16 Οκτ 2009

ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ: Εγκαταστάθηκαν δημοσιογραφικά θεωρεία

Εγκαταστάθηκαν δημοσιογραφικά θεωρεία στο γήπεδο της Βολίδας.
Η αναβάθμιση του ‘στολιδιού’, του γηπέδου του Αθλητικού Κέντρου Καστελλάνων του Δήμου Αχιλλείων όπου αποτελεί και την έδρα της Βολίδας, προχωρά βήμα-βήμα. Οι ιθύνοντες τήρησαν στο ακέραιο την υπόσχεση τους κι έτσι την περασμένη Κυριακή στο παιχνίδι με τον Άραχθο Παχυκαλάμου εγκαινιάστηκαν τα νέα σύγχρονα δημοσιογραφικά θεωρεία όπου εκτός από το ειδικό καμαράκι για την τηλεοπτική κάμερα, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις εκπροσώπους του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου.
Πρόκειται αναμφισβήτητα γενικότερα για μία κίνηση προόδου, βελτίωσης των εγκαταστάσεων αλλά και σεβασμού όσον αφορά στις συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων που καλύπτουν τα παιχνίδια της Βολίδας. Σίγουρα θα βοηθήσει και την ομάδα η οποία θέλει να προχωρήσει μπροστά και διευκολύνοντας την πρόσβαση στα ΜΜΕ, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει. Μακάρι να βρεθούν μιμητές και σε άλλα γήπεδα του νησιού.
Οι εργασίες πάντως στο γήπεδο Καστελλάνων δε σταματούν εδώ αφού η ανάπλαση του ευρύτερου χώρου αναμένεται να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς ώστε να καταστεί μία αληθινή ‘αθλητική κυψέλη’.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΑ-ΛΕΥΚΙΜΗ



Μία ώρα νωρίτερα από τα υπόλοιπα παιχνίδια θα ξεκινήσει αυτό του Αστέρα Ρόκκα με την Α.Ε. Λευκίμμης. Το παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Γήπεδο Ρόκκα θα ξεκινήσει στις 15:00 και όχι στις 16:00 όπως τα υπόλοιπα ματς.

ΠΑΟΚ: Χωρίς «Μούσλι», αλλά με Κοντρέρας


Εκτός αποστολής για την αυριανή (17/10) αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (19:00) έμεινε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός, ο οποίος επέστρεψε απ’ τη χώρα του με ενοχλήσεις στο παλιό του τραύμα, προπονήθηκε και την Παρασκευή ατομικά, όπως άλλωστε και οι Αμπουμπακαρί και Φιλομένο που δεν υπολογίζονται.

Αντίθετα, τη θέση του στο κέντρο της άμυνας του «δικεφάλου του Βορρά» θα πάρει ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος έχει επιστρέψει από την Πέμπτη στο κανονικό πρόγραμμα.

Ο Φερνάντο Σάντος μετά τη σημερινή προπόνηση ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σορλέν, Βερόν, Βιεϊρίνια.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χωρίς επτά κόντρα σε ΠΑΟΚ

Τις υπηρεσίες επτά παικτών θα στερηθεί ο Γιώργος Παράσχος, για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι Ελευθερόπουλος, Μπουχάν, Μπαλάφας, Γεωργιάδης και Βαρτζιώτης, όπως και οι Κοντογουλίδης, Μιχαλόπουλος είναι όλοι τραυματίες και δε θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αντιθέτως στην αποστολή για το ματς με το «Δικέφαλο του Βορρά», η οποία ανακοινώθηκε από τον τεχνικό του «Αίαντα», μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής, συμπεριλήφθηκαν οι Μιχαήλ, Σενόνε και Σιαλμάς.

Όπως φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις, ο ΠΑΣ θα παίξει με δύο επιθετικούς, τους Μπακαγιόκο, Σαϊτιώτη, και με κάποιες άλλες αλλαγές, όπως την προώθηση στα χαφ του Ντάσιου, την τοποθέτηση του Στάθη στο δεξί άκρο της άμυνας και το ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα του Πέτρου Κανακούδη στην αριστερή πλευρά.

Τη 19μελή αποστολή, η οποία θα μεταβεί την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη απαρτίζουν οι: Σικαλιάς, Ζαφειρόπουλος, Ντάσιος, Στάθης, Βάντερσον, Κανακούδης, Κούσας, Ανδράλας, Βαγγελής, Μενδρινός, Σιαλμάς, Μιχαήλ, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Σαϊτιώτης, Μπακαγιόκο, Ντιμπαλά, Τζάνης, Σενόνε.

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ Βαθμολογία

ΟΜΑΔΑ Β ΑΓ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ Ν Ι Η ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ Ν Ι Η ΥΠΕΡ ΚΑΤΑ Ν Ι Η
1. ΚΕΡΚΥΡΑ 11 5 10 5 3 2 0 5 2 2 0 0 5 3 1 2 0
2. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 8 4 7 4 2 2 0 3 2 1 1 0 4 2 1 1 0
3. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 8 4 6 4 2 2 0 3 2 1 1 0 3 2 1 1 0
4. ΕΘΝΙΚΟΣ 8 4 4 1 2 2 0 2 0 1 0 0 2 1 1 2 0
5. ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 7 4 9 9 2 1 1 4 5 1 0 1 5 4 1 1 0
6. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 7 4 6 4 2 1 1 6 3 2 1 0 0 1 0 0 1
7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 7 4 4 2 2 1 1 3 0 2 0 0 1 2 0 1 1
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5 4 6 5 1 2 1 5 2 1 1 0 1 3 0 1 1
9. ΟΦΗ 5 4 5 5 1 2 1 3 2 1 1 0 2 3 0 1 1
10. ΡΟΔΟΣ 5 4 4 3 1 2 1 3 0 1 0 0 1 3 0 2 1
11. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 4 4 6 6 1 1 2 4 3 1 0 1 2 3 0 1 1
12. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 4 4 1 3 1 1 2 1 2 1 1 1 0 1 0 0 1
13. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 3 4 5 6 0 3 1 2 2 0 2 0 3 4 0 1 1
14. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 3 5 4 8 0 3 2 3 4 0 2 1 1 4 0 1 1
15. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 3 4 3 5 0 3 1 0 0 0 2 0 3 5 0 1 1
16. ΙΩΝΙΚΟΣ 2 4 2 4 0 2 2 1 2 0 1 1 1 2 0 1 1
17. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2 4 2 5 0 2 2 2 2 0 2 0 0 3 0 0 2
18. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2 4 1 6 0 2 2 1 1 0 2 0 0 5 0 0 2

Κερδισμένη η Κέρκυρα

Χωρίς νικητή (2-2) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι Αιγάλεω-Κέρκυρα στο “Στ. Μαυροθαλασσίτης”, στην πρεμιέρα της πέμπτης αγωνιστικής, της Β΄Εθνικής. Κερδισμένοι... οι φιλοξενούμενοι, που βρέθηκαν να χάνουν 2-0, ενώ από το 56' έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα. Αγνοεί τη νίκη το “Σίτι”.
Το παιχνίδι:

Το “Σίτι” -παρά τις απουσίες αρκετών βασικών στελεχών και το άγχος για το πρώτο «τρίποντο»- αιφνιδίασε ανοίγοντας το σκορ στο 11’ με τον Πουλάκο, ενώ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 55’. Ένα λεπτό αργότερα (56’) οι “Φαίακες” έμειναν με δέκα παίκτες μια και αποβλήθηκε ο Βάσι, αλλά δεν το έβαλαν κάτω….

Τόσο ο Λαμπρόπουλος, όσο και ο Σίλβα που είχαν περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, σημείωσαν από ένα γκολ στο δίλεπτο 76-77’. Σταθερά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας -η αήττητη τη φετινή σεζόν Κέρκυρα-, με έντεκα βαθμούς, πλέον, έπειτα από τη σημερινή ισοπαλία. Στην προτελευταία αντίθετα, με δύο μόλις πόντους, το Αιγάλεω.

Λέτο: «Είμαστε και πρέπει να μείνουμε πρώτοι»!

Στην αναγκαιότητα της κατάκτησης των τριών βαθμών στον αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα, που θα κρατήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας, εστίασε ο Σεμπαστιάν Λέτο, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Sports Show & Fashion, ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων» ξεκαθάρισε πως όλοι στην Παιανία δουλεύουν σκληρά, προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου στόχου που δεν είναι άλλος από το νταμπλ.

«Προπονούμαστε πολύ για τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος και πρέπει να μείνει. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στην Καβάλα και από μεριά μας πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην χαθεί κανένας βαθμός. Πρέπει να μείνουμε στην κορυφή. Όλοι είμαστε έτοιμοι για να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών», τόνισε αρχικά ο Αργεντινός και συνέχισε αναφερόμενος στα μέχρι τώρα δείγματα γραφής της ομάδας του και τους στόχους της φετινής περιόδου:

«Η ομάδα δουλεύει καθημερινά πολύ. Κάθε μέρα που περνά τα πράγματα είναι όλο και καλύτερα για μένα. Στόχος μας τη φετινή σεζόν είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Πρώτος αντίπαλος μας είναι ο Ολυμπιακός. Μακάρι ο Παναθηναϊκός να είναι αυτός που θα υπερισχύσει και να πάρει τον τίτλο».

Χριστοδουλόπουλος: «Νίκη με Καβάλα και Στουρμ»!

Τα συνεχή παιχνίδια δεν προβληματίζουν τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι έτοιμοι για τα δύο ερχόμενα με την Καβάλα εκτός έδρας και την Στουρμ Γκρατς για τους ομίλους του Europa League. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε στη 5η Διεθνή Έκθεση Sports Show & Fashion, της οποίας χορηγοί επικοινωνίας είναι οι NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και Sportday, και ξεκαθάρισε πως άπαντες στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την κατάκτηση του τίτλου.

«Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Καβάλα. Εμεις από τη μεριά μας πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι. Πρώτος στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να δίνουμε σε όλα τον καλύτερό μας εαυτό. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η νίκη, παρόλο που ακολουθεί το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Στουρμ Γκρατς», τόνισε αρχικά ο νεαρός μεσοεπιθετικός, ο οποίος στη συνέχεια φάνηκε αισιόδοξος για το πρόγραμμα που ακολουθεί:

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το γνωρίζαμε από τις αρχές του καλοκαιριού ότι θα είχαμε να δώσουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Και στα δύο θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη». Τέλος, ερωτηθείς για την εκδήλωση απάντησε: «Πρόκειται μια πολύ όμορφη έκθεση και είναι θετικό για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε αυτή».

Από τη μεριά του, ο Τζιμπρίλ Σισέ είπε πως: «Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε καλά. Το ματς με την Καβάλα είναι δύσκολο. Μπορεί να έχουμε κάνει το 6 στα 6 αλλά πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε να. Θέλουμε να μείνουμε πρώτοι», για να καταλήξει αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό ματς της επόμενης Πέμπτης με την Στουρμ Γκρατς: «Ξέρουμε ότι τα ματς του Europa League είναι δύσκολα. Μια νίκη επί τους Στουρμ θα μας βοηθήσει να πάμε μακριά στη διοργάνωση».

Στο περίπτερο του Παναθηναϊκού βρέθηκε και ο Γκάμπριελ, ο οποίος είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος στις υποχρεώσεις μας. Είμαι ενθουσιασμένος με την παρουσία του κόσμου. Είμαστε πρώτοι και θέλουμε να συνεχίσουμε με πάθος και διάθεση στο παιχνίδι με την Καβάλα. Έτσι πρέπει να παίζουμε. Η νίκη την Κυριακή θα μας δώσει ώθηση εν όψει του αγώνα με την Στουρμ Γκρατς».

Τέλος, ο Σωτήρης Νίνης δεν δέχτηκε να μιλήσει για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν στο στόχαστρο της Μίλαν και αρκέστηκε να αναφέρει ότι: «Δεν με ενδιαφέρουν αυτά που ακούγονται. Είμαι συγκεντρωμένος με τις υποχρεώσεις μου στον Παναθηναϊκό. Θέλουμε πολύ το πρωτάθλημα και να πραγματοποιήσουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Η Καβάλα είναι σκληροτράχηλή ομάδα, δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό (σ.σ. 0-0 στο Καραϊσκάκη) και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε το σερί μας».

Τσακίρης:"Δεν είπε ότι μετάνιωσε ο Ρεκόμπα"

Τσακίρης:"Δεν είπε ότι μετάνιωσε ο Ρεκόμπα"Ο πρόεδρος της ΠΑΕ με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" ανέφερε πιο χαρακτηριστικά:"Κατ΄ αρχάς πρέπει να ξέρουμε με ποια οπτική γωνία το λέει και σε ποιον απευθύνεται.

Εγώ που σας μιλάω έχω δηλώσει τουλάχιστον δύο φορές πως έχω μετανιώσει που ασχολήθηκα με τον Πανιώνιο. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι σαφές, και προκύπτει και από τη μετάφραση, αλλά και σε ποιον απευθύνεται κι απ΄ τη φύση της ερώτησης, γιατί μιλά σε Ιταλό ρεπόρτερ και υποθέτω ρεπόρτερ της Ίντερ, ο οποίος του λέει "ρε εσύ μετά από τόσα χρόνια, μας έφυγες, ξενιτεύτηκες, έκανες μια ομολογουμένως περίεργη επιλογή για κάποιον Ιταλό, πως σου φαίνεται;".

Και λέει ο Ρεκόμπα: "Η επιλογή πάρθηκε χωρίς πολύ σκέψη", κάπως αυθόρμητα εννοεί, κι ότι ίσως "αν γύριζα τον χρόνο πίσω να είχα επιλέξει διαφορετικά. Να είχα σκεφτεί πιο πολύ". Σε καμία περίπτωση δεν είναι μία ερμηνεία του έπρεπε να πάω στον Ολυμπιακό.

Να πάω σε μεγαλύτερη ομάδα ή κάτι τέτοιο. Είναι η ερμηνεία ότι στην Ιταλία του άρεσε, ήταν ωραία στην Ιταλία, κάτι που και σε εμένα σε προσωπικό επίπεδο δεν μου έχει κρύψει ποτέ.

Ο Ρεκόμπα δεν είπε πουθενά ότι μετάνιωσε. Είπε ότι πήρε μία απόφαση γρήγορη, χωρίς να το σκεφτεί πολύ, και πως, αν γυρνάς τον χρόνο πίσω και το σκεπτόταν πιο πολύ, να είχε πάρει μια άλλη απόφαση. Μάλιστα, λέει ότι δεν μετανιώνω, το λέει και πιο κάτω, κι ότι εγώ συνεχίζω εδώ που είμαι κι έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Σχετικά με το αν μετάνιωσε για την επιλογή του Ρεκόμπα, το "αφεντικό" των "κυανέρυθρων", τόνισε:"Δεν μπορώ να σας απαντήσω απλά στην συγκεκριμένη ερώτηση. Αν με ρωτούσατε στο τέλος της πρώτης χρονιάς, θα σας έλεγα πως, σε σχέση με τα λεφτά που πήρε, δεν προσέφερε αυτά που θα έπρεπε.

Ούτε κερδίσαμε από άλλα πράγματα, κι ίσως φταίμε κι εμείς στο θέμα μάρκετινγκ και τα λοιπά δεν ήμασταν καλοί. Παρόλα αυτά, ξανά επενδύσαμε πάνω του για μία δεύτερη χρονιά, γιατί ελπίζαμε προφανώς σε κάτι καλύτερο, για διάφορους λόγους. Συνεπώς, βλέπετε πως η απάντηση είναι διφορούμενη".

Τέλος για τις εμφανίσεις της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, επεσήμανε:"Περίμενα δύσκολο ξεκίνημα, είναι η αλήθεια. Δεν περίμενα τόσο δύσκολο, ωστόσο. Είναι πολλοί λόγοι. Υπάρχει και πολύ μεγάλος παράγοντας τύχης μέσα, είναι και το ότι το ένα γεγονός φέρνει το άλλο.

Χάσαμε στη Λιβαδειά ένα παιχνίδι που, με βάση την αγωνιστική εικόνα μας, αν παίζαμε 30 φορές, θα κερδίζαμε τις 29 και τη μία θα φέρναμε ισοπαλία. Και μετά πήραμε κάπως άλλο δρόμο. Νομίζω ότι τώρα μπορούμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε".

Φερέρα:"Στόχος οι τρεις βαθμοί με Ηρακλή"

Στο μεταξύ ο προπονητής του Πανιωνίου Εμίλιο Φερέρα σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, τόνισε ότι στόχος της ομάδας είναι οι τρεις βαθμοί στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη. "Για το παιχνίδι της Κυριακής, ελπίζω ότι όλοι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι με μία μόνο εξαίρεση τον Ρεκόμπα ο οποίος πιθανότατα δεν θα πετάξει μαζί μας για την Θεσσαλονίκη. Περιμένω σήμερα τον Νικολάου γιατί ήταν 11 μέρες με την Εθνική ομάδα της χώρας του και πριν φύγει είχε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Ο Ηρακλής στα τρία τελευταία του παιχνίδια έχει μόνο μία νίκη όπως και εμείς. Είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς, χρειάζονται τη νίκη όπως εμείς και έχουν μεγάλο κίνητρο". Όσο για τα σημεία όπου δούλεψε στο διάστημα της διακοπής, απάντησε:"Η ομάδα μας χρειάζεται να δουλέψει στην αμυντική της λειτουργία όχι επειδή απέναντι μας θα είναι ο Ηρακλής.

Είναι ο τρόπος που αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα. Θα ακολουθήσουμε αυτή την τακτική στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια". Παράλληλα όμως ο Βέλγος τεχνικός δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως μετά από καιρό έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στην διάθεση του λέγοντας:"Τώρα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός".

Αναφορικά με τον Εστογιανόφ εξάλλου επεσήμανε:"Είναι έτοιμος ιατρικά", ενώ για τους Σμόγιε και Λάτκα, δήλωσε:"Πιθανότατα θα είναι στην αποστολή". Ο Εμίλιο Φερέρα ακόμη τόνισε ότι δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο.

"Δεν θα αλλάξω τόσα πολλά. Ξέρω πως θα παίξουμε, πρέπει να μιλήσω στους παίκτες όμως πρώτα", είπε. Επίσης για το αν η νίκη επί του Ατρόμητου, βοήθησε στον ψυχολογικό τομέα, ανέφερε:"Όταν κερδίζεις την εβδομάδα που ακολουθεί είναι ευκολότερο να δουλέψεις γιατί αν δεν έχεις πάρει το αποτέλεσμα, οι παίκτες νομίζουν ότι δεν είναι καλό μήνυμα".

Εξάλλου ο Εμίλιο Φερέρα μίλησε και για τους Κουμορτζί και Κοντοέ. "Ο Κουμορτζί κάθε σεζόν παίζει καλά. Τον χρειαζόμασταν επιθετικά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο γιατί έλειπαν οι Ρεκόμπα και Εστογιανόφ και δεν είχαμε πολλές επιλογές. Νομίζω ότι τώρα έχουμε επιλογές σε κάθε θέση. Για την καριέρα και το μέλλον του η καλύτερη του θέση είναι αυτή του αμυντικού μέσου. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στην Ευρώπη που μπορούν να τρέχουν, να μαρκάρουν, να πασάρουν και να σκοράρουν".

Όσο για τον Κοντοέ, είπε:"Δεν περίμενα τόσο καλή δουλειά στην θέση του κεντρικού αμυντικού από τον Κοντοέ. Όταν ξεκινούσε η σεζόν,στο ρόστερ ήταν για το δεξί άκρο της άμυνας όπως και ο Μανιάτης".

Τέλος ο Εμίλιο Φερέρα έκανε και ένα σχόλιο για την Εθνική Ελλάδας. "Πρέπει να μιλήσουμε με γεγονότα και η Εθνική Ελλάδας είναι 12η(σ.σ τον προηγούμενο μήνα καθώς τώρα έπεσε στην 16η θέση) στην κατάταξη της ΦΙΦΑ. Είναι πολύ καλή θέση.Η χώρα μου, το Βέλγιο είναι 70ο.

Πρέπει να είναι χαρούμενοι γι΄αυτή τη θέση γιατί η βαθμολογία της ΦΙΦΑ αφορά όλο τον κόσμο, δεν είναι σαν της ΟΥΕΦΑ. Αυτό που είναι πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τα γήπεδα και ίσως χρειαστεί να διοργανώσει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να βελτιωθούν".

Με ρόμβο για το τρίποντο στο Παγκρήτιο

Με ρόμβο για το τρίποντο στο ΠαγκρήτιοΟ Ιομάρ Μαζίνιο μετά από το τέλος της προπόνησης επέλεξε 18 ποδοσφαιριστές στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη με αυτούς να είναι οι: Σηφάκης, Πιοβεζάν, Ρομπέρζ, Αράνο, Φλάβιο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Πρίττας, Χαβίτο, Γκρασιάν, Νέτο, Πίτου Γκαρσία, Κάλβο, Κόκε, Λαμπριάκος, Κάμπορα, Ναφτί και Φερνάντεζ.

Ο Μαζίνιο όπως άφησε να εννοηθεί και στην διάρκεια της χθεσινής Συνέντευξης Τύπου προτίθεται να παρατάξει το σύνολό του αύριο στο Παγκρήτιο όπως και με τον Πανθρακικό στο ΔΑΚ Κομοτηνής πριν από δύο εβδομάδες. Με σχήμα 4-4-2 έχοντας σε διάταξη ρόμβου αυτούς του κέντρου.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σηφάκης έχοντας για κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Νασούτι και Κουλουχέρη με τον Νέτο στα δεξιά τους και τον Αράνο στα αριστερά τους. Στην βάση του ρόμβου λογικά θα είναι ο Ναφτί, στα δεξιά ο Φλάβιο, στα αριστερά ο Φερναντέζ και στην κορυφή του ο Γκρασιάν ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελούν οι Κόκε και Κάμπορα.

Η αποστολή του Άρη είναι να αναχωρήσει το απόγευμα για το Ηράκλειο, ενώ η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου (20:45) για ένα παιχνίδι όπου ο Μαζίνιο και οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν την συμπαράσταση περίπου 1.000 φιλάθλων της ομάδας.

Φυτανίδης: «Να κάνουμε τη ζημιά στον Ολυμπιακό!»


Την επιθυμία των παικτών του Αστέρα Τρίπολης να φύγουν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το αυριανό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που δεν είναι άλλο από τη νίκη, εξέφρασε ο Σωκράτης Φυτανίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχουμε κάνει τη ζημιά στους μεγάλους τα τελευταία χρόνια και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια του 25χρονου αμυντικού. «Έχουμε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φυτανίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

- το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

«Τα παιχνίδια με τους μεγάλους αντιπάλους εκτός από δύσκολα είναι και πολύ επικίνδυνα γιατί κάθε λάθος πληρώνεται. Αν θέλουμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι, είτε έναν, είτε τρεις βαθμούς, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι εύκολο, ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες αυτού του παιχνιδιού, αλλά δεν έχουμε άγχος.

Έχουμε παίξει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, ο οποίος από την πλευρά του ξέρει ότι η δική μας ομάδα δεν είναι από αυτές που δεν έχουν στόχους ή ότι φοβούνται. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι χωρίς άγχος και βγάζοντας ό,τι καλύτερο έχουμε στον αγωνιστικό χώρο, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Στο παρελθόν έχουμε δείξει ότι δεν φοβόμαστε τους μεγάλους αντιπάλους, έχουμε κάνει ‘ζημιές’ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο
».

- την μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα και τον προπονητή της ομάδας, Μάριο Γκόμες:

«Έχουμε δουλέψει πολύ για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, αλλά θέλουμε βελτίωση σε πολλούς τομείς στους οποίους υστερούμε. Προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα στο γήπεδο μας, το οποίο πρέπει να ξεχάσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε για εμάς, γιατί το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στην αρχή. Δεν κοιτάμε τον βαθμολογικό πίνακα και ούτε μπορούμε να λέμε ότι έχουμε καταφέρει κάτι. Κοιτάμε με αισιοδοξία και σοβαρότητα το μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τον προπονητή της ομάδας, Μάριο Γκόμες, αυτό που έχω να πω είναι ότι είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν και εκείνος σε εμάς και δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε αυτά που ακούγονται και γράφονται. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος δουλειάς και φιλοσοφίας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο
».

-τον συμπαίκτη του, Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

«Είναι σε πολύ κατάσταση ο Ντάνιελ και μας έχει βοηθήσει πολύ με την απόδοσή του. Του εύχομαι να εξελιχθεί περισσότερο. Είναι καλό παιδί και του αξίζει να προχωρήσει…»

Στην κορυφή θέλει να παραμείνει η Κέρκυρα

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα θα επιδιώξει το Αιγάλεω κόντρα στην πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα, Κέρκυρα. Οι Φαίακες έχουν μέχρι τώρα τρεις νίκες και μία ισοπαλία και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το αήττητο στην εκτός έδρας αναμέτρηση. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι ως τώρα μετρούν δύο ισοπαλίες και δύο ήττες κάτι που τους έχει οδηγήσει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Σούλης Παπαδόπουλος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Στεφανή που είναι τραυματίας και του Δήμου που είναι τιμωρημένος.

5η Αγωνιστική Β΄ Εθνικής

Παρασκευή 16/10

Αιγάλεω – Κέρκυρα (16:00 CONN-X)

Σάββατο 17/10

Εθνικός - Εθνικός Αστέρας (15:00 ΕΤ3)

Κυριακή 18/10 (16:00)

Δόξα Δράμας - Ολυμπιακός Βόλου
Καλαμάτα - Αγροτικός Αστέρας
Ιωνικός - Πιερικός
Θρασύβουλος - Ηλιούπολη
Ρόδος - ΟΦΗ
Αναγ. Καρδίτσας - Παναιτωλικός


Δευτέρα 19/10

Πανσεραϊκός - Διαγόρας Ρόδου (18:00 ΕΤ3)

ΑΕΚ: Θα τα ξαναπούν!


Δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον Νίκο Θανόπουλο και τον μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος, για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ. Στη συνάντηση υπήρχε καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές και συμφώνησαν να τα ξαναπούν στα μέσα Νοεμβρίου.

Πιθανότατα αυτό έχει να κάνει με την κατάσταση στο ιδιοκτησιακό, αφού στην «Ένωση» θέλουν να ξεκαθαρίσει πρώτα το συγκεκριμένο θέμα. Η υπόθεση του Μπλάνκο τείνει να γίνει σίριαλ, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ το είχε ανοίξει στην αρχή της σεζόν και τώρα εμφανίζεται προβληματισμένος για την αρνητική στάση της πλευράς του ποδοσφαιριστή.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προτείνει στον «Ζορό» συμβόλαιο μέχρι το 2013, αλλά οι ετήσιες απολαβές δεν είναι εκείνες που επιθυμεί ο εκπρόσωπος του 26χρονου παίκτη. Η ΑΕΚ έχει προτείνει 500.000 ευρώ ετησίως (συν 100.000 ευρώ μπόνους επίτευξης στόχων), αλλά ο Μπέρος ζήτησε ετήσιο συμβόλαιο 800.000 ευρώ με μελλοντική αύξηση σε δύο χρόνια.

Ετοιμάζει τον Χέρσι

Τη σκέψη να ξεκινήσει ως βασικό τον Γιουσούφ Χέρσι στον κυριακάτικο (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Αιθίοπας με ολλανδική υπηκοότητα φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σερβοέλληνα τεχνικού της ΑΕΚ, που αρχικά είχε εμφανιστεί διστακτικός με την απόκτησή του.

Όσον αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί η «Ένωση», ο 61 ετών προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Άρσε, Ενσαλίβα (σ.σ.: ο Μαϊστόροβιτς προέρχεται από δύο αγώνες με τη Σουηδία), και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καφές και ο Μάκος (ή ο Γιαχάγια). Αριστερό εξτρέμ θα παίξει ο Χέρσι, δεξί ο Μαντούκα (ή ο Ταχτσίδης, αν ο Βραζιλιάνος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στη χθεσινή προπόνηση) και ο Σκόκο θα είναι πίσω από τον Μπλάνκο.

Σκόκο: «Δεν την αφήνω τώρα»

Εμφανώς επηρεασμένος από την απώλεια της γιαγιάς και της θείας του παρουσιάστηκε στη χθεσινή προπόνηση ο Νάτσο Σκόκο. Πριν την έναρξη του χθεσινού προγράμματος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον 24χρονο επιθετικό, ο οποίος αποφάσισε να μείνει τώρα κοντά στην ομάδα και να ζητήσει ολιγοήμερη άδεια στην επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος. «Δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα τώρα», είπε ο Αργεντινός στον προπονητή του, αν και στην «Ένωση» του είχαν δώσει την άδεια να πάει στην πατρίδα του αν το επιθυμούσε.

Η συγγνώμη του Μαντούκα

Μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του στην προχθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Γκουστάβο Μαντούκα. Στην προπόνηση της Τετάρτης ο Μπάγεβιτς «γκάζωσε» τον Βραζιλιάνο, ο οποίος κακώς σούταρε σε άσκηση για κυκλοφορία της μπάλας, και εκείνος αντέδρασε με εκνευρισμό. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός δεν ζήτησε συγγνώμη μόνο από τον Σερβοέλληνα τεχνικό, αλλά και από τους συμπαίκτες του.

Αρχικά, ο Μαντούκα μίλησε με τον Μπάγεβιτς στο γραφείο του: «Σου ζητώ συγγνώμη για την αντίδρασή μου. Είμαι μαζί σου και θέλω να βοηθήσω κι εσένα ως προπονητή και την ομάδα που πρέπει να ανακάμψει. Είμαι έντεκα χρόνια επαγγελματίας και δεν συνηθίζω να προκαλώ προβλήματα. Ειλικρινά συγγνώμη και να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο».

Από την πλευρά του, ο 61 ετών τεχνικός τόνισε: «Περιμένω κι εγώ να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο και σε θέματα πειθαρχίας πρέπει να είμαστε σωστοί. Μικροί και μεγάλοι. Είμαι ικανοποιημένος μαζί σου για την εικόνα που δείχνεις στο γήπεδο και στην προπόνηση και δεν θα αλλάξει κάτι για μένα. Αρκεί να μην ξαναγίνει».

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος, έχοντας πάρει την άδεια του προπονητή του, είπε στους συμπαίκτες του: «Ζητώ συγγνώμη απ' όλους γι' αυτό που έγινε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε το παν για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Δεν μας χρειάζονται τα νεύρα και τέτοια περιστατικά. Υπάρχει πίεση και μπορούμε όλοι να "ξεφύγουμε", αλλά δεν πρέπει να "ξεφεύγουμε". Και πρέπει οι παίκτες να σεβόμαστε τον προπονητή».

Να επιστρέψει με το χάλκινο…

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν ο Κρίστιαν Νέμεθ θα αγωνιστεί με την Ουγγαρία στο σημερινό (18:00, Eurosport και Sport+) μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Το πρόβλημα στον αστράγαλο δεν έχει υποχωρήσει, αλλά ο 20χρονος επιθετικός θέλει να αγωνιστεί. Ο Μαγυάρος θέλει πολύ να επιστρέψει (σ.σ.: πιθανότατα τη Δευτέρα) στην Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές του το χάλκινο μετάλλιο.

* Μετά το τέλος της (σημερινής) απογευματινής προπόνησης, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα κάνουν το τραπέζι στους ξένους, αφού είχαν χάσει στο σαββατιάτικο οικογενειακό διπλό της ομάδας.

Οριστική η συμφωνία Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη

Οριστική η συμφωνία Κόκκαλη-ΛαυρεντιάδηΜια νέα σελίδα στη διοικητική ιστορία του Ολυμπιακού ανοίγει αυτές τις μέρες. Έπειτα από 16 χρόνια μονοκρατορίας ο Σωκράτης Κόκκαλης αποκτά συνεταίρο στην ΠΑΕ, με προοπτική μάλιστα να γίνει αυτός (ο συνεταίρος) ο άνθρωπος που θα αναλάβει τις τύχες των "ερυθρολεύκων" στα χέρια του στη μετά Κόκκαλη εποχή.

Το όνομά του είναι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, πρόκειται για έναν από τους πιο γρήγορα ανερχόμενους Έλληνες επιχειρηματίες και η συμφωνία του να μπει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι πλέον οριστική. Αυτό υποστηρίζει σήμερα μερίδα του Τύπου, που κάνει λόγο για μια σειρά φαξ που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές την Πέμπτη και ένα καθοριστικό ραντεβού ανάμεσα στον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Χρυσικόπουλο, και εκπρόσωπο του επιχειρηματία, τα οποία έβαλαν τη σφραγίδα στην ολοκλήρωση του deal.

Ένα deal που κυοφορήθηκε για περίπου δύο μήνες, από τη στιγμή που ο Κόκκαλης έριξε την ιδέα στον Λαυρεντιάδη μέχρι σήμερα, και αφορά τη μεταβίβαση στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη α) ποσοστού 10% του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ έναντι ποσού 11 εκατομμυρίων Ευρώ και β) ποσοστού 50% της εταιρείας "Καραϊσκάκης Α.Ε.", που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται ό,τι έχει σχέση με το γήπεδο, έναντι ποσού 25 εκατομμυρίων Ευρώ.

Με 36 εκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης γίνεται ισχυρός συμπαίκτης του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό και κατά συνέπεια αποκτά τον πρώτο λόγο για να τον διαδεχθεί στην ηγεσία της εταιρείας, όταν κάποια στιγμή ο τελευταίος αποφασίσει να αποσυρθεί.

Πιο βραχυπρόθεσμα, τα 11 εκατομμύρια που δίνει ο επιχειρηματίας για το 10% της ΠΑΕ καλύπτουν κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό τα 26 εκατομμύρια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και αποτελούν μια γενναία ένεση ρευστότητας στο ταμείο της ΠΑΕ σε μια εποχή δύσκολη για όλους. Πολύ περισότερο από τη στιγμή που ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν ήγειρε ποτέ στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αξίωση να έχει λόγο στη διοίκηση της εταιρείας, γεγονός που είχε έτσι κι αλλιώς θέσει ως προαπαιτούμενο ο Κόκκαλης όταν αποφάσιζε να αναζητήσει κι άλλους επενδυτές για την ΠΑΕ.

Με πίστη για το διπλό!

To μοναδικό πρόβλημα για τους Φαίακες ακούει στο όνομα Μπάλι Σμαρτ ο οποίος θα λείψει για αρκετό καιρό ακόμη.
Χωρίς προβλήματα αλλά με αισιοδοξία για το εκτός έδρας τρίποντο ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο ΑΟΚ για τον αγώνα κόντρα στο Αιγάλεω που θα ξεκινήσει στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής.
Ο Μπάμπης Τεννές είδε τους παίκτες του να ολοκληρώνουν την προετοιμασία με ένα χαλάρωμα στο Δημοτικό Στάδιο του Βύρωνα, αφού η αποστολή της ομάδας βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης στην πρωτεύουσα και έχει καταλύσει σε ξενοδοχείο. 
Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα με την συγκομοιδή των 10 βαθμών σε 4 αγώνες με τρεις νίκες και μία ισοπαλία έχει φέρει ένα κλίμα ενθουσιασμού και πίστης ότι το καλό σερί μπορεί να συνεχιστεί. Αυτό θα επιδιώξει να κάνει ο ΑΟ Κέρκυρα στο "Σ. Μαυροθαλασσίτης" του Αιγάλεω  σε ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Conn-X TV.  
Στην αντίπερα όχθη το Αιγάλεω ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Υστερα από την πολύμηνη περιπέτεια με την υπόθεση συγχώνευσης με τον Ηλυσιακό η ομάδα του Θωμά Μητρόπουλου μετέχει στο πρωτάθλημα ως Αιγάλεω, αν και στην αρχή της χρονιάς στην κληρωτίδα υπήρχε το όνομα Ηλυσιακός.
Με νέο προπονητή στον πάγκο, τον Σούλη Παπαδόπουλο αλλά με τις απουσίες των Δήμου και Στεφανή η ομάδα των δυτικών συνοικιών της Αθήνας θα προσπαθήσει να πάρει ότι μπορεί από την πρωτοπόρο Κέρκυρα.

Τα… ζόρια και οι σκέψεις του Τεν Κάτε

Οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας ολοκληρώθηκαν, η προσοχή στρέφεται στο πρωτάθλημα, αλλά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν… ζόρια, ενόψει Καβάλας. Κυρίως ο Χενκ Τεν Κάτε, που χθες είδε δυο πράγματα που δεν του άρεσαν.

Το πρώτο είναι, φυσικά, οι ενοχλήσεις του Σεϊταρίδη στον τετρακέφαλο. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά ο παίκτης δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής. Η επιστροφή του καθυστερεί κι’ άλλο, κάτι που εκνευρίζει τόσο τον ίδιο, όσο και τους «πράσινους». «Είχαμε δίκιο ότι δεν έπρεπε να παίξει με την Εθνική. Εμείς τα λέγαμε, αλλά δεν μας άκουσαν», έλεγαν χθες άνθρωποι του «τριφυλλιού».

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός έχει μια μέρα δουλειάς για το ματς με τους νεοφώτιστους. Επομένως, θέλοντας και μη, οι αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα ίσως να είναι απαραίτητες. Δεν αποκλείεται ο Τεν Κάτε να εμπιστευθεί παίκτες που δεν έλειψαν αυτές τις μέρες από την Παιανία και να αφήσει εκτός άλλους διεθνείς, που είτε είναι κουρασμένοι, λόγω των ταξιδιών (Ζιλμπέρτο), είτε έχουν βγει εκτός ρυθμού (Νίνης). Ενας Τεν Κάτε, που όπως έγραψα και παραπάνω, έχει… ζόρια και είναι εκνευρισμένος, όπως συμβαίνει με πολλούς προπονητές συλλόγων, έπειτα από παιχνίδια Εθνικών ομάδων. Ξέρετε, η γνωστή κόντρα που είχαν και έχουν οι δυο πλευρές…

Για ενδεκάδα στο παιχνίδι με την Καβάλα δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Αλλαγές θα υπάρχουν, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσες θα είναι αυτές. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Σιμάο και Δάρλας, ίσως και ο Χριστοδουλόπουλος. Περισσότερα θα γνωρίζουμε σήμερα…

Τι θα γίνει με τον Μπλάνκο

Εντός της ημέρας θα συναντηθεί ο Νίκος Θανόπουλος με τον μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ. Το συγκεκριμένο θέμα τείνει να γίνει σίριαλ, αφού ο πρόεδρος της «Ένωσης» το είχε ανοίξει στην αρχή της σεζόν και τώρα εμφανίζεται προβληματισμένος για την αρνητική στάση της πλευράς του ποδοσφαιριστή.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προτείνει στον «Ζορό» συμβόλαιο μέχρι το 2013, αλλά οι ετήσιες απολαβές δεν είναι εκείνες που επιθυμεί ο εκπρόσωπος του 26χρονου παίκτη. Η ΑΕΚ έχει προτείνει 500.000 ευρώ ετησίως (συν 100.000 ευρώ μπόνους επίτευξης στόχων), αλλά ο Μπέρος ζήτησε ετήσιο συμβόλαιο 800.000 ευρώ με μελλοντική αύξηση σε δύο χρόνια.

Παρόλα αυτά, θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη αν ο κ. Θανόπουλος και ο μάνατζερ του Μπλάνκο δώσουν τα χέρια σήμερα, αφού η διοίκηση δεν φέρεται διατεθειμένη αυτή τη στιγμή να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της πλευράς του παίκτη. Έτσι, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος της ΑΕΚ να προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο και να προτείνει νέο ραντεβού στον εκπρόσωπο του Αργεντινού.

Ετοιμάζει τον Χέρσι

Τη σκέψη να ξεκινήσει ως βασικό τον Γιουσούφ Χέρσι στον κυριακάτικο (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Αιθίοπας με ολλανδική υπηκοότητα φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σερβοέλληνα τεχνικού της ΑΕΚ, που αρχικά είχε εμφανιστεί διστακτικός με την απόκτησή του.

Όσον αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί η «Ένωση», ο 61 ετών προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Άρσε, Ενσαλίβα (σ.σ.: ο Μαϊστόροβιτς προέρχεται από δύο αγώνες με τη Σουηδία), και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καφές και ο Μάκος (ή ο Γιαχάγια). Αριστερό εξτρέμ θα παίξει ο Χέρσι, δεξί ο Μαντούκα (ή ο Ταχτσίδης, αν ο Βραζιλιάνος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στη χθεσινή προπόνηση) και ο Σκόκο θα είναι πίσω από τον Μπλάνκο.

Σκόκο: «Δεν την αφήνω τώρα»

Εμφανώς επηρεασμένος από την απώλεια της γιαγιάς και της θείας του παρουσιάστηκε στη χθεσινή προπόνηση ο Νάτσο Σκόκο. Πριν την έναρξη του χθεσινού προγράμματος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον 24χρονο επιθετικό, ο οποίος αποφάσισε να μείνει τώρα κοντά στην ομάδα και να ζητήσει ολιγοήμερη άδεια στην επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος. «Δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα τώρα», είπε ο Αργεντινός στον προπονητή του, αν και στην «Ένωση» του είχαν δώσει την άδεια να πάει στην πατρίδα του αν το επιθυμούσε.

Η συγγνώμη του Μαντούκα

Μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του στην προχθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Γκουστάβο Μαντούκα. Στην προπόνηση της Τετάρτης ο Μπάγεβιτς «γκάζωσε» τον Βραζιλιάνο, ο οποίος κακώς σούταρε σε άσκηση για κυκλοφορία της μπάλας, και εκείνος αντέδρασε με εκνευρισμό. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός δεν ζήτησε συγγνώμη μόνο από τον Σερβοέλληνα τεχνικό, αλλά και από τους συμπαίκτες του.

Αρχικά, ο Μαντούκα μίλησε με τον Μπάγεβιτς στο γραφείο του: «Σου ζητώ συγγνώμη για την αντίδρασή μου. Είμαι μαζί σου και θέλω να βοηθήσω κι εσένα ως προπονητή και την ομάδα που πρέπει να ανακάμψει. Είμαι έντεκα χρόνια επαγγελματίας και δεν συνηθίζω να προκαλώ προβλήματα. Ειλικρινά συγγνώμη και να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο».

Από την πλευρά του, ο 61 ετών τεχνικός τόνισε: «Περιμένω κι εγώ να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο και σε θέματα πειθαρχίας πρέπει να είμαστε σωστοί. Μικροί και μεγάλοι. Είμαι ικανοποιημένος μαζί σου για την εικόνα που δείχνεις στο γήπεδο και στην προπόνηση και δεν θα αλλάξει κάτι για μένα. Αρκεί να μην ξαναγίνει».

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος, έχοντας πάρει την άδεια του προπονητή του, είπε στους συμπαίκτες του: «Ζητώ συγγνώμη απ' όλους γι' αυτό που έγινε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε το παν για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Δεν μας χρειάζονται τα νεύρα και τέτοια περιστατικά. Υπάρχει πίεση και μπορούμε όλοι να "ξεφύγουμε", αλλά δεν πρέπει να "ξεφεύγουμε". Και πρέπει οι παίκτες να σεβόμαστε τον προπονητή».

Να επιστρέψει με το χάλκινο…

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν ο Κρίστιαν Νέμεθ θα αγωνιστεί με την Ουγγαρία στο σημερινό (18:00, Eurosport και Sport+) μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Το πρόβλημα στον αστράγαλο δεν έχει υποχωρήσει, αλλά ο 20χρονος επιθετικός θέλει να αγωνιστεί. Ο Μαγυάρος θέλει πολύ να επιστρέψει (σ.σ.: πιθανότατα τη Δευτέρα) στην Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές του το χάλκινο μετάλλιο.

* Μετά το τέλος της (σημερινής) απογευματινής προπόνησης, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα κάνουν το τραπέζι στους ξένους, αφού είχαν χάσει στο σαββατιάτικο οικογενειακό διπλό της ομάδας.

Σέντερ φορ από το πουθενά!!!

Ρε λες ο Ολυμπιακός να βρει σέντερ φορ, καλό σέντερ φορ από το πουθενά; Εντάξει, πιτσιρίκι είναι αυτός ο Σκούρτης, που τα βάζει δύο δύο τα γκολάκια στην ομάδα Νέων, αλλά σε ένα δύο χρονάκια γιατί να μην είναι στην πρώτη ομάδα, αν συνεχίσει έτσι; Σε ίδια ηλικία δεν ήρθε ο Μήτρογλου κι έπαιξε κάμποσες φορές κι έδωσε ένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, με εκείνο το γκολ επί της Λάρισας στο 90 στο Καραϊσκάκη; Σε δύο χρόνια ο Σκούρτης θα είναι ακριβώς στην ηλικία που ο Μήτρογλου είχε βάλει εκείνο το χρυσό γκολ.

  Ο Αλεξανδρής, που ήταν ο ίδιος σέντερ φορ και άρα την κατέχει καλά τη θέση, λέει ότι ο Σκούρτης (17 στα 18) ξέρει πολύ μπάλα. Και την βάζει μέσα την μπάλα και την κλοτσάει…γλυκά, με χάρη, όπως λέει ο Αλέκος.

  Κι εγώ ρώτησα και τους παίκτες του Ολυμπιακού, πως τον είδαν στο μεταξύ τους ματσάκι στο Ρέντη την Τρίτη. Κι όλοι είχαν να πουν καλά λόγια. Μακράν τον ξεχώρισαν από όλους στην ομάδα Νέων. Γιατί είδαν κι ένα καλό κορμί, γυμνασμένο και γιατί είδαν ένα κυνηγό με καλά πατήματα, που χώνεται μέσα στις φάσεις, που σκοράρει με ευκολία και ξέρει και μπαλίτσα.

  Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά από ένα σέντερ φορ τι ζητάς; Πρέπει να σου λύνει και…μαθηματικά;

  Ο δε Αλεξανδρής βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι μετά τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμα κι άλλα παιδιά για την πρώτη ομάδα!

  Ο αριστερός μεσοεπιθετικός Φετφατζίδης, για τον οποίο βάζει στοίχημα πως όταν μπει στο Καραϊσκάκη κι αρχίσει τις ντρίμπλες θα τρελαθεί όλος ο κόσμος.

  Ο αμυντικός μέσος Σταμόγιαννος, που είναι δυνατός και καλός.

  Κι ο αριστερός μπακ Βαλεριάνος, που του θυμίζει τον Γεωργάτο στα καλά του!

«Λάθος επιλογή ο Πανιώνιος»

Μετανιωμένος δήλωσε ο Αλβάρο Ρεκόμπα για την επιλογή του να αγωνισθεί στον Πανιώνιο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα έκανα την ίδια επιλογή», τόνισε ο Ουρουγουανός μέσος σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Παράλληλα ο «Κινέζος» αναφέρθηκε στην πρώην ομάδα του την Ίντερ και τους λόγους που τον οδήγησαν να φορέσει την προηγούμενη χρονιά την «κυανέρυθρη» φανέλα. «Η Ιντερ ήταν η ομάδα που μου έδωσε τις περισσότερες χαρές. Θα μπορούσα να μείνω στο Μιλάνο, αλλά προτίμησα να φύγω για να παίζω περισσότερο».

Ο παίκτης του Πανιωνίου ωστόσο φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει τις αποφάσεις του.«Εκανα μια επιλογή χωρίς να το σκεφθώ πολύ. Ομως, αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα έκανα την ίδια. Στον Πανιώνιο προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στον τομέα της οργάνωσης, αλλά είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνω αυτά που έκανα στην Ιντερ. Για ένα χρόνο ήταν καλά. Στην Ελλάδα περνάω καλά, αλλά στο ποδόσφαιρο οι επιλογές δεν είναι ποτέ σίγουρες. Δεν μπορώ, όμως, να το μετανιώνω. Κοιτάω μπροστά και στο μέλλον θα δούμε».

«Δεν πωλείται ο Τοροσίδης»

Καμία πρόθεση δεν έχει ο Ολυμπιακός να πουλήσει τον Βασίλη Τοροσίδη, όπως διαβεβαιώνουν διοικητικά στελέχη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. «Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ο πρόεδρος τον Τοροσίδη», είναι η απάντηση στα γαλλικά δημοσιεύματα που θέλουν τον διεθνή μπακ-χαφ να βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μαρσέιγ (ενώ έχει ακουστεί ότι η Μπάγερν και η Πόρτσμουθ είναι κάποιες από τις ενδιαφερόμενες).

Σύμφωνα με το Ράδιο Μόντε Κάρλο, «η Μαρσέιγ δουλεύει για το μέλλον και για το αμυντικό κομμάτι της επόμενης χρονιάς. Θέλει τον Τοροσίδη, τον οποίο έχει τσεκάρει πολλές φορές. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013, με ρήτρα 7 εκατομμυρίων ευρώ».

Τα γαλλικά Μέσα υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αποδέσμευσης του 24χρονου παίκτη είναι υψηλή και ο σύλλογος της Μασσαλίας αναμένεται να καταθέσει πρόταση με λιγότερα χρήματα, προκειμένου να δει την αντίδραση των Πειραιωτών. Όπως είχε γίνει γνωστό, οι διοικούντες τη Μαρσέιγ είχαν ζητήσει τη γνώμη του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος εξέφρασε θετική άποψη για τον Τοροσίδη.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Ζίκο μίλησε με τον «Τόρο», ο οποίος αγωνίζεται συνεχώς μετά τον τραυματισμό του. Δεν αποκλείεται ο Βραζιλιάνος τεχνικός να ξεκουράσει τον παίκτη στον σαββατιάτικο (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αφού την Τετάρτη (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) υπάρχει το κρίσιμο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης για την τρίτη αγωνιστική του Champions League.

Με στυλ… επιθετικό

Τη σκέψη να παρατάξει με επιθετικές βλέψεις τον Ολυμπιακό στο μεθαυριανό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έχει ο Ζίκο. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος τεχνικός προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Γκαλέτι, τον Ντιόγο (που προέρχονται από προβλήματα τραυματισμών), τον Μήτρογλου, τον Οσκαρ, τον Ντουντού, τον Μαρέσκα σε σύστημα 4-4-2, σύμφωνα με όσα έδειξε στη χθεσινή προπόνηση.

Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Νικοπολίδης. Την αμυντική τετράδα θα αποτελέσουν, από δεξιά προς αριστερά, οι Τοροσίδης (ή Ζεβλάκοφ), Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού με τον Μαρέσκα, έχοντας στα άκρα τον Γκαλέτι (δεξιά) και τον Όσκαρ (αριστερά). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μήτρογλου και Ντιόγο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Λεονάρντο, Λεντέσμα, Στολτίδης και Ζαϊρί,. Εκτός έμειναν οι νεαροί Γιάννης και Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, ο Πάντος και ο Ντάρμπισαϊρ (ο οποίος ανεβάζει ρυθμό και το επόμενο διάστημα αναμένεται να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα).

Συνάντηση με Λαυρεντιάδη

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται το θέμα της αγοράς του 50% της Καραϊσκάκης ΑΕ και του 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όπως παραδέχονται οι παράγοντες του «ερυθρόλευκου» συλλόγου.

Ωστόσο, δεν εμφανίζονται σίγουροι ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας θα δώσει τα χέρια με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Μάλιστα, χθες ο Γιάννης Χρυσικόπουλος είχε νέα συνάντηση με συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη, συζητώντας τη σχετική διαδικασία. Στη διοίκηση έλεγαν χθες ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη τα ονόματα των συνεργατών του που θα είναι στα δύο Δ.Σ.

Σισέ: «Όλα για την ομάδα»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ τόνισε, σε συνέντευξή του στο RMC, ότι βάζει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ομάδας και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι πάνω μου υπάρχει μεγαλύτερη πίεση απ' ό,τι στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, γιατί υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις, αλλά εγώ είμαι ταπεινός και δεν με ενοχλεί αυτό». Αρκετές αλλαγές ετοιμάζει ο Χενκ Τεν Κάτε στο παιχνίδι με την Καβάλα. Εκνευρισμένοι οι άνθρωποι του ΠΑΟ, μετά τον τραυματισμό του Σεϊταρίδη. «Εμείς τα λέγαμε», τόνιζαν.

Σισέ: «Στην υπηρεσία της ομάδας»

Ο Τζιμπριλ Σισέ παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στο γαλλικό ραδιόφωνο RMC, μιλώντας για τον εαυτό του και την μέχρι τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» τόνισε ότι θα τα δίνει όλα για την ομάδα και πρόσθεσε ότι αντέχη στην πίεση.

Αναλυτικά:

• Τζιμπρίλ, ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή, εσύ έχεις σκοράρει τρία γκολ κι όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλά...

«Ναι, αλήθεια είναι αυτό. Σε 6 παιχνίδια έχουμε ισάριθμες νίκες. Επομένως, όλα καλά».

• Εχεις συναντήσει ένα κοινό πολύ παθιασμένο, έτσι δεν είναι;

«Ηταν κάτι το εκπληκτικό για μένα. Στο αεροδρόμιο υπήρχε 3.000-3.500 κόσμος. Δεν ήμουν συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο. Αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι εδώ ζουν και διψούν για το ποδόσφαιρο».

- Φαντάζομαι ότι θα ήθελες να ξεπληρώσεις όλα αυτά με ένα γκολ που θα πετύχαινες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δηλαδή από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ...

«Κι εγώ θα το ήθελα, αλλά δεν ήρθε. Πρέπει όλοι να ξέρουν ότι όταν κάποιος πηγαίνει σε μία νέα ομάδα, με άλλη κουλτούρα, με άλλη γλώσσα, χρειάζεται χρόνος. Οι άνθρωποι εδώ πέρα ευτυχώς ήταν ξεκάθαροι και έξυπνοι. Κατάλαβαν ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αμέσως και μου έδωσαν ένα χρονικό περιθώριο προσαρμογής».

• Πρέπει να υπάρχει και μεγάλη πίεση προς εσένα, διότι ήσουν κάποιος που περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία...

«Ολα τα παιχνίδια εδώ έχουν ένταση. Σε όλα υπάρχει πίεση. Ξέρω ότι πάνω μου υπάρχει μεγαλύτερη πίεση απ' ό,τι στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, γιατί υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις, αλλά εγώ είμαι ταπεινός και δεν με ενοχλεί αυτό».

• Πώς είναι η καθημερινή σου ζωή στην Ελλάδα; Για παράδειγμα, αποφεύγεις να κυκλοφορείς δημόσια στον δρόμο;

«Πρέπει να προσέχεις τα μέρη στα οποία επιλέγεις να πηγαίνεις γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει».

• Δηλαδή δεν θα πήγαινες να δεις ένα ματς του Ολυμπιακού;

«Οχι, δεν θέλω να πεθάνω τόσο νέος (γέλια)».

• Θυμόμαστε πως όταν πήγες στον Παναθηναϊκό είχες πει πως κίνητρό σου είναι να παίξεις με αυτή την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Απογοητεύτηκες όταν δεν έγινε αυτό;

«Ναι, είναι αλήθεια. Φτάσαμε κοντά, όμως αποκλειστήκαμε στον προκριματικό γύρο. Ωστόσο, είμαστε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, που είναι μία σημαντική διοργάνωση επίσης. Μπορεί να υστερεί λίγο σε πρεστίζ και σε ονόματα σε σχέση με το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως έχει αναβαθμιστεί φέτος και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πάμε μακριά στη διοργάνωση».

• Σε ό,τι αφορά την εθνική Γαλλίας, έχεις να σκοράρεις από εκείνο το βράδυ του 2008 στο Γκρενόμπλ. Διατηρείς επαφή με κάποιους παίκτες;

«Ναι, φυσικά, μιλάω με τον Σαμίρ Νασρί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά κάθε φορά που παίζω ποδόσφαιρο σκέφτομαι την εθνική Γαλλίας. Το θέμα είναι πάντα πώς θα σκοράρω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ για να επιστρέψω στην Εθνική, όμως με τους Ανρί, Ζινιάκ, Μπενζεμά και τον Ανελκά, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αυτό δεν είναι και εύκολο».

• Ο Παναθηναϊκός παίζει 4-3-3 και εσύ, απ' ό,τι ξέρουμε, παίζεις είτε δεξιά είτε στο κέντρο. Θα ήθελες ένα δεύτερο επιθετικό δίπλα σου;

«Για να είμαι ειλικρινής, με τόσους τραυματισμούς που έχω περάσει θα μπορούσα να παίζω... τερματοφύλακας (γέλια). Για να το σοβαρέψουμε, η κανονική μου θέση είναι επιθετικός κορυφής και όλα αυτά τα χρόνια έχω μάθει να παίζω μόνος μου στην επίθεση. Αν ο προπονητής μού πει να παίξω παρέα με δεύτερο επιθετικό, πρέπει να προσαρμοστώ, όπως κι αν μου πει να παίξω δεξιά. Παίζω όπου μου ζητηθεί και πάντα δίνω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου».

- Τι περισσότερο έμαθες έπειτα απ' όλους αυτούς τους τραυματισμούς και τις περιπέτειες;

«Επειτα απ' όλα αυτά είναι αλήθεια ότι έχω αλλάξει λίγο το παιχνίδι μου. Δεν είμαι ο Σισέ της Οσέρ και της Λίβερπουλ. Εχω βελτιώσει κάποιους τομείς στους οποίους υστερούσα. Εχω γίνει, για παράδειγμα, πολύ καλύτερος στο παιχνίδι μου με το κεφάλι, στις μεταβιβάσεις μου, αλλά κυρίως στον τρόπο που βλέπω το παιχνίδι. Στον τρόπο που θέτω πια τον εαυτό μου στην υπηρεσία της ομάδας. Στην Οσέρ όλη η ομάδα έπαιζε για μένα. Τώρα βάζω εγώ τον εαυτό μου στις υπηρεσίες της ομάδας. Εχω ωριμάσει, έχω βελτιωθεί, έχω προοδεύσει».

«Μέτρια τα γήπεδα»

• Είχες ένα επεισόδιο στην αρχή της χρονιάς με κάποιους οπαδούς άλλης ομάδας που σε προσέβαλαν. Είναι ακόμα στο μυαλό σου ή αυτό ανήκει στο παρελθόν;

«Ξέρεις ότι και στο παρελθόν έχω δεχθεί προσβολές. Ξέρεις ότι σε κάθε παιχνίδι εκτός έδρας θα γίνεις αποδέκτης προσβολών από τους οπαδούς, όμως όταν αυτό γίνεται κάθε φορά που ακουμπάς την μπάλα τότε καταντά εξοργιστικό. Παντού υπάρχουν μερικοί ανόητοι. Σε κάθε γήπεδο. Εντάξει, δεν γίνεται και σε κάθε γήπεδο εδώ αυτό. Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία ζουν αρκετοί μαύροι και αρκετοί ξένοι, δεν είναι μία χώρα στην οποία οι άνθρωποι είναι ρατσιστές. Καμία σχέση. Αλλά, όπως είπα, υπάρχουν ανόητοι παντού».

• Εχεις παίξει στη Γαλλία και την Αγγλία. Πώς κρίνεις το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, οι οποίοι όμως δεν είναι ευρέως γνωστοί διότι το πρωτάθλημα δεν είναι προβεβλημένο. Ωστόσο, ακόμα και από ένα τέτοιο πρωτάθλημα μπορεί κάποιος να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός μεγάλου συλλόγου, όπως έγινε με τον Κυργιάκο και τη Λίβερπουλ. Υπάρχουν αρκετοί Ελληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν σε καλές ομάδες του εξωτερικού και η Εθνική δεν είναι άσχημη, μια και προκρίθηκε στους αγώνες μπαράζ. Το πρωτάθλημα, επομένως, δεν είναι κακό. Απλώς η ποιότητα των γηπέδων είναι, θα έλεγα, μέτρια».

• Πιστεύεις ότι η κριτική που γινόταν τόσο καιρό προς το πρόσωπό σου στη Γαλλία ήταν δικαιολογημένη;

«Η κριτική είναι εύκολη. Ολα δικαιολογούνται. Εγώ έχω να απαντήσω με τα περίπου 140 γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου με όλες τις ομάδες που έχω παίξει. Δεν είναι κι άσχημα, έτσι δεν είναι;».

Τεν Κάτε: «Τώρα τρέχουμε»

Εκνευρισμένος με το γεγονός ότι έχει μόνο μια μέρα δουλειάς, ενόψει του παιχνιδιού με την Καβάλα, ήταν χθες ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε στους παίκτες του, λέγοντας: «Παιδιά, παίζουμε ένα πολύ δύσκολο ματς την Κυριακή με την Καβάλα και για να προλάβουμε πρέπει να δουλέψουμε διπλά. Τώρα τρέχουμε για να προλάβουμε. Ουσιαστικά έχουμε μία προπόνηση μπροστά μας και το Σάββατο φεύγουμε για Καβάλα. Θέλω να είστε σε εγρήγορση, το ματς είναι πολύ δύσκολο».

Ο Τεν Κάτε σκέφτεται να κάνει αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι. Οι Σιμάο και Δάρλας ίσως ξεκινήσουν, ενώ θέση διεκδικούν και οι Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα. Περισσότερα, βέβαια, θα φανούν σήμερα.

«Τα λέγαμε για Γιούρκα»

Ενα σφίξιμο στον τετρακέφαλο ένιωσε χθες στη διάρκεια της προπόνησης ο Σεϊταρίδης και προληπτικά αποχώρησε. Σήμερα θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.

Ο Τεν Κάτε, όμως, δεν τον υπολογίζει στο παιχνίδι με την Καβάλα, μια και δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του. «Εμείς τα λέγαμε ότι δεν έπρεπε να παίξει», έλεγαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού», δείχνοντας τον εκνευρισμό τους.

Ενα στριπτίζ και μόνο!

Αυτή την εβδομάδα το «αβάπτιστο» επέλεξε ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα συντακτών. Λίγα κείμενα αλλά όπως πάντα μπόλικη ουσία. Στη μαραθώνια σύσκεψη των συντακτών για την έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού του www.sport-fm.gr η άποψη που κυριάρχησε ήταν αυτή που έλεγε να μην ασχοληθεί καθόλου αυτό το τεύχος με θέματα σεξουαλικής φύσεως. Bollocks, είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί!

Γι’ αυτό την κεντρική φωτογραφία την χαρίζουμε δικαιωματικά στην πολλά υποσχόμενη κόρη της Σούζαν Σάραντον, που έκανε την εμφάνιση της στο Californication υποδυομένη μια στριπτιζέζ.

Αυτή η φωτογραφία είναι και η μοναδική προσπάθεια να πάρουμε λίγο «μάτι». Υποσχόμαστε ότι την επόμενη εβδομάδα η μειοψηφία θα επικρατήσει.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES