2 Ιουν 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Αντίο με... επίθεση από τον «Mr Mig»

Εν αναμονή του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο αναμένεται να προκύψει ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο εκ των μεγαλομετόχων των «πρασίνων», Ανδρέας Βγενόπουλος έδωσε το στίγμα του. Ο «Mr Mig» εξέδωσε ανακοίνωση-χείμαρρο με την οποία εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, προαναγγέλοντας παράλληλα την αποχώρηση του από την ΠΑΕ.Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

"Ως γνωστόν εγώ οδήγησα πριν δύο χρόνια τον Παναθηναϊκό στην εποχή της πολυμετοχικότητας. Στην ομάδα προσφέρθηκαν 67 εκατομμύρια Ευρώ από νέους μετόχους, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ήταν δικά μου, που έδωσαν την δυνατότητα να αποκτήσουμε παίκτες μεγάλης αξίας και να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Επί δύο χρόνια στήριξα απόλυτα τα όργανα της Διοίκησης που όλοι οι μέτοχοι είχαμε ομόφωνα επιλέξει, Πρόεδρο, Τεχνικό Διευθυντή, Προπονητή και όταν ο Πρόεδρος άλλαξε Προπονητή στήριξα και τον νέο Προπονητή. Έκανα δηλώσεις και παρεμβάσεις μόνο μετά από «κρίσεις» και προκειμένου να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα που θα μας έβγαζαν από τους στόχους μας. Δεν ζήτησα καμία «καρέκλα» ή προνόμιο, στους πανηγυρισμούς (κύπελλο, φιέστα) ήμουν απών, αλλά στις μάχες και τα προβλήματα ήμουν πάντα παρών.

Την ίδια περίοδο άλλοι μέτοχοι είτε απευθείας, είτε μέσω εφημερίδων, ιδιοκτησίας ή ελέγχου τους, είτε μέσω των κύκλων τους έκαναν αντιπολίτευση και υπονόμευαν τις προσπάθειες του Προέδρου για τους δικούς τους λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό συμφέρον του Παναθηναϊκού, οι δε δηλητηριογράφοι τους είχαν το θράσος να κατηγορούν εμένα για προσωπικές ατζέντες και σκοπιμότητες.
Η κατάληξη είναι γνωστή.

Τη στιγμή που η πολυμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα επέτυχε απολύτως ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης αποφάσισε να θέσει το δίλημμα «ή μου δίνετε 60 εκατ. ευρώ και φεύγω ή μένω και θα διοικήσω τον Παναθηναϊκό με τους δικούς μου όρους», δηλ. γυρίζουμε στην προ της πολυμετοχικότητας εποχή.

Παράλληλα, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της λάσπης και της παραπληροφόρησης πήραν φωτιά, δήθεν «αναγνώστες» οπαδικών εφημερίδων και συνεργεία που εμφάνιζαν δήθεν «φιλάθλους» στα blogs έκριναν ως απαράδεκτη τη θέση μου να μην θέλω να δώσω 60 εκατ. ευρώ στον κ. Βαρδινογιάννη, επαναφέροντας όλες μαζί τις βρωμιές και τις αμφισβητήσεις για τα κίνητρά μου και τις προθέσεις μου που διάβαζα επί δύο χρόνια. Η θέση μου ότι είμαι έτοιμος να προσφέρω χρήματα για την ομάδα και όχι στον κ. Βαρδινογιάννη και ότι ποτέ εγώ δεν είπα ότι θέλω να γίνω Βαρδινογιάννης στην θέση του Βαρδινογιάννη λασπολογήθηκε σε τέτοιο βαθμό που προκάλεσε σύγχυση στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

Το χειρότερο απ΄όλα όμως είναι το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού την στιγμή που φτάσαμε στην κορυφή και πετύχαμε όλους μας τους στόχους και το ότι η ομάδα είναι χωρίς διοικητική και τεχνική ηγεσία και χωρίς προγραμματισμό στο μέσον της μεταγραφικής περιόδου, ενώ η προπαγάνδα τύπου Deloitte μας προετοιμάζει και για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν.Ο κ. Πατέρας πέτυχε με τον κ. Αντωνιάδη, τον κ. Αντωνίου, τον κ. Νιόπλια, το υπόλοιπο επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές να γίνουν μια οικογένεια χωρίς γκρίνιες και ρουφιάνους, να ξορκίσουν την κατάρα της Παιανίας και να αποκτήσουν την νοοτροπία του Πρωταθλητή.

Όλα αυτά καταστράφηκαν και ο Παναθηναϊκός ξαναγίνεται πεδίο πειραματισμών και εφαρμογής των θεωριών και των ικανοτήτων του κ. Γ. Βαρδινογιάννη. Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει πάρει ξανά τον πλήρη έλεγχο του Παναθηναϊκού, αλλά με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις «ενότητα» και «συναίνεση». Χθες απευθυνόμενος στους οργανωμένους φιλάθλους είπε ότι αν θα παραμείνει ο Νιόπλιας είναι θέμα του νέου Προέδρου που δεν θα είναι γλάστρα, θα είναι κοινής αποδοχής κ.λ.π. Παράλληλα όμως είπε ότι ο Τεχνικός Διευθυντής θα είναι ξένος και προσέλαβε Α΄Αντιπρόεδρο με αυξημένες αρμοδιότητες. Αυτές τις αποφάσεις τις πήρε με την υπόδειξη ή συναίνεση του νέου μη γλάστρα Προέδρου; Και είναι σοβαρά πράγματα να ισχυρίζεται ότι ο κ. Ν. Πατέρας έφυγε «για δικούς του λόγους»; Δεν διάβασε την ξεκάθαρη επιστολή του κ. Ν. Πατέρα που αναφέρει τους λόγους παραίτησής του; Δεν αναγνωρίζει εκεί ο κ. Βαρδινογιάννης και τις δικές του ευθύνες ή πίστεψε ποτέ ότι ο κ. Ν. Πατέρας θα δεχόταν να μείνει ως Πρόεδρος υπό όρους και κηδεμονία;

Σ΄αυτήν την νέα λυπηρή πραγματικότητα λοιπόν εγώ δεν έχω καμία θέση. Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό με έκανε να αγνοήσω την λογική που έλεγε να μην ανακατευτώ με τα πίτουρα, αλλά μέχρις εδώ.
Εάν συνέχιζα να ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να είχα κάποιο από τα περίεργα κίνητρα που μου καταλογίζουν οι λασπολόγοι, αλλά δεν έχω, ή θα έπρεπε να είμαι μαζοχιστής, που δεν είμαι, ή θα έπρεπε η αγάπη μου για την ομάδα να μην υπόκειται στα όρια της προσωπικής μου αξιοπρέπειας, που δεν συμβαίνει.

Δεν με ενδιαφέρει πλέον τι λέει ή τι θα πει ο οποιοσδήποτε, για μένα το κεφάλαιο Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός έκλεισε οριστικά, απλώς στο γήπεδο θα έρχομαι όποτε μπορώ (εάν θα μου επιτρέψουν να αγοράσω και του χρόνου τα διαρκείας μου) για να χαίρομαι ή να λυπάμαι χωρίς να με ενδιαφέρει ποια θα είναι η Διοίκηση ή οι μέτοχοι.

Ευχαριστώ τον κ. Ν. Πατέρα για την ανεκτίμητη προσφορά του και την χαρά που έδωσε σε όλους μας (θυμάμαι ακόμη τον κ. Ζαχαρία Πιτυχούτη πριν δυο χρόνια στο Πεντελικό που έλεγε «θέλω να πανηγυρίσω ακόμη ένα νταμπλ πριν πεθάνω»). Ευχαριστώ την σύζυγό μου που με στήριξε και σ΄αυτήν μου την περιπέτεια.
Αποχωρώ υπερήφανος για την προσφορά μου στον Παναθηναϊκό και τη συνεισφορά μου σ΄αυτό το νταμπλ την αφιερώνω στην μνήμη του παππού μου.

Υ.Γ. 1 Τις μετοχές που αγόρασα έναντι 20 εκατ. Ευρώ θα διαπραγματευτώ για να τις πουλήσω έναντι ενός Ευρώ είτε στον Ερασιτέχνη (ανάλογα με τις εξελίξεις στην εγγραφή νέων μελών) είτε στον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών και Αθλητριών του Παναθηναϊκού.
Υ.Γ.2 Για όποιον ενδιαφέρεται για την αλήθεια και είναι επιφυλακτικός στη λάσπη:
α. Ποτέ δεν είπα ότι έχω τη δύναμη του Αμπράμοβιτς. Είχα πει για την ΠΕΚ ότι «όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον Αμπράμοβιτς». Από αυτή την ομάδα οι περισσότεροι δεν πίστεψαν στις προθέσεις του κ. Βαρδινογιάννη περί ειλικρινούς πολυμετοχικότητας και δεν συμμετείχαν καν στην προ διετίας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αποδείχθηκε ότι αυτοί είχαν δίκιο και εμείς που συμμετείχαμε είχαμε άδικο.
β. Όταν σαν ΠΕΚ υποσχεθήκαμε χρήματα για ενίσχυση του Ερασιτέχνη είχαμε θέσει όρους και προϋποθέσεις που δεν εκπληρώθηκαν ποτέ.
Υ.Γ. 3 Όσο λάσπη και να μου ρίξουν από δω και πέρα οι στημένοι επικοινωνιακοί μηχανισμοί, το χρυσό τριφύλλι με το οποίο είχα τιμηθεί για την προσφορά μου στον Παναθηναϊκό σαν αθλητής δεν μπορούν να μου το πάρουν πίσω".

ΕΛΛΑΔΑ - Τελικό τεστ με Παραγουάη, Ότο: «Δεν είμαστε Βραζιλία»

Το τελευταίο της τεστ πριν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δίνει το βράδυ της Τετάρτης (19:30) η Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Παραγουάη, σε ένα παιχνίδι που ο Ότο Ρεχάγκελ θέλει να δει βελτίωσε σε σχέση με την προηγούμενη φιλική αναμέτρηση κόντρα στη Βόρειο Κορέα. Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Σεϊταρίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κυργιάκο και Τοροσίδη. Την τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελέσουν οι Κατσουράνης, Τζιόλης (ή Πατσατζόγλου) και Καραγκούνης. Αριστερό χαφ θα είναι ο Σαμαράς, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Χαριστέας.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς, Νίνης, Πρίττας, Σαλπιγγίδης και Καπετάνος. Να σημειωθεί ότι Σηφάκης, Γκέκας και Μόρας δεν θα αγωνιστούν αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

«Δεν είμαστε Βραζιλία»

Ο Ότο Ρεχάγκελ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «STATUS», όπου και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντιάλ:

Για τον ποιο παίκτη από το 2004 θα έπαιρνε μαζί του είπε: "Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Αυτού του τύπου οι συγκρίσεις δεν οδηγούν πουθενά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στους παίκτες που διαθέτουμε σήμερα. Αυτά τα παιδιά άλλωστε είναι το παρόν, όλοι οι άλλοι ανήκουν στο παρελθόν".

Για το αν είναι επιτυχία η συμμετοχή στο Μουντιάλ: "Έχουμε συγκεκριμένους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Κάποιοι μας λείπουν, ενώ επίσης τα περιθώρια και οι εναλλακτικές λύσεις, αν κάποιος τραυματιστεί, είναι περιορισμένα, Τι να γίνει όμως; Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, δεν είμαστε Βραζιλία να διαλέγουμε παίκτες από 180 εκατομμύρια! Το πιο σημαντικό είναι να αγωνιστούμε με μυαλό και καρδιά. Με άλλα λόγια πριν από κάθε ματς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα".

Για τους μεγάλους παίκτες σε ηλικία, τόνισε: "Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ηλικιωμένοι τεχνικοί ή ποδοσφαιριστές. Ακόμα και στην Μπουντεσλίγκα οι παλιοί, Φαν Χλααλ, Μάγκατ, Χάινκερ, είναι που διαπρέπουν. Στην μπάλα υπάρχει μόνο η νίκη και η ήττα. Το πόσο καλός εξαρτάται από τους παίκτες σου, που είναι στην πρώτη γραμμή. Η δική μου επιτυχία νομίζω, είναι πως μπορώ και παίρνω το 100% από κάθε παίκτη μου".

Φάκελος "Λύμπε": Από το παρελθόν στο μέλλον

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος επιστρέφει δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του στην ΑΕΚ προκειμένου να ηγηθεί της νέας προσπάθειας της ομάδας, αναλαμβάνοντας ξανά τα σκήπτρα του παρελθόντος. Ο τελευταίος παίκτης σύμβολο που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα, δίνει ξανά δικαίωμα στο όνειρο για τους οπαδούς, αναπτερώνοντας το ηθικό που βρέθηκε στο ναδίρ, μετά την κακή χρονιά που προηγήθηκε.

To contra.gr θυμάται τα έργα και τις ημέρες του Λυμπερόπουλου με τη φανέλα του δικεφάλου, κάνοντας μια αναδρομή στην 5ετία του 35χρονου επιθετικού, στην πρώτη του θητεία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Η πενταετία του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ
*Ο 33χρονος άσος φόρεσε την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος για πέντε συνεχόμενες χρονιές, συμμετέχοντας σε 185 παιχνίδια της Ένωσης έχοντας σημειώσει 80 τέρματα.
*Την πρώτη του χρονιά στην Ένωση, ο Έλληνας φορ, έπαιξε σε 40 αγώνες (εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις) σημειώνοντας 17 τέρματα. Την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ βρέθηκε στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της αφού κινδύνεψε ακόμη και με υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος όμως, έμεινε στην ομάδα δεχόμενος την μείωση αποδοχών που του είχε προτείνει ο Ντέμης Νικολαϊδης προκειμένου να εξυγιανθεί οικονομικά ο σύλλογος και βοήθησε τα μέγιστα εκείνη τη χρονιά, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή σεζόν, με 43 συμμετοχές και 13 γκολ.
*Η σεζόν 2005-06 βρήκε την ΑΕΚ σε σαφώς καλύτερη μοίρα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, να συμβάλει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, στην έξοδο της ομάδας στο Τσάμπιονς Λίγκ της επόμενης περιόδου. Ο Καλαματιανός άσος αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια και πέτυχε 16 γκολ.
*Την περίοδο 2006-07 ο Μεσσήνιος επιθετικός κατάφερε για δεύτερη φορά στην καριέρα του, να βρεθεί στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Superleague. Τη χρονιά εκείνη, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, έπαιξε σε 39 αγώνες της Ένωσης, σημειώνοντας 21 τέρματα. Η ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η καριέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ με αριθμούς:
2003-04 40 συμμετοχές 17 γκολ
2004-05 43 συμμετοχές 13 γκολ
2005-06 34 συμμετοχές 16 γκολ
2006-07 39 συμμετοχές 21 γκολ
2007-08 39 συμμετοχές 13 γκολ
Σύνολο: 185 συμμετοχές 80 γκολ
*Η τελευταία σεζόν του στην ΑΕΚ, πιθανόν να αποτελεί, μια από τις χειρότερες αναμνήσεις στην ποδοσφαιρική καριέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο Έλληνας διεθνής, έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην πηγή (κατάκτηση πρωταθλήματος) αλλά νερό δεν του έμελλε να πιει για ακόμη μια φορά. Η υπόθεση Βάλνερ και όλα όσα αυτή επέφερε, στέρησε από τον Λυμπερόπουλο την ευκαιρία να γίνει πρωταθλητής για πρώτη φορά στη ζωή του. Το γεγονός αυτό, ενόχλησε πολύ τον 33χρονο φορ, ο οποίος μετά το τέλος του πρωταθλήματος δήλωσε αηδιασμένος με τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ιστορία, ο Λυμπερόπουλος, έπαιξε σε 39 παιχνίδια της περιόδου 2007-08, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα 13 φορές.
*Με την ΑΕΚ η «κακοδαιμονία» του Λυμπερόπουλου συνεχίστηκε αφού στα πέντε χρόνια που έμεινε στην ομάδα επίσης δεν κατάφερε να σηκώσει ούτε μία κούπα.
*Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Καλαματιανός επιθετικός έμεινε στην ιστορία, καθώς ήταν αυτός που με δικό του τέρμα, οδήγησε την ΑΕΚ στην πρώτη της νίκη σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στο γκολ που σημείωσε απέναντι στη Λιλ (1-0) στη διοργάνωση του 2006, στο ματς του ΟΑΚΑ.
Ο "Λύμπε" σκοράρει για την ΑΕΚ

ναβλήθηκε η δημοπρασία για το χλοοτάπητα και το αποστραγγιστικό του ΕΑΚΚ

altΑρνητική ήταν η εξέλιξη της προγραμματισμένης για σήμερα, δημοπρασίας για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Εθνικού Σταδίου, αλλά και του αποστραγγιστικού δικτύου.

Έντονος εκνευρισμός και ενστάσεις
Παρά το γεγονός ότι αρκετές ήταν οι εταιρίες που ενδιαφέρθηκαν για την εργολαβία του ΕΑΚΚ, στη σημερινή δημοπρασία επικράτησε μεγάλος εκνευρισμός και ενστάσεις μεταξύ των εταιριών, ενώ δημιουργήθηκε ένταση όταν εταιρία έκανε πρόταση μειοδοσίας της τάξης του 40% (ήτοι 320.000 ευρώ) με αποτέλεσμα να μην συνεχιστεί η διαδικασία.
Μετατέθηκε για τα μέσα του μήνα
Έτσι, μετά το άδοξο σημερινό φινάλε, αναμένεται έως τα μέσα του μήνα να υπάρξει και νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ ΓΓΑ και εταιριών για την ολοκλήρωση της μειοδοσίας.
…αλλιώς απευθείας ανάθεση
Πάντως, μετά τη σημερινή εξέλιξη, η ΓΓΑ εξετάζει και τη λύση της απευθείας ανάθεσης, ιδίως σε περίπτωση και νέας άκαρπης μειοδοσίας, καθώς ο χρόνος πιέζει επικίνδυνα και είναι ορατός ο κίνδυνος ο ΑΟ Κέρκυρα να αναγκαστεί σε «ξεσπίτωμα» έστω και για τις πρώτες αγωνιστικές της νέας σαιζόν.
Στάση αναμονής η ΠΑΕ
Πάντως, στην ΠΑΕ τηρούν μεν στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τη μειοδοσία, ωστόσο θεωρούν ότι εύκολα ή δύσκολα το θέμα θα ξεκολλήσει, και ο ΑΟ Κέρκυρα θα αγωνιστεί κανονικά στο γήπεδο του τη νέα σαιζόν.

Β’ Εθνική: Στο χέρι του

Β’ Εθνική: Στο χέρι τουΤη δυνατότητα να ανέβει και μαθηματικά από σήμερα στη Σούπερ Λίγκα έχει ο Πανσερραϊκός σε περίπτωση που νικήσει στην έδρα του, τον Πιερικό και την ίδια ώρα λήξει ισόπαλος ο αγώνας ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εθνικό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Το βέβαιο είναι πως στα πιο πολλά σενάρια έχει το πάνω χέρι για την άνοδο.

Το πρόγραμμα:

23 Μαΐου: Πανσερραϊκός-Εθνικός 1-0, Πιερικός-ΟΦΗ 0-0
26 Μαΐου: Εθνικός-Πιερικός 2-1, ΟΦΗ-Πανσερραϊκός 0-1
30 Μαΐου: Πιερικός-Πανσερραϊκός, Εθνικός-ΟΦΗ 1-4, 4-4
2 Ιουνίου: Πανσερραϊκός-Πιερικός, ΟΦΗ-Εθνικός
6 Ιουνίου: Εθνικός-Πανσερραϊκός, ΟΦΗ-Πιερικός
9 Ιουνίου: Πιερικός-Εθνικός, Πανσερραϊκός-ΟΦΗ

*Κοινή ώρα έναρξης των αγώνων είναι στις 20:00.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΦΗ ξεκίνησε τα πλέι οφ με τρεις βαθμούς, Εθνικός και Πανσερραϊκός με έναν και ο Πιερικός χωρίς βαθμό.

Βαθμολογία:

Πανσερραϊκός 10 β.
Εθνικός 5
ΟΦΗ 5
Πιερικός 1

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα πλέι άουτ, όπου αν επικρατήσουν οι γηπεδούχοι (Θρασύβουλος, Δόξα Δράμας) θα εξασφαλίσουν την παραμονή στη Β’ Εθνική.

Το πρόγραμμα:

23 Μαΐου: Θρασύβουλος-Ιωνικός 3-1, Ρόδος-Δόξα Δράμας 1-1
26 Μαΐου: Ιωνικός-Ρόδος 1-1, Δόξα Δράμας-Θρασύβουλος 2-0
30 Μαΐου: Ρόδος-Θρασύβουλος 1-1, Ιωνικός-Δόξα Δράμας 2-1
2 Ιουνίου: Θρασύβουλος-Ρόδος, Δόξα Δράμας-Ιωνικός
6 Ιουνίου: Ιωνικός-Θρασύβουλος, Δόξα Δράμας-Ρόδος
9 Ιουνίου: Ρόδος-Ιωνικός, Θρασύβουλος-Δόξα Δράμας

*Κοινή ώρα έναρξης των αγώνων είναι 17:30.

Υπενθυμίζεται πως Θρασύβουλος και Δόξα Δράμας ξεκίνησαν με δύο βαθμούς, ο Ιωνικός με έναν και η Ρόδος χωρίς βαθμό.

Βαθμολογία:

Θρασύβουλος 6 β.
Δόξα Δράμας 6
Ιωνικός 5
Ρόδος 3

Περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις

Περιμένουν με αγωνία τις εξελίξειςΛίγη ώρα πριν από το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο (16:00) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πολύ λίγα άτομα βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ομάδας περιμένοντας τις εξελίξεις, όπως την ανάδειξη του νέου προέδρου (φαβορί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος) φανερά ξαφνιασμένοι από την αποχώρηση του εκ των μεγαλομετόχων του τριφυλλιού, Ανδρέα Βγενόπουλου.

Το www.sport-fm.gr βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει ό,τι συμβαίνει.

15:47 Δεν ξεπερνούν τους 50 οι οπαδοί έξω από τα γραφεία. Πολύ ήσυχα τα πράγματα.

15:32 Περίπου 30 άτομα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

*Μία διμοιρία των ΜΑΤ παρακολουθεί διακριτικά την κατάσταση.

Το «plan B» του Ηρακλή

Το «plan B» του ΗρακλήΑποφασισμένοι να ανατρέψουν την πρώτη απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ εμφανίζονται στον Ηρακλή. Αρχικά, οι «κυανόλευκοι» αναμένεται να καταθέσουν αίτημα στην εισαγγελία να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των ΠΑΕ. Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση του «Γηραιού» υποστηρίζει ότι θα ελεγχθεί (και θα καταγραφεί) η πληρότητα των στοιχείων των υπόλοιπων εταιρειών και θα γίνει σύγκριση με τον φάκελο του Ηρακλή.

Οι Θεσσαλονικείς θεωρούν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις στον φάκελό τους και, όπως έγινε γνωστό, η απόφαση της Επιτροπής στηρίχτηκε στο γεγονός ότι η εταιρεία είχε ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι τις 31 Μαρτίου, τα οποία όμως ρύθμισε μέχρι την ημέρα κατάθεσης του φακέλου. Θετικό θεωρείται το γεγονός ότι η Σούπερ Λίγκα επικύρωσε τη βαθμολογία μόνο για τις πέντε πρώτες (ευρωπαϊκές) θέσεις και την άφησε ανοικτή για όλες τις υπόλοιπες.

Η ενέργεια αυτή εκτιμάται μεν ως «νομικά διάτρητη», από την άλλη όμως παρέχει ένα επιπλέον «όπλο» στους «κυανόλευκους»: να αιτηθούν (και να πετύχουν) άνοιγμα των φακέλων όλων των ομάδων και για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αυτή που ακόμα δεν έχει επικυρωθεί από τη Σούπερ Λίγκα!

Στον Ηρακλή αφήνουν να εννοηθεί ότι θα αποδειχθεί στην πράξη ότι τα αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης δεν ήταν τόσο αυστηρά και αρκετές ΠΑΕ, «μικρές» και «μεγάλες», πήραν άδεια συμμετοχής με αδιαφανείς διαδικασίες.

ΠΑΟΚ: Ζήτησε το ΟΑΚΑ

ΠΑΟΚ: Ζήτησε το ΟΑΚΑΌπως αναμενόταν, ο ΠΑΟΚ ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ την άδεια να δηλώσει το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ελληνικό γήπεδο ως δεύτερη έδρα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, για να έχει εναλλακτική λύση σε περίπτωση που δεν τελειώσουν έγκαιρα τα βελτιωτικά έργα στην Τούμπα.

«Δεν υπάρχει πρόταση για τον Σκόκο»

Αδαμίδης: «Δεν υπάρχει πρόταση για τον Σκόκο»Καμία πρόταση για την παραχώρηση του Νάτσο Σκόκο δεν έχει δεχθεί η ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης στο περιθώριο της παρουσίασης των εισιτηρίων διαρκείας ενόψει της σεζόν 2010/11. «Δεν υπάρχει καμία πρόταση από ελληνική ομάδα, ενώ και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι φιλολογικό», τόνισε ο πρόεδρος της «Ένωσης» και στη συνέχεια ανέλυσε το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας.

Ο κ. Αδαμίδης μίλησε:

Για τις συζητήσεις με τον υπεύθυνο των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, Άλμπερτ Μπενάιζες: «Κάναμε μια συζήτηση για την Μπαρτσελόνα με τον Μπενάιζες. Από τα χέρια του έχει περάσει όλη η πρώτη ομάδα της Μπάρτσα. Θα δούμε τι θα γίνει. Όπως και να έχει είναι πολύ καλό να πάρεις γνώμες από τέτοιες ομάδες για το πως λειτουργούν σε τέτοια θέματα. Ακόμα και αποτέλεσμα να μην έχουμε, είναι θετικό να μαθαίνουμε πράγματα από τέτοιες ομάδες».

Για τον Νάτσο Σκόκο: «Δεν υπάρχει καμία πρόταση από ελληνική ομάδα, ενώ και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι φιλολογικό».

Για τις μεταγραφές που θα κάνει η ΑΕΚ: «Η ομάδα κινείται σε πολλά μέτωπα, όχι μόνο σε αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας».

Για τον Τραϊανό Δέλλα και το ενδεχόμενο επιστροφής του: «Με τον Δέλλα συζητάμε».

Για τον Βλάνταβιτς: «Μας ενδιαφέρει, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο».

Για τον Γιώργο Τζαβέλλα και την πρόταση στον Πανιώνιο: «Έχουμε κάνει μια πολύ καλή πρόταση και περιμένουμε».

Για τον Ντάνι Πατσέκο: «Ο παίκτης δεν πρόκειται να έρθει, θα παραμείνει στην Λίβερπουλ».

Για τον Βαγγέλη Μόρα ο οποίος βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν έχει γίνει καμία κίνηση».

Για την επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στην «Ένωση»: «Ο Λυμπερόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο. Μέσα σε αυτή την περίοδο θα δούμε τι θέλει και τι μπορεί ο ίδιος και θα συζητήσουμε αν συνεχίσουμε για ακόμη ένα χρόνο. Άλλωστε θα μείνει στην ΑΕΚ ακόμα και αν σταματήσει το ποδόσφαιρο, σε άλλο πόστο. Μίλησε ήδη με τον Μπάγεβιτς στο τηλέφωνο μετά τις υπογραφές. Θέλαμε έναν ηγέτη στα αποδυτήρια που να μπορεί στα δύσκολα να συσπειρώνει την ομάδα».

Για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα: «Δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση αλλά το θέμα είναι πλέον τυπικό. Το κτίριο είναι σχεδόν έτοιμο. Συνεχίζονται κανονικά τα έργα και η υποδομή των γηπέδων είναι εκπληκτική. Τον Αύγουστο η ομάδα μπαίνει στο νέο προπονητικό και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη θα γίνουν τα εγκαίνια».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Ο κόσμος θα μας στηρίξει και το ξέρουμε. Ποντάρουμε πολλά στον κόσμο μας».

«Ναυάγιο» με Βαλβέρδε

«Ναυάγιο» με ΒαλβέρδεΟ Ερνέστο Βαλβέρδε αρνήθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ο Μιχάλης Τσόχος. Ο 46χρονος τεχνικός, με επίσημη ανακοίνωση, εξήγησε πως οι λόγοι της άρνησής του είναι προσωπικοί. «Εκφράζω την άρνησή μου στην πρόταση του Ολυμπιακού να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Οι λόγοι της συγκεκριμένης άρνησης έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα που δεν μου επιτρέπουν να μετακινηθώ στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση του Ερνέστο Βαλβέρδε

«Εκφράζω την άρνησή μου στην πρόταση του Ολυμπιακού να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Οι λόγοι της συγκεκριμένης άρνησης έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα που δεν μου επιτρέπουν να μετακινηθώ στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον Ολυμπιακό και ειδικά στον πρόεδρό του, Σωκράτη Κόκκαλη, που μου έδωσε την ευκαιρία να αναλάβω την εκτέλεση ενός αθλητικού πρότζεκτ που θα ικανοποιούσε οποιονδήποτε επαγγελματία. Η απόφασή μου προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα εξ’ αιτίας των ιδιαίτερων δεσμών που με ενώνουν με τον σύλλογο. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού για την αγάπη που εξέλαβα όλο αυτό τον καιρό. Ελπίζω και εύχομαι στο κοντινό μέλλον να επιστρέψω με έργα όλη την αγάπη και την στοργή που με περιέβαλαν όλο αυτό τον καιρό».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES