2 Μαρ 2010

Ρεχάγκελ: «Από αύριο… Μουντιάλ»

Ως την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 στη Νότιο Αφρική χαρακτήρισε το αυριανό φιλικό παιχνίδι με τη Σενεγάλη ο Ότο Ρεχάγκελ.

«Από αύριο αρχίζουμε την προετοιμασία μας για το Μουντιάλ. Οι επόμενοι τρεις αντίπαλοί μας είναι στο ίδιο στυλ με τους αντιπάλους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να δοκιμάσουμε ορισμένα πράγματα, αύριο θα παίξει βασικός ο Καπετάνος», τόνισε -αρχικά- ο Γερμανός τεχνικός.

«Η Σενεγάλη είναι μια καλή ομάδα, με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ελπίζω ότι θα είναι ένας ενδιαφέρων αγώνας. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα, αλλά και το αποτέλεσμα μετράει», πρόσθεσε.

Πλάνα για 11άδα

Τους επτά από τους έντεκα παίκτες που θα ξεκινήσουν στην 11άδα της Εθνικής ομάδας αποκάλυψε ο Ότο Ρεχάγκελ στις δηλώσεις του ενόψει του αυριανού παιχνιδιού.

«Ήθελα να ξεκινήσει ο Σηφάκης βασικός, αλλά είναι τραυματίας και δεν θα παίξει. Αύριο θα ξεκινήσουν οι Κυργιάκος, Μόρας, Χαριστέας, Καπετάνος, Σαμαράς, Κατσουράνης και Καραγκούνης», τόνισε.

Προπόνηση

Παρουσία περίπου 300 φίλων της Εθνικής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για την αυριανή φιλική αναμέτρηση με την Σενεγάλη. Όλοι οι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά εκτός από τον Μιχάλη Σηφάκη ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζεται...

Παπανδρέου: «Φαινόταν από μικρός ο Νίνης»

Το ποδοσφαιρικό ταλέντο του Σωτήρη Νίνη εξήρε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ ο Σταύρος Παπανδρέου. Ο Έλληνας σκάουτερ ο οποίος εργάζεται στο Καμπιονάτο για λογαριασμό της Γιουβέντους παρουσίασε τον νεαρό άσο του Παναθηναϊκού ως τον πιο φέρελπι ποδοσφαιριστή του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ έκανε γνωστό πως είχε προβλέψει την εξέλιξή του πολύ πριν γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε και σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα των επίδοξων δημοσιογράφων. Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα των όσων είπε:


Για τα κριτήρια επιλογής του εκάστοτε παίκτη

«Η επιλογή ενός ποδοσφαιριστή γίνεται με βάση την τακτική της ομάδας, τη δυναμική του πρωταθλήματος, τη δουλειά που θέλουμε να κάνει μέσα στο παιχνίδι, τη φυσική κατάσταση, την αντοχή, την αλτικότητα και τη σωματική διάπλαση. Αυτά είναι τα αγωνιστικά κριτήρια. Εξίσου σημαντικά ωστόσο είναι και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παίκτη. Παρατηρούμε πολύ τον χαρακτήρα, την εξωγηπεδική ζωή αλλά και τις αντιδράσεις του παίκτη. Σε κάθε περίπτωση, για το ποιόν ενός παίκτη συμβουλευόμαστε τον μάνατζέρ του».


Οι επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου

«Το σύγχρονο ποδόσφαιρο επιτάσσει υψηλή τεχνική κατάρτιση για όλους τους παίκτες, ακόμα και για τους κεντρικούς αμυντικούς. Ο σύγχρονος ποδοσφαιριστής πρέπει επίσης να διαθέτει καλά και τα δύο πόδια, ενώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικός τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.
Είναι επίσης αναγκαία η άμεση προσαρμογή σε συνθήκες άμυνας από τη στιγμή που θα χαθεί η μπάλα, ακόμα και αν πρόκειται για επιθετικό, ενώ από τη στιγμή που θα ανακτηθεί η μπάλα από την ομάδα, όλοι οι παίκτες θα πρέπει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου να προσαρμοστούν σε συνθήκες επίθεσης
».


Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για μία καλή αγορά

«Συνήθως εφτά με οχτώ δύσκολα παιχνίδια είναι αρκετά για να εξάγει ένας σκάουτερ χρήσιμα συμπεράσματα για έναν παίκτη. Αναγκαίο είναι βέβαια και ένα διάστημα προσαρμογής για κάθε ποδοσφαιριστή, για να δούμε αν μπορεί να ζήσει στην πόλη που εδρεύει η ομάδα».

Ο Σταύρος Παπανδρέου ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Κλαούντιο Ρανιέρι την περίοδο που ο Ιταλός τεχνικός εργαζόταν στη Γιουβέντους, ξεκαθάρισε πως το σκάουτινγκ είναι έννοια άμεσα συνυφασμένη με την προπονητική. Ακολούθως, παρουσίασε τη φιλοσοφία του ιταλικού ποδοσφαίρου θεωρώντας παρεξηγημένο το στυλ παιχνιδιού των ομάδων της «Σερί Α».

«Το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι ιδιαιτέρως παρεξηγημένο. Δεν είναι αργό όπως συνηθίζουμε να λέμε, καθώς οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν αριθμητικό πλεονέκτημα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι σε χρόνο 4 με 5 δευτερολέπτων, ενώ προσαρμόζονται εξίσου γρήγορα σε συνθήκες άμυνας».

Για την εμμονή των ιταλικών συλλόγων σε μεγάλους σε ηλικία παίκτες

«Στην Ιταλία υπάρχει μεγάλος σεβασμός στους βετεράνους παίκτες όπως ο Ντελ Πιέρο, ή ο Τότι. Όταν ρώτησαν τον Μπερλουσκόνι για το πότε θα τερματίσει την καριέρα του ο Μαλντίνι, ο πρόεδρος της Μίλαν ήταν σαφής. «Δεν θα πω εγώ στον Πάολο πότε θα σταματήσει να παίζει μπάλα. Είναι δική του καθαρά η απόφαση». Για τον λόγο αυτό, ουκ ολίγες φορές μένουν στον πάγκο νέοι παίκτες, για χάρη των παλιών. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το οικονομικό background των Ιταλών, οι οποίοι έχουν την τάση να αγοράζουν παίκτες από το εξωτερικό, σε αντίθεση με την Ισπανία η οποία δίνει βάση στα φυτώρια και εξάγει ταλέντα. Η Ιταλία σαν χώρα υποστηρίζεται από εθνικούς οικονομικούς κολοσσούς όπως η FIAT και η Pirelli και έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει πολλά για να εισάγει ποδοσφαιρικά ταλέντα, ακόμα και αν σε κάποιες περιόδους βγαίνει εκτός προϋπολογισμού».


Για την ποδοσφαιρική αξία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη

«Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ο κορυφαίος σε προσαρμογή παίκτης στην Ελλάδα, όσον αφορά την άμεση ανταπόκρισή του σε συνθήκες άμυνας αλλά και επίθεσης. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αυτού του παίκτη είναι ότι πιέζει πολύ ψηλά δυσκολεύοντας την οργάνωση του παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας, ενώ η φυσική του κατάσταση δεν συναντιέται σε πολλούς ποδοσφαιριστές».

Το σκάουτινγκ σε όλο του το μεγαλείο

«Η πρώτη μου γνωριμία με τον Σωτήρη Νίνη ήταν στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή το 2005, όταν ο μικρός ήταν 15 χρονών. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα εξέφρασα την πίστη μου πως αυτός ο παίκτης θα εξελιχτεί σε πολύ μεγάλο ταλέντο. Επαληθεύτηκα δύο χρόνια μετά, όταν ο Νίνης βρέθηκε στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού».

Και στη μέση η ΑΕΚ…

Ορατή είναι η απειλή να τιναχτεί στον αέρα η συμφωνία για την αλλαγή στο διοικητικό πεδίο της ΑΕΚ. Ο λόγος είναι η διαφωνία που έχει προκύψει ανάμεσα στον Νίκο Νοτιά και τον Πέτρο Παππά από την Κυριακή σε βασικά ζητήματα του ιδιωτικού συμφωνητικού που καλούνται να υπογράψουν αμφότεροι με το Σταύρο Αδαμίδη και το οποίο εξακολουθεί να φέρει την υπογραφή μόνο του 36χρονου δικηγόρου. Οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν αφήσει να διαρρεύσει ο ακριβής λόγος της διαφωνίας, αλλά προφανώς σχετίζεται με τα πολλά χρήματα, τουλάχιστον 9 εκατ. ευρώ, που καλούνται να βάλουν οι δύο τους ως το τέλος της σεζόν για να κλείσουν οι «τρύπες» από την τρέχουσα χρήση και να καλυφθούν κάποιες υποχρεώσεις για την επόμενη περίοδο.

Ο Νίκος Νοτιάς φέρεται να επιθυμεί να χρηματοδοτήσει μόνο το προπονητικό κέντρο κι όχι την ομάδα με αντάλλαγμα ένα πιο οικονομικό για το σύλλογο «ενοίκιο» στις εγκαταστάσεις των Σπάτων, ενώ ο Πέτρος Παππάς φέρεται να μην έχει καμία διάθεση να συνεχίσει μόνος του τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ ως το καλοκαίρι.

Ο Σταύρος Αδαμίδης με τη σειρά του δεν θα δεχτεί να βγει μπροστά ως πρόεδρος αν δεν πάρει συγκεκριμένες εγγυήσεις από τους μετόχους και δεν θα διστάσει ακόμη και να αποσυρθεί από το προσκήνιο αν δεν αναλάβει υπό τους όρους που εκείνος κρίνει απαραίτητους τα ηνία της ΠΑΕ. Όμηρος της όλης κατάστασης είναι η ΑΕΚ, που εξακολουθεί να είναι ακέφαλη, παρά τις διαβεβαιώσεις πως ως τα μέσα Φεβρουαρίου θα είχε σχηματιστεί διοίκηση, θα είχαν τακτοποιηθεί αρκετές από τις οικονομικές εκκρεμότητες και θα είχε μπει σε έναν ίσιο δρόμο.

Ανησυχία για αριστερά

Από μία κάκωση στο αριστερό γόνατο ταλαιπωρείται ο Νίκος Καράμπελας και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προβληματίζεται, αφού ο Νίκος Γεωργέας είναι τιμωρημένος για το ματς του Σαββάτου με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ» και δεν υπάρχει άλλη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ανησυχία υπάρχει και για τον Ζεράλντο Άλβες, που έχει ενοχλήσεις στον αριστερό αχίλλειο, ενώ ο τραυματισμός του Σκόκο-ένα αιμάτωμα στο μηρό-δεν θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του. Στο προσεχές ματς επανέρχεται ο Γιάχιτς, που εξέτισε την τιμωρία του. Από τις προπονήσεις θα απουσιάζουν μέχρι και την Τετάρτη οι διεθνείς Μάκος, Τζεμπούρ, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς και Γκέντσογλου, όχι όμως και ο Νέμεθ που παρέμεινε στην Αθήνα και δεν ενσωματώθηκε στην αποστολή των Ελπίδων της Ουγγαρίας. Ο 20χρονος φορ ίσως να είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με τη Λάρισα.

* Στον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο στις 28 Μαρτίου θα εκτίσει την τιμωρία του από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε ο Γκουστάβο Μαντούκα.

Διαψεύσεις για Βαλβέρδε

Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να βρίσκεται στην Αθήνα, κάτι που έκανε πολλούς να μιλήσουν για επανασύνδεση με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο μάνατζερ του Βάσκου προπονητή, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, διέψευσε στη «SportDay» τη συγκεκριμένη πληροφορία.

«Δεν ήταν στην Αθήνα, τουλάχιστον δεν γνωρίζω εγώ κάτι τέτοιο. Και να ήρθε, πάντως, δεν θα ήταν για κάποιο επαγγελματικό θέμα», τόνισε ο ατζέντης του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού. Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο οι οπαδοί των Πειραιωτών φώναξαν το όνομα του 46χρονου προπονητή, αλλά από τη διοίκηση δεν έχει προκύψει ότι έχει γίνει κάτι με τον Βαλβέρδε.

Την ίδια ώρα, οι διοικούντες την ΠΑΕ στηρίζουν τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για ό,τι έγινε με τον Ντάτολο και επαναλαμβάνουν ότι θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» μέχρι το τέλος της σεζόν. Το σκεπτικό της διοίκησης είναι η ομάδα να κάνει το «6 στα 6» και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Όσα χρήματα χρειάζονται…

Υπερκαλύπτεται η «τρύπα» των 15 εκατ. ευρώ από την τρέχουσα χρήση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τους μετόχους. Οι μέτοχοι στο χθεσινό ΔΣ αποφάσισαν να βάλουν στα ταμεία του συλλόγου όσα χρήματα χρειαστούν για να καλυφθεί το φετινό έλλειμμα, ενώ έδειξαν τη διάθεση να φτάσουν την αύξηση ακόμη και πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν και μελλοντικές υπερβάσεις στον προϋπολογισμό.

Η πρόταση για δανεισμό από τράπεζα δεν βρήκε σύμφωνους τους περισσότερους μετόχους που θα βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νικόλας πατέρας, από το καλοκαίρι του 2008 όταν και ο Παναθηναϊκός μπήκε στην εποχή της πολυμετοχικότητας έχουν δοθεί συνολικά 63 εκατ. ευρώ: 10 εκατ. ευρώ στη ΓΗΠΕΛ για τις υποχρεώσεις του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, 5 εκατ. ευρώ για την αγορά των Ίβανσιτς, Μάτος, 5 εκατ. ευρώ σε πιστωτές, 23 εκατ. ευρώ στις μεταγραφές της περιόδου 2008-09, 20 εκατ. ευρώ στις μεταγραφές της περιόδου 2009-10. Την περίοδο 2008-09 τα έσοδα ήταν 20 εκατ. ευρώ και τη φετινή περίοδο 5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις και δανεισμούς των Τζιόλη, Μάντζιου, Ίβανσιτς, Μόρις, αλλά και από το Europa League μέχρι τώρα».

«Στη λίστα της Ίντερ ο Νίνης»

Οι εμφανίσεις του Σωτήρη Νίνη δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους μεγάλους συλλόγους. Η Ίντερ είναι εδώ και καιρό… θαυμάστρια του νεαρού μέσου και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μάρκο Μπράνκα, δεν δίστασε να το επιβεβαιώσει. «Είναι αλήθεια ότι παρακολουθούμε τον Νίνη και τον έχουμε στη λίστα μας. Ωστόσο δεν υπάρχει κάτι περισσότερο προς το παρόν, αφού δεν έχουμε κάνει τον προγραμματισμό για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο», τόνισε στην «Εξέδρα».

Άδεια και… αύριο η Παιανία

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απολαμβάνουν το διήμερο ρεπό που τους έχει δοθεί, αλλά όταν επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τετάρτη η Παιανία θα είναι και πάλι σχεδόν άδεια. Έντεκα παίκτες απουσιάζουν λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες και δεν θα επιστρέψουν πριν την Πέμπτη στις επάλξεις. Πρόκειται για τους Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίβα, Σιμάο, Νίνη, Τζόρβα, Χριστοδουλόπουλο, Σαλπιγγίδη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καραγκούνη και Κατσουράνη. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης αναμενόταν χθες να μεταβεί στη Φινλανδία για να εξεταστεί από τον γιατρό που του έκανε την επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα. Από το ματς με τον Λεβαδειακό θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Βύντρα.

* Ποσό 100.00 ευρώ θα εισπράξει ο Τζιμπρίλ Σισέ αν αγωνιστεί έστω και για ένα λεπτό στο φιλικό της Γαλλίας με την Ισπανία την Τετάρτη. Στο συμβόλαιο του 28χρονου φορ προβλέπεται αυτό το μπόνους αν παίξει με τους «τρικολόρ», είτε σε επίσημο είτε σε φιλικό παιχνίδι.

Κρίσιμη συνάντηση για το γήπεδο

Εντός της ημέρας η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το γήπεδο στο Βοτανικό και το θέμα της Διπλής Ανάπλασης σε συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κίτσιο, τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΠΑΕ στα θέματα γηπέδου Βαγγέλη Σαμαρά, τον Μπάμπη Βωβό και τον Δήμο Αθηναίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπουργός θα προτείνει την αύξηση του πρασίνου στην περιοχή και τη μείωση του συντελεστή δόμησης του εμπορικού κέντρου, ώστε να κατασκευαστεί.

«20-30 μέρες έξω ο Ντάτολο»!

Άσχημα είναι τα νέα που αφορούν τον τραυματισμό που αποκόμισε ο Χεσούς Ντάτολο, ο οποίος χτύπησε στο κυριακάτικο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Όπως δήλωσε ο μάνατζερ του Αργεντινού, Χοσέ Σαμπιέρι, στο «Φως» ο πελάτης του θα μείνει εκτός δράσης για περίπου είκοσι ημέρες με ένα μήνα.

Ο 25χρονος παίκτης φέρεται να έχει υποστεί θλάση, που θα τον αφήσει περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Μάλιστα, ο Ντάτολο ενδέχεται να χάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ, ενώ είναι πιθανό να απουσιάσει από το παιχνίδι με την Ξάνθη στις 28 Μαρτίου και να επιστρέψει μετά το Πάσχα!

«Ο Ντάτολο είναι απογοητευμένος. Το πρόβλημα στο αριστερό του πόδι είναι σοβαρό. Θα μείνει έξω είκοσι μέρες με ένα μήνα. Λίγο λιγότερο από μήνα. Δυστυχώς τα νέα ήταν άσχημα», τόνισε ο κ. Σαμπιέρι.

Ερωτηθείς για την αλλαγή που δεν έγινε στο προχθεσινό ματς με τον Ατρόμητο για τον Ντάτολο, ο ατζέντης του Αργεντινού απάντησε: «Αυτά έπρεπε να τα σκεφτεί ο προπονητής του Ολυμπιακού, όταν ο Ντάτολο ζήτησε αλλαγή. Ο Ντάτολο είναι ένα στολίδι για τον Ολυμπιακό». Ο 26χρονος άσος βρίσκεται στο Μόναχο, όπου η εθνική του ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία και θα επιστρέψει την Πέμπτη στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τα νεύρα του Ντάτολο για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο προπονητής των Πειραιωτών τον έφερε προ των ευθυνών του και του εξήγησε ότι ο Ολυμπιακός τον πληρώνει, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίζει ως βασικός – κάτι που δεν γινόταν στη Νάπολι. Άλλωστε, μέσω της παρουσίας του στους Πειραιώτες κλήθηκε στην εθνική Αργεντινής.

Επιστρέφουν Λούα Λούα, «Τόρο» και Μαρέσκα

Εν τω μεταξύ, ο Λούα Λούα υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και δεν έχει τίποτα το σοβαρό. Σήμερα ο Τοροσίδης θα κάνει υπέρηχο, αλλά όλα δείχνουν ότι ο διεθνής μπακ-χαφ και ο Μαρέσκα θα είναι έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο την Κυριακή. Στη διάθεση του Μπάντοβιτς βρίσκεται ο Λεονάρντο, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Σήμερα οι Πειραιώτες έχουν ρεπό και θα επιστρέψουν αύριο στις προπονήσεις.

Όσον αφορά τον Όσκαρ, δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι κόντρα στον «Γηραιό». Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις ο Ντουντού, έχοντας την ελπίδα ότι θα επιστρέψει στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (στις 13 Μαρτίου). Από την πλευρά του, ο Ντιόγο συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τέλος, ο Γκαλέτι θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά τη φετινή σεζόν. Στις 20 Μαρτίου ο Αργεντινός θα υποβληθεί σε γενικές εξετάσεις για να φανεί η πορεία της υγείας του, ώστε να αποφασιστεί αν θα συνεχίσει την ίδια θεραπευτική αγωγή ή θα πάρει πιο δυνατή. Η κατάσταση του 29χρονου παίκτη είναι σταθερή, αλλά χρειάζεται υπομονή για να διευκρινιστεί αν θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

* Όπως αναφέρει το «Φως», κορυφαίες πηγές του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν τα όσα έγιναν γνωστά το Σάββατο και θέλουν τους κ.κ. Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη να βρίσκονται σε συζητήσεις για τη συνιδιοκτησία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου να μπει ο 37χρονος επιχειρηματίας να αυξήσει σημαντικά το μερίδιό του στην ΠΑΕ, με τον Σωκράτη Κόκκαλη πάντως να διατηρεί το 45% και να παραμένει πρόεδρος.

Και στη μέση η ΑΕΚ…

Ορατή είναι η απειλή να τιναχτεί στον αέρα η συμφωνία για την αλλαγή στο διοικητικό πεδίο της ΑΕΚ. Ο λόγος είναι η διαφωνία που έχει προκύψει ανάμεσα στον Νίκο Νοτιά και τον Πέτρο Παππά από την Κυριακή σε βασικά ζητήματα του ιδιωτικού συμφωνητικού που καλούνται να υπογράψουν αμφότεροι με το Σταύρο Αδαμίδη και το οποίο εξακολουθεί να φέρει την υπογραφή μόνο του 36χρονου δικηγόρου. Οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν αφήσει να διαρρεύσει ο ακριβής λόγος της διαφωνίας, αλλά προφανώς σχετίζεται με τα πολλά χρήματα, τουλάχιστον 9 εκατ. ευρώ, που καλούνται να βάλουν οι δύο τους ως το τέλος της σεζόν για να κλείσουν οι «τρύπες» από την τρέχουσα χρήση και να καλυφθούν κάποιες υποχρεώσεις για την επόμενη περίοδο.

Ο Νίκος Νοτιάς φέρεται να επιθυμεί να χρηματοδοτήσει μόνο το προπονητικό κέντρο κι όχι την ομάδα με αντάλλαγμα ένα πιο οικονομικό για το σύλλογο «ενοίκιο» στις εγκαταστάσεις των Σπάτων, ενώ ο Πέτρος Παππάς φέρεται να μην έχει καμία διάθεση να συνεχίσει μόνος του τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ ως το καλοκαίρι.

Ο Σταύρος Αδαμίδης με τη σειρά του δεν θα δεχτεί να βγει μπροστά ως πρόεδρος αν δεν πάρει συγκεκριμένες εγγυήσεις από τους μετόχους και δεν θα διστάσει ακόμη και να αποσυρθεί από το προσκήνιο αν δεν αναλάβει υπό τους όρους που εκείνος κρίνει απαραίτητους τα ηνία της ΠΑΕ. Όμηρος της όλης κατάστασης είναι η ΑΕΚ, που εξακολουθεί να είναι ακέφαλη, παρά τις διαβεβαιώσεις πως ως τα μέσα Φεβρουαρίου θα είχε σχηματιστεί διοίκηση, θα είχαν τακτοποιηθεί αρκετές από τις οικονομικές εκκρεμότητες και θα είχε μπει σε έναν ίσιο δρόμο.

Ανησυχία για αριστερά

Από μία κάκωση στο αριστερό γόνατο ταλαιπωρείται ο Νίκος Καράμπελας και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προβληματίζεται, αφού ο Νίκος Γεωργέας είναι τιμωρημένος για το ματς του Σαββάτου με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ» και δεν υπάρχει άλλη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ανησυχία υπάρχει και για τον Ζεράλντο Άλβες, που έχει ενοχλήσεις στον αριστερό αχίλλειο, ενώ ο τραυματισμός του Σκόκο-ένα αιμάτωμα στο μηρό-δεν θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του. Στο προσεχές ματς επανέρχεται ο Γιάχιτς, που εξέτισε την τιμωρία του. Από τις προπονήσεις θα απουσιάζουν μέχρι και την Τετάρτη οι διεθνείς Μάκος, Τζεμπούρ, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς και Γκέντσογλου, όχι όμως και ο Νέμεθ που παρέμεινε στην Αθήνα και δεν ενσωματώθηκε στην αποστολή των Ελπίδων της Ουγγαρίας. Ο 20χρονος φορ ίσως να είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με τη Λάρισα.

* Στον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο στις 28 Μαρτίου θα εκτίσει την τιμωρία του από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε ο Γκουστάβο Μαντούκα.

Κοιτούν τη δουλειά τους, αλλά…

Με τη διαιτησία φαίνεται ότι ασχολούνται το τελευταίο διάστημα οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ, αφού η ομάδα διεκδικεί το πρωτάθλημα και αρκετοί θεωρούν ότι κάποιοι θα σταθούν εμπόδιο στην πορεία της ομάδας. Οι παράγοντες του «Δικεφάλου» εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από όλα όσα συμβαίνουν. Από τη μία με τις αποφάσεις που παίρνονται στα ματς των δύο «αιωνίων» και από την άλλη από εκείνους που χρίζουν τους «ασπρόμαυρους» φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ακούει όλες τις απόψεις, συγκεντρώνει στοιχεία και απλώς περιμένει. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ διαμορφώνει την πολιτική του ΠΑΟΚ και εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι οι παίκτες να μην επηρεαστούν με σκέψεις και απόψεις του τύπου «δεν θα μας αφήσουν, θα μας "σφάξουν", οι άλλοι ευνοούνται και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί».

Οι Θεσσαλονικείς κοιτούν μόνο τη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο και παρακολουθούν τις εξελίξεις. Στον ΠΑΟΚ συλλέγουν στοιχεία και περιμένουν. Εξάλλου και αν τώρα φωνάξουν, αντιδράσουν, εκτεθούν δημοσίως, ποιος εγγυάται ότι θα αλλάξει η κατάσταση, ότι από εδώ και πέρα δηλαδή τα παιχνίδια θα υπάρχει καλύτερη διαιτησία;

Χωρίς επτά διεθνείς οι προπονήσεις

Με αρκετές απουσίες άρχισε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Τούμπα. Λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων θα απουσιάσουν από τις προπονήσεις του «Δικεφάλου» οι Χαλκιάς, Μαλεζάς (Εθνική Ανδρών), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (Εθνική Ελπίδων), Μουν (Νότιο Αφρική), Βιεϊρίνια (Πορτογαλία) και Μουσλίμοβιτς (Βοσνία).

Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει σήμερα και αύριο τους συγκεκριμένους παίκτες στη διάθεσή του, με την προετοιμασία να γίνεται με λιγότερο από δεκαπέντε παίκτες. Η χθεσινή προπόνηση περιείχε χαλάρωμα για όσους αγωνίστηκαν στην Ξάνθη και ασκήσεις ατομικής βελτίωσης και τακτικής για τους υπόλοιπους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει για τον αγώνα με τον Πανθρακικό τους τιμωρημένους Βιεϊρίνια, Φωτάκη και ο Αραμπατζή εξέτισε την τιμωρία του στα Πηγάδια. Όσον αφορά τους Λούσιο Φιλόμενο και Μίρκο Σαβίνι ακολούθησαν και χθες ατομικό πρόγραμμα, κάνοντας παράλληλα και θεραπεία.

* Το Σάββατο 6 Μαρτίου και πριν από τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διοργανώνει για άλλη μία φορά εθελοντική αιμοδοσία, από τις 11:00 έως τις 16:00 στο γήπεδο της Τούμπας, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που δημιουργήθηκε την περσινή χρονιά.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES