11 Ιαν 2010

«Ο Σκόκο δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ»

Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Νάτσο Σκόκο από την ΑΕΚ άφησε ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα, Παύλος Διαννής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ο Νάτσο δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ και θέλω να το κατανοήσουν οι μέτοχοι», τόνισε, προσθέτοντας ότι τo ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του δεν θα αποτελούσε βήμα προόδου στην καριέρα του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του εκπροσώπου του Νάτσο Σκόκο, Παύλου Διαννή, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο.

Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα για μετακίνηση του Νάτσο Σκόκο αρχικά στον Παναθηναϊκό και πολύ πιο έντονα στον Ολυμπιακό. Πώς αντιμετωπίζει ο πελάτης σας το ενδιαφέρον των άλλων δύο «μεγάλων»;

«Σίγουρα σαν παίκτης και αθλητής κολακεύεται. Πάντα είναι ωραίο για έναν αθλητή να τραβάει την προσοχή επάνω του. Αυτό σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση στην ΑΕΚ για την απόκτησή του. Ισχύει αυτή η πληροφορία;

«Δεν είμαι αρμόδιος για να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Ρωτήστε τη διοίκηση της ΑΕΚ».

Υπάρχει κάτι από το εξωτερικό;

«Υπήρχε προσέγγιση από ιταλικούς συλλόγους, χωρίς όμως να έχουν μετουσιωθεί σε πρόταση».

Σε περίπτωση που αληθεύει, ο Σκόκο θα δεχόταν να πάει σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα; Θεωρείτε ότι είναι ένα βήμα προόδου στην καριέρα του;

«Είναι μία καθαρά υποθετική ερώτηση και δεν απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις. Εάν όμως θέλετε την άποψή μου σε καθαρά φιλολογικό επίπεδο, θα σας έλεγα ότι το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό άθλημα. Η λέξη από μόνη της λέει πολλά. Λέει πράγματα που ακόμη στην Ελλάδα δεν έχουμε κατανοήσει. Ίσως δεν θέλουμε να κατανοήσουμε, γιατί συμφέρει κάποιους να καλλιεργούν μια οπαδική και μόνο νοοτροπία, χωρίς να σκέφτονται ρεαλιστικά.

Το να περνάει ένας ποδοσφαιριστής από μία μεγάλη ομάδα σε μία άλλη, δεν το θεωρώ τόσο τραγικό. Εφόσον αυτός που πουλάει ικανοποιείται από το τίμημα, τότε γιατί να μην πουλήσει; Εάν στον τεχνικό διευθυντή ενός μεγάλου συλλόγου αρέσει ένας παίκτης από μία άλλη μεγάλη ομάδα, γιατί να μην κάνει πρόταση να τον αποκτήσει; Ο μύθος του ότι εάν πληρώσω μία άλλη μεγάλη ομάδα για να αγοράσω έναν ποδοσφαιριστή της, ενισχύω τον αντίπαλο είναι τουλάχιστον αφελής σκέψη.

Οι τρεις μεγάλες ομάδες έχουν αρκετά χρήματα για να επενδύσουν σε μεταγραφές. Δεν περιμένουν την άλλη ομάδα για να ενεργήσουν. Γιατί δηλαδή ποδοσφαιριστές σαν τον Σκόκο να πρέπει να φύγουν από το ελληνικό πρωτάθλημα επειδή κάποιοι δεν θέλουν να τον δουν στα πράσινα ή στα κόκκινα; Δεν καταλάβατε ότι χάνει ποιότητα το πρωτάθλημα έτσι; Αυτούς τους παίκτες πρέπει να τους κρατάμε με νύχια και με δόντια, άσχετα από το πού θα παίζουν. Ο φίλαθλος θα πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα εάν θέλει να βλέπει καλό θέαμα στα γήπεδα.

Λυπάμαι εάν ο οπαδός έχει αντίθετη άποψη. Λυπάμαι εάν αναγκαστεί να καταφύγει σε απειλές προς κάθε κατεύθυνση επειδή ένας παίκτης της ομάδας του πήγε σε κάποιο άλλο μεγάλο σύλλογο, γιατί εκεί θα τον οδηγήσουν (σ.σ. τον φίλαθλο) λανθασμένα κάποιοι καλοθελητές. Ας λειτουργήσει σωστά το σκάουτινγκ των ομάδων για να φέρουν ποδοσφαιριστή ανάλογης αξίας. Εκεί είναι το πρόβλημα. Ας λειτουργήσει, επίσης, σωστά η αθλητική δημοσιογραφία, επικροτώντας τέτοιες κινήσεις.

Ξέρετε, την περασμένη εβδομάδα διάβασα το εξής σε μία αθλητική εφημερίδα και σοκαρίστηκα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ θα αντιδρούσαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν είναι τυχαίο πως μεταξύ σοβαρού και αστείου τονίζουν πως θα κόψουν από τη ρίζα το χέρι οποιουδήποτε τολμήσει να υπογράψει την παραχώρηση του Σκόκο. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι απορώ πώς τέτοιου τύπου δημοσιεύματα δεν απασχολούν τον εισαγγελέα. Γιατί αυτές οι εκφράσεις όταν γράφονται σε εφημερίδα δεν είναι αστείο. Λυπάμαι γι’ αυτά τα φαινόμενα. Και ξέρετε γιατί λυπάμαι; Γιατί μέσω αυτών των δημοσιευμάτων κάποιοι προσπαθώντας να γίνουν αρεστοί στους οπαδούς της ΑΕΚ, κάνουν κακό στην ομάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αληθεύει ότι ο Σκόκο χάρισε χρήματα στην Πούμας για να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ;

«Ναι, έτσι ακριβώς είναι».

Γιατί το έκανε;

«Ρωτήστε τον ίδιο να σας πει καλύτερα, αλλά πιστεύω για να ικανοποιήσει το όνειρό του να παίξει στην Ευρώπη».

Θα μπορούσε να είχε κάνει προσφυγή και να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ;

«Ναι, είναι αλήθεια. Αλλά τέτοιες πρακτικές δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα μας. Άλλωστε, ποτέ δεν αισθανθήκαμε ότι θα έχανε τα χρήματά του. Οι τωρινοί παράγοντες της ΑΕΚ είναι σοβαροί άνθρωποι και εν πάση περιπτώσει δεν θα είμασταν εμείς αυτοί που θα απαξιώναμε τα 1,6 εκ. ευρώ που δαπάνησε η ΑΕΚ για να τον αποκτήσει. Εμείς θέλουμε όταν ο Νάτσο φύγει από την ΑΕΚ να βάλει χρήματα στο ταμείο του ο σύλλογος. Να έχει κάποια καλά έσοδα. Αυτός είναι ο σκοπός του ποδοσφαίρου. Ένας παίκτης να προσφέρει τα μέγιστα όταν βρίσκεται σε μία ομάδα και μέσα από την απόδοσή του να προσελκύει αγοραστές. Έτσι σκεφτόμαστε και ελπίζουμε η ΑΕΚ να το εκτιμήσει όταν χρειαστεί».

Ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Σκόκο είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχει πάρει τα χρήματά του;

«Όχι, δεν έχει πληρωθεί όλα τα χρήματά του».

Στην περίπτωση του Σκόκο, αυτοί οι αγοραστές θα μπορούσαν να είναι και από την Ελλάδα; Οι μέτοχοι της ΑΕΚ είπαν ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πωλείται σε άλλη ελληνική ομάδα.

«Κοιτάξτε, μία πώληση είναι ένας συνδυασμός αποφάσεων του πωλητή, του αγοραστή και του παίκτη. Εάν ο ποδοσφαιριστής και ο αγοραστής θέλουν και το τίμημα είναι λογικό, τότε ο πωλητής θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές. Εξάλλου, δεν νομίζω ότι την ΑΕΚ θα την ενδιέφερε να έφευγε ο Σκόκο, τελειώνοντας το συμβόλαιό του και χωρίς να έχει κάποιο έσοδο. Αυτό είναι αντίθετο από αυτό που σας είπα νωρίτερα ότι είναι η δικιά μας θέληση».

Πότε λήγει το συμβόλαιο του;

«Τον Ιούνιο του 2011. Βλέπετε ότι τα χρονικά περιθώρεια στενεύουν για όλους μας».

Θα ανανέωνε ο παίκτης στην ΑΕΚ;

«Στη ζωή πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να κάνουμε βήματα προόδου. Ήδη για τον ίδιο η ΑΕΚ ήταν μία πρόοδος, αφού του άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Δεν νομίζω όμως ότι το επόμενο βήμα προόδου θα ήταν μία ανανέωση του συμβολαίου του στην ΑΕΚ».

Ο κόσμος της ΑΕΚ λατρεύει τον Σκόκο. Ο Σκόκο τι έχει να πει στους φίλους της ομάδας;

«Πιστεύω ότι αυτά τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Περνάει πολύ όμορφες στιγμές στο γήπεδο και όταν τον συναντάει ο κόσμος στο δρόμο. Αυτό όμως που δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε στη ζωή είναι να μπερδεύουμε τα αισθήματα με τον επαγγελματισμό».

Τον Δεκέμβριο είχατε πει ότι ο Σκόκο δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ και ότι ψυχολογικά είναι στα κάτω του...

«Και έτσι είναι. Ο παίκτης δεν αισθάνεται καλά κι αυτό οφείλεται σε μια σειρά από καταστάσεις που δεν μπορώ να σας εξηγήσω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Νάτσο δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ και θέλω να το κατανοήσουν οι μέτοχοι».

Κατά καιρούς υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να θέλει την απομάκρυνση του Σκόκο από την ΑΕΚ. Υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους, από όσο γνωρίζω. Και οι δύο προσπαθούν να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους. Έχετε ακούσει τον Σκόκο να σχολιάζει τον προπονητή του, παρόλο που ο κ. Μπάγεβιτς κατά καιρούς έχει σχολιάσει τον ποδοσφαιριστή;».

Για την αστάθεια στην απόδοσή του γίνεται πολύς λόγος. Εσείς τι έχετε να πείτε;

«Εσείς το βλέπετε σαν αστάθεια; Ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά του Σκόκο μπορούν να σου πάρουν μόνοι τους ένα παιχνίδι, με μια ενέργεια, μια ασίστ, ένα φάουλ. Δεν είναι θέμα σταθερότητας, αλλά στυλ και τρόπου παιχνιδιού. Εκτός αυτού, το περιβάλλον και τα γεγονότα σε μια ομάδα δεν μπορούν να μην σε επηρεάσουν».

ΣΤΟ +8 Ο ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ !!! Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΣΤΟ 80' ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1-0

Ο φετεινός ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ πάει να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ στη Β' Εθνική. Όχι μόνο παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά ταυτόχρονα αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο στους 8 βαθμούς, ενώ πέτυχε την όγδοη συνεχόμενη νίκη του εντός έδρας, μια έδρα που φέτος μοιάζει να είναι απόρθητο φρούριο !!!!
Το πρώτο μέρος ήταν κακό μιας και δεν είχε ρυθμό με συνέπεια να μην δημιουργηθούν ενδιαφέρουσες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στην επανάληψη, όμως, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο την Ηλιούπολη. Ο ΑΟΚ άσκησε ασφυκτική πίεση στην περιοχή των φιλοξενούμενων και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει.
Ολα αυτά, όμως, ως το 79' όταν ο Τσίγκας... έστρωσε με το στήθος στον Παρασκευαΐδη, που πλάσαρε τον τερματοφύλακα Τακίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Αθηναίων.
Το γκολ αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στο συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ μιας και η Ηλιούπολη δεν κατέστη δυνατόν να αντιδράσει.
Με πολλά λανθασμένα σφυρίγματα η διαιτησία του Στυλιάρα, ενώ πολύ κακός και ο πρώτος βοηθός Ασημάκης. Ο μοναδικός που ''έσωσε'' την τριάδα ο δεύτερος βοηθός Ζυγούρης, ο οποίος ήταν άριστος και αλάνθαστος στις υποδείξεις του.
Κέρκυρα: (Μπάμπης Τεννές): Σιαράβας, Γιαννιτσανάκης (69' Σίλβα), Βενέτης, Γκουστάβο, Μπουτζίκος, Παρασκευαΐδης, Ρεπερνέ, Λουρένσο (86' Κοντοδήμος), Τσίγκας, Μπερνς (66' Λαμπρόπουλος), Φλαβίνιο.
Ηλιούπολη (Νίκος Παντελής): Τακίδης, Ψαρρής, Νατσέφσκι (84' Σκαφτούρος), Κόλτσης, Στεφανίδης, Τσαρτσαρής, Σικαλιάς, Νιάρος, Τσιώλης, Μπολμποτσιάν (63' Γκιάτης), Κρητικός (83' Κυζηρίδης)

Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΜΟΛΙΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ


ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΟ 80' ΓΙΑ ΤΟ 1-0


ΣΕ ''ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ'' ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ, ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ''ΕΣΩΣΕ'' Ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ.


Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (8/1)
Εθνικός Αστέρας - ΟΦΗ 1-2 (80' πεν. Γκουεϊ - 6' Αγρίτης, 90' Οργκανίστα πεν.)
Κυριακή (10/1)
Παναιτωλικός - Δόξα Δράμας 1-2 (89' Θεοδωρίδης - 65' Σαμαράς, 88' Μπαξεβανίδης)
Κέρκυρα - Ηλιούπολη 1-0 (79' Παρασκευαϊδης)
Ιωνικός - Πανσερραϊκός 2-1 (79' Γιόνδης, 90+3' Γεωργίου - 56' Γεωργιάδης)
Εθνικός - Πιερικός 1-1 (27' Σουμπίνιο - 14' Μακρής)
Αιγάλεω - Διαγόρας 1-2 (32' Πουλάκος - 17' Σαλαμαστράκης, 26' Ρούσεφ)
Ρόδος - Ολυμπιακός Βόλου 3-2 (5' Λάζετιτς, 26' Ιράλα, 39' Γ. Καντιμοίρης - 21' Αμπράμοβιτς, 86' πεν. Ροτζέριο)
Θρασύβουλος - Καλαμάτα 1-1 (16' Καραμαλίκης - 45'+2' Καμινιώτης
Δευτέρα (11/1, 18:00)
Αναγέννηση Καρδίτσας - Αγροτικός Αστέρας

«Μπράβο τσολιά μου…»!

Δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, έγιναν την Δευτέρα οι εύζωνοι που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη σκοπιά στον Άγνωστο Στρατιώτη, παρά την προειδοποίηση για την τοποθέτηση βόμβας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Μέχρι στιγμής, το τρομοκρατικό χτύπημα παραμένει «ορφανό», καθώς καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό των δραστών, παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς το υλικό των καμερών κρίνεται ως «μη αξιοποιήσιμο».

«Οι διωκτικές υπηρεσίες θα εργαστούν σκληρά για να τελειώσει το φαινόμενο της τρομοκρατίας στη χώρα», τόνισε την Δευτέρα μιλώντας στο Βήμα FM, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της ΝΔ, για ολοκληρωτική διάλυση της Αντιτρομοκρατικής.

Στο μεταξύ, μπαράζ τηλεφωνημάτων σημειώθηκε τη Δευτέρα για τοποθέτηση βομβών στο ΙΚΑ Ασπροπύργου, στο Δημαρχείο Μεταμόρφωσης, σε υποκατάστημα της Αγροτικής στο Νέο Ψυχικό και στο κτίριο 17 στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9-10.1.2010

Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (14η)
ΑΠΟΤ.
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ            
ΑΟ ΠΑΞΟΙ
αναβλ.
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
0-2
ΑΟ ΠΟΣ. ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ    
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
0-0
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 
1-0
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΟΦΑΜ
1-2
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
4-2
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 
ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ
2-0
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (14η)

ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ          
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑ 
7-1
ΠΑΟΚ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
0-2
ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 
2-0
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ
3-0
ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
3-0 α.α
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ
ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ
1-0
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
2-0
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΒΟΡΕΙΟΣ (10η)

ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ
2-0
ΓΕΘ
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
1-3
ΑΟ ΕΘΝ. ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ 
ΑΣ ΚΕΡ. ΠΟΤΑΜΟΥ
1-0
ΑΟ ΚΕΡ. ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ
ΑΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑΣ 
0-4
ΑΟ ΛΥΚΟΙ                          
ΑΟ ΒΕΛΟΣ ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ
0-0
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ (12η)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 9-10.1.2010

5η αγωνιστική
ΑΠΟΤ.


ΒΑΘΜ


ΒΑΘΜ
1ος όμιλος


Βαθμολογία 1ου ομίλου
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
ΑΟ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
3-0
1
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
15
4
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
6
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
1-9
2
ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
12
5
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
3
ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ 
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
0-1
3
ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
9
6
ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
0
2ος όμιλος


Βαθμολογία 2ου ομίλου
 ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
0-7
1
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
15
4
ΟΦΑΜ
6
Ο.Φ.Α.Μ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
0-3 α.α
2
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
12
5
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
3
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
0-6
3
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
9
6
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
0
3ος όμιλος


Βαθμολογία 3ου ομίλου
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
 ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
3-4
1
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
7
4
ΓΕ ΘΙΝΑΛΙΟΥ
4
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
4-1
2
ΟΔ. ΑΥΛΙΩΤΩΝ
7
5
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
3
ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
Γ.Ε.ΘΙΝΑΛΙΟΥ

3
ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣ.
7







Στη β’ φάση προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες των ομίλων

ΟΣΦΠ: Ώρα αποφάσεων!

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκίνησε σήμερα για τον Ολυμπιακό. Ο Σωκράτης Κόκκαλης καλείται να πάρει αποφάσεις για αρκετά θέματα που απασχολούν τους Πειραιώτες.

«Είναι κρίμα να βλέπουμε τον Ολυμπιακό σε αυτά τα χάλια», γράφει στο www.sport-fm.gr η Ευγενία Κουντούρη.

Πρώτο μέλημα του προέδρου της ΠΑΕ είναι το θέμα του προπονητή, αφού όλα δείχνουν ότι θα αντικαταστήσει τον Ζίκο με το δίδυμο Μπάντοβιτς-Νινιάδη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας να «ενεργοποιήσει» τον Τζόρτζεβιτς σε ρόλο γενικού αρχηγού.

Το κλίμα στα αποδυτήρια των «ερυθρόλευκων» δεν είναι καλό και χρειάζεται μία αλλαγή που θα «ταρακουνήσει» τους παίκτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με τον Βραζιλιάνο. Παράλληλα, φήμες από την Τουρκία φέρουν τον Φατίχ Τερίμ στο Λιμάνι, ενώ υπάρχει το σενάριο της επιστροφής (για τρίτη φορά) του Τάκη Λεμονή.

Ο κ. Κόκκαλης θα ασχοληθεί με την ενίσχυση του Ολυμπιακού τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Νέρι Καστίγιο φέρεται να βρίσκεται μία… ανάσα από την επιστροφή του στην Ελλάδα, αφού εξασφάλισε τη θετική απάντηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ να αγωνιστεί (με τη μορφή δανεισμού) για ενάμιση χρόνο στους Πειραιώτες.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Νάτσο Σκόκο. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν την τελική απάντηση της ΑΕΚ, αν και κάποιοι εκτιμούν ότι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υπόθεση του άσου της «Ένωσης» οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν έτοιμοι τη λύση του Χέσους Αλμπέρτο Ντατόλο. Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τη Νάπολι (στην οποία ανήκει), έχει πάρει τη θετική απάντηση του Αργεντινού και τώρα δίνει μάχη με τη Παρί Σεν Ζερμέν για την υπογραφή του.

* Σήμερα το πρωί αναμένεται να παραδώσουν στη διοίκηση την απολογία τους οι Ντουντού και Στολτίδης. Οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να κληθούν βαρύ πρόστιμο, αφού στη διοίκηση θεωρούν ότι ευθύνες για την κατάσταση της ομάδας έχουν και οι παίκτες, ενώ ο Βραζιλιάνος και ο «Ιέρο» υπέπεσαν σε παραπτώματα.

* Η «μπλε» κάρτα του Λούα Λούα έφτασε χθες μέσω ηλεκτρονικού συστήματος και σήμερα η ΕΠΟ θα μπορεί να του εκδώσει δελτίο. Σήμερα οι παίκτες έχουν ρεπό και αύριο ο Μήτρογλου θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί πόσο βαρύ είναι το διάστρεμμα που έχει υποστεί.

Κετσπάγια: «Οργανωμένος πόλεμος»!

Την πεποίθηση ότι «υπήρχε οργανωμένος πόλεμος από κάποιους δημοσιογράφους και τους οργανωμένους οπαδούς» εξέφρασε ο Τιμούρ Κετσπάγια και θεωρεί ότι ο εκείνοι ευθύνονται για την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. «Πώς γίνεται μια ομάδα που πήρε 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια να παίζει υπό πίεση; Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει την πίεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής της εθνικής Γεωργίας.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κετσπάγια:

Για την στήριξη του Κόκκαλη είπε:

«Παραμονή του ματς με την Άλκμααρ, οι οργανωμένοι συναντήθηκαν με τον Κόκκαλη και του είπαν ή εμείς ή αυτός. Τι άλλο να κάνει; Δεν μπορούσε να τα βάλει με όλους. Προφανώς εγώ ήμουν το πρόβλημα. Μάλλον δεν μου συγχώρεσαν ποτέ τις ζημιές που τους έκανα ως παίκτης και ως προπονητής».

Για τις μεταγραφές που δεν έγιναν:

«Ο άνθρωπος (σ.σ. Κόκκαλης) μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στον Ολυμπιακό. Μπορεί να είχε κάποιο πρόβλημα. Έπρεπε να σηκωθώ και να φύγω, όπως είπαν; Ο Ολυμπιακός είχε ζημιά 20 εκατ. πέρσι, λόγω Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος τα φέραμε πίσω αυτά τα χρήματα. Γιατί δεν λέει κανείς για τον Μέλμπεργκ, τον Μαρέσκα, τον Ραούλ Μπράβο που δυο χρόνια είχε πάρει τρία εκατ. και δεν έπαιζε ή τον Μήτρογλου; Προσπαθήσαμε να κάνουμε 2-3 μεταγραφές μετά τη Σλόβαν, αλλά χάλασαν τελευταία στιγμή».

Για τον Ολυμπιακό:

«Πώς γίνεται μια ομάδα που πήρε 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια να παίζει υπό πίεση; Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει την πίεση. Λένε ότι είναι αποτυχημένη η σεζόν ενώ μόλις δεύτερη φορά στα τελευταία 10 χρόνια περνάει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τη φυσική κατάσταση της ομάδας:

«Έφυγα χωρίς να δεχτούμε γκολ, έχοντας μόνο νίκη. Αν εμείς κερδίζαμε, σημαίνει οι άλλοι δεν είχαν καθόλου φυσική κατάσταση».

Για τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς:

«Υπήρχε οργανωμένος πόλεμος από κάποιους δημοσιογράφους και τους οργανωμένους οπαδούς. Ήθελαν να επέμβουν στη δουλειά μου. Ήρθε και με βρήκε ένας να μου πει “εμείς θέλουμε έτσι κτλ”. Εσάς η δουλειά σας είναι στην εξέδρα! Βγαίνουν 15 εφημερίδες στην Αθήνα και πρέπει να πουλήσουν. Έτσι, γράφουν αυτά που θέλει να διαβάσει ο κόσμος».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Δυσκολεύομε να βρω θετικά. Δεν αφήνουν τις ομάδες να ησυχάσουν, έτσι πρόεδροι εκατομμυριούχοι σηκώνονται και φεύγουν ενώ έχουν βάλει εκατομμύρια. Οι ομάδες δεν έχουν δικό τους γήπεδο. Ο Ολυμπιακός γι αυτό παίρνει τα πρωταθλήματα. Πάνω από τη μισή νίκη στο Καραϊσκάκη την παίρνει ο κόσμος, όταν θέλει να στηρίξει την ομάδα».

Για το ότι ήταν αμυντικογενής προπονητής:

«Να το πει κάποιος δημοσιογράφος στην Αγγλία, την Ισπανία ή την Ιταλία, να το καταλάβω. Αλλά τι μπάλα έχει παιχτεί στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια και έλεγαν πως ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε μπάλα; Εγώ προσπαθώ να μειώσω τις πιθανότητες ήττας. Πέντε χρόνια στην Ανόρθωση δεν λέω ότι παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Όμως πήραμε τίτλους. Αν παίζαμε ωραίο ποδόσφαιρο δεν θα μπαίναμε στους Ομίλους».

Για την Εθνική Γεωργίας:

«Θα προσπαθήσουμε να πάμε στο EURO ή στο Μουντιάλ, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έχω στόχους, δεν πάω εκεί για να προσπαθήσω και ότι βγει. Αν δω ότι δεν μπορώ ίσως φύγω και στον ένα χρόνο. Μπορεί να κάτω και τέσσερα. Το συμβόλαιο είναι για δυο χρόνια».

Για το αν μπορεί να δουλεύει και σε σύλλογο παράλληλα:

«Δεν υπάρχει τέτοια πρόνοια. Πρέπει να είναι κάτι πάρα πολύ καλά για να το σκεφτώ».

Για το αν είχε πρόταση από την Ομόνοια:

(Γελάει). «Η Ομόνοια έχει προπονητή».

ΠΑΟ: Συνεχίζει να πιέζει ο Πόγκατετς

Μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσει (θετικά ή αρνητικά) η υπόθεση του Εμάνουελ Πόγκατετς, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Παναθηναϊκού. Ο Αυστριακός στόπερ πιέζει τη Μίντλεσμπρο (στην οποία ανήκει) και τον (προπονητή του) Γκόρντον Στράχαν να τον παραχωρήσουν στο «τριφύλλι» τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, παρότι το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

«Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό μου. Δώστε με τώρα στον Παναθηναϊκό», ήταν το μήνυμα του 26χρονου παίκτη στη διοίκηση της αγγλικής ομάδας και τον Σκωτσέζο τεχνικό. Οι «πράσινοι» θέλουν να τελειώσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα και για αυτό το λόγο θα εντείνουν την τρέχουσα εβδομάδα τις προσπάθειές τους.

Το «τριφύλλι» βρίσκεται σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του Πόγκατετς, Γιούργκεν Βέρνερ, ο οποίος αναμένει άμεσα την απάντηση της «Μπόρο». Αν και η Μίντλεσμπρο ζητάει περίπου 2 εκατ. ευρώ για την αποδέσμευση του Αυστριακού, στον Παναθηναϊκό φέρονται διατεθειμένοι να διαθέσουν κάτι παραπάνω από μισό εκατ. ευρώ για την άμεση απόκτηση του παίκτη.

Εν τω μεταξύ, η «πράσινη» ΠΑΕ διέψευσε τα σενάρια που θέλουν τον ποδοσφαιριστή να έρχεται μέσα στην εβδομάδα στην Ελλάδα: «Αν τα βρούμε άμεσα με τη Μίντλεσμπρο, τότε, ναι, θα έρθει. Αλλά τώρα δεν έχει προγραμματιστεί κάτι, αφού δεν υπάρχει εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις», ήταν η απάντηση της διοίκησης στη συγκεκριμένη φημολογία.

Πάντως, η υπόθεση φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού στην Αγγλία γράφουν ότι ο Στράχαν θέλει τον Γκάρι Κάλντγουελ από την Σέλτικ και ενδεχομένως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Πόγκατετς στην άμυνα της Μίντλεσμπρο.

* Η «Gazzetta Dello Sport» έγραψε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Περ Κρόλντρουπ της Φιορεντίνα, όμως η ΠΑΕ διέψευσε το εν λόγω δημοσίευμα και τονίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα τον Δανό αμυντικό.

Αλλαγμένος με Πιερικό

Αρκετό χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ στο πρωτάθλημα αναμένεται να δώσει ο Νίκος Νιόπλιας στον αγώνα της Τετάρτης με τον Πιερικό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» προτίθεται να χρησιμοποιήσει έξι-επτά νέα πρόσωπα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι και Δάρλα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης και ο Τζιόλης, έχοντας στα πλάγια τον Νίνη (δεξιά) και τον Χριστοδουλόπουλο (αριστερά). Βασικός ενδέχεται να παίξει ο Πετρόπουλος, όπως και ο Κλέιτον.

Πρόθεση του Νιόπλια είναι να ξεκουραστούν κάποιοι εκ των Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Λέτο, Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Κατσουράνης δεν θα παίξει με τον Πανθρακικό, οπότε θα αγωνιστεί την Τετάρτη.

«Εχουμε το ματς Κυπέλλου και θα ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες. Οσοι παίξουν θα πρέπει να το δουν σοβαρά για να πάρουμε την πρόκριση και να κυνηγήσουμε να πετύχουμε κι αυτόν τον στόχο. Επίσης, με τον Πανθρακικό θα έχουμε τιμωρίες και θα γίνουν αλλαγές. Θέλω όλοι να είστε σε ετοιμότητα», είπε χθες ο Νιόπλιας στους παίκτες.

* Στους δέκα πιο πολλά υποσχόμενους παίκτες του προσεχούς Μουντιάλ συμπεριλήφθηκε ο Σωτήρης Νίνης. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Χάμσικ (Νάπολι), Αλτιντορ (Χαλ), Οζίλ (Βέρντερ Βρέμης), Αντίγια (Μίλαν), Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Σαντόν (Ιντερ), Ραμίρες (Σάντος), Φαν ντερ Βίελ (Αγιαξ) και Ντερτιγιόκ (Λεβερκούζεν).

* Στην Κέρκυρα, εκτός απροόπτου, θα συνεχίσει ο Ελίνι Δημούτσος την καριέρα του, αν και όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε στον Παναιτωλικό. Ο νεαρός μέσος θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού, έχοντας οριστεί μικρή οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του.

ΠΑΣ Γιάννινα: «Πακέτο» από Βοσνία

Πολύ κοντά στην απόκτηση δύο συμπατριωτών και συμπαικτών στην Καϊζερσλάουτερν βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τους Βόσνιους Ντάριο Νταμιάνοβιτς και Ανέλ Τζάκα, που αγωνίζονται ως μεσοαμυντικός και μεσοεπιθετικός αντίστοιχα. Οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένονται μέχρι την Τρίτη στα Γιάννενα για τις τελικές συζητήσεις κι αν όλα πάνε καλά για τις υπογραφές.

Ο πρώτος είναι 28 χρονών (23/7/1981) με ύψος 1,89μ., έχει 17 συμμετοχές και 2 γκολ με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ φέτος είχε 2 εμφανίσεις στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Ο δεύτερος είναι 29 ετών, έχει γεννηθεί στο Σεράγεβο, αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία και έχει φορέσει τη φανέλα των Ελπίδων της χώρας, ενώ φέτος είχε 2 εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα της Καϊζερσλάουτερν.

ΑΡΗΣ: Επίσημα «τέλος» Γκρασιάν, Αμπρέου

Τα λύσεις των συμβολαίων του Λεάντρο Γκρασιάν και του Σεμπάστιαν Αμπρέου ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιντεπεντιέτε, ενώ ο Ουρουγουανός φορ έχει γίνει γνωστό ότι είναι παίκτης της Μποταφόγκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση κοινεί συναινέσει των συμβολαίων με τους Λεάντρο Γκρασιάν και Σεμπάστιαν Αμπρέου. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τους δύο ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας τους».

Τσιάρτας: «Χωρίς τόλμη…»

Την άποψη ότι «η ΑΕΚ πλήρωσε την ατολμία της και τον ανεξήγητο φόβο παικτών της να προωθήσουν το παιχνίδι» εξέφρασε ο Βασίλης Τσιάρτας, όπως αναφέρει στη «SportDay», όπου αρθρογραφεί.

«Η ΑΕΚ πλήρωσε την ατολμία της και τον ανεξήγητο φόβο παικτών της να προωθήσουν το παιχνίδι. Ξεκάθαρα. Με διαγώνιες ή κάθετες πάσες μπορεί ένας παίκτης να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Οχι με παράλληλες ή προς τα πίσω μπαλιές, πόσω μάλλον με την… εκνευριστική συχνότητα που έγινε χθες αυτό από τους “κιτρινόμαυρους”. Οι Μάκος, Γκέντσογλου, Αραούχο και Καράμπελας έπρεπε να δώσουν περισσότερα, αλλά δυστυχώς δεν έδωσαν…», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα αυτό είχε να κάνει σαφέστατα με το γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας (και προφανώς δεν αναφέρομαι στα στόπερ) δεν περνούσαν γρήγορες και αποφασιστικές μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών χαφ του αντιπάλου. Αντιθέτως, επέμεναν να επιλέγουν παράλληλες μπαλιές ή μπαλιές προς τα πίσω, χωρίς λόγο!»

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES