11 Φεβ 2010

Δούσης: Δεν υπάρχει φόβος για υποβιβασμό

altΗ Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας 2009,Βολίδα είναι σίγουρο πως δεν περνά και τις καλύτερες μέρες σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού στις τελευταίες 8 αγωνιστικές έχει πετύχει μόλις 1 νίκη. Αυτό έχει σαν συνέπεια, από διεκδικήτρια της ανόδου μέχρι και λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, να έχει «πέσει» στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 16 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ναυπακτιακό Αστέρα.
Αντίθετα, η απόσταση της από τη γραμμή του υποβιβασμού έχει μειωθεί στους 7 βαθμούς.
Το Σάββατο, η κερκυραϊκή ομάδα θέλει να κάνει μια νέα αρχή στο γήπεδο της κόντρα στον Σκουφά Κομποτίου, και ο αρχηγός της ομάδας Αν. Δούσης δίνει το σύνθημα: «Κόντρα στην ομάδα της Άρτας θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή και να επιστρέψουμε στις νίκες, ώστε να ανεβούμε και ψυχολογικά»
Πάντως, αναφορικά με το αν υπάρχει έστω και σαν σκέψη ο φόβος να μπλέξει η Βολίδα σε περιπέτειες για αποφυγή του υποβιβασμού, ο Δούσης ήταν ξεκάθαρος. «Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μας έχει περάσει καν από το μυαλό. Μπορεί να έχει χαθεί οριστικά η άνοδος, αφού η Ναύπακτος έχει ξεφύγει πολύ, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Δύο απουσίες
Στα αγωνιστικά θέματα, εκτός από τη συγκεκριμένη συνάντηση έχουν τεθεί τόσο ο Γιώργος Σκολαρίκης, που είναι τιμωρημένος, όσο και ο Σπύρος Μεσημέρης που υποφέρει από θλάση.
Τέλος, σε κακή κατάσταση βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου των Καστελάνων, και αυτό αναμένεται να δυσκολέψει αρκετά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων στο σαββατιάτικο ματς.

AOK: Χωρίς Τσίγκα και Γιαννιτσανάκη στην Καρδίτσα

alt
Δύο σημαντικότατες απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ενόψει του αγώνα της Παρασκευής ο Μπάμπης Τεννές εναντίον της Αναγέννησης στην Καρδίτσα (Conn-X TV-15.30).
Ο Αθηναίος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει για την εν λόγω αναμέτρηση δύο επιθετικούς, το Θανάση Τσίγκα (που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες στο ματς με το Θρασύβουλο και θα εκτίσει την ποινή του) και το Μιχάλη Γιαννιτσανάκη που υποφέρει από θλάση στο δικέφαλο.
Εκτός επίσης τέθηκε και ο Αλέξης Βιτουλαδίτης, ο οποίος είναι εμπύρετος.
Στην αντίπερα όχθη, για πρώτη φορά εντός αποστολής μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα συμπεριλήφθηκε ο Μπαλί Σμαρτ.
Συγκεκριμένα, τη 19μελή αποστολή των «κυανέρυθρων» αποτελούν οι: Αποστολίδης, Ψωμιάδης, Σιαράβας, Ιωάννου, Βενέτης, Μπουτζίκος, Γκουστάβο, Μπερνς, Φλαβίνιο, Λαμπρόπουλος, Ρεπερνέ, Κολοτούρος, Σίλβα, Κοντοδήμος, Παρασκευαΐδης, Μακρυδημήτρης, Λουρένσο και Πελαγίας.
Με τρεις απουσίες η Αναγέννηση
Όσον αφορά την Αναγέννηση Καρδίτσας, στο αγώνα με τον ΑΟ Κέρκυρα θα παραταχθεί με τρεις βασικές απουσίες.
Ο λόγος για τους Μπιτελή (τραυματίας), Φέρστερ (κάρτες) και Ουέλγιγκτον Γκονσάλβες (έρχεται την Παρασκευή από την πατρίδα του).
Αντίθετα, επιστρέφουν οι Δούκας και Μάριαν που εξέτισαν την ποινή τους, καθώς και ο Φαλάγγας που έλειπε λόγω υποχρεώσεων με την εθνική Νέων.
Αναλυτικά, η αποστολή της Αναγέννησης για το ματς με την Κέρκυρα που θα ανοίξει την αυλαία της 21ης αγωνιστικής αποτελείται από τους: Σάββα, Κουρτεσιώτη, Χατζηρίζο, Δούκα, Μάριαν, Μελαμπιανάκη, Μπουντούρη, Γκόγκα, Βούκοβιτ, Διγκόζη, Τσάγγαρη, Δεμιρτζόγλου, Βακουφτσή, Μόντζο, Κομβολίδη και Ζάγγο.

Καβάλα-Πανιώνιος 0-0

Καβάλα-Πανιώνιος 0-0Μετά από 24 ώρες, Καβάλα και Πανιώνιος έπαιξαν για παραπάνω από 20 λεπτά ποδόσφαιρο, ολοκληρώνοντας τον... μαραθώνιο αγώνα για τους "8" του Κυπέλλου hellas online, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες θα... λύσουν τις διαφορές τους στην Νέα Σμύρνη.

Με μοναδικό αξιοσημείωτο μια κεφαλιά του Ντουγκλάο στο 86', ολοκληρώθηκε μια μέρα μετά το ματς ανάμεσα στην Καβάλα και τον Πανιώνιο.

Τόσο οι "αργοναύτες", όσο και οι "κυανέρυθροι" δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου hellas online, θα κριθεί στην έδρα του Πανιωνίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά την βροχή που έκανε και πάλι την εμφάνισή της υπήρχε αρκετός κόσμος στο γήπεδο (περίπου 3-4.000) και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός, πως η ΠΑΕ Καβάλα αποφάσισε να αφήσει ελεύθερη την είσοδο στους θεατές.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Σιόντης (52' Παβίσεβιτς), Ντουγκλάο, Μουρ, Ντιέ, Ντικρόκ, Ονουάτσι, Μεντί, Ορούμα (46' Σόσιν), Σουλτανίδης (25' Ρινκόν).

Πανιώνιος (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης (63' Νικολάου), Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Σκούφαλης, Ριέρα, Κουμορτζί. Γουνδουλάκης (46' Μπουβάλ), Σιόβας, Κοντοές.

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάρκος (Ξάνθης)

Ο αγώνας

Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος των ποδοσφαιριστών, αφού η συνεχής βροχόπτωση έκανε βαρύ τον αγωνιστικό χώρο και κατα συνέπεια πιο δύσκολο το έργο των 22 παικτών.

Έτσι, τα πρώτα λεπτά κύλησαν δίχως να συμβεί κάτι το... τρομερό και την Καβάλα να έχει την υπεροχή. Στο 11' μάλιστα ο Ντικρόκ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ανδριόλα, ενώ ακολούθησε ο Σουλτανίδης με κεφαλιά στο 23ο λεπτό.

Οι "Αργοναύτες" ήταν οι κυριάρχοι της αναμέτρησης και πριν το τέλος του ημιχρόνου θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες. Η πρώτη έγινε στο 35', με τον Ονουάτσι να βγαίνει απέναντι από τον Ανδριόλα αλλά να μην καταφέρνει να τον κερδίσει, ενώ η δεύτερη και πιο καλή έγινε στο 42' με τον Μεντί να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Πανιωνίου.

Και ενώ η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Πανιώνιος λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στο 45', όταν ο Γιόνσον έκανε το σουτ όμως ο Ιτάνζ έδιωξε εντυπωσιακά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη, η βροχή δυνάμωσε, ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε... θάλασσα και οι ποδοσφαιριστές πάλευαν μες στα νερά.

Κι όμως στο 50' ο Πανιώνιος είχε μια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως το δυνατό σουτ του Σκούφαλη χτύπησε στο δοκάρι. Όλα αυτά την Τετάρτη όπου οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν μέχρι το 69ο λεπτό.

Από κει και πέρα, στα 20 λεπτά της Πέμπτης δεν άλλαξε κάτι, αν και η Καβάλα δημιούργησε μια ευκαιρία με τον Ντουγκλάο. Στο 86' ο Ντιέ έκανε την σέντρα, ο αμυντικός των γηπεδούχων πήρε την κεφαλιά, όμως η κεφαλιά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Πανιωνίου κ. Παράσχος τόνισε: "Κατά τη γνώμη μου κακώς ξεκίνησε αυτό το παιχνίδι εχθές. Δε νομίζω ότι έπρεπε να γίνει. Αφού ξεκίνησε, αν έπρεπε να διακοπεί τότε ο διαιτητής κανονικά έπρεπε να το διακόψει στο 45’ και να μην ταλαιπωρηθούμε και οι 2 ομάδες. Το μόνο θετικό από τον αγώνα είναι ότι θα παίξουμε τη ρεβάνς στη Ν. Σμύρνη όπου πλέον έχουμε περισσότερες πιθανότητες να προκριθούμε".

Σε ερώτηση για το διαφορετικό πρόσωπο που έδειξε ο Πανιώνιος και το πάθος με το οποίο έπαιξε η ομάδα, ο κ. Παράσχος απάντησε: "Ο κάθε προπονητής από τη στιγμή που έχει να αγωνισθεί σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Επέλεξα παιδιά που θα είχαν δύναμη και θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το παιχνίδι. Στόχος μας ήταν το μηδέν στην άμυνα και αν μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ".

ΟΣΦΠ: Άργησαν και...πλήρωσαν

Λούα Λούα και Ραούλ Μπράβο καθυστέρησαν σε μια από τις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών και τους επιβλήθηκε πρόστιμο. Το οποίο το…κέρασαν. Οι δύο ποδοσφαιριστές έκαναν το τραπέζι σε μαγαζί του Πειραιά στους συμπαίκτες τους και σε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα των «ερυθρολεύκων». Ενοχλήσεις ο «Τόρο».

Ο Κογκολέζος επιθετικός μαζί με τον Ισπανό αμυντικό πήγαν τους συμπαίκτες τους στο Μικρολίμανο και κλήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό αντί προστίμου. Οι δύο παίκτες δέχθηκαν με…ευχαρίστηση την ποινή τους αφού με την κίνηση αυτή η ομάδα ήρθε ακόμη πιο κοντά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Είναι αυτονόητο πως το κλίμα ήταν πολύ καλό και οι παίκτες το διασκέδασαν αρκετά.

Mε 4-3-3 κόντρα στον Αστέρα

Με σύστημα 4-3-3 προτίθεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό και στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς την ερχόμενη Κυριακή (19:00, Novasports 1). Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αναμένεται να τοποθετήσει τον Ματ Ντάρμπισαϊρ και πάλι στην κορυφή της επίθεσης, πλαισιωμένο εξ αριστερών από τον Χέσους Ντάτολο και εκ δεξιών από τον Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα. Στο κέντρο της άμυνας και ελλείψει του τραυματία Μέλμπεργκ (κάκωση έσω πλαγίου) θα αγωνιστεί ο Ζεβλάκοφ. Η πιθανότερη σύνθεση για τους πρωταθλητές είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Ντάτολο, Λούα Λούα, Ντάρμπισαϊρ. Οι Μήτρογλου, Ντιόγο, Στολτίδης, Λεονάρντο και Ζαϊρί θα μπορούν να βοηθήσουν ερχόμενοι από τον πάγκο

ΑΕΚ: Από τη Ρωσία με αγάπη

Η ρωσική εφημερίδα Sport Exrpess αποκάλυψε πως η Ούνιξ Καζάν εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του Ίσμαελ Μπλάνκο, χωρίς, όμως, να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Ο Αργεντινός φορ δεν έχει ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και είναι φυσικό πολλές ομάδες να ενδιαφέρονται για την περίπτωση του. Πάντως, ο ίδιος ο 27χρονος επιθετικός δήλωσε στο ξεκίνημα της εβδομάδας σε ραδιόφωνο της Αργεντινής πως θέλει να παραμείνει στην «Ένωση».

Μπλάνκο: «Όπου μου ζητήσει ο προπονητής μου»

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο παρέλαβε σήμερα το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 21ης αγωνιστικής και με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως «είναι πολύ θετικό αυτό το βραβείο για κάθε παίκτη και σημαίνει ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που κάνει μέσα στο γήπεδο. Είχα καιρό να πάρω βραβείο και αυτό μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να συνεχίσω. Ο μόνος τρόπος να πας μπροστά και να βελτιωθείς είναι η καθημερινή σκληρή δουλειά στην προπόνηση και αυτό κάνω», δήλωσε αρχικά ο «Ζορό» και συμπλήρωσε πως «η αλήθεια είναι ότι είχα τις ευκαιρίες για να σκοράρω, αλλά μου έλειπε η τύχη. Είναι πολύ σημαντικό για έναν επιθετικό να έχει τύχη και τελευταία έχει επιστρέψει και σε μένα. Είμαι πιο ήρεμος και απολαμβάνω το παιχνίδι».

Ο 27χρονος φορ αναφέρθηκε στη συνέχεια στο επερχόμενο ματς με τον Πανθρακικό λέγοντας πως «σημασία έχει να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και εάν γίνει αυτό, είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε», ενώ σε σχετική ερώτηση για το που του αρέσει να παίζει (με αφορμή το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που αγωνίστηκε στα χαφ), ξεκαθάρισε: «Προτιμώ στην κορυφή της επίθεσης. Πάντα προσπαθώ να σκοράρω για να βοηθάω την ομάδα και να της δίνω βαθμούς. Ωστόσο, όπου μου ζητηθεί από τον προπονητή μου να δείξω»

Αύριο του Αραούχο, εκτός ο Τζεμπούρ

Εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό έμεινε ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός του «Δικεφάλου» δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και έτσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον απέκλεισε από την αποστολή. Μετά την αυριανή προπόνηση θα κριθεί το αν θα συμπεριληφθεί ή όχι στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ο Κάρλος Αραούχο. Ο Αργεντινός αμυντικός, προπονήθηκε σήμερα με την ομάδα, αλλά ένιωσε κάποιες μικροενοχλήσεις και η συμμετοχή του θα κριθεί αύριο.

Από την αποστολή αποκλείστηκαν επίσης οι Κρίστιαν Νέμεθ, Γκουστάβο Μαντούκα και Γιάννης Αραμπατζής.
Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ο κ.Ντούσαν επέλεξε τους 18 παίκτες, που θα ταξιδέψουν στην Κομοτηνή. Πρόκειται για τους εξής: Σάχα, Λούκατς, Ρίκκα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γιαχάγια, Μάκος, Χέρσι, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Σκόκο, Μπλάνκο, Παυλής, Λαγός, Γκέντσογλου, Μανωλάς.

Οι Ρωμαίοι μπορούν να περιμένουν

Ένα πράγμα που τρέμει ο Νίκος Νιόπλιας είναι ο εφησυχασμός και η υποτίμηση των αντιπάλων. Έτσι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ζήτησε από τους παίκτες του να μη σκέφτονται το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ (που είναι από τα πιο δύσκολα του προγράμματος μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος) αλλά ούτε αυτό με τη Ρόμα που πλησιάζει για το Europa League. Μόνο η Καβάλα πρέπει να… απασχολεί τους πρωτοπόρους της Σούπερ Λιγκ.

«Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πάντα το επόμενο παιχνίδι. Θα τα δούμε ένα-ένα. Να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο ματς με την Καβάλα. Μη σκέφτεστε από τώρα τη Ρόμα ούτε τον ΠΑΟΚ» τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ο Νιόπλιας. Άλλωστε οι «αργοναύτες» δεν έχουν ηττηθεί μέχρι στιγμής από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ αλλά και Παναθηναϊκό. Τα ευχάριστα για τον Έλληνα τεχνικό ήρθαν στη συνέχεια της προπόνησης όταν και είδε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να βγάζει ολόκληρο το πρόγραμμα δίχως να νιώσει ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Η Ρόμα στο επίκεντρο

Μπορεί ο Νιόπλιας να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να μην σκέφτονται το παιχνίδι με τη Ρόμα για τον θεσμό του Europa League, ωστόσο, οι συζητήσεις για την πρώτη αναμέτρηση του ΟΑΚΑ αρχίζουν και πληθαίνουν αφού απομένουν μόλις επτά ημέρες (18 Φεβρουαρίου). Οι οπαδοί του «τριφυλλιού», άλλωστε, μπορούν από σήμερα να προμηθευτούν εισιτήρια για τη σπουδαία πρώτη αναμέτρηση με τις τιμές να ξεκινούν από 20 και να φτάνουν εως και τα 100 ευρώ. Από το πρωί της Πέμπτης έχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα εκδοτήρια και όλα δείχνουν... sold out.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, κρυφή αισιοδοξία υπάρχει στο «πράσινο στρατόπεδο» ότι ο Φραντσέσκο Τότι δεν θα δώσει το «παρών» στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί γόνατο, κάτι που τον καθιστά αμφίβολο για την αναμέτρηση της επόμενης Πέμπτης.

Τα δύο παιχνίδια με τη Ρόμα θα είναι ιδιαίτερα και για τον Σωτήρη Νίνη, κι αυτό γιατί σκάουτερ για τα…πόδια του αναμένεται να βρεθούν τόσο στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου, όσο και σε αυτές του «Ολίμπικο». Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του στην Ιταλία, Φραντσέσκο Μουτσάρα, μιλώντας σε ιστοσελίδα που ασχολείται κυρίως με θέματα της Ίντερ. Οι «νερατζούρι» λέγεται ότι είναι ένας από τους συλλόγους που ενδιαφέρονται για τον μέσο του «τριφυλλιού».

*Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθούν στην Ελλάδα δύο ταλέντα από την Ουγγαρία για να δοκιμαστούν με την Golden Team. Πρόκειται για έναν επιθετικό και έναν αμυντικό, αμφότεροι ηλικίας 16 χρονών. Οι σκάουτερ της ομάδας έχουν συλλέξει πολύ καλές πληροφορίες και στον Παναθηναϊκό θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις ικανότητες τους από κοντά.

ΠΑΟΚ: Δεν προπονήθηκε ο Εντίνιο

Χωρίς τον Εντίνιο συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο στα Ιωάννινα. Ο Πορτογάλος επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας. Θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς από αύριο.

Στην πόλη της Ηπείρου δεν θα ταξιδέψουν οι Πάμπλο Γκαρσία και Βίκτορ Βιτόλο αφού είναι τιμωρημένοι ενώ όπως φαίνεται ο Ολιβιέ Σορλέν θα πάρει τη θέση του Ισπανού συμπαίκτη του στο αρχικό σχήμα.

ΟΣΦΠ: Ενοχλήσεις στο πέλμα ο «Τόρο»

Δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση του Ολυμπιακού την Πέμπτη ο Βασίλης Τοροσίδης λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα. Πάντως αυτό συνέβη περισσότερο για προληπτικούς λόγους και δεν υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή του πολυσύνθετου άσου στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 22η αγωνιστική.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ ακολούθησε πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε θεραπεία και τρέξιμο στο γήπεδο, ενώ ο Ντουντού έκανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο. Ο Σουηδός αμυντικός και ο Βραζιλιάνος μέσος δεν υπολογίζονται για το προσεχές ματς, αλλά εκτιμάται πως θα είναι πανέτοιμοι για το ματς με τον Εργοτέλη το επόμενο Σάββατο καθώς και αυτό που ακολουθεί κόντρα στην Μπορντό τρεις μέρες μετά.

* Μετά το πέρας της σημερινής προπόνησης, η ομάδα του Ολυμπιακού πήγε για να γευματίσει στο Μικρολίμανο, με τους Μπράβο και Λούα Λούα να αναλαμβάνουν το λογαριασμό ως… τιμωρία για την ολιγόλεπτη καθυστέρησή τους σε πρόσφατες προπονήσεις.

Ο Ζιλμπέρτο επιστρέφει, ο Νιόπλιας τρίβει τα χέρια του

Ο μοναδικός απών του παιχνιδιού με τη Λάρισα είναι και πάλι στη διάθεση του Νίκου Νιόπλια. Ο λόγος, φυσικά, για τον Ζιλμπέρτο. Ο Βραζιλιάνος μέσος επιστρέφει, μια και ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι στην ενδεκάδα στο ματς με την Καβάλα.

Η αλήθεια είναι ότι το κενό του στο Αλκαζάρ δεν φάνηκε για δυο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον εξαιρετικό Σιμάο που αντικατέστησε επάξια τον Βραζιλιάνο. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την πολύ κακή παρουσία της Λάρισας στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μη «ζοριστούν» ιδιαίτερα οι αμυντικοί χαφ του Παναθηναϊκού.
Όπως και να χει, ο Νιόπλιας τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, βλέποντας τον Ζιλμπέρτο να είναι έτοιμος. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Βραζιλιάνος κάνει εκπληκτική σεζόν, φέτος, και είναι σε αρκετά παιχνίδια από τους κορυφαίους της ομάδας του. Πλέον, έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο στο γήπεδο, κάτι που τον έχει βοηθήσει να δείξει τη σημαντική δουλειά που κάνει και το…. συμμάζεμα, κάποιες φορές, στο κέντρο.

Ο Ζιλμπέρτο, λοιπόν, επιστρέφει στην ενδεκάδα και όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι και η μοναδική αλλαγή στο βασικό σχήμα. Οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι οι ίδιοι που έπαιξαν στο Αλκαζάρ.

Με τριπλέτα και Ζεβλάκοφ

Με σύστημα 4-3-3 προτίθεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό και στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς την ερχόμενη Κυριακή (19:00, Novasports 1). Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αναμένεται να τοποθετήσει τον Ματ Ντάρμπισαϊρ και πάλι στην κορυφή της επίθεσης, πλαισιωμένο εξ αριστερών από τον Χέσους Ντάτολο και εκ δεξιών από τον Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα. Στο κέντρο της άμυνας και ελλείψει του τραυματία Μέλμπεργκ (κάκωση έσω πλαγίου) θα αγωνιστεί ο Ζεβλάκοφ. Η πιθανότερη σύνθεση για τους πρωταθλητές είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Ντάτολο, Λούα Λούα, Ντάρμπισαϊρ. Οι Μήτρογλου, Ντιόγο, Στολτίδης, Λεονάρντο και Ζαϊρί θα μπορούν να βοηθήσουν ερχόμενοι από τον πάγκο.

* Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, υποβάλλεται σε εβδομαδιαίο έλεγχο, αλλά ακόμη οι δείκτες του νεφρού και της πίεσης δεν έχουν επανέλθει ακόμη σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο Αργεντινός εξτρέμ συνεχίζει την αγωγή και είναι απίθανο να αγωνιστεί ξανά φέτος, ωστόσο οι γιατροί αισιοδοξούν πως θα μπορέσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

* Μετά το πέρας της σημερινής προπόνησης, η ομάδα του Ολυμπιακού θα γευματίσει στο Μικρολίμανο. Τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι Μπράβο και Λούα Λούα ως… τιμωρία για την ολιγόλεπτη καθυστέρησή τους σε πρόσφατες προπονήσεις.

Όχι πλέον… εν δυνάμει

Ο Σταύρος Αδαμίδης θα βγάλει σύντομα από πάνω του τον χαρακτηρισμό του εν δυνάμει προέδρου, ενώ όχι μόνο θα ασκεί διοίκηση ως ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, αλλά σύντομα θα έχει στην κατοχή του και την πλειοψηφία των μετοχών του συλλόγου. Ο 36χρονος δικηγόρος θα πάρει στα χέρια του τις μετοχές του Πέτρου Παππά, ο οποίος άλλωστε έχει δημοσιοποιήσει αυτή την πρόθεσή του. Το μερίδιο του τελευταίου, μετά την κίνηση των Γκίκα Γκούμα και Πόλυ Χατζηιωάννου να αποχωρήσουν δίνοντάς του τις μετοχές τους (18%), θα ανέλθει στο 31%. Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται πως το ποσοστό που θα έχει υπό την κατοχή του ο Σταύρος Αδαμίδης θα είναι της τάξεως του 40% ξεπερνώντας ακόμη και αυτό του Νίκου Νοτιά, που θα αγγίζει το 38%.

Το πλάνο του νέου προέδρου για την επόμενη μέρα αφορά τη λειτουργία της ΠΑΕ ΑΕΚ με… αυτοχρηματοδότηση (να ξοδεύει δηλαδή όχι περισσότερα από όσα κερδίζει), τουλάχιστον ωσότου-και αν-προκύψει κάποιος ενδιαφερόμενος για την αγορά του συλλόγου. Εκτιμάται πως μετά τις τελευταίες οικονομικές «ενέσεις» των μετόχων, την αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου από τη «Morgan Stanley» και την κάλυψη άλλων υποχρεώσεων, τα χρέη της ΠΑΕ από τα 32,6 εκατ. ευρώ θα μειωθούν περίπου στα 17 εκατ. ευρώ για τη νέα σεζόν, ενώ από αυτά τα 8 εκατ. ευρώ θα είναι διακανονισμένα ως το 2014 και το 2017.

Από τις πρώτες ενέργειες του Σταύρου Αδαμίδη θα είναι ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ, ενώ παράλληλα θα γίνουν συζητήσεις με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι (με στόχο να μείνουν οι Ζεράλντο, Μαντούκα, Λαγός και Ταχτσίδης). Επίσης, θα τακτοποιηθεί η δέσμευση απέναντι στον Ίσμαελ Μπλάνκο για την επέκταση του συμβολαίου του έως το 2014, ενώ θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το προπονητικό κέντρο κι εν συνεχεία για το γήπεδο της ομάδας.

Το πλάνο για την Κομοτηνή

Δύο σημαντικές απουσίες θα έχει η ΑΕΚ στο ματς του Σαββάτου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Πέραν αυτής του τιμωρημένου Καφέ, οριστικά απών θα είναι και ο Μαντούκα, που συνεχίζει θεραπεία μετά τον τραυματισμό του στο γλουτιαίο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Αραούχο, που έχει ενοχλήσεις στη γάμπα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προσανατολίζεται στο να διατηρήσει τον Λεονάρντο στο αρχικό σχήμα αντί του Μαντούκα, ενώ ο Γιάχιτς θα πάρει τη θέση του Καφέ, αποτελώντας το δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα από τον Μάκο. Ο Αραμπατζής έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον καρπό, αλλά ενδέχεται να μείνει στον πάγκο για να προφυλαχθεί και να παραμείνει στο τέρμα ο Σάχα. Έτσι, η πιθανότερη ενδεκάδα είναι η ακόλουθη: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Μάκος, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Σκόκο, Τζεμπούρ και Μπλάνκο. Ο Κρίστιαν Νέμεθ, που έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο, πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί και θα επανέλθει κόντρα στον Άρη την επόμενη εβδομάδα, ενώ εκτός πλάνων είναι και ο… στρατευμένος Ταχτσίδης.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES