1 Δεκ 2010

ΤΕΝΝΕΣ: «Έφυγα εξαιτίας του Λυράκη»!

Δριμύ κατηγορώ κατά του τεχνικού διευθυντή του ΑΟ Κέρκυρα εξαπέλυσε ο Μπάμπης Τεννές. Ο τέως προπονητής των «κυανέρυθρων» χρέωσε στο Νίκο Λυράκη την απομάκρυνσή του από την ομάδα, κατηγορώντας τον για παρέμβαση στη δουλειά του και για άλλα πράγματα.

  

Ο έμπειρος τεχνικός σήμερα Τρίτη το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, με σχεδόν αποκλειστικό θέμα τη συμπεριφορά του Λυράκη. Ο Τεννές ξεκίνησε λέγοντας:
«Θεώρησα απαραίτητο να πω κάποια πράγματα πριν φύγω. Κατ' αρχάς θα αναφερθώ στο οικονομικό. Συμφωνήσαμε με τον κ. Λιμπάντση να μην μου καταβληθεί η αποζημίωση, παρά μόνο τα δεδουλευμένα».

  

Στη συνέχεια, ο Αθηναίος προπονητής ανέφερε:
«Η αφορμή του "διαζυγίου" μου με την ομάδα έχει να κάνει με τον κ. Λυράκη, διότι -σύμφωνα με αυτόν- εγώ δεν πίστευα στο ρόστερ. Κατά την άποψή μου η αιτία ήταν πως ήμουν εμπόδιο σε όποιες ενέργειες ή πράξεις ήθελε να κάνει. Είπα πως η ομάδα θέλει τρεις-τέσσερις παίκτες, χωρίς να με ενδιαφέρει από ποιόν και από πού θα προέρχονταν. Ένα χαρακτηριστικό θα σας πω. Μετά το παιχνίδι με τον Άρη, όταν πήγαμε στην Αθήνα, ο κύριος αυτός είχε πάει στα μπουζούκια με δύο-τρεις παίκτες. Πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μου έλεγαν πολλοί φίλοι μου εδώ στην Κέρκυρα (και επιτρέψτε μου να σας πω ότι έχω πολλούς γνωστούς) ότι αν θα χάσουμε αυτός ο κύριος θα με διώξει. Ο κ. Λιμπάντσης έχει εγκλωβιστεί μαζί του, πιστεύοντας πως είναι σούπερ απαραίτητος και πουλώντας του φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Έχουμε παίξει 13 παιχνίδια, μαζί με αυτό του Κυπέλλου, και μόνο δύο ήταν στην έδρα μας. Έχουμε μαζέψει 13 πόντους, που κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά καλή συγκομιδή. Ο κ. Λυράκης έχει καταφέρει να διώξει από κοντά του όποιον έχει άποψη και γνώση. Στεναχωριέμαι που φεύγω με αυτό τον τρόπο, αλλά ανήθικος δεν υπήρξα ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον κ. Λιμπάντση, αλλά δυστυχώς έχει εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό τον καιρό, καθώς και τον φίλαθλο κόσμο της Κέρκυρας ο οποίος σε αυτό τον ενάμιση χρόνο με βοήθησε πολύ. Εύχομαι στην ομάδα να έχει πολλές επιτυχίες, γιατί την αγαπάω».

  

Σε ερώτηση που του έγινε για ποιο λόγο οι ελλείψεις που έχει η ομάδα σε διάφορες θέσεις δεν καλύφθηκαν το καλοκαίρι, ο Μπάμπης Τεννές απάντησε:
«Για να πάρουμε το καλοκαίρι ξανά πίσω τον Γκουστάβο έδωσα μεγάλη μάχη. Οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα πρέπει να είναι από το γραφείο του κ. Λυράκη, όπως και ο προπονητής που θα με διαδεχθεί θα είναι από το γραφείο του κυρίου αυτού. Έτσι πιστεύω».

  

Σε άλλη ερώτηση που του τέθηκε, για το ποιοι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι από το γραφείο του Νίκου Λυράκη, ο τέως τεχνικός του ΑΟΚ απάντησε ως εξής:
«Αυτό μπορείτε να το μάθετε. Δεν μπορώ να σας το πω εγώ. Η ομάδα πήρε αποτελέσματα, εγώ όμως έλεγα πως πρέπει να ενισχυθούμε. Ο κ. Λιμπάντσης δεν έχει τον χρόνο, έχει και τις δουλειές του. Αλλά δεν έχει και τις γνώσεις και λογικό είναι αυτό. Εκείνος που κινούσε τα νήματα ήταν ο κ. Λυράκης. Το καλοκαίρι πήραμε πολλούς παίκτες στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Το μπάτζεντ υπήρξε περιορισμένο».

  

Όταν ο Τεννές ρωτήθηκε αν πιστεύει πως υπάρχει στην ομάδα οικονομική συναλλαγή μεταξύ Λυράκη και ποδοσφαιριστών, είπε:
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει οικονομική ή άλλη συναλλαγή του κ. Λυράκη με τους παίκτες που φέρνει στην ομάδα. Δεν το νομίζω αυτό. Το "πριόνισμα" ξεκίνησε για εμένα εδώ και ενάμιση μήνα. Κάποια στιγμή ο κ. Λυράκης θα πει "γειά σας" και θα φύγει από την ομάδα. Αυτοί που θα την "πληρώσουν" θα είναι ο κ. Λιμπάντσης και ο κόσμος της ομάδας. Τον Λυράκη τον γνώρισα εδώ. Εγώ συνέχισα το καλοκαίρι διότι δεν είχα πρόβλημα με τον κ. Λιμπάντση και γιατί κατάλαβα πως μου έχει εμπιστοσύνη. Είχα διαφωνίες με τον κ. Λυράκη και ο κ. Λιμπάντσης πήρε την απόφαση να φύγω εγώ. Ο νέος προπονητής έχει τον χρόνο να αξιοποιήσει το ρόστερ και να κάνει αυτό που πρέπει. Ο κ. Λυράκης δεν μπορούσε να αξιολογήσει τί παίκτες έπρεπε να πάρουμε, αυτό ήταν δουλειά δική μου».

 

 Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ο νέος τεχνικός του ΑΟ Κέρκυρα


alt
Άμεση ήταν η αντικατάσταση του Μπάμπη Τεννέ στην τεχνική ηγεσία του ΑΟ Κέρκυρα, καθώς στις 8 το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στο νησί των Φαιάκων ο αντικαταστάτης του Αθηναίου τεχνικού, που είναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.
Τον «Μπόσκο» υποδέχτηκε στο λιμάνι του νησιού ο Νίκος Λυράκης, και εν συνεχεία αναχώρησαν μαζί ώστε να διευθετηθούν κι οι τελευταίες τυπικές λεπτομέρειες για να υπογράψουν το συμβόλαιο της συνεργασίας τους, το οποίο αναμένεται να έχει διάρκεια ως το τέλος της περιόδου με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.
Μάλιστα, αναμένεται να πιάσει δουλειά από σήμερα κιόλας, και φυσικά θα είναι αυτός που θα κοουτσάρει την ομάδα στη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης το ερχόμενο Σάββατο.
alt
Ποιος είναι ο νέος προπονητής των «Φαιάκων»
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς γεννήθηκε στο Νίκσιτς της Σερβίας στις 30/8/1969. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία έξι ετών στην Ακαδημία της Σουτγέσκα, ομάδα πρώτης κατηγορίας στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στην οποία αγωνίστηκε από το 1975 έως και την περίοδο 1985-86. Ακολούθως αγωνίστηκε στην Σεντ Λούις στις Ηνωμένες Πολιτείες (1986 έως 1988) για να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε το 1988.
Στην Σουτγέσκα επέστρεψε 1988 και παρέμεινε μέχρι το 1992, οπότε και πήρε μεταγραφή για τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου στον οποίο αγωνίστηκε για δύο χρόνια, κατακτώντας ένα Κύπελλο Γιουγκοσλαβίας (1993)
Ακολούθως αγωνίστηκε στον Εθνικό Πειραιώς (1994-96), τον Πανηλειακό (1996-97), στον Ολυμπιακό (1997-98), στον ΠΑΟΚ (1998-00), στον Πανηλειακό (2000-01) και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Εθνικό Αστέρα την περίοδο 2001-02.
Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του στο Χιούστον, όπου είχε την περίοδο 2003-04, την ευθύνη των Ακαδημιών. Την επόμενη αγωνιστική χρονιά (2004-05) εργάστηκε ως βοηθός προπονητής στον Ακράτητο που ανέβηκε στην Α΄Εθνική, όπως και στην Κέρκυρα στην οποία εργάστηκε την επόμενη περίοδο.
Από την περίοδο 2006-07 εντάχθηκε στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού και από τον Μάρτιο του 2008 είναι βοηθός προπονητή και σκάουτερ στην ομάδα, έχοντας δουλέψει δίπλα στους Πέπε Σεγκούρα, Τιμούρ Κετσπάγια, Ζίκο, Έβαλντ Λίνεν και Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ μετά την αποχώρηση του Ζίκο ανέλαβε και την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έχει δίπλωμα προπονητή UEFA-Α’. Μιλάει εκτός από την μητρική του γλώσσα τα σέρβικα, αγγλικά και ελληνικά.

Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ Π.Α.Ε

Δελτίο Τύπου

Κέρκυρα : 30/11/2010

Θέμα: «Λύση συνεργασίας με τον προπονητή κ. Χαράλαμπο Τεννέ»


Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει τη λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τεννέ.
Το ΔΣ της ΠΑΕ ευχαριστεί θερμά τον κ. Τεννέ για τη μεγάλη προσφορά του στην ομάδα μας τόσο την περυσινή χρονιά της ανόδου μας στη Σούπερ Λίγκα, όσο και της έως τώρα πορεία μας στο πρωτάθλημα.
Του εύχεται ότι καλύτερο για την συνέχεια της καριέρας του και κάθε προσωπική επιτυχία.
Συγχρόνως, η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με το τεχνικό επιτελείο, τους κ.κ. Καλαϊτζίδη Δημήτριο, Λιάπη Κωνσταντίνο, Τσελιόπουλο Χρήστο, ευχόμενη καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους


Από το Γραφείο Τύπου

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES