13 Μαΐ 2010

Έπιασε πάτο ή έχει και... παρακάτω;

Έπιασε πάτο ή έχει και... παρακάτω;Εικόνα διάλυσης σε όλα τα επίπεδα παρουσιάζει ο Ολυμπιακός. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-0 και η απώλεια της προοπτικής συμμετοχής στο Champions League άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου στις τάξεις της ομάδας. Η οργή του κόσμου ξεχείλισε εναντίον των υπεύθυνων, παικτών, προπονητή και πάνω από όλα της διοίκησης.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης με τις επιλογές που έκανε. Τα 12 πρωταθλήματα στα 14 τελευταία χρόνια ασφαλώς και αποτελούν τεράστια επιτυχία, ωστόσο παράπλευρη συνέπειά τους ήταν η δημιουργία υψηλών απαιτήσεων από τους οπαδούς, που δεν ανέχονται να βλέπουν αυτή την εικόνα. Παίκτες που κάποιοι από αυτούς είναι εμφανές πως δεν μπορούν να προσφέρουν κι άλλους που έχουν τις ικανότητες, αλλά όχι το χαρακτήρα και την πειθαρχία που απαιτούνται για πρωταθλητισμό, καθώς κι έναν προπονητή που ρίχτηκε στα… πολύ βαθιά και αδυνατεί να τους χαλιναγωγήσει και να παρουσιάσει μία αξιοπρεπή εικόνα ομάδας.

Και τώρα τι;

Η ώρα των γενναίων αποφάσεων ήρθε. Είναι πασιφανές πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές, σε όλα τα επίπεδα, για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στο δρόμο των επιτυχιών. Από τη διοίκηση λέγεται πως τα λάθη που έχουν γίνει έχουν αναγνωριστεί, αλλά δεν ήταν δυνατό να διορθωθούν μεσούσης της περιόδου, και θα γίνει ό,τι χρειάζεται.

Σε διοικητικό επίπεδο, η αποτυχία εξασφάλισης της συμμετοχής στο Champions League έχει μεγάλες οικονομικές συνέπειες. Το «άνοιγμα» της ΠΑΕ δύσκολα θα καλυφθεί από τα πενιχρά έσοδα του Europa League και ασφαλώς ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει τις πολλές εντυπωσιακές μεταγραφές του παρελθόντος. Εκτός κι αν ο Σωκράτης Κόκκαλης βρει τους «συμπαίκτες»-επενδυτές που αναζητούσε και τους προηγούμενους μήνες, χωρίς όμως να έρθει σε κάποια συμφωνία.

Αγωνιστικά, θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες εκκαθαρίσεις. Πολλοί είναι οι παίκτες που θα αποχωρήσουν και ανάμεσα σε αυτούς δεν αποκλείεται να υπάρχουν και κάποιοι που δεσμεύονται με συμβόλαιο. Παράλληλα η αναγκαιότητα ενίσχυσης σχεδόν σε όλες τις θέσεις είναι μεγάλη, αλλά το υπό φυσιολογικές συνθήκες περιορισμένο μπάτζετ και η απουσία του δέλεαρ του Champions League περιορίζουν τις επιλογές και τις δυνατότητες. Οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν σύντομα από το νέο προπονητή, που θα κληθεί να αναστηλώσει την ομάδα του Πειραιά. Ο κόσμος έκανε γνωστή την επιθυμία του για επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε, που φαντάζει ενδεδειγμένη λύση για να κοπάσει η οργή και να επανέλθει η ηρεμία. Όλα όμως είναι στο χέρι του Σωκράτη Κόκκαλη, για τον οποίο το επόμενο διάστημα αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο…

Και μη χειρότερα

Ο στόχος της πρώτης θέσης στα πλέι οφ χάθηκε οριστικά και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συμβιβαστεί με τη συμμετοχή στο Europa League. Για να μη συνεχιστεί όμως η… κατρακύλα, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται τουλάχιστον να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση των πλέι οφ. Υπενθυμίζεται πως αυτή οδηγεί στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League (19 και 26 Αυγούστου τα ματς), ενώ αν τερματίσει τρίτος θα πρέπει να αρχίσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο (29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου) και αν είναι τελευταίος από τον δεύτερο προκριματικό γύρο (15 και 22 Ιουλίου). Υπενθυμίζεται πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να εκτίσουν δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται «καμπάνα» και εντός των τειχών μετά τα χθεσινά επεισόδια. Και φυσικά υπάρχει ανησυχία για ακόμη πιο μεγάλες αντιδράσεις στο τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς, την Κυριακή απέναντι στον Άρη.

Αποδεκατισμένος

Το έργο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης πέρα από την τραγική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση της ομάδας δυσχεραίνουν και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Από τα δύο προσεχή ματς θα λείψει ο τιμωρημένος Μαρέσκα, ο Μέλμπεργκ θα τιμωρηθεί με μία ως τρεις αγωνιστικές για την αποβολή του, από το προσεχές ματς με τον Άρη (19:00, ΝΕΤ) θα λείψει ο Τοροσίδης, αλλά και ο Γκαλίτσιος, ενώ από το τελευταίο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ οι Ντουντού και Λούα Λούα. Φυσικά νοκ άουτ παραμένουν ως το τέλος της σεζόν οι Ζαϊρί, Ντάτολο, Ντιόγο και Γκαλέτι.

Τα είπαν με τον εισαγγελέα οι «μεγάλοι»

Τα είπαν με τον εισαγγελέα οι «μεγάλοι»Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του αθλητικού εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου με τους προέδρου των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλα Πατέρα, ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη και τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Λούβαρη (ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν παρέστη παρά το σχετικό αίτημα της αρχής), αλλά και τον γενικό διευθυντή της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνό. Η συζήτηση αφορούσε τους «ύποπτους» ή «στημένους» αγώνες και το πώς μπορεί να καταπολεμηθεί το φαινόμενο που έχει φτάσει μέχρι την Ελλάδα.

Ο Νικόλας Πατέρας δήλωσε: «Ο αθλ. Εισαγγελέας άκουσε τις απόψεις μας για τα στημένα ματς που έχει στα χέρια του και μας ρώτησε ποιες είναι οι προθέσεις του. Μπορεί σύντομα να μας καλέσει να καταθέσουμε και ως μάρτυρες», ενώ χαρακτήρισε μυθιστορηματικό το δημοσίευμα που έκανε λόγο για πρόταση του ιδίου και του Ανδρέα Βγενόπουλου για να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Παράλληλα παρέπεμψε στο προσεχές ΔΣ του συλλόγου για τα υπόλοιπα ζητήματα.

Ο Πατρίκ Κομνηνός τόνισε: «Έχει αρχίσει μία συνεργασία με την εισαγγελία. Δεν τιμά το ποδόσφαιρό μας αυτό το φαινόμενο. Θα καλέσει κι άλλες ομάδες και παράγοντες. Τα στοιχεία δεν ονοματίζουν στημένους αγώνες, αλλά εντοπίζουν ασυνήθη στοιχηματική συμπεριφορά. Το έργο του εισαγγελέα είναι δύσκολο, αλλά θα τον βοηθήσουμε στο έργο του. Σκοπός μας είναι να πείσουμε την κοινή γνώμη πως το ποδόσφαιρό μας είναι αξιόπιστο».

Ο Σταύρος Αδαμίδης, τέλος, ανέφερε: «Η ΑΕΚ κουβαλά πληγές από τέτοιες μεθοδεύσεις, που της έχουν στερήσει αυτά που δικαιούντο στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό και θα βοηθήσουμε τον εισαγγελέα στο έργο του».

«Καλλιεργούν το διχασμό»

«Καλλιεργούν το διχασμό»Την έντονη αντίδραση του Νικόλα Πατέρα προκάλεσε δημοσίευμα της «Πράσινης», το οποίο ανέφερε ότι ο ίδιος και ο Ανδρέας Βγενόπουλος προτίθενται να κάνουν πρόταση για την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ διαψεύδει κατηγορηματικά όσα αναφέρονται, κάνοντας λόγο για «αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα» που «καλλιεργούν εκ νέου διχαστικό κλίμα και καχυποψία». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «η Πράσινη», που υποτίθεται ότι «αποκαλύπτει» ως πρόθεσή μου την αγορά, από κοινού με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

• Ποτέ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν εξέφρασε την πρόθεση να πουλήσει την ΠΑΕ.
• Ουδέποτε εγώ ή ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκδηλώσαμε την πρόθεση να αγοράσουμε την ΠΑΕ από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
• Κανείς από την εφημερίδα δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου προκειμένου να διασταυρώσει αν ισχύει η ψευδέστατη αυτή πληροφορία πριν τη δημοσιεύσουν.

Τέτοια αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα όχι μόνο δεν βοηθάνε στην κατεύθυνση της συσπείρωσης της οικογένειας του Παναθηναϊκού για το μέλλον, αλλά αντίθετα, καλλιεργούν εκ νέου διχαστικό κλίμα και καχυποψία ανάμεσα στους μετόχους και τους φιλάθλους.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη δήλωσε, στο ΔΣ της 1ης Μαρτίου, ότι θα συμμετέχει στην επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ουδέποτε εκδήλωσε την πρόθεση να πουλήσει την ΠΑΕ. Συνεπώς, γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων, έπειτα μάλιστα από την επίτευξη των στόχων μας (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) και λίγο πριν τη διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού».

«Να διώξει τους ψιθυριστές και τις ξεσκονίστρες»

«Να διώξει τους ψιθυριστές και τις ξεσκονίστρες»Εκκαθαρίσεις στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε ο Σάββας Θεοδωρίδης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ο κ. Κόκκαλης πρέπει να διώξει τους ψιθυριστές και τις ξεσκονίστρες που κάνουν κακό. Να μείνουν μόνο όσοι είναι ικανοί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. «Μακριά τα χέρια από τον πρόεδρο. Έγιναν εγκληματικά λάθη, αλλά είμαι βέβαιος πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί», πρόσθεσε.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και στους Μιχάλη Λεάνη και Κώστα Παπαγεωργίου:

Για όσα συνέβησαν κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα, ειδικά για μένα. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ χθες. Έπαθα σοκ. Ο Ολυμπιακός των τίτλων, ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου να παρουσιάζεται έτσι και να συμβαίνουν όλα αυτά στο ‘Καραϊσκάκη’. Ο Ολυμπιακός σερνόταν φέτος και πέρασε τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων ετών. Ήταν μια τραγική χρονιά. Έγιναν εγκληματικά λάθη και ήταν τόσα πολλά που χρειάζονται ώρες να τα πούμε. Όμως είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει αμέσως να αντιδράσουμε προς το καλό. Απορώ γιατί οι ποδοσφαιριστές κάνουν αυτά τα πράγματα. Τα αποδυτήριά μας ήταν μοναστήρι. Αλίμονο αν χαλάσουν και τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Θα πρέπει να συνέλθει ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοι. Αυτά που έγιναν χθες ήταν απαράδεκτα. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε να μετατραπεί το ποδόσφαιρο σε πόλεμο. Όταν χάσεις, τη στενοχώρια τη βαστάς για τον εαυτό σου. Είναι ντροπή μας να δημιουργούμε τέτοια επεισόδια».

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη: «Ουδέποτε έχω αμφισβητήσει τον πρόεδρο, έστω κι αν έχω διαφωνήσει κάποιες φορές. Έχει κάνει πάρα πολλά για αυτή την ομάδα, την πήρε από μία μαύρη εποχή και την έφερε στην κορυφή. Πρέπει να διώξει ο πρόεδρος από δίπλα του μερικούς ψιθυριστές που κάνουν μόνο κακό. Να τους ξεφορτωθεί το συντομότερο δυνατό για να συνέλθει η ομάδα. Να γίνει απολογισμός για να δούμε ποιοι προσφέρουν και να μείνουν αυτοί κι όχι εκείνοι που είναι ξεσκονίστρες. Να μπουν άνθρωποι ικανοί. Έχω μάθει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να τον σέβομαι, όποιος κι αν είναι αυτός. Προπαντός τέτοιον πρόεδρο, που έχει προσφέρει τόσα πολλά. Μακριά τα χέρια από τον πρόεδρο. Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος για τον Ολυμπιακό. Είναι τόσο μεγάλη ομάδα, που αναγεννάται από τις στάχτες του. Έχουν περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Θα βρει τη λύση ο πρόεδρος και θα κάνει ό,τι χρειαστεί».

Για τους «συμπαίκτες» που αναζητεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ: «Ακούω ότι θα μπουν κάποιοι και θα βάλουν λεφτά, αλλά δεν βλέπω τίποτα. Ο πρόεδρος έχει τώρα να τα βάλει με τέσσερις πολύ μεγάλους επιχειρηματίες κι αναφέρομαι στους μετόχους του Παναθηναϊκού. Λέγανε διάφοροι Ολυμπιακάρες πως θα έμπαιναν να βοηθήσουν, αλλά πού είναι; Μόνο ο κύριος Λαυρεντιάδης βγήκε μπροστά. Όμως δεν νοείται σε ματς πρωταθλήματος, πριν από αυτό με τη Skoda Ξάνθη, να δοθεί πριμ. Εγώ δεν θα το επέτρεπα».

Για όσους θεωρούν πως λείπει από τη θέση του γενικού αρχηγού: «Το εισπράττω καθημερινά, όπου και να πάω. Εμένα με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός. Ποτέ δεν κοίταξα το πρόσωπό μου. Σε όλα τα γήπεδα που πηγαίναμε, ουδέποτε διαμαρτυρήθηκα ό,τι κι αν μου πέταξαν. Όταν ανακατεύεσαι με το ποδόσφαιρο, πρέπει να μην αντιδράς σε αυτά τα πράγματα. Έτσι ξεσηκώνεις τους παίκτες και τους δίνεις θάρρος. Έδινα μεγάλη σημασία στην ψυχολογία των παικτών. Με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα. Είμαι αντιπρόεδρος, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Το όνομα και το επίθετό μου αρκεί, δεν χρειάζομαι άλλον τίτλο».

Για το ρόλο του γιου του, Θόδωρου Θεοδωρίδη, στην UEFA: «Είναι κάτι παραπάνω από δεξί χέρι του Πλατινί. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δουλειά κάνει εκεί. Είμαι πολύ περήφανος και για τα δυο μου παιδιά».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES