4 Φεβ 2010

Κέρκυρα: Λυράκης: "Όλοι δουλέψαμε με σκοπό την άνοδο της ομάδας..."

Κέρκυρα: Λυράκης: "Όλοι δουλέψαμε με σκοπό την άνοδο της ομάδας..."Ο σύμβουλος ποδοσφαίρου του προέδρου της Κέρκυρας Νίκος Λυράκης έκανε δηλώσεις για την φετινή πορεία της ομάδας, αλλά και για την όχι μεγάλη ανταπόκριση που υπάρχει από τον κόσμο του νησιού.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Για την Κέρκυρα: «Μπήκα σε μία διαδικασία ενασχόλησης με την ομάδα. Όλοι δουλέψαμε προς μία κοινή συνισταμένη με σκοπό την άνοδο της ομάδας. Κάναμε σημαντικές θυσίες. Βρέθηκα στο κατάλληλο τάιμινγκ και όλοι μαζί προσπαθήσαμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Για το χθεσινό παιχνίδι με τον Ιωνικό: «Χθες ήταν ένα από τα παιχνίδια που τα περιμένεις πιο δύσκολα. Ίσως εμείς να ήμασταν πιο συγκρατημένοι από όσο έπρεπε ή όταν πήραμε μπρος ήταν αργά».
Για τον Νέιθαν Μπερνς: «Όταν βρει τις ιδανικές συνθήκες τότε κάνει τη διαφορά. Είναι πλάγιος επιθετικός που έχει ταχύτητα, έχει τεχνική και χρειάζεται καλό αγωνιστικό χώρο, έχει καλά τελειώματα και για αυτό είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας. Έχει δύο συμμετοχές στην εθνική Αυστραλίας και οι Αυστραλοί δημοσιογράφοι μπήκαν στη διαδικασία της σύγκρισης με τον Χάρι Κιούελ».
Για τον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος σιγά σιγά διαπιστώνει ότι η φετινή προσπάθεια έχει αντίκρισμα, για αυτό και στηρίζει φέτος την ομάδα. Όμως δεν έχουμε τη δυναμική της Λάρισας. Υπάρχει, όμως η τοπική συνείδηση. Δεν είναι η ανταπόκριση που θα υπήρχε σε άλλα μέρη, αλλά γενικά θεωρώ ότι όσο βρίσκεσαι στην κορυφή, όλο και περισσότεροι θα έρχονται να σε βοηθήσουν».
Για το ποιες ομάδες θα ανέβουν στην Σούπερ Λιγκ: «Ο Βόλος έχει ένα προβάδισμα. Δεδομένου ότι έχει και τον ΟΦΗ εντός έδρας και έχει νικήσει και στο Ηράκλειο. Έχει δυναμική. Μπορεί να αφήσει το στίγμα του στην κατηγορία. Η μεγάλη δύναμη της κατηγορίας είναι ο ΟΦΗ. Είναι δύναμη με παρελθόν παρόν και μέλλον. Πρέπει, όμως, να υπάρχει ομάδα και σωστός προγραμματισμός» .

Γκαλέτι: «Η ομάδα της ζωής μου»

Συγκινημένος για τη συμπαράσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και των οπαδών της ομάδας εμφανίζεται ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σε δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα. «Φέτος είναι ο χρόνος που συνειδητοποίησα ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της ζωής μου», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ αποφεύγει να μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά η… εξομολόγηση του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

"Αγαπητοί φίλοι και οπαδοί του Ολυμπιακού,

Πολλοί θα σκέφτεστε ότι η φετινή χρονιά θα πρέπει να ξεχαστεί το γρηγορότερο γιατί βρισκόμαστε εκτός διεκδίκησης Κυπέλλου και στο πρωτάθλημα είμαστε στη βαθμολογία λίγο πίσω. Επίσης, όσον αφορά εμένα προσωπικά, είχα τους τραυματισμούς και τα γνωστά προβλήματα που με αφήνουν εκτός ομάδας για ένα διάστημα. Παρά,όμως, αυτές τις αρνητικές καταστάσεις, θα ήθελα να σας δώσω δύο μηνύματα. Το πρώτο αφορά εμένα προσωπικά και το δεύτερο την ομάδα μας.

Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι φέτος είναι η χρονιά που πιο πολύ με γεμίζει με υπερηφάνεια και χαρά για την αγάπη που μου δείχνετε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα, που είμαι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και που σας έχω γνωρίσει.

Φέτος, λοιπόν, είναι ο χρόνος που συνειδητοποίησα ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η ομάδα της ζωής μου. Της ευρωπαϊκής μου ζωής. Επιτρέψτε μου, όμως, αυτό να το μοιράζομαι με την άλλη μου μεγάλη αγάπη την Estudiantes de la Plata, όπου γεννήθηκα σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής.

Πολλές φορές σπίτι μου βλέπω την εμφάνιση με τις ίδιες ερυθρόλευκες κάθετες ρίγες που έβλεπα από μικρό παιδί και πραγματικά αισθάνομαι ότι επάνω μου μόνο αυτή τη φανέλα μπορώ να "αντέξω". Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες στη διάρκεια της καριέρας μου και από όλες έχω φυλαγμένες καλές αναμνήσεις. Μερικές αξέχαστες.

Πώς θα μπορούσα να ξεχάσω την πορεία μου στη Σαραγόσα και συγκεκριμένα το γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, όπως επίσης και το πέρασμά μου από τη Νάπολι, όπου όλοι οι Αργεντινοί λατρεύονται σαν είδωλα από το πέρασμα του μεγάλου, Μαραντόνα.

Από την πρώτη μέρα αυτών των τριών τελευταίων χρόνων πάντα αισθανόμουν την ξεχωριστή θέση που με έχετε στις καρδιές σας, σαν να ήμουν ένας παίκτης που πραγματικά γεννήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι ένα συναίσθημα χωρίς όρους που πλέον βλέπω πόσο ειλικρινές είναι.

Γιατί στις δύσκολες αυτές στιγμές για την ομάδα αλλά και για μένα, βλέπω συνεχώς ότι αυτό το συναίσθημα μεγαλώνει. Από το Σεπτέμβρη έχω καταφέρει να παίξω σε ελάχιστα παιχνίδια, αλλά η αντιμετώπιση που έχω από εσάς κάθε εβδομάδα είναι σαν να έχω σκοράρει εναντίον του αιωνίου αντιπάλου και να ήμουν ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

ΟΣΦΠ: Συναντήσεις και απολογίες!

Συνάντηση με τους άμεσους συνεργάτες του είχε σήμερα το πρωί ο Σωκράτης Κόκκαλης στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συνομίλησε με τους Γιάννη Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Θεοδωρίδη για όλα τα θέματα της ομάδας από τα αγωνιστικά μέχρι και τα οικονομικά που αφορούν την ΠΑΕ.

Απολογήθηκαν οι Παπαδόπουλος, Ντιόγκο
Εξηγήσεις για το επεισόδιο που είχαν μεταξύ τους έδωσαν σήμερα στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός οι Γιάννης Παπαδόπουλος και Ντιόγκο.
Ο Έλληνας μέσος έστειλε το έγγραφο με την απολογία του ενώ ο βραζιλιάνος επιθετικός πέρασε από τα γραφεία για να απολογηθεί προφορικά στη διοίκηση.

Και οι δύο παίκτες αναμένεται να τιμωρηθούν με βαρύ πρόστιμο κάτι που ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός, ο οποίος έχει υπογραφεί από την αρχή της σεζόν.

Νιόπλιας: «Να διατηρήσουμε τη διαφορά μας»

Απαραίτητους χαρακτήρισε τους βαθμούς της νίκης στο ματς της Κυριακής με τη Λάρισα ο Νίκος Νιόπλιας, σε ομιλία που είχε με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πριν την έναρξη της προπόνησης της Πέμπτης. Ο προπονητής των «πρασίνων» δεν παρέλειψε να τονίσει τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του, στο παιχνίδι του Κυπέλλου κόντρα στην Καλλιθέα, αλλά και τη νοοτροπία που επέδειξαν.

«Κάναμε τα ίδια λάθη με τον Πιερικό. Καλή είναι η πρόκριση, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια που έχουμε την ευκαιρία πρέπει να ικανοποιούμε και τον κόσμο. Εμείς δεν το κάναμε και αρκεστήκαμε στην πρόκριση» δήλωσε ο τεχνικός του “τριφυλλιού”, ο οποίος με τη βοήθεια του βίντεο την εικόνα του οποίου πάγωνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να δείξει αυτά που ήθελε στους παίκτες, συνέχισε προσθέτοντας πως «αυτή η νοοτροπία είναι λάθος».

Αναφερόμενος ειδικά στους Σεμπάστιαν Λέτο και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο 45χρονος τεχνικός τόνισε: «Δεν ήσασταν απλοί. Κρατάγατε την μπάλα και καθυστερούσατε την ανάπτυξη της ομάδας. Πρέπει να είστε πιο ομαδικοί».

Διπλό στο «Αλκαζάρ»

Μετά τα αγωνιστικά θέματα ο κ. Νιόπλιας επικεντρώθηκε στο δύσκολο ματς της Κυριακής με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ», για την 21η πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Έχουμε δύο σερί ισοπαλίες και πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες. Είναι απαραίτητοι οι τρεις βαθμοί για να διατηρήσουμε τη διαφορά μας στους έξι».

Χαλάρωμα μετά την πρόκριση

Σε χαλαρούς ρυθμούς έγινε η προπόνηση του Παναθηναϊκού την Πέμπτη, μετά την πρόκριση των «πρασίνων» στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Hellas OnLine, με τη νίκη τους 2-0 επί της Καλλιθέας. Ο αγώνας κόντρα στην Λάρισα την Κυριακή στο «Αλκαζάρ» δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης, κάτι που γνωρίζει τόσο ο Νίκος Νιόπλιας, όσο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν σε ολόκληρο τον αγώνα της Τετάρτης, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις ταχύτητας, πάσες και κυκλοφορία της μπάλας, ενώ η μέρα έκλεισε με δίτερμα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και σήμερα ο Γκάμπριελ.

Πιθανώς με φιλάθλους ο τελικός!

Η συνάντηση που έγινε ανάμεσα στην ΕΟΚ και την Αστυνομία, για τη διάθεση των εισιτηρίων στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στις 20/2 στο Ελληνικό, δεν απέφερε κάποια οριστική απόφαση.

Ωστόσο, το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε τη διάθεση προσκλήσεων σε σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, είναι πλέον πιθανό να εγκαταλειφθεί και αντ’αυτού να διατεθούν τελικά ονομαστικά εισιτήρια στους κατόχους των ακριβών διαρκείας της κάθε ομάδας. Ο τελικος αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 18:30.

Νέα συνάντηση ανάμεσα στην ομοσπονδία και την αστυνομία θα γίνει την Παρασκευή, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον μεγάλο αγώνα των «αιωνίων».

Σκόκο: «Εκδίκηση»

Τη νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής με την Skoda Ξάνθη για να πάρει εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έθεσε ως στόχο ο Νάτσο Σκόκο σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της 20ης αγωνιστικής.

«Η Ξάνθη δεν έχει μαζέψει τους βαθμούς που θα μπορούσε, έχει καλούς παίκτες, ειδικά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Είναι πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε ο Αργεντινός.

«Το παιχνίδι του πρώτο γύρου ήταν μετά από δύο συνεχόμενα ντέρμπι με αρνητικά αποτελέσματα και δυστυχώς το χάσαμε κι αυτό με τον τρόπο που το χάσαμε. Όπως πόνεσαν όλες οι ήττες έτσι πόνεσε και αυτή από την Ξάνθη. Ευτυχώς στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ευκαιρίες για εκδίκηση. Έτσι κι εμείς θα ψάξουμε για εκδίκηση στο επόμενο ματς», κατέληξε.

Ο Νάτσο Σκόκο υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί σε κάθε μια αγωνιστική που απομένει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να βραβευτεί σε κάθε μία από αυτές.

««Δεν έχω δει τα υπόλοιπα γκολ, αλλά αν προσέξει κανείς την κίνηση και το τελείωμα της φάσης στο γκολ με τον Παναθηναϊκό, πιστεύω πως δίκαια βγήκε το δικό μου καλύτερο», τόνισε και συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι σκόραρε σε άλλο ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι όπως και σε αυτό του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό.

«Όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον κόσμο. Όμως εγώ και οι συμπαίκτες μου προσπαθούμε να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους μας σε όλα τα παιχνίδια» πρόσθεσε και κατέληξε: «Για μένα το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα, να παίρνει τους βαθμούς και αυτό είναι το καλύτερο βραβείο».

Στην αποστολή ο Τζεμπούρ

Στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Skoda Ξάνθη θα βρίσκεται ο Τζεμπούρ ο οποίος προπονήθηκε κανονικά σήμερα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αγώνα. Αντίθετα, εκτός έμεινε ο Μαντούκα ο οποίος προπονήθηκε ατομικά.

Οι παίκτες που πήρε στην αποστολή ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Σάχα, Λούκατς, Ζεράλντο, Αραούχο, Καράμπελας, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Χέρσι, Λαγός, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο, Παυλής, Τζεμπούρ, Μπλάνκο, Γκερέιρο, Σκόκο.

Εκτός του Μαντούκα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απέκλεισε τους: Αλεξόπουλο, Ενσαλίβα, Άρτσε, Γιαχάγια, Ρίκκα, αλλά και τον τιμωρημένο Γιάχιτς.

Επιστρέφει ο Νέμεθ

Την Κυριακή θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Κρίστιαν Νέμεθ όπως ενημέρωσε ο παίκτης τους υπεύθυνους της ΠΑΕ. Από την Δευτέρα θα αρχίσει και πάλι προπονήσεις με την Ένωση.

Βαριά τιμωρία στους παίκτες

Βαριά τιμωρία στους παίκτεςΣυζήτηση σε έντονο ύφος είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με την διοίκηση του συλλόγου λίγο πριν την προπόνηση της ομάδας στα αποδυτήρια της Σουρωτής.



Ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρτζιο Κονσεισάο μίλησαν με τους παίκτες πάνω από μία ώρα για όλα τα θέματα, όπως την άσχημη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο κύπελλο και την βαριά ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και για το πως διέρευσε την περασμένη Δευτέρα η συζήτηση για τα οφειλόμενα των παικτών.

Αύριο αναμένεται να βρεθεί στην προπόνηση ο πρόεδρος του "δικεφάλου" Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος θα μιλήσει με τους παίκτες και είναι πιθανό να ανακοινώσει πρόστιμο, που πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισούται με το πριμ νίκης στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Μετά την συζήτηση για περίπου μία ώρα, οι παίκτες προπονήθηκαν με τους Ίβιτς, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Φιλομένο να απουσιάζουν και να μην υπολογίζονται για το ματς με τον Ηρακλή.

ΠΑΟ: Τα είπαν εν όψει του ΔΣ

Συνάντηση σε καλό κλίμα είχαν, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές φήμες, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος εν όψει του καθοριστικού Δ.Σ. του Παναθηναϊκού στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου (ίσως στις αρχές Απριλίου). Οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, τη γενικότερη οικονομική διαχείριση του συλλόγου και το θέμα του προέδρου.

Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» θέλησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις του «Βγενό» και εξέφρασε την άποψή του για το εγχείρημα της πολύμετοχικότητας. Από την πλευρά του, ο «Mr MIG» φέρεται να επανέλαβε πως όλοι πρέπει να βοηθήσουν όσο είναι δυνατόν για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν ιδανικό να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναλογικά με τα ποσοστά που διαθέτουν.

O κ. Βγενόπουλος θεωρεί ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να έχει τον Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της. Από την πλευρά του, ο Τζίγγερ φέρεται να συμφώνησε με το ενδεχόμενο ο κ. Πατέρας να παραμείνει πρόεδρος της ΠΑΕ, αρκεί, όμως, να διευθετηθούν κάποιας οικονομικής φύσεως ζητήματα.

Και τώρα η Λάρισα!

Ικανοποίηση επικρατεί στον Παναθηναϊκό μετά την πρόκριση της ομάδας στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην Καλλιθέα και τώρα στρέφουν την προσοχή τους στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και να προσέξουν τους «βυσσινί», οι οποίοι βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμο;y και θα παλέψουν για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό έχει μειωθεί στο +6 και οι Πειραιώτες περιμένουν στη γωνία νέο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού.


* Ο Μαρίνος, ο οποίος ακόμα νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο και ο Καντέ είναι οι δύο παίκτες που έμειναν εκτός 18άδας από τους 20 που είχε πάρει στην αποστολή ο Νιόπλιας και παρακολούθησαν το ματς αρχικά από τα επίσημα και ύστερα από ένα μπουθ, μαζί με τους Νίνη, Τζόρβα, Ρουκάβινα, που επίσης ήταν εκτός αποστολής. O Nίνης θα είναι διαθέσιμος για το ματς της Κυριακής.

* Στις 12:30 σήμερα στην Παιανία η ΠΑΕ ΠΑΟ θα παρουσιάσει τη χορηγική της συνεργασία με την «htc» παρουσία όλων των παικτών.

* Ένα από τα πρόσωπα που κέρδισαν βραβείο για τους «Ανδρες της χρονιάς» - στην εκδήλωση που διοργανώνει κάθε σεζόν το «Status» - ήταν και ο Τζιμπρίλ Σισέ. «Ο,τι κάνεις στη ζωή πρέπει να το κάνεις με στυλ. Ακόμα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος πιστεύω ότι θα το πάρουμε εμείς. Εγώ παντού φροντίζω να βάζω τη σφραγίδα μου», δήλωσε ο Γάλλος επιθετικός στο περιοδικό.

Σκέψεις αποχώρησης από Νικοπολίδη!

Το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα… γάντια του στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου σκέφτεται το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και είναι πιθανό η διοίκηση των Πειραιωτών να του ζητήσει να υπερασπιστεί για ακόμη ένα χρόνο την εστία της ομάδας.

Σύντομα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των δύο πλευρών, οι οποίες θα συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν ο Νικοπολίδης να αγωνιστεί για ακόμη ένα χρόνο, ώστε και αν βρεθεί ο διάδοχός του να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση στη νέα εποχή κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Πάντως, είναι πιθανό ο 39χρονος γκολκίπερ να απαντήσει θετικά σε μία τέτοια πρόταση του Ολυμπιακού, αφού έχει δεθεί με την ομάδα.

Αποφασίζει για όλα

Συνάντηση με τους Γιάννη Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Θεοδωρίδη θα έχει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος θα περάσει σήμερα από τα γραφεία του Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών θα ασχοληθεί με τα θέματα απειθαρχίας που έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα και θα αποφασιστεί η ποινή που θα επιβληθεί στους Ντιόγο και Γιάννη Παπαδόπουλο για το επεισόδιο που είχαν στη προχθεσινή προπόνηση.

Ο κ. Κόκκαλης δεν επιθυμεί να παρουσιαστεί άλλο παρόμοιο περιστατικό, την ώρα που η ομάδα διεκδικεί με όποιες πιθανότητες έχει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα έχει συζητήσεις και για άλλα θέματα που αφορούν την ομάδα. Το ενδεχόμενο να προστεθεί ακόμη ένα άτομο στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας είναι ανοιχτό και αυτό ίσως να είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ή ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Όσον αφορά τον Βασίλη Γκαγκάτση, εκείνος ακούγεται ότι θα ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα. Πάντως, ο Τζόρτζεβιτς ρωτήθηκε χθες στο περιθώριο της εκδήλωσης «Χρυσές Ενδεκάδες» και δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλωστε, μπορεί να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δημήτρης Θεοδωρίδης τελεί χρέη αθλητικού διευθυντή στον Ολυμπιακό και αναμένεται να είναι αρχηγός της αποστολής στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας (όπως συνέβη στο ματς με τον Πανιώνιο). Ο κ. Κόκκαλης ενδέχεται να συζητήσει, επίσης, τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, θέματα οικονομικής φύσεως και ό,τι άλλο αφορά τους «ερυθρόλευκους».

«Κατάλαβαν και οι δύο»

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πρόστιμο που θα επιβληθεί στους Γιάννη Παπαδόπουλο και Ντιόγο για το επεισόδιο που είχαν στη προχθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού. Θεωρείται σίγουρο το ενδεχόμενο ότι θα τους επιβληθεί ένα «τσουχτερό» πρόστιμο (από 10.000 ευρώ ή ανάλογα με τα συμβόλαιά τους) ή ακόμη να αποκλειστούν από την αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Από την πλευρά του, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν φέρεται να επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο συμβάν και θεωρεί ότι οι δύο ποδοσφαιριστές κατάλαβαν το λάθος τους.

«Κατάλαβαν και οι δύο και ξέρουν τι έκαναν λάθος», σχολίασε χθες ο Σέρβος και πρόσθεσε: «Αν συνεχιστούν οι άσχημες συμπεριφορές, θα λάβουμε μέτρα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας… πατήσει στο κεφάλι. Αλλά στο παιδί σου δεν λες “σήκω φύγε”. Προσπαθείς πρώτα να του μιλήσεις, εάν έκανε κάποιο λάθος. Και εμείς μία οικογένεια είμαστε… Εγώ είπα σε όλους τους παίκτες ότι τους βλέπω το ίδιο. Και ότι όλοι είμαστε κάτω από την ομάδα. Ότι πάνω από όλους μας είναι ο Ολυμπιακός. Αλλά τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε μία ομάδα. Δεν είναι καλά, αλλά συμβαίνουν. Τώρα ό,τι έγινε, έγινε. Αν το δούμε ρεαλιστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και νομίζω ότι πρέπει να το χειριστούμε έξυπνα, να κρατήσουμε τις ισορροπίες».

Όσον αφορά την «παρεξήγηση» με τον Μαρέσκα, ο Μπάντοβιτς τόνισε: «Μου εξήγησε ότι δεν ήξερε πως πρέπει να παίρνει άδεια ένας παίκτης για να πηγαίνει στα αποδυτήρια όταν γίνεται αλλαγή. Εγώ βλέπω ότι ο Μαρέσκα είναι επαγγελματίας, σοβαρό παιδί και δεν έχω κανένα παράπονο από τη δουλειά του στις προπονήσεις, αφού τα δίνει όλα», ενώ για την αποβολή του Χεσούς Ντάτολο είπε: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια λάθους. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει ή να φέρναμε ισοπαλία εξαιτίας της αποβολής. Εμείς θέλουμε αν μπορούμε κάθε φορά τη νίκη».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται έξι πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα έχει μαθηματικές πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα. «Το έχουμε πει. Θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε. Κοιτάμε πάνω απ' όλα τη δική μας ομάδα. Εμείς να είμαστε καλά», ανέφερε ο Σέρβος.

* Για τη Γ.Σ. στις 16 Φεβρουαρίου, που θα αποφασίσει την επανάληψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά 26 εκατ. ευρώ από τη διοίκηση διευκρινίστηκε ότι είναι τυπικής σημασίας και ότι ήδη έχουν βάλει 10 εκατ. ευρώ ο κ. Λαυρεντιάδης, 4 εκατ. ευρώ ο κ. Κόκκαλης και 2 εκατ. ευρώ ο κ. Σαλονίκης. Τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ αναμένεται να τα καλύψει ο πρόεδρος του συλλόγου, πρώτα με ένα μικρό ποσό.

* Για πρώτη και τελευταία φορά έγινε προχθές ανοιχτή προπόνηση στον Ολυμπιακό. Το επεισόδιο ανάμεσα στον Ντιόγο και τον Γιάννη Παπαδόπουλο οδηγούν τον Σωκράτη Κόκκαλη στην απόφαση να κλείσει και πάλι τις πόρτες των αθλητικών εγκαταστάσεων της ομάδας.

Οι ευκαιρίες πολλές, η ταλαιπωρία μεγάλη

Πως το είπε ο Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου; «Κάποιες φορές ταλαιπωρούμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο που ήρθε μέσα στο κρύο να μας δει». Δίκιο έχει ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» από νωρίς χθες το ματς, έπειτα να χαλαρώσουν και να δώσουν την ευκαιρία στον Νιόπλια να δοκιμάσει παίκτες και τακτικές…

Αυτό δεν έγινε γιατί πολύ απλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα (θυμίζω ότι ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» την πρόκριση στο 88’), με αποτέλεσμα να έρθει μια εύκολη νίκη, αλλά με… ταλαιπωρία, όπως είπε κι΄ ο κόουτς.
Ο Σισέ έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ορθό να λέμε ότι ο Γάλλος έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Το γράφω γιατί τις τελευταίες μέρες γίνεται ένα θέμα σχετικά με το γεγονός ότι ο 28χρονος δεν έχει βάλει γκολ στα τελευταία τρια ματς. Δεν νομίζω ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου, όταν ο πρώτος σκόρερ μιας ομάδας, με 17 γκολ, έχει να σκοράρει τρεις εβδομάδες…

Πάμε παρακάτω και στην ατάκα του Νιόπλια για παίκτες που δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και ήταν καλοί και για ποδοσφαιριστές που έχουν να αποδείξουν, αλλά η απόδοση τους ήταν μέτρια έως κακή. Εχω την εντύπωση ότι στους πρώτους μπαίνει ο Καραγκούνης κι’ ο Σαλπιγγίδης που για μια ακόμη φορά είχαν πολύ καλή απόδοση, ενώ στους δεύτερους μπορούμε να βάλουμε τον Κλέιτον που ήταν κακός και τους Χριστοδουλόπουλου, Σεϊταρίδη και Δάρλα. Οι τρεις τελευταίοι ήταν μέτριοι. Ο Χριστοδουλόπουλος αντικαταστάθηκε δίκαια στο ημίχρονο. Οσο για τους δυο ακραίους μπακ του «τριφυλλιού» δείχνουν ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τον Γιούρκα. Κι’ αυτό γιατί έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ποτέ τον παλιό καλό ποδοσφαιριστή…

• Μετά το παιχνίδι περίπου 30 φίλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν τον Σαλπιγγίδη και του ζήτησαν να μείνει στην ομάδα. Ο ίδιος, φυσικά, δεν απάντησε, παρά μόνο χαμογελούσε. Το τι θα γίνει δεν πρόκειται να το μάθουμε τώρα, αλλά στο τέλος της σεζόν. Οι πιθανότητες παραμονής του είναι λίγες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

• Μπείτε στο νέο σάιτ της SportDay, www.sday.gr , και ψηφίστε για το αν συμφωνείτε με τις δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου ή όχι.

ΑΕΚ: Ανανεώνει με τρεις

Συζητήσεις με τρεις παίκτες που κρίνει απαραίτητους για το μέλλον θα αρχίσει σύντομα η ΠΑΕ ΑΕΚ με σκοπό να ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους, που λήγουν το καλοκαίρι. Ο λόγος για τους Γκουστάβο Μαντούκα, Παναγιώτη Λαγό και Ζεράλντο Άλβες. Στον Βραζιλιάνο μέσο, που είναι από τους πιο σταθερούς σε καλή απόδοση παίκτες της ομάδας φέτος, θα προταθεί συμβόλαιο με μικρή μείωση αποδοχών, δηλαδή από τις 400.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως, στις 300.000 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερες περικοπές ετοιμάζονται για τον Παναγιώτη Λαγό, ο οποίος έχει ανάλογο συμβόλαιο με του Μαντούκα, αλλά δεν πρόκειται να του δοθούν περισσότερα από 250-300 χιλ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στον Ζεράλντο, πρόθεση της διοίκησης είναι να ανανεώσει με τα ίδια χρήματα, δηλαδή περίπου 250.000 ευρώ το χρόνο. Δεδομένη είναι η αποχώρηση των Ενσαλίβα και Άρσε, ενώ άγνωστο είναι τι θα συμβεί με τον Χέρσι, που είχε υπογράψει το καλοκαίρι για 1+2 χρόνια.

Συνεχίζονται οι επαφές με «Morgan Stanley»

Οι διαπραγματεύσεις με τη «Morgan Stanley» για την εξόφληση του δανείου συνεχίζονται, με την ΑΕΚ να προσφέρει περίπου 2,3 εκατ. ευρώ και τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό να ζητεί κάτι περισσότερο από 3 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται πως η χρυσή τομή θα βρεθεί και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Σταύρος Αδαμίδης.

Ψάχνοντας τον αντι-Μαντούκα

Ο αντικαταστάτης του τραυματία Γκουστάβο Μαντούκα είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό στη σύνθεση με την οποία η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ το Σάββατο. Υποψήφιοι είναι οι Χέρσι, Λεονάρντο και Λαγός. Από εκεί κι έπειτα, αντί του λαβωμένου Αραμπατζή την εστία της ομάδας θα υπερασπιστεί ο Σάχα, ενώ ο Μάκος θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Γιάχιτς. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η συμμετοχή του Γεωργέα αντί του Καράμπελα.

Παππάς: «Δίνω τις μετοχές στον Αδαμίδη»

Την απόφασή του να παραχωρήσει τις μετοχές του στον Σταύρο Αδαμίδη, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία για την εξόφληση του δανείου προς τη «Morgan Stanley», έκανε γνωστή ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, Πέτρος Παππάς. «Κουράστηκα», δήλωσε στο «Goal» και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον νέο πρόεδρο του συλλόγου. «Νομίζω ότι θα δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορεί να επιζήσει μόνη της», τόνισε.

Για την απόφασή του ανέφερε: «Δεν είμαι παράγοντας, προσωπικά θέλω να απέχω. Θα δώσω όλες τις μετοχές μου στον κ. Αδαμίδη, όταν λυθεί το θέμα με τη ‘Morgan Stanley’. Ο κ. Νοτιάς θα κρατήσει τις δικές του, είμαι σχεδόν σίγουρος. Ο κ. Γκούμας θέλει να αποχωρήσει και θα δώσει τις μετοχές του είτε στον κ. Νοτιά είτε στον κ. Αδαμίδη. Δεν θέλει να συνεχίσει», ενώ για τους λόγους που τον οδηγούν στην αποχώρηση είπε: «Προσωπικά έχω βάλει αρκετά χρήματα το τελευταίο διάστημα και θα κάνω περαιτέρω ό,τι μπορώ, αλλά η βασικότερη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να λυθεί το θέμα με τη ‘Morgan Stanley’. Κουράστηκα. Έμπλεξα. Έχασα αρκετά χρήματα που η αλήθεια είναι ότι τα χρειαζόμουν. Ασχολήθηκα με καλή θέληση, αλλά βλέπω τι γίνεται. Δεν έχει εκτιμηθεί η προσφορά μας ούτε από τους οπαδούς ούτε από τους δημοσιογράφους. Δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδραση των άλλων και ειδικά του κ. Νοτιά που έχει βάλει τα μεγάλα ποσά. Έκανε μία επένδυση με το προπονητικό κέντρο και έχει το μεγαλύτερο έννομο συμφέρον».

Παράλληλα, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Σταύρο Αδαμίδη για να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ΠΑΕ στην επόμενη μέρα. «Έχει πολύ καλό μυαλό και είναι γνώστης του χώρου. Του έχουμε εμπιστοσύνη να αναλάβει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και να την προχωρήσει και στο επόμενο διάστημα. Αν λυθεί άμεσα το θέμα της ‘Morgan Stanley’, ως το τέλος του καλοκαιριού η ΑΕΚ θα είναι εύρωστη. Νομίζω ότι ο κύριος Αδαμίδης θα δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορεί να επιζήσει μόνη της. Είδαμε και όλους αυτούς που ήθελαν κατά καιρούς να επενδύσουν. Πού είναι όλοι αυτοί τώρα;».

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει τις μετοχές του στη Ερασιτεχνική, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μετόχων. «Διάκειμαι θετικά προς την Ερασιτεχνική, αλλά το να έδινα τις μετοχές μου εκεί θα ήταν περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού. Ό,τι και να λέμε, η Ερασιτεχνική δεν έχει τα χρήματα να τρέξει την ομάδα».

Τέλος, αναφορικά με την πιθανή απομάκρυνση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την τεχνική ηγεσία, είπε: «Τον κ. Μπάγεβιτς τον συμπαθώ πολύ. Είναι πολύ καλός προπονητής και βοήθησα να έρθει στην ΑΕΚ. Αν τεθεί θέμα, δεν θα εκφέρω γνώμη, αφού θα έχω δώσει τις μετοχές μου».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES