10 Απρ 2010

Η αποστολή για τον αγώνα με τη Ρόδο

Με πρωινή προπόνηση στο Εθνικό Στάδιο ολοκλήρωσε σήμερα Σάββατο η ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα την προετοιμασία της ενόψει του εντός έδρας παιχνιδιού με αντίπαλο τη Ρόδο, που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή (ώρα έναρξης 16:00).

Ο Μπάμπης Τεννές συμπεριέλαβε στην αποστολή 19 ποδοσφαιριστές. Έμειναν έξω ο τραυματίας Λαμπρόπουλος, καθώς και οι Σιαράβας και Βιτουλαδίτης.

Η κερκυραϊκή αποστολή απαρτίζεται από τους εξής
παίκτες:

Λουκάς Αποστολίδης
Μιχάλης Ψωμιάδης
Νίκος Μπουτζίκος
Τάσος Βενέτης
Γιώργος Παρασκευαϊδης
Γιάννης Κολοτούρος
Φλάβιο Ζοζέ Ντε Καρβάλιο Φλαβίνιο
Διονύσης Μακρυδημήτρης
Φαμπρίς Ρεπερνέ
Λουίς Κάρλος Λουρένσο Ντα Σίλβα
Δημήτρης Κοντοδήμος
Νακαράτο Βερονέζι Γκουστάβο
Γιώργος Πελαγίας
Νέιθαν Μπερνς
Ίσραελ Σίλβα Μάτος Ντε Σόουζα
Θανάσης Τσίγκας
Μπαλί Σμαρτ
Μιχάλης Γιαννιτσανάκης
Δημήτρης Ιωάννου

Χρήστος Γραμμένος

Κυριακή, κοντή… ΓΙΟΡΤΗ!

Κυριακή, κοντή… ΓΙΟΡΤΗ!«Επιτέλους πρωτάθλημα», λένε οι φίλοι του Παναθηναϊκού, για πρώτη φορά μετά το 2004. Ας κάνουν λίγη υπομονή ακόμη. Θα το φωνάξουν περισσότερο την Κυριακή το βράδυ, περίπου στις εννέα παρά τέταρτο, όταν ο διαιτητής θα σφυρίξει για τελευταία φορά στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Αν οι «πράσινοι» πάρουν νίκη ή ισοπαλία, τότε κατακτούν τον τίτλο και κάνουν τους 60.000 οπαδούς τους που θα πάνε στο Ολυμπιακό Στάδιο να πανηγυρίσουν έξαλλα.

Ο κόσμος ετοιμάζει γιορτή στο ΟΑΚΑ. Η… ξηρασία από πρωταθλήματα, έχουν κάνει τους οπαδούς να ανυπομονούν να φτάσει η ώρα που θα πάνε την Κυριακή στην Καλογρέζα. Παρακολουθώντας κάποιος συζητήσεις φίλων του Παναθηναϊκού, το μυαλό του γυρίζει σε άλλες εποχές. Όταν οι ποδοσφαιρόφιλοι μετρούσαν αντίστροφα μέσα στην εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή. Αυτό κάνουν τώρα και οι οπαδοί του «τριφυλλιού». Δεν βλέπουν την ώρα να έρθει η στιγμή που θα φορέσουν το πράσινο κασκόλ, θα κατευθυνθούν προς το Μαρούσι και θα μπουν στο γήπεδο, με την ελπίδα να φύγουν απ’ αυτό με τη χαρά της κατάκτησης του 20ου πρωταθλήματος. Είναι πολλά τα έξι χρόνια…

Το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει και με τους ποδοσφαιριστές, που «διψούν» για το νταμπλ. Ο Νιόπλιας, μάλιστα, στην ομιλία του στους παίκτες, τους ζήτησε μόνο τη νίκη στο παιχνίδι, εξηγώντας ότι δεν θέλει από κανέναν να βολευτεί με την ισοπαλία. Ο στόχος του προπονητή του «τριφυλλιού» είναι οι τρεις βαθμοί γι’ αυτό και αναμένεται να κατεβάσει την ομάδα με ένα επιθετικό σχήμα.

Σε σύστημα 4-3-3, λοιπόν, ο Τζόρβας θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κατσουράνη, Βύντρα. Αριστερό μπακ θα είναι ο Καντέ και δεξί ο Σεϊταρίδης. Οι Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης θα αποτελέσουν την τριάδα του κέντρου και μπροστά τους θα βρίσκονται οι Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σισέ.

• Και κάτι για το γηπεδικό. Ο Παναθηναϊκός έχει «μπλέξει» και μάλιστα άσχημα. Τα «μπλεξίματα» άρχισαν από την περίοδο των προσφυγών και συνεχίζονται ακόμη και τώρα, κι’ αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ έχει δικαιώσει το «τριφύλλι», η κ. Μπιρμπίλη έχει άλλη άποψη. Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Στα τέλη Απριλίου θα κατατεθεί η τελική ρύθμιση. Αν υπουργός δεν δεχθεί, μέχρι τότε, τα αιτήματα του Παναθηναϊκού, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος οι «πράσινοι» να παρατήσουν τη διπλή ανάπλαση…

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Αγαπητέ Διονύση,
Παρακολουθώ την ομάδα από το 1967 (από 6 ετών).
Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με την Λίτεξ Λόβετς στη Λεωφόρο με τον Σάντος και τον «Χρηστάκη» να σώζει την παράσταση στην παράταση, τέτοια ξεφτίλα δεν έχει ξαναγίνει.
Έχω διαρκείας και αναρωτιέμαι για ποια φιέστα να πάω την Κυριακή στο Ο.Α.Κ.Α., μετά από τον καταιγισμό θεάματος Τρ-Τε-Πε που ευτυχώς μας προσφέρει η Ευρώπη.
Νομίζω ότι θα έπρεπε να αναφέρεις μόνο την μία άποψη περί ανάγνωσης του αγώνα. Δεν υπάρχει δεύτερη. Μην χαϊδεύουμε αυτιά εκατομμυριούχων που δεν μας σέβονται.

ΟΣΦΠ: «Συγχωροχάρτι» στον Λούα Λούα

ΟΣΦΠ: «Συγχωροχάρτι» στον Λούα ΛούαΕπιστροφή-έκπληξη για τον Λομάνα Λούα Λούα! Η «λειψανδρία» λόγω τραυματισμών και τιμωριών στον Ολυμπιακό, έφερε τον επιθετικό από το Κονγκό στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ο επιθετικός της ομάδας έχει τιμωρηθεί από το σύλλογο για πειθαρχικά παραπτώματα και προπονούνταν μόνος το τελευταίο διάστημα. Εκτός έμεινε ο Άκης Στολτίδης.

Οι πολλές απουσίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται ότι οδήγησαν τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στην απόφαση να ρίξει «νερό στο κρασί του» και να βγάλει τον Λούα Λούα από το περιθώριο, στο οποίο βρισκόταν το τελευταίο διάστημα. Ακόμη και έτσι μόνο 17 ετοιμοπόλεμοι ποδοσφαιριστές έχουν μείνει διαθέσιμοι και θα συμμετέχουν στην αποστολή. Αυτοί είναι οι: Κόβατς, Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Ντομί, Κ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Νικλητσιώτης, Βαλεριάνος, Φετφατζίδης, Λούα Λούα.

Οι Ντουντού, Μέλμπεργκ, Ζαϊρί συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν με ατομική προπόνηση. Ο Πάρντο ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ οι Λεντέσμα και Στολτίδης έκαναν θεραπεία. Ο τελευταίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που είχε από την σύσπαση στον προσαγωγό και είναι εκτός αποστολής. Στην προπόνηση δεν έλαβε μέρος ο Α. Παπαδόπουλος που ταλαιπωρείται από ίωση.

ΑΕΚ: «Απαντάει» με έξτρα πριμ

ΑΕΚ: «Απαντάει» με έξτρα πριμΠριμ ύψους 150.000 ευρώ θα μοιραστούν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σε περίπτωση που ολοκληρώσουν με δύο νίκες τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο της Σούπερ Λίγκας. Ο ίδιος ο Σταύρος Αδαμίδης ζήτησε από τους παίκτες να νικήσουν στα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Αστέρα Τρίπολης και να απαντήσουν στη φημολογία που αναπτύχθηκε περί αδιαφορίας της ομάδας στα συγκεκριμένα ματς.

Είναι γνωστό ότι ο ΟΠΑΠ «έφραξε» άμεσα το ματς Λεβαδειακός-ΑΕΚ, αφού αρχικά η απόδοση του «άσου» κατρακύλησε, όταν συγκέντρωσε πάνω του πολύ μεγάλα ποσά στοιχηματισμού.

«Επειδή πολλά έχουν ακουστεί για το αυριανό παιχνίδι, οι μέτοχοι αποφάσισαν να δώσουν έξτρα πριμ για τα δύο ματς που απομένουν ως το φινάλε του πρωταθλήματος. Είναι ένα έξτρα κίνητρο. Θέλω να καταλάβετε ότι είναι πολύ σημαντικό για το πρεστίζ της ΑΕΚ να κερδίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης στους ποδοσφαιριστές.

Βαζάκας: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Γρηγορόπουλο»!

Βαζάκας: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Γρηγορόπουλο»!Ο κ. Βαζάκας εξέπληξε τους πάντες στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση της Ηλιούπολης με την Καλαμάτα (3-1). Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της «Μαύρης Θύελλας», Γιώργο Γρηγορόπουλο, επειδή έφυγε μέσα σε 20 μέρες από τους Μεσσήνιους και ανέλαβε την αθηναϊκή ομάδα. Τόνισε, πάντως, ότι προσωπικοί ήταν οι λόγοι της απόφασής του. Ενοχλημένος με τον Ντε Βινσέντι ο Θανάσης Κολιτσιδάκης λόγω της αποβολής του, παράπονα από το διαιτητή.

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Γιώργος Βαζάκας

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Γρηγορόπουλο που έφυγα από την Καλαμάτα. Ήθελα πάρα πολύ καιρό να το πω αυτό και ευτυχώς που μου δίνεται τώρα η ευκαιρία. Έχω μιλήσει μαζί του, του έχω εξηγήσει τους λόγους που έφυγα, οι οποίοι είναι προσωπικοί. Είναι από τους πλέον τίμιους και σοβαρούς παράγοντες στη Β' Εθνική και εύχομαι ό,τι καλύτερο σε αυτόν και την οικογένειά του. Μπήκαμε πάρα πολύ νευρικά στο πρώτο ημίχρονο. Πριν το ματς ξέραμε ότι αν παίρναμε τη νίκη αυτή θα ήταν ουσιαστική για τη σωτηρία μας. Πλέον, κοιτάμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Ο Σαρμιέντο και ο Μουνιόθ (Κοράλες) άλλαξαν όλο το παιχνίδι. Βρήκαμε πολλούς χώρους στο δεύτερο ημίχρονο. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου γιατί έδειξαν προσωπικότητα και γύρισαν το ματς».

Θανάσης Κολιτσιδάκης

«Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο και ένα ματς οριακό, όπως είναι και τα υπόλοιπα. Στο 29' έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κόκκινη στην Ηλιούπολη. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, βάλαμε ένα γκολ χωρίς να κινδυνεύσουμε. Είχαμε ευκαιρίες στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου να τελειώσουμε το ματς, αλλά μετά την ισοφάριση που δεχτήκαμε και την κόκκινη κάρτα του Ντε Βινσέντι, ήμασταν σαν χαμένοι. Είμαι πάρα πολύ ενοχλημένος από την κίνηση του Ντε Βινσέντι, χάνουμε έναν πολύ σημαντικό παίκτη. Προσπαθήσαμε και με δέκα παίκτες και θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Χάσαμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES