24 Ιουν 2010

Σάντος: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"

Σάντος: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"Η αποστολή της Εθνικής ομάδας επέστρεψε στην Ελλάδα το πρωί της Πέμπτης μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στην τελική φάση του Μουντιάλ.Την αποστολή υποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.Απών ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ καθώς ο Γερμανός προπονητής έμεινε στην αφρικανική ήπειρο για διακοπές ενώ την ίδια στιγμή βέβαια έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αντικατατάσταση του. Ο 72χρονος τεχνικός μετά από εννέα χρόνια αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της "γαλανόλευκης" και πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Φαβορί για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας είναι ο Φερνάντο Σάντος, η πρόσληψη του οποίου δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Το συμβόλαιο του θα είναι για δύο χρόνια και θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Εθνική στα τελικά του "EURO 2012". Ο μέχρι πρότινος προπονητής του ΠΑΟΚ με δηλώσεις του στα "ΝΕΑ" υποστήριξε ότι δεν έχει πρόταση μέχρι στιγμής αλλά επιθυμεί να δουλέψει στην Ελλάδα.

"Μέχρι στιγμής δεν έχω πρόσκληση. Μέχρι στιγμής, ξαναλέω. Δεν μπορώ να πάω μόνος μου να χτυπήσω μια πόρτα. Βέβαια, γνωρίζω τι λέγεται στην Ελλάδα και με ενδιαφέρει. Ύστερα από ένα διάστημα που ξεκουράστηκα και το είχα ανάγκη, είμαι ξανά έτοιμος να εργαστώ. Είχα προτάσεις και τις άφησα. Αν μου γίνει επίσημη πρόταση, τότε ασφαλώς και θα τη σκεφτώ και θα εξετάσω τα πάντα", τόνισε.

Παράλληλα σε δηλώσεις του στον Τύπο της Πορτογαλίας, ανέφερε:"Δεν έχω επικοινωνήσει με κανέναν από την ελληνική ομοσπονδία, συνεπώς δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που δεν υπάρχει. Αν μου γίνει πρόσκληση, ναι, θα πρέπει να το σκεφτώ".

Αναχώρησαν για Γερμανία οι "ερυθρόλευκοι"

Αναχώρησαν για Γερμανία οι "ερυθρόλευκοι"Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης για το Μόναχο, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Έβαλντ Λίνεν, ζήτησε μεταγραφές, ενώ από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Νικοπολίδης, έστειλε μήνυμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με πολλά κενά στο ρόστερ και πολλούς τραυματίες, η "ερυθρόλευκη" αποστολή αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης για την Γερμανία, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Έβαλντ Λίνεν μίλησε για την προετοιμασία στο Μόναχο, τονίζοντας πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση.

"Μέχρι να ξεκινήσει η νέα σεζόν έχουμε καιρό μπροστά μας, καθώς σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε τα επίσημα παιχνίδια. Όσον αφορά το ρόστερ φυσικα θα κάνουμε κινήσεις, κάτι το οποίο το έχουμε συζητήσει με την διοίκηση.

Είναι φανταστικό το γεγονός πως υπάρχουν μαζί μας νέοι και καλοί παίκτες, που θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν το τι αξίζουν και μετά θα έχουμε την δυνατόιτητα να διαλέξουμε ποιοι θα μείνουν μαζί μας. Πρέπει να κάνουμε προσθήκες, όλοι ξέρουν πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ, το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια ξέρω πως έχει χάσει εμβληματικές προσωπικότητες. Έχασε παίκτες όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Κοβάσεβιτς, ο Στολτίδης, για εκείνον δεν είμαι σίγουρος, ίσως επιστρέψει, αλλά και οι Πάντος, Ζεβλάκοφ, Πατσατζόγλου, που είχαν βοηθήσει την ομάδα.

Στο ρόστερ μας πέρσι υπήρξαν τραυματισμοί όπως του Γκαλέτι, του Ντουντού και του Ντιόγκο. Κάποιοι παίκτες δεν είναι στο 100% που θέλουμε, όπως ο Ντούντού, ο Ντιόγο και ο Ζαϊρί. Πρέπει να γίνει κάτι για αυτό, πρέπει να φτιάξουμε το ρόστερ ώστε να φτάσει ο Ολυμπιακός στους στόχους του".

Λίνεν: "Ταιριάζει στην ομάδα ο Κουμορτζί"

Για τις φήμες που θέλουν τον Γερμανό τεχνικό να έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Μπερνάρντ Κουμορτζί, ο κ. Λίνεν τόνισε πως θα τον ήθελε στην ομάδα του.

"Φυσικά και ταιριάζει ο Κουμoυρτζί στην ομάδα μας. Η ουσία είναι να κάνουμε κινήσεις άμεσα, έχουμε αυτή την στιγμή την βήτα ομάδα μαζί μας, που είναι κάτι καλό αλλά πρέπει να φτιάξουμε την ομάδα, για να έχει συνέχεια".

Νικοπολίδης: "Επιστροφή στους τίλους"

Τελευταίος μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την επιστροφή στους τίτλους.

"O στόχος μου είναι να διατηρηθώ στα επίπεδα που ήμουν πέρσι. Θέλω να ετοιμαστεί ο Ολυμπιακός για όλη τη χρονιά, γιατί πέρσι στον δεύτερο γύρο βγάλαμε αδυναμίες. Όλη η χρονιά θα είναι δύσκολη και θα μας οδηγήσει σε δύσκολα μονοπάτια. Το πρώτο βήμα θα το κάνουμε από αύριο, είναι να γνωριστούμε με τους νέους παίκτες. Κανείς δεν με λέει Κυρα-Αντώνη, κάνουμε όλοι την ίδια προσπάθεια και τον ίδιο αγώνα, για να μπορέσουμε να βρούμε αυτό που χρειάζεται και για να είμαστε καλά σε όλη τη χρονιά".

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού που αποτελείται από 26 ποδοσφαιριστές:

Ρ. Μπράβο, Βάντερσον, Ντάρμπισιρ, Επστάιν, Φετφατζίδης, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Κρητικός, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Μέγιερι, Μιραλάς, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Νικοπολίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ν. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ρουγκάλας, Ντιόγκο, Ντουντού, Σοϊλέδης, Βαλεριάνος, Βασιλόγιαννης και Ζαϊρί.

Επιστροφή χωρίς Ότο

Επιστροφή χωρίς ΌτοΧωρίς τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος παρέμεινε στο Ντέρμπαν για να παρακολουθήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επέστρεψε το πρωί της Πέμπτης στη βάση της η ελληνική αποστολή με πτήση από το Γιοχάνεσμπουργκ. Τους παίκτες, τα μέλη του τεχνικού τιμ και τα στελέχη της ομοσπονδίας υποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Πιτσαξής.

Οι ποδοσφαιριστές ήταν εμφανώς κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι, αλλά από σήμερα θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για λίγες ημέρες, προτού αρχίσουν να προετοιμάζονται με τους συλλόγους τους για τη νέα σεζόν.

Τόσα δίνω, πόσα θες…

Τόσα δίνω, πόσα θες…Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις όποιες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό «τοπίο» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ποιες είναι οι τρεις βασικές αντιρρήσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου απέναντι στους όρους με τους οποίους συζητά την πώληση των μετοχών του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Πρόταση 35 εκατ. ευρώ φέρεται έτοιμος να καταθέσει ο «Mr MIG» με νέα σημερινή του τοποθέτηση. Ετοιμάζει μηνύσεις ο Βγενόπουλος! Εξετάζει Ρόμενταλ το «τριφύλλι».

Τρία τα σημεία τριβής

Σε τρία ζητήματα έγκεινται οι αντιρρήσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου στην απάντηση που του έδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του «Mr MIG» να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Το πρώτο και μεγαλύτερο «αγκάθι» στις συζητήσεις είναι οικονομικής φύσεως. Ο «Τζίγκερ» δέχεται να μπει σε διαπραγματεύσεις πώλησης του 54% που κατέχει λαμβάνοντας ως βάση όμως την αποτίμηση της ΠΑΕ από την «Delloite», που αναφέρει ότι η αξία της είναι 110 εκατ. ευρώ. Συνεπώς δέχεται να ξεκινήσει τις συζητήσεις από τα 60 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο Ανδρέας Βγενόπουλος επιθυμεί η καθαρή θέση της ΠΑΕ, και όχι η αποτίμηση να βγει από έλεγχο ορκωτών λογιστών του ιδίου και της άλλης πλευράς. Ο «Mr MIG» εκτιμά ότι σε αυτή την περίπτωση ένα ποσό 25 εκατ. ευρώ ανταποκρίνεται στην καθαρή θέση του συλλόγου. Όπως γίνεται αντιληπτό, η διαφορά μεταξύ 110 και 25 εκατ. ευρώ είναι πολύ μεγάλη…

Δεύτερη μεγάλη αντίρρηση της πλευράς Βγενόπουλου είναι η προθεσμία 48 ωρών (εκπνέει στις 16:00 την Παρασκευή) που του δόθηκε για να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Ο γνωστός επιχειρηματίας θεωρεί πως το διάστημα είναι πολύ μικρό για να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη προσφορά και θεωρεί πως εφόσον υπήρχε συμφωνία για αποτίμηση της ΠΑΕ από ορκωτούς λογιστές, θα έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προτού μπορέσει να βάλει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση. Τρίτο ζήτημα είναι το θέμα του προπονητικού κέντρου, καθώς ο «Τζίγκερ» δεν συζητεί πώληση της Παιανίας και απλώς δέχεται να διαθέσει τις εγκαταστάσεις για δύο χρόνια, εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση μετοχών. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θέλει να πάρει «πακέτο» τις εγκαταστάσεις.

Η πρόταση «Βγενό»

Εντός της ημέρας αναμένεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος να γνωστοποιήσει τις θέσεις του στα όσα του απάντησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα καταθέσει πρόταση 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ θα μπουν στην ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ 10-12 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον «Τζίγκερ». Θεωρεί αυτό το ποσό αρκετό και ως παράδειγμα αναφέρει την πρόσφατη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, από τη στιγμή που το πακέτο των «ερυθρολεύκων» αφορά έναν σύλλογο που έχει δικό του γήπεδο, προπονητικό κέντρο και γραφεία. Δεν αποκλείεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος να κάνει πρόταση για το 40% των μετοχών, αφού στην περίπτωση αυτή με την υποστήριξη και κάποιων άλλων μετόχων θα έχει και πάλι τον έλεγχο της πλειοψηφίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αν αποφασίσει να μην μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους όρους του Ανδρέα Βγενόπουλου, είναι πολύ πιθανό-προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις-να βάλει τα 23 εκατ. ευρώ στην ομάδα ή ακόμη και ένα μεγαλύτερο ποσό.

Τα είπε με «Τζίγκερ» ο Νιόπλιας

Συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στα γραφεία του μεγαλομετόχου είχε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Κοζανίτης τεχνικός παρουσίασε στον «Τζίγκερ» το πλάνο για τις θέσεις που κρίνει αναγκαία την ενίσχυση της ομάδας ζητώντας στόπερ, δεξί χαφ, κεντρικό χαφ και επιθετικό. Στους «πράσινους» προτάθηκε ο Ντένις Ρόμενταλ και εξετάζεται. Ο 32χρονος Δανός δεξιός χαφ μένει ελεύθερος από τον Άγιαξ. Παράλληλα ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε πως δεν υπολογίζει στους Ρουκάβινα, Γκάμπριελ και Δάρλα, ενώ είναι μάλλον απίθανο να επιστρέψει κάποιος από τους δανεικούς.

Στο μεταξύ, πιθανότατα εντός της ημέρας αναμένεται στην Αθήνα ο Κάρλος Φρέιτας για να πιάσει δουλειά στον Παναθηναϊκό. Η πρόσληψή του εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΠΑΕ την Τετάρτη και με την έλευσή του στην Ελλάδα θα αρχίσει η συνεργασία με τον Νίκο Νιόπλια για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Κάτι τρέχει με τον Κάμπορα…

Κάτι τρέχει με τον Κάμπορα…Την περίπτωση του Χαβιέρ Κάμπορα φέρονται να εξετάζουν στον ΠΑΟΚ. Αν και ο Αργεντινός έλυσε τη συνεργασία του με τον Άρη, εκείνος εμφανίζεται θετικός να μείνει στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο 30χρονος επιθετικός έριξε «γέφυρες» προς την πλευρά του ΠΑΟΚ τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Συγκεκριμένα, η πλευρά του Κάμπορα παίκτη προσπάθησε να διερευνήσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον «Δικέφαλο». Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, στον ΠΑΟΚ έχει «παγώσει» κάθε μεταγραφική κίνηση.

Πάντως, οι «ασπρόμαυροι» εκτιμούν τα προσόντα του Κάμπορα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προχωρήσουν για την απόκτησή του. Υπενθυμίζεται ότι με τη φανέλα του Άρη αγωνίστηκε 31 φορές και πέτυχε συνολικά 18 γκολ.

Έρχεται και πιάνει δουλειά

Την ερχόμενη Τρίτη θα έρθουν ο Μάριο Μπερέτα και οι συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη, αφού την Τετάρτη θα ξεκινήσει η νέα σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Η φετινή προετοιμασία του «Δικεφάλου» ξεκινάει στις 30 Ιουνίου και στις 27 ή 28 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Σε αυτό το διάστημα ο Ιταλός χρειάζεται να μάθει τους παίκτες του, όπως και εκείνοι από την πλευρά τους τον νέο τους προπονητή.

Επίσης, ο 51χρονος τεχνικός πρέπει να μάθει τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΟΚ και τον ρόλο κάθε ανθρώπου της ομάδας. Σε 27 ημέρες καλείται να έχει έτοιμη την ομάδα από πλευράς φυσικής κατάστασης, δουλεύοντας ταυτόχρονα το κομμάτι της τακτικής. Μάλιστα, ο Μπερέτα χρειάζεται να κρίνει τους νεαρούς παίκτες, προκειμένου να τους κρατήσει ή να τους παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού σε άλλες ομάδες.

«Μας καλύπτει η ΑΕΚ»

«Μας καλύπτει η ΑΕΚ»Σαφή προτίμηση να αγωνιστεί στην ΑΕΚ έναντι της Μπενφίκα, όπου δύσκολα θα έχει χρόνο συμμετοχής, δείχνει ο Μάρκος Αλόνσο, όπως δήλωσε στη «SportDay» ο πατέρας του. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έκανε τις δηλώσεις που φιλοξένησε η ισπανική «AS» και σύμφωνα με τις οποίες ο γιος του θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα των «αετών» της Λισαβόνας.

«Η πρόταση της ΑΕΚ είναι ικανοποιητική. Αν τα βρει με τη Ρεάλ Μαδρίτης η ΑΕΚ, θα έρθει γιατί τον καλύπτει αγωνιστικά. Σε αυτή την ηλικία θέλει να παίζει και η ΑΕΚ τού προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Εξήγησα στον Χόρχε Βαλντάνο (τεχνικός διευθυντής Ρεάλ) πως ο Μάρκος δεν θέλει να πάει στην Μπενφίκα, γιατί εκεί δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες να παίζει. Δεν γνωρίζω αν και πότε η ΑΕΚ θα υποβάλλει επίσημη πρόταση στη Ρεάλ, αλλά υποθέτω ότι θα το κάνει, από τη στιγμή που μας έχει προσεγγίσει με συγκεκριμένη προσφορά», τόνισε ο… πατήρ Αλόνσο, που επιβεβαίωσε ότι του έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την «Ένωση» ο Βασίλης Τσιάρτας, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Σεβίλλη.

Η Ρεάλ φέρεται να αξιώνει 2 εκατ. ευρώ για τον 19χρονο αριστερό μπακ, αλλά στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως και με τη βοήθεια του πατέρα του θα ρίξουν κάτω από το 1 εκατ. ευρώ τις απαιτήσεις της «βασίλισσας». Ο Χόρχε Βαλντάνο μιλώντας στη «SportDay» τόνισε πως «… γνωρίζουμε ότι ο παίκτης έχει πρόταση από την ΑΕΚ, αλλά νομίζω πως αυτή τη στιγμή η ελληνική ομάδα δεν έχει πιθανότητες να τον αποκτήσει. Όλα πάντως είναι ανοικτά».

«Να σταματήσουν τα ψέματα…»

«Ο Ντιόπ δεν χαρίζεται, πωλείται. Δεν ξέρω τι λέγεται και τι γράφεται στην Αθήνα, αλλά είναι καιρός να σταματήσουν τα ψέματα», δήλωσε στο «Goal» ο γενικός διευθυντής της Πόρτσμουθ, Ανδρέας Ανδρονίκου. Όμως την ίδια ώρα στις τάξεις της ΑΕΚ εμφανίζονται πολύ αισιόδοξοι πως μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα αποκτήσουν τον 32χρονο Σενεγαλέζο μέσο από την Πόρτσμουθ, χωρίς μάλιστα να αποζημιώσουν την αγγλική ομάδα. Εναλλακτική λύση για τη θέση του αμυντικού χαφ είναι ο Βέρο Σάλατιτς. Ο 24χρονος Βόσνιος κοστολογείται 1 εκατ. ευρώ από την Γκρασχόπερς, ενώ το κασέ του φτάνει τις 600.000 ευρώ.

Ακόμη καμία πρόταση

Ούτε η ρωσική Ανζχί, ούτε κάποια άλλη ξένη ομάδα, ούτε καν ο Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός έχουν καταθέσει πρόταση στην ΑΕΚ για τον Νάτσο Σκόκο μέχρι στιγμής. Παράλληλα δεν έχει υπάρξει προσφορά και για τους Ράφικ Τζεμπούρ και Ίσμαελ Μπλάνκο. Αν δεν προχωρήσει κάποια από τις τρεις αυτές περιπτώσεις, δύσκολα θα γίνει άλλη μεταγραφή πλην του μεσοαμυντικού, του αριστερού μπακ και του Τραϊανού Δέλλα (που πιθανότατα τελικά θα επιστρέψει) στην «Ένωση».

Αναμονή για Μπενάιζες

Η πρόταση της διοίκησης της ΑΕΚ στον Άλμπερτ Μπενάιζες για να αναλάβει τις ακαδημίες του συλλόγου είναι ανοικτή, αλλά όπως δήλωσε ο εκ των υπευθύνων των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνα στη «SportDay», περιμένει τις αποφάσεις της νέας διοίκησης προτού απαντήσει. «Ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, αναλαμβάνει την προεδρία την 1η Ιουλίου και τότε θα γνωρίζω αν θα κάνει αλλαγές στις ακαδημίες. Έχω έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΑΕΚ και του έχω πει πως θα πρέπει να περιμένω. Η διάθεσή μου δεν έχει αλλάξει απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς θεωρώ το σχέδιό της ελκυστικό, αλλά η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου και δεν μπορώ να πάρω εύκολα την απόφαση να φύγω. Θ

«Πολύ σημαντικό διάστημα…»

«Πολύ σημαντικό διάστημα…»Ο Ολυμπιακός πλήρωσε πέρυσι τα λάθη στην προετοιμασία και για το λόγο αυτό Αντώνης Νικοπολίδης και Έβαλντ Λίνεν τόνισαν κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Γερμανία τη σημασία που θα έχουν για την ερχόμενη σεζόν οι προπονήσεις που θα γίνουν στο Μόναχο μέχρι τις 10 Ιουλίου.

«Στόχος μας είναι να ανακτήσουμε την πρώτη μας θέση στο πρωτάθλημα», δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Νικοπολίδης, και πρόσθεσε: «Πέρυσι υπήρχαν πολλά προβλήματα τραυματισμών και φυσικής κατάστασης, κάτι που οφειλόταν και στην προετοιμασία της ομάδας. Γι ‘ αυτό πρέπει να δουλέψουμε σωστά τις επόμενες ημέρες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος προπονητής των «ερυθρολεύκων», Έβαλντ Λίνεν. «Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και κάθε χρόνο θέλει το πρωτάθλημα. Η ομάδα πέρυσι έχασε πολλούς παίκτες από τραυματισμούς, ενώ αποχώρησαν κάποιες εμβληματικές προσωπικότητες, όπως ο Τζόρτζεβιτς, ο Κοβάσεβιτς και ο Γκαλέτι. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά στην προετοιμασία για να θέσουμε τις βάσεις για την ερχόμενη σεζόν», τόνισε.

Ο Γερμανός προπονητής δεν θα μπορούσε να μη ρωτηθεί και για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Μπενάρ Κουμόρτζι. «Φυσικά και μπορεί να ταιριάξει στην ομάδα», είπε, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε με δόση χιούμορ. «Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε μάλλον πιο καλά ενημερωμένοι από μένα. Μάλλον θα πρέπει να παρακολουθώ ποια ονόματα γράφετε για να δω μήπως μου αρέσει και μένα κάποιος από αυτούς τους παίκτες».

Στην αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκονται οι εξής 26 παίκτες: Ν. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ρουγκάλας, Κρητικός, Φετφατζίδης, Βάντερσον, Βασιλόγιαννης, Βαλεριάνος, Ρ. Μπράβο, Ντάρμπισαϊρ, Επστάιν, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Μέγιερι, Μιραλάς, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Νικοπολίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Ντουντού, Σοϊλέδης και Ζαϊρί. Οι Έλληνες διεθνείς, που επέστρεψαν το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα μετά τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ, θα έχουν ολιγοήμερη άδεια.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES