17 Αυγ 2009

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ : ''ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ'' Ο ΙΜΠΡΑΗΜ!!!!!


Το Σάββατο ήρθε στη χώρα μας ο Ιμπραϊμ Σουαρέ, ο οποίος απουσίαζε εδώ και αρκετό καιρό αδικαιολογήτως από τις υποχρεώσεις της ομάδας του. Ο παίκτης από τη Γουϊνέα θα απολογηθεί στη διοίκηση της Κέρκυρας και θα αναφέρει τους λόγους που συμπεριφέρθηκε με αυτό τον τρόπο. Πάντως, οι πιθανότητες για να παραμείνει ο 27χρονος μέσος στο ρόστερ των "Φαιάκων" είναι ελάχιστες, διότι υπάρχει δυσαρέσκεια από το τεχνικό τιμ της ομάδας.
Η αναμενόμενη λύση της συνεργασίας με τον Σουαρέ, θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στον μεταγραφικό τομέα των "κυανέρυθρων" αναφορικά με την απόκτηση ενός παίκτη που θα καταλαμβάνει θέση ξένου (πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει η περίπτωση του Μανουέλ Μπαριέντος, έμεινε ελεύθερος από τον Θρασύβουλου). Στο αγωνιστικό μέρος των "Φαιάκων", σε πολύ καλό κλίμα διεξάγεται η προετοιμασία της ομάδας μετά το πέρας των πρώτων φιλικών που έχει δώσει. Στα πλαίσια των φιλικών αναμετρήσεων, την Τρίτη η Κέρκυρα θα αντιμετωπίσει στα Γρεβενά την ομάδα του Πυρσού, με το παιχνίδι να ξεκινάσει στις 18:00.

Η Αϊντχόφεν πήρε το ντέρμπι


Συναρπαστική εξέλιξη είχε το κλασσικό ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος, που έληξε με νικήτρια την Αϊντχόφεν επί του Αγιαξ, για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης. Η ομάδα του Φρεντ Ρούτεν επικράτησε με 4-3 αυτής του Μάρτιν Γιολ με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τζούτακ και Μπακάλ!

Ο "Αίαντας" προηγήθηκε δύο φορές με τον Σουάρες (2' και 39'), όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, αρχικά με τον Τζούτζακ (36') και στην συνέχεια με τον Μπακάλ (50'). Λίγο αργότερα (54') ο Τζούτζακ έδωσε το προβάδισμα στην Αϊντχόβεν, αλλά στο 58' ο Εμάνουελσον ισοφάρισε για την Αγιαξ. Το τελικό σκορ, διαμόρφωσε ο -ήρωας της Αϊντχόφεν- Μπακάλ στο 74ο λεπτό.

Αϊντχόφεν: Ίσακσον, Μανόλεφ, Σαλσίδο (46' Ροντρίγκες), Πίτερς, Σίμονς, Αφελάι, Μπακάλ, Λάζοβιτς (84' Αμραμπάτ), Τοϊβόνεν (68' Κούφερμανς), Τζούτζακ.
Αγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Βίλαερτ, Aλντερβαϊλερντ, Ατούμπα, Ενό, Ντε Ζέου, Φερτόνγκεν, Εμανουέλσον (76' Σουλεϊμάνι), Ρόμενταλ (83' Τσβίτανιτς), Σουάρες.

Στα υπόλοιπα ματς της 3ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (σε παρένθεση οι σκόρερ):

Χέρακλες - Φέγενορντ 0-1
(71' Τόμασον)

Ρόντα - Ναϊμέγκεν 1-0
(59' Γιάνκλερ, στο 90' αποβλήθηκε από τους φιλοξενούμενους ο Βέλενμπεργκ)

Ουτρέχτη - Φένλο 2-2
(14', 57' Μέρτενς - 3' Καλάμπρο, 77' Χόντα)

Γκρόνινγκεν - Μπρέντα 1-2
(82' Φαν Ντερ Λάακ - 38' Ντε Γκράαφ, 52' Κουάκμαν)

Ο Ρέντναπ έκανε πάλι ζημιά στη Λίβερπουλ


Πέρσι η Λίβερπουλ είχε γνωρίσει την πρώτη ήττα της στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", αλλά ήταν την 1η Νοεμβρίου, στο ντεμπούτο του Χάρι Ρέντναπ στον πάγκο των Λονδρέζων. Τώρα η ήττα αυτή ήλθε στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ δεν έδειξε τίποτε, η Τότεναμ ήταν καλύτερη, αλλά άργησε να φτάσει στο γκολ. Ηταν το 44', όταν ο Ασού Εκότο έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, που έστειλε τη μπάλα στο... παραθυράκι του Ρέινα.

Η αντίδραση της Λίβερπουλ ήλθε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Γκλεν Τζόνσον, στο ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Εουρέλιο Γκόμες. Ηταν το 56' και ο Τζέραρντ ευστόχησε στο πέναλτι.

Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα (59') από εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς, ο Σεμπάστιαν Μπασόνγκ με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ηταν το ντεμπούτο του Γάλλου αμυντικού, που αποκτήθηκε από τη Νιούκαστλ.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε στη συνέχεια, αλλά δεν κατάφερε να φύγει έστω και με ένα βαθμό. Πάντως στα τελευταία λεπτά διαμαρτυρήθηκε δύο φορές για πέναλτι, σε σπρώξιμο του Ασού Εκότο στον Αντρέι Βορονίν και σε χέρι του Ασού Εκότο, πάλι σε προσπάθεια του Τόρες.

Με τη... γνωστή συνταγή η Γιουνάιτεντ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το αγαπημένο της περσινό σκορ (1-0) επικράτησε της Μπέρμιγχαμ στο "Ολντ Τράφορντ" και ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε ο Ρούνι στο 34' (από σέντρα του Νάνι και αφού πρώτα ο φορ των γηπεδούχων έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι, στην επαναφορά με πλασέ την έσπρωξε στην ανυπεράσπιστη εστία). Αυτό ήταν το 99ο γκολ του Αγγλου φορ με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων".

Στους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν και ο Μπεν Φόστερ, ο οποίος στο 77' σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο το πλασέ του Κριστιάν Μπενίτες και κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει το 0 στην εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλα τα εντός έδας ματς με αντίπαλο τη Μπέρμιγχαμ (σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ). Συνολικά σε 6 αγώνες, η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον μετράει ισάριθμες νίκες με απολογισμό τερμάτων 12-0.

Ο Μάικλ Όουεν στις καθυστερήσεις κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά καθώς ήταν οφσάιντ, ενώ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Χαρτ...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φόστερ, Φάμπιον Ντα Σίλβα, Ο'Σέι, Έβανς (73' Μπράουν), ΕΒρά, Βαλένσια, Φλέτσερ, Σκόουλς, Νάνι (46' Γκιγκς), Μπερμπάτοφ (73' Όουεν), Ρούνεϊ.
Μπέρμινγχαμ: Χαρτ, Καρ, Τζόνσον, Κεντρέ, Βινιάλ, Σ.Λάρσον (80' Τζέιμς Ο'Σέι), Κάρσλεϊ (73' Μπενίτεθ), Μ.Φέργκιουσον, Φέιχεϊ, ΜακΦάντεν, Τζερόμ (63' Ο'Κόνορ).

Γκαρσία: "Στην Τούμπα για πάντα"


Τα σενάρια της πώλησης του Πάμπλο Γκαρσία στην Ανκαραγκουτσού, έδιναν και έπαιρναν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτά καλώντας τον Ουρουγουανό στα γραφεία της ΠΑΕ, πριν από το φιλικό με τον Εργοτέλη. Εκεί τον ρώτησε αν θέλει να παραμείνει στο "δικέφαλο" και πήρε την απάντηση που προσδοκούσε.

"Εγώ αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο της και όλους εσάς με τους οποίους είμαι μαζί κάθε μέρα και θέλω να μείνω για πάντα στον ΠΑΟΚ. Εφόσον αυτό είναι και δική σας επιθυμία τότε δε βλέπω το λόγο να μη συνεχίσουμε μαζί μέχρι τέλους της καριέρας μου. Η οικογένειά μου λατρεύει την Ελλάδα, ο κόσμος μας έχει κερδίσει με την αγάπη του και με όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να σκέφτομαι να αγωνιστώ σε άλλη ομάδα. Αλλωστε, έχω παίξει σε Ρεάλ και Μίλαν, ομάδες πολύ μεγάλες σε όλο τον πλανήτη και θεωρώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ ισάξιο σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Γκαρσία.

Από την πλευρά του, ο Ζαγοράκης τόνισε στον 32χρονο μέσο: "Εμείς πάντα σε θέλαμε. Σε θεωρούμε έναν από τους ηγέτες της ομάδας, είσαι μια μεγάλη προσωπικότητα και ουδέποτε σκεφτήκαμε το ενδεχόμενο να φύγεις".

Μετά από αυτή τη συζήτηση ξεκαθαρίστηκε απόλυτα ότι οι δυο πλευρές συνεχίζουν μαζί...

Δεν τρόμαξε ο Ντούσκο


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προπόνησε το πρωί της Κυριακής τους "κιτρινόμαυρους" και στη συνέχεια "πέταξε" για τη Ρουμανία, όπου και παρακολούθησε την αντίπαλο της ΑΕΚ στα play off του Europa League, Bασλούι, στον εντός έδρας αγώνα με τη Μπρασόφ (2-2). Ο 61χρονος τεχνικός θέλησε να δει ιδίοις όμμασι την ρουμανική ομάδα για να σχηματίσει προσωπική άποψη για τη δυναμικότητά της.

Οι εντυπώσεις που σχημάτισε ο "Ντούσκο" ήταν ότι πρόκειται για μία σφιχτή και δυνατή ομάδα με αρκετά καλή φυσικά κατάσταση. Επίσης θεωρεί ότι η επιθετική της γραμμή είναι και η πιο επικίνδυνη. Ο Μπάγεβιτς πιστεύει ότι η ΑΕΚ μπορεί να χτυπήσει τη Βασλούι στο "τρωτό" της σημείο το οποίο δεν είναι άλλο από την αμυντική της γραμμή. Πάντως όπως επισήμανε σε συνεργάτες του, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν η ρουμάνικη ομάδα δεν επιδιώκει να παίξει παιχνίδι πρωτοβουλίας, αλλά ψάχνει την κόντρα...

Η προπόνηση
Οι παίκτες της "Ένωσης" προπονήθηκαν για περίπου δύο ώρες στο γυμναστήριο αλλά και στο γήπεδο. Ο Σερβοέλλνας τεχνικός έδωσε έμφαση στα τελειώματα των φάσεων και τις σέντρες από τα πλάγια. Σε ότι αφορά τους Παντελή Καφέ, Νίκο Καράμπελα και Νάτσο Σκόκο, που είναι στη λίστα με τους τραυματίες συνέχισαν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους.

Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Αραούχο.
Την Κυριακή ο Κάρλος Αραούχο, αφήνει πίσω του το Μπουένος Αϊρες, την Αργεντινή και την Ουρακάν και μέσω Μαδρίτης έρχεται στην Αθήνα, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του. Ο 27χρονος Αργεντινός δεξιός μπακ, αναμένεται τη Δευτέρα στην Αθήνα και αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει εκτός απρόοπτου τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με το "δικέφαλο".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν ο Μπάγεβιτς δει ότι ο Αραούχο είναι σε θέση να προσφέρει μπορεί να τον χρησιμοποιήσει καθώς η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να τον δηλώσει στην UEFA μέχρι και 24 ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα.

Το ερωτηματικό του Τεν Κάτε


Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του για τα ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Χενκ Τεν Κάτε, φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο σύστημα που θα εφαρμόσει. Ωστόσο δεν έχει αποφασίσει για τα πρόσωπα και πιο συγκεκριμένα για το ποιοί θα παίξουν στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, το "τριφύλλι" θα παραταχθεί με 4-3-2-1. Ο Λουκάς Βύντρα θα είναι ο ένας από τους δύο και με δεδομένο ότι ο Γιόσου Σαριέγκι είναι τιμωρημένος και ο Σεντρίκ Καντέ τραυματίας, μας απομένουν δύο επιλογές. Η πρώτη είναι αυτή του Ματίας Μπίαρσμιρ και η δεύτερη αυτή του Κώστα Κατσουράνη.

Αν αγωνιστεί ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός, τότε την τριάδα των αμυντικών χαφ θα αποτελούν ο Κατσουράνης, ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με τους Καραγκούνη αριστερά, Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Σισέ στην κορυφή. Αν αγωνιστεί ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα δίπλα στον Βύντρα, τότε υπάρχουν τουλάχιστον δύο εναλλακτίκά σενάρια.

Το ένα και πιο πιθανό θέλει τον Ολλανδό τεχνικό να αλλαζει το σύστημα (4-2-3-1) και να παίρνει θέση στην αρχική ενδεκάδα ο Λέτο. Το δεύτερο και πιο απίθανο είναι να παίξει και ο Μαρσέλο Μάτος (!) που εντυπωσίασε στα φιλικά. Όσο για τους υπόλοιπους "πράσινους" είναι ήδη γνωστοί. Ο Γκαλίνοβιτς θα κάτσει κάτω από τα γκολπόστ και οι Μουν και Σπυρόπουλος θα είναι στα άκρα της άμυνας.

Στην Παιανία ο Πατέρας.
Στην Παιανία βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού επισκέφτηκε μόνος του τους ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" και παρακολούθησε την προετοιμασία των "πρασίνων" για το πρώτο ματς των play off του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο κ. Πατέρας δεν μίλησε με κανέναν από τους παίκτες, απλά ήθελε να δει ιδίοις όμμασι τη διάθεσή τους ενόψει της κρίσημης αναμέτρησης της Τετάρτης.

Σε ότι αφορά την προπόνηση ο Σεντρίκ Καντέ ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα αφού δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς και ουσιαστικά τέθηκε νοκ - άουτ από την αναμέτρηση με τους "ροχιμπλάνκος".

Μόνος του προπονήθηκε και ο Γκάμπριελ, ο οποίος έχει υποστεί ένα ελαφρύ διάστρεμμα και τη Δευτέρα το πρωί θα ακολουθήσει θεραπεία. Η συμμετοχή του θα ξεκαθαρίσει το απόγευμα αν και οι πιθανότητες να προλάβει το ματς δεν είναι πολλές.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν τη σημερινή προπόνηση με ζέσταμα και σπριντ. Στην συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις πάνω στη κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα με έμφαση στη τακτική.

Σύστημα για το "διπλό"


Ο Τιμούρ Κετσπάγια ξέρει ότι τα δύο ματς του Ολυμπιακού με τη Σερίφ είναι όλα τα... λεφτά για τους "ερυθρόλευκους". Ο Γεωργιανός τεχνικός θέλει καταστρώνει τα πλάνα του για να πάρει η ομάδα του το "διπλό" στη Μολδαβία και να βάλει τα θεμέλια της πρόκρισης στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχει δείξει εώς σήμερα ο Κετσπάγια, θα παρατάξει τον Ολυμπιακός με 4-5-1. Ο Νικοπολίδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια και η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Ζεβλάκοφ (δεξία), Μπράβο (αριστερά), Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ (στο κέντρο της άμυνας).

Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Λεντέσμα και Ντουντού, οι οποίοι θα έχουν ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Μαρέσκα να αγωνίζεται μπροστά τους. Οι Γκαλέτι και Ζαϊρί (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) θα βρίσκονται στα άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Ντιόγκο ή ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η χρησιμοποίηση του Λεονάρντο στα αριστερά, καθώς ο Βραζιλιάνος θεωρείται ετοιμοπόλεμος. Εκτός αποστολής η οποία θα αναχωρήσει τη Δευτέρα θα βρίσκονται οι τραυματίες Τοροσίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Ντάρμπισαϊρ.

Με 20 παίκτες στη Μολδαβία
Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού την προετοιμασία τους για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Σερίφ Τιρασπόλ. Μετά το τέλος της κυριακάτικης προπόνησης, ο Τιμούρ Κετσπάγια ανακοίνωσε τα ονόματα των 20 παικτών, οι οποίοι συνθέτουν την αποστολή.

Αυτοί είναι οι: Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Ντιόγκο, Ντομί, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Γκαλέτι, Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Πάρντο, Ζεβλάκοφ, Ζαϊρί, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος και Σοϊλέδης.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι Τοροσίδης και Ντάρμπισιρ συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν, ενώ ο Γ. Παπαδόπουλος ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο. Πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γήπεδο έκανε ο Παναγόπουλος.

Απομακρύνονται οι Μανσίνι και Γκουτιέρες
Την ίδια ώρα και σε ότι αφορά τις μεταγραφικές εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα του παίκτη που θα αντικαταστήσει τους Τζόρτζεβιτς και Λέτο, τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Ο Αμαντίνο Μαντσίνι σύμφωνα με την "Corriere dello Sport" συζήτησε με τον τεχνικό της Ρόμα, Λουτσιάνο Σπαλέτι το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο "Ολίμπικο" έστω και με τη μορφή δανεισμού, ενώ ο Γιονάς Γκουτιέρες, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ, βρίσκεται πολύ κοντά στην Πόρτσμουθ...

Οι συγκεκριμένες ειδήσεις έχουν απογοητεύσει τον Τιμούρ Κετσπάγια που βλέπει να περνάει ο χρόνος και να μην έχει στα χέρια του τις λύσεις που χρειάζεται ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο του. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκτός μεταγραφικών πλάνων έχουν τεθεί και οι Μαρκ Γκονζάλες κα

Ο Ιακωβάκης στον τελικό!


Με μια συγκινητική προσπάθεια ο Περικλής Ιακωβάκης προκρίθηκε στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Τερμάτισε τρίτος στη σειρά του με 48,73", κάνοντας την καλύτερη επίδοσή του για φέτος.Ο Ιακωβάκης θα αγωνιστεί στον τελικό της Τρίτης ελπίζοντας για ότι καλύτερο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής θα βρεθεί και πάλι μεταξύ των οκτώ καλύτερων του κόσμου, όπως είχε κάνει το 2003 στο Παρίσι -όταν είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο- και το 2007 στην Οσάκα (6ος).

Κορυφαίος των ημιτελικών ήταν ο Αμερικανός Κερόν Κλέμεντ με 48.00, ενώ στον τελικό προκρίθηκαν επίσης οι Μπερσόν Τζάκσον (ΗΠΑ, 48.23), Ντέιβιντ Γκριν (Μ. Βρετανία, 48.27), Φέλιξ Σάντσες (Δομηνικανή Δημοκρατία, 48.34), Χαβιέρ Κούλσον (Πουέρτο Ρίκο, 48.43), Ντάνι ΜακΦαρλέιν (Τζαμάικα, 48.49) και Τζεχούε Γκόρντον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο, 48.77). Εκτός τελικού έμεινε ο Νοτιοαφρικανός Ελ Τζέι Βαν Ζιλ, ο οποίος με 47.94 έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Αμέσως μετά την κούρσα του δήλωσε: "Μπορεί να μην είμαι στην καλύτερη κατάστασή μου, αλλά τελικά η προπονήτριά μου είχε δίκιο. Επρεπε να έλθουμε, γιατί μου πάνε οι τελικοί. Αυτή η επιτυχία αφιερώνεται στην προπονήτριά μου. Θα ξεκουραστώ μέχρι την Τρίτη και θα πάρω μέρος μια μεγάλη κούρσα. Ελπίζω ότι οι φίλαθλοι που θα βλέπουν εκείνη την ώρα τον Ολυμπιακό με τη Σερίφ, να αφιερώσουν δύο λεπτά ΄για να δουν τον τελικό!"

Καινούριο παγκοσμιο ρεκόρ από τον Γιουσέιν Μπολτ


Ο Τζαμαϊκανός Ουσέιν Μπολτ άφησε πάλι άφωνη όλη την υφήλιο. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο, κέρδισε την κούρσα της μίας ανάσας με τον απίστευτο χρόνο 9,58" βελτιώνοντας το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ κατά 11 εκατ. του δευτερολέπτου!!! Δεύτερος τερμάτισε ο Τάισον Γκέι με 9,71 (ρεκόρ Ηνωμένων Πολιτειών) και τρίτος ο Ασάφα Πάουελ με 9,84!

Ο Μπολτ ο οποίος το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ με 9,69" το είχε κάνει στις 16 Αυγούστου 2008 στο Πεκίνο, μετά την κούρσα δήλωσε: "Ήξερα ότι ήμουν έτοιμος να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ. Ηξερα ότι αν έκανα στην κούρσα αυτά που είχα σχεδιάσει θα έκανα παγκόσμιο ρεκόρ. Στον ημιτελικό είχα κρατήσει δυνάμεις για να τα δώσω όλα στον τελικό. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος και τα κατάφερα".

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100μ. ανδρών:
1. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.58 (Παγκόσμιο ρεκόρ)
2. Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 9.71
3. Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 9.84
4. Ντάνιελ Μπέιλι (Αντίγκουα & Μπαρμπούντα) 9.93
5. Ρίτσαρντ Τόμπσον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 9.93
6. Ντουέιν Τσέιμπερς (Μ. Βρετανία) 10.00
7. Μαρκ Μπερνς (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 10.00
8. Ντάρβις Πάτον (ΗΠΑ) 10.34

Η εξέλιξη του παγκοσμίου ρεκόρ
Η εξέλιξη του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. ανδρών, μετά την επίδοση 9.58, την οποία σημείωσε ο Γουσέιν Μπολτ στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου του Βερολίνου, έχει ως εξής:
ΧΡΟΝΟΣ........ΟΝΟΜΑ/ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ................ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
10.6..........Ντόναλντ Λίπινκοτ (ΗΠΑ)..........6.7.1912
10.4..........Τσαρλς Πάντοκ (ΗΠΑ).............23.4.1921
10.3..........Πέρσι Ουίλιαμς (Καναδάς).........9.8.1930
10.2..........Τζέσε Οουενς (ΗΠΑ)..............20.6.1936
10.1..........Ουίλι Ουίλιαμς (ΗΠΑ).............3.8.1956
10.0..........Αρμίν Χάρι (Δυτική Γερμανία)....21.6.1960
9.95..........Τζιμ Χάινς (ΗΠΑ)...............14.10.1968
9.93..........Κάλβιν Σμιθ (ΗΠΑ)................3.7.1983
9.92..........Καρλ Λιούις (ΗΠΑ)...............24.9.1988
9.90..........Λιρόι Μπαρέλ (ΗΠΑ)..............14.6.1991
9.86..........Καρλ Λιούις (ΗΠΑ)...............25.8.1991
9.85..........Λιρόι Μπαρέλ (ΗΠΑ)...............6.7.1994
9.84..........Ντόνοβαν Μπέιλι (Καναδάς).......27.7.1996
9.79..........Μορίς Γκριν (ΗΠΑ)...............16.6.1999 (στα Τσικλητήρεια)
9.77..........Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα).........14.6.2005 (στα Τσικλητήρεια)
9.74..........Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα)..........9.9.2007
9.72..........Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα).......31.5.2008
9.69..........Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα).......16.8.2008
9.58..........Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα).......16.8.2009

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES