτησε ο Παναθηναϊκός. Σε δημοσίευμά της η ιταλική «calciomercato.com» αναφέρει ότι οι «πράσινοι» παρακολουθούν τον νεαρό Βραζιλιάνο και εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του.

Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο Μαρίνιο είναι ανάμεσα στους παίκτες που παρακολουθούνται από τους Ευρωπαίους σκάουτερ. Ανακάλυψη της Σπορτ Κλουμπ Πενεντένσε, η βελτίωσή του ήταν εντυπωσιακή μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο που κατέληξε στην Ιντερνασιονάλ Πόρτο Αλέγκρε, έχοντας περάσει από την Κορίνθιανς Αλαγκοάνο και τη Φλουμινένσε. Θεωρείται μεγάλο ταλέντο κι έχει πολλούς θαυμαστές στην Ευρώπη. Εχει πενταετές συμβόλαιο με την Ιντερνασιονάλ. Στο παρελθόν από τις ευρωπαϊκές ομάδες πρώτη τον είχε πλησιάσει η Μπράγκα, αλλά οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Από τη Βραζιλία βγαίνει η είδηση ότι ο Παναθηναικός έχει ζητήσει πληροφορίες από τον παίκτη, ο οποίος, αν και δεν έχει ακόμα θέση βασικού στην ομάδα του, προοδεύει μέρα με τη μέρα. Τον περασμένο μήνα ο παίκτης μαζί με τους γονείς του ήταν στην Ιταλία με την ομάδα νέων της Ιντερνασιονάλ για να πάρει μέρος στο διεθνές τουρνουά του Τορίνο «Μεμόριαλ Κοτσολίνο». Μια εμπειρία που τον ανέδειξε καλύτερο μέσο του τουρνουά και πρώτο σκόρερ με 5 γκολ. Οι εμφανίσεις του βοήθησαν την Ιντερνασιονάλ να κατακτήσει το τουρνουά».

ΛΑΡΙΣΑ: Χωρίς Γιαννακόπουλο με ΠΑΟ

Χωρίς τον Στέλιο Γιαννακόπουλο αναμένεται να παραταχθεί η Λάρισα στο δευτεριάτικο (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε ούτε χθες να προπονηθεί κανονικά, αφού συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις το πέλμα του αριστερού του ποδιού.

Οι Θεσσαλοί είχαν την ελπίδα ότι ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής θα έδινε το «παρών» στο ματς με τους «πράσινους», αλλά φαίνεται ότι θα μείνει θα μείνει εκτός αποστολής (μαζί με τους Αμπού Χατζίρα, Βενετίδη και Ιγκλέσιας).

Εν τω μεταξύ, θετικά «ακούστηκε» στον κόσμο της Λάρισας η είδηση ότι ο Γιάννης Τζήμας θα αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή στην ΠΑΕ. Ο Λαρισαίος προπονητής του μπάσκετ είναι το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις με τον Κώστα Πηλαδάκη και σύντομα θα διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Δεν αποκλείεται ο κ. Τζήμας να βρεθεί στην Αθήνα, όπου θα παρακολουθήσει μαζί με τον πρόεδρο της ΑΕΛ τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών αναμένεται να εκδοθεί πριν από το παιχνίδι με την Ξάνθη (στις 18 Οκτωβρίου), αν και υπάρχει μια πιθανότητα αυτό να γίνει μετά το παιχνίδι με το «τριφύλλι».

Δεν αποκλείεται του Καψή στον Εθνικό

Καθόλου τραβηγμένο σενάριο δεν πρέπει να θεωρηθεί η ενδεχόμενη συνεργασία του Μιχάλη Καψή με τον Εθνικό. Ο 36χρονος αμυντικός αποτελεί ξένο σώμα στον Λεβαδειακό, βρίσκεται προ των πυλών της εξόδου και δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε για να ολοκλήρωση την πλούσια καριέρα του.

Το φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχε από το καλοκαίρι, αλλά τελικά ο διεθνής σέντερ μπακ έμεινε στην Βοιωτία. Με τα τωρινά δεδομένα, όμως, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ουσιαστικές επαφές. Οι Πειραιώτες έχουν θέσει υψηλούς στόχους για φέτος και παρατηρείται θετική διάθεση για εκ νέου συνεργασία με τον έμπειρο μπακ και αντίστροφα…

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Θέλει να «δέσει» τον Ρομάνο

Ενθουσιασμός υπάρχει στις τάξεις του Εργοτέλη για τη μέχρι τώρα απόδοση του Ντιέγκο Ρομάνο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο εργαλείο για τον Νίκο Καραγεωργίου που τον έχει χρησιμοποιήσει και στα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι διοικούντες τον «κιτρινόμαυρο» συλλόγο σκέφτονται να ανανεώσουν πρόωρα το συμβόλαιο του 29χρονου παίκτη που λήγει το καλοκαίρι προκειμένου να τον κρατήσουν στην Κρήτη.

Από τη μεριά του ο Ρομάνο είναι θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στο σύλλογο του Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόωρη ανανέωση συμβολαίων δεν είναι μια τακτική που ακολουθεί ο Εργοτέλης, ωστόσο η διοίκηση φαίνεται διατεθειμένη να κάνει μία εξαίρεση.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES