9 Μαρ 2010

Tέλος εποχής για Κυριακού!

Την παραίτηση του από μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπέβαλε ο Μίνως Κυριακού, όπως αποκαλύπτει το sday.gr.

O πρώην Πρόεδρος της ΕΟΕ και καναλάρχης ουσιαστικά οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά τη νέα καταδίκη από το Εφετείο Ναυπλίου που αφορά πλημελημματικές κατηγορίες για πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού. Παράλληλα, ο Κυριακού παραπέμφθηκε για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα να δικαστεί στις 9 Δεκεμβρίου 2010 για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, καθώς και για την αυθαίρετη μεταβολή αιγιαλού και την παράνομη κατάληψη δημοσίου κτίσματος!

Με την καταδίκη του ο Κυριακού ήταν σίγουρο ότι θα.. χάσει τη θέση του στην ΕΟΕ καθώς ο νόμος αναφέρει ρητά ότι δεν μπορεί να αποτελεί μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής κάποιος που έχει καταδικαστεί για κακούργημα, όπως είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζούντο Βαγγέλη Σουφλέρη.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος πληροφορήθηκε την καταδίκη του Κυριακού στις 19 Φεβρουαρίου, όταν βρισκόταν στον Καναδά για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και αμέσως έδωσε εντολή να σταλεί επίσημο έγγραφο στον εισαγγελέα για να επιβεβαιώσει την καταδίκη.

Ο κ. Κυριακού, ο οποίος ήταν αντίπαλος του Καπράλου στις περσινές εκλογές στην ΕΟΕ και τελικά έχασε, όταν πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη ενέργεια του νυν Προέδρου, απέστειλε αμέσως την παραίτηση του για να προλάβει την απόφαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ η οποία πιθανόν να τον έκρινε έκπτωτο από το αξίωμα του, από τη στιγμή που θα υπήρχε η θετική απάντηση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με νομικές πηγές , ο Κυριακού κινήθηκε γρήγορα και υπέβαλε την παραίτηση του ώστε να προλάβει να κηρυχθεί έκπτωτος, καθώς η πλευρά του ισχυρίζεται ότι σε περίπτωση που προσφύγει στον Αρειο Πάγο και αθωωθεί για την κατηγορία για τον Αγιο Αιμιλιανό, θα μπορεί να επιστρέψει στα κοινά της ΕΟΕ.

Οπως και να έχει αποτελεί τέλος εποχής για τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη ΜΜΕ, ο οποίος ενώ προσδοκούσε πολλά από την εμπλοκή του στον αθλητισμό, μένει τελικά μόνο με την προεδρία του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Το γεγονός της παραίτησης του Μίνωα Κυριακού, ο οποίος ήταν στην Ολομέλεια της ΕΟΕ ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, αποτελεί και νίκη του Σπύρου Καπράλου ο οποίος βλέπει να φεύγει από τη μέση και ο μέχρι πρότινος ισχυρότερος αντίπαλος του!!!

Οκτώ ΠΑΕ στο «εδώλιο»

Οκτώ ΠΑΕ στο «εδώλιο»Πολλές είναι, για ακόμα μια φορά, οι κλήσεις της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας σε απολογία. Πιο συγκεκριμένα, οι Άρης, Ηρακλής, Καβάλα, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα και Λάρισα κλήθηκαν να απολογηθούν την Πέμπτη 11/3/2010 στις 13:30.

Αναλυτικά, οι κλήσεις:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 11/03/2010 και ώρα 13:30 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 25η Αγωνιστική. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Αρης : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα – ΠΑΕ Αρης.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ηρακλής : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής – ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα – ΠΑΕ Αρης.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός – ΠΑΕ Λεβαδειακός.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος – ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ- ΠΑΕ Πανθρακικός.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΕ Αστ. Τρίπολης.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ Λάρισα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα – ΠΑΕ ΑΕΚ.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ
».

Πρώτη κόντρα: οι σουίτες!

Πρώτη κόντρα: οι σουίτες!Η πρώτη διαφωνία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ενόψει του ντέρμπι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ στις 21 Μαρτίου για τη Σούπερ Λίγκα είναι γεγονός. Στην πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για την σουίτα που τους δόθηκε από τους «πράσινους» γιατί αυτή είναι κοντά στους οπαδούς των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός προσφέρει την σουίτα στη Θύρα 29, κάτω από την οποία θα βρίσκονται οπαδοί του τριφυλλιού. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν μία σουίτα η οποία θα βρίσκεται πάνω από τη θύρα των επισήμων.

Εκτός αυτών οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν να υπάρξει προστασία της αποστολής της ομάδας τους, τόσο κατά την είσοδο όσο και την αποχώρηση της από το ΟΑΚΑ.

Ύποπτος αγώνας και στη Σούπερ Λίγκα

Ύποπτος αγώνας και στη Σούπερ ΛίγκαΠροεκτάσεις και στη Σούπερ Λίγκα ίσως να έχει το σκάνδαλο με στημένους αγώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η UEFA απέστειλε στην ΕΠΟ φάκελο με στοιχεία για έναν ύποπτο αγώνα της Σούπερ Λίγκας και πέντε στημένα παιχνίδια στη Β' Εθνική. Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, οι οποίες καλούνται να συνδράμουν στο έργο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, η οποία έχει ξεκινήσει εκστρατεία για πιο «καθαρό» ποδόσφαιρο.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, δεν είχε ενημερωθεί έως χθες το βράδυ για την υπόθεση, αλλά μόλις συμβεί αυτό, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Συνάντηση Χρυσικόπουλου - Μπάντοβιτς

Συνάντηση Χρυσικόπουλου - ΜπάντοβιτςΗ ήττα από τον Ηρακλή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον Ολυμπιακό. Σήμερα το πρωί ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είχε συνάντηση με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και άλλα στελέχη της διοίκησης για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα μέλη της διοίκησης τόνισαν προς τον προπονητή, ότι η τελευταία ήττα στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να ρίξει το ηθικό στην ομάδα και πως πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου, για όσο διάστημα τα… μαθηματικά δίνουν ελπίδες.

Στην περίπτωση που χαθεί ο τίτλος, τότε, θα πέσει το βάρος στην παρουσία της ομάδας στα πλέι-οφ, με στόχο την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Χρυσικόπουλος βρήκαν απόλυτα σύμφωνο τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων», ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για την καλύτερη παρουσία της ομάδας μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεών.

Δύσκολη η επόμενη μέρα στο λιμάνι

Δύσκολη η επόμενη μέρα στο λιμάνιΤην επόμενη μέρα ετοιμάζουν στον Ολυμπιακό, μετά τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες χρειάζονται ενίσχυση σε αρκετές θέσεις, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αναλάβει νέος προπονητής τα ηνία της ομάδας. Για να συμβούν όλα αυτά υπολογίζεται ότι απαιτούνται 20 εκατ. ευρώ, τα οποία θα έμπαιναν στα ταμεία της ΠΑΕ, στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούσαν τον φετινό τίτλο και διασφάλιζαν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Ήδη υπάρχει σε εκκρεμότητα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 26 εκατ. ευρώ, που έχει καλυφθεί μέχρι στιγμής με το ποσό των 16 εκατ. ευρώ. Το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει συζητήσεις ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προκειμένου ο δεύτερος να καλύψει το ποσό που απομένει, παίρνοντας στην κατοχή του ένα μέρος των μετοχών.

Πάντως, στόχος είναι να μπουν χρήματα και να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας, η οποία διαπιστώθηκε ότι έχει αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Η συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ.: με τα χρήματα που απαιτούνται για την ενίσχυση του ρόστερ) εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει μετά το Πάσχα.

Όλα δείχνουν Βαλβέρδε

Στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων προπονητών να αναλάβουν τον Ολυμπιακό παραμένει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι αν έρθει ο Βάσκος θα φέρουν έναν παλιό γνώριμο στην ομάδα, ενώ θα σταματήσει η γκρίνια από τους οπαδούς όσον αφορά τις επιλογές για την τεχνική ηγεσία. Η διοίκηση θεωρεί πως είναι μία καλή επιλογή, δεδομένου ότι γνωρίζει την ομάδα, τον θέλουν παίκτες και κόσμος, ενώ ο Τύπος αντιμετωπίζει θετικά αυτή την προοπτική.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν υπάρξει συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως επιβεβαιώνουν οι διοικούντες την ΠΑΕ. Πέραν του 46χρονου τεχνικού, η διοίκηση σίγουρα θα έχει και άλλους προπονητές στη λίστα της, που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους. Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, δήλωσε στη «SportDay»: «Με έχουν πάρει πολλοί από την Ελλάδα σήμερα (σ.σ.: χθες). Πραγματικά δεν έχει γίνει κάτι».

Ερωτηθείς αν αυτές τις ημέρες μίλησε με άνθρωπο του Ολυμπιακού, όπως ανέφεραν οι φήμες των προηγούμενων ημερών, απάντησε: «Ο Ερνέστο ξέρει ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού τον αγαπάει και να ξέρετε ότι είναι περήφανος γι' αυτό. Δεν έχει μιλήσει με κάποιον, ούτε έχει κλείσει σε κάποια ισπανική ομάδα. Για φέτος δεν πρόκειται να εργαστεί σε άλλη ομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα επιστρέψει σε περίπτωση που του γίνει πρόταση. Αυτό δεν θα το πω σ' εσάς. Θα το πω αν ρωτήσει η διοίκηση του Ολυμπιακού. Πάντως, μπορώ να σας πω ότι δεν ήταν στην Ελλάδα, όπως με είχατε ρωτήσει την προηγούμενη φορά που είχαμε μιλήσει».

Περί μεταγραφικών…

Όσον αφορά στους παίκτες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό, η πρώτη κίνηση που θα γίνει μεταγραφικά από την ελληνική αγορά είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο αριστερός μπακ του Πανιωνίου βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Πειραιωτών και πριν από μερικές ημέρες είχε κληθεί για δεύτερη φορά από τον Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας.

Καλή εντύπωση στους Πειραιώτες έκανε ο Ντάνι Φερνάντες, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο παιχνίδι του Καυτανζογλείου. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έχει αποκτηθεί από τον Ηρακλή με τη μορφή δανεισμού από την Μπόχουμ.

Εν τω μεταξύ, οι δύο νεαροί Βραζιλιάνοι, Βάντερσον και Λεάντρο, επέστρεψαν στην Ελλάδα με πορτογαλικά διαβατήρια και εντός της εβδομάδας θα υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια.

Παίζει ο Νταρμπισάιρ

Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το ευχάριστο είναι ότι ο Νταρμπισάιρ δεν φαίνεται να έχει κάτι το σοβαρό και θα τεθεί στη διάθεση του Μπάντοβιτς, ο οποίος δεν υπολογίζει τον Μήτρογλου που υπέστη κάταγμα στη μύτη, αλλά και στον Ντιόγο, που ίσως προλάβει το ντέρμπι.

Με την υπόλοιπη ομάδα αναμένεται να προπονηθεί ο Ντουντού, ο οποίος θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο αγώνα κόντρα στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο αν θα παίξει ο Ντάτολο, επιστρέφει ο Ζεβλάκοφ, ενώ ο Ντομί θα μείνει πάλι εκτός.

ΑΕΚ: Πρόβλημα με Μπλάνκο

ΑΕΚ: Πρόβλημα με ΜπλάνκοΑυξάνονται τα προβλήματα στην ΑΕΚ, εν όψει της αναμέτρησης του Σαββάτου με την Καβάλα, στο ΟΑΚΑ. Το γόνατο του Ίσμαελ Μπλάνκο μάζεψε υγρό, ο Αργεντινός επιθετικός περιορίστηκε σε τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο, ενώ η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί στην προπόνηση της Τετάρτης (16:00).

Ατομικό πρόγραμμα έκανε και πάλι ο Ζεράλντο Άλβες, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο και δύσκολα θα προλάβει το προσεχές παιχνίδι. Δεδομένης και της απουσίας του τιμωρημένου Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος παράλληλα ταλαιπωρείται και από ίωση, προκύπτει λειψανδρία στο κέντρο της άμυνας. Πιθανότατα, Γιάχιτς και Γκέντσογλου θα κληθούν να καλύψουν το κενό. Εκτός μάχης είναι ο Μιχάλης Παυλής, όπως και οι Γκερέιρο, Άρτσε και Κουτρομάνος. ενώ ο Γρηγόρης Μάκος έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω του τραυματισμού του στη μύτη.

Οι Νάτσο Σκόκο και Νίκος Καράμπελας, που συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τη Λάρισα, θα εκτίσουν την ποινή τους στο εκτός έδρας παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό, ενώ ο Κάρλος Αραούχο, που επίσης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες, θα χάσει το εντός έδρας παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο.

Το μήνυμα στον Μπάγεβιτς

Το μήνυμα στον ΜπάγεβιτςΟι αγώνες που απομένουν, συμπεριλαμβανομένων και των play-offs, θα κρίνουν το μέλλον του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ. Από τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον Σερβοέλληνα τεχνικό ο Πέτρος Παππάς και ο Σταύρος Αδαμίδης, φάνηκε πως δεν υπάρχει ικανοποίηση για το έργο του προπονητή, τόσο για την αγωνιστική πορεία της ομάδας όσο και για το κλίμα στα αποδυτήρια. Ο 62χρονος τεχνικός φέρεται να απέδωσε τα άσχημα αποτελέσματα από την αρχή της χρονιάς στα διοικητικά-οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ και ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί να επιβάλει την πειθαρχία που θα ήθελε ο ίδιος σε παίκτες που γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει διοίκηση και στους οποίους οφείλονται χρήματα.

Ο Πέτρος Παππάς, που στήριξε και στηρίζει όσο κανένας άλλος μέτοχος τον «Ντούσκο», του είπε πως οι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη πάρει αρκετά χρήματα και θα πάρουν ακόμη περισσότερα, ενώ τον διαβεβαίωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα, όταν θα αναλάβει και επίσημα προεδρικά καθήκοντα ο Σταύρος Αδαμίδης, θα υπάρχει ισχυρή διοίκηση στην ομάδα. Συνεπώς, δεν θα υπάρχουν πλέον δικαιολογίες…

Θέμα απομάκρυνσης Μπάγεβιτς από τον πάγκο μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος δεν τίθεται, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αλλά το μήνυμα της διοίκησης είναι σαφές: αν ο προπονητής δεν αλλάξει την εικόνα της ομάδας στην τελική ευθεία της σεζόν και δεν διαμορφώσει τις συνθήκες για να διεκδικήσει η ΑΕΚ την πρώτη θέση στα play-offs, δεν πρόκειται να παραμείνει και του χρόνου στον πάγκο. Ο Σταύρος Αδαμίδης, που από την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει εν λευκώ τη διοίκηση της ΠΑΕ, φέρεται να μην είναι υποστηρικτής του Μπάγεβιτς, αλλά θα περιμένει έως το τέλος της περιόδου για να αποφασίσει για την τύχη του. Μια ΑΕΚ που θα έχει μείνει από πολύ νωρίς εκτός τίτλου, Κυπέλλου και Europa League, θα είναι δύσκολο να συνεχίσει με τον ίδιο προπονητή.

Έρχονται για τη Γ.Σ. της Δευτέρας

Ο Σταύρος Αδαμίδης αναχώρησε χθες το απόγευμα για το Λονδίνο, αλλά την Παρασκευή επιστρέφει στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση και την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου, μετά τη γενική συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας. Σε αυτήν αναμένεται να είναι παρών και ο Νίκος Νοτιάς, ο οποίος φτάνει στην Ελλάδα πιθανότατα το Σάββατο και ίσως βρίσκεται στο γήπεδο για το ματς με την Καβάλα. Ο κ. Νοτιάς θα παραμείνει ως πρώτος μέτοχος (40%) και θα διατηρεί τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου, ενώ δεύτερος θα είναι ο Χάρης Κοσμάτος. Στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ θα υπάρχουν νέα μέλη, μεταξύ των οποίων και οι Κωνσταντίνος Καπετανάκης και Δημήτρης Καψής.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES