26 Οκτ 2009

Για ένα καλύτερο μέλλον…

Σε καλό επίπεδο βρίσκονται οι συζητήσεις των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον υποψήφιο αγοραστή Χαράλαμπο Κοζώνη, όπως ανακοινώθηκε από τον σύλλογο. «Από τις δύο πλευρές υπάρχουν τόσο η διάθεση όσο και η σύμπνοια προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία με γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον για την ομάδα μας», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ προστίθεται πως το όραμα του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία «… περιλαμβάνει όλα τα τμήματα της ομάδας και θα εξασφαλίζει στην ΑΕΚ διαχρονικά οικονομική ανεξαρτησία». Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς επιφυλάσσεται για αυτό μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Όλα δείχνουν πως αυτό είναι θέμα χρόνου, αλλά αποφεύγονται τα... μεγάλα λόγια, προτού "πέσουν" οι υπογραφές. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ και μόλις ολοκληρωθεί θα έρθει και ο ίδιος ο Χαράλαμπος Κοζώνης στην Αθήνα. Άλλωστε, πρόθεσή του είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του για να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά, αλλά και να διοικήσει την ΑΕΚ. Ανάμεσα στα σχέδιά του είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του προπονητικού κέντρου και η κατασκευή νέου γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ επισημοποιεί το ενδιαφέρον του επιχειρηματία κ. Χαράλαμπου Κοζώνη, προκειμένου ο ίδιος να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας.

Σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα των επιχειρήσεων του κ. Κοζώνη στο Σικάγο των ΗΠΑ, μεταξύ των κ.κ. Ν.Νοτιά, Ν. Θανόπουλου, Μ. Δημαράκη με τον κ. Χ. Κοζώνη και τους συνεργάτες του, ξεκίνησαν οι συζητήσεις και τέθηκαν όλα τα θέματα προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία.

Ο κ.Κοζώνης, άνθρωπος με μεγάλη επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, παρουσίασε το όραμα που έχει για την ΑΕΚ, καθώς και το συνολικό αναπτυξιακό του σχέδιο που όταν γίνει πραγματικότητα θα περιλαμβάνει όλα τα τμήματα της ομάδας και θα εξασφαλίζει στην ΑΕΚ διαχρονικά οικονομική ανεξαρτησία.

Οι συζητήσεις είναι σε καλό επίπεδο και πρόκειται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ώστε να διευκρινιστούν όλες οι παράμετροι που θα διασφαλίζουν την είσοδο του κ.Κοζώνη στην ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι ότι και από τις δύο πλευρές υπάρχουν τόσο η διάθεση όσο και σύμπνοια προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία με γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον για την ομάδα μας.

Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία, αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και αυτός είναι ο στόχος των δύο πλευρών.Στην παρούσα φάση, λόγω της κρισιμότητας των θεμάτων που τίθενται προς διευκρίνιση, αλλά και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν, δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες που αφορούν τις εξελίξεις για τα πολύ σοβαρά θέματα που σχετίζονται με το αύριο του συλλόγου».

Χωρίς νικητή στην Καισαριανή…


Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, Εθνικός Αστέρας και Κέρκυρα έμειναν στο 1-1, στο γήπεδο της Καισαριανής. Μοιρασμένο το παιχνίδι, με την ομάδα του Αντώνη Μανίκα να έχει το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο και να ανοίγει το σκορ με τον Κριπιντίρη (23’), όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο μέρος, με τους Φαίακες να κυριαρχούν και να φέρνουν στα ίσα το ματς με τον Μπερνς (54’).

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες στο γήπεδο της Καισαριανής, καθώς η δυνατή βροχή που έπεφτε έκανε δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά, όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Εθνικός Αστέρας ήταν αυτός που ενέβασε την απόδοσή του και στο 21’ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως το σουτ του Διαμάντη σε σχεδόν κενή εστία πέρασε μόλις άουτ.

Το συγκρότημα του Αντώνη Μανίκα προειδοποίησε τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων και στην αμέσως επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να προηγηθούν, με τον Κριπιντίρη να νικάει τον Αποστολίδη με ωραίο πλασέ στην κίνηση.

Οι Φαίακες δεν τα έβαλαν κάτω και κατάφεραν να αντιδράσουν στο δεύτερο 45λεπτο. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 54’ ο Μπερνς με ωραίο σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή νίκησε τον Γκίτκο, φέρνοντας στα ίσα το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε τη νίκη…

Τα αποτελέσματα:

Παρασκευή 23/10/09

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΔΟΞΑ ΔΡ. 2-0 (57’,77’Ηλιόπουλος)

Σάββατο 24/10/09

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1 (44’ Γέβτζοβιτς -38’ αυτ. Γ. Παπαδόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1 (64', 90’ Ουμπίντες - 62' Φουρτάδο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΙΓΑΛΕΩ 1-0 (26' Στογιάνοβιτς)

Κυριακή 25/10/09

ΟΦΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ 0-2 (55' Σουμπίνιο, 57' Φαρινόλα)

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1-0 (24' Στεφανίδης)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-4 (46' αυτ. Χαραλαμπάκης, 86' Μαρτίνεζ-7' πεν. Κατσίκης, 23',70' Καραμαλίκης, 55' Χ. Μίχος)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΡΟΔΟΣ 1-2 (90+4 Σαλαμαστράκης-39' πεν. Καντιμοίρης, 55' Λάζετιτς)

ΒΟΛΙΔΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ 0-2

''ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ''

''ΒΡΑΖΕΙ'' ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΔΑΣ....  ΑΠΟ ''ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ'' ΠΕΡΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ 0-2 ΜΕ ΓΚΟΛ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣ ΟΦΣΑΙΝΤ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ !!!!
ΝΕΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ. ΕΧΑΣΕ 4-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΧΘΟ !!!

Μπορεί να μη βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα η ΒΟΛΙΔΑ, όμως............


............είχε να αντιμετωπίσει την ''εχθρική'' διαιτησία του Σταματελόπουλου (δυο αποβολές - ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ και ΓΚΕΡΕΚΟΣ) και την επόπτη Ράπτη, η οποία στη φάση του πρώτου γκολ ήταν σε λάθος θέση και δεν ''είδε'' το καταφανές οφσαιντ !!!

Τα γκολ για την ΠΡΕΒΕΖΑ οι Μάρκος (από καταφανή θέση οφσαιντ) και Μηλιώνης.
Δοκάρι για την ΒΟΛΙΔΑ είχε ο ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ

ΒΟΛΙΔΑ: Ζάχος, Σκολαρίκης Κ., Αρμένης, Μπατούνος (Λάσκαρης), Σκολαρίκης Γ., Δούσης (Πελάης), Πάγκαλης (Μεσημέρης), Πετρόγιαννης, Σπίνουλας Σ., Γκερέκος, Μαθιουδάκης.
ΠΡΕΒΕΖΑ: Λιάσκος Α., Μπρούβας, Μάρκος, Δήμας (Ρούτσας), Βάλβης, Αντωνόπουλος, Ντέτσικας, Λιάσκος Ρ., Κώστας, Μηλιώνης (Χασακής), Δημουλιάς (Σταμούλης).



-) Νέα ήττα για την ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ από τον ΑΡΑΧΘΟ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ με το βαρύ 4-1. Το γκολ της τιμής για την κερκυραική ομάδα ο ΚΟΥΡΗΣ.

 

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 24-25.10.2009


Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (4η)
ΑΠΟΤ.
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ  ΑΟ ΠΑΞΟΙ              4-0
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ ΟΦΑΜ 2-0
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ  2-0
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ  2-3
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ  0-5
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ  2-4
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ 1-3
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (4η)
 
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ  7-0
ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ  ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  8-1
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ 3-0
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ 2-0
ΠΑΟΚ ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   
ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ 4-2
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ 3-0
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΒΟΡΕΙΟΣ (3η)
 
ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ 5-1
ΑΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑΣ  ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 2-2
ΑΟ ΒΕΛΟΣ ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ 0-1
ΑΟ ΛΥΚΟΙ ΓΕΘ 4-0
ΑΟ ΚΕΡ.ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ ΑΟ ΕΘΝ. ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ 0-5
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ (3η)
 
ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ ΑΟ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ  2-3
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96 ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ 1-0
ΑΟ ΚΑΒΟΣ  ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1-1
ΑΠΣ ΚΕΡ. ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ  3-2
ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ ΔΕΚΑ  ΑΣ ΚΕΡ. ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ 4-1

Τρίποντο για να πατήσει ξανά κορυφή

Πέραν της γνωστής απουσίας του Μπάλι Σμαρτ, ο Μπάμπης Τεννές δεν θα έχει στην διάθεση του ούτε τον Φαμπρίς Ρεπερνέ που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην γάμπα. Αντίθετα ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Λουίς Λουρένσο που ξεπέρασε τις μικροενοχλήσεις που είχε στην αρχή της εβδομαδας και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του έμπειρου προπονητή.

Με στόχο το τρίποντο που θα τον επαναφέρει στην μοναξιά της κορυφής, ο ΑΟ Κέρκυρα αντιμετωπίζει το απόγευμα της Δευτέρας, τον Εθνικό Αστέρα στο γήπεδο της Καισαριανής
Μετά από αρκετά προβλήματα στο τέλος της εβδομάδας ο ΑΟ Κέρκυρα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον παιχνίδι της Δευτέρας το απόγευμα της Κυριακής με ένα χαλάρωμα στο γήπεδο του Βύρωνα. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ την Παρασκευή αναγκάστηκαν να διακόψουν την προπόνηση στη μέση εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης ενώ το Σάββατο γυμνάστηκαν στο γήπεδο του Σκριπερού, το οποίο διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα.
Πέραν τον προβλημάτων πάντως στην κερκυραϊκή ομάδα υπάρχει η πεποίθηση ότι η ομάδα μπορεί να καταφέρει να φύγει με τον τρίποντο από την Καισαριανή. Ενα τρίποντο που αφενός θα επαναφέρει τον ΑΟΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μία θέση που προσωρινά καταλαμβάνει ο Ολυμπιακός Βόλου που έχει παιχνίδι περισσότερο, και αφετέρου θα δώσει στην ομάδα έναν "αέρα" 3 βαθμών από την τρίτη θέση, μια θέση που οδηγεί στα play off.
Στην αντίπερα όχθη, ο Εθνικός Αστέρας του Αντώνη Μανίκα θα λέγαμε ότι αποτελεί μέχρι στιγμής την έκληξη του πρωταθλήματος, αφού έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 10 βαθμούς και έχει χωθεί στις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας. Προέρχετε μάλιστα από μεγάλη εκτός έδρας νίκη, επί του του Εθνικού με 1-2
Τέλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας πέραν του γνωστού εδώ και καιρό απόντα Μπενίσκου.

Οργή Τεν Κάτε στη συνέντευξη Τύπου!

Μία και μοναδική ήταν η ερώτηση που έγινε στον Χενκ Τεν Κάτε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και αυτή ήταν αρκετή να τον κάνει έξαλλο και να τον αναγκάσει, αφού απαντήσει, ν’ αποχωρήσει.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν απ' τον Ολλανδό ένα σχόλιο για το κλίμα πίεσης που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα μετά και την εικόνα της στο ματς με τη Στουρμ Γκρατς και ο Τεν Κάτε ανέφερε εξοργισμένος: «Από πού δημιουργήθηκε αυτό το κλίμα; Η απάντηση είναι από εσάς. Ξεκίνησα από την περασμένη σεζόν με την ομάδα να μην παίρνει αποτελέσματα και να κάνει καλά παιχνίδια και επικρίθηκα. Ανεξάρτητα από αυτό γύρισε τώρα και νικάμε και άρχισαν να λένε ότι τα αποδυτήρια δεν είναι καλά. Και τώρα είμαστε πρώτοι και η ομάδα λέτε ότι δεν παίζει καλά σε μερικά παιχνίδια. Πείτε μου ένα παιχνίδι που κερδίσαμε από τύχη.

Είμαι νικητής και δεν παραδίδομαι ποτέ. Ο μόνος που μπορεί να με διώξει είναι ένας, ο κύριος Πατέρας, ο οποίος με σέβεται και αυτό είναι αμοιβαίο. Έχω φερθεί σε όλους σας με σεβασμό απ’ την πρώτη στιγμή, όμως εσείς δεν το κάνετε αυτό, είστε ασεβείς προς το πρόσωπό μου. Κρίμα γιατί οι περισσότεροι από εσάς λέτε πως έχετε “πράσινη” καρδιά».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Παναθηναϊκού στάθηκε στο δημοσίευμα που φιλοξενούσε «καυστικές» δηλώσεις του Εντόι γι’ αυτόν: «Όποιος έγραψε για τον Εντόι, να πάρει τον Μέσι και τον Ροναλντίνιο και να τον ρωτήσει τη γνώμη του για εμένα. Δημιουργήτε μια αρνητική ατμόσφαιρα αλλά αυτό είναι άδικο».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι έμεινε ευχαριστημένος απ’ τους τρεις βαθμούς: «Ηταν μια πολύ καλή νίκη παρά την κούραση που είχαμε από το ματς της Πέμπτης. Αυτό σημαίνει ότι έχει ποιότητα αυτή η ομάδα. Παίξαμε καλά, ο αντίπαλος δεν μας απείλησε».

• Ο Τεν Κάτε συνοδευόταν απ’ τον Γιάννη Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου, για να μεταφράσει τα όσα μετέφερε στα ολλανδικά.

Αντωνίου: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα»

Ξεκάθαρος ήταν ο Κώστας Αντωνίου για τις φήμες περί συζητήσεων του Παναθηναϊκού με άλλους προπονητές λέγοντας πως: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλοι στην ομάδα, ώστε να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα, εκφράζοντας παράλληλα πικρία για την αντιμετώπιση που υπάρχει από κάποιους. «Η ομάδα έδωσε ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και σήμερα είχε να παίξει ένα ντέρμπι. Ο προπονητής και οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, έπαιξαν τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο και νίκησαν δίκαια.

Παρότι μέσα στην ομάδα τα πράγματα είναι θετικά, από έξω περιφέρονται κάποιοι που μοιράζουν γκρίνια που δεν μας ταιριάζει. Άνθρωποι από την οικογένεια του Παναθηναϊκού κάνουν αρνητικά σχόλια, αν και η ομάδα είναι πρώτη, έχει να χάσει έξι, επτά μήνες, έχει πολύ καλή άμυνα και επίθεση, προσπαθεί πολύ μέσα στο γήπεδο και αξίζει καλύτερη συμπεριφορά.

Μόνο οι οργανωμένοι το αναγνωρίζουν. Πολλοί άνθρωποι γκρινιάζουν, δεν είναι δίκαιο να μιλάνε για απόδοση, παραγνωρίζοντας τα αποτελέσματα. Πάντα υπάρχει το καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε μια δυνατή ομάδα, είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση μας, έχουμε φτάσει στο 70%-80% των δυνατοτήτων μας. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και αν έχουμε καθολική υποστήριξη, θα επιτευχθούν οι στόχοι».

ΟΣΦΠ: Ετοιμάζει το νέο «αίμα»


Την πρόθεση να παρατάξει με πολλά νέα πρόσωπα τον Ολυμπιακό στον αυριανό (17:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Alpha) αγώνα με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο Hellas On Line έχει ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος έχει διαπιστώσει ότι οι παίκτες του έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Champions League και αναμένεται να «φρεσκάρει» την ομάδα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε κάποιους νεότερους ποδοσφαιριστές.

Ο 56χρονος τεχνικός προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τους Σοϊλέδη, Κατσικογιάννη, Κ. Παπαδόπουλο και Φετφατζίδη στο ματς κόντρα στα «λιοντάρια», αφήνοντας στην Αθήνα τους Ντουντού, Νικοπολίδη και τους τραυματίες Μέλμπεργ, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδη, Λεονάρντο και Ντιόγο.

Όσον αφορά τον Νταρμπισάιρ, ο Αγγλος επιθετικός συνέχισε και χθες το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί και σήμερα θα δοκιμάσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο 23χρονος φορ ενδέχεται να βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα με τον Ατρόμητο.

«Μπορεί να μας δυσκολέψει ο Πανσερραϊκός»

Ικανοποιημένος για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά εμφανίστηκε ο Ζίκο στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας. «Ηταν δύσκολο το παιχνίδι. Ο αντίπαλος είχε πολύ καλή αμυντική τακτική, ενώ όποτε χρειαζόταν έκανε φάουλ και πίεζε δυνατά. Ολη η ομάδα τους αμυνόταν. Εσείς, όμως, δείξατε μεγάλη ψυχή και φτάσατε στη νίκη. Αυτό με ικανοποίησε», είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος στους παίκτες.

Στη συνέχεια, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη νίκη. Μερικές φορές μπορεί να θέλεις, αλλά να μην μπορείς επειδή υπάρχει η κούραση».

Καταλήγοντας, ο Βραζιλιάνος επέστησε την προσοχή των ποδοσφαιριστών του στο ματς με τον Πανσερραϊκό: «Μπορεί με τον Πανσερραϊκό να έχουμε διαφορά κατηγορίας, αλλά ο αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα και μπορεί να μας δυσκολέψει».

Την αποστολή των Πειραιωτών απαρτίζουν οι Κόβατς, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Γκαλέτι, Οσκαρ, Κατσικογιάννης, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης, Στολτίδης, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Φετφατζίδης και Γ. Παπαδόπουλος.

«Ανάμεσα σε εμάς και τον Παναθηναϊκό»

Την άποψη ότι ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που συγκατοικούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εξέφρασε ο Ζίκο, αναρτώντας σχόλιο στην προσωπική του ιστοσελίδα. «Το πρώτο κριτήριο για την πρώτη θέση είναι τα μεταξύ μας παιχνίδια. Η κορυφή μοιράζεται κι ακόμα δεν έχουμε αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον», έγραψε ο Βραζιλιάνος.

Στη συνέχεια, ο προπονητής των Πειραιωτών αναφέρθηκε στο ματς με τον Εργοτέλη: «Ηταν ένα καλό παιχνίδι, στο οποίο ο αντίπαλος έπαιξε καλά, ειδικά στα μαρκαρίσματα. Οι ποδοσφαιριστές μου αισθάνθηκαν τον δυνατό ρυθμό και πιστεύω πως και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες να κερδίσουν. Κάναμε τη διαφορά χάρη στην ηρεμία και τη μαχητικότητα που δείξαμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα στο τέλος. Για άλλη μία φορά ανταμειφθήκαμε για την προσπάθειά μας σε όλο το παιχνίδι. Το γκολ θα μπορούσε να έχει έρθει νωρίτερα, αλλά ήταν πολύ σημαντικό που κερδίσαμε».

Μάλιστα, ο Ζίκο αναφέρθηκε στις πιθανότητες της ομάδας να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ: «Στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ώρα να ξεκινήσουμε τους υπολογισμούς για τις πιθανότητες πρόκρισης, μπαίνοντας στην πρώτη δυάδα ή για την τρίτη θέση που δίνει συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Εφόσον νικήσουμε τη Σταντάρ στη Λιέγη, έχουμε πιθανότητες να εξασφαλίσουμε ακόμα και την πρόκριση. Θα πρέπει, βέβαια, και η Αρσεναλ να νικήσει την Αλκμααρ, αλλά το σημαντικότερο είναι τι θα κάνουμε εμείς, μια και οι Βέλγοι έχουν ποιοτική ομάδα και δεν είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι για εμάς».

ΑΕΚ: Ημέρα ανακοινώσεων…

Εντός της ημέρας άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ και της πλευράς του Χαράλαμπου Κοζώνη, ο οποίος αναμένεται να είναι το νέο αφεντικό της «Ένωσης», θα ενημερώσουν τον κόσμο της ομάδας για τη συμφωνία τους και όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Σικάγο. Ο Νίκος Θανόπουλος και ο Μιχάλης Δημαράκης έφτασαν χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, συνοδευόμενοι από τον Χρήστο Παπαδημητρίου.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να χτυπήσει εκ μέρους του κ. Κοζώνη την πόρτα της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, η οποία αναζητούσε επενδυτές, εντός και εκτός Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και εκείνο που απομένει είναι να μην παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στα βιβλία της ΠΑΕ, που θα «ξεσκονίσουν» (σ.σ.: θα γίνει η αντιπαραβολή των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο Σικάγο από τους κ.κ. Θανόπουλο και Δημαράκη) από σήμερα κιόλας ορκωτοί λογιστές και εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία.

Αν τελικά δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, τότε οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια και θα αρχίσει μια νέα εποχή στο ιδιοκτησιακό της ΑΕΚ. Ο κ. Κοζώνης, σύμφωνα με τον Νίκο Νοτιά, πληροί τις προδιαγραφές να δώσει νέο όραμα στην «Ένωση».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του κ. Κοζώνη να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της «Ένωσης»: «Πράγματι, ο κ. Κοζώνης ενδιαφέρεται για το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω για συγκεκριμένο ποσοστό. Αυτό θα το δούμε στην πορεία. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όμως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συμφωνία. Ακόμα και ένα σπίτι να αγοράσεις, δεν το λες μέχρι να υπογραφούν και τα συμβόλαια», δήλωσε στην ιστοσελίδα aek365.

Υπάρχει και το αγωνιστικό…

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ, μία ημέρα μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η «Ένωση» στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλή απόδοση, όμως στην επανάληψη εμφανίστηκε καλύτερη και αν είχε καθαρό μυαλό σε κάποιες τελικές προσπάθειες ίσως είχε φύγει με το «τρίποντο» από τη Θεσσαλονίκη. Σημαντική θεωρείται η παρουσία του Νάτσο Σκόκο στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Το γρήγορο τέρμα που σημείωσε ο Αργεντινός, σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση που είχε μετά την ανάπαυλα, άλλαξαν τη γενική εικόνα των «κιτρινόμαυρων».

Οι περισσότεροι παίκτες του «Δικεφάλου» εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι με την ισοπαλία. Μάλιστα, οι λέξεις «απογοήτευση» και «χαμένη ευκαιρία» ακούγονταν συνεχώς. «Μπορεί να μην παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, όμως με την εμφάνιση του δεύτερου μέρους και τις ευκαιρίες που χάσαμε, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα», έλεγαν προτού επιβιβαστούν στο πούλμαν της ομάδας.

Τώρα, η περσινή φιναλίστ του Κυπέλλου Hellas On Line χρειάζεται να στρέψει στον αγώνα της Πέμπτης (17:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Alpha) με τον Θρασύβουλο την προσοχή της. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα μεταβούν στη Φυλή, όπου θα αντιμετωπίσουν τους «πράσινους» και θα προσπαθήσουν να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, πλην των γνωστών τραυματιών Χουανφράν, Αλεξόπουλου, Ζεράλδο και Κουτρομάνου.

ΠΑΟΚ: Τράβηγμα ο Χαλκιάς

Σε μαγνητική τομογραφία θα υποβληθεί σήμερα ο Κώστας Χαλκιάς. Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα στον δικέφαλο και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας θέλει να διαπιστώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης του 35χρονου γκολκίπερ.

Όσον αφορά το χθεσινό ματς, στον «Δικέφαλο» θεωρούν ότι θα μπορούσαν να είχαν φύγει ακόμα και με το «διπλό» από το Ολυμπιακό Στάδιο. Οι «ασπρόμαυροι» πλήρωσαν δύο στιγμές αδράνειας στην άμυνα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ηττήθηκαν με 2-1 από τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς έχουν παράπονα από τον κ. Σπάθα για την ανατροπή του Κουτσιανικούλη από τον Σαριέγκι και την αποβολή του Ίβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σάντος: «Αν έμπαινε...»

Στη φάση του Κουτσιανικούλη και στην ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα (2-1) του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού

-την εικόνα του παιχνιδιού: «Είδαμε ένα παιχνίδι που στα πρώτα λεπτά η ομάδα μου έδειξε κακή εικόνα. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και αυτό φάνηκε, καθώς δεν μπορούσαμε ούτε για πέντε δευτερόλεπτα να κρατήσουμε τη μπάλα. Σίγουρα οι παίκτες μου δούλεψαν σωστά όλο αυτό το διάστημα, όμως εμείς κάναμε λάθη και έτσι ο Παναθηναϊκός που είναι μεγάλη ομάδα τα εκμεταλλεύτηκε, έλεγξε τον αγώνα και εν τέλει το γκολ.

Μετά εμείς ξυπνήσαμε κάπως, δείξαμε χαρακτήρα, ισορροπήσαμε, κυνηγήσαμε το γκολ και το πετύχαμε. Έτσι ισχυροποιημένο συνεχίστηκε και το παιχνίδι στο 2ο μέρος. Εμείς αμυνθήκαμε σωστά, βγάλαμε και μια τεράστια ευκαιρία με τον Κουτσιανικούλη, που όμως χάσαμε και ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη πέτυχε το γκολ.

Από κει και πέρα τα πράγματα έγινα πολύ δύσκολα για εμάς, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία και ήξερε πως να κρατήσει τη μπάλα. Φάνηκε γενικά η μεγάλη ποιότητα των παικτών του. πάντως, είναι κρίμα για εμάς, γιατί αν κάναμε το 2-1 σε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία θα ήταν όλα πολύ διαφορετικά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συγχαρούμε τον Παναθηναϊκό».

-τις αλλαγές στην άμυνα: «Ήταν ένα ρίσκο το ότι αλλάξαμε την αμυντική μας διάταξη, αλλά εμείς ήρθαμε εδώ θέλοντας να κερδίσουμε. Ξέραμε πως ο Σαλπιγγίδης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και γι' αυτό βάλαμε στα αριστερά τον Σαβίνι. Παίρνω αυτές τις αποφάσεις ανάλογα με το πως βλέπω τον αντίπαλο και τι ζητάω από το παιχνίδι».

-την αμφισβητούμενη φάση του Κουτσιανικούλη: «Δεν μπόρεσα να δω καλά τη φάση του Κουτσιανικούλη και αν ήταν πέναλτι, αλλά αν ήταν έτσι αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό. Όσον αφορά τη φάση του Βλάνταν (σ.σ. Ίβιτς) δεν θεωρώ σωστή την 2η κίτρινη κάρτα. Επίσης, ίσως κάποιοι παίκτες τους Παναθηναϊκού έπρεπε να πάρουν κίτρινες. Δεν θέλω όμως να κάνω κάποιο παραπάνω σχόλιο».

-την κλάση του Κατσουράνη: «Ο Κατσουράνης είναι αυτό που λέμε, ο παίκτης που κάνει τη διαφορά».

Κουτσιανικούλης: «Ήταν πέναλτι»!

Άδικο χαρακτήρισε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα. Συγκεκριμένα, ο νεαρός διεθνής τόνισε ότι «δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Δεν ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Είναι άδικο το αποτέλεσμα, επειδή ήρθε έπειτα από πίεση της διαιτησίας. Το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο αδράνειες δικές μας. Παίξαμε στα ίσια τον Παναθηναϊκό».

Από την πλευρά του, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ δήλωσε: «Ηταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν παίξαμε άσχημα. Είχαμε κι άλλες ευκαιρίες, δεν σκοράραμε και χάσαμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν λίγο καλύτερος. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τέτοια γκολ όπως το δεύτερο. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διορθωθούν».

Τέλος, ο Πάμπλο Κοντρέρας υπογράμμισε: «Το λιγότερο που δικαιούμασταν ήταν η ισοπαλία, βάσει αυτών που καταθέσαμε στον αγωνιστικό χώρο».

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 26/10/2009

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 26/10/2009






powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES