22 Σεπ 2009

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  • MATCH ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  • ΕΞΕΔΡΑ
  • GOAL

Συνεδρίαση με ενδιαφέρον

Στο ίδιο τραπέζι θα κάτσουν για πρώτη φορά ο Νικόλας Πατέρας με τον Παύλο Γιαννακόπουλο μετά τις "αιχμηρές" δηλώσεις του τελευταίου με αφορμή την εντός έδρας των "πράσινων" από την Γαλατασαράι στο πλαίσιο του Europa League. Το απόγευμα της Τρίτης (22/9, 17:00GR) έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με βασικό θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό της τρέχουσας περιόδου και σίγουρα η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να κλέψει το ενδιαφέρον.




Μπορεί, βάσει της ατζέντας της συνεδρίασης, το κυρίαρχο θέμα να είναι η ανάλυση του προϋπολογισμού, όπου αναμένεται να υπάρχει ένα μικρό παθητικό στο τέλος της περιόδου, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και μη προγραμματισμένα θέματα τα οποία θα συζητηθούν.
Οι περισσότεροι πάντως θα περιμένουν να δουν αν οι δύο άνδρες θα συζητήσουν το μεταξύ τους θέμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ή θα δώσουν ένα... σιωπηρό τέλος, όπως έγινε και την Κυριακή (20/9) στο ΟΑΚΑ όπου και οι δύο αρνήθηκαν να δώσουν συνέχεια, παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Στην συνεδρίαση εκτός από τους Πατέρα και Παύλο Γιαννόπουλο θα δώσουν το παρών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, καθώς και οι εκπρόσωποι των Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλου, που δεν αποτελούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ανανέωσε ο Φερναντίνιο

To φλερτ του Ολυμπιακού με τον Φερναντίνιο δεν κατέληξε σε γάμο και ο παίκτης αποφάσισε τελικά να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρουέρι για τα επόμενα τρία χρόνια.



Στον Ολυμπιακό, αν και δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τον βραζιλιάνο χαφ το καλοκαίρι, πίστευαν ότι θα μπορέσουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους τον Ιανουάριο, αλλά αυτή η εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα. Για τον παίκτη ενδιαφέρον είχε δείξει επίσης η Χέρτα, αλλά και ομάδες της Βραζιλίας. Τελικά, όμως, θα συνεχίσει στην Μπαρουέρι, η οποία απέκτησε και το 100% των δικαιωμάτων του.
"Χαίρομαι που τελείωσε αυτό το σίριαλ. Η συμφωνία είναι πως αν τον επόμενο χρόνο έρθει μία πρόταση από ομάδα που αγωνίζεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες, θα με αφήσουν να φύγω", τόνισε ο Φερναντίνιο μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Δευτέρα και τηλεοπτικό το Θρασύβουλος - Κέρκυρα

Την ερχόμενη δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί, όπως ορίστικε από την ΕΕΠ Β' & Γ' Εθνικής, ο επόμενος εκτός έδρας αγώνας του Α.Ο. Κέρκυρα στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Θρασύβουλο Φυλής.
Ο αγώνας θα μεταδωθεί και τηλεοπτικά, από την ΕΤ-3 και θα ξεκινήσει στις 18:00. Θυμίζουμε ότι είναι ο δεύτερος αγώνας της Κερκυραϊκής ομάδας, που οι φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στις οθόνες τους, μετα το ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, στον Βόλο, που μεταδόθηκε από το CONN-X TV.
Οι υπόλοιποι αγώνες της 3ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Παρασκευή 25/9 (CONN-X TV)
Δόξα Δράμας - Πιερικός
Σάββατο 26/9 (ΕΤ-3)
Καλαμάτα - Ο.Φ.Η.
Κυριακή 27/9 
Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας
Ολυμπιακός Βόλου - Ηλιούπολη
Ιωνικός - Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός - Εθνικός Αστέρας
Ρόδος - Ηλυσιακός
Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός Πειραιά
Δευτέρα 28/9 (ΕΤ-3) 18:00
Θρασύβουλος - Κέρκυρα

Πιάνει δουλειά ο Ζίκο

Την ομάδα του Ολυμπιακού θα αναλάβει από σήμερα ο Ζίκο. Ο νέος προπονητής των Πειραιωτών πήγε χθες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη και απλώς παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδας. Μετά το τέλος του χθεσινού προγράμματος τα είπε με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και τον Ανδρέα Νινιάδη.

Μέχρι χθες το βράδυ ο Βραζιλιάνος περίμενε ένα έγγραφο από τη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, προκειμένου να μπορέσει να καθίσει αύριο (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) στον «ερυθρόλευκο» πάγκο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Το παραπάνω χαρτί αναμένεται να φτάσει σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και ο 56χρονος τεχνικός θα δώσει τις πρώτες του εντολές εντός αγωνιστικού χώρου στο ματς με την «Ένωση». «Δεξί χέρι» του Ζίκο στον αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους» θα είναι ο Μπάντοβιτς και όχι ο αδερφός του, Εντού Κοΐμπρα, ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα την Πέμπτη.

Με μία αλλαγή στο ΟΑΚΑ, σήμερα του Ντομί

Σήμερα θα φανεί αν ο Ντιντιέ Ντομί θα δώσει το «παρών» στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αφού χθες ακολούθησε μέρος του προγράμματος της υπόλοιπης ομάδας. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με μία αλλαγή στην σύνθεσή του, αφού ο Ζαϊρί θα παίξει ως δεξί χαφ και ο Τοροσίδης θα μετακομίσει στον άξονα αντί του Στολτίδη.

Η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας αποτελείται από τους Νικοπολίδη, Πάρντο, Γκαλίτσιο, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντο, Τοροσίδη, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδη, Οσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλο, Ζαϊρί, Ντιόγο και Μήτρογλου, ενώ αν τα καταφέρει θα είναι και ο Ντομί.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, ο Γκαλέτι αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων (σ.σ.: δεν θα παίξει μέχρι και στοματς με τον Λεβαδειακό). Από την πλευρά του, ο Μαρέσκα ενδέχεται να προλάβει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι στην Λιβαδειά (στις 3 Οκτωβρίου). Τέλος, ο Ντάρμπισαϊρ θα μεταβεί για δύο ημέρες στο Βέλγιο και θα πάει σε κέντρο φυσιοθεραπείας, προκειμένου να πάρει μία ακόμα γνώμη για την κατάστασή του.

Κεφάτος ο Κόκκαλης

Στα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε χθες ο Σωκράτης Κόκκαλης και έμεινε περίπου δύο ώρες. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας στην Τούμπα και τον χαρακτήρα που επέδειξε σε ένα τέτοιο ματς, κάτι που θέλει να βλέπει σε όλους τους αγώνες.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου έχει μείνει ευχαριστημένος από τη δουλειά του Μπάντοβιτς και του Νινιάδη. Μάλιστα, ο κ. Κόκκαλης σκέφτεται να αφήσει τον πρώτο στο τεχνικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων» και μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

* Δεν είναι διατεθειμένοι αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό να ασχοληθούν με το θέμα της διαιτησίας, ύστερα από το πέναλτι που δεν δόθηκε προχθές σε βάρος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. «Δεν έχουμε να πούμε κάτι. Παρακολουθούμε όπως όλοι και, αν κρίνουμε ότι πρέπει, θα τοποθετηθούμε. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και ό,τι βλέπουν όλοι βλέπουμε κι εμείς», ειπώθηκε από τη διοίκηση.

Νίκησε Αιγάλεω με Γιούρκα, Κλέιτον και Μάντζιο


Με 2-1 επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Αιγάλεω σε φιλική αναμέτρηση που έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, αλλά οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με γκολ του Χριστοδουλόπουλου και πήραν τη νίκη με γκολ του νεαρού Φέτση. Το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν τόσο η συμμετοχή του ανέτοιμου Γιούρκα Σειταρίδη, όσο και των Κλέιτον Μάντζιου, που δεν υπολογιζόταν μέχρι πρότινος.

Για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν οι Καρνέζης, Σειταρίδης, Καντέ, Μαχλελής, Σιμάο, Γκάμπριελ, Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος, Μάντζιος, Κλέιτον και Πετρόπουλος. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Κάσας, Φέτσης, Λαγός, Μαυρίας και Τριανταφυλλόπουλος. Όσοι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό ακολούθησαν πρόγραμμα με ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Με Κοντρέρας στην Πλατεία

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ, για τον εξ’ αναβολής αγώνα με αντίπαλο τον Πανιώνιο την Τετάρτη (23/9) στη Νέα Σμύρνη, συμπεριέλαβε ο Φερνάντο Σάντος τον Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός γυμνάστηκε την Τρίτη σε φουλ ρυθμούς, για δεύτερη σερί μέρα, πείθοντας έτσι τον Πορτογάλο τεχνικό για την ετοιμότητά του.

Η αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» θα ταξιδέψει στην Αθήνα χωρίς τους ανέτοιμους Αμπουμπακάρι, Μουν, Σνάουτσνερ, Βιτόλο και Μουσλίμοβιτς. Όσον αφορά τον Βόσνιο επιθετικό, θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού. Σε περίπτωση που φανεί ότι έχει θλάση, τότε ενδέχεται να λείψει ακόμα και ένα μήνα από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Πανιώνιο αποτελείται απ’ τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια.

Αναλαμβάνει επίσημα o Δημητριάδης

Στην οικογένεια της ΑΕΚ επέστρεψε και επίσημα τη Δευτέρα ο Βασίλης Δημητριάδης. Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι ο παλαίμαχος επιθετικός της «Ένωσης» ανέλαβε χρέη γενικού αρχηγού, ενώ ο Βασίλης Μπορμπόκης υπεύθυνος για την παρακολούθηση των αντιπάλων της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τα εξής:
Ο Βασίλης Δημητριάδης αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Ο Βασίλης Μπορμπόκης θα είναι ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση των αντιπάλων της ομάδας.
Ο Ντίνος Παπαποστόλου θα εκτελεί καθήκοντα Αθλητικού Διευθυντή.
Η Αγγελική Αρκάδη αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.
Τέλος, ο Οικονομικός Διευθυντής Μιχάλης Δημαράκης αναλαμβάνει επιπλέον διοικητικές αρμοδιότητες.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σε αναζήτηση προπονητή

Δεκτή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του Μόμτσιλο Βούκοτιτς από τη διοίκηση του Λεβαδειακού, η οποία ήδη έχει αρχίσει την αναζήτηση της διάδοχης κατάστασης για τον πάγκο της ομάδας. Οι δύο πλευρές στη χθεσινή συνάντηση που είχαν κατέληξαν στο ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία τους και είναι θέμα ωρών να επισημοποιηθεί το διαζύγιο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο 59χρονος προπονητής καθόταν σκεπτικός στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της Δευτέρας, ενώ δεν ήταν παρών όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννης Κομπότης, μίλησε στους παίκτες. «Θα πρέπει άμεσα να πάρω κρίσιμες αποφάσεις. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να πράξετε αναλόγως. Από εμένα δεν έχετε κανένα παράπονο. Είναι όλα τακτοποιημένα και εσείς δεν έχετε δείξει τίποτα μέσα στο γήπεδο. Από δω και πέρα πρέπει να δείξετε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κάντε ό,τι είναι δυνατόν για να βγει η ομάδα από τη δύσκολη θέση», τόνισε στους ποδοσφαιριστές.

Σε ό,τι αφορά στον αντικαταστάτη, ήδη έχουν γίνει πολλές προτάσεις από μάνατζερ στη διοίκηση. Η λύση του Νίκου Γκουλή, που αποτελεί επιθυμία των φιλάθλων, εξετάζεται, ενώ η παρουσία του Γιώτη Σταματόπουλου στις εξέδρες την Κυριακή στο παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη ίσως να σήμαινε κάτι.

AEΚ: «Όχι» από Μπλάνκο

Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ισμαέλ Μπλάνκο μέσω του μάνατζέρ του στην πρόταση για την επέκταση συμβολαίου που του έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο εκπρόσωπος του Αργεντινού επιθετικού απάντησε με e-mail στον πρόεδρο, Νίκο Θανόπουλο, πως η προσφορά δεν κρίνεται ικανοποιητική και αντιπροσωπευτική της αξίας του ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΚ πρότεινε στον «Ζορό» τετραετές συμβόλαιο με πάγιες ετήσιες αποδοχές 500.000 ευρώ (ενώ τώρα εισπράττει 390.000 ευρώ το χρόνο), που θα αυξηθεί στις 600.000 ευρώ αν η «Ένωση» κατακτήσει το νταμπλ. Πάντως στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία με τον 26χρονο σέντερ φορ, στον οποίο θα γίνει βελτιωμένη πρόταση όταν ο ατζέντης του έρθει στην Αθήνα στα τέλη του μήνα.

Τεν Κάτε: «Έτσι και με την ΑΕΚ»

Ανάλογη συνέχεια ζήτησε από τους παίκτες του ο Τεν Κάτε, ο οποίος τους έδωσε και χθες συγχαρητήρια, όπως έκανε και μετά τον αγώνα: «Παίξατε ο ένας για τον άλλον, όλοι μαζί και όλοι για την ομάδα. Έτσι σας θέλω. Αν παίξετε έτσι και με την ΑΕΚ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα κερδίσουμε». Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μπήκε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και θέλει να παίξει με την ΑΕΚ. Το απόγευμα το Δ.Σ της ΠΑΕ.

«Αν παίξουμε έτσι δεν φοβόμαστε»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση κόντρα στον Άρη έμεινε ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός, που μοίρασε συγχαρητήρια μετά το τέλος του αγώνα με τους κίτρινους, επανέλαβε και χθες πριν την προπόνηση στους παίκτες του, ότι με ανάλογες εμφανίσεις όλα θα πάνε καλά. «Συγχαρητήρια για τη νίκη, την εμφάνιση και το πάθος που δείξατε κόντρα στον Άρη, που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δείξατε πάθος και μεγάλη μαχητικότητα. Παίξατε ο ένας για τον άλλον, όλοι μαζί και όλοι για την ομάδα. Έτσι σας θέλω. Αν παίξετε έτσι με την ΑΕΚ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θα κερδίσουμε. Πάμε για τη νίκη με την ΑΕΚ. Θέλω να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες. Κάνουμε πολλές ευκαιρίες και δεν τις μετατρέπουμε σε γκολ. Και με τον Άρη έγινε αυτό και σε άλλα παιχνίδια».

Τεν Κάτε: «ΠΑΟ…κάτι σαν τον Άγιαξ»

Με αφορμή την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Γαλατασαράι την περασμένη εβδομάδα, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Ολλανδίας NOS, έκανε ένα αφιέρωμα στον Τεν Κάτε, ο οποίος μιλώντας στους συμπατριώτες του παρομοίασε το «τριφύλλι» με τον Άγιαξ.

«Όπως τόσα χρόνια παλεύει ο Αγιαξ να βρει τον εαυτό του, έτσι κάνει κι ο Παναθηναϊκός. Με κάποιους ανθρώπους της ομάδας προσπαθούμε σκληρά να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ομάδας. Το ίδιο κάναμε στην Μπαρτσελόνα με τον Λαπόρτα και τον Φρανκ, ωστόσο ξέρουμε πως κάθε φορά σε κάθε καινούργιο πρέπει να κάνεις εκκαθάριση της παλιάς νοοτροπίας κι ό,τι την εκφράζει. Όταν αυτό συμβαίνει σε μεγάλες ομάδες, αναμενόμενο είναι να προκαλέσει τριγμούς και γκρίνιες. Ούτε εδώ είμαστε εξαίρεση. Αυτό που θέλουμε, αυτό που προσπαθούμε, είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα, να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εξαρτάται και υπολογίζεται μόνο από τις νίκες. Δεν μετράει τίποτα άλλο. Δεν έχει σημασία πώς το κάνεις, αρκεί να το κάνεις. Ο Παναθηναϊκός είναι ό,τι ο Αγιαξ στην Ολλανδία και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα ήταν μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα στην Ολλανδία σε σταθερή βάση, όχι πρόσκαιρα».

Η ώρα του Γιούρκα;

Στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων μπήκε ο Γιούρκας Σειταρίδης και σήμερα αναμένεται να παίξει στο φιλικό με το Αιγάλεω, που θα αρχίσει στις 11 το πρωί στην Παιανία, κεκλεισμένων των θυρών. Ο παίκτης εμφανίζεται ιδιαίτερα ανεβασμένος και πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή να αρχίσει να αγωνίζεται, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παίξει και κόντρα στην ΑΕΚ. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά ίσως η σημερινή του εμφάνιση στο φιλικό να αποτελέσει κριτήριο. Υπενθυμίζεται, ότι οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα μπακ μετά τον ταυτόχρονο τραυματισμό των Σπυρόπουλου, Δάρλα και Μαρίνου.

Σήμερα το Δ.Σ. της ΠΑΕ

Στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα (17.00) οι διοικούντες το «τριφύλλι», όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός της τρέχουσας περιόδου, τον οποίο θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέλη του Δ.Σ. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσουν οι Νικόλας Πατέρας και Παύλος Γιαννακόπουλος, οι οποίοι ήρθαν σε αντιπαράθεση μετά το ματς με τη Γαλατά. Εξάλλου, ενδιαφέρον έχει και η στάση των μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν τους άλλους βασικούς μετόχους, Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο.

Πως αλλάζουν όλα

Δύο νίκες και ήρθανε τα πάνω κάτω. Εκεί που όλα έδειχναν μαύρα, ξαφνικά οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν το μέλλον με αισιοδοξία. Σίγουρα τα πολύ καλά αποτελέσματα με την Αλκμααρ και τον ΠΑΟΚ μετρούν, αλλά εγώ, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, χαίρομαι που τελειώνει η περίοδος του Μπάντοβιτς στον πάγκο. Κόντρα στο ρεύμα, εγώ χαίρομαι που αναλαμβάνει σύντομα ο Ζίκο.

Ο Μπάντοβιτς ναι μεν κατάφερε να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια (κάτι που πιστεύω πως οποιοσδήποτε προπονητής θα έκανε τελικά), αλλά από κει και πέρα έκανε και λάθη στο κοουτσάρισμα τα οποία πέρασαν απαρατήρητα λόγω του τελικού αποτελέσματος. Στο ματς με την Αλκμααρ χρειάστηκε να φωνάξει όλο το γήπεδο για να γίνει αλλαγή ο Ντιόγο, όπως καθυστέρησε χαρακτηριστικά τις αλλαγές και στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Επιπλέον σε αυτό το ματς, με τον ΠΑΟΚ, έκανε και λάθος αλλαγή με αποτέλεσμα να κόψει την ομάδα στα δύο και αν δώσει την ευκαιρία στον αντίπαλο να ανέβει και να απειλήσει. Τέλοσπαντων. Ο Μπάντοβιτς, ευτυχώς, ήταν για λίγο. Από το ματς με την ΑΕΚ ξεκινάει η περίοδος του Ζίκο και πλέον έχουμε και κάτι να προσδοκούμε για την συνέχεια. Να ελπίζουμε πως θα βελτιωθεί κάπως και το θέαμα.

Σίγουρα αυτό που μετράει περισσότερο είναι τα αποτέλεσμα. Αλλά οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν μάθει να έχουν απαιτήσεις και όσον αφορά το θέαμα. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα καταφέρει να κάνει τον Ολυμπιακό που όλοι ονειρεύονται.

ο δράμα του Μάρκος Αντόνιο

Δύσκολες ώρες περνά ο Μάρκος Αντόνιο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός που την περασμένη περίοδο αγωνιζόταν δανεικός στον ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς διαγνώστηκε πως έχει καρκίνο στο φάρυγγα.

«Αρχικά είχα ενοχλήσεις στο πόδι και εν συνεχεία στο λαιμό. Οι γιατροί στην Ελλάδα μού είχαν πει πως ήταν μία μικρή μόλυνση. Όμως πέρασαν δύο μήνες και οι πόνοι συνεχίζονταν. Ο προπονητής μού είπε να εξεταστώ στο Οπόρτο και εκεί η σύζυγός μου, που είναι από την Πορτογαλία, με έστειλε στον οδοντίατρό της κι αυτός μου είπε να πάω αμέσως σε έναν ειδικό για εξετάσεις. Κρίθηκε ότι είναι αναγκαίο να υποβληθώ αμέσως σε επέμβαση για καρκίνο στον φάρυγγα», εξηγεί ο 26χρονος ποδοσφαιριστής στην «L’Equipe».

Μετά το πέρας του δανεισμού του στον ΠΑΟΚ έχει επιστρέψει στην Οσέρ, η οποία-όπως ο ίδιος καταγγέλλει-τον αγνοεί και δεν του καταβάλλει το μισθό που προβλέπεται από το συμβόλαιό του (52.000 ευρώ το μήνα), ενώ δεν του έχει ανανεώσει την άδεια εργασίας (έχει λήξει από τις 11 Ιουλίου), με αποτέλεσμα να ακολουθεί θεραπεία στην Πορτογαλία. Ο Μάρκος Αντόνιο είναι αποφασισμένος αν δεν συμμορφωθεί η Οσέρ να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια.

Βωβός κατά Τσίπρα για το γήπεδο

ι τοποθετήσεις του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και το σχέδιο διπλής ανάπλασης προκάλεσαν την αντίδραση του Μπάμπη Βωβού. Ο επιχειρηματίας που επιθυμεί να χτιστεί εμπορικό κέντρο στην περιοχή κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για άγνοια για το ζήτημα και για βεβαιότητα δίχως βάση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς επίσης και για επιλεκτική ευαισθησία για τους εργαζομένους που πλήττονται. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βωβού:

«Παρακολούθησα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα κατά την διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών, στις οποίες έκανε εκ νέου αναφορά στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης και ζήτησε τα εύσημα για την σύγκρουση του – όπως ανέφερε- με αδιευκρίνιστα συμφέροντα για το θέμα του Βοτανικού.

Εντύπωση προκαλεί η άγνοια που επιδεικνύει ο κ, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα αλλά και η βεβαιότητα του για το αποτέλεσμα της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας- η οποία δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί- καθώς -όπως ανέφερε- κατάφερε να σταματήσει την κατασκευή ενός υπερμεγέθους Εμπορικού Κέντρου, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Απορώ με την βεβαιότητα του κ. Τσίπρα. Επαναλαμβάνω το αυταπόδεικτο ότι η τύχη του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του Εμπορικού Κέντρου της Εταιρίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, το δε έργο της Διπλής Ανάπλασης μπορεί να συντελεσθεί μόνο όπως το ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των 257 βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11 και 12 του ν.3481/2006.

Και τούτο διότι τόσο η οικοδομική άδεια του Παναθηναϊκού συνδέεται άρρηκτα με το Εμπορικό Κέντρο ,όσο και η έκταση των 57 στρεμμάτων επί της οποίας θα ανεγερθεί το μεγαλύτερο τμήμα του γηπέδου, παραχωρήθηκε από την Εταιρία στον Δήμο Αθηναίων αποκλειστικά και μόνο για την εφαρμογή του ν.3481/2006.

Τέλος εντυπωσιάζει η επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύει ο κ. Τσίπρας για μεμονωμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε μνεία για τους 511 εργαζόμενους στο Βοτανικό και τις οικογένειες τους, αλλά και τους εκατοντάδες προμηθευτές και συνεργάτες του έργου, οι οποίοι λόγω της παρέμβασης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικασθήκαν επί 10 μήνες σε ανεργία, υποαπασχόληση και απόγνωση
».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES