23 Φεβ 2010

Α. Παπαδόπουλος: «Μπορούμε την ανατροπή»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την Μπορντό εντός έδρας, αλλά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θεωρεί πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ελπίδες πρόκρισης. «Θεωρώ πως μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή και να προκριθούμε στα προημιτελικά» τόνισε μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τους Γάλλους ο Έλληνας αμυντικός.

Ο 26χρονος αμυντικός στάθηκε στο χρονικό σημείο που η ομάδα του δέχθηκε το γκολ εξηγώντας πως «δυστυχώς δεχθήκαμε το γκολ σε πολύ άσχημο χρονικό σημείο. Το παιχνίδι δεν κύλησε όπως θέλαμε και ήταν πολύ κρίσιμη η στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε». Ο διεθνής αμυντικός, όμως, έδωσε και το σύνθημα για την επόμενη ημέρα της ομάδας του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. «Τώρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο ελληνικό πρωτάθλημα και να έχουμε εκεί το μυαλό μας. Το ματς με τη Μπορντό θα αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε σε τρεις εβδομάδες πια».

Κατώτερος των περιστάσεων

Πολύ μακριά από τις εμφανίσεις του στους ομίλους, ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 από τη Μπορντό στο «Καραϊσκάκη», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και οι ελπίδες του για κάτι καλύτερο στη διοργάνωση μειώθηκαν στο ελάχιστο.
Το ματς:

Με ενισχυμένο κέντρο και πρώτο στόχο να μην δεχθεί γκολ από την Μπορντό παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Γάλλους, προσπαθώντας να τους χτυπήσει είτε στην κόντρα με τον γρήγορο Λούα Λούα, είτα στα στημένα. Από την πλευρά του ο Λοράν Μπλαν προσπάθησε να αιφνιδιάσει πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα του έδινε πλεονέκτημα ενόψει ρεβάνς, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει.

Πιο γρήγορα πήγε να δικαιωθεί ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» αφού μόλις στο 4’ ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντάτολο, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρασό. Οι «Γιρονδίνοι» απάντησαν στο 27’ με ένα σουτ-κεραυνό του Φερνάντο, τον οποίο απέκρουσε με γροθιές ο Νικοπολίδης, στην πρώτη καλή τους φάση. Από το σημείο εκείνο και έπειτα τα μαρκαρίσματα έγιναν λίγο πιο δυνατά, αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν να πάνε με το «μηδέν» στα αποδυτήρια. Στην τελευταία φάση όμως του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Γκουρκίφ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Σιανί κέρδισε την άμυνα του Ολυμπιακού στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0.

Εντελώς διαφορετική ήταν η τακτική που ακολούθησαν οι δύο ομάδες μετά την ανάπαυλα. Ο Λοράν Μπλαν μάζεψε την ομάδα του προς την περιοχή της θέλοντας να υπερασπιστεί το προβάδισμα του ενός γκολ που είχε αποκτήσει. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς από την πλευρά του ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει το σκορ αφού το 0-1 δεν ήταν το σκορ που θα του έδινε πολλές ελπίδες ενόψει της ρεβάνς σε τρεις εβδομάδες στη Γαλλία.

Μέχρι το 80΄όμως το ματς έδειχνε πως θα έληγε με αυτό το σκορ, αφού τόσο οι ευκαιρίες της Μπορντό δεν ήταν άξιες αναφοράς, όσο και οι προσπάθειες των Πειραιωτών δεν ήταν ικανές να δημιουργήσουν πραγματικό κίνδυνο. Η είσοδος του Ματ Νταρμπισάιρ όμως τόνωσε την επιθετική γραμμή των γηπεδούχων κάνοντάς τους επικίνδυνους μπροστά. Η φάση με τον Λούα Λούα (82’) να πλασάρει άουτ προ του Καρασό ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς οι «ερυθρόλευκοι» και να διεκδικήσουν κάτι από το ματς.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μαρέσκα σκόραρε με κεφαλιά, με τον διαιτητή Γουέμπ να μην το μετράει, έχοντας δώσει προηγουμένως επιθετικό φάουλ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να γνωρίσει στο 200ο ευρωπαϊκό του αγώνα την πρώτη του ήττα ύστερα από δέκα σερί ματς αήττητος στο «Καραϊσκάκη» στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Ντάτολο, Μπράβο, Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (77' Νταρμπισάιρ), Μαρέσκα, Λεντέσμα (65' Ζαϊρί), Λούα Λούα, Τοροσίδης
Στον πάγκο: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ

ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Ζιανί, Φερνάντο, Γκουρκίφ, Ουέντελ (83’ Ζουσιέ), Πλασίλ (82’ Γκουφράν), Σαλμέ, Σανέ, Πλανίς, Τρεμουλινάς, Σαμάκ
Στον πάγκο: Ραμέ, Ενρίκε, Καβενάγκι, Μπεγιόν, Σερτίκ

Ολυμπιακός-Μπορντό

H ώρα για την μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπορντό για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους που τους έδωσε το απόλυτο των βαθμών στους ομίλους και να κάνουν βήμα πρόκρισης για τους «8». Το www.sport-fm.gr βρίσκεται στο «Καραϊσκάκη» και θα σας μεταφέρει ότι γίνεται στο γήπεδο. Ακούστε τον αγώνα από τον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 σε περιγραφή Γιώργου Χελάκη.

21.00 Το πέταλο του γηπέδου Καραϊσκάκη προς την πλευρά της Πειραιώς είναι γεμάτο.
Περίπου 100 οπαδοι της Μπορντό βρίσκονται στις κερκίδες.

Την παράσταση στο Καραϊσκάκη έχει "κλέψει" ένα τεράστιο πανό το οποίο είναι τοποθετημένο μπροστά από τις κερκίδες του γηπέδου. "Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ, δαφνοστεφανομενε μεγάλε και τρανέ, έχεις δύναμή σου, Ολυμπιακέ τον πύρινό σου κόσμο, που δεν λυγά ποτέ", αναγράφει, το πανό, με κόκκινα γράμματα.

21.06 Κάνουν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές της Μπορντό

21.09 Στον αγωνιστικό χώρο μπαίνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας που βρίσκονται στις κερκίδες

21.19 Οι παικτες της Μπορντό που θα ξεκινήσουν βασικοί έχουν συγκεντρωθεί και συνομιλούν.

21.25 Λίγα καθίσματα και αυτά στο κέντρο του γηπέδου έχουν μείνει άδεια.

21.28 Από τα μεγάφωνα του γηπέδου γίνεται γνωστή η 11άδα της Μπορντό κάτω από τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού

21.30 Οι παίκτες των δύο ομάδων μπαίνουν στα αποδυτήρια...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Ντάτολο, Μπράβο, Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Τοροσίδης
Στον πάγκο: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Νταρμπισάιρ, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ

ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Ζιανί, Φερνάντο, Γκουρκίφ, Ουέντελ, Πλασίλ, Σαλμέ, Σανέ, Πλανίς, Τρεμουλινάς, Σαμάκ
Στον πάγκο: Ραμέ, Ενρίκε, Γκουφράν, Καβενάγκι, Μπεγιόν, Ζουσιέ, Σερτίκ

ΑΡΗΣ: Παίκτες παρόντες, Κούπερ απών

Την προετοιμασία του για τον αγώνα της Κυριακής με τη Λάρισα ξεκίνησε την Τρίτη ο Άρης, με τους ποδοσφαιριστές να προπονούνται υπό τις οδηγίες του κ. Φανταγκούσι, αφού ο Έκτορ Κούπερ έχει μεταβεί στην Ισπανία για να διευθετήσει κάποια προσωπική του υπόθεση. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν κανονικά όλοι οι ποδοσφαιριστές των Θεσσαλονικέων, αφού δεν υπάρχουν τραυματίες, ούτε τιμωρημένοι ενόψει της αναμέτρησης με τους «βυσσινί».

Την Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου.

Νιόπλιας: «Θα παλέψουμε για την πρόκριση»

Με στόχο την πρόκριση στους «16» του Europa League απέναντι στη Ρόμα πέταξε η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Ιταλία και τον επαναληπτικό της νίκης 3-2 από την αναμέτρηση της Αθήνας.

Ο Νίκος Νιόπλιας σε δηλώσεις που έκανε πριν την απογείωση του αεροπλάνου ξεκαθάρισε ότι το «τριφύλλι» θα παλέψει για την πρόκριση και ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό των παικτών του είναι το ματς με τη Ρόμα και όχι αυτό με τον Πανιώνιο.

«Κοιτάμε το παιχνίδι με τη Ρόμα και μετά, όλα τα άλλα παιχνίδια. Τώρα ταξιδεύουμε για τη Ρώμη. Σκεφτόμαστε την αναμέτρηση με την Ρόμα και μόνο αυτή. Αργότερα να σκεφτούμε και να ασχοληθούμε για το ματς με τον Πανιώνιο», τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.
Όταν ρωτήθηκε για τον μεγάλο αριθμό οπαδών που θα βρεθούν στις κερκίδες του «Ολίμπικο» για να υποστηρίξουν τους «πράσινους» δήλωσε: «Πάμε για να παλέψουμε για την πρόκριση για όλους τους οπαδούς μας. Όχι μόνο για αυτούς που θα βρεθούν στο γήπεδο, αλλά και για τους 60.000 που μας υποστήριξαν στο ΟΑΚΑ».

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκαθάρισε ότι θα κάνει αλλαγές σε σχέση με την 11άδα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια και πως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν θα ξεκινήσει βασικός. «Προπονήθηκε αλλά ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος. Δεν θα ξεκινήσει. Ενδεχομένως να παίξει ανάλογα με την πορεία του αγώνα», πρόσθεσε και κατέληξε διαχωρίζοντας το παιχνίδι για το Europa League από το του πρωταθλήματος που ακολουθεί… «Άλλο το ένα παιχνίδι. Άλλο το άλλο».

«Όλε, Όλε …Λούα Λούα»!

Το εγκώμιο του Λούα Λούα έπλεξε ο Ντιντιέ Ντομί, σκιαγραφώντας στους συμπατριώτες του Γάλλους, μέσω της «Equipe», τον Ολυμπιακό, ενόψει της αποψινής (21:45, MEGA-NovaΣΠΟΡ FM 94,6) αναμέτρησης με την Μπορντό, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. «Παραμένει ακόμα λίγο ...ολέ, ολέ! Είναι εκπληκτικό παιδί, έχει φοβερή ενεργητικότητα. Είμαστε καλοί φίλοι και τον θυμάμαι από τότε που έπαιζε στη Νιούκαστλ», τόνισε για τον Κονγκολέζο συμπαίκτη του ο Ντομί, ενώ έκανε δηλώσεις και για άλλους παίκτες των «ερυθρολεύκων».

Για τον Αντώνη Νικοπολίδη: «Έχουν τρέλα μαζί του οι γυναίκες και οι Ελληνίδες τον παρομοιάζουν με τον Τζορτζ Κλούνεϊ»! Όσο για τις ποδοσφαιρικές και ηγετικές του ικανότητες: Είναι ένας συγκλονιστικός γκολκίπερ».

Για τον Ολαφ Μέλμπεργκ: «Είναι απροσπέλαστος. Βράχος στην άμυνα ένας πραγματικός Βίκινγκ».

Για τον Βασίλη Τοροσίδη: «Είναι η μεγάλη ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δικαίως τον θέλουν οι γαλλικές (κι όχι μόνο) ομάδες. Είναι εκπληκτικά πολυσύνθετος και παίζει παντού»!

Για τον Χέσους Ντάτολο: «Το όνομά του είναι στις σημειώσεις του Μαραντόνα...».

Αποχή από την προπόνηση

Αποχή από την προπόνησηΤα προβλήματα για την ομάδα της Καλαμάτας συνεχίζονται. Για δεύτερη ημέρα οι παίκτες της "Μαύρης Θύελλας" δεν προπονήθηκαν, καθώς παραμένουν απλήρωτοι.Μάλιστα την Τρίτη έγινε συζήτηση μεταξύ της διοίκησης και των παικτών για τα χρήματα που τους οφείλονται με τους ποδοσφαιριστές να τονίζουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θέλουν να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Ο πρόεδρος της ομάδας από την πλευρά του κ. Γρηγορόπουλος εξήγησε τι δυσκολία της κατάστασης που βρίσκεται η ΠΑΕ, η οποία καλείται επίσης να καταβάλει μέχρι την Παρασκευή το ποσό των 30.000 ευρώ για προσφυγές παικτών.

Τέλος, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Βαζάκα την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει εκ νέου ο Νίκος Κακαλέτρης.

Σε απολογία έξι ΠΑΕ

Σε απολογία έξι ΠΑΕΈξι ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για την Πέμπτη(25/2-13:30).Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ατρόμητο, Εργοτέλη,Ηρακλή,Καβάλα και ΠΑΟΚ. Πιο αναλυτικά οι κλήσεις για την 23η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Αρης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος, Γ.Σπανός ( Πρόεδρος ) : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προέδρου της κ. Γ.Σπανού στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος – ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Εργοτέλης : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά φιλάθλων «που έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού» στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης – ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς « την ευθύνη για τη συμπεριφορά των οπαδών φέρει η εγκαλουμένη λόγω μη διαθέσεως εισιτηρίων του αγώνα στη φιλοξενούμενη ομάδα.» Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ηρακλής, Α.Κολιάδης (διερμηνέας), Γ.Φανάρας ( εκπρόσωπος), Δ.Μαργαρίτης (μέλος ΔΣ) : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Α.Κολιάδη (διερμηνέα), Γ.Φανάρα ( εκπρόσωπο) και Δ.Μαργαρίτη (μέλος ΔΣ) στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής – ΠΑΕ Λεβαδειακός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγών

Να τη «ζαλίσει» σαν… κρασί!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League θέλει να κάνει απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94.6 - MEGA) ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπορντό. Οι Πειραιώτες υποδέχονται τους Γιρονδίνους και θέλουν ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα έχουν ελπίδες να προκριθούν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αφήσουν στην άκρη το ελληνικό πρωτάθλημα και να φορέσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι. Στόχος του πρωταθλητή Ελλάδας είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να αξιοποιήσει όσες ευκαιρίες τού παρουσιαστούν στο σημερινό ματς.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παρατάξει την ομάδα με 4-3-3, τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν ο Μαρέσκα, ο Λεντέσμα και ο Στολτίδης. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Ντάτολο, δεξί ο Λούα Λούα και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Οσκαρ, Ζαϊρί και Ντάρμπισαϊρ. Εκτός έμειναν οι Ντουντού (υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή), Ντιόγο (θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό με την Μπορντό), Γκαλέτι (χθες έκανε χαλαρή προπόνηση), Γιάννης Παπαδόπουλος, Παναγόπουλος (τρίτος τερματοφύλακας), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης και Σοϊλέδης. Να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών βρίσκεται ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος αν δεχθεί σήμερα κίτρινη θα χάσει τον επαναληπτικό στο «Σαμπάν Ντελμά».

Έτσι θα αγωνιστεί η Μπορντό

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Λοράν Μπλαν την Μπορντό απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Γιρονδίνοι θα αγωνιστούν χωρίς έναν από τους καλύτερους παίκτες τους, τον Αλού Ντιαρά που είναι τραυματίας. Την αρχική σύνθεση της γαλλικής ομάδας θα αποτελέσουν οι Καρασό (τερματοφύλακας), Σαλμέ (δεξί μπακ), Πλανίς – Σιανί (κεντρικοί αμυντικοί), Τρεμουλινάς (αριστερό μπακ), Φερνάντο – Σανέ (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής) – Γκορκίφ (πιο μπροστά), Πλάσιλ (στα δεξιά) – Ουέντελ (στα αριστερά) και Σαμάκ (επιθετικός).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ραμέ, Ζιριετί, Ενρίκε, Πλασέντε, Τραορέ, Σερτίκ, Ζουσιέ, Μπεγιόν, Γκουφράν και Καβενάγκι. Να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών βρίσκεται ο Πλανίς, ο οποίος αν δεχθεί σήμερα κίτρινη θα χάσει τον επαναληπτικό στη Γαλλίας.

Διαιτητής – Αήττητο

O Χάουαρντ Γουέμπ ορίστηκε να «σφυρίξει» στον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπορντό, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με βοηθούς τους Ντάρεν Καν και Μάικλ Μάλαρκι. Ο Άγγλος ρέφερι έχει διαιτητεύσει ένα ακόμη παιχνίδι των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και οι «ερυθρόλευκοι» μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχουν από εκείνο το παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν και στο αγώνα Λάτσιο-Ολυμπιακός, ο οποίος είχε τελειώσει με νίκη των πρωταθλητών Ελλάδος με 2-1. Ο 39χρονος διαιτητής έχει διευθύνει συνολικά τέσσερα ματς γαλλικών και ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει τρία «διπλά» και μία ισοπαλία.

Η παράδοση

Το αποψινό ματς θα είναι το 200ό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη (σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA, έχοντας 75 νίκες, 39 ισοπαλίες και 85 ήττες μέχρι τώρα). Εν τω μεταξύ, οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο εντός έδρας σερί τους, που κρατάει από το 2006, για δέκα συνεχή παιχνίδια (Σαχτάρ 1-1, Λάτσιο 1-1, Ρεάλ 0-0, Βέρντερ 3-0, Τσέλσι 0-0, Σλόβαν 2-0, Σέριφ 1-0, Αλκμάαρ, 1-0, Σταντάρ 2-1, Αρσεναλ 1-0)!

Όσον αφορά την παράδοση των «ερυθρόλευκων» με τις γαλλικές ομάδες. Πέρυσι ηττήθηκαν εντός έδρας με σκορ 3-1 από τη Σεντ Ετιέν, ενώ το 2005 είχαν γνωρίσει την ήττα 4-1 από τη Λιόν, τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα των πρωταθλητών στο Champions League. Επίσης, είχαν ηττηθεί από τη Μαρσέιγ (1-2), τη Λιόν (1-2) και είχαν έρθει ισόπαλοι με Μονακό (0-0) και Οσέρ (1-1). Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός εντός έδρας είχε νικήσει 1-0 τη Σοσό (με τον Ζαϊρί να είναι αντίπαλος), 1-0 τη Μονακό, 2-1 τη Λιλ και με το ίδιο σκορ είχε νικήσει και τη Λιόν.

* «Όχι ρήψη αντικειμένων, χρήση laser και καπνογόνα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

* Στα επίσημα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα βρεθούν σκάουτερ της Νάπολι, της Κολωνίας, της Μαρσέιγ, της Γιουβέντους και της Καϊζερσλάουτερν .

Δείτε τις φάσεις και τα γκολ από τις φετινές εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και από το ματς στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Τσέλσι το 2008 για τη φάση των «16».

Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0 16/09/09



Ολυμπιακός-Σταντάρ Λιέγης 2-1 21/10/09



Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-0 09/12/09



Ολυμπιακός-Τσέλσι 0-0 19/02/2008

Αλλαγές με το μυαλό στον… Πανιώνιο

Με αρκετές αλλαγές θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Ρόμα, στον επαναληπτικό της φάσης των «32» του Europa League. Ο Νίκος Νιόπλιας αναμένεται να κάνει τρεις με τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού», έχοντας στο μυαλό του τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Βασικοί θα ξεκινήσουν ο Νίνης και ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Μαρίνος και ο Μπιέρσμιρ.

Ο Μακεδόνας τεχνικός θέλει κάποιοι παίκτες να πάρουν ανάσες, προκειμένου να είναι πιο «φρέσκοι» για το ματς κόντρα στους «κυανέρυθρους». Ο 45χρονος προπονητής θα δείξει τις προθέσεις του για την ενδεκάδα στη σημερινή (στην Παιανία) ή αυριανή (στο «Ολίμπικο») προπόνηση. Στόχων των «πρασίνων» είναι να πάρουν την πρόκριση για τους «16» του Europa League και μετά θα κοιτάξουν τις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στη διάθεση του προπονητή του «τριφυλλιού» βρίσκεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά χθες και τώρα είναι απολύτως καλά. Ωστόσο, ο κ. Νιόπλιας δεν θα τον χρησιμοποιήσει από την αρχή του αγώνα στη Ρώμη, για να τον έχει ετοιμοπόλεμο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και σύνεση τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Προτεραιότητα για τους «πράσινους» αποτελεί η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και η Ευρώπη περνάει σε δεύτερη μοίρα, όπως έχει τονίσει ο Νικόλας Πατέρας και συμφωνεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Πέρασε ο ΠΑΟΚ, κοιτάμε τη Ρόμα»

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο κ. Νιόπλιας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από όσα έδειξαν οι παίκτες του στο γήπεδο της Τούμπας: «Κάνατε μεγάλη προσπάθεια κόντρα σ' έναν δυνατό αντίπαλο και σε μία δύσκολη έδρα. Ημασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. Βάσει της εικόνας έπρεπε να πάρουμε πολλά από αυτόν τον αγώνα και δυστυχώς δεν πήραμε τίποτα», τούς είπε και στη συνέχεια επέστησε την προσοχή στο παιχνίδι με τη Ρόμα:

«Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ πέρασε. Κοιτάμε τη Ρόμα τώρα. Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι, αλλά η ομάδα είναι πρώτη, είναι όλα στο χέρι μας και αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πιστέψετε στους εαυτούς σας. Δεν πρέπει να πέσει η ψυχολογία σας και η αυτοπεποίθησή σας. Εχετε μεγάλες δυνατότητες και μπορείτε να τα καταφέρετε στο πρωτάθλημα».

* Ο Νίκος Σπυρόπουλος την Κυριακή δεν θα αγωνιστεί για τελευταία φορά κατά του Πανιωνίου. Είναι το έβδομο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων από την ημέρα που πήρε μεταγραφή στους «πράσινους» και αυτή ήταν η συμφωνία.

Το πρόγραμμα του αγώνα στη Ρώμη

Αύριο στις 18:30 (ώρα Ιταλίας) θα μιλήσει ο Νίκος Νιόπλιας εν όψει του αγώνα με τη Ρόμα και η προπόνηση θα διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» μισή ώρα αργότερα. Ο προπονητής της Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι, θα μιλήσει αύριο στις 12:30 το μεσημέρι στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και η προπόνηση της ιταλικής ομάδας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00. Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει από τη Ρώμη αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, που θα αρχίσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

* Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. της ΠΑΕ, όπου θα κατατεθεί πρόταση για αύξηση του Μ.Κ. κατά 15 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή όλων των μετόχων. Το αν θα συμμετάσχουν όλοι ή όχι στην αύξηση σίγουρα έχει ενδιαφέρον, μια και μπορεί να αλλάξει και τις μετοχικές ισορροπίες στην ΠΑΕ.

Σκόκο: «Ελλάδα… τέλος»

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν κάνει γνωστή ο Νάτσο Σκόκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στον απεσταλμένο της «SportDay» στην Αργεντινή, Χόρχε Λόπες, και δημοσιεύεται σήμερα στην «Ole». Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός διερωτάται για το λόγο που η «Ένωση» δεν τον παραχώρησε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στον Ολυμπιακό, ενώ μιλά για το όνειρο της κλήσης του στην εθνική Αργεντινής.

«Προσπαθώ να ολοκληρώσω καλά τη σεζόν και να εκπληρώσω τους στόχους μου. Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά αυτή τη χρονιά, χάσαμε πολλούς βαθμούς στην αρχή και τώρα ο μοναδικός στόχος είναι να σκεφτεί η ομάδα τους τίτλους την επόμενη σεζόν», τόνισε ο 24χρονος άσος και πρόσθεσε: «Προσωπικά, τον Ιούνιο θέλω να συνεχίσω να προοδεύω σε διεθνές επίπεδο. Θέλω να βελτιωθώ. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει καλές ομάδες, αλλά δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο άλλα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό, το ιταλικό, το γερμανικό. Θέλω να προοδεύσω και πιστεύω ότι έφτασε η στιγμή».

Όσο για την επιμονή της ΑΕΚ να μην τον παραχωρήσει το χειμώνα, είπε: «Γιατί δεν με άφησαν να φύγω τον Ιανουάριο; Η ομάδα διέρχεται μία δύσκολη περίοδο διοικητικά, έχει προβλήματα σε διοικητικό επίπεδο, κανείς δεν τολμούσε να πάρει την απόφαση της αποχώρησής μου, ο πρόεδρος ήθελε να κερδίσει χρόνο. Τον Δεκέμβριο μου είπαν πως δεν μπορώ να φύγω, αλλά μου υποσχέθηκαν πως τον Ιούνιο θα μου ανοίξουν την πόρτα, ότι δεν θα φράξουν το μέλλον μου. Από την ομάδα μού είπαν ότι δεν θα ανακόψουν την πρόοδό μου. Γι' αυτό είμαι ήρεμος, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Αλλά στο μεταξύ θα δίνω τα πάντα για την ΑΕΚ μέχρι την τελευταία μέρα. Επίσης, δεν με άφησαν να φύγω, επειδή η αντιπαλότητα ανάμεσα στις τρεις ομάδες της Αθήνας είναι πολύ μεγάλη. Αυτός ήταν ο μεγάλος φόβος τους», πρόσθεσε.

Η κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του αποτελεί όνειρο για τον Σκόκο. «Κάθε παίκτης ονειρεύεται να αγωνιστεί στην εθνική. Παρά την άσχημη χρονιά της ΑΕΚ, σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι καλά και το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να φορέσω τη φανέλα της εθνικής. Ποτέ δεν το βάζω κάτω, δεν θα παρατήσω την προσπάθεια», δήλωσε ο Σκόκο, που θα ήθελε να αγωνιστεί κάποτε και πάλι στην πατρίδα του.

«Κάθε Αργεντινός σκέφτεται πάντα την επιστροφή του στην πατρίδα του, γιατί το πάθος με το οποίο βιώνεται το ποδόσφαιρο στη χώρα μας δεν το συναντάς πουθενά. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στη Νιούελς Ολντ Μπόις και θέλω να κλείσω την καριέρα μου εκεί. Αλλά το όνειρο της οικογένειάς μου και το δικό μου είναι να αγωνιστώ στη Ρίβερ Πλέιτ. Αν και περνάει μία δύσκολη περίοδο τώρα, η Ρίβερ είναι πάντα Ρίβερ. Ήμουν από μικρός οπαδός της Ρίβερ, όπως οι παππούδες μου και οι γονείς μου, και θα ήθελα να εκπληρώσω αυτό το όνειρο. Και μετά να κρεμάσω τα παπούτσια μου στη Νιούελς».

Ντάρμπισαϊρ: «Δεν μπορούσα να αντισταθώ»

Ευτυχής για την παραμονή του στον Ολυμπιακό και την ευκαιρία που θα έχει να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Champions League δήλωσε ο Ματ Ντάρμπισαϊρ μιλώντας στην «Daily Mail».

«Δεν μπορούσα να αντισταθώ στην προοπτική να αγωνίζομαι για έναν σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό, να κατακτώ τίτλους, να συμμετέχω στο Champions League και να παίζω μπροστά σε φανταστικό κόσμο. Είναι πολύ παθιασμένοι, ενσαρκώνεις τα όνειρά τους και συνεχίζουν να σου δίνουν ώθηση μέχρι το τέλος, όταν πιστεύουν πως μπορούν να σε βοηθήσουν. Η προοπτική συμμετοχής στο Champions League ήταν πολύ σημαντική για μένα. Έχω παρακολουθήσει ορισμένους από τους τελικούς που έμειναν στην ιστορία και θα με κάνει πολύ περήφανο να λέω στα παιδιά μου πως έπαιξα κι εγώ σε αυτή τη διοργάνωση», τόνισε ο 24χρονος επιθετικός.

Μέσα σε λίγους μήνες πέρασε από τον παράδεισο στην κόλαση, αφού μετά την κατάκτηση του νταμπλ, πετυχαίνοντας δύο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου, ακολούθησαν προβλήματα τραυματισμών. «Πριν λίγες εβδομάδες πέτυχα δύο γκολ, αλλά ο κόσμος που με σταματούσε στο δρόμο μού μιλούσε ακόμη για τον περσινό τελικό του Κυπέλλου. Μου έλεγαν ‘Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας γιατί χάρη σε σένα κατακτήσαμε το Κύπελλο’. Εγώ πάντως δεν το βλέπω έτσι. Όλη η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο, όχι εγώ, αλλά ήταν όμορφο που πέτυχα τα δύο γκολ. Ήταν μια νύχτα που ούτε εγώ ούτε οι φίλαθλοί μας θα ξεχάσουμε ποτέ. Όμως δυστυχώς ήταν και η αρχή των τραυματισμών μου. Εκεί έπαθα μία διάσειση και τα έβλεπα τριπλά», είπε και συμπλήρωσε: «Ο τραυματισμός στους προσαγωγούς ήταν ο πρώτος σοβαρός στην καριέρα μου. Έκανα τέσσερις θεραπείες με 27 ενέσεις στη βουβωνική χώρα, κάτι που ήταν επώδυνο. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να αγωνίζομαι ξανά. Ήμουν εκτός δράσης για επτά μήνες και τα πράγματα ήταν δύσκολα για μένα, αλλά τώρα είμαι ενθουσιασμένος, γεμάτος ενέργεια και απολαμβάνω την προπόνηση. Θέλω να πιστεύω πως δεν έχω ξεχάσει πού είναι τα δίχτυα, αλλά δεν θέλω να το γρουσουζέψω».

Η φετινή περίοδος δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό. «Οι φίλαθλοί μας δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον τρόπο που άρχισε η σεζόν για μας και μπορείς να τους κατανοήσεις, όμως ουδέποτε στράφηκαν εναντίον μας. Πίστευαν πως ο τίτλος είχε χαθεί, αλλά έλεγαν ‘Το μόνο που θέλουμε από εσάς είναι να νικήσετε τον Παναθηναϊκό’», είπε ο Ντάρμπισαϊρ.

«Σε καλό δρόμο του Μπλάνκο»

Τον ορισμό νέας διοίκησης, η οποία θα προκύψει στα μέσα Μαρτίου, θα πρέπει να περιμένει ο Ίσμαελ Μπλάνκο για τις τελικές συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ ως το 2013 (ή το 2014), όπως ενημερώθηκε ο εκπρόσωπός του στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους Σταύρο Αδαμίδη και Νίκο Θανόπουλο. Ο μάνατζερ του «Ζορό», Γκουστάβο Οναΐντια, αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έλαβαν τα θετικά μηνύματα και θα κάνουν λίγη ακόμη υπομονή.

«Ήταν η πρώτη μου συνάντηση με τον νέο πρόεδρο και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Μου είπε πως θα αναλάβει και επίσημα στις 15 Μαρτίου και αμέσως μετά θα με καλέσει για τις τελικές συζητήσεις και την υπογραφή του συμβολαίου του Μπλάνκο, οπότε φαντάζομαι ότι θα ξαναμιλήσουμε γύρω στα τέλη Μαρτίου», δήλωσε ο μάνατζερ του 27χρονου στράικερ και πρόσθεσε: «Τόνισα στον πρόεδρο πως ο Μπλάνκο έχει δεθεί με την ομάδα και θέλει να μείνει για πολλά χρόνια. Εξαρτάται από την ΑΕΚ η επίτευξη της συμφωνίας στα τέλη Μαρτίου. Γνωρίζει ποια είναι η επιθυμία του παίκτη, την έχει εκφράσει άλλωστε επανειλημμένως, και ποιες είναι οι απαιτήσεις μας».

Πληροφορίες αναφέρουν πως στον Μπλάνκο θα προταθεί συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές περίπου 700.000 ευρώ για τη διετία 2009-2011 και αύξηση για τη διετία 2011-2013 (περίπου 800.000 ευρώ). «Θεωρώ πως θα υπάρξει συμφωνία από τη στιγμή που αυτό επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Από εκεί και πέρα και για να είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουμε, ζήτησα από τον πρόεδρο να μου θέσει μία τιμή πώλησης, ώστε να αναζητήσουμε πρόταση το καλοκαίρι και να βγει κερδισμένη και η ΑΕΚ από την πώλησή του. Ωστόσο δεν μου δόθηκε κάποια τιμή πώλησης. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος μου είπε πως δεν θα χρειαστεί, αφού είναι βέβαιος πως θα συμφωνήσουμε».

* Εφημερίδα της Αλγερίας («Competition») αναφέρει μετά την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τη Βόλφσμπουργκ και τη Χοφενχάιμ, και η Κολωνία παρακολουθεί τον Τζεμπούρ.

Τα βρίσκουν για προπονητικό και συμφωνητικό

Τα τελευταία εμπόδια στη συμφωνία μεταξύ Σταύρου Αδαμίδη και Νίκου Νοτιά ξεπεράστηκαν και το αργότερο ως την Τετάρτη αναμένεται να υπογράψει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο και του Πέτρου Παππά για τους όρους με τους οποίους «παραδίδεται» η διοίκηση στον 36χρονο δικηγόρο. Οι δύο πλευρές τα βρήκαν και για τη σύμβαση της χρήσης του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα, με το ετήσιο μίσθωμα να πλησιάζει-σύμφωνα με πληροφορίες-τις 700.000 ευρώ. Ποσό που είναι υπερδιπλάσιο του «ενοικίου» για τους Θρακομακεδόνες (312.000 ευρώ το χρόνο), αλλά πολύ μικρότερο από αυτό που είχε ζητηθεί αρχικά η «Μεσογαία». Το προπονητικό κέντρο των Σπάτων θα είναι έτοιμο στα τέλη Ιουνίου και η ΑΕΚ θα παραλάβει εγκαταστάσεις 1.200 τ.μ. και τρία γήπεδα (με εξέδρα στο βασικό). Τα δύο γήπεδα θα διατίθενται καθημερινά στην πρώτη ομάδα και το τρίτο στις ακαδημίες. Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να κατασκευάσει με δικά της έξοδα και ένα γήπεδο 5Χ5.

* Με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Γιάχιτς και αμφίβολη τη συμμετοχή του Νέμεθ, που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα, αρχίζει σήμερα η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς του Σαββάτου με τον Εργοτέλη.

Πρόταση για Μπέλεκ από Τότεναμ!

Πρόταση για την απόκτηση του Στιβ Μπέλεκ κατέθεσε η Τότεναμ στον Πανθρακικό. Όπως αναφέρει η «SportDay», η αγγλική ομάδα φέρεται να έχει προσφέρει στην ομάδα της Κομοτηνής ένα ποσό κοντά στα 2-2,5 εκατ. ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης. Επίσης, τα «σπιρούνια» προτίθενται να δώσουν τα μισά χρήματα μπροστά μόλις επιτευχθεί η συμφωνία με τους Ακρίτες, προκειμένου να έχουν εκείνοι τον πρώτο λόγο.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν στην περίπτωση που ο Καμερουνέζος επιθετικός αποκτήσει γαλλικό διαβατήριο (γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να εξασφαλίσει άδεια εργασίας). Εφόσον δεν προκύψει κάποια αρνητική εξέλιξη, τότε ο Πανθρακικός θα απαντήσει θετικά. Εν τω μεταξύ, οι διοικούντες την ομάδα της Κομοτηνής σκέφτονται να προτείνουν νέο συμβόλαιο στον 17χρονο άσο με αύξηση αποδοχών.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES