29 Αυγ 2010

Τεννές: «Πάθος και αποφασιστικότητα»

Τεννές: «Πάθος και αποφασιστικότητα» Στο πάθος και την αποφασιστικότητα των παικτών του απέδωσε τη μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 επί της ΑΕΚ, ο τεχνικός της Κέρκυρας, Μπάμπης Τέννες. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς, ο προπονητής των «Φαιάκων» χαρακτήρισε την πρεμιέρα «ασυνήθιστη» και τόνισε πως σημασία έχει όχι η αρχή, αλλά το τέλος του πρωταθλήματος.

«Ήταν μια ασυνήθιστη πρεμιέρα αφού και οι τρεις μεγάλοι γκελάρανε. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε ουδέτερο γήπεδο νικήσαμε μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ στις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Η ΑΕΚ είναι πιο έτοιμη από εμάς με πιο πολλά επίσημα ματς, αλλά και περισσότερη προετοιμασία. Σε μάς περίσσευε το πάθος και η αποφασιστικότητα. Είναι πολύ μεγάλη η σημερινή νίκη γιατί μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι σημασία δεν έχει τι θα κάνεις την πρώτη αγωνιστική, αλλά σε ποια θέση θα τερματίσεις την τριακοστή», δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές.

Στον «κουβά» κι η ΑΕΚ!

Στον «κουβά» κι η ΑΕΚ! Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα που εφάρμοσαν οι «αιώνιοι», γνωρίζοντας την ήττα (2-1) από την Κέρκυρα, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Ο Τσίγκας και ο Επστάιν πέτυχαν τα τέρματα των «φαιάκων». Μείωσε με φοβερή εκτέλεση φάουλ ο Τζεμπούρ.

Το ματς:

Την ίδια προβληματική εικόνα που έδειξε στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Νταντί παρουσίασε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του ματς με την Κέρκυρα.

Με εξαίρεση το άπιαστο σουτ του Τσίγκα (στο 17ο λεπτό), με το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν απειλήθηκε σε κανένα άλλο σημείο του πρώτου 45λεπτου. Και τι μ’ αυτό; Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον σκοπό τους, και παρότι επαναπαύτηκαν στο υπέρ τους σκορ δεν τους στοίχισε.

Η αδυναμία της «Ένωσης» στο δημιουργικό κομμάτι ήταν ολοφάνερη. Η όρεξη του Σκόκο και του Λεονάρντο δεν αρκούσε. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πρωταγωνιστής στην πιο χαρακτηριστική φάση της ομάδας, όταν σε δική του κεφαλιά ο Βενέτης απομάκρυνε πάνω στην γραμμή την μπάλα!



Χτυπώντας στην κόντρα, η Κέρκυρα πέτυχε το 2-0 (στο 53’) με τον Επστάιν κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ΑΕΚ να επιστρέψει στο ματς. Η φοβερή εκτέλεση του Τζεμπούρ (64’) χάρη στην οποία η «Ένωση» μείωσε στο σκορ, αναπτέρωσε τις ελπίδες της για ανατροπή, όμως η Κέρκυρα άντεξε στην πίεσή της παίρνοντας μια σπουδαία νίκη στην επιστροφή της στην Superleague.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Καλαντζής, Τσίγκας, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος (55' Παρασκευαΐδης), Κοντοδήμος, Γκουστάβο (82' Μίχος), Επστάιν (79' Φλαβίνιο), Μακρής

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Ντιόπ (63' Μπλάνκο), Καφές, Λεονάρντο (55' Έντερ), Λυμπερόπουλος, Σκόκο (76' Μπερνς), Τζεμπούρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΣΤΑΔΙΟ: Παμπελοποννησιακό, Πάτρα

Έτοιμη για γιορτή και εκπλήξεις η Κέρκυρα

Έτοιμη για γιορτή και εκπλήξεις η ΚέρκυραΚάθε πάρτι περιέχει και εκπλήξεις! Έτσι και η Κέρκυρα θα κάνει ότι μπορεί για να συνδυάσει τη γιορτή της επιστροφής της στα «σαλόνια» της Σούπερ Λιγκ με ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ (20:30, Νοvasports1). Μετά από τρία χρόνια απουσίας τους από τη μεγάλη κατηγορία, οι «Φαίακες» θα επιδιώξουν να μπουν με το δεξί, έχοντας και τον Γκουστάβο στη διάθεσή τους.

Ο Μπάμπης Τεννές μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Βραζιλιάνου, αφού το δελτίο του εκδόθηκε και θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Αντιθέτως, δύσκολα θα τα καταφέρει ο Παρασκευαΐδης, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει το τράβηγμα στον προσαγωγό.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ιεροκλής Στολτίδης είναι τιμωρημένος από την προηγούμενη σεζόν, αλλά παρ’ όλα αυτά, στο «στρατόπεδο» της Κέρκυρας η αισιοδοξία είναι διάχυτη για ένα θετικό ξεκίνημα, έστω και αν η αντίπαλος είναι η ΑΕΚ.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES