19 Σεπ 2009

82-64 από την Ισπανία η εθνική

Η Ισπανία ήταν καλύτερη. Η εθνική μας έκανε ότι μπορούσε όμως δεν απέφυγε μία ακόμα ήττα από τους «φούριας ρόχας» με 82-64 και πλέον θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ, κόντρα στην ηττημένη του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στη Σερβία και τη Ρωσία την Κυριακή (19:30).
Με «ζεστό» τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο η Ισπανία έκανε καλύτερο ξεκίνημα από την Ελλάδα και με ένα γρήγορο 7-2 πήρε από νωρίς ψυχολογικό προβάδισμα. Ζήσης και Σπανούλης, όμως, απάντησαν στον «Λα Μπόμπα» και την παρέα του, καθώς με ένα 5-0 ισοφάρισαν σε 7-7. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ημιτελικός ήταν συναρπαστικός με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται συνεχώς στο προβάδισμα. Η ζώνη του Καζλάουσκας προβλημάτισε προς στιγμή τους ισπανούς, οι οποίοι, όμως, μετά το 7ο λεπτό βρήκαν ρυθμό.
Πάου Γκασόλ, Κάρλος Καμπέθας και Ρούντι Φερνάντεθ ήταν οι παίκτες που μετέτρεψαν σε πόντους τους αιφνιδιασμούς της Ισπανίας, η οποία κατάφερε σε κρίσιμο σημείο να ξεφύγει με 24-16. Η... ψαλίδα, όμως, δεν άνοιξε άλλο κι αυτό έγινε χάρη στον Πρίντεζη, ο οποίος με πέντε προσωπικούς πόντους μείωσε σε 21-26 με τη λήξη της πρώτης περιόδου.
Τα λάθη πληρώνονται και αυτό έγινε για την Εθνική μας στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου, στα οποία έμεινε χωρίς πόντο. Ο καλά μαρκαρισμένος Σπανούλης δεν μπορούσε να 'φτιάξει' παιχνίδι και οι Ισπανοί ως «μετρ» των κλεψιμάτων κατάφεραν να ξεφύγουν. Μέσα σε 1,5 λεπτό σημείωσαν πέντε πόντους για το 31-21, ενώ σε αυτά τα επίπεδα κυμάνθηκε η διαφορά μέχρι το 17` (39-29).
Το ματς κυλούσε ευνοϊκά για τους ισπανούς και η Ελλάδα έπρεπε πάση θυσία να μείνει κοντά στο σκορ για να μπορεί να ελπίζει στην ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο στόχος αυτός επετεύχθη χάρη στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος έδωσε φοβερές μάχες κάτω από τα καλάθια, απέναντι στα αδέρφια Γκασόλ και στον Φελίπε Ρέγες. Με τα καλάθια του 'Sofo' και ένα εκπληκτικό 'coast to coast' από τον Νικ Καλάθη, η Ελλάδα έριξε τη διαφορά στους επτά (38-45), αλλά η αντεπίθεση δεν είχε την κατάλληλη συνέχεια. Οι ισπανοί είχαν την τελευταία επίθεση του ημιχρόνου και ο Ρούντι έγραψε το 49-40.
Το καλό ξεκίνημα που έψαχνε η Ελλάδα στην τρίτη περίοδο για να ρίξει κι άλλο τη διαφορά δεν ήρθε. Σε 4,5 λεπτά η Εθνική μας σημείωσε μόλις δύο πόντους και η Ισπανία με τους Γκασόλ και Ρούντι ξέφυγε για πρώτη φορά με 16 (58-42). Οι λύσεις που έψαχνε η Ελλάδα για να μείνει μέσα στο ματς και να μην τελειώσει πρόωρα ο ημιτελικός ήρθαν μέσα από τη βελτιωμένη άμυνά της, τα καλάθια του Σπανούλη και την πολύ καλή εμφάνιση του Νικ Καλάθη. Παρότι βελτιωθήκαμε, όμως, η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 10 πόντους, ώστε να αγχωθούν οι ισπανοί, οι οποίοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με... αέρα 13 πόντων (64-51).
Δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο ήταν αρκετά για τους ισπανούς να «καθαρίσουν» το ματς. Σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο του ματς, η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα σωστά, ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση και επέτρεψε στους ισπανούς να κάνουν σερί 7-0 και να ξεφύγουν με 20 (71-51). Η υπόθεση πρόκριση είχε πια κριθεί.
Στα τελευταία λεπτά, οι δύο προπονητές ξεκούρασαν τους βασικούς τους παίκτες, ώστε να είναι έτοιμοι για τα ματς της Κυριακής (19/9) και έδωσαν χρόνο σε όσους ήταν στον πάγκο. Το τελικό 82-64 σίγουρα δεν κολακεύει την Ελλάδα, αλλά στόχος είναι τώρα το χάλκινο μετάλλιο.
Τα δεκάλεπτα: 21-26, 40-49, 51-64, 64-82.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούσης 11, Ζήσης 6, Σπανούλης 7, Καλάθης 10, Φώτσης 8 (10 ριμπ.), Πρίντεζης 7, Γλυνιαδάκης 4, Καϊμακόγλου, Κουφός 4, Περπέρογλου 2, Σχορτσανίτης 5.

Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 18, Ρ. Φερνάντεθ 14, Ρούμπιο 5, Ναβάρο 8, Κλάβερ, Ρέγες 3, Καμπέθας 8, Ρ. Λόπεθ, Γιουλ 9, Μ. Γκασόλ 4, Μουμπρού 9, Γκαρμπαχόσα 2.

Καβάλα στο άλογο

panigiriko.jpgΣτο Καραϊσκάκη και απέναντι στον Ολυμπιακό, η Καβάλα έστειλε το πρώτο της μήνυμα, καταφέρνοντας να αποσπάσει παλικαρίσια λευκή ισοπαλία και αν μάλιστα ο Σουλτανίδης ήταν πιο εύστοχος θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Οι «αργοναύτες», δεν πέταξαν στα σκουπίδια τον άθλο τους επί των «ερυθρόλευκων», επικρατώντας με 2-1 του Ατρόμητου εντός έδρας. Τα γκολ της ομάδας του Γιάννη Παπακώστα που πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα, πέτυχαν οι Ονουάτσι (45') και Σουλτανίδης (56'), ενώ για τους Περιστεριώτες ισοφάρισε προσωρινά ο Φαβάλι (45').






Διπλή αξία η ισοπαλία στο Καραϊσκάκη

Μετά το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όπου η Καβάλα είχε καταφέρει να φύγει με το πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, χωρίς να δεχτεί κάποιο γκολ, αναγκάζοντας μάλιστα τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη, να απομακρύνει τον Τιμούρ Κετσπάγια, λίγες μέρες αργότερα, ο τεχνικός των «αργοναυτών» Γιάννης Παπακώστας είχε τονίσει πως για να έχει αξία ο βαθμός απέναντι στους «ερυθρόλευκους», θα πρέπει η ομάδα του να κερδίσει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που ακολουθούσε. Οι παίκτες του έμπειρου προπονητή, έκαναν πράξη την επιθυμία του και επικρατώντας με 2-1 της ομάδας του Περιστερίου, πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.


Man of the match: Στο Πειραιά και απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο Νίκος Σουλτανίδης, έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-1 και να δώσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Ο επιθετικός των «αργοναυτών», κόντρα στον Ατρόμητο κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και με δεδομένο τα όσα άκουσε για το γκολ που έχασε στο Καραϊσκάκη, του αξίζει ο τίτλος του καλύτερου του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Ατρομήτου. Σε ένα παιχνίδι όπου δεν έγιναν και οι πολλές φάσεις, το να δέχεσαι δύο γκολ, το πρώτο αφήνοντας τον Ονουάτσι να σκοράρει σαν σε προπόνηση και το δεύτερο αφήνοντας επίσης τον Σουλτανίδη να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αποδεικνύει πως στα μετόπισθεν του Ατρόμητου, δεν πήγε τίποτα καλά.

Στο ύψος του: Ο Νίκος Σουλτανίδης, ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην Καβάλα, όμως στο ύψος του στάθηκε και ο Ονουάτσι, ο οποίος εκτός του ότι άνοιξε το σκορ, ήταν συνεχής πηγή κινδύνου. Εξαιρετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι και ο Ορούμα, από τον οποίο οι Καβαλιώτες μπορούν να περιμένουν πολλά για την συνέχεια.

Η γκάφα: Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Κουτσόπουλος προσπαθώντας να διώξει με ανάποδο ψαλίδι, προσέφερε το γκολ στο πιάτο στον Ονουάτσι και αυτός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ένα... δώρο του παίκτη του Ατρόμητου.

Το στραγάλι:
Σε γενικές γραμμές ο Τσινιάρης δεν τα πήγε άσχημα, όμως σε δύο φάσεις υπήρξαν διαμαρτυρίες. Στην πρώτη στο 60' ο Μπρίτο απώθησε τον Παβίσεβιτς χωρίς να τιμωρηθεί με κάρτα, ενώ στο 74' οι γηπεδούχοι φωνάζουν για πέναλτι σε ανατροπή του Ορούμα από τον Ολιβέϊρα.

Το ταμείο του Gazzetta: Έχοντας καταφέρει να αποσπάσουν λευκή ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, οι παίκτες της Καβάλας έδειξαν στο ξεκίνημα πως είχαν ένα επιπλέον άγχος στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αυτό φάνηκε σε όλο το πρώτο μέρος, όπου οι γηπεδούχοι αν και καλύτεροι δεν έκαναν κάτι σημαντικό. Ευτύχησαν να προηγηθούν από ένα τραγικό λάθος του Κουτσόπουλου, ωστόσο πριν προλάβουν να πανηγυρίσουν είχαν ισοφαριστεί. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία, σε ένα παιχνίδι όπου αν και το θέαμα δεν ήταν εξαιρετικό, υπήρξαν τρία γκολ. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, μπορεί ο Γιώργος Δώνης να έλεγε όλη την εβδομάδα πως η ομάδα του θα πήγαινε για την νίκη, όμως αυτό δεν φάνηκε σε κανένα σημείο στον αγωνιστικό χώρο                                                                        www.gzzeta.gr

Αστεράτος στη Νέα Σμύρνη

tsezar.jpgΟ Πανιώνιος ήθελε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρώτάθλημα, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης σημείωσε θρίαμβο. Η ομάδα του Μάριο Γκόμεζ με το δίδυμο Τσέζαρεκ-Έντερ σε τρομερή ημέρα πέρασε από τη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας άνετα με 3-1 τους «κυανέρυθρους» που ακόμα ψάχνουν να σπάσουν το ρόδι μετά από τρία παιχνίδια. Τραγική η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων, έντονες αποδοκιμασίες για τον Εμίλιο Φερέρα. 


Ο Πανιώνιος ήθελε την πρώτη του νίκη, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που αιφνιδίασε και μόλις στο 5ο λεπτό ο Τσέζαρεκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Βίλτσες.

Μετά το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους καις το 13’ ο Μπάλαμπαν παραλίγο να κάνει το 1-1 με φάουλ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ριέρα να απειλήσει. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να φτάσεις την ισοφάριση, αλλά ήταν άτυχος, αφού το εκπληκτικό σουτ του Ρεκόμπα στο 27’ βρήκε το δοκάρι του Ντεγκρά.

Ο Αστέρας Τρίπολης όμως δεν είχε όρεξη για αστεία και όποτε του δινόταν η ευκαιρία χτυπούσε με φαρμακερές αντεπιθέσεις. Έτσι μέσα σε τρία λεπτά μετέτρεψε το εύθραυστο 1-0 σε 3-0 με τους Τσέζαρεκ και Έντερ να κάνουν πλάκα με την τραγική άμυνα των Νεοσμυρνιωτών.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στον Πανιώνιο, όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Οι παίκτες του Φερέρα προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσουν στην εστία του Ντεγκρά, και όταν το κατάφεραν στο 69’ μείωσαν με τον Όμο με κοντινό σουτ.

Στην συνέχεια και παρά τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων το σκορ δεν άλλαξε με το 3-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Man of the match: Το ρόλο αυτό μπορούν να το μοιραστούν με την ίδια ευκολία ο Τσέζαρεκ και ο Έντερ. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν οι κορυφαίοι του Αστέρα και του αγώνα, αφού ήταν αυτοί που σημείωσαν τα τρία γκολ, ενώ είχαν μάλιστα και συμμετοχή στα δύο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Εμίλιο Φερέρα είχε τα μαύρα της τα χάλια, αφού κάθε αντεπίθεση του Αστέρα Τρίπολης μύριζε γκολ. Τραγική η αμυντική λειτουργία της ομάδας με τους Τσέζαρεκ και Έντερ να κάνουν πλάκα

Στο ύψος του: Ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Ο Ουρουγουανός σταρ ήταν από τους λίγους παίκτες του Πανιωνίου που προσπάθησαν. Ο Ρεκόμπα είχε σουτ στο δοκάρι, έβγαλε δύο τρεις πάσες, αλλά οι συμπαίκτες του ήταν σε άσχημη ημέρα. 

Η γκάφα: Συγκεκριμένη γκάφα δεν υπήρχε, απλά η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν τραγική. Στο πρώτο γκολ ο Τσέζαρεκ πήρε τη κεφαλιά, στο δεύτερο γκολ κανένας δεν βγήκε πάνω στον Έντερ ο οποίος έκανε ανενόχλητος το σουτ, ενώ στο τρίτο η άμυνα ήταν κάπου αλλού.

Το στραγάλι: Δεν ξεκίνησε καλά ο διαιτητής Σπάθας, ο οποίος αποφάσισε από το πρώτο λεπτό να κάνει κατάχρηση της κίτρινης κάρτας με συνέπεια να φέρει τον εκνευρισμό στους γηπεδούχους και να τα ακούσει από τον κόσμο για κάποια από τα σφυρίγματά του. Δεν έκανε πάντως το μεγάλο λάθος.


Το ταμείο του Gazzetta:
Ο Πανιώνιος ήθελε να σπάσει το ρόδι στο φετινό πρωτάθλημα αλλά θα περιμένει ακόμη. Η ομάδα του Εμίλιο Φερέρα εμφάνισε για άλλο ένα εντός έδρας ματς χτυπητές αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία με συνέπεια ο Αστέρας Τρίπολης να κάνει πάρτι μέσα στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» φανερά εκτός κλίματος γνώρισαν άλλη μία ήττα και πλέον το κλίμα για τον Βέλγο τεχνικό έχει γίνει πολύ βαρύ. Από την άλλη οι Αρκάδες με τους Τσέζαρεκ και Έντερ σε τρομερή ημέρα πέρασαν από άλλη μία έδρα μετά από αυτή της Καβάλας με τον Γκόμεζ να εδραιώνει ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πανιώνιος: Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο (82’ Λάτκα), Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα, Αναστασόπουλος, Ριέρα, Σιόβας, Σκούφαλης (85’ Κούκετς), Νικολάου, Τζαβέλας (69’ Γουέλινγκτον)

Αστέρας Τρίπολης:
Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμποάρι, Λαζαρίδης, Μπαστία, Μαρσελάο, Καρντόζο (31’ Αργυρόπουλος), Καρέρα, Τσέζαρεκ, Έντερ (58’ Ρίος), Βίλτσες (72’ Ζεάν)

www.gazzeta.gr

Premier League: «Καθάρισε» η Άρσεναλ, κατήφορος για Πόρτσμουθ

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες, αν και χρειάστηκε βοήθεια από… την άμυνα. Ο Βέλγος κεντρικός αμυντικός των Λονδρέζων, Τόμας Βερμάελεν, πέτυχε δύο γκολ (25’ και 49’) και έβαλε τις βάσεις ώστε να καμφθεί το εμπόδιο της Γουίγκαν (4-0), στο «Emirates». Νέα ήττα (η έκτη συνεχής) για την Πόρτσμουθ, 2-0 στο «Βίλα Παρκ», η οποία παραμένει χωρίς βαθμό… Σημαντική εκτός έδρας νίκη για Μπέρμιγχαμ, στραβοπάτησε η Μπόλτον.


Με γκολ από… την άμυνα «καθάρισε» η Άρσεναλ

Οι δύο συνεχόμενες επισκέψεις της στην πόλη του Μάντσεστερ «πλήγωσαν» την Άρσεναλ, αφού γνώρισε ήττες και από Γιουνάιτεντ (2-1) και από Σίτι (4-2). Η σημερινή νίκη απέναντι στην Γουίγκαν ήταν επιτακτική, ώστε να επιστρέψουν οι «κανονιέρηδες» στα νικηφόρα αποτελέσματα. Και αυτή ήρθε με τη βοήθεια της… άμυνας και από τον Βέλγο κεντρικό αμυντικό Βερμάελεν, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και «καθάρισε» για τους Λονδρέζους. Τα γκολ των Εντουάρντο στο 59’ και του αρχηγού Φάμπρεγκας στο 90’, ολοκλήρωσαν την ευρεία νίκη (4-0) της Άρσεναλ.

Έκτη συνεχής ήττα για Πόρτσμουθ, τέταρτη συνεχής νίκη για Άστον Βίλα

Βίοι… αντίθετοι για τις ομάδες που κοντραρίστηκαν στο «Βίλα Παρκ». Η οικοδέσποινα Άστον Βίλα δε δυσκολεύτηκε να κάμψει το εμπόδιο της Πόρτσμουθ (2-0), η οποία απογοητεύει, καθώς είναι ακόμα χωρίς βαθμό στον πάτο της βαθμολογίας. Ο Μίλνερ με πέναλτι στο 34’ και ο Αγμπολαχόρ στο 43’ «καθάρισαν» από το πρώτο ημίχρονο για τους «χωριάτες», οι οποίοι βρίσκονται τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας…

Στο τέλος… γλύτωσε η Μπόλτον, σημαντικό «διπλό» για Μπέρμιγχαμ

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης, η Μπόλτον κατάφερε να πάρει, έστω, το βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της, απέναντι στην εντυπωσιακή Στόουκ. Ο Τέιλορ ευστόχησε από τα 11 βήματα και ισοφάρισε το γκολ του Κίτσον (53’).

Τέλος, σπουδαία νίκη για τη Μπέρμιγχαμ η οποία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Χαλ. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Ο’ Κόνορ στο 75’.


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 19/09/09

Μπέρνλι-Σάντερλαντ 3-1
(13’ Αλεξάντερ πεν., 67’, 86’ Νάγκεντ/39’ Μπεντ)

Άρσεναλ-Γουίγκαν 4-0
(25’, 48’ Βερμάελεν, 59’ Εντουάρντο, 90’ Φάμπρεγκας)

Άστον Βίλα-Πόρτσμουθ 2-0
(34’ Μίλνερ πεν., 43’ Αγμπολαχόρ)

Μπόλτον-Στόουκ Σίτι 1-1
(90'+3' Τέιλορ πεν./53’ Κίτσον)

Χαλ Σίτι-Μπέρμιγχαμ 0-1
(75’ Ο’ Κόνορ)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 20/09/09

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Γουλβς-Φούλαμ (16:00)
Έβερτον-Μπλάκμπερν (17:00)
Τσέλσι-Τότεναμ (18:00)

Δείτε τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 26/09/09 (17:00)

Πόρτσμουθ-Έβερτον (14:45)
Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον
Μπλάκμπερν-Άστον Βίλα
Λίβερπουλ-Χαλ Σίτι
Στόουκ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ-Μπέρνλι
Γουίγκαν-Τσέλσι
Φούλαμ-Άρσεναλ

Κυριακή 27/09/09

Σάντερλαντ-Γουλβς

Δευτέρα 28/09/09

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ

www.sport-fm.gr

Κακά: «Ο καλύτερος του κόσμου ο Μέσι»

Πιο δικαιωμένος από ποτέ θα πρέπει να αισθάνεται ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι… Οι δηλώσεις του Κακά πως «ο Αργεντινός επιθετικός είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αυτήν την στιγμή στον πλανήτη», αποτελεί την πιο μεγάλη αναγνώριση από έναν παίκτη που διεκδικεί τον ίδιο τίτλο…

Η απόδοση του Μέσι με τους πρωταθλητές Ισπανίας την περασμένη περίοδο, αποτελεί κατά τον Κακά, την πιο τρανή απόδειξη της μεγάλης του αξίας. Οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου στην ισπανική «AS», φανερώνουν την αναγνώριση της ανωτερότητας του μικρόσωμου στράικερ: «Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, ο Μέσι είναι ο καλύτερος του κόσμου. Αυτή είναι η αλήθεια. Το επισημαίνω, αφού στο ποδόσφαιρο, ο κάθε παίκτης ζει για την στιγμή. Ο Μέσι είχε πολλές ωραίες στιγμές με την Μπαρτσελόνα, τους τελευταίους 12 μήνες».

Ο μεγάλος Βραζιλιάνος, δεν δίστασε να σχολιάσει και την άποψη του συμπατριώτη του Πελέ, ο οποίος δήλωσε πως θεωρεί τον Κακά τον καλύτερο του κόσμου: «Δεν συμφωνώ με την δήλωση αυτή. Σέβομαι ωστόσο την άποψη του Πελέ».


www.sport-fm.gr

Δοκιμάζεται στα «Μαυροσκούφεια» ο Άρης

 Το πρώτο του τεστ εντός συνόρων, μετά την προετοιμασία επί ιταλικού εδάφους, θα δώσει την Κυριακή (14:00) ο Άρης. Οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν τη Λουκόιλ Ακαντέμικ, στην πρώτη ημέρα του τουρνουά «Μαυροσκούφεια» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει τους εξής αγώνες:

14:00 ΑΡΗΣ - Λουκόιλ Ακαντέμικ
16:30 Πανελλήνιος - Καβάλα

Tη Δευτέρα οι αναμετρήσεις είναι:

17:30 Καβάλα - Λουκόιλ Ακαντέμικ
19:30 ΑΡΗΣ – Πανελλήνιος

*Τη Δευτέρα (21/09, 21:00), μετά τον αγώνα Άρης-Πανελλήνιος στο πλαίσιο του τουρνουά «Μαυροσκούφεια», θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μπουτίκ της Κ.Α.Ε ΑΡΗΣ «ARIS LEGEND STORE». Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν οι παίκτες του Άρη, οι οποίοι θα υπογράψουν αυτόγραφα και θα φωτογραφηθούν με τους φίλους της ομάδας.

sport-fm.gr

Ήξεραν οι Νοτιοαφρικανοί για Σεμένια


Συγνώμη ζήτησε από όλο τον κόσμο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Νότιας Αφρικής, Λέοναρντ Τσουένε, ο οποίος παραδέχθηκε πως έλεγε ψέματα όταν διέψευδε το ότι είχαν γίνει τεστ στην Κάστερ Σεμένια για να διαπιστωθεί το φύλο της. Ο ίδιος ανέφερε πως επρόκειτο για μια προσωπική κακή κρίση και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να εξαπατήσει κανέναν.

Η υπόθεση «Σεμένια» ταρακούνησε την αθλητική κοινότητα, όταν μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 800μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βερολίνο,πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν το αν είναι γυναίκα. Συνέπεια ήταν να ζητήσει η IAAF τεστ με τα οποία θα γινόταν γνωστό το φύλο της. Όλο εκείνο το διάστημα οι υπεύθυνοι της Νότιας Αφρικής διέψευδαν την ύπαρξη αντίστοιχων εξετάσεων από τους ίδιους και μίλαγαν για προσβολή της προσωπικότητας της αθλήτριας.

«Δεν μπορώ πλέον να στέκομαι μπροστά σας και να αρνούμαι αυτά τα τεστ τα οποία και έγιναν. Εκείνη την περίοδο, πίστευα ότι με αυτόν τον τρόπο προασπιζόμουν τα συμφέροντά της. Νόμιζα ότι με τις συνεχείς αρνήσεις μου θα την προστάτευα», δήλωσε ο Τσουένε.

Ο υπεύθυνος της αποστολής της Νότιας Αφρικής παραδέχθηκε ότι οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πραιτόρια στις 7 Αυγούστου, χωρίς η Σεμένια να γνωρίζει τη φύση τους, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκαν να την αποσύρουν από τους αγώνες, παρά το σχετικό αίτημα της IAAF. Ο Τσουένε πάντως, δεν αποκάλυψε τι έδειξαν τα τεστ...

Νέο συμβόλαιο σε Ιντζάγκι!

Το λέει ακόμη η καρδιά του και εφόσον συνεχίζει να αποδίδει όπως στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει! Ο Πίπο Ιντζάγκι διανύει το 36 έτος της ηλικίας του, όμως όταν πατά στους αγωνιστικούς χώρους… ξανανιώνει! Το συμβόλαιό του με τη Μίλαν εκπνέει το καλοκαίρι του 2010, αλλά όπως αναφέρει η «corriere dello sport» άμεσα θα του ζητηθεί να περάσει από τα γραφεία για να υπογράψει την επέκταση!

Οι «ροσονέρι» συνεχίζουν να ποντάρουν πολλά στην εκτελεστική δεινότητα του Ιταλού επιθετικού και δεν προτίθενται να τον αφήσουν ελεύθερο. Τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι του θα συναντηθούν με τους αντίστοιχους της Μίλαν, προκειμένου να ολοκληρώσουν τα τυπικά της νέας συμφωνίας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πίπο θα συνεχίσει στο «Σαν Σίρο» μέχρι το 2011.

Προς Αγγλία ο Φαν ντερ Φάαρτ


Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μανουέλ Πελεγκρίνι και θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Έβερτον.

Ο Φαν ντερ Φάαρτ επιθυμούσε την αποχώρηση του από το "Μπερναμπέου" κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πει αντίο στην Μαδρίτη, αφού εκτός των άλλων, θέλει να έχει και παιχνίδια στα πόδια του ενόψει του Μουντιάλ. Αν αποχωρήσει από την Ρεάλ, θα είναι ο τέταρτοςς Ολλανδός που φεύγει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την "Βασίλισσα", μετά τους Χούντελαρ, Ρόμπεν και Σνάιντερ.

Με Λουτσιάνο στο ντέρμπι η Σκόντα Ξάνθη


Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες και πλέον είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας της Σκόντα Ξάνθης για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Παράλληλα με τον Βραζιλιάνο και ο Ζιέντσουκ είναι πανέτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Παναγιώτης Γκουτσίδης και ο Κώστας Κωνσταντινίδης δεν έχουν να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα αφού πλέον έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεσή τους. Στόχος φυσικά της Σκόντα Ξάνθης είναι η νίκη για δύο λόγους. Πρώτον γιατί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει να την "γευθεί" και δεύτερον για το γόητρο, καθώς πρόκειται για το ντέρμπι της Θράκης και άπαντες στις τάξεις της ομάδας θέλουν να συνεχίσουν το περσινό σερί, όπου έχουν κερδίσει τον Πανθρακικό στα Πηγάδια και πήραν ισοπαλία στην Κομοτηνή και μάλιστα χωρίς να έχουν δεχτεί ακόμα γκολ από τους αντιπάλους τους.

Οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι: Γκσπούρνιγκ, Λυμπερόπουλος, Σουάνης, Κωστούλας, Βάλλας, Τζάκι, Πόι, Παπαδημητρίου, Στρμπα, Κουκιέλκα, Μαρσελίνιο, Φαμπιανέζι, Φλίσκας, Μάνταλος, Βακουφτσής, Κιντάνα, Σταθάκης, Τζιωρτζόπουλος, Λουτσιάνο και Ζιέντσιουκ.

Η ώρα του Τζόρβα...


Οι άσχημες εμφανίσεις του Μάριο Γκαλίνοβιτς στα τελευταία ματς, δείχνουν πως ο Κροάτης τερματοφύλακας βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Σε συνδυασμό με τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχτηκε στο παιχνίδι με τη Γαλατά, πλέον έχει γίνει ένα ψυχολογικό ράκος. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μείνει εκτός αποστολής για να ηρεμήσει, όπως τον ενημέρωσε ο Χενκ Τεν Κάτε.

Ο Ολλανδός είχε τετ α τετ με τον Κροάτη στο περιθώριο της προπόνησης της Παρασκευής. Εκεί του είπε: «Μάριο θα σε αφήσω εκτός 18άδας για τα ματς που ακολουθούν, να ηρεμήσεις λιγάκι». Την συγκεκριμένη απόφαση την δέχτηκε με ικανοποίηση ο «σούπερ Μάριο» που είναι ξεκάθαρο ότι δεν αισθάνεται καθόλου καλά με όσα έχουν γίνει: «Έχεις δίκιο κόουτς. Χρειάζομαι λίγη ηρεμία».

Αυτόματα, ο Αλέξης Τζόρβας παίρνει φανέλα βασικού. Ο Έλληνας διεθνής θα είναι βασικός και έχει ληφθεί η απόφαση να στηριχθεί. Όχι μόνο για το ματς με τον Αρη, αλλά για μια σειρά αγώνων. Ο Τεν Κάτε ενημέρωσε σχετικά τον Τζόρβα, του οποίου στο χέρι είναι πλέον να πάρει την ευκαιρία και να καθιερωθεί. Μέχρι τον Ιανουάριο τουλάχιστον, όταν και θα προχωρήσει το «τριφύλλι» σε απόκτηση γκολκίπερ.

Γυμνάστηκε ο Γιούρκας
Το ευχάριστο στην προπόνηση της Παρασκευής, ήταν η συμμετοχή του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης. Ο διεθνής άσος, μετρά πλέον αντίστροφα για την επάνοδό του στα γήπεδα, μια και καθημερινά είναι όλο και καλύτερα. Οι εργομετρικές εξετάσεις είχαν δείξει πως έχει δουλέψει και μόνος του, κάτι που αποδεικνύεται συνεχώς στην Παιανία μια και ο 28χρονος... σπάει όλα τα κοντέρ. Φυσικά, θα χρειαστούν μέρες ακόμη (περίπου 3 εβδομάδες) για να είναι απόλυτα έτοιμος, μια και κανείς στο «τριφύλλι» δεν θέλει να ρισκάρει μια πρόωρη επιστροφή του παίκτη που ίσως του στοιχίσει.

Έτοιμο το 2011...
Όσον αφορά το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας, τα πράγματα πλέον είναι απλά. Οι «πράσινοι» περιμένουν την τελική ετυμηγορία του ΣτΕ, για να προχωρήσουν τις επαφές με τις τράπεζες και να πάρουν το απαραίτητο δάνειο.

Μόλις γίνει αυτό θα ξεκινήσει το χτίσιμο του... παλατιού. Με τα τωρινά δεδομένα και σκεπτόμενοι πάντα ότι απαιτούνται 18 με 21 μήνες προκειμένου να είναι έτοιμο για χρήση το γήπεδο, όπως έχει τονίσει η κατασκευάστρια εταιρία, το «τριφύλλι» θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδο μέσα προς τέλη του 2011.

»ΤΑΣΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ: «Μόνο νίκη με Ιωνικό»

ΤΑΣΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ: «Μόνο νίκη με Ιωνικό»

Την Κυριακή ο ΑΟ Κέρκυρα θα δώσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, αντιμετωπίζοντας τον Ιωνικό. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός των «Φαιάκων», Τάσος Βενέτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο σάιτ μας, σχετικά με τον αγώνα αυτό:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί σε ολόκληρο το 90λεπτο και να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια αν θέλουμε να κερδίσουμε. Στόχος μας είναι να ζευγαρώσουμε τις νίκες μας στο πρωτάθλημα και να πιάσει τόπο το «διπλό» στον Βόλο. Λόγω της σημαντικότητας του ματς, καλούμε τον φίλαθλο κόσμο του νησιού να φτάσει στο πλευρό της ομάδας μας και να γίνει ο δωδέκατος παίκτης της».

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μπάμπης Τεννές σκοπεύει να προφυλάξει τον Φλαβίνιο, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στην προπόνηση της Τρίτης. Η ομάδα θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της αύριο Σάββατο το πρωί και στη συνέχεια ο 56χρονος προπονητής θα ανακοινώσει την αποστολή.

Δ' ΕΘΝΙΚΗ






Μεσολόγγι-Αραχθος Παχυκαλάμου


-


Σούλι Παραμυθιάς-Ανατολή


-


Σκουφάς Κομποτίου-Απόλλων Πάργας


-


Οδυσσέας ΕΑΣ-Απόλλων Πάργας


-


Βολίς-Αστήρ Ρόκας


-


Αναγέννηση Αρτας-Ελαιόφυτο


-


Πρέβεζα-Τηλυκράτης Λευκάδας


-


Ναυπακτιακός Αστέρας-Λευκίμη


-


Προοδευτική Περάματος-Θεσπρωτός


0-1








ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ: Με τη στήριξη του κόσμου
Με τη θερμή συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων του θα υποδεχθεί ο Ναυπακτιακός Αστέρας τη Λευκίμμη στο Κυριακάτικο ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Ήδη 300 εισιτήρια διαρκείας έχουν διατεθεί απο την διοίκηση των «ροσονέρι» της Ρούμελης κόντρα στη Λευκίμη αναμένεται να υπάρχει πανηγυρική ατμόσφαιρα.
ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ: Δεν λείπουν τα προβλήματα
Με αρκετές ελλείψεις θα παραταχθεί στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα Στον Απόλλωνα Ευπαλίου. Ο κόουτς της ομάδας Γιώργος Γιάννος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κώστα Μπαλάφα, Άγγελου Ζιώγα και Νίκου Ανδριώτη οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας απο την περσινή σεζόν.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Κανονικά στο πρωτάθλημα
Αργά σήμερα το μεσημέρι εκδόθηκε η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ κατά της εφέσεως που κατέθεσε ο πρόεδρος του Αράχθου Ηλίας Καρίνος για την συμμετοχή της Αναγέννησης στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.
Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ μετά από ακρόαση των δύο πλευρών την Τετάρτη απέρριψε την ένσταση ως απαράδεκτη και συνεπώς η συμμετοχή της Αναγέννησης στο νέο πρωτάθλημα θα είναι κανονική.
Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:
Σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ’ αριθμόν 209/18.9.09 απόφασή της
-Απορρίπτει ως απαράδεκτη την από 8.9.09 (αρ.πρωτ. 26879/2009) προσφυγή-έφεση του σωματείου ΑΟ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ – Ο ΑΡΑΧΘΟΣ κατά της από 4.9.09 κλήρωσης της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και κάθε άλλης σχετικής απόφασης της Επιτροπής Δ’ Κατηγορίας
-Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ της ΕΠΟ
-Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στην Αθήνα στις 18-9-2009.

«Βέτο» Πλατινί στην σπατάλη των συλλόγων

Ενάντια στην πολιτική των μεταγραφών της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι-για ακόμη μια φορά- τάχθηκε ο Μισέλ Πλατινί. Η οικονομική σπατάλη και η μεταγραφική καταιγίδα, που αμφότερες πραγματοποίησαν το καλοκαίρι, έχει βγάλει έξω από τα ρούχα του τον πρόεδρο της UEFA που μιλώντας στην «Gazzetta dello Sport», υποστήριξε ότι: «Από το 2012 οι σύλλογοι θα ξοδεύουν όσα κερδίζουν».

«Θέλω να βοηθήσω τους συλλόγους, όχι να τους 'σκοτώσω'. Πιστεύω ότι 93 εκ. ευρώ είναι υπερβολικά για έναν ποδοσφαιριστή. Αν θα υπάρξει αντίδραση; Πιθανόν από προέδρους που θέλουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους», είπε ο Γάλλος και στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει η χρήση της τεχνολογίας(βίντεο), ώστε να βοηθά τους διαιτητές στις αμφισβητούμενες φάσεις. «Μπορείτε επίσης να παίξετε στο Playstation», είπε με περιπαιχτικό ύφος ο Πλατινί.

ΟΣΦΠ: Χάνει το ντέρμπι και ο Ζαϊρί!


Η «κατάρα» των φετινών τραυματισμών στον Ολυμπιακό δεν έχει προηγούμενο! Μόλις στην 4η αγωνιστική και εν όψει του αυριανού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Μπόζινταρ Πάντοβιτς έχει ακόμη έναν λόγο να προβληματίζεται. Ο Ζαουάντ Ζαϊρί δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως το αιμάτωμα στο πέλμα και τέθηκε εκτός μάχης του αγώνα της Θεσσαλονίκης!

Όλα αυτά τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να μην υπολογίζουν στους Γκαλέτι, Ντάρμπισαϊρ, Μαρέσκα, Ντόμι και Σοϊλέδη, οι οποίοι ακολουθούν ειδικά προγράμματα για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν! Τη θέση του Μαροκινού στην ενδεκάδα πιθανότατα θα πάρει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος όμως δεν είναι 100% έτοιμος.

Με λίγα λόγια η σύνθεση του Ολυμπιακού θα αποτελείται από τους: Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ στην άμυνα, τους Λεντέσμα, Τοροσίδη, Ντουντού, Γιάννης Παπαδόπουλος, Λεονάρντο στη μεσαία γραμμή και μοναδικό τον προωθημένο τον Ντιόγο, εκτός και αν προτιμηθεί ο Μήτρογλου που διανύει περίοδο φόρμας.

Οι υπόλοιποι της αποστολής: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Οσκαρ.

Έμφαση στα «αποδυτήρια»

Την πρώτη του συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχε την Παρασκευή ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός μιλώντας στους παίκτες του επικεντρώθηκε στο κλίμα που πρέπει από εδώ και στο εξής να επικρατεί στα αποδυτήρια, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «θέλω να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ζίκο: «Θέλω να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η προσπάθεια. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί και είναι σημαντικό να κάνουμε μία ποιοτική δουλειά και να έχουμε καλές σχέσεις. Αν τα καταφέρουμε αυτά, όλα θα πάνε καλά».

Η έμφαση που έδωσε ο νεοπροσληφθείς προπονητής των Πειραιωτών στο κλίμα των αποδυτηρίων δεν «έριξε κανέναν από τα σύννεφα» αφού αν και επί εποχής Κετσπάγια δεν παρατηρήθηκαν κρούσματα απειθαρχίας, οι σχέσεις του Γεωργιανού όμως με τους πρώην, πλέον, παίκτες του δεν ήταν και οι καλύτερες.

ΑΡΗΣ: Μέσα ο Φερνάντεζ!

Με τον Ντάριο Φερνάντεζ στην αποστολή του, ο Άρης αναχώρησε για την Αθήνα, ενόψει του κυριακάτικου (19:00, Novasports1) ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την τέταρτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Αργεντινός μέσος προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ιομάρ Μαζίνιο.

Αντίθετα με τον Φερνάντεζ, το «παρών» δεν θα δώσουν οι τραυματίες Πρίττας, Βανγκέλι και Νάτσο Γκαρσία. Όπως και οι Αραβίδης, Πιοβεζάν, Πίτου Γκαρσία, Ντέιλι και Ρομπέρζ.

Η αποστολή: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρονάλντο, Αράνο, Φλάβιο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Φερνάντεζ, Γκρασιάν, Νέτο, Ρόβας, Κάλβο, Κόκε, Λαμπριάκος, Κάμπορα, Ναφτί, Χαβίτο, Αμπρέου.

Πολάτ: «Η Αθήνα αρχή των επιτυχιών για Γαλατά»!

Αισιόδοξος πως η ομάδα του μπορεί να γευτεί ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες από εκείνη της προηγούμενης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Αντνάν Πολάτ. Ο πρόεδρος της Γαλατασαράι εκθείασε τον MVP της πρεμιέρας του Europa League στην Αθήνα, Ελάνο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Αυτή η ομάδα έχει τη δύναμη να γνωρίσει περισσότερες επιτυχίες από αυτή της Αθήνας»!

«Αυτά που έκανε ο Ελάνο στην Αθήνα είναι συνηθισμένα πράγματα για εκείνον. Δεν χρειαζόταν αυτό για να μας εκπλήξει. Προτιμούμε να μας φέρει περισσότερες επιτυχίες στην Ευρώπη», ήταν το πρώτο σχόλιο του ισχυρού άντρα της Γαλατά και συνέχισε αναφερόμενος στη δυναμική της ομάδας του:

«Αυτή η ομάδα έχει τη δύναμη να γνωρίσει περισσότερες επιτυχίες από αυτή της Αθήνας. Επομένως έχουμε δημιουργήσει μια ποιοτική ομάδα που κάνει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό να μοιάζει φυσιολογική… Οι τραυματισμοί είναι σημαντικοί για το μέλλον μας στη διοργάνωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».

Scottish League: «Κόλλησε» στο Χ η Ρέιντζερς

Δεύτερη συνεχόμενη φορά έμεινε στο μηδέν η Ρέιντζερς, μετά την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Μάδεργουελ (0 – 0), χάνοντας άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οι «προτεστάντες» έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Μέντες με δεύτερη κίτρινη στο 43’, ενώ στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε και ο προπονητής τους, Γουόλτερ Σμιθ για διαμαρτυρία. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τις κόκκινες στο 81’, λόγω της αποβολής του Πασκάλ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 19/09

Κιλμάρνοκ – Ρέιντζερς 0 – 0

17:00 Αμπερντίν - Σεντ Μίρεν
17:00 Νταντί Γιουνάιτεντ - Μάδεργουελ
17:00 Χάμιλτον - Φόλκερκ
17:00 Χιμπέρνιαν - Σεντ Τζόνστον

Κυριακή, 20/09

17:00 Σέλτικ- Χαρτς

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Scottish League.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 26/09

14:30 Σεντ Μίρεν – Σέλτικ
17:00 Φόλκερκ – Κιλμάρνοκ
17:00 Χαρτς – Χάμιλτον
17:00 Μάδεργουελ – Χιμπέρνιαν
17:00 Ρέιντζερς – Αμπερντίν
17:00 Σεντ Τζόνστον - Νταντί Γιουνάιτεντ

Συνελήφθη ενδεκάδα υπόπτων χούλιγκαν


Την σύλληψη έντεκα ατόμων, ως υπόπτων για τα σοβαρά επεισόδια πριν το ματς Παρτιζάν-Τουλούζ, ανακοίνωσε η σέρβικη Αστυνομία. Οι συλληφθέντες φέρονται να πήραν μέρος στη σφοδρή επίθεση που δέχθηκαν Γάλλοι οπαδοί -πριν το παιχνίδι του Europa League- σε μπαρ του Βελιγραδίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και τη νοσηλεία σε κρίσιμη κατάσταση ενός από αυτούς.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, η ομάδα των υπόπτων συνελήφθη χθες -κατόπιν έρευνας που είχε ξεκινήσει η Αστυνομία, από την λήξη κιόλας του αγώνα την Πέμπτη. Τα ρεπορτάζ, μάλιστα, των σέρβικων εφημερίδων δεν αποκλείουν η επίθεση -στην οποία τραυματίστηκαν ελαφρά και δυο Σέρβοι- να ήταν προσχεδιασμένη.

Όσον αφορά, δε, στον τραυματία Γάλλο, τα σοβαρά τραύματα που υπέστη στο στήθος και στο κεφάλι έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υποβληθεί σε επέμβαση και πλέον συνεχίζει να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Δύο στα δύο ο Εθνικός

Σε ένα ματς με αρκετές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ο Εθνικός κατάφερε να πάρει την δίκαιη νίκη απέναντι στον Θρασύβουλο με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής, κατακτώντας την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα γκολ που έκριναν την τύχη της αναμέτρησης, ο Μοσχογιάννης με κεφαλιά στο 70’ και ο Ζουαρί με αριστερό μακρινό σουτ στο 81’.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε και νωρίτερα τις ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ, με σπουδαιότερη όλων το δοκάρι του Φαρινόλα στο 50ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Εθνικού, «αναρριχήθηκε» έστω και προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Ο προπονητής των νικητών, μετά το τέλος της αναμέτρησης, δήλωσε «ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ιδανικό ξεκίνημα της ομάδας του».

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Γκράιμς, Βιδάλης, Σύρος, Μοσχογιάννης, Σιλιγαρδάκης, Δήμος (46’ Ζουαρί), Σουμπίνιο, Χαϊκάλης, (46’ Ροντρίγκο), Χαλαουάνι (86' Παγώνης), Φαρινόλα.

Θρασύβουλος (Νίκος Κεχαγιάς): Μπαρτζώκας, Χ. Μίχος, Πιπίνης, Ζαπρόπουλος, Χαραλαμπάκης, Ντελγκάδο (69’ Χατζηπαντελίδης), Ντοριβάλ (77’ Σαπάνης), Κατσίκης, Παληγεώργος, Καραμαλίκης, Κλούσενερ (53’ Αλεξάντροβιτς)

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Καπουτζής, Κωνσταντινίδης (Μακεδονίας)

Παρασκευή 18/09

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός Βόλου 2-2

Σάββατο 19/09

Εθνικός – Θρασύβουλος 2-0

Κυριακή 20/09 (17:00)

Διαγόρας Ρόδου - Δόξα Δράμας

Ηλιούπολη - Πιερικός

ΟΦΗ - Αγροτικός Αστέρας

Εθνικός Αστέρας - Καλαμάτα

Κέρκυρα - Ιωνικός

Αναγ. Καρδίτσας - Ρόδος

Δευτέρα 21/09

Ηλυσιακός - Πανσεραϊκός (18:00 ΕΤ3)

Στο Μουντομπάσκετ και η Κροατία

Η Κροατία νίκησε με 76-69 τη Ρωσία και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στην Τουρκία. Η ομάδα του Ρέπεσα, θα παίξει αύριο με τη Γαλλία για τις θέσεις 5-6 ενώ οι Ρώσοι θα κοντραριστούν με την Τουρκία για τις θέσεις 7-8. Κορυφαίος του αγώνα, ο Ούκιτς με 18 πόντους και οκτώ ασίστ.

Ο αγώνας...

Οι Κροάτες, αν και απογοητευμένοι, καθώς δεν είχαν περάσει ούτε 15 ώρες από τον αποκλεισμό τους από τη Σλοβενία, μπήκαν στο παιχνίδι έχοντας καλύτερο ρυθμό και με τους Ούκιτς και Κασούν να δίνουν τις λύσεις, προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 14-18. Οι Ρώσοι, όμως, αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και έχοντας τον Μόνια σε εκπληκτική ημέρα, κατάφεραν να προηγηθούν 41-33 στο ημίχρονο έπειτα από ένα επιμέρους 27-15 στη δεύτερη περίοδο.

Οι παίκτες του Ρέπεσα, όμως, δεν εγκατέλειψαν το ματς. Εξάλλου, το κίνητρο ήταν μεγάλο. Ο νικητής έπαιρνε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στην Τουρκία και έτσι η Κροατία επέστρεψε στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 47-53, αλλά οι Ρώσοι με ένα σερί 6-0 ισοφάρισαν 53-53 για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με τους Κροάτες να προηγούνται 56-58.

Ο Μοζγκόφ κατάφερε να πάρει το πέμπτο φάουλ του Κασούν, αλλά οι Κροάτες δεν πτοήθηκαν που έχασαν τον «πύργο» τους. Ο Ούκιτς οργάνωνε και εκτελούσε εξαιρετικά, ο Ρόζιτς ανέλαβε πρωτοβουλίες και έτσι η Κροατία πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς (65-69). Οι Ρώσοι μείωσαν, αλλά ο Ούκιτς με τρίποντο-μαχαιριά ένα λεπτό πριν το τέλος, έστειλε την παρέα του στο Παγκόσμιο της Τουρκίας…

Δεκάλεπτα: 14-18, 41-33, 56-58, 69-76

Ρωσία (Μπλατ): Βοροντσέβιτς 8, Μπίκοφ 8, Φριντζον 3, ΜακΚάρθι 9, Σοκόλοφ, Μόνια 18, Πονγκράσοφ 6, Ζοζούλιν 8, Μοζγκόφ 9.

Κροατία (Ρέπεσα): Ούκιτς 18, Κους 5, Πόποβιτς 8, Βούισιτς 2, Ρόζιτς 14, Πλάνινιτς 5, Στόιτς, Λόντσαρ 6, Μπάνιτς, Νίσεβιτς 6, Κασούν 12.

Φωτάκης: «Νίκη με Ολυμπιακό για τον κόσμο μας»!

Τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να ικανοποιήσει τον κόσμο του θα επιδιώξει την Κυριακή (21:15) στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Φωτάκης στο πλαίσιο της βράβευσής του από τα χέρια του Σταύρου Σαράφη, για το καλύτερο γκολ της τρίτης αγωνιστικής. «Θα προτιμούσα το γκολ αυτό να έδινε και τη νίκη μέσα στην Τρίπολη», το σχετικό σχόλιό του, για το τέρμα του στην εκτός έδρας ισοπαλίας (1-1) της ομάδας του με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σε ό,τι αφορά στο κυριακάτικο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο Φωτάκης δήλωσε: «Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο», ενώ για τη γενικότερη παρουσία του στον ΠΑΟΚ προσέθεσε: «Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με δέκα χρόνια πριν όταν είχα πρωτοέρθει στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι δουλεύουμε πολύ καλά. Δικός μου στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Σαράφης υπογράμμισε για τον Γιώργο Φωτάκη ότι: «Ο Γιώργος δεν θέλει συμβουλές. Έχει αυτοπεποίθηση και του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί επανήλθε στον ΠΑΟΚ και δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κυριακάτικο μεγάλο ματς: «Η ομάδα έχει τα φόντα να χτυπήσει τα ντέρμπι. Ιδιαίτερα με τον Ολυμπιακό πρέπει να γίνει αρχή και για τον κόσμο και για τους παίκτες. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε». Ο κ.Σαράφης κατέληξε: «Προερχόμαστε από μία σχετικά καλή εμφάνιση στην Τρίπολη και με μία καλή εμφάνιση στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

ΜΠΟΥΤΖΙΚΟΣ: «Μπορούμε να ανεβούμε στη Σούπερ Λιγκ»


Ο Νίκος Μπουτζίκος καθιερώθηκε βασικός στην φετινή ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα. Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ο νεαρός αριστερός μπακ, ο οποίος αγωνίζεται στους «Φαίακες» για δεύτερη χρονιά, δανεικός από τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στον θρίαμβο της Παρασκευής: «Στο Βόλο πετύχαμε μια μεγάλη και σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει πολύ στην συνέχεια. Πήγαμε στο Βόλο με μοναδικός στόχο το «διπλό». Ήμασταν σοβαροί, παίξαμε πειθαρχημένα, και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Μπουτζίκος τόνισε: «Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι ένας πραγματικός μαραθώνιος. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Εμείς, εάν δείξουμε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο που είχαμε στο Βόλο και έχουμε σταθερότητα, τότε είμαι βέβαιος ότι τον Μάη θα πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES