4 Σεπ 2009

Με Μέσι και Τέβες στην επίθεση


Ο Ντιέγκο Μαραντόνα γνωρίζει καλά πως μόνο η νίκη απέναντι στην Βραζιλία μπορεί να οδηγήσει την Αργεντινή στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για αυτό το λόγο αποφάσισε να ρίξει τα βαριά χαρτιά που διαθέτει προκειμένου να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο 49χρονος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πώς πρέπει οι παίκτες του να βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και αποκάλυψε πως ο Μέσι και ο Τέβες θα αποτελούν το επιθετικό δίδυμο της Αργεντινής.

«Πρέπει να ασκήσουμε ασφυκτική πίεση στη Βραζιλία και να ψάξουμε το αποτέλεσμα για μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στους Κακά, Ρομπίνιο και Λουίς Φαμπιάνο και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν αντεπιθέσεις» δήλωσε ο Μαραντόνα.

Ελιάχου: «Τα πάντα μπορούν να συμβούν»


Την πεποίθηση του πως όλα μπορούν να συμβούν στο Ευρωμπάσκετ που αρχίζει τη Δευτέρα εξέφρασε ο φόργουορντ του Ισραήλ, Λιόρ Ελιάχου. «Στο παρκέ παίζουν πέντε με πέντε, οπότε όλα μπορούν να συμβούν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η πρεμιέρα» δήλωσε ο 24χρονος φόργουορντ της Κάχα Λαποράλ, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην διοργάνωση και όλους τους αντιπάλους μας και να εκπροσωπήσουμε με αξιοπρέπεια τη χώρα μας».

«Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην διοργάνωση και όλους τους αντιπάλους μας» ήταν η αρχική τοποθέτηση του ισραηλινού φόργουορντ, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες τους θέλουν «να εκπροσωπήσουμε με αξιοπρέπεια τη χώρα μας. Το επίπεδο των παικτών που θα πάρουν μέρος είναι πολύ υψηλό. Και όλοι θέλουν να τερματίσουν στην καλύτερη δυνατή θέση. Οι καλύτεροι λοιπόν θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Μόνο αν αρχίσει η διοργάνωση θα μπορώ να μιλήσω με ακρίβεια. Στο παρκέ παίζουν πέντε με πέντε, οπότε όλα μπορούν να συμβούν. Το μόνο που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η πρεμιέρα».

ΚΑΒΑΛΑ: «Χτυπάει» ένα ακόμα μεγάλο όνομα


Σε συζητήσεις με ένα ακόμα μεγάλο όνομα φαίνεται πως βρίσκεται η ομάδα της Καβαλάς. Η διοίκηση των «Αργοναυτών» είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Νίκολα Βέντολα. Ο Ιταλός επιθετικός επιβεβαίωσε στη «Sportday» ότι έχει πρόταση από την Καβάλα.

«Είναι αλήθεια ότι μου έχουν κάνει μια πρόταση από την Καβάλα. Αυτή τη στιγμή την αξιολογώ, γιατί υπάρχουν κι άλλες προτάσεις από ιταλικές ομάδες. Προτεραιότητά μου θα ήταν να μείνω στην Ιταλία, αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να παίξω στην Ελλάδα αν υπάρξει συμφωνία. Με έχουν ενημερώσει για κάποια πράγματα όσον αφορά την ομάδα. Λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσω τι θα κάνω», δήλωσε ο 31χρονος στράικερ. Ο Βέντολα πριν λίγο καιρό είχε απασχολήσει και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχει αγωνισθεί στις Ίντερ, Τορινό, Αταλάντα, Σιένα, Μπολόνια και Μπάρι. Ο Ιταλός παίκτης εκτός από το Καμπιονάτο έχει κάνει και πέρασμα από την Αγγλία όπου αγωνίσθηκε δανεικός με την Κρίσταλ Πάλας.

Η μαγκιά και η ακόμη πιο μεγάλη μαγκιά…



  • Σίγουρα τους καίει όλους στον Ολυμπιακό μήπως επί Κετσπάγια «χάσει» ο σύλλογος άσους όπως ο Γκαλέτι κι ο Ντιόγο. Ίσως κι ο Ντουντού. Για διάφορους λόγους.
  • Αλλά επειδή πάντα πρέπει να βλέπουμε και την άλλη όψη του νομίσματος, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο Τιμούρ φαίνεται να κερδίζει μία σειρά παικτών. Και η σειρά αυτή δεν είναι καθόλου μικρή…
  • Πέρσι, ο μεν Λεντέσμα ήταν δανεικός στη Σαν Λορέντζο όλη τη σεζόν, ο δε Ραούλ Μπράβο τη μισή σεζόν στην εξέδρα και την άλλη μισή δανεικός στην Νουμάνθια. Τους πλήρωνε ο Ολυμπιακός κι έπαιζαν αλλού…Τώρα, είναι βασικά στελέχη της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας.
  • Πέρσι ο Λεονάρντο ήταν στο…πουθενά. Φέτος δίνει λύσεις στη θέση του έξω αριστερά!
  • Πέρσι ο Μήτρογλου δεν υπήρχε. Τώρα είναι ο πρώτος σέντερ φορ του Ολυμπιακού.
  • Πέρσι ο Γιαννάκης δεν ήταν καν δηλωμένος στη λίστα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Φέτος ξεκίνησε βασικός κι ελέω τραυματισμού έχασε τη θέση του.
  • Πέρσι ο Γκαλίτσιος ήταν σα να μην υπήρχε. Φέτος παίζει και τα δίνει όλα ακόμη και ως δεξιός…χαφ!
  • Η, μήπως περίμενε κανείς τον Ζαϊρί να βγάζει μάτια;
  • Όλα κι όλα. Αυτή είναι μαγκιά του Κετσπάγια να έχει κερδίσει τόσους παίκτες.
  • Κι ακόμη μεγαλύτερη μαγκιά, βέβαια, θα είναι να μη χάσει τους…άλλους, τους παικταράδες.

Ο Μπάγεβιτς έχει πλέον και το μαχαίρι!


Στις χθεσινές δηλώσεις του στην «SportDay» ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε την ικανοποίησή του για τους παίκτες που απέκτησε η ομάδα αλλά και για αυτούς που προϋπήρχαν, θεωρώντας ότι πλέον είναι στα… πόδια του «κιτρινόμαυρου» ποδοσφαιρικού τμήματος να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή της Ελλάδας:

«Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που πήραμε, σύμφωνα βέβαια με τις δυνατότητες που είχαμε. Η διοίκηση έκανε το καλύτερο δυνατό. Πήραμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν περιμένω πράγματα μόνο από αυτούς. Και οι παίκτες που είχαμε είναι καλοί και πιστεύω σε όλους. Γενικά, το ρόστερ μας είναι πολύ καλό και πρέπει να δουλέψουμε με σοβαρότητα και πειθαρχία για να… δέσει η ομάδα και να βελτιωθεί. Μας περιμένουν πολλά παιχνίδια και γι’ αυτό θέλαμε να έχουμε πολλές λύσεις στο ρόστερ».

Ο προπονητής της ΑΕΚ λοιπόν έχει πλέον και το μαχαίρι, εκτός από το καρπούζι. Ξέρει πολύ καλά ότι φέτος θα κριθεί αυστηρά από τους φίλους της ΑΕΚ αλλά δείχνει να μην φοβάται. Ανεβάζει τον πήχη από την αρχή ψηλά κι ετοιμάζεται να… πολεμήσει για την επιστροφή της ομάδας στους τίτλους. Ξέρει ότι φέτος έχει πάρει πάνω του όλο το… βάρος για τον σχεδιασμό της νέας ομάδας και αυτός θα είναι υπόλογος στον κόσμο της Ένωσης.

Πέρσι είχε αναλάβει την ΑΕΚ τον Νοέμβριο, με παίκτες που δεν είχε επιλέξει ο ίδιος και με την ομάδα γενικότερα σε… νευρική κρίση, λόγω των διοικητικών εξελίξεων και της προβληματικής αγωνιστικής εικόνας. Ότι και να έκανε από κει και πέρα θεωρούνταν υπέρβαση με μεγαλύτερη από όλες την συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του κυπέλλου, όπου έφτασε μία… ανάσα από την κατάκτησή του. Φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς και ο προπονητής της ΑΕΚ περνάει στην πρώτη γραμμή της κριτικής. Το ξέρει αυτό πολύ καλά και δείχνει έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση. Τα πράγματα σαφώς και δεν είναι εύκολα.

Μπατίστ: «Τριπλ κράουν ξανά!»


Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί «Έλληνας». Εξάλλου, η φετινή θα είναι η έβδομη χρονιά του στη χωρά μας. Ο Μάικ Μπατίστ γνωρίζει καλά τι εστί Παναθηναϊκός και για αυτό σε συνέντευξη του στη «Sportday» τοποθέτησε τον πήχη για τη νέα χρονιά και πάλι στο ψηλότερο σημείο. «Θέλουμε να πάρουμε και φέτος το τριπλ κράουν» είπε ο 32χρονος Αμερικανός σέντερ, ο οποίος έχει κατακτήσει ήδη δύο φορές το τριπλ κράουν με το «τριφύλλι».

Ποια είναι τα συναισθήματά σου για την προετοιμασία εν όψει της έβδομης σεζόν σου στον Παναθηναϊκό;

«Πλέον ο καθένας επέστρεψε στη βάση του για να βοηθήσει την ομάδα. Εκτός από τους διεθνείς. Κάτι που είναι φυσικά συνηθισμένο. Θεωρώ ότι η προετοιμασία είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, επίπονο καθώς έχει αρκετό τρέξιμο, αλλά στο συγκεκριμένο στάδιο πρέπει να αισθανόμαστε σαν να δίνουμε επίσημους αγώνες. Πρέπει να καταναλώσουμε πολλή ενέργεια διότι κάνει καλό για εμάς, αλλά και στο σύνολο. Αλλωστε αν πραγματοποιήσεις δυνατή προετοιμασία, τότε σίγουρα θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει. Με συγκέντρωση και καθαρό μυαλό θα γίνει».

Το συγκεκριμένο κομμάτι της σεζόν, λοιπόν, είναι το πιο σημαντικό;

«Πρέπει να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση ώστε να είμαστε πολλά κλικ πιο γρήγοροι από τους αντιπάλους μας και έτοιμοι όταν ξεκινήσουν οι αγώνες. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με αρκετές προκλήσεις και πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες απαντήσεις. Αν είμαστε σωματικά και ψυχολογικά στο επιθυμητό επίπεδο, θα τις δώσουμε».

Ποιο στοιχείο της περασμένης σεζόν θα ήθελες να διατηρηθεί και στη φετινή;

«Είναι πολύ απλό: η κατάκτηση των τριών τροπαίων. Θα ήθελα να πετύχουμε το ριπίτ του τριπλ κράουν. Οταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό, είναι ευλογία. Θέλω και φέτος να τα πάρουμε όλα και να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια. Να νιώσουμε ξανά τη γεύση της επιτυχίας που μόνο ο Παναθηναϊκός ξέρει να προσφέρει. Αυτό θα το νιώσουν και οι νέοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα».

Οι τρεις τίτλοι σάς δίνουν αβαντάζ σε σχέση με τους αντιπάλους σας;

«Και ναι και όχι. Ναι, διότι είμαστε οι πρωταθλητές, άρα ξέρουμε καλά τον τρόπο για να φθάσουμε ξανά στην κορυφή ακολουθώντας την ίδια συνταγή. Από την άλλη όχι, διότι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θέλουν όλοι να μας νικήσουν, άρα το κάθε ματς θα είναι μάχη και θα πρέπει να πολεμήσουμε δυνατά. Για παράδειγμα, την περασμένη σεζόν σε μερικά ματς δεν είχαμε διάρκεια και στο τέλος τα χάναμε. Με οποιονδήποτε αντίπαλο και αν παίζουμε θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να μην την ξαναπατήσουμε».

Η περσινή σεζόν δεν ξεκίνησε ευχάριστα για εσάς, αλλά είχατε δυνατό φινάλε. Μήπως τελικά είναι προτιμότερο να συμβαίνει αυτό;

«Η αλήθεια είναι ότι όλα κρίνονται στο τέλος. Δεν έχει σημασία πώς ξεκινάς την αποστολή σου, αλλά πώς την ολοκληρώνεις. Οταν τερματίζεις στην κορυφή, τότε κερδίζεις τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων. Οταν ξεκινάς καλά και τελειώνεις άσχημα τις διοργανώσεις, δεν σε θυμάται κανένας. Το ιδανικό βέβαια είναι να έχεις διάρκεια, αλλά δεν είναι εύκολο. Είμαστε άνθρωποι και όλοι έχουμε τις κακές μας μέρες».

Είναι εύκολο να διατηρήσεις ψηλά το κίνητρο για τίτλους κάθε σεζόν;

«Δεν είναι εύκολο. Για παράδειγμα, κάποιες φορές ξυπνάς το πρωί και βαριέσαι να κάνεις προπόνηση, αλλά όταν αγαπάς το παιχνίδι, το μπάσκετ, την ομάδα, σηκώνεσαι και ετοιμάζεις το σώμα σου για μάχη, προκειμένου να βελτιωθείς περισσότερο και να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις».

Τοπαλίδης: «Κι όμως κλείνουμε οκταετία»


Το αυριανό (21:30, Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 - MEGA) παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στην Ελβετία είναι κρίσιμο, όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για ακόμη έναν λόγο για τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κλείνει αύριο οχτώ χρόνια στον πάγκο της «γαλανόλευκης», με την οποία το καλοκαίρι του 2004 έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Για την ιστορική επέτειο του «Ρεχακλή» μίλησε ο Γιάννης Τοπαλίδης στη «SportDay». Ο στενός συνεργάτης του 71 ετών προπονητή τον ξέρει καλύτερα από όλους και αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Ελβετούς.

«Αυτό που έγινε το 2004 ήταν κάτι απίστευτο, δεν περιγράφεται με λόγια», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτή ήταν σίγουρα η κορυφαία στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν άλλες σπουδαίες. Από αυτές ξεχωρίζω τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη και τη νίκη στην Ισπανία στα προκριματικά του Euro 2004. Αμέσως μετά έρχονται στο μυαλό μου η νίκη επί της Ουκρανίας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και η ισοπαλία στο Οσλο τον Σεπτέμβριο του 2007, η οποία ήταν ουσιαστικά σαν νίκη, μια και μας έδωσε την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008».

Στη συνέχεια, ο κ. Τοπαλίδης θυμήθηκε: «Οταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα έλεγα στον εαυτό μου: "Και μόνο που ήρθες εδώ να δουλέψεις στην Εθνική ομάδα είναι τεράστιο συν για το βιογραφικό σου. Μεγάλο κέρδος". Στην αρχή νόμιζα ότι θα καθόμουν ένα εξάμηνο το πολύ. Ελεγα στον εαυτό μου: "Και μισό χρόνο να μείνεις επιτυχία θα είναι για σένα". Δεν το έβλεπα για παραπάνω. Σκεφτόμουν ότι ο Ρεχάγκελ είναι μεγάλο όνομα, άρα θα του ερχόταν κάποια πρόταση και κάποια στιγμή θα έφευγε. Τελικά, όμως, κλείνουμε οκταετία. Ποιος το περίμενε».

Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι με την Ελβετία, δήλωσε: «Αισιοδοξούμε για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Εχουμε μια καλή ομάδα, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη έδρα, αλλά μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Εχουμε απουσίες, αλλά η ομάδα μας εξακολουθεί να διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, που είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν».

Τι ετοιμάζει ο Ρεχάγκελ;

Ο Ότο Ρεχάγκελ δοκίμασε αρκετά πρόσωπα στις προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ο Σωτήρης Νίνης ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Κατσουράνη και Πατσατζόγλου αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει στη βασική 11αδα.

Πιθανότεροι αντικαταστάτες για τους Τοροσίδη, Σεϊταρίδη και Καραγκούνη θα είναι οι Σπυρόπουλος, Βύντρα (αγωνίστηκαν στα άκρα και στο τελευταίο φιλικό με την Πολωνία) και Πατσατζόγλου αντίστοιχα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς και στο κέντρο της άμυνας δεν αποκλείεται να προτιμηθούν τρεις αμυντικοί με τους Κυργιάκο, Παπαδόπουλο, Μόρα ενώ στην επίθεση Χαριστέας και Σαλπιγγίδης αναμένεται να πλαισιωθούν με έναν εκ των Αμανατίδη-Σαμαρά.

Συνέντευξη Τύπου και προπόνηση

Η Εθνική ομάδα θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Παρασκευής μια προπόνηση στο «Σεντ Γιάκομπ», το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση. Πρόκειται για ένα απόλυτα ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρητικότητας 42,500 θέσεων, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η δευτεραθλήτρια της περυσινής σεζόν, Βασιλεία.


ΠΑΟ: «Βλέπει Ντέιβιντ η Γιουβέντους!»


Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Ντέιβιντ επιβεβαίωσε χθες ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου στόπερ: «Ναι, είναι αλήθεια ότι η Γιουβέντους θέλει τον Ντέιβιντ. Τον παρακολουθεί στενά στα παιχνίδια του με τη Φλαμένγκο και το ενδιαφέρον αναμένεται να επισημοποιηθεί σύντομα». Στο top των μεταγραφών από και προς τη Γαλλία συγκαταλέγεται ο Τζιμπρίλ Σισέ. «Φέρτε μας τον τίτλο. Δεν μας νοιάζει τίποτε άλλο φέτος. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα και να τελειώσει μια και καλή το παραμύθι με τους άλλους», είπαν οι οργανωμένοι οπαδοί του «Ενιαίου Φορέα» στους Πατέρα, Καραγκούνη και Τεν Κάτε.

«Η Γιουβέντους ενδιαφέρεται για τον Ντέιβιντ»

Στο επίκεντρο βρίσκεται από χθες το όνομα του Ντέιβιντ, τον οποίο έχει παραχωρήσει ως δανεικό ο Παναθηναϊκό στη Φλαμένγκο. Στην «SportDay» μίλησε χθες ο μάνατζερ του παίκτη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο παίκτης ανήκει στο τριφύλλι, αλλά αποκάλυψε ότι ισχύει το ενδιαφέρον της Γιουβέντους: «Ναι, είναι αλήθεια ότι η Γιουβέντους θέλει τον Ντέιβιντ. Τον παρακολουθεί στενά στα παιχνίδια του με τη Φλαμένγκο και το ενδιαφέρον αναμένεται να επισημοποιηθεί σύντομα. Φυσικά ο παίκτης ανήκει στον Παναθηναϊκό. Η Παλμέιρας, παρ' ότι αρχικά πήρε το ένα δικαστήριο, δεν έχει τύχη στο τελεσίδικο. Άρα όποια ομάδα ενδιαφέρεται θα πρέπει να απευθυνθεί στον Παναθηναϊκό. Πάντως, σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει ότι ο πελάτης μου έχει κλείσει ήδη στη Γιουβέντους».

Η πρώην ομάδα του Ντέιβιντ, Παλμέιρας, διεκδικεί τα δικαιώματα του, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα δικαιωθεί. Σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά, οι πράσινοι αναμένεται να βγουν κερδισμένοι, ή παίρνοντας πίσω τον νεαρό στόπερ, ή φυσικά παραχωρώντας τον. Η ουσία είναι ότι οι πολύ καλές εμφανίσεις του με τη Φλαμένγκο έχουν εκτινάξει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στις top μεταγραφές ο Σισέ

Είναι γεγονός ότι η απόκτηση του Σισέ είναι «ουσιαστικά» διαφήμιση για τον Παναθηναϊκό και αυτό αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά. Χθες, η γαλλική ιστοσελίδα maxi foot. fr έκανε αναφορά στις 11 ακριβότερες μεταγραφές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι από και προς ομάδες της Γαλλίας. Μέσα στη λίστα, και συγκεκριμένα στη 10η θέση, είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ, που μεταγράφηκε από τη Μαρσέιγ στον Παναθηναϊκό.

«Φέρτε μας τον τίτλο»

Στο κότερο του Νικόλα Πατέρα βρέθηκαν προχθές οι οργανωμένοι οπαδοί του «Ενιαίου Φορέα», εκεί όπου ήταν και οι Γιώργος Καραγκούνης και Χενκ Τεν Κάτε. Ο πρόεδρος των «πρασίνων» κάλεσε σε δείπνο τον Ολλανδό τεχνικό και τον «Καρα», με αφορμή την υπογραφή του νέου συμβολαίου του, και τους εκπροσώπους του «Ενιαίου Φορέα», στο πλαίσιο της συνεργασίας και εν όψει των αγώνων που έρχονται.

Οι οπαδοί ζήτησαν πάθος και τίτλο: «Φέρτε μας τον τίτλο. Δεν μας νοιάζει τίποτε άλλο φέτος. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα και να τελειώσει μια και καλή το παραμύθι με τους άλλους. Εμείς θέλουμε η ομάδα να τα δίνει όλα σε κάθε ματς και θα είμαστε μαζί σας, όλοι μαζί, να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη». Στη συνέχεια οι οπαδοί του «τριφυλλιού» αποθέωσαν τον Γιώργο Καραγκούνη: «Μπράβο, Γιώργαρε. Είσαι η ψυχή της ομάδας. Θέλουμε όλοι να παίζουν με το δικό σου πάθος στην ομάδα».

«Προσοχή στην Ευρώπη»

Ο Νικόλας Πατέρας, αφού είπε στους οπαδούς ότι «όλοι μαζί φέτος, μια γροθιά, θα δώσουμε τη μάχη για το πρωτάθλημα και θα την κερδίσουμε», τους ζήτησε να δημιουργήσουν μεγάλες ζώνες ασφαλείας στα ευρωπαϊκά ματς που έρχονται: «Η ΟΥΕΦΑ δεν αστειεύεται. Μπορεί να φάμε μία αγωνιστική. Προσέξτε, δεν πρέπει να ξανασυμβεί το παραμικρό και όποιον βλέπετε να κάνει κάτι να τον διώχνετε». Τους επέστησε την προσοχή κυρίως στο παιχνίδι με τη Γαλατά, που είναι υψηλής επικινδυνότητας.

«Η ανταμοιβή του Μπλάνκο»


Στο νέο συμβόλαιο που θα προτείνει σύντομα η ΑΕΚ στον Ισμαέλ Μπλάνκο αναφέρθηκε ο Χουάν Μπέρος, μιλώντας στη «SportDay». Ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού περιμένει την ειδοποίηση του Νίκου Θανόπουλου για να έρθει στην Ελλάδα και να ολοκληρωθεί η υπόθεση του πελάτη του.

«Βρέθηκα στην Ισπανία τις τελευταίες ημέρες για άλλες υποθέσεις και περιμένω ειδοποίηση από τον πρόεδρο της ΑΕΚ να έρθω στην Αθήνα και να μιλήσουμε για τον Μπλάνκο. Εχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον κ. Θανόπουλο και γνωρίζει ποιες είναι οι απαιτήσεις μας. Ο Μπλάνκο είναι πρώτος σκόρερ τα δύο τελευταία χρόνια και σημαία της ομάδας, όπως λέει ίδιος ο πρόεδρος. Θα θέλαμε, επομένως, να ανταμειφθεί με ανάλογο συμβόλαιο. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Θα έρθω στην Αθήνα και ελπίζω να σφραγίσουμε τη συμφωνία», ανέφερε ο κ. Μπέρος.

Η διοίκηση της «Ένωσης» σκέφτεται να αυξήσει στις 550.000 ευρώ τις ετήσιες απολαβές του «Ζορό», ο οποίος αυτή τη στιγμή παίρνει 390.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο αν η πλευρά του παίκτη θα δεχθεί τη συγκεκριμένη προσφορά για να υπογράψει μέχρι το 2013. Από τη μεριά του, ο Μπλάνκο έχει δηλώσει ευτυχισμένος στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, χωρίς να βιάζεται αυτή την περίοδο για το νέο συμβόλαιο.

«Θα περιμένω τον Ιανουάριο την ΑΕΚ»

Στενοχωρημένος από το «ναυάγιο» της μεταγραφής του στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ζόνας, μιλώντας στη «SportDay». «Στενοχωρήθηκα πολύ από την εξέλιξη αυτήν, διότι είχα πιστέψει ότι θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Με είχε εντυπωσιάσει η επιμονή που έδειχνε η ελληνική ομάδα για την απόκτησή μου, είναι πολύ κολακευτικό για έναν παίκτη να δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον μια ομάδα», ανέφερε ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Γκρέμιο και πρόσθεσε: «Θέλω πολύ να παίξω στην Ευρώπη και θα προσπαθήσω να συνεχίσω να σκοράρω με την Γκρέμιο, ώστε να επανέλθει η ΑΕΚ τον Ιανουάριο».

«Από νέα βάση για Ζόνας»

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του 22χρονου φορ, Τιάγκο Γκονσάλβες, τόνισε στη «SportDay» ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν από νέα βάση. «Τον Ιανουάριο είναι διαφορετική η κατάσταση και οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από νέα βάση. Είναι πολύ νωρίς για να συμφωνήσουμε από τώρα να έρθει ο παίκτης τον χειμώνα. Πολλά μπορεί να συμβούν μέχρι τότε», ανέφερε ο ατζέντης του Ζόνας.

Στη συνέχεια, ο αδερφός του ποδοσφαιριστή, υπογράμμισε: «Ο Ζόνας συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα και είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ μάς καλύπτει και θα συζητήσουμε εκ νέου τον χειμώνα, αν εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, αλλά δεν μπορούμε να δεσμευτούμε από τώρα, διότι μπορεί τότε ο Ζόνας να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό. Είναι λογικό, πιστεύω, να σκεφτόμαστε και αυτή την παράμετρο. Δεν έχουμε λόγο να βιαστούμε».

Καταλήγοντας, ο κ. Γκονσάλβες υποστήριξε: «Νομίζω πως ούτε η Γκρέμιο θα δεχόταν να δεσμευτεί από τώρα για την παραχώρηση του Ζόνας. Αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, θα έχει και η Γκρέμιο πιο ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα τον Ιανουάριο, ώστε να τον πουλήσει ακριβότερα».

* Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να βρίσκεται ο Μπιάνκι Αρσε στην Ελλάδα. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός θα φύγει σήμερα από την πατρίδα του μαζί με τον ο πατέρα του, Εδουάρδο, και έναν δικηγόρο που θα είναι παρών στην υπογραφή του μονοετούς συμβολαίου του με την ΑΕΚ. Ο 22χρονος παίκτης ενδέχεται να είναι παρακολουθήσει το φιλικό παιχνίδι με τον Θρασύβουλο (στις 20:00).

* Για την ερχόμενη Τετάρτη ορίστηκε η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θανόπουλου. Θα διεξαχθεί σε ξενοδοχείο της Αττικής Οδού και θα ξεκινήσει στις 13:00. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα μιλήσει για τα μεταγραφικά ζητήματα και τους στόχους της «Ένωσης» τη νέα αγωνιστική περίοδο. Επίσης, θα αναφερθεί στο διοικητικό - ιδιοκτησιακό κομμάτι.

* Ανοικτό παραμένει για την ΑΕΚ το θέμα απόκτησης επιθετικού και θα κριθεί οριστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΟΣΦΠ: Δεν ήθελε να ρισκάρει ο Φερναντίνιο


Τη διάθεση να τελειώσουν σύντομα τη μεταγραφή του Φερναντίνιο στον Ολυμπιακό έχουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις άλλες πλευρές και, μάλιστα, ανταλλάζουν σχετικά έγγραφα με σκοπό να κλείσουν τον 23χρονο παίκτη για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Εξάλλου, πηγή της ομάδας (επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει) άφησε ανοιχτό το θέμα και έκανε την πρόβλεψη ότι η υπόθεση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού μπορεί να κλείσει ξαφνικά.

Δεν αποκλείεται οι νταμπλούχοι Ελλάδας να περιμένουν κάτι που σχετίζεται με το θέμα του Φερναντίνιο. Εν τω μεταξύ, ακούστηκε ότι ένας από τους λόγους για τον οποίο δεν ήθελε ο ποδοσφαιριστής να έρθει στην Ελλάδα ήταν επικείμενη κλήση του στην εθνική Βραζιλίας, κάτι που του έχει υποσχεθεί ο Κάρλος Ντούνγκα. Ο Βραζιλιάνος φοβήθηκε ότι ο τεχνικός της «σελεσάο» θα τον… ξεχνούσε, αν επέλεγε να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ντούνγκα έχει πει στον παίκτη ότι θα τον παρακολουθεί και θα το καλέσει στο προσεχές διάστημα.

Δίνει το μισό Καραϊσκάκη ο Κόκκαλης

Σε συμφωνία για την παραχώρηση του 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» ήρθε ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal News» που επικαλείται πληροφορίες από την Κύπρο. Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια έναντι 25 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Μέχρι στιγμής τα χρήματα δεν έχουν μπει στα ταμεία του συλλόγου, κάτι που αναμένεται να γίνει σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι κ.κ. Κόκκαλης και Λαυρεντιάδης έχουν συμφωνήσει για την παραχώρηση του 50% της συγκεκριμένης εταιρίες στον δεύτερο.

Καθυστέρησε ο Ντιόγο στην προπόνηση

Με καθυστέρηση πήγε ο Ντιόγο στην χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού και όλοι αναρωτήθηκαν τι είχε συμβεί. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός νόμιζε ότι δεν υπήρχε προπόνηση, επειδή το πρωί εκείνος και οι συμπαίκτες του είχαν περάσει από εργομετρικό έλεγχο (κάτι που θα κάνουν και οι διεθνείς μόλις επιστρέψουν από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες).

Αμέσως έφυγε από το σπίτι του και έφτασε στην προπόνηση με 20 λεπτά καθυστέρηση. Εκεί επανέλαβε ότι δεν ήξερε πως υπήρχε προπόνηση και χθες δεν υπήρχε η διάθεση να τιμωρηθεί με πρόστιμό. Από την πλευρά του, ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα και τον έβαλε στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας.

Ταξίδι για παίκτη ο «Νίνι»

Σήμερα θα οριστικοποιηθεί η χώρα που θα μεταβεί ο Ανδρέας Νινιάδης, προκειμένου να παρακολουθήσει κάποιον υποψήφιο στόχο του Ολυμπιακού. Ο αρχισκάουτερ των «ερυθρόλευκων» θα τσεκάρει ποδοσφαιριστές που είναι πιθανό να απασχολήσουν την ομάδα τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ή του καλοκαιριού.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES