27 Φεβ 2010

Απ’ τη Ρώμη στην Πλατεία

Παρά το «μεθύσι» της πρόκρισης στο Europa League ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα σε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την κορυφή. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο ενώ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Ξάνθη στα "Πηγάδια". Διαβάστε την ανάλυση του www.sport-fm.gr και του Κώστα Μιαούλη για τα ματς της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 16:45 ΣΚΑΪ

Ένα ματς στο οποίο για τον Ηρακλή διακυβεύονται πολλά. Με δεδομένο πως η επόμενη αγωνιστική έχει για τον «Γηραιό», ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό, στην Τρίπολη, οφείλει να πάρει τρίποντο, αν θέλει να μείνει έξω από χειρότερες περιπέτειες. Οι γηπεδούχοι τον τελευταίο καιρό είναι σαφές πως βρίσκονται εκτός φόρμας, έστω και αν απέσπασαν ισοπαλία στο Περιστέρι. Για τον Αστέρα θ’ απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Καρντόζο, Φυτανίδης. Ο Επστάιν αποτελεί το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Ηρακλή, ενώ εκτός μάχης είναι οι Παπαστεριανός, Περπερίδης, Μαρκές και ο τιμωρημένος Γιαννούλης. Ο Κουκουλάκης διευθύνει το ματς, είχε σφυρίξει πρόσφατα στην αναμέτρηση του Ηρακλή με την ΑΕΚ 1-1. Η αλήθεια είναι πως με το θόρυβο που έχει γίνει, γύρω από ενδεχόμενη μετακόμιση της ομάδας, σε άλλη πόλη της Πελοποννήσου, οι φορείς έχουν ανησυχήσει και προσπάθησαν να κινητοποιήσουν τον κόσμο, ώστε να δώσει το παρόν στον αγώνα.

Α.Ε.Κ. - Εργοτέλης 19:00 ΝOVA

Η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική πορεία της στον δεύτερο γύρο, όπου έχει μαζέψει 18 πόντους. Ένα ματς που συνήθως έχει πολλά γκολ και ο Μπάγεβιτς φαίνεται πως θα επιμείνει στην επιλογή του Λεονάρντο στο αρχικό σχήμα αντί του Μαντούκα. Εκτός για την «Ένωση» ο Νέμεθ που φαινόταν ότι θα επέστρεφε μετά από τέσσερις μήνες, εκτός και ο Γεωργέας ενώ τιμωρημένος είναι ο Γιάχιτς. Για τον Εργοτέλη που προέρχεται από την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο «Παγκρήτιο», υπάρχουν πολλές απώλειες, αφού εκτός μάχης λόγω τιμωρίας είναι οι βασικότατοι Τζούνιορ, Ρομάνο, Ρουμπάκης. Λιγότερο σημαντικές απώλειες αυτές των Βίσιο, Αθανασίου. Ο Ντάκος έχει σφυρίξει επτά ματς φέτος, έχει φέρει έξι άσους. Έχει διευθύνει το ΑΕΚ – Ηρακλής 1-0 και το ΑΕΚ – Λεβαδειακός 3-2. Λογικά η «Ένωση» έχει προβάδισμα μιας και οι απώλειες των Κρητικών είναι σημαντικότατες.

SKODA Ξάνθη - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝET

Με ελάχιστα προβλήματα, δηλαδή τους Φιλομένο, Σαβίνι (τραυματίες) και Αραμπατζή (τιμωρημένος), ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται την Ξάνθη για να δώσει συνέχεια στην εκπληκτική πορεία του δεύτερου γύρου και για να μείνει μέσα στο κόλπο του τίτλου. Ο Βιτόλο επιστρέφει και παίρνει θέση δίπλα στον Γκαρσία στο 4-2-3-1 που θα παρατάξει κατά πάσα πιθανότητα ο Σάντος σε αυτό το παιχνίδι. Για τη Σκόντα που βρίσκεται μόλις τέσσερις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη, ο Νίκος Κεχαγιάς που αντικατέστησε τον Ματζουράκη, είδε τους Κωστούλα και Γκσπούρνινγκ να βγάζουν την προπόνηση. Ο Μάριτς που έχει πάει στη Γαλλία για προσωπικό θέμα και ο Έλλινγκτον που ταλαιπωρείται από ίωση θα μείνουν εκτός. Ο Τριτσώνης έχει σφυρίξει σε δύο κομβικά «διπλά» του ΠΑΟΚ φέτος στο Πρωτάθλημα, με Εργοτέλη 2-0 και με ΠΑΣ Γιάννενα 1-0. Λέτε να του φέρει πάλι γούρι; Πολύ παρασκήνιο με την μετακίνηση των φιλάθλων και επιστολή της ΠΑΕ Ξάνθη ότι θα έδινε 1.200 εισιτήρια, αν οι αρμόδιοι φορείς αναλάμβαναν την ευθύνη γι’ αυτή και τον Ζαγοράκη κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να εναρμονιστεί με το νόμο. Μακάρι όλα να κυλήσουν ομαλά.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Πανθρακικός - Καβάλα 14:30 ΝOVA

Ο Πανθρακικός έχει αποδείξει πως δεν χαρίζει κάστανα σε κανένα και με τον Μπέλεκ σε τρελά κέφια τον τελευταίο καιρό, θα υποδεχτεί την Καβάλα, σε ένα κρίσιμο ματς για τους «Αργοναύτες» που κοιτάζουν φιλόδοξα την 5η θέση. Οι Κασάρ και Τζόκιτς απουσιάζουν μόνιμα για την ομάδα της Κομοτηνής που έφτασε τους 12 πόντους. Από την άλλη η Καβάλα που προέρχεται από τη νίκη με ανατροπή απέναντι στην Σκόντα Ξάνθη με πρωταγωνιστή του Ονουάτσι, δεν θα έχει τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές της σε αυτό το κρίσιμο ματς λόγω τιμωρίας. Εκτός μάχης για την αναμέτρηση της Κομοτηνής είναι οι Ντιέ, Ντομπρασίονοβιτς, Ορούμα, Ντουγκλάο. Ο Βοσκάκης που διευθύνει την αναμέτρηση έχει σφυρίξει μόλις πέντε παιχνίδια και τα τρία απ’ αυτά ήταν αγώνες του Πανθρακικού.

Άρης - Λάρισα 16:45 ΝOVA

Για τον Άρη είναι ένα ματς πολύ σημαντικό, αν δεν θέλει να δώσει δικαιώματα σε άλλες ομάδες πως μπορεί να το πάρουν τη θέση στην πρώτη πεντάδα. Με την ΑΕΚ ήταν καλός, αλλά όχι αρκετά καλός ώστε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Γυρίζει ο Κάμπορα από τιμωρία, όπως επιστρέφει και ο Πρίττας. Από την άλλη η Λάρισα μετά την αναπάντεχη ήττα από τον Πανθρακικό με 2-0 εντός έδρας έμπλεξε πάλι, μετά από μια αγωνιστική που αναμενόταν ότι θα είναι ανακουφισμένη. Ντεμπούτο για τον Γιάννη Παπακώστα που διαδέχτηκε την εβδομάδα που τελειώνει τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Εκτός μάχης οι Βενετίδης, Σίμιτς, Αμπουχατζίρα, επιστρέφει ο Ιγκλέσιας από τιμωρία. Ο Άρης με τον Σταθόπουλο διαιτητή είναι άχαστος. Ισοπαλία με Εργοτέλη εκτός, νίκη με Λεβαδειακό εκτός και νίκη με τον Ηρακλή στο εντός έδρας 4-2. Η Λάρισα αν χάσει και έχει νικητή το Λεβαδειακός – Εργοτέλης θα αποκτήσει συγκάτοικο και θέλει έστω έναν πόντο. Ο Άρης από την άλλη αν και τον χωρίζουν 180 λεπτά από τον τελικό του Κυπέλλου, δεν σημαίνει πως πρέπει να παρατήσει την προσπάθεια για να μπει στα πλέι-οφ.

Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 16:45 ΝOVA

Αυτό το ματς εφόσον αναδείξει νικητή, θα δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα σε όποιον το πάρει. Αλλιώς Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννενα είναι πολύ πιθανό να πιαστούν χέρι-χέρι και να… χορέψουν σε ρυθμούς Β’ Εθνικής. Ο Λεβαδειακός απέσπασε ισοπαλία στο Καυταντζόγλειο και πήρε την ευκαιρία να πάει ισόβαθμος σε αυτή την συνάντηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα, που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο με 3-2. Η ομάδα της Ηπείρου θα παραταχθεί χωρίς Ελευθερόπουλο, Κοντογουλίδη, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Ντάσιος που έχει ταλαιπωρηθεί από πολλά χτυπήματα τελευταία. Ο Λεβαδειακός δεν θα έχει τον Μουλόπουλο (τιμωρημένος), ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την συμμετοχή του Ναπολεόνι. Αμφίβολος είναι και ο Αμπουμπακάρι. Ο Δαλούκας θα διευθύνει αγώνα για 14η φορά φέτος. Έχει παίξει τον Λεβαδειακό στο 1-0 με τον Αστέρα Τρίπολης την 20η αγωνιστική, ενώ τον ΠΑΣ τον είχε συναντήσει στο 2-2 με τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 16:45 ΝET

Για τον Ολυμπιακό τα προβλήματα φαίνεται ότι δεν τελειώνουν ποτέ και ο Μαρέσκα έμεινε εκτός μάχης εξαιτίας ενοχλήσεων στον δικέφαλο. Έτσι προσθέτει το όνομα του στη λίστα των απόντων μαζί με τους Ντουντού, Γκαλέτι, Ντιόγκο, Λεονάρντο (τιμωρημένος). Είχε χρόνο να πάρει ανάσες μετά από την αναμέτρηση της Τρίτης με την Μπορντό, όπου το τελευταίο κομμάτι του αγώνα αφήνει ελπίδες πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να παίξουν καλύτερα απ’ όσο στα τελευταία παιχνίδι.
Ο Ατρόμητος δεν θα έχει Νεμπεγλέρα, Ολιβέιρα, Μελισσά, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπαζίνσκι γι’ αυτή την αναμέτρηση. Οι Περιστεριώτες δεν καταθέτουν τα όπλα, αλλά το κίνητρο για κάποιον ουσιαστικό στόχο αυτή τη στιγμή, πιθανώς ν’ απουσιάζει. Ο Γιάχος διευθύνει για πρώτη φορά κάποια από τις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν περιθώριο για «γκέλα». Οι δέκα χαμένοι πόντοι στο «Καραϊσκάκη», ήδη κοστίζουν πολύ.

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 19:00 ΝOVA


Ο Παναθηναϊκός μετά την «άλωση» της Ρώμης και την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, πρέπει να εναρμονιστεί άμεσα με την ελληνική πραγματικότητα και το σαφάρι του τίτλου. Οι 10 χαμένοι πόντοι στους πέντε τελευταίους αγώνες, έχουν δώσει το δικαίωμα στους διώκτες του να πλησιάσουν σε απόσταση δύο βαθμών. Πιθανότατα εκτός αποστολής θα είναι ο Γιώργος Καραγκούνης που έχει ανεβάσει πυρετό. Από την άλλη οι Νεοσμυρνιώτες θα είναι σίγουρα λιγότερο αγχωμένοι από την στιγμή που πήραν το ματς στα Γιάννενα και έχουν ένα μαξιλάρι ασφαλείας με τους 25 πόντους, κάνοντας σεφτέ μετά από εννέα παιχνίδια την προηγούμενη αγωνιστική. Οι Λάτκα, Όμο είναι τιμωρημένοι, οι Καστελιόνε, Εστογιανόφ εκτός μάχης ως το τέλος, από ενοχλήσεις ταλαιπωρήθηκε ο Νικολάου. Ο Καλόπουλος έχει βρεθεί μόλις μια φορά στο δρόμο του Παναθηναϊκού φέτος, στο ματς της Κομοτηνής με τον Πανθρακικό, όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 με γκολ του Λέτο. Δεν έχει σφυρίξει καθόλου φέτος Πανιώνιο.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικήςΗ αυλαία της καθοριστικής 24ης αγωνιστικής ανοίγει με τρία σημαντικά παιχνίδια. Στα Πηγάδια, ο ΠΑΟΚ μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι σε τροχιά τίτλου και για να παραμείνει θα πρέπει να περάσει αλώβητος από την Ξάνθη και το ματς με την Σκόντα (19:00).
Αναλυτικά:
Σάββατο 27/02
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 16:45, ΣΚΑΪ
ΑΕΚ-Εργοτέλης 19:00, Novasports 1
Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ 19:00, ΝΕΤ
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010
Πανθρακικός-Νέα Καβάλα 14:30, Novasports 1
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 16:45, Novasports 2
Ολυμπιακός-Ατρόμητος Αθηνών 16:45, NET
Αρης-Λάρισα 16:45, Novasports 1
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 19:00, Novasports 1 -

Συζητήσεις Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη για την ΠΑΕ

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τη συμμετοχή του δεύτερου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αποκτώντας ένα μεγάλο μερίδιο μετοχών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΦΩΣ», η κουβέντα των δύο ανδρών έχει ξεκινήσει από το αδιάθετο κομμάτι των 10 εκατ. ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των Πειραιωτών (από τα 26 εκατ. ευρώ που είναι η αύξηση).

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπάρχει μία συζήτηση να το καλύψει και αυτό ο κ. Λαυρεντιάδης, ανεβάζοντας (ουσιαστικά διπλασιάζοντας) το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο στο 20%, αφού τώρα είναι 10%. Ο 37χρονος επιχειρηματίας φέρεται να επιθυμεί να έχει σε συνιδιοκτησία την ΠΑΕ με τον κ. Κόκκαλη, ο οποίος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο (του 45%-45%),

Βάσει της υπάρχουσας συμφωνίας με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο κ. Λαυρεντιάδης για να αποκτήσει το 45% πρέπει να καταβάλει ένα ποσό της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ. Οι όποιες εξελίξεις αναμένονται μέσα στην άνοιξη. Να σημειωθεί ότι ο 37χρονος επιχειρηματίας έχει ήδη στην κατοχή του το 50% του «Καραϊσκάκη» και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο στην ΠΑΕ.

Τι είπαν Κόκκαλης-Μπάντοβιτς

Περίπου δύο ώρες συνομίλησαν χθες το μεσημέρι ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και αιφνιδιαστικά φώναξε τον Σέρβο προπονητή για να συζητήσουν –όπως έγινε γνωστό-για θέματα της ομάδας. Ωστόσο, από τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ανδρών γίνεται αντιληπτό πως μίλησαν για τα πάντα.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη δουλειά του 41 ετών προπονητή, ο οποίος βρίσκεται περίπου πέντε εβδομάδες στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Ο κ. Κόκκαλης φέρεται να ζήτησε από τον Μπάντοβιτς η ομάδα να δίνει σε κάθε ματς τον καλύτερο εαυτό της στο γήπεδο, ώστε να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, όμως ζήτησε να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Επίσης, θέλει να βλέπει πάθος και ψυχή από τους ποδοσφαιριστές, όπως συνέβη στον αγώνα με την Μπορντό.

Ο κ. Κόκκαλης θεωρεί ότι αν στα επόμενα παιχνίδια ο Ολυμπιακός παρουσιάσει ανάλογο πρόσωπο, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Φήμες θέλουν τους δύο άνδρες να έκαναν μια πρώτη συζήτηση για την ανανέωση της συνεργασίας τους και για τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, όμως οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Αλλάζει τα πλάνα του

Αναγκασμένος να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για τον αυριανό (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6-ΝΕΤ) αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, λόγω των αρκετών απουσιών που υπάρχουν. Οι Πειραιώτες θα παραταχθούν χωρίς τους Γκαλέτι, Ντουντού, Ντιόγο, Λεονάρντο (εκτίει ποινή μίας αγωνιστικής), Όσκαρ (έχει τενοντίτιδα) και Μαρέσκα (αισθάνεται ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο).

Πλέον είναι πιθανό το ενδεχόμενο οι «ερυθρόλευκοι» να αγωνιστούν με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ο Λεντέσμα και ο Στολτίδης, έχοντας στα πλάγια τον Ζαϊρί και τον Ντάτολο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Λούα Λούα και ο Ντάρμπισαϊρ, αν και υπάρχει η σκέψη να ξεκινήσει και ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Ντομί και Γιάννης Παπαδόπουλος. Η σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 στο Αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

* Στη εθνική Κονγκό κλήθηκε ο Λούα Λούα για το φιλικό παιχνίδι με τη Νιγηρία (στο Λάγος) στις 3 Μαρτίου, αλλά ο επιθετικός του Ολυμπιακού φέρεται να την αρνήθηκε για να μην βγει από τον ρυθμό του.

«Τσεκάρει» η Μαν. Γιουνάιτεντ τον Νίνη!

Στα επίσημα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης για τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό θα βρίσκονται την Κυριακή σκάουτερ της Γιουβέντους, της Ουντινέζε και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έρχεται από τον Πανιώνιο. Όπως είναι φυσικό, το μυαλό όλων πάει στον Σωτήρη Νίνη, τον οποίο οι προαναφερθείσες ομάδες θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά και να διαπιστώσουν την αξία του σε ένα διαφορετικό ματς, όπως είναι αυτό με τους «κυανέρυθρους».

Το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μίλαν και της Ίντερ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη πρόταση από τους παραπάνω συλλόγους.

«Ξέρω τι θα γίνει. Θα γράψουν πολλά και θα πουν ακόμα περισσότερα, αλλά μόνο ο Παναθηναϊκός με νοιάζει. Τίποτε άλλο. Και δεν πρόκειται να επηρεαστώ. Ξέρω πώς να διαχειριστώ πλέον αυτή την κατάσταση», έλεγε στο περιβάλλον του ο 20χρονος άσος και εκείνο που τονίζει είναι πως «... σε αυτά τα τρία χρόνια δεν έχω πανηγυρίσει έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό. Αυτό, λοιπόν, θέλω κι εγώ κι όλη η ομάδα».

«Μην ξεγράφετε τον Τζιμπρίλ»!

Ενοχλημένος που δεν κλήθηκε στην εθνική Γαλλίας εμφανίστηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ, μιλώντας στο Canal+. Ο 28χρονος στράικερ υποσχέθηκε ότι το προσεχές δίμηνο θα «εκραγεί» και τόνισε πως δεν πρέπει να τον ξεγράφει κανείς από την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

«Εχω μέσα μου πλέον πιο μεγάλη οργή και λύσσα, πάντα με την καλή έννοια. Περιμένετε να δείτε τι θα κάνω το επόμενο δίμηνο. Θα εκραγώ. Σας διαβεβαιώνω. Εχω την πείνα του αρρώστου. Το τέλος της διαδρομής για εμένα δεν είναι το φιλικό με την Ισπανία, αλλά τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μην ξεγράφετε τον Τζιμπρίλ. Περιμένετε λίγο ακόμα και θα με θυμηθείτε», ανέφερε αρχικά ο Σισέ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ», Ραϊμόν Ντομενέκ χαρακτήρισε τον Γάλλο σούπερ-σταρ ποιοτικό επιθετικό και ο παίκτης του Παναθηναϊκού σχολίασε πως: «Με τα όσα είπε ο Ντομενέκ φαίνεται ότι με πιστεύει και μου δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Η δουλειά που έχω κάνει πιστεύω ότι θα με δικαιώσει. Δεν σκοπεύω σε καμία περίπτωση να τα παρατήσω, αλλά να συνεχίσω με μεγαλύτερη ορμή. Εχω μπροστά μου δύο μήνες ακόμα και θα παλέψω σκληρά».

Εν τω μεταξύ, το «France Football» έγραψε: «Είναι ποτέ δυνατόν ο Ντομενέκ να καλεί τον Ρεμί με μία συμμετοχή στους ''τρικολόρ'' και με πεσμένο ηθικό από τις φετινές του εμφανίσεις με τη Νις και να μην καλεί τον Σισέ με 23 γκολ στη διάρκεια της σεζόν και με μεγάλη εμπειρία στο στρατόπεδο των «μπλε» με τις 37 προηγούμενες συμμετοχές του;».

Έτοιμος για κορυφή!

Συνέχεια στο όνειρο του τίτλου, που πλέον δεν φαντάζει πολύ μακρινό, θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ με νίκη απόψε (19:00, ΝΕΤ) επί της Skoda Ξάνθης στα Πηγάδια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ψαλιδίσει τη διαφορά και με νίκη σήμερα θα βρεθεί τουλάχιστον για μία ημέρα στην κορυφή της βαθμολογίας, φορτώνοντας με επιπλέον άγχος τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που αγωνίζονται την Κυριακή.

Ο Φερνάντο Σάντος προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του με δύο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Βιτόλο που εξέτισε την τιμωρία του θα πάρει τη θέση του Φωτάκη, ενώ ο Μουσλίμοβιτς αυτή του Εντίνιο. Η σύνθεση του ΠΑΟΚ σε διάταξη 4-2-3-1 θα είναι πιθανότατα η εξής: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Φιλομένο και Σαβίνι, ο τιμωρημένος Αραμπατζής και ο Παπάζογλου για λόγους τακτικής. Πέρα από τους έντεκα του βασικού σχήματος, στην αποστολή βρίσκονται οι Κρέσιτς, Τσιρίλο, Μουν, Κουτσιανικούλης, Φωτάκης, Κριστιάνο και Εντίνιο.

Στο «παλατάκι», όχι στα Πηγάδια

Η συντριπτική πλειονότητα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ δείχνει να συμμορφώνεται με την απόφαση της απαγόρευσης μετακινήσεων και τις προτροπές του Θοδωρή Ζαγοράκη να μην μεταβεί στην Ξάνθη για το σημερινό παιχνίδι, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος επεισοδίων ή στοχοποίησης της ομάδας. Πολλοί φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από το Κλειστό της Πυλαίας πριν τον αγώνα της ομάδας μπάσκετ με την Καβάλα (21:00), καθώς τοποθετήθηκε γιγαντοοθόνη.

Δεν αποκλείεται πάντως κάποιοι «τολμηροί», είτε από τη Θεσσαλονίκη είτε από τους γειτονικούς Δήμους της Ξάνθης, να προσπαθήσουν να βρουν τρόπο να παρακολουθήσουν το ματς με τον ακριτικό σύλλογο στα Πηγάδια. Έστω κι αν δεν έχουν εισιτήρια, η Ξάνθη δεν διαθέτει θύρα και η αστυνομία θα κάνει αυστηρούς ελέγχους με διπλά μπλόκα έξω από το γήπεδο.

«Βλέπει» Ντιόγο η Τσέλσι!

Ενδιαφέρον της Τσέλσι για την απόκτηση του Ντιόγο αποκαλύπτει η ισπανική ιστοσελίδα «futbolmercado.es»! Αν και ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, οι «μπλε», σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θεωρούν το γεγονός αυτό θετικό για την ολοκλήρωση μιας πιθανής μεταγραφής.

Έπειτα από τα βραζιλιάνικα δημοσιεύματα, τα οποία ήθελαν τη Σάο Πάολο να έχει κάνει πρόταση για το δανεισμό του παίκτη (κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από τον Ολυμπιακό), ο Ντιόγο έχει μπει στο «στόχαστρο» του Κάρλο Αντσελότι, παρότι έχει στη διάθεσή του μια από τις καλύτερες επιθετικές γραμμές με Ντρογκμπά, Ανελκά και Καλού.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ντιόγο διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, όντας βασικός και πρωταγωνιστής της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Σημειώνεται, όμως, ότι φέτος δεν έχει βρει τον εαυτό του. Μάλιστα, η «futbolmercado.es» γράφει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι «μπλε» ενδιαφέρονται για τον 22χρονο, αλλά, πλέον, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν το θέμα.

Στην πόρτα της Εθνικής Μανιάτης-Τζαβέλλας

Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα βρεθούν την Κυριακή ο Γιάννης Τοπαλίδης και ο Τάκης Φύσσας, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα Πανιώνιος-Παναθηναϊκός. Κατά πάσα πιθανότητα ο Ότο Ρεχάγκελ δεν θα δει από κοντά το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρότι η ενημέρωση των «κυανέρυθρων» αναφέρει το αντίθετο. Οι δύο συνεργάτες του ομοσπονδιακού τεχνικού θέλουν να παρακολουθήσουν τους Γιάννη Μανιάτη και Γιώργο Τζαβέλλα.

Αυτή την περίοδο ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είναι τραυματίας και ο κ. Ρεχάγκελ θέλει να «τσεκάρει» τον Μανιάτη ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Ο Γερμανός προπονητής ενδέχεται να καλέσει ξανά τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος είχε συμμετάσχει για πρώτη φορά στην αποστολή της «γαλανόλευκης» μαζί με τον Γιώργο Γκαλίτσιο στο παιχνίδι με την Ουκρανία στο Ντονέτσκ. Ο κ. Ρεχάγκελ είναι πιθανό να καλέσει τους δύο παίκτες του Πανιωνίου για το φιλικό της ερχόμενης Τετάρτης με τη Σενεγάλη, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

ΑΕΚ… 4x4

Συνέχεια στο σερί των καλών εμφανίσεων και των νικών θέλει να δώσει η ΑΕΚ αντιμετωπίζοντας απόψε (19:00, Novasports 1) τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» μετρά τρεις συνεχείς επιτυχίες, παραμένει αήττητη στο δεύτερο γύρο και θέλει να βελτιώσει κι άλλο τη βαθμολογική της θέση εν όψει και των play-offs.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που τόνισε κατ’επανάληψη την επικινδυνότητα του αντιπάλου στους παίκτες του, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Γιάχιτς, στον τραυματία Γεωργέα και τον ανέτοιμο Νέμεθ. Όλα δείχνουν πως οι δύο πρώτοι θα αντικατασταθούν από τους Μάκο και Καράμπελα, αποτελώντας τις δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας κόντρα στον Άρη. Το πιθανότερο σχήμα σε διάταξη 4-4-2 είναι: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Καράμπελας, Μάκος, Καφές, Σκόκο, Λεονάρντο (Μαντούκα), Τζεμπούρ και Μπλάνκο.

Σύμμαχος της ΑΕΚ είναι η παράδοση, καθώς μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς απέναντι στους Κρητικούς (2004-05: 3-0. 2006-07: 3-1, 2007-08: 3-1, 2008-09: 3-2).

* Δεκτό αναμένεται να γίνει από τους Ούγγρους το αίτημα του Κρίστιαν Νέμεθ να μην ενσωματωθεί στην αποστολή των Ελπίδων της χώρας για το ματς της Τετάρτης με την Ιταλία, καθώς είναι ανέτοιμος.

Έρχεται για να μείνει

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση και προκειμένου να αναλάβει επίσημα καθήκοντα προέδρου ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο 36χρονος δικηγόρος «έκλεισε» σπίτι και αναλαμβάνει να ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο ίδιος υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό και το απέστειλε στους Νίκο Νοτιά και Πέτρο Παππά, οι οποίοι με τη δική τους υπογραφή αναλαμβάνουν να βάλουν 9 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν, προκειμένου να καλυφθούν το έλλειμμα και ένα μέρος των υποχρεώσεων της επόμενης σεζόν. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών (πάνω από 3,2 εκατ. ευρώ) θα δοθούν για να εξοφληθεί το ομολογιακό δάνειο της «Morgan Stanley». Ο νέος πρόεδρος θα έχει τον έλεγχο του 40% των μετοχών (ανάλογο ποσοστό θα έχει και ο Νίκος Νοτιάς) και θα αναζητήσει επενδυτές.

Θα απουσιάζει σήμερα από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ για το ματς με τον Εργοτέλη, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως αποδέχτηκε την πρόταση της «Original» του Λονδίνου να παρακολουθήσει μαζί με τα μέλη της τον αγώνα.

Παίρνει αναβολή η συζήτηση περί λαϊκής βάσης

Η Ερασιτεχνική και η «Ένωση 1924» κατέθεσαν επισήμως αίτημα στην ΠΑΕ ΑΕΚ για να συζητηθεί η προοπτική ανοίγματος των μετοχών στον κόσμο της ομάδας στη Γενική Συνέλευση της 15ης Μαρτίου. Ο Σταύρος Αδαμίδης επικοινώνησε με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο εξηγώντας του πως για να γίνει σοβαρά μία τέτοια συζήτηση θα πρέπει να απαλλαγεί η ΠΑΕ από τα χρέη.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES