20 Ιαν 2010

Στο τελικό Βολίδα και Αναγέννηση Περιβολίου

Στο τελικό Βολίδα και Αναγέννηση Περιβολίου PDF Εκτύπωση E-mail
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - Ποδόσφαιρο
Κείμενο: ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ   
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 17:48
alt
 Πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ, από τους οποίους αναδείχτηκαν οι φιναλίστ του θεσμού, που για τη σαιζόν 2009-10 θα είναι η Βολίδα και η Αναγέννηση Περιβολίου.


Με... Στρατηγό στον τελικό
Στον γήπεδο του Ολύμπου, η Βολίδα με δύο τέρματα στην επανάληψη, επικράτησε για 2η φορά της ομάδας του Γιάννη Γκαμπέτα (το πρώτο ματς οι «κιτρινόμαυροι» είχαν νικήσει με 1-0) και πανηγύρισε την πρόκριση της σε ένα ακόμα τελικό.
Τα τέρματα του συγκροτήματος του Ρομπέρτο Μπολάνο σημείωσαν οι Στρατηγός και Γκερέκος.

Με το εκτός έδρας γκολ πέρασε η Αναγέννηση
Στον δεύτερο ημιτελικό, στο γήπεδο του Περιβολίου, η Αναγέννηση του Γιάννη Χονδρογιάννη ήταν η ομάδα που πανηγύρισε την πρόκριση της στον τελικό. Η ομάδα της Νότιας Κέρκυρας αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Θιναλιακό, και εξασφάλισε την πρόκριση, χάρη στο εκτός έδρας τέρμα του πρώτου αγώνα στο γήπεδο του Θιναλίου.

Ημιτελική φάση – Επαναληπτικοί
Όλυμπος – Βολίδα 0-2 (0-1)
Αναγέννηση Περιβολίου – Θιναλιακός 0-0 (1-1)

alt

alt

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1/2010 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1/2010

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
   ΑΓΩΝΑΣ 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
14.45
ΑΝ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 
ΚΟΛΥΤΑΣ
ΜΠΑΛΗΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
ΟΛΥΜΠΟΥ
14.45
ΟΛΥΜΠΟΣ
ΒΟΛΙΔΑ
ΛΕΖΟΣ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ
ΣΤΟΙΚΟΣ

ΟΣΦΠ: Ετοιμάζει αντεπίθεση ο Κόκκαλης!

Την κατάσταση στα χέρια του πήρε ο Σωκράτης Κόκκαλης, με την απομάκρυνση του Ζίκο από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, και τώρα ετοιμάζει την αντεπίθεσή του, προκειμένου η ομάδα να διεκδικήσει με όποιες πιθανότητες έχει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος των Πειραιωτών αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει, είναι να πάει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη και να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στους παίκτες για την απόδοση της ομάδα τον τελευταίο μήνα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα τους ξεκαθαρίσει ότι ο τίτλος δεν έχει χαθεί και δεν έχει ακόμα καταλήξει στα χέρια του Παναθηναϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι», έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, δεν δείχνουν να το παρατούν και θέλουν να κάνουν μία νέα αρχή, στοχεύοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο κ. Κόκκαλης ενδέχεται να ενισχύσει την ομάδα (πέρα από την υπόθεση του Καστίγιο) με την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή (μετά τον Λούα Λούα και τον Ντάτολο).

Με συνταγή… Βαλβέρδε!

Την αγωνιστική τακτική του Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να ακολουθήσουν ο Μπάντοβιτς και ο Νινιάδης, ελπίζοντας ότι η ομάδα θα αποκτήσει τη δύναμη που έχει χάσει. Το τεχνικό δίδυμο θέλει οι παίκτες του Ολυμπιακού να αποκτήσουν ξανά τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση από τις επιλογές του Ζίκο. Οι δύο άνδρες θα παρατάξουν την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Βαλβέρδε όταν ήταν προπονητής των Πειραιωτών.

Επίσης, από σήμερα οι προπονήσεις της ομάδας θα είναι πρωινές. Ο Μπάντοβιτς με τον Νινιάδη θα καθίσουν στον πάγκο του Ολυμπιακού μέχρι το καλοκαίρι και τότε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν εκείνη την περίοδο θα αναζητηθεί άλλος προπονητής. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η διοίκηση να ψάχνει όλο αυτό το διάστημα για έμπειρο ξένο τεχνικό.

«Ναυαγεί» του Καστίγιο

Όλα δείχνουν ότι η επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό οδηγείται σε «ναυάγιο», αφού δεν έχει φτάσει το περιβόητο χαρτί από τη Σαχτάρ για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη υπόθεση και οι Ουκρανοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι συζητούν μόνο για πώληση του παίκτη. Η διοίκηση της ουκρανικής ομάδας μοιάζει σαν να θέλει να ταλαιπωρήσει τον Μεξικανό και να τον εκδικηθούν, αφού δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα.

Από την πλευρά του, ο 25χρονος παίκτης δεν εμφανίζεται τόσο αισιόδοξος, αλλά ελπίζει ότι εντός της ημέρας θα βρεθεί κάποια λύση. Ο Καστίγιο προσπαθεί να βρει κάποιον τρόπο για να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του. Οι Πειραιώτες υποστήριξαν χθες ότι η πρότασή του ισχύει, αλλά πρέπει ο Μεξικανός να πείσει τη Σαχτάρ και να στείλει το έγγραφο. Αλλιώς δεν γίνεται μεταγραφή.

Οπως έγινε γνωστό, σήμερα θα έρθει και πάλι στην Αθήνα ο μάνατζερ που χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό της Σαχτάρ, ώστε να έχει μια νέα συνάντηση με τους «ερυθρόλευκους».

Εν αναμονή εξελίξεων για Σκόκο

Εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν εντός της ημέρας στην υπόθεση του Νάτσο Σκόκο. Οι Αργεντινοί μάνατζερ του παίκτης της ΑΕΚ βρίσκονται στην Αθήνα και σήμερα (ή αύριο) θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση της «Ένωσης», προκειμένου να της γνωστοποιήσουν και επίσημα ότι ο πελάτης τους θέλει να αποχωρήσει από τον «Δικέφαλο». Στον Ολυμπιακό περιμένουν να δουν τι θα συμβεί στο θέμα του 24χρονου μεσοεπιθετικού και ανάλογα θα κινηθούν. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν δικό τους τον Σκόκο και ποτέ δεν έχουν παρατήσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

* Ανοιχτό είναι το θέμα της παραχώρησης του Κριστιάν Λεντέσμα στην Μπόκα Τζούνιορς. Η πρόταση της αργεντίνικης ομάδας για την απόκτηση του 31 ετών μέσου κρίνεται καλή και σύμφωνα με πληροφορίες, το αν ο «λύκος» θα αποχωρήσει θα το αποφασίσει ο Μπάντοβιτς.

ΠΑΟ: «Τέλος, εκτός αν...»

Δύσκολα θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός κάποιον κεντρικό αμυντικό τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι «πράσινοι» δεν θα πάρουν κάποιον στόπερ, εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά μέσα στις επόμενες ημέρες, μέχρι τη λήξη των μεταγραφών.

Δηλαδή, αν η Χετάφε αποφασίσει να παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού τον Ντίας, τότε το «τριφύλλι» θα πάρει τον Αργεντινό αμυντικό. Ωστόσο, οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο είναι μηδαμινές και στον Παναθηναϊκό όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουν ως έχουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ, ο αγγλικός Τύπος υποστήριξε ότι η διοίκηση της Μίντλεσμπρο ζήτησε από τον προπονητή Γκόρντον Στράχαν να δώσει σε κάποια ομάδα τον Εμάνουελ Πόγκατετς, προκειμένου να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που θέλει ο Σκωτσέζος τεχνικός. Από την πλευρά τους, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν καμία τέτοια πληροφόρηση και, μάλιστα, δεν φέρονται πλέον να κοιτάζουν την περίπτωση του Αυστριακού.

Άλλωστε, ο Νίκος Νιόπλιας έχει εκφράσει την προτίμησή του για την απόκτηση του Ντίας. Όσον αφορά την υπόθεση του Ντουγκλάο, η περίπτωση του στόπερ της Καβάλας δεν προχωράει επειδή πιάνει θέση ξένου και οι «πράσινοι» δεν είναι σίγουροι ότι μπορεί να πάρει θέση βασικού στην ομάδα. Πάντως, αν δεν υπάρξει τώρα θετική έκβαση στο θέμα του Ντίας, τότε δεν αποκλείεται το «τριφύλλι» να κινηθεί για την απόκτησή του το καλοκαίρι.

Η τριπλή ανησυχία του Νιόπλια

Την κατάσταση του Σεμπαστιάν Λέτο και του Σωτήρη Νίνη περιμένει να δει ο Νίκος Νιόπλιας, ύστερα από το χθεσινό ρεπό που έδωσε στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός υποφέρει από κάκωση στα πλευρά και χθες πήγε στην Παιανία να προπονηθεί μόνος του, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις. Το ιατρικό επιτελείο του «τριφυλλιού» εκτιμά ότι ο Λέτο θα είναι καλά μέχρι το Σάββατο και θα αγωνιστεί την Κυριακή κόντρα στον Άρη.

Από την πλευρά του, ο Νίνης αισθάνεται βαρύ τον δικέφαλο του ποδιού του και το πιο πιθανό είναι σήμερα να ακολουθήσει θεραπεία. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός χρειάζεται να δείξει προσοχή και αναμένεται να είναι τεθεί στη διάθεση του κ. Νιόπλια για τη μάχη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Όσον αφορά τον Σιμάο, ο προπονητής του «τριφυλλιού» περιμένει η Μοζαμβίκη (που αντιμετωπίζει τη Νιγηρία) να αποκλειστεί σήμερα από το Κόπα Άφρικα και ο παίκτης να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με τους Θεσσαλονικείς. Αν ο νεαρός μέσος προπονηθεί το Σάββατο με την υπόλοιπη ομάδα του Παναθηναϊκό, πιθανότατα θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα με τον Αρη, για να παίξει αν χρειαστεί ως αλλαγή για κάποιο διάστημα.

* Στις 600.000 ευρώ «τα βρήκαν» ο Παναθηναϊκός και ο Χενκ Τεν Κάτε για την αποζημίωση του Ολλανδού τεχνικού.

* Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, στο παιχνίδι με τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ στις 18 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται πιθανότατα ο βοηθός του Ραϊμόν Ντομενέκ στην εθνική Γαλλίας, Αλέν Μπογκοσιάν, για να τσεκάρει τον Τζιμπιλ Σισέ.

* Στις προτάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του Μπάμπη Βωβού και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού καλείται να δώσει λύση η κ. Τίνα Μπιρμπίλη, ύστερα από την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη. Η υπουργός Περιβάλλοντος γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες και θα επιδιώξει σύντομα να πάρει τις αποφάσεις της και να τρέξει το έργο. Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τόσο με εκπροσώπους της ΠΑΕ όσο και με την ηγεσία του Ερασιτέχνη.

Ο πράσινος στόπερ και η ιστορία με τον Νέρι

Οι μέρες κυλούν και η απόκτηση του στόπερ στον Παναθηναϊκό παραμένει στο επίκεντρο. Βέβαια, με την πάροδο του χρόνου οι πιθανότητες απόκτησης κεντρικού αμυντικού ελαχιστοποιούνται, αφού από το ρεπορτάζ της ομάδας δεν προκύπτει κάτι το χειροπιαστό. Το ερώτημα που εύλογα τίθεται, είναι κατά πόσο θέλουν στο τριφύλλι να πραγματοποιηθεί αυτή η κίνηση;

Βρισκόμαστε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και οι παίκτες που μετακινούνται λίγοι. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα από τη στιγμή που στον Παναθηναϊκό δε θέλουν να αγοράσουν, αλλά να δανειστούν. Αυτή η απόφαση έχει λογική από την πλευρά των πράσινων, ας τον δούμε μέχρι το καλοκαίρι και αποφασίζουμε. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά…

Γιατί να δανείσει η Χετάφε τον βασικό Ντίαζ και η Μίντλεσμπρο τον αναντικατάστατο Πόγκατετζ στη μέση της σεζόν; Έτσι η απάντηση που προκύπτει και έχει και αυτή βάση, είναι, αν τον θέλετε πληρώστε και αγοράστε τον. Αν το δούμε και ανάποδα, δε νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα δεχόταν να δώσει δανεικό τον Σαλπιγγίδη τώρα για 500-600 χιλιάδες, έστω κι αν ξέρει ότι το καλοκαίρι θα τον χάσει. Με αυτό το ποσό δεν λύνεται κανένα πρόβλημα, απλά δημιουργείται «τρύπα» στο ρόστερ…Βέβαια, ανασταλτικός παράγοντας στην όλη ιστορία είναι οι πολλές λανθασμένες επιλογές στη συγκεκριμένη θέση, κατά το παρελθόν.

Πάμε τώρα και στον Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο. Ομολογώ ότι από τη πρώτη στιγμή που η επιστροφή του στον Ολυμπιακό με δανεισμό από την Σαχτάρ παρουσιάστηκε ως σίγουρη, είχα επιφυλάξεις. Δεν είναι εύκολο να πληρώνεις για έναν παίκτη 15 εκατ. ευρώ να τον αγοράσεις, να περνούν 2,5 χρόνια χωρίς να παίξει καθόλου και να τον χαρίζεις ουσιαστικά σε αυτόν που στον μοσχοπούλησε…Κάτι δεν κάθεται καλά στην όλη ιστορία.

Το πιθανότερο σενάριο ή τουλάχιστον αυτό που φαίνεται ότι έχει συμβεί, είναι ότι ο Νέρι δεν είπε όλη την αλήθεια. Το κακό(σ.σ. για τον ίδιο) είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και αυτό είναι το λογικό, από τη στιγμή που από τότε που έφυγε δεν έχει παίξει πουθενά. Έστω κι αν είναι ένα αγαπημένο παιδί στο σύλλογο. Μοναδική ελπίδα να πραγματοποιηθεί αυτή η επιστροφή, είναι να αγανακτήσουν οι Ουκρανοί και να τον δώσουν για ένα κομμάτι «ψωμί». Ωστόσο αυτό δεν μοιάζει εφικτό στην παρούσα φάση.

Υ.Γ. Άλλη μια αλλαγή προπονητή έγινε στον Ολυμπιακό. Αλήθεια, θα βρεθεί κάποιος που θα δώσει ευκαιρίες στον Γιάννη Παπαδόπουλο;

ΑΕΚ: Προ των πυλών η ρήξη!

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο μελλοντικός πρόεδρος της ΑΕΚ είχε πολλές συναντήσεις χθες στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι δεν είχε τετ-α-τετ με τον Σερβοέλληνα προπονητή. Όλα δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει «διαζύγιο» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο 36χρονος δικηγόρος αναχώρησε το βράδυ για το Λονδίνο, όπου θα κάνει τις τελευταίες αλλά κρίσιμες συζητήσεις με τη Morgan Stanley για το θέμα του ομολογιακού δανείου, σημείο-κλειδί στο σχέδιο της «επόμενης ημέρας». Από την πλευρά του, ο Ντούσκο πληροφορήθηκε από τις εφημερίδες την επιτροπή ελέγχου και από πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι βρίσκεται υπό πίεση.

Ο κ. Αδαμίδης δεν στηρίζει τον 62χρονο τεχνικό και μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους θα τους εξυπηρετούσε ο Μπάγεβιτς να παραιτούνταν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Παρόλα αυτά, ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν προτίθεται να παραιτηθεί και όλα δείχνουν ότι επίκειται... σύγκρουση. Ο επικείμενος πρόεδρος της ΑΕΚ αναμένεται να επιστρέψει μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και την Κυριακή θα παρακολουθήσει τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το επόμενο διάστημα ο κ. Αδαμίδης θα συναντήσει τον Μπάγεβιτς και εκείνο που θέλουν όλοι είναι να διεξαχθεί σε «καλό κλίμα» η συζήτηση (με την ελπίδα της παραίτησης ως ανάληψη ευθυνών). Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν τα πάντα γύρω από το θέμα του προπονητή. Όπως αναφέρει η «SportDay», η παραμονή του Ντούσκο μέχρι το καλοκαίρι θα θεωρηθεί πολύ μεγάλη έκπληξη.

Όσον αφορά τη Morgan Stanley, οι μέτοχοι της ΑΕΚ οφείλουν να καταβάλουν για το ομολογιακό δάνειο κοντά στα 6,2 εκατ. ευρώ, όμως υπάρχει σημαντική πιθανότητα να κλείσει η συμφωνία στα 3,9 εκατ. ευρώ (αν και οι μέτοχοι θα ήθελαν να «κατεβάσουν» το τίμημα στα 3,3 έως 3,5 εκατ. ευρώ). Την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο κ. Αδαμίδης και θα προσπαθήσει να ξεπεραστεί το ζήτημα εντός της εβδομάδας, προτού αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ.

Οσο για τη στήριξη που θα έχει ο 36χρονος δικηγόρος από τους μετόχους, οι οποίοι άφησαν επί μήνες την ΠΑΕ χωρίς χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να γιγαντωθεί η κρίση, είναι βέβαιος ότι θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους και θα καταβάλουν μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες το «δυνατό» ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Και με τον τρόπο αυτόν η ΠΑΕ θα μπει χωρίς υποχρεώσεις τη νέα σεζόν.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES