28 Φεβ 2010

Με τα χίλια ζόρια

Σε ένα παιχνίδι που ήθελε όχι μόνο τη νίκη αλλά και μια πειστική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο πέτυχε το πρώτο.

Νίκησε 2-0, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο μόνο κατά διαστήματα και κινδύνεψε με ισοφάριση από τους μαχητικούς φιλοξενούμενους, οι οποίοι δίκαια διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Μέλμπεργκ στον Σαγκανόφσκι.

Νταρμπισάιρ και Μήτρογλου (στις καθυστερήσεις) τα γκολ που έφεραν τους "ερυθρόλευκους" ισόβαθμους με τον ΠΑΟΚ.

Το ματς:

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς προετοίμαζε όλη την εβδομάδα τον Ολυμπιακό, για να τον παρατάξει με σύστημα 4-4-2 απέναντι στον Ατρόμητο, με επιθετικό δίδυμο τον Λούα Λούα και τον Νταρμπισάιρ. Οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στον δεξιό δικέφαλο ο Τοροσίδης (πήρε τη θέση του στο βασικό σχήμα ο Γκαλίτσιος) στην προθέρμανση δεν ανέτρεψαν τα πλάνα του. Απ’ την αρχή φάνηκε ότι ο Κονγκολέζος επιθετικός είχε ελεύθερο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, επιλογή που είχε θετικές επιπτώσεις για τους «ερυθρόλευκους», αφού δημιουργούσε με κάθε ευκαιρία «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να «παγώσουν» το «Γ. Καραϊσκάκης» στο 18’, όταν ο Σαγκανόφσκι έβγαλε σε θέση βολής τον Περόνε, ο Νικοπολίδης όμως ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι «ξεχύθηκαν» στην αντεπίθεση με τον Λούα Λούα, ο οποίος τροφοδότησε τον Ντάτολο στην περιοχή, ο Αργεντινός «έσπασε» στα δεξιά την μπάλα για τον Νταρμπισάιρ και ο Άγγλος επιθετικός άνοιξε με κοντινή προβολή το σκορ, 1-0. Οι Πειραιώτες θα έκαναν δύο τα τέρματά τους στο 39’, αν το σουτ του Λούα Λούα δεν κατέληγε στο δεξί δοκάρι και ο Ζαϊρί ήταν εύστοχος στην επαναφορά.

Ο ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σαφώς πιο αργός από εκείνον του πρώτου, χωρίς κάτι το αξιόλογο από άποψη φάσεων. Στο 64’, ο Μέλμπεργκ φάνηκε να ανατρέπει τον Σαγκανόφσκι μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με άναρχο τρόπο να ισοφαρίσουν, ωστόσο στο 87’ λίγο έλειψε να παραβιαστεί και πάλι η εστία τους, καθώς ο Μήτρογλου, που είχε περάσει ως αλλαγή, σημάδεψε το δεξί δοκάρι με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Ντάτολο δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει (τραυματίας αποχώρησε και ο Λούα Λούα στο 81’), με τον Μπάντοβιτς να μην μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό, αφού είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές της ομάδας του. Ο Μήτρογλου κατάφερε να χριστεί σκόρερ στην τελευταία φάση του ματς, με σουτ από τα 30 μέτρα, σε κενό όμως τέρμα, αφού ο Μιχαηλίδης είχε προωθηθεί μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του Ατρομήτου για την ισοφάριση.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μπράβο, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Λεντέσμα, Στολτίδης, Ντάτολο, Ζαϊρί (61' Μήτρογλου), Λούα Λούα (81' Πάντος), Νταρμπισάιρ (90' Γ. Παπαδόπουλος).

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Ατέμπα (76' Σκόνδρας), Μπλένχιο, Μπαζίνσκι, Νάστος, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Φαβάλι (75' Καλαντζής), Τάτος (82' Αναστασάκος), Σαγκανόφσκι, Περόνε.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES