3 Οκτ 2009

Με Σισέ και… Γιούρκα!

Η συνέχεια του νικηφόρου σερί στο πρωτάθλημα είναι το ζητούμενο στον Παναθηναϊκό εν όψει της αναμέτρησης της προσεχούς Δευτέρας απέναντι στη Λάρισα στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1). Ο Χενκ Τεν Κάτε βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει τέσσερις παίκτες περισσότερους σε σχέση με το παιχνίδι στο Βουκουρέστι απέναντι στη Ντιναμό για το Europa League.

Χθες μπήκαν σε κανονικό ρυθμό προπόνησης με την ομάδα οι Στέργος Μαρίνος και Νίκος Σπυρόπουλος, με τον δεύτερο να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Σεντρίκ Καντέ, ενώ διαθέσιμοι είναι οι Τζιμπρίλ Σισέ και Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο πρώτος είναι πολύ πιθανό να επανέλθει στη βασική ενδεκάδα παίζοντας δίπλα σε Λέτο και Σαλπιγγίδη, πράγμα που σημαίνει πως ένας εκ των Ζιλμπέρτο και Κατσουράνη θα έχει την ευκαιρία να πάρει ανάσες. Ο Γάλλος φορ έχασε χθες τον πατέρα του σε ηλικία 60 ετών, αλλά θα παραμείνει στην Ελλάδα και θα μεταβεί μετά το ματς με τη Λάρισα στην πατρίδα του. Ο Σεϊταρίδης πιθανότατα θα είναι στην αποστολή για πρώτη φορά και ενδέχεται-ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα-να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις και ο Σωτήρης Νίνης έπειτα από την εξαιρετική εμφάνισή του την Πέμπτη. «Είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσει έτσι ο Νίνης, θα βρεθεί σίγουρα θέση γι' αυτόν στο αρχικό σχήμα. Κάποιος από εσάς κινδυνεύει», είπε ο Χενκ Τεν Κάτε μιλώντας στους παίκτες του στην προπόνηση της Παρασκευής. Ο Ολλανδός προπονητής έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια: «Το ματς με την Ντιναμό τελείωσε. Τώρα σκεφτόμαστε τη Λάρισα και πάμε να πετύχουμε την έκτη μας νίκη στο πρωτάθλημα».

Προβληματισμός για την κλήση Σπυρόπουλου και Γιούρκα

Δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για την κλήση του Νίκου Σπυρόπουλου και του Γιούρκα Σεϊταρίδη στην Εθνική ομάδα. Ο πρώτος προέρχεται από θλάση και ο δεύτερος δεν είναι 100% έτοιμος, με συνέπεια οι «πράσινοι» να ανησυχούν μήπως υποστούν κάποιον τραυματισμό αν αγωνιστούν και στα δύο προσεχή ματς απέναντι σε Λετονία και Λουξεμβούργο.

* Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν την σημερινή προπόνηση με ζέσταμα και ασκήσεις στην ταχυδύναμη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους "πράσινους" να δουλεύουν πάνω στην κυκλοφορία της μπάλας.
Ατομικά προπονήθηκε ο Δάρλας.

Η ώρα της αντεπίθεσης


Να αποδείξουν πως η εξαιρετική εμφάνιση και η σπουδαία νίκη επί της Μπενφίκα δεν ήταν μία… καλή παρένθεση, αλλά η απαρχή της αντεπίθεσης της ΑΕΚ θέλουν όλοι στις τάξεις της ομάδας. Το ηθικό αναπτερώθηκε και η αυτοπεποίθηση είναι ξανά στα ύψη εν όψει του δύσκολου αγώνα της προσεχούς Δευτέρας απέναντι στη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. «Αν συνεχίσετε έτσι, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», ήταν το μήνυμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στους ποδοσφαιριστές του.

Η προετοιμασία για τον αγώνα της έκτης αγωνιστικής αρχίζει ουσιαστικά σήμερα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός υπολογίζει στους Αραούχο, Γκερέιρο, Μάκο και Ενσαλίβα, ενώ σήμερα θα φανεί η κατάσταση του Παντελή Καφέ, ο οποίος έχει διάταση στο γαστροκνήμιο και δύσκολα θα είναι σε θέση να προσφέρει.

Σάχα: «Στο χέρι μας να κερδίσουμε τον κόσμο»

Πέρα από τα βαθμολογικά οφέλη, η ΑΕΚ φαίνεται να κέρδισε στο ματς κόντρα στην Μπενφίκα και την πίστη του κόσμου για τις δυνατότητές της, η οποία είχε κλονιστεί έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί. Ο Σεμπαστιάν Σάχα δήλωσε στη «SportDay»: «Γνωρίζαμε ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε από τις ήττες στα ντέρμπι. Άξιζε, όμως, μία νίκη όπως αυτή, η οποία δεν είναι αφιερωμένη μόνο σ' αυτούς που ήρθαν στο γήπεδο, αλλά και σ' αυτούς που είχαν έρθει στα ντέρμπι και σε όλους όσοι μας εμπιστεύονται. Είναι μια ανταμοιβή γι' αυτούς. Ελπίζω να άρεσε στους φιλάθλους μας το παιχνίδι που κάναμε και μακάρι να είναι περήφανοι για την ομάδα τους. Ο κόσμος μας βοηθούσε πάντα και μας βοηθά, δεν μπορούμε να έχουμε κανένα παράπονο. Είναι στο χέρι μας να ξανακερδίσουμε τον κόσμο της ΑΕΚ, να μας εμπιστευτεί ξανά και να έρθει πάλι μαζικά στο γήπεδο. Από εμάς εξαρτάται, από το παιχνίδι μας και από τα αποτελέσματά μας. Χρειαζόμαστε τον κόσμο και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον ξανακερδίσουμε».

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας τόνισε ότι «… κόντρα στην Μπενφίκα έκανα την καλύτερη εμφάνισή μου στην ΑΕΚ» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η νίκη αυτή θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια. Πάμε στην Ξάνθη για τη νίκη. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες, δεν γίνεται να απομακρυνθούμε άλλο από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας κι ελπίζουμε σιγά-σιγά να καλύψουμε τη διαφορά. Υπάρχει κούραση τώρα, αλλά ο αγώνας με την Ξάνθη είναι ο τελευταίος σ' αυτόν τον Γολγοθά. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανένας να σκέφτεται την κούραση. Τη Δευτέρα θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Μετά θα υπάρξει χρόνος για ξεκούραση».

«Τι γίνεται με Μπλάνκο;»

Το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων για την επέκταση του συμβολαίου του Ισμαέλ Μπλάνκο προκάλεσε την ανησυχία του μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, Χουάν Μπέρος, ο οποίος με e-mail ρωτά τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκο Θανόπουλο, για ποιον λόγο έχουν διακοπεί οι επαφές και ποιες είναι οι προθέσεις της ομάδας για τον πελάτη του. Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της «Ένωσης» για επέκταση συμβολαίου ως το 2013 έναντι 500.000 ευρώ ετησίως συν 100.000 ευρώ για την κατάκτηση του νταμπλ δεν άφησε ικανοποιημένη την πλευρά του ποδοσφαιριστή που τώρα λαμβάνει 390.000 ευρώ το χρόνο (το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2011) και θα ήθελε ετήσιες απολαβές 800.000 ευρώ. Το θολό διοικητικό τοπίο είναι αυτό που έχει υποχρεώσει τον Νίκο Θανόπουλο να αναστείλει μέχρι νεωτέρας τις επαφές με τον «Ζορό».

Τζεμπούρ: «Δεν πολυσκέφτομαι τι θα γίνει με την ΑΕΚ»

Ο Ράφικ Τζεμπούρ ολοκλήρωσε τις προπονήσεις με τη Σέλτικ και ενσωματώνεται στην αποστολή της Αλγερίας. «Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά, υγιής και προετοιμάζομαι σκληρά για το παιχνίδι με τη Ρουάντα. Μόνο ένα πράγμα έχω στο μυαλό μου, το επόμενο παιχνίδι της εθνικής. Αυτή τη στιγμή δεν πολυσκέφτομαι την ΑΕΚ. Τα προβλήματά μου με την ΑΕΚ θα έχω χρόνο να τα διευθετήσω μετά τις 11 Οκτωβρίου. Όπως γνωρίζουν όλοι, και χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν τα πάω πολύ καλά με τον προπονητή μου. Επιβαλλόταν λοιπόν να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα. Γι' αυτό ο πρόεδρος μού επέτρεψε να φύγω από την Αθήνα και να βρω μια ομάδα να κάνω προπονήσεις. Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ, η οποία είναι ο εργοδότης μου. Τώρα όσον αφορά τη λύση που πρέπει να βρεθεί, θα γνωρίζω σίγουρα περισσότερα μετά το παιχνίδι με τη Ρουάντα», δήλωσε στην εφημερίδα «Competition».

Στο χέρι του Νοτιά

Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο Νίκος Νοτιάς. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει καταστήσει σαφές πως δεν συνεχίζει τη χρηματοδότηση του συλλόγου θέλοντας πιθανότατα αφενός να δει πώς θα κινηθούν οι υπόλοιποι μέτοχοι που ήτα τόσο καιρό «ανενεργοί» και αφετέρου για να τους ζητήσει τις μετοχές και να αποφασίσει ο ίδιος μόνος του για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να έχει δεχτεί έμμεσες κρούσεις για να επιστρέψει στο προσκήνιο, αλλά στην παρούσα φάση παρουσιάζεται αρνητικός.

«Πάμε, όπως στα ντέρμπι»!

«Πάμε, όπως στα ντέρμπι»!, είναι το μήνυμα που έστειλε στους παίκτες του Ολυμπιακού ο Ζίκο, σχετικά με τον εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports1) στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ποντάρει πολλά στο πάθος, δεδομένης της κούρασης από τα συνεχόμενα παιχνίδια και της έλλειψης καλής φυσικής κατάστασης. Για τα δύο τελευταία, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει ανάσες σε ορισμένους «ερυθρόλευκους».

Στα «θέλω» του Ζίκο είναι να γίνει η ομάδα πιο δημιουργική. Για να το πετύχει θα χρησιμοποιήσει δύο καθαρόαιμους επιθετικούς. Τόσο τον Κώστα Μήτρογλου, όσο και τον Ντιόγο. Ο Έλληνας επιθετικός θα αναλάβει το ρόλο του φουνταριστού, ενώ ο Βραζιλιάνος αυτόν του δεύτερου κυνηγού.

Στο μεταξύ μια θέση στο βασικό σχήμα θα πάρει και ο σχεδόν… ξεχασμένος από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία Όσκαρ, στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, όπως και ο Ιεροκλής Στολτίδης στα χαφ. Τα πρώτα του λεπτά στο πρωτάθλημα, μετά από εκείνα της άτυπης πρεμιέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων σε εγχώριο επίπεδο με την ομάδα της Λάρισας διεκδικεί ο Έντσο Μαρέσκα. Ο Ιταλός μέσος δείχνει να έχει αποθεραπευθεί πλήρως από την θλάση που τον ταλαιπωρούσε.

Η πιθανή ενδεκάδα των Πειραιωτών: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Ζαϊρί, Οσκαρ, Ντιόγο και Μήτρογλου. Αντίθετα μια θέση στον πάγκο θα πάρουν οι εξής παίκτες: Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος. Δύο από αυτούς θα μείνουν εκτός δεκαοκτάδας.

Εξάλλου, τη συμπαράσταση περίπου 2.000 φίλων του θα έχει ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά.

Κόε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σε μία φιλόξενη ήπειρο»


Την ευχαρίστησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», Σεμπαστιάν Κόε, για το γεγονός ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ο Κόε στάθηκε στην ιδιαίτερη πρωτοβουλία της βραζιλιάνικης αποστολής να συμπεριλάβει στην προσπάθειά της νεαρούς ανθρώπους για να στηρίξουν την υποψηφιότητά της και σημείωσε: «Οι Αγώνες θα επιστρέψουν σε μία πάντα φιλόξενη προς αυτούς ήπειρο και αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία να μεταμορφώσουν τις ζωές 200 εκατ. νέων Νοτιαμερικανών».

Αναφερόμενος, επίσης, στον ομόλογό του, τον Βραζιλιάνο Κάρλος Νούσμαν, παραδέχτηκε ότι περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή που θα μοιραστεί με τον ίδιο και την ομάδα του τις μοναδικές στιγμές των Αγώνων και κατέληξε: «Ανυπομονώ να τον υποδεχτώ στο Λονδίνο, να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να μεγαλώσει η κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου».

Όταν ο Μπενίτεθ συναντά τον Αντσελότι!


Ο προπονητής της Τσέλσι, Καρλό Αντσελότι και ο τεχνικός της Λίβερπουλ Ραφαέλ Μπενίτεθ είναι έτοιμοι να ξανασυναντηθούν, έχοντας δυνατές αναμνήσεις από το πρόσφατο παρελθόν. Αφού είχαν αναμετρηθεί δύο φορές, σε τελικό Τσαμπίονς Λιγκ το 2005 και το 2007. Τότε ο Ιταλός, ήταν κόουτς της Μίλαν. Ενόψει λοιπόν, της τρίτης τους αναμέτρησης την προσεχή Κυριακή, οι δυο προπονητές μίλησαν στο «Sky Sports».

Ο Κάρλο Αντσελότι αστειευόμενος ανέφερε πως: «Δεν θυμάμαι το 2005, αλλά θυμάμαι το 2007. Αντίθετα, ο Ράφα θυμάται μόνο το πιο παλιό»!Στην συνέχεια ο 50χρονος τεχνικός παραδέχτηκε ότι: «Δεν υπάρχει καμία πικρία για ότι έγινε τότε. Μια δύσκολη στιγμή σε μαθαίνει να γίνεις καλύτερος. Χάσαμε ένα απίστευτο παιχνίδι το 2005, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου ως τεχνικός της Μίλαν. Αλλά αυτό είναι μια ανάμνηση, σίγουρα δεν είναι θετική αλλά ούτε και αρνητική». Για την «εκδίκηση» που πήραν οι «ροσονέρι» το 2007 είπε: «Αυτό ήταν θετικό. Τώρα εγώ και ο Ράφα είμαστε ισόπαλοι. Ελπίζω αυτή τη φορά να τους κερδίσουμε πιο εύκολα από τότε, αν και ο Μπενίτεθ έχει φτιάξει ένα δυνατό σύνολο».

Από την πλευρά του ο προπονητής των «ρεντς» ανέφερε: «Ανυπομονώ να τον ξαναδώ. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, έχω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπο του. Ξέρει να διαχειρίζεται το υλικό το οποίο έχει και φαίνεται ότι κάνει πολύ καλή δουλεία στην Τσέλσι. Το 2005 στην Κωνσταντινούπολη καταφέραμε να το ανατρέψουμε, και δούλεψε για να το αλλάξει. Το 2007 στην Αθήνα το κατάφερε. Σαν προπονητής δεν αλλάζει πολλά σε μια ομάδα, αυτό τον κάνει κάτι σαν μάγο. Αφού δεν αλλάζει πολλά στοιχεία και παράλληλα παίρνει πιο εύκολα τις νίκες. Έχουμε απόλυτο σεβασμό ο ένας προς τη δουλεία του άλλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συναντήσεις έγιναν, η μία το 2005 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη όπου η Μίλαν κέρδιζε με σκορ 3-0 στο ημίχρονο, όμως η Λίβερπουλ κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό μέσα σε έξι λεπτά στο δεύτερο μέρος, με τρία γκολ. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι όπου εκεί οι «ρεντς» με σκορ 3-2 κατέκτησαν το τρόπαιο. Ο δεύτερος αγώνας ήταν το 2007 στην Αθήνα, όπου η Μίλαν επικράτησε με 2-1 σκορ και έφτασε τις επτά κατακτήσεις του Κυπέλλου πρωταθλητριών.

Πρώτη δόση… προεκλογικά

Προεκλογική και μετεκλογική δράση περιλαμβάνει το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής που διεξάγεται σε δύο δόσεις, Σάββατο και Δευτέρα. Σήμερα στις 19:00 αναμετρώνται Λεβαδειακός-Ολυμπιακός, ενώ στις 16:45 διεξάγονται οι αναμετρήσεις Πανθρακικός-Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα-Καβάλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/10

Πανθρακικός-Άρης 16:45 (ΣΚΑΪ)
ΠΑΣ Γιάννινα-Καβάλα 16:45 (Novasports 1)
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 19:00 (Novasports 1)

Δευτέρα 5/10

Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 16:45 (Novasports 2)
Πανιώνιος-Ατρόμητος Αθηνών 16:45 (Novasports 1)
ΠΑΟΚ-Ηρακλής 19:00 (Novasports 1)
Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 19:00 (ΝΕΤ)
Παναθηναϊκός-Λάρισα (Novasports 1)

Η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο 17/10

Εργοτέλης-Άρης 16:45 (ΣΚΑΪ)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 19:00 (ΝΕΤ)
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 1)

Κυριακή 18/10

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 16:45 (Novasports)
Λάρισα-Skoda Ξάνθη 16:45 (Novasports)
Ηρακλής-Πανιώνιος 19:00 (Novasports 2)
Καβάλα-Παναθηναϊκός 19:00 (Novasports 1)
ΑΕΚ-Πανθρακικός 21:15 (Novasports 1)

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES