18 Σεπ 2009

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ - Από την κόλαση στον παράδεισο...


Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο μέρος σε ένα παιχνίδι με την μπάλα πάνω κάτω και αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Μόλις στο 1΄ ο Μπαϊκαρά σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 7΄ ο Χανιώτης με κεφαλιά απείλησε την εστία του Μπαμπανιώτη, όμως πάνω στην γραμμή έδιωξε ο Γκόλιας. Δύο λεπτά αργότερα ο Μόνχε απέφυγε τον πορτιέρο των «κυανοκίτρινων», όμως σε κενή εστία βρήκε το δοκάρι.

Στο 13΄ το σκορ άνοιξε από τον Μάριο Γκούρμα. Ο στράικερ του Παναιτωλικού δέχθηκε ωραία μπαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας από τον Λόπες και με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 21΄ ο Μπακάκης είχε ένα καλό σουτ, αλλά ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος μπήκε πολύ δυνατά και για τις δύο ομάδες, αφού σκόραραν από ένα τέρμα. Στο 50΄ ο Μουμίν αιφνιδίασε τον Γλύκο και με σουτ έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα δύο γκολ για τον Παναιτωλικό. Ωστόσο ο Χανιώτης έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό στο ματς στο 52΄. Ο Αμπράμοβιτς που πέρασε αλλαγή στην επανάληψη έκανε το σουτ, ο Μπαμπανιώτης έδιωξε και ο Χανιώτης από κοντά μείωσε σε 2-1. Δύο λεπτά μετά ο Κοτίτσας είχε ένα καλό σουτ.

Στο 59΄ ο Σίνισα Γκόγκιτς πέρασε στο ματς τον Στογιάνοβιτς στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του Παναιτωλικού. Στο 68΄ ο Αμπράμοβιτς είχε μια επικίνδυνη σέντρα σουτ που τελικά δεν ανησύχησε τον Μπαμπανιώτη. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 75΄ όταν μετά από σέντρα του Πλιάγκα, ο Μόνχε επωφελήθηκε από την σύγχυση και από κοντά έγραψε το 2-2. Στο 79΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε ανατροπή του Χάτζιτς από τον Κοτίτσα. Οι φίλοι του Παναιτωλικού με το τέλος της αναμέτρησης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την διαιτησία του κ. Ιωαννίδη.

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
13΄ Γκούρμα, 50΄ Μουμίν – 52΄ Χανιώτης, 75΄ Μόνχε

Παναιτωλικός: Μπαμπανιώτης, Μουμίν, Μπακάκης (63΄ Μπελεβώνης), Αναστασιάδης, Γκόλιας, Λόπες, Χάτζιτς, Μπαϊκαρά (59΄ Στογιάνοβιτς), Μόρετς, Θεοδωρίδης (46΄ Δέντσας), Γκούρμα
Ολυμπιακός Βόλου: Γλύκος, Κοτίτσας, Αρβανίτης, Κοντέων, Κακαράς, Λιόλιος (47΄ Αμπράμοβιτς), Αλβάρες, Μόνχε, Ούμπιντες (64΄ Πλιάγκας), Ροτζέριο, Χανιώτης (84΄ Καρλόπουλος).

Ξυλοδαρμός στο Βελιγράδι!


Ένας 28χρονος οπαδός της Τουλούζ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βελιγράδι έπειτα από τον ξυλοδαρμό από οπαδούς της Παρτιζάν πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Europa League. Ο άτυχος φίλαθλος ξυλοκοπήθηκε στο κεφάλι και στο στήθος, ωστόσο σύμφωνα με του γιατρούς η κατάσταση του βελτιώθηκε ελαφρώς.

Η κατάσταση του είναι καλύτερη από ότι την Πέμπτη. Ανοίγει τα μάτια του και μπορούμε να σταματήσουμε την τεχνητή αναπνοή ώστε να αναπνέει μόνος του. Ελπίζουμε ότι θα ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του τις επόμενες μέρες όμως ανησυχούμε για τους μώλωπες στο στήθος», ήταν τα λόγια του γιατρού Τζόκιτς.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης σε υπαίθριο καφέ στο κέντρο του Βελιγραδίου, όταν περίπου 20 οπαδοί της Παρτιζάν με αλυσίδες και ρόπαλα επιτέθηκαν σε φίλους της Τουλούζ τραυματίζοντας τον 28χρονο Γάλλο στο κεφάλι και το στήθος. Παράλληλα, ένας ακόμα οπαδός της γαλλικής ομάδας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ωστόσο πήρε εξιτήριο την Παρασκευή.

Οι αρχές της Σερβίας έχουν αρχίσει έρευνες για το περιστατικό, ενώ ο δήμαρχος του Βελιγραδίου επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τον 28χρονο οπαδό. Ο πρόεδρος της Σερβίας και άλλοι φορείς καταδίκασαν την επίθεση, ενώ ο προπονητής της Τουλούζ, Αλέν Καζανόβα δήλωσε σοκαρισμένος από το συμβάν.

Εθνική τεσσάρων αστέρων


ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΣ 74-76

Nτεμπούτο Zίκο με ΑΕΚ


O Βραζιλιάνος προπονητής Ζίκο πιάνει σήμερα δουλειά στου Ρέντη, ωστόσο το ντεμπούτο του αναμένεται να γίνει κόντρα στην ΑΕΚ. Ο έμπειρος τεχνικός θα κάνει σήμερα προπόνηση και θα μιλήσει στους παίκτες, κυρίως για να τους τονώσει ψυχολογικά. Ο ίδιος απ' την μεριά του είναι αποφασισμένος να κάνει την καλύτερη δυνατή... πρεμιέρα στο ντέρμπι με την Ένωση.


Ο έμπειρος τεχνικός Ζίκο θέλει να μιλήσει ξανά με τους παίκτες του έτσι ώστε να τους δώσει την κατάλληλη ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια. Ο ίδιος θέλει να είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα δώσουν από εδώ και πέρα το 100% των δυνάμεών τους στ' επόμενα ματς. Αναμένεται μάλιστα να έχει μία ιδιαίτερη κουβέντα με τους Βραζιλιάνους παίκτες της ομάδας.

Ως γνωστόν δεν θα καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Σ' αυτό το ματς θα κοουτσάρουν οι κ.κ. Μπάντοβιτς και Νινιάδης. Ο Ζίκο μπορεί να πιάνει από σήμερα δουλειά, ωστόσο ντεμπούτο θα κάνει κόντρα στην ΑΕΚ. Ένα ματς όπου ο ίδιος θέλει αλλά και είναι αποφασισμένος να κάνει την καλύτερη δυνατή πρώτη παρουσία.

Νέα μπλεξίματα για Μαραντόνα


Σα να μην έφταναν όσα τραβάει με την εθνική Αργεντινής, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει και τις ιταλικές αρχές να του κάνουν δύσκολη τη ζωή. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «μπιανκοσελέστε» βρέθηκε στη γειτονική χώρα για να χάσει κιλά σε μια κλινική στο Μεράνο και οι οικονομικές αρχές τον εντόπισαν και του πήραν το ποσό των 4.000 ευρώ που είχε πάνω του, καθώς έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ιταλική εφορία.


Συγκεκριμένα, από την εποχή που αγωνιζόταν στη Νάπολι, από την οποία έφυγε ξαφνικά λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ το 1991, ο Μαραντόνα χρωστάει το ποσό των 31 εκατ. ευρώ στην εφορία. Να τα αποπληρώσει, φυσικά, δεν το σκέφτηκε ποτέ και από τότε όποτε πηγαίνει στην Ιταλία, οι αρχές του παίρνουν όσα λεφτά έχει πάνω του, ώστε να μειώνεται συνεχώς το ποσό... Αυτή τη φορά πήραν 4.000 ευρώ, την προηγούμενη είχαν πάρει ένα ρόλεξ αξίας 10.000 ευρώ. Μέχρι τα 31 εκατ., υπάρχει ακόμη πολύ μέλλον... ‎‎

«Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας»


Μπορεί ο Νικόλας Πατέρας να μην πήγε στην Παιανία για να μιλήσει στους παίκτες αλλά αυτό το έκανε ο football manager του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, ο οποίος ζήτησε από τους «πράσινους» να μην αδικούν τους εαυτούς τους!

Θα «χτυπήσει» από τα άκρα ο ΠΑΟΚ


Μετά το πέρας και της σημερινής προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος κατέληξε στο σχήμα και στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την 11αδα του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την Κυριακή (20/9) το βράδυ. Η επιστροφή των Σορλέν και Κουτσιανικούλη στους βασικούς είναι οι πρώτες αλλαγές, όπως φυσικά και το σχήμα 4-3-3.

Στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης του ΠΑΟΚ επανήλθαν την Παρασκευή (18/9), οι Λούσιο Φιλομένο και Βλάνταν Ίβιτς λύνοντας τα χέρια του Φερνάντο Σάντος, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή - στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Πορτογάλος τεχνικός, θα τους συμπεριλάβει -εκτός απροόπτου- στην αποστολή για τον αγώνα με τους Πειραιώτες. Δεν θα γίνει όμως το ίδιο με τους τραυματίες: Αμπουμπακάρι, Μουν, Βιτόλο, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται ξανά σε ένα σύστημα «4-3-3» επαναφέροντας τον Σορλέν στην 11άδα μετά από την αναμέτρηση με την Βολερέγκα στην Νορβηγία, αλλά και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη που τα πήγε περίφημα στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. H τετράδα της άμυνας ήταν η ίδια με αυτήν που έπαιξε στην Τρίπολη. Παρά την επιστροφή του Μπιζέρα, ο Σάντος έδειξε να προτιμά για το δεξί άκρο της άμυνας το Νίκο Αραμπατζή και για παρτενέρ του Τσιρίλο τον Σαβίνι, ενώ ο Λίνο έμεινε αριστερό μπακ.

Από τη στιγμή που λείπει ο Βιτόλο, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι σίγουρος για τη θέση του αμυντικού χαφ. Χθες ο Σάντος έβαλε πιο μπροστά του στο «4-3-3» τους Φωτάκη και Σορλέν, βάζοντας το Γάλλο στη θέση του Ίβιτς, ο οποίος ήταν βασικός στην Τρίπολη. Στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς θα είναι στην κορυφή. Ο Κουτσιανικούλης στην δεξιά πλευρά και ο Βιεϊρίνια για την αριστερή πτέρυγα.

ΒΟΛΙΔΑ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ: Αντίστοιχη πορεία με πέρυσι


Μετά από μία εξαιρετική σεζόν που συνδυάστηκε με την κατάκτηση όλων των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση (κατάκτηση Σούπερ Καπ, Κυπέλλου ΕΠΣΚ, καλή πορεία στο πρωτάθλημα) προστέθηκε σαν κερασάκι στην τούρτα το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.

Έτσι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που η Βολίδα εκπροσωπεί το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο στις Εθνικές κατηγορίες, κατάφερε με τις επιτυχίες που σημείωσε να γίνει ευρύτερα γνωστή, να διαφημίσει την Κέρκυρα και τον Δήμο Αχιλλείων ακόμη πιο πολύ στο πανελλήνιο, να αναγκάσει τους πάντες να τη σέβονται και να την υπολογίζουν και επέδειξε ότι με σωστό προγραμματισμό, οικογενειακό κλίμα, πίστη στις δυνατότητες του Κερκυραίου ποδοσφαιριστή, γίνονται τα πάντα,

Βέβαια, καθοριστικό ρόλο για να έρθουν τόσο μαζεμένες επιτυχίες έπαιξε η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο σε όλους τους τομείς. Η σταθερή διοίκηση εμπνέει εμπιστοσύνη και εγγύηση σε όλους, αρκεί να μη μείνει μόνη της και να τη βοηθήσουν. Η τεχνική ηγεσία έδειξε στοιχεία μεγάλων δυνατοτήτων, με αποτέλεσμα ο Ρομπέρτο Μπολάνο μετά από μια εξαιρετική καριέρα ως ποδοσφαιριστής, να βάζει τις στέρεες βάσεις για μια ανάλογη πορεία ως προπονητής. Το μόνο που πρέπει να γίνει, είναι να αγκαλιάσει την ομάδα πιο πολύ ο κόσμος του νησιού και να την στηρίξει στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ποδοσφαιρική σεζόν 2009-10 είναι προ των πυλών για την κερκυραϊκή ομάδα, με τη Βολίδα να μετρά ήδη τον 1ο της τίτλο, κατακτώντας το Σούπερ Καπ (3-1 την ΑΕ Λευκίμμης).

Ο Ρομπέρτο Μπολάνο είχε τη δυνατότητα σε διάστημα περίπου δυο μηνών να προετοιμάσει την ομάδα του, τόσο στη φυσική κατάσταση και στην τακτική όσο και στο μοντάρισμα μέσω των φιλικών αγώνων. Τα πρώτα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Άλλωστε, μετά από εισήγηση του προπονητή το διοικητικό συμβούλιο κράτησε σχεδόν όλη την περσινή ομάδα που δίδαξε ποδόσφαιρο και έκανε κάποιες προσθήκες.

Πιο συγκεκριμένα η Βολίδα απέκτησε ποδοσφαιριστές που θα την βοηθήσουν έχοντας την κατάλληλη εμπειρία της κατηγορίας.

Ο Θεοφάνης Λυκόκας είναι ένας πολύτιμος παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην άμυνα όσο και στο κέντρο. Ο γκολκήπερ Ζάχος που αγωνιζόταν στην Πρέβεζα με συμμετοχές στη Γ΄ Εθνική θα καλύψει το κενό του Αβραμιώτη που αποχώρησε. Ο Στάθης Μπαντούνος είναι ένας δυναμικός κεντρικός αμυντικός και έχει τα κατάλληλα προσόντα να ηγηθεί στα μετόπισθεν. Ακόμη, ο Αλέξης Κονισπολιάτης που διακρίνεται πάντα για το ήθος του και τη δυναμική του, θα αποτελέσει ισχυρό όπλο στη φαρέτρα του προπονητή. Επίσης, η Βολίδα απέκτησε τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή του νησιού, τον Χρήστο Αρμένη. Ένα παιδί που δεν έχει φθάσει ακόμα το 16ο έτος της ηλικίας του και δείχνει πλούσια προσόντα στη θέση του αριστερού μπακ χαφ. Σημαντική επιτυχία ακόμη, η έλευση του Γιώργου Λάσκαρη, ενός ικανότατου επιθετικού με πολλά σωματικά προσόντα. Τέλος, προστέθηκαν και κάποια άλλα παιδιά που κατά την εκτίμησή μας θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να μπορέσουν να φθάσουν στο υψηλό επίπεδο της Βολίδας και μόνο με πολλή δουλειά μέσω των προπονήσεων θα τα καταφέρουν.

Ροστερ ΒΟΛΙΔΑΣ

ΖΑΧΟΣ ΙΩΣΗΦ (Τ-26)

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Τ-25)

ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ (Τ-20)

ΣΚΟΛΑΡΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (Α-35)

ΣΚΟΛΑΡΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤ. (Α-32)

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Α-21)

ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (Α-18)

ΣΚΟΛΑΡΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠ. (Α-28)

ΠΑΓΚΑΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ (Α-18)

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Α-22)

ΔΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Α-37)

ΜΙΚΑΛΕΦ ΚΩΣΤΑΣ (Α-35)

ΚΟΝΙΣΠΟΛΙΑΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ (Α-28)

ΜΠΑΝΤΟΥΝΟΣ ΣΤΑΘΗΣ (Α-24)

ΓΚΟΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Α-20)

ΑΡΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Α-15)

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Α-19)

ΛΥΚΟΚΑΣ ΕΝΕΤΗΣ (Α-23)

ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (Μ-28)

ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Μ-27)

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (Μ-26)

ΤΣΙΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (Μ-16)

ΠΕΛΑΗΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ (Μ-26)

ΣΟΥΠΙΩΝΗΣ ΑΛΕΞ/ΡΟΣ (Μ-23)

ΓΚΕΡΕΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (Ε-18)

ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ (Ε-23)

ΣΚΟΛΑΡΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (Ε-28)

ΜΑΚΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (Ε-17)

ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ε-24)

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Ε-20)

ΚΑΡΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Ε-24)

Ο Ρομπέρτο Μπολάνο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του φέτος μόνο από τη θέση του προπονητή, διότι αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από μια λαμπρή σταδιοδρομία στις επαγγελματικές κατηγορίες. Εν’ όψει της έναρξης του πρωταθλήματος δήλωσε: «Ξεκινάει την Κυριακή το πρωτάθλημα όπου η Βολίδα θα συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πιο έτοιμη και με περισσότερες εμπειρίες. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα, γνωρίζοντας μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε. Δημιουργήσαμε μια ομάδα, που έχει κίνητρο, φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους. Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία. Όπως γνωρίζετε, αν δεν δουλέψεις σοβαρά, πειθαρχημένα και προσηλωμένα θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Εμείς, δουλεύουμε σκληρά σε καθημερινή βάση, υπάρχει ανταπόκριση απ’ τα παιδιά και με οδηγό την περσινή χρονιά, που ήταν πετυχημένη, θα προχωρήσουμε και φέτος. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μου, πιστεύω ότι και φέτος θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, που θα το ευχαριστιόμαστε πρώτα εμείς και μετά ο φίλαθλος κόσμος που είμαι σίγουρος ότι τη νέα χρονιά θα είναι κοντά μας. Θέλω να ευχηθώ σε όλους πάνω απ’ όλα υγεία και να πραγματοποιήσει η ομάδα μου μια ποδοσφαιρική χρονιά αντίστοιχη με την περσινή.

Ο νέος αρχηγός της Βολίδας και ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον 5ο όμιλο, Βασίλης Πετρόγιαννης, τόνισε: «Πιστεύω ότι η ομάδα μου θα πραγματοποιήσει μια καλή χρονιά, όπως την περσινή που σάρωσε τα πάντα. Δεν είναι υπερβολή το παραπάνω, αλλά ακόμη πιστεύω ότι είχαμε μια διαφορά την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Φέτος, όμως, θα είναι πιο δύσκολα, γιατί η Βολίδα απόκτησε ποδοσφαιρική ταυτότητα, έγινε ιδιαίτερα γνωστή μετά τις επιτυχίες που σημείωσε και θα την αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες πλέον με μεγάλη προσοχή. Πριν δεν μας ήξεραν, τώρα μας έμαθαν όλοι. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε εξαιρετική πορεία, έχουμε πολύ καλά στοιχεία ως ομάδα, είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, δουλεύουμε εξαιρετικά υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο και να είναι σίγουροι αυτοί που μας πιστεύουν ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, έτσι ώστε κάθε αγωνιστική να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: Αυθεντική για παραμονή


Η βασίλισσα του Νότου η ομάδα της ΑΕ Λευκίμμης ρίχνεται την ερχόμενη Κυριακή στη μάχη του Περιφερειακού πρωταθλήματος, από το οποίο έλειψε σχεδόν μια πενταετία.

Η ομάδα που είναι το καμάρι των Λευκιμμιωτών πήρε πέρσι πανάξια τον τίτλο και επέστρεψε σε μια κατηγορία, που με βάση τα δεδομένα θα έπρεπε να παίζει μόνιμα. Δεδομένα θεωρώ ότι η περιοχή είναι μια πραγματική ποδοσφαιρομάνα, βγάζει δεκαετίες τώρα αξιόλογους ποδοσφαιριστές και δεν νοείται η ΑΕΛ να παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Βέβαια υπάρχει μια δυσκολία στον οικονομικό τομέα και το εκάστοτε Δ.Σ. χρειάζεται να κάνει μεγάλες θυσίες για να μπορέσει να ξεπεράσει τον μεγάλο αυτό σκόπελο. Η αγάπη όμως του κόσμου είναι ικανή να στηρίξει την προσπάθεια, φτάνει να είναι όλοι ενωμένοι και στα δύσκολα να είναι πιο θερμοί υποστηρικτές της ομάδας. Γιατί όπως κάθε Έλληνας ενθουσιάζονται στην επιτυχία, είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά στα δύσκολα οι περισσότεροι εξαφανίζονται.

Η ΑΕΛ που προέρχεται από ένωση ουσιαστικά του Λευκιμμιώτικου ποδοσφαίρου, ίσως είναι η μοναδική ομάδα η οποία στις τάξεις της έχει αποκλειστικά ποδοσφαιριστές από τον Δήμο της περιοχής. Δικά της παιδιά που μπορούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της φανέλας, αλλά που επίσης καλούνται να διατηρήσουν τουλάχιστον στην κατηγορία την ομάδα.

Ο στόχος βέβαια είναι η παραμονή, κάτι που δεν είναι εύκολο αν λάβουμε υπόψη μας ότι μετέχουν στον 5ο Όμιλο ομάδες από μεγάλες περιοχές, από πρωτεύουσες νομών κλπ. Αναγέννηση Άρτας, Πρέβεζα, Ναύπακτος, Μεσολόγγι , Ανατολή κλπ δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι. Όμως μια σωστά οργανωμένη και ενωμένη Λευκίμμη δεν μπορεί να έχει πρόβλημα παραμονής, έστω και αν η αρχή θα είναι δύσκολη.

Η ομάδα δεν έκανε πολυδάπανες μεταγραφές, πήρε μόνο παιδιά της περιοχής και στηρίζεται στο Λευκιμμιώτικο στοιχείο. Μια κίνηση που μπορεί να δώσει την ώθηση στα παιδιά να παίξουν κυριολεκτικά και να ματώσουν τη φανέλα, αφού χρήματα δεν υπάρχουν. Είναι μια ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, που οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται για την φανέλα και όχι για κάποια αμοιβή.

Στις μεταγραφές πήρε τον τερματοφύλακα Βλάχο από τα Δραγωτινά, από την ίδια ομάδα πήρε τους Γαστεράτο και Κουρή Ε, από την όμάδα τον Βιταλάδων τον Κουλούρη Φιλ. Και από τα Βασιλάτικα τον Κουλούρη Αρ., ενώ πήρε και ένα δικό της παιδί που έπαιζε στον Απόλλωνα Λάρισας τον Δημ. Βλάσση.

Προπονητής φέτος στην ομάδα ο Σπύρος Κουλούρης παλιά δόξα της ομάδας και βοηθός προπονητή και γυμναστής της ομάδας, αλλά και σαν ποδοσφαιριστής είναι ο Χαράλαμπος Κοκκινίδης

Ο πρόεδρος της ΑΕ Λευκίμμης, Γρηγόρης Βλάσσης μιλώντας στον συνεργάτη μας Νίκο Δημουλά για τη φετινή σεζόν και την ομάδα του είπε: «Χαιρετίζω κατ΄ αρχάς όλες τις ομάδες της ΕΠΣ Κέρκυρας, τους εύχομαι υγεία και καλή πορεία, να έχουν καλούς αγώνες και να φέρουμε όλοι μαζί τον κόσμο στα γήπεδα. Θέλουμε η πολιτεία να κοιτάξει την Δ΄ Εθνική και τις μικρότερες κατηγορίες, όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δηλαδή, γιατί αυτό είναι η πηγή των ταλέντων. Για την ομάδα μας ο Δήμος Λευκιμμαίων θα διαθέσει πούλμαν ώστε να βοηθήσει την ομάδα στις μετακινήσεις και να μας στηρίξει οικονομικά. Ακόμα θα μας δώσει οικονομική ενίσχυση, στο μέτρο του δυνατού στην πορεία του πρωταθλήματος, όπως μας υποσχέθηκαν. Σκοπός της ομάδας φέτος και στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και από παιγνίδι σε παιγνίδι η ομάδα μας να έχει καλύτερη απόδοση. Ακόμα η πρώτη αγωνιστική που είναι ένα δύσκολο ματς στη Ναύπακτο δεν μας πειράζει, είναι το ίδιο, θα παίζαμε κάποια στιγμή και τον αγώνα αυτό. Στο μεταγραφικό σχεδιασμό, πήραμε παιδιά από τις ομάδες της περιοχής και με τους υπάρχοντες παίκτες από πέρσι σχεδιάσαμε τη φετινή ομάδα, χωρίς να πάρουμε παίκτες εκτός νομού. Οι φίλαθλοι ενισχύουν την ομάδα όσο μπορούν, δείχνοντας την αγάπη τους και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, τους θέλουμε κοντά μας όλη τη χρονιά, μέσα σε αθλητικά πλαίσια να στηρίξουν την ΑΕΛ».

Ρόστερ ΑΕ Λευκίμμης

Τερματοφύλακες

Σπύρος Μακαντάνης 34

Σμοϊλης Σπύρος 20

Βλάχος Ανδρέας 18

Αμυντικοί

Καλογερόπουλος Χριστόδουλος 32

Βλάσσης Ευγένιος 27

Βλάσσης Θεοφάνης 31

Βλάσσης Σπύρος 21

Μίαρης Γαβριήλ 26

Γαρδικιώτης Κώστας 30

Νικόπουλος Παναγιώτης 22

Κουλούρης Φίλιππος 16

Βασιλάκης Γιάννης 19

Κουλούρης Αρσένης 22

Μέσοι

Λειτούργης Χρήστος 24

Σάντας Κωνσταντίνος 19

Παντελίδης Νίκος 34

Κάντας Αλέξης 25

Κουλούρης Γιάννης 16

Κάντας Αλέξανδρος 16

Σουλάνης Αλέξανδρος 16

Κουτρούλης Μίκης 22

Κουρής Ερρίκος 17

Γαστεράτος Σπύρος 19

Κοκκινίδης Χαράλαμπος 25

Επιθετικοί

Κουρής Γιάννης 23

Μίτσουλης Αλέξανδρος 17

Τσεβανέδης Βαγγέλης 22

Γκούσης Θεόδωρος 17

Βλάσσης Πέτρος 17

Βλάσσης Δημήτρης 22

Ο προπονητής Σπύρος Κουλούρης (πέρσι ήταν στον Ποσειδώνα Βιταλάδων) σημείωσε: « Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή με παιδιά της περιοχής. Δεν έχουν πείρα από την κατηγορία, αλλά πιστεύω στο υλικό που έχουμε και θα πάμε καλά. Για μας κλειδί μπορεί να είναι οι τρεις πρώτοι αγώνες και αυτό γιατί αν πάρουμε κάποιους βαθμούς θα ανέβει η ψυχολογία της ομάδας και θα συνεχίσουμε καλύτερα.

Πιστεύω στην ομάδα και στους μικρούς ποδοσφαιριστές γιατί έχουν ταλέντο και δουλεύουν πολύ. Μοναδικό πρόβλημα τα παιδιά που είναι βασικοί και δεν έχουν κάνει καλή προετοιμασία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε στη προετοιμασία, έχουμε υπάκουα παιδιά που δουλεύουν, και προσπαθούν για το καλύτερο.

Υπάρχει βοήθεια από τον κόσμο, βλέπω να φεύγουν αρκετά εισιτήρια διαρκείας… Πάντα ο κόσμος οικονομικά στήριζε την ομάδα. Μπορεί κάποιοι να ήθελαν στην ομάδα και κάποιους ξένους (εκτός περιοχής, που θα έκαναν τη διαφορά), η οικονομική κρίση όμως, αλλά και η πίστη ότι τα παιδιά της περιοχής μπορούν να αντεπεξέλθουν ήταν αιτία να μην γίνουν μεταγραφές. Εμείς δεν πληρώνουμε τους παίκτες και στα αποδυτήρια θα υπήρχε διαφορετικό κλίμα αν είχαμε 2-3 παιδιά με υψηλές αμοιβές. Πιστεύω ότι τα χρήματα που θα χρειαστεί η ομάδα για να βγάλει τη σεζόν θα μαζευτούν και οικονομικά θα μπορέσει να αντεπεξέλθει η ΑΕΛ στις υποχρεώσεις της».

Του ζητήσαμε να συγκρίνει την μεγάλη ομάδα του παρελθόντος, όταν κυνήγαγε την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική... «Δεν γίνεται σύγκριση, ήταν 2-3 χρόνια μαζί εκείνη η ομάδα, είχε εμπειρία, ήταν στην πρώτη οκτάδα 2 χρονιές με τον Άκη Γιούργα προπονητή, είχε φόντα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και προσπάθησε την τρίτη χρονιά με τον Γιώργο Ροικίδη προπονητή να κάνει την υπέρβαση. Η τωρινή σε ταλέντο είναι πολύ καλή, εφάμιλλη με την τότε, άπειρη όμως στην κατηγορία».

Όσο για την ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο μας υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο καζάνι, όποια ομάδα έχει καλούς μικρούς θα ξεχωρίσει, Άρτα Πρέβεζα και Ναύπακτος για τη Βολίδα δεν ξέρω τη φετινή της δυναμικότητα».

Εμείς να ευχηθούμε στην εκπρόσωπο του νησιού μας να πετύχει όλους τους στόχους της, πιστεύουμε στο Λευκιμμιώτικο ποδόσφαιρο και η ομάδα αν δεν «κτυπηθεί» είτε από αδικίες είτε από ατυχία, είτε και από εσωτερικές έριδες, ενωμένη μπορεί να πετύχει πολλά.

ΜΠΟΥΤΖΙΚΟΣ: «Μπορούμε να ανεβούμε στη Σούπερ Λιγκ»


Ο Νίκος Μπουτζίκος καθιερώθηκε βασικός στην φετινή ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα. Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ο νεαρός αριστερός μπακ, ο οποίος αγωνίζεται στους «Φαίακες» για δεύτερη χρονιά, δανεικός από τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στον θρίαμβο της Παρασκευής: «Στο Βόλο πετύχαμε μια μεγάλη και σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει πολύ στην συνέχεια. Πήγαμε στο Βόλο με μοναδικός στόχο το «διπλό». Ήμασταν σοβαροί, παίξαμε πειθαρχημένα, και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Μπουτζίκος τόνισε: «Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι ένας πραγματικός μαραθώνιος. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Εμείς, εάν δείξουμε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο που είχαμε στο Βόλο και έχουμε σταθερότητα, τότε είμαι βέβαιος ότι τον Μάη θα πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ».

Πρόβλημα με Φλαβίνιο


Ενα τράβηγμα στο δεξί πόδι του Φλαβίνιο πονοκεφαλιάζει τον Μπάμπη Τεννέ για το αν θα χρησιμοποιήσει ή όχι τον Βραζιλιάνο άσο στο κυριακάτικο ματς με τον Ιωνικό.

Το πρόβλημα προέκυψε στην προπόνηση της Τετάρτης και οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος την Κυριακή είναι μοιρασμένες. Το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό αλλά ο Μπάμπης Τεννές μάλλον θα προφυλάξει τον Φλαβίνιο μη θέλοντας να ρισκάρει έναν σοβαρότερο τραυματισμό.

Μπάγεβιτς: «Πολύ δυνατή για μας η Έβερτον»


Εμφανώς προβληματισμένος από την απόδοση της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τη συντριβή από την Έβερτον, ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να διδαχτεί από τον αγώνα αυτό και να κοιτάξει μπροστά.

«Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε και ξέραμε πού είναι δυνατή η Έβερτον. Είχαμε δουλέψει στις στημένες φάσεις, αλλά δεχτήκαμε δύο γκολ. Είχαμε και την ατυχία με τον Άλβες που τραυματίστηκε. Είχαμε δύο παίκτες που ήταν καινούριοι στην ομάδα για την άμυνα, αλλά δεν τους κατηγορώ. Ίσως ήταν λάθος δικό μου να χρησιμοποιήσω τον Λεονάρντο. Μετά το 2-0 το ματς ήταν πολύ δύσκολο για μας. Η Έβερτον έπαιξε πολύ καλά. Στο τρίτο γκολ τελείωσαν όλα, ενώ είχαμε και τον τραυματισμό του Ενσαλίβα και έπειτα ήρθε η αποβολή του Αραούχο. Το 4-0 είναι βαρύ σκορ για μας. Η Έβερτον ήταν πάρα πολύ δυνατή για μας σήμερα. Δεν είχαμε βοήθεια μπροστά και κοιτάξαμε να παίξουμε μόνο άμυνα. Είναι διαφορετικό να παίζεις από την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ο ρυθμός είναι πολύ πιο γρήγορος κι αυτό φάνηκε», τόνισε.

Ο 61χρονος τεχνικός συμπλήρωσε: «Αν δούμε το παιχνίδι όπως πρέπει να το δούμε, μπορεί στο τέλος να μας βγει και σε καλό. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι δύσκολο, αλλά δεν έχουμε άλλη λύση. Θα δούμε το παιχνίδι ξανά, τα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε».

Ιταλικά «δίχτυα» για Νίνη


Οι εμφανίσεις του Σωτήρη Νίνη με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελπίδων έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Ίντερ και η Μίλαν για την απόκτησή του. Η παρουσία σκάουτερ των δύο συλλόγων του Μιλάνου (και όχι μόνο) στην Τρίπολη, για την αναμέτρηση Ελλάδα-Ιταλία, μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Ιταλός μάνατζερ, Φραντσέσκο Μουσάρα, που συνεργάζεται με τον ατζέντη του Σωτήρη Νίνη, Γιάννη Ευαγγελόπουλο (στην εταιρεία ACE Management), επιβεβαίωσε εμμέσως το ενδιαφέρον για τον ταλαντούχο μέσο, αλλά κατέστησε σαφές πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή με τον Παναθηναϊκό. Από πλευράς του ποδοσφαιριστή, δεν υπάρχει… βιασύνη για ένα τέτοιο άλμα. Πρωταρχικός στόχος του 19χρονου μεσοεπιθετικού είναι η καθιέρωσή του στον Παναθηναϊκό, η καθημερινή βελτίωση και η σταθεροποίηση της απόδοσής του σε υψηλά επίπεδα.

«Όλοι ευθύνονται»!


Την άποψή του ότι για τη βαριά ήττα από τη Γαλατασαράι ευθύνονται όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στα αγωνιστικά του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ εμφανίστηκε πάλι εκνευρισμένος (σ.σ. όπως χθες μετά το ματς) και ξεκαθάρισε πως: «Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία, οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται. Είναι απαράδεκτο να διασύρεται το όνομά του».

«Αυτό που είπα αυτό εννοούσα. Ήταν απαράδεκτο το χθεσινό παιχνίδι από την ομάδα. Αυτοί που αγωνίζονται πρέπει να σκέφτονται πρώτα τον Παναθηναϊκό και μετά τον εαυτό τους. Αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι. Ό,τι άλλο χρειαστεί θα το πω όταν και όπου πρέπει. Αυτό αφορά όσους ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αγαπώ τον Παναθηναϊκό και είμαι ευτυχής όποτε προοδεύει και επιτυγχάνει τους στόχους του», τόνισε αρχικά ο ισχυρός άντρας την ΚΑΕ στον «Σέντρα» και συνέχισε αναφερόμενος σε εκείνους που κατά τη γνώμη του ευθύνονται για τη χθεσινή ήττα:

«Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν ευθύνη, Δεν μπορούν να διασύρουν, είτε είναι προπονητές είτε παίκτες, το όνομα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έχει ιστορία, οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Το όνομα του Παναθηναϊκού, όμως, παραμένει. Είναι απαράδεκτο να διασύρεται το όνομα του Παναθηναϊκού».

Αυτό ήθελε τώρα ο Ολυμπιακός


Την άποψη μου για την πρόσληψη του Ζίκο την έγραψα και χθες. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ σωστή επιλογή. Για την ακρίβεια δεν ήταν απλά μια σωστή επιλογή, αλλά πιθανότατα και η ιδανική για τους «ερυθρόλευκους». Πέρα του ότι ένας λάτιν τεχνικός θα μπορέσει να προσαρμοστεί εύκολα και να βοηθήσει ψυχολογικά τους ξένους παίκτες των Πειραιωτών, πρόκειται για έναν προπονητή που γενικά έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές που έχει.

Όπως έχει δηλώσει όταν ήταν παίκτης τον καταπίεζαν πολύ οι προπονητές που είχε και τώρα δεν θέλει να κάνει το ίδιο κι εκείνος στους παίκτες του. Του αρέσει να δίνει ελευθερία κινήσεων και να αφήνει τους ποδοσφαιριστές να παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο.

Πιστεύω λοιπόν πως αυτή τη στιγμή η ομάδα έναν τέτοιο τεχνικό χρειαζόταν. Έναν προπονητή που και θα εμπνέει σεβασμό, αλλά και θα μπορέσει να έρθει κοντά στους παίκτες και να πάρει από αυτούς το 100% των δυνατοτήτων τους. Επιπλέον και στην καριέρα του υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία. Το πέρασμα του από την Τουρκία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο. Πήρε νταμπλ και πήγε την Φενέρ στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα και στην Εθνική Ιαπωνίας ήταν πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά του και όλοι θυμόμαστε πως παρουσίασε μία «συμπαθητική» ομάδα στο μουντιάλ του 2006. Σε γενικές γραμμές φαίνεται πως η συγκεκριμένη επιλογή έχει μόνο θετικά. Τουλάχιστον αυτή την περίοδο.

Τώρα, στην Τούμπα η ομάδα θα πάει με τον Μπάντοβιτς στον πάγκο και ο Βραζιλιάνος θα ξεκινήσει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ και τελειώσει το πολύ δύσκολο δεκαπενθήμερο των «ερυθρόλευκων» χωρίς μεγάλες απώλειες, τότε το μέλλον θα μπορούνε να το βλέπουν πιο αισιόδοξα.

«Σεβάστηκα την επιθυμία του Ζίκο»


Πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του από τη θέση του γενικού αρχηγού, κατόπιν σχετικής επιθυμίας του νέου προπονητή της ομάδας, Ζίκο. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ πάντως δήλωσε πως θα παραμείνει κοντά στην ομάδα.

«Τα χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό άλλαξαν επτά προπονητές και όλοι τους μιλούν με τα καλύτερα λόγια για μένα. Το πρώτο που κοιτάζω εγώ είναι το θέμα του προπονητή. Αυτός είναι ο βασιλεύς της ομάδας, αυτός διατάζει. Από τη στιγμή που είπε ο Ζίκο ότι δεν θέλει κανέναν να ανακατεύεται, εγώ είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τη γνώμη του, να φύγω και να τον αφήσω να κάνει τη δουλειά του. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής και κοστίζει μία περιουσία. Όλα θα πάνε καλά, δεν αλλάζει τίποτα στον Ολυμπιακό. Εγώ παραμένω σαν αντιπρόεδρος του συλλόγου. Ο όρος γενικός αρχηγός είχε μπει από τον πρόεδρο για μένα και τον απέσυρε τώρα που έφυγα», τόνισε.

Όσο για τον αποχαιρετισμό του στους παίκτες, είπε: «Οι παίκτες με συγκίνησαν. Πανζουρλισμός έγινε. Χαιρέτησα όλο το προσωπικό, γιατί τα πρωταθλήματα δεν τα δίνουν μόνο οι παίκτες, αλλά το σύνολο των εργαζομένων. Είπα στους παίκτες ότι το μόνο που ζητώ από αυτούς είναι να νικήσουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα».

Τον έδιωξε από τα αποδυτήρια και… απολύθηκε

Παρελθόν από τον πάγκο της Στεάουα Βουκουρεστίου αποτελεί ο Κριστιάνο Μπεργκόντι. Ο Ιταλός προπονητής είχε το… θράσος να πει στον πρόεδρο της ομάδας, Τζίτζι Μπεκάλι, πως δεν είχε καμία δουλειά στα αποδυτήρια της ομάδας στο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης με τη Σέριφ Τίρασπολ (0-0) για το Europa League. «Ποτέ μου δεν έχω πάει στα αποδυτήρια της ομάδας. Ήθελα να αφυπνίσω τους παίκτες μου, αλλά ο Μπεργκόντι με προσέβαλε. Τέλος, ο Μπεργκόντι απολύεται», δήλωσε ο 51χρονος πρόεδρος, που ταυτόχρονα αποτελεί και μέλος της Ευρωβουλής.

Αντικαταστάτης του Μπεργκόντι, που είχε προσληφθεί τον Ιούνιο, θα είναι ο Μιχάι Στοϊτσίτα, ο οποίος είχε εργαστεί στη Στεάουα και προ δεκαετίας, ενώ έχει περάσει και από το κυπριακό πρωτάθλημα από Άρη και ΑΕ Λεμεσού. Η Στεάουα μετά από έξι αγωνιστικές μετρά 10 βαθμούς (τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες) στο ρουμανικό πρωτάθλημα, όπου πρωτοπόρος με 14 βαθμούς είναι η Μπρασόφ.

Επιτέλους, άδεια!


Άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού! Το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε-έστω και με αρκετή καθυστέρηση-την οικοδομική άδεια και πλέον μπορούν να αρχίσουν σε φουλ ρυθμούς οι εργασίες για την υλοποίηση του οράματος του κόσμου του «τριφυλλιού» να αποκτήσει η ομάδα του δικό της «σπίτι». Οι χωματουργικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθούν, ενώ εκτιμάται πως ο Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση να μετακομίσει στο νέο του γήπεδο το 2011.

«Η σημερινή έκδοση της οικοδομικής άδειας αποτελεί ορόσημο για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και δικαιώνει τις συνεχείς και ακούραστες προσπάθειες που καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή την περίοδο, αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε μια σειρά από εμπόδια και δυσκολίες με σωστό προγραμματισμό και συστηματική προσπάθεια, σε βαθμό που το όνειρο της απόκτησης ενός νέου γηπέδου για την ομάδα και τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι πλέον ορατό. Η επιτυχής ολοκλήρωση του πλέον σημαντικού αυτού κύκλου μας γεμίζει με δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας», ήταν το σχόλιο του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Από τη μεριά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, είπε: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και για τον Παναθηναϊκό. Επίσης, γίνεται και το καθοριστικό βήμα για το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Ανώμαλη προσγείωση


Πισωγύρισμα αποτέλεσε για την ΑΕΚ η βαριά ήττα (4-0) από την Έβερτον στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Τα δείγματα βελτίωσης που είχε παρουσιάσει στους προηγούμενους αγώνες της η «Ένωση» φάνηκε πως δεν ήταν αρκετά για να την καταστήσουν ανταγωνιστική απέναντι σε μία ισχυρή ομάδα της Premiership. Η κακή αμυντική λειτουργία, η αδυναμία αντιμετώπισης των στημένων φάσεων (που εμφανίζεται ξανά στη μετα-Κυργιάκου εποχή και ήταν ακόμη πιο εμφανής ελλείψει Μαϊστόροβιτς) και η προβληματική ανάπτυξη σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα είχαν ως συνέπεια τη συντριβή.

Το αποτέλεσμα και η κακή εμφάνιση της ΑΕΚ ήρθαν τη χειρότερη δυνατή στιγμή, πριν από έναν αγωνιστικό Γολγοθά, καθώς ακολουθούν οι αγώνες απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα (20/9, εκτός), Ολυμπιακό (23/9, εντός), Παναθηναϊκό (27/9, εντός), Μπενφίκα (1/10, εντός) και Skoda Ξάνθη (5 Οκτωβρίου, εντός). Το πρώτο σοβαρό «crash test» της ΑΕΚ τη φετινή περίοδο ήταν αποτυχημένο, αλλά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θεωρεί πως είναι στο χέρι του ίδιου και των παικτών του να διδαχθούν από αυτό και να παρουσιάσουν μία καλύτερη εικόνα στη συνέχεια.

Μας κούρασε το ίδιο βιολί…


Άλλη μια τριάρα, λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό. Μετά τη Σπάρτα Πράγας και την Ατλέτικο Μαδρίτης, ήρθε και η Γαλατασαράϊ να προστεθεί στη… λίστα. Ανετη νίκη για τους Τούρκους, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που προδόθηκε από τα λάθη του και από την έλλειψη πλάνου.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES