30 Μαΐ 2010

Ποιά έργα θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας!

Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν στο επόμενο τρίμηνο στο ΕΑΚ Κέρκυρας, έργα που είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό να πραγματοποιηθούν, προκειμένου το Εθνικό Στάδιο να πληροί τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις της Σούπερ Λιγκ, ενόψει της συμμετοχής της ομάδας του ΑΟ Κέρκυρα στο Πρωτάθλημα της μεγάλης Κατηγορίας.

  

(Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)

  

Το σάιτ μας παρουσιάζει τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί, καθώς κι εκείνες για τις οποίες θα καταβληθούν προσπάθειες να γίνουν:


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣΤο μεγαλύτερο, σημαντικότερο, πιο χρονοβόρο και πιο ακριβό έργο θα πραγματοποιηθεί στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Κάθε καλοκαίρι το γήπεδο φτιάχνεται, αλλά τον χειμώνα καταστρέφεται, εξαιτίας της κακοκαιρίας, της κακής συντήρησης και της πολυχρησίας.
Τώρα, όμως, θα γίνει... δουλειά εις βάθος και σε όλα τα υποστρώματα! Ο αγωνιστικός χώρος θα σκαφτεί πολύ βαθιά, θα βελτιωθεί το αποστραγγιστικό σύστημα και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες της υποδομής, ακολούθως θα μπει ο καινούργιος χλοοτάπητας.
Το κόστος του έργου, που θα γίνει υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, είναι 530.000 ευρώ, αλλά το ποσό θα μειωθεί κατά τον διαγωνισμό, αφού θα το αναλάβει η εταιρία που θα μειοδοτήσει.
Οι φάκελοι θα ανοίξουν της ερχόμενη Τρίτη και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις ενδιαφερόμενες εταιρίες. Εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, η μειοδότρια εταιρία αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες περί τα μέσα του Ιουνίου.
Ο νέος αγωνιστικός χώρος θα είναι προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ και με την ενδεδειγμένη συντήρηση και σωστή χρήση, το γήπεδο θα αντέξει για χρόνια. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΚ στον Πλάντραφο Ποταμού και να βελτιωθεί κι εκείνο στα Γαζάτικα, ώστε το γήπεδο του Εθνικού Σταδίου να μην επιβαρύνεται από προπονήσεις της ομάδας.

  

ΛΥΟΜΕΝΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
Για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Σούπερ Λιγκ, το Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας έχει μικρή χωρητικότητα (επισήμως, περίπου 2.800 θεατές), άρα θα πρέπει να αυξηθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την τοποθέτηση λυόμενης κερκίδας σε ένα από τα πέταλα του γηπέδου.
Θα γίνει, λοιπόν, προσπάθεια για να κατασκευαστεί η εξέδρα στο βόρειο πέταλο, δηλαδή πίσω από το τέρμα που είναι προς την πλευρά της πόλης. Σημειώνουμε πως το έργο αυτό ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, οπότε και μπήκε η βάση της κερκίδας, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Η ΠΑΕ Κέρκυρα θα επιδιώξει να εξασφαλίσει χρήματα από τον ΟΠΑΠ προκειμένου να φτιάξει τη συγκεκριμένη εξέδρα, η οποία εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 150.000 ευρώ. Η χωρητικότητά της θα είναι πάνω από 1.000 θέσεις και εφόσον γίνει, τότε φυσικά το Εθνικό Στάδιο θα αλλάξει όψη.

  

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ & ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΥΠΟΥ
Στα αποδυτήρια των ομάδων, άτω από τη μεγάλη κερκίδα, θα πρέπει να γίνουν εργασίες βελτίωσης. Επίσης, τα αποδυτήρια των διαιτητών (που βρίσκονται στον διάδρομο εισόδου στο αγωνιστικό χώρο) θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη, μεγαλύτερη αίθουσα.
Εξάλλου, επειδή είναι μικρής χωρητικότητας η αίθουσα Τύπου (βρίσκεται μεταξύ των αποδυτηρίων των ομάδων), υπάρχει σκέψη να γκρεμιστεί ο τοίχος που ενώνει την αίθουσα με τα αποδυτήρια των διαιτητών. Με αυτό τον τρόπο, θα επιτευχθεί η προέκταση του χώρου και θα μπουν καρέκλες, άρα θα υπάρχει άνετη φιλοξενία των ΜΜΕ και των συνεντευξιαζόμενων.

  

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΑ
Τα υπάρχοντα δημοσιογραφικά θεωρεία, στην κορυφή της μεγάλης κερκίδας, είναι ανεπαρκή για τις ανάγκες της Σούπερ Λιγκ, αφού οι καμπίνες είναι λίγες και μικρές σε χωρητικότητα. Ως εκ τούτου είναι επιτακτική η προέκταση των θεωρείων, και για το λόγο αυτό υποχρεωτικά θα ξηλωθούν αρκετά καθίσματα.

  

ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Από εκεί και πέρα, η Διοίκηση του ΕΑΚΚ θα προβεί σε καθαρισμό και βάψιμο των κερκίδων και των περιβάλλοντων χώρων, ώστε το Εθνικό Στάδιο να είναι καθαρό και να αποκτήσει πιο όμορφη εικόνα.
Επίσης, θα βελτιωθούν οι τουαλέτες τόσο στη μεγάλη κερκίδα, όσο και στη μικρή. Δίπλα από τη μικρή εξέδρα ενδέχεται να στηθεί «κινούμενο» κυλικείο» για την εξυπηρέτηση των εκεί φιλάθλων.
Εξάλλου, πιθανόν να γίνει βελτίωση ή ακόμη και ολική αλλαγή στην περίφραξη του γηπέδου, η οποία αυτή τη στιγμή είναι όχι μόνον υποτυπώδης, αλλά και αντιαισθητική οπτικά.
Τέλος, όσον αφορά το σκέπαστρο στη μικρή κερκίδα, αυτό μάλλον δεν θα τοποθετηθεί, εκτός κι αν εξευρεθούν οικονομικοί πόροι.

  

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, σύντομα στο Εθνικό Στάδιο θα υπάρξει... οργασμός εργασιών, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΚ και της ΠΑΕ Κέρκυρα. Ευχή όλων είναι να μην προκύψουν κωλύματα και... γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε τα έργα να είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.


Να αναφέρουμε, τέλος, ότι την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12:00 το μεσημέρι, η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Κέρκυρας, που βρίσκεται πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου.

Το ESPN παρουσιάζει τα πόστερ των 32 ομάδων του Μουντιάλ


alt
Το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN (espn.go.com) δημιούργησε 32 εκπληκτικές αφίσες για κάθε μια από τις ισάριθμες χώρες που θα δώσουν το παρών στο επερχόμενο Mundial στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Όλα τα πόστερ είναι ιδιαίτερα, πολύ ξεχωριστά και εμπνευσμένα από την παράδοση και την Ιστορία της κάθε χώρας.
Αυτό που αφορά την Εθνική Ελλάδας είναι πραγματικά υπέροχο και πηγάζει από την Ελληνική μυθολογία.

Οι Έλληνες διεθνείς ως νέοι «Αργοναύτες» αποτελούν το πλήρωμα της σύγχρονης ποδοσφαιρικής «Αργούς» με μπροστάρη τον Φάνη Γκέκα, στον οποίο έχει ανατεθεί ο ρόλος του Ιάσονα που ηγήθηκε της επικής Αργοναυτικής Εκστρατείας.
 

Ε-νοκ άουτ!

Ε-νοκ άουτ!Την επιστροφή τους στη Β’ Εθνική μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια πανηγυρίζουν τα Τρίκαλα!

Με τον Κοσταρικανό Ενόκ να ντύνεται… «Σακαφλιάς» και να χτυπάει δύο φορές τον Βύζαντα (50’, 90’), οι Θεσσαλοί επικράτησαν 2-0 στο μπαράζ της Ν. Σμύρνης και έδωσαν αφορμή για έξαλλα πανηγύρια σε περισσότερους από 3000 φίλους τους που βρέθηκαν στις εξέδρες!

Ένας ακόμα χαμένος «τελικός» (μετά από αυτόν με την Καλλιθέα) για τους παίκτες του Αρναούτη, που δεν είχαν ούτε τρόπο να εκμεταλλευτούν την εδαφική τους υπεροχή, ούτε «αντίδοτο» στις… φαρμακερές αντεπιθέσεις των Θεσσαλών.

Οι τελευταίοι βρήκαν έναν άξιο συμπαραστάτη του Ενόκ στο πρόσωπο του Μίνγκα (δύο ασίστ) και κέρδισαν με το σπαθί τους το δικαίωμα να συνοδεύσουν τις Καλλιθέα και Βέροια στη Β' Εθνική.


Το άγχος… σκοτώνει το θέαμα

Δύο πράγματα αποκλείονται σε έναν αγώνα μπαράζ: Να λήξει ισόπαλο και… να μην υπάρχει άγχος. Πιστές στον «κανόνα» οι δύο ομάδες, επέτρεψαν στη σκοπιμότητα να κυριαρχήσει στο… πρώτο ημίχρονο και να απαγορεύσει τη δημιουργία κλασικών ευκαιριών.

Η υπεροχή του Βύζαντα σε αυτό το διάστημα (που εκφράστηκε κυρίως με τους Ατματζίδη και Στρατάκη) σπάνια υπερέβαινε τα όρια της «φλυαρίας», την ίδια ώρα που τα Τρίκαλα έψαχναν εμφανώς -και αρκετά συχνά με επιτυχία- τις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, μάλιστα, έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου, όμως ο Ενόκ βρήκε τη… λάθος πλευρά (εξωτερική) των διχτύων στο τετ α τετ με τον Ούλμαν.

«Κέρασε» ο Ενόκ

Μπορεί ο Ενόκ να φάνηκε ασυνεπής στο ραντεβού με το… άνοιγμα του σκορ στο πρώτο μέρος, ωστόσο όταν -αμέσως μετά την ανάπαυλα- του δόθηκε… μια δεύτερη ευκαιρία, δεν παρουσιάστηκε ανάλογα σπάταλος. Ο εξαιρετικός συνδυασμός των Μίγκα-Μανουσάκη έδωσε την ευκαιρία στον πρώτο να σεντράρει «στο πιάτο» του Ενόκ κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βάλει μπροστά τους «Σακαφλιάδες».

Το γκολ αυτό απέφερε πολλαπλά… οφέλη στους Θεσσαλούς. Κι αυτό διότι, εκτός του προφανούς (ότι τους έδωσε προβάδισμα στο σκορ), φάνηκε να «σοκάρει» αρκετά τους Μεγαρεις, ώστε να μη μπορέσουν να αντιδράσουν μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο. Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Αρναούτη έπαιξαν «τα ρέστα τους», ο Καφαντάρης λίγο έλειψε να κάνει την «κέντα» της ισοφάρισης, αλλά σήμερα «όλα τα λεφτά» ήταν ο Ενόκ. Ο Κοσταρικανός εκμεταλλεύτηκε άλλη μια ασίστ του Μίνγκα και αφού έδωσε τη «χαριστική βολή» στον Βύζαντα, σφράγισε το εισιτήριο των «Σακαφλιάδων» για τη Β’ Εθνική.

*Τον αγώνα στη Ν. Σμύρνη παρακολούθησαν περισσότεροι από 7.000 φίλοι των δύο ομάδων -αλλά και αρκετοί ουδέτεροι- οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα χωρίς το παραμικρό «παρατράγουδο».

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Δημήτρης Αρναούτης): Ούλμαν, Ιωάννου, Αρκουμάνης (76’ Καραμπλάκας), Ράσιτς, Ντούνης, Ατματζίδης, Μαζιώτης (59’ Ρούσσος), Αντωνόπουλος (79’ Καφαντάρης), Λισγάρας, Όκουε, Στρατάκης

Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ (Σάββας Παντελίδης): Τόλιος, Τροΐρης, Κοιλιάρας (85’ Καρράς), Γεωργίου, Γιώτας (69’ Μαϊστρέλλης), Θεοδωσιάδης, Τελκίνσκι, Σαββίδης (58’ Χρυσάφης), Μίγκας, Μανουσάκης, Ενόκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δάλλας, Τάτσης (Ηπείρου)

Ο Πατέρας θα προτείνει Θανάση!

Ο Πατέρας θα προτείνει Θανάση!Η λύση της οικογένειας Γιαννακόπουλου απομένει για το θέμα της προεδρίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή στις συζητήσεις του Νικόλα Πατέρα με τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη σε κάποια κρίσιμα θέματα. Μέχρι στιγμής είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει ο 47χρονος εφοπλιστής στο μέχρι πρότινος πόστο του, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη που θα έχουν οι επαφές του με τον Τζίγκερ.

Από την πλευρά τους, τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι έχουν αρνηθεί να αναλάβουν την προεδρία της «πράσινης» ΠΑΕ. Προχθές, το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Ξυλάς πρότεινε, στο συμβούλιο της Παρασκευής, τον Θανάση Γιαννακόπουλο για την προεδρία. Ο ίδιος, όμως, αρνήθηκε την πρόταση.

Παρόλα αυτά, στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Θανάσης την ΠΑΕ ενδέχεται να παίξουν οι φιλικές του σχέσεις με τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος είναι αρκετά πιθανό να προωθήσει, με τη σειρά του, τη συγκεκριμένη λύση. Όπως γίνεται αντιληπτό, αν δεν υπάρξει ανατροπή με τον Πατέρα, τότε εκείνος θα προτείνει τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ώστε να γίνει πρόεδρος και προχωρήσουν οι υποθέσεις της ομάδας.

Ενημερώνουν τον Νιόπλια

Στον «αέρα» βρίσκεται το μέλλον του Νίκου Νιόπλια στον Παναθηναϊκό, όμως οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν όλους τους μετόχους να επιθυμούν την παραμονή του Κοζανίτη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αυτές τις μέρες ο 45χρονος προπονητής είναι σε διακοπές και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα μεταβεί στην Αμερική, για να παραστεί και σε εκδήλωση ομογενών φίλων του «τριφυλλιού».

Οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ προτίθενται να επικοινωνήσουν μαζί του, πριν από το διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης, για να τον ενημερώσουν για τις προθέσεις τους. Όλα δείχνουν ότι ο Νιόπλιας θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό και ίσως αναλάβει εκείνος κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις, αφού ο Αντωνίου αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα.

Αντωνίου: «Κρίναμε σωστά…»

Ο Κώστας Αντωνίου δέχθηκε - μαζί με τον Νικόλα Πατέρα - την επίθεση του Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος θεωρεί ότι ο πρώτος τον «έφαγε». «Οταν φεύγει ένας προπονητής η ευθύνη σίγουρα βαραίνει εμένα και τον πρόεδρο. Το θέμα είναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Κι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κρίναμε σωστά», δήλωσε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στη «SportDay» και πρόσθεσε: «Οσο για τα υπόλοιπα που αναφέρει για την ομάδα, βγάζει πικρία. Πολλά απ' αυτά είναι ανακριβή και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα».

* Στο «στόχαστρο» της Χοφενχάιμ βρίσκεται ο Λουκάς Βύντρα, τον οποίο έχει κατασκοπεύσει αρκετές φορές, τόσο σε ντέρμπι όσο και σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Η γερμανική ομάδα θέλει να δει τον διεθνή μπακ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και εφόσον ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσελκύσει και άλλους ενδιαφερόμενους.

Αναστασίου: «Ήταν αναπόφευκτο…»

Αναστασίου: «Ήταν αναπόφευκτο…»Η αδιαλλαξία του Χενκ Τεν Κάτε σε ορισμένα θέματα και το γεγονός ότι υπήρχαν συγκρούσεις μεταξύ του προπονητή με ορισμένους παίκτες ήταν οι λόγοι του «διαζυγίου» του Ολλανδού τεχνικού με τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στη «SportDay». «Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν ήταν η καλύτερη, αλλά το timing (σ.σ.: μετά τη νίκη με τον Ατρόμητο) θεωρώ πως ήταν άστοχο», τόνισε ο βοηθός του πρώην τεχνικού του «τριφυλλιού».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Αναστασίου στη «SportDay»

Μέσα σε ένα βράδυ συμφώνησες με τον Παναθηναϊκό. Ενα πρωινό έμαθες πως παύεται η συνεργασία με τον Τεν Κάτε, άρα και η δική σου. Πώς ένιωσες εκείνη τη στιγμή; Τι έχει ακολουθήσει μέχρι το σήμερα;

«Να σου πω την αλήθεια, δεν το περίμενε κανείς μας. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν ήταν η καλύτερη, αλλά το timing (σ.σ.: μετά τη νίκη με τον Ατρόμητο) θεωρώ πως ήταν άστοχο. Μετά τη φυγή μου από τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια απόλαυσα την οικογένειά μου. Μέχρι τα Χριστούγεννα. Μετά έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά. Ταξίδια, ραντεβού, επιμορφωτικά σεμινάρια (σ.σ.: Μπαρτσελόνα και Αγιαξ). Σιχαίνομαι την τεμπελιά».

Θεωρείς ότι η δουλειά του Τεν Κάτε και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου υποτιμήθηκε από τον Τύπο;

«Ο Τύπος υπερέβαλλε με το ροτέισον του Τεν Κάτε και προσπαθούσε συνεχώς να "κιτρινίσει" τις σχέσεις στα αποδυτήρια. Ο Παναθηναϊκός είχε 25 παίκτες, 12-13 νέους. Επρεπε να τους δοκιμάσει όλους για να ξέρει τι μπορεί να περιμένει από τον καθένα. Ο Τύπος το καυτηρίαζε αυτό. Γιατί δεν έγινε το ίδιο όταν ο Ντουντού επί Βαλβέρδε είχε πει "έχουμε σκάσει";».

Τώρα, όντας αποστασιοποιημένος από την καθημερινότητα της Παιανίας, ποια είναι η άποψή σου; Τι έφταιξε και η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Τεν Κάτε οδηγήθηκε σε τέλμα;

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο Τεν Κάτε ήταν αδιάλλακτος σε ορισμένα θέματα και, σε συνδυασμό με την προσωπικότητα ορισμένων παικτών, υπήρχαν συγκρούσεις... Δύο μέτωπα. Ο καθένας ήθελε να δείξει ότι είναι αφεντικό. Δεν γινόταν να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση».

Δηλαδή το «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν αναπόφευκτο;

«Ναι, όντως ήταν αναπόφευκτο. Δύσκολα θα άντεχε παραπάνω στον χρόνο...».

Πάμε στο κεφάλαιο «Νίκος Νιόπλιας». Πιστεύεις ότι με την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού αναδεικνύεται;

«Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια, διότι η μέχρι τώρα προσπάθειά του έχει στεφθεί με επιτυχία. Μόνο που για να καθιερωθεί πλήρως απαιτούνται η διάρκεια σε βάθος χρόνου, η ύπαρξη ενός πλάνου και μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική κατεύθυνση. Καθημερινά θα κρίνεται. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή...».

Αλήθεια, πιστεύεις ότι ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός φέρει τη σφραγίδα του Νίκου Νιόπλια;

«Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα δουλεμένη στον τομέα της φυσικής κατάστασης και μάλιστα σε πολύ καλύτερο βαθμό σε σχέση με τις λοιπές ελληνικές ομάδες. Ο Νίκος μαζί με το επιτελείο του πιστεύω ότι συνέβαλλαν στον τομέα της ψυχολογίας και δούλεψαν πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες. Η διαχείριση του δυναμικού ήταν πιο άρτια. Αγωνιστικά, η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν νομίζω ότι διέφερε κατά πολύ σε σχέση με αυτή επί Τεν Κάτε».

Ο Βαλβέρδε και οι άλλοι…

Ο Βαλβέρδε και οι άλλοι…Εντός της εβδομάδας αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στον Ολυμπιακό όσον αφορά το θέμα του προπονητή. Οι «ερυθρόλευκοι» προτίθενται να αναθέσουν σε ισπανόφωνο τεχνικό την ομάδα, λόγω του γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες μιλούν αυτή τη γλώσσα και θα είναι πιο εύκολο για εκείνους να καταλάβουν τις οδηγίες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί ονόματα αρκετών προπονητών που ενδέχεται να αναλάβουν τα «ηνία» των Πειραιωτών.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας, αν και μετά το Δ.Σ. της ΠΑΕ είχε φανεί ότι δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωσή του. Εκτός του ότι ο 46χρονος τεχνικός γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και τον Ολυμπιακό, δεν είναι λίγες οι φορές που οι οπαδοί της ομάδας έχουν φωνάξει το όνομά του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Επίσης, οι απαιτήσεις του κρίνονται λογικές, αφού ζητάει περίπου 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Βαλβέρδε πρόσφατα φέρεται να δέχτηκε κρούση από μάνατζερ για να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και η απάντησή του ήταν πως «επιστρέφω στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό».

Χθες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το όνομα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, του οποίου η περίπτωση φαντάζει αρκετά δύσκολη. Ο Χιλιανός τεχνικός, ύστερα από την απόλυσή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Μία εξ αυτών, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, είναι η Ίντερ, αν και ο Φάμπιο Καπέλο (προπονητής της εθνικής Αγγλίας) αποτελεί πρώτη της επιλογή. Ο μάνατζερ του 56χρονου προπονητή παρουσιάζεται σίγουρος ότι ο πελάτης του θα ήθελε να εργαστεί σε μία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Οι ετήσιες απολαβές του Πελεγκρίνι στη «βασίλισσα» άγγιζαν τα 4 εκατ. ευρώ, όμως το συγκεκριμένο ποσό δύσκολα θα το βρει σε άλλη ομάδα.

Ένα από τα ονόματα που είχε ακουστεί ήταν εκείνο του Χουάντε Ράμος, ο οποίος είχε περάσει από τον πάγκο της Ρεάλ και αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του… Ζίκο στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία (προσλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και έλυσε κοινή συναίνεση το συμβόλαιό του τον Δεκέμβριο του ίδιο έτους). Τώρα, η Φενερμπαχτσέ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Θετικός στο ενδεχόμενο να εργαστεί στον Ολυμπιακό είχε εμφανιστεί ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τους παράγοντες της διοίκησης. Η περίπτωσή του θυμίζει εκείνη του Βαλβέρδε, αφού πρόκειται για 46χρονο τεχνικό, φιλόδοξο και οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι ανάλογες του «μυρμηγκιού» (γύρω στο 1 εκατ. ευρώ).

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες προέκυψε το όνομα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο 64χρονος προπονητής απολύθηκε πριν από τέσσερις μέρες από την Πόρτο, ύστερα από μία απογοητευτική σεζόν. Ο Πορτογάλος φέρεται να έχει ενημερωθεί από τον Φερνάντο Μπελούτσι από τον Ολυμπιακό και θα τον ενδιέφερε η προοπτική να καθίσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Το κασέ του είναι στο 1,4 εκατ. ευρώ, το οποίο μπορεί να πέσει στα «παζάρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και η… ελληνική λύση. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται ο Τάκης Λεμονής (που εργάζεται στην Ομόνοια) και ο Αλέκος Αλεξανδρής (που είναι προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού), αν τελικά δεν ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους ξένους τεχνικούς.

* Στα 3 εκατ. ευρώ κοστολογεί η ΑΕΚ τον Νάτσο Σκόκο, όπως γράφει η εφημερίδα «Φως». Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Αργεντινού. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν την απαραίτητη προεργασία για τον 25χρονο άσο και μέσα στην εβδομάδα ενδέχεται ο Σωκράτης Κόκκαλης να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι στη συγκεκριμένη περίπτωση.

* Όσον αφορά τις εξελίξεις στα διοικητικά της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, φημολογείται ότι εντός της εβδομάδας θα συναντηθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος θα παραμείνει στην κεφαλή της ΠΑΕ και ο γνωστός εφοπλιστής θα ενισχύσει οικονομικά την ομάδα, διαθέτοντας ένα σοβαρό ποσό. Ο κ. Μαρινάκης είναι πολύ πιθανό να ζητήσει από τον κ. Κόκκαλη να έχει έγγραφη δέσμευση ότι θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ μέσα σε μία διετία, προκειμένου να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.

Καφές: «Διχασμός και ανασφάλεια»

Καφές: «Διχασμός και ανασφάλεια» Η ΑΕΚ ήταν φέτος διχασμένη σε όλους τους τομείς, όπως δήλωσε ο Παντελής Καφές στην εφημερίδα «Το Βήμα». «Προέκυψαν μαζεμένα κάποια άσχημα αποτελέσματα, διοίκηση για να υψώσει φωνή κατά της διαιτησίας δεν υπήρχε, ενώ τα οικονομικά προβλήματα διογκώθηκαν σε ενοχλητικό για όλους βαθμό. Γεμίσαμε ανασφάλεια», τόνισε ο αρχηγός της «Ένωσης». Τι δήλωσε για το διαχωρισμό Ελλήνων και ξένων στα αποδυτήρια.

Πώς εξηγείται και πώς κατανέμεται αυτή η εικόνα του απόλυτου διχασμού;

«Είναι αλήθεια ότι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η ΑΕΚ ήταν διχασμένη σε όλους τους τομείς: σε επίπεδο διοίκησης, οπαδών και αποδυτηρίων. Τι να σου πω... Ειλικρινά δεν έχω απάντηση γιατί έγινε όλο αυτό. Αναμφίβολα όμως το ότι τους πρώτους έξι μήνες της σεζόν η ΑΕΚ ήταν ακέφαλη και απρόσωπη διοικητικά λειτούργησε στη γέννηση και συσσώρευση όλων των άλλων προβλημάτων. Από εκεί και πέρα, ευθύνες βαραίνουν όλους μας. Μας πήγαν όλα στραβά από την αρχή. Προέκυψαν μαζεμένα κάποια άσχημα αποτελέσματα, διοίκηση για να υψώσει φωνή κατά της διαιτησίας δεν υπήρχε, ενώ τα οικονομικά προβλήματα διογκώθηκαν σε ενοχλητικό για όλους βαθμό. Γεμίσαμε ανασφάλεια».

Συμφωνείς με την άποψη συμπαικτών σου αλλά και φίλων της ομάδας ότι κάποιοι συμπαίκτες σου παρουσιάζονταν κατά διαστήματα σκοπίμως αδιάφοροι;

«Και μόνο που ακούγεται αυτό, και μόνο που συζητιέται τόσο πολύ, σημαίνει ότι η εικόνα μας δεν ήταν η πρέπουσα. Δεν θέλω να πιστέψω όμως ότι υπήρξαν συμπαίκτες μου που σκέφτονταν και έπρατταν κατά τον τρόπο αυτόν. Δεν θέλω ούτε να το φαντάζομαι. Κοίταξε, υπάρχουν παιδιά που έχουν έρθει από πολύ μακριά και δεν μπορούν να λειτουργούν απλήρωτοι γιατί έχουν οικογένειες που περιμένουν τη βοήθειά τους πίσω στην πατρίδα. Ίσως το στοιχείο της ανασφάλειας να δημιουργούσε αυτή την εικόνα προς τα έξω».

Και αν όντως ισχύει αυτή η άποψη που εσύ δεν θέλεις, λόγω θετικής σκέψης, να αποδεχθείς;

«Πραγματικά δεν θέλω να το βάλω στο μυαλό μου αυτό. Διότι, αν όντως συνέβη, τότε θα είναι εξίσου άσχημα και αυτά που θα έρθουν στο μέλλον. Δεν πάμε πουθενά έτσι, δεν θα προχωρήσουμε, μόνο χειρότερα μπορεί να συμβούν αν κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει».

Υπάρχει διαχωρισμός Ελλήνων και ξένων στα αποδυτήρια; Είναι αλήθεια ότι εσείς οι Έλληνες έχετε παράπονα από τους ξένους για την επαγγελματική ευσυνειδησία τους;

«Με πάσα ειλικρίνεια σου λέω ότι δεν έχω νιώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Αν κάποια παιδιά από την ομάδα έχουν αισθανθεί έτσι, είναι δικό τους θέμα. Εγώ δεν ένιωσα ποτέ ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Ελλήνων και ξένων. Νομίζω ότι έχει γίνει αυτό μόδα πλέον στη χώρα μας σε όλες τις ομάδες. Συζητιέται και διογκώνεται χωρίς να ισχύει καν στις περισσότερες περιπτώσεις».

Συμφωνείς με την άποψη ότι η ΑΕΚ πρέπει να στραφεί στο ελληνικό στοιχείο και να φτιάξει ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό που βλέπουμε τώρα;

«Η γνώμη μου είναι ότι αυτό το φαινόμενο είναι γενικότερο στην Ελλάδα. Οι ομάδες έχουν χάσει την ταυτότητά τους επιλέγοντας ξένους που δεν έχουν την ποιότητα να κάνουν το κάτι παραπάνω και επιπλέον δεν δένονται με τη φανέλα όπως οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές. Ο Παναθηναϊκός που πίστεψε στους Έλληνες και στηρίχθηκε σε αυτούς σίγουρα δεν έχασε. Υπήρχε στην ομάδα καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία και σωστή αντίδραση όταν ήλθαν τα δύσκολα. Θα ήθελα να βλέπουμε ξένους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, που πραγματικά θα προσφέρουν στο ποδόσφαιρο και θα βοηθούν το πρωτάθλημα να ανέβει επίπεδο. Δεν υπάρχει νόημα, πιστεύω, να αλλάζουμε κάθε σεζόν 10 και 12 παίκτες ή να φέρνουμε ξένους δοκιμαστικά για έξι μήνες».

Οι ΑΕΚτζήδες ζητούν Έλληνες πάντως και επιμένουν σε αυτό!

«Το διαπιστώνω κι εγώ. Είναι απόλυτα λογικό. Ο κόσμος έχει κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Ισως ήταν καλό για τον Τύπο και τους φιλάθλους για ένα μεγάλο διάστημα το να αλλάζουν συνεχώς τα πρόσωπα και να ανανεώνεται το ενδιαφέρον για το καινούργιο που αφίχθη στην Ελλάδα, ο κόσμος όμως το βαρέθηκε πια αυτό. Μου άρεσε η ιδέα του ΠΣΑΠ να εφαρμοστεί ένα υποχρεωτικό όριο γηγενών παικτών στο ρόστερ ή ακόμη και στην ενδεκάδα. Γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει να το στηρίξουμε αυτό το πλάνο. Άλλωστε εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι πιο φρόνιμο και λογικό για τις ομάδες μας να επενδύσουν στα νέα ταλέντα της χώρας, να τα προωθήσουν και να στηριχθούν σε αυτά».

Ο δεύτερος γύρος της εφετινής ΑΕΚ είναι ένα παράδειγμα. Βγήκαν στον αφρό παίκτες όπως ο Αραμπατζής, ο Μανωλάς και ο Γκέντσογλου...

«Ακριβώς. Παιδιά τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε. Τα οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν ωριμότητα, επίγνωση του τι τους συμβαίνει και τι θέλουν να πετύχουν. Το μόνο που χρειάζονται είναι στήριξη και εμπιστοσύνη. Αν τις έχουν δεν θα διαψεύσουν τις προσδοκίες».

Χρειάζονται και καθοδήγηση όμως. Από εσένα, από τον Λυμπερόπουλο που μάλλον επιστρέφει...

«Μακάρι να γυρίσει ο Νίκος. Δεν θα έπρεπε να φύγει ποτέ από την ΑΕΚ. Θα μας ανεβάσει σε όλα τα επίπεδα, είναι καταπληκτικός αθλητής, ο καλύτερος επαγγελματίας που έχω γνωρίσει και το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του. Με τον σεβασμό που αποπνέει στα αποδυτήρια και με τις εμπειρίες του θα βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό τα νέα παιδιά και την ομάδα».

Έλειψαν αυτοί οι παίκτες από την ΑΕΚ τελικά...Ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας, ο Ζήκος, που σταμάτησε το ποδόσφαιρο...

«Εγινε πολύ απότομα αυτό, μέσα σε ένα καλοκαίρι. Ηταν τεράστιο λάθος. Η πρωταθλήτρια ομάδα του 2008 διαλύθηκε ξαφνικά επειδή δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί συγκροτημένη και συγκεντρωμένη στα πλέι οφ και ως εκ τούτου έχασε και τη δεύτερη θέση. Πλήρωσαν τη νύφη αυτά τα παιδιά που είχαν βγάλει την ομάδα πρώτη στο πρωτάθλημα, το οποίο μας το στέρησαν στα χαρτιά. Ηταν πολύ άδικο αυτό και το κενό τους δεν καλύφθηκε ποτέ και σε κανένα επίπεδο. Ελπίζω να γυρίσουν πίσω. Επρεπε να φύγουν μόνο όταν εκείνοι το ήθελαν και όχι με τον τρόπο αυτόν».

Υστερα από μια πολύ καλή προσωπική σεζόνο Παντελής Καφές αισθάνεται αδικία που δεν θα πάει στο Μουντιάλ όταν θα ταξιδέψουν εκεί παίκτες που δεν παίζουν καν στις ομάδες τους;

«Οχι, και θέλω να τονιστεί αυτό. Ο Ρεχάγκελ ξέρει καλύτερα από όλους μας. Το 2004 ήμουν και εγώ σε παρόμοια κατάσταση, με στήριξε όμως και με πήρε μαζί του. Αφού τώρα έκρινε αλλιώς, τότε έχει δίκιο. Καμία πικρία δεν νιώθω, εύχομαι τα καλύτερα και να επιστρέψει η Εθνική με μια σημαντική επιτυχία!».

Η άποψή σου για τον κ.Μπάγεβιτς; Ακούσαμε συμπαίκτες σου να τον αποκαλούν παρωχημένο ή ότι είναι οπισθοδρομικός προπονητικά. Εσύ τι πιστεύεις;

«Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Εγώ πάντως που έχω δουλέψει σε τρεις διαφορετικές ομάδες μαζί του και έχω κατακτήσει τίτλους δεν τη συμμερίζομαι. Δεν του έδωσαν τη δυνατότητα και δεν του παρείχαν τις συνθήκες να εργαστεί απερίσπαστος, όπως αυτός ξέρει. Το ίδιο ισχύει και για εμάς βέβαια, δεν ήταν εύκολο να έχουμε το μυαλό μας στη δουλειά και μόνο αυτή ώστε να βελτιώσουμε τις ατέλειες και αδυναμίες μας».

Κάποιοι όμως το τράβηξαν ακόμη περισσότερο. Μίλησαν για προπονητή που δεν δουλεύει στην τακτική.Το πήραν και κάποιες εφημερίδες, το έδεσαν σχοινί-κορδόνι και στο τέλος τον έβγαλαν και άχρηστο...

«Αυτά δεν έπρεπε να συμβούν και να ειπωθούν ποτέ κατά την άποψή μου. Είναι λόγοι για τους οποίους μια ομάδα χάνει την ηρεμία της και επηρεάζεται αρνητικά. Είμαστε καθημερινά μαζί με τον προπονητή, μιλάμε για το ποδόσφαιρο, προσπαθούμε να διορθώσουμε πράγματα... Πραγματικά δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούν όταν λένε κάτι τέτοιο. Είναι όμως η γνώμη τους, δεν μπορώ να τους την αλλάξω. Είμαστε επαγγελματίες χρόνια όλοι μας και δικαιούμαστε να έχουμε άποψη για το ποδόσφαιρο. Οπως το βλέπει ο καθένας... Δεν μπορούμε πάντως να τα ισοπεδώνουμε όλα».

Ποιο είναι το φάρμακο όταν η ομάδα νοσεί σε διοικητικό και αιμορραγεί σε οικονομικό επίπεδο;

«Επειδή έχω περάσει και στον ΠΑΟΚ ανάλογες καταστάσεις και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό, ξέρω ότι για να προχωρήσει μια ομάδα όταν έχει προβλήματα εξωαγωνιστικά, θα πρέπει τα αποδυτήρια να είναι ενωμένα και να έχουν κοινό στόχο. Για να αλλάξει μια κατάσταση σαν αυτήν και για να πετύχει η ομάδα και ο καθένας προσωπικά πρέπει μέσα στο γήπεδο να παλεύεις και να ματώνεις για τη φανέλα. Ο μοναδικός τρόπος για να ξεφεύγεις από τα προβλήματα είναι να προσπαθείς ακόμη πιο σκληρά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, όχι να τα κάνεις χειρότερα. Οταν ο καθένας λειτουργεί ατομικά, βγαίνει περισσότερο χαμένος στο τέλος, αυτό με έχουν διδάξει οι εμπειρίες μου».

Ο Μπλάνκο «συνελήφθη» να καπνίζει! (video)

Ο Μπλάνκο «συνελήφθη» να καπνίζει! (video)Η προετοιμασία της εθνικής ομάδας του Μεξικού για το Παγκόσμιο Κύπελλο κορυφώνεται στη Γερμανία, αλλά φαίνεται πως κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να κόψουν κάποιες κακές συνήθειες. Ο Κουατεμόκ Μπάνκο «συνελήφθη» από κάμερα να καπνίζει στο παράθυρο του ξενοδοχείου και να ξενυχτά μέχρι τις 4:00 το πρωί του Σαββάτου υπό τους ήχους δυνατής μουσικής με παρέα τον συμπαίκτη του, Εφρέν Χουάρες.

Ο 37χρονος επιθετικός της Βερακρούζ μετρά 116 συμμετοχές και 38 γκολ με το εθνόσημο έχοντας αγωνιστεί σε δύο Μουντιάλ, το 1998 και το 2002.

Δείτε το βίντεο:

Γκαλέτι: «Πώς γράφουν τέτοια πράγματα;»

Γκαλέτι: «Πώς γράφουν τέτοια πράγματα;»Την ελπίδα να επιστρέψει στα τέλη Ιουνίου στους αγωνιστικούς χώρους εξέφρασε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». «Δεν είναι φυσιολογικό να γράφονται πράγματα για την υγεία μου χωρίς κανείς να είναι σίγουρος και να έχουν μιλήσει οι γιατροί», τόνισε ο Αργεντινός, ο οποίος σήμερα μαζί με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς θα παίξει σε φιλανθρωπικό φιλικό στην Τρίπολη.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γκαλέτι

Δήλωσες πρόσφατα ότι δεν περίμενες ότι θα βρεθείς στη θέση του Κοβάσεβιτς. Κάποιοι κατάλαβαν πως αυτό ήταν μια απαισιόδοξη πρόβλεψή σου. Δηλαδή, ότι μπορεί να σταματήσεις το ποδόσφαιρο… Τι συμβαίνει;

«Έγινε μια παρανόηση. Δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω το ποδόσφαιρο αυτό που είπα. Δεν είναι φυσιολογικό να γράφονται πράγματα για την υγεία μου χωρίς κανείς να είναι σίγουρος και να έχουν μιλήσει οι γιατροί. Περιμένω τις επόμενες εξετάσεις. Ελπίζω να γυρίσω στα γήπεδα στα τέλη Ιουνίου».

Δηλαδή, δεν έχει καμία διάθεση να το βάλεις κάτω…

«Αυτό που με κάνει και ξεχωρίζω είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν τα παρατάω ποτέ. Είμαι αποφασισμένος να το παλέψω για να γυρίσω πίσω στα γήπεδα και την ομάδα μου. Περιμένω τις επόμενες εξετάσεις για να μπω με την ομάδα και να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Μόνο αυτό σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES