24 Απρ 2010

Ένα Κύπελλο, πολλές ιστορίες...

Ένα Κύπελλο, πολλές ιστορίες...Παναθηναϊκός εναντίον Άρη. Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδoς κρίνει το αν οι «πράσινοι» θα κατακτήσουν το νταμπλ ή αν ήρθε η ώρα του Άρη για έναν τίτλο, μετά από 40 χρόνια. Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει ένα χορταστικό αφιέρωμα στον θεσμό του Κυπέλλου και στις παρουσίες των δύο ομάδων. Συνεντεύξεις, βίντεο και πολλά αρχειακά στοιχεία!

Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει ένα χορταστικό αφιέρωμα στον θεσμό του Κυπέλλου και στις παρουσίες των δύο ομάδων. Συνεντεύξεις, βίντεο και πολλά αρχειακά στοιχεία!

Δείτε στη WEB TV βίντεο με τους τελικούς!



Με Νίνη για το νταμπλ

Με Νίνη για το νταμπλ Φανέλα βασικού στον Σωτήρη Νίνη και όχι στον Γιώργο Καραγκούνη αναμένεται να δώσει στον αποψινό (20:30-Αlpha) τελικό του Κυπέλλου Hellas Online o Νίκος Νιόπλιας. O προπονητής του Παναθηναϊκού θα προτιμήσει να ξεκινήσει τον 20χρονο μέσο αντί του «Κάρα», καθώς ο δεύτερος φαίνεται να μην είναι 100% έτοιμος. Πάντως ο Καραγκούνης είναι βέβαιο πως θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ματς. Με 4-2-3-1 θα παραταχθούν οι πρωταθλητές. Μέγα πάθος για νταμπλ.

Ο Σωτήρης Νίνης προπονήθηκε κανονικά τόσο την Πέμπτη όσο και χθες, στην τελευταία προπόνηση πριν τον μεγάλο τελικό και έτσι έδειξε στον Νίκο Νιόπλια πως είναι 100% έτοιμος να αγωνιστεί. Από την άλλη, ο Γιώργος Καραγκούνης ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, την οποία και ξεπέρασε, αλλά ο τεχνικός του «τριφυλλιού» φαίνεται πως θα προτιμήσει να τον αφήσει στον πάγκο και να τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του τελικού.

Οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν με σύστημα 4-2-3-1 και με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τους Βύντρα και Σπυρόπουλο στα άκρα, τον Κατσουράνη και τον Καντέ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας μπροστά τους τον Σιμάο και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Νίνης θα κινείται μπροστά τους ελεύθερος, ενώ δεξιά θα είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Σεμπάστιαν Λέτο. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στους παίκτες του και τους εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του να κατακτήσει αυτό το Κύπελλο. «Είστε καλύτεροι και πρέπει να το αποδείξετε στο γήπεδο» ήταν το μήνυμα του Νίκου Νιόπλια προς τους παίκτες, με πολλούς από τους οποίους είχε τετ α τετ μετά την προπόνηση.

Τα πάντα για την κούπα

Τα πάντα για την κούπα Η πιο μεγάλη ώρα για τον Άρη έφτασε. Οι «κίτρινοι» θέλουν όσο τίποτα άλλο τη νίκη στον αποψινό (20:30-Αlpha) τελικό του Κυπέλλου Hellas online απέναντι στον Παναθηναϊκό, για να πανηγυρίσουν και πάλι έπειτα από 40 χρόνια έναν τίτλο. Με 4-4-2 θα παρατάξει την ομάδα του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Μεριέμ ή Χαβίτο το μοναδικό δίλημμα του Αργεντινού τεχνικού.

Ο Κούπερ έχει αποφασίσει να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και αναμένεται να δώσει φανέλα βασικούς στους παίκτες που έχει εμπιστευτεί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Μιχάλης Σηφάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Νέτο και Βανγκέλι να βρίσκονται στα άκρα της άμυνας και τους Νασούτι και Ρονάλντο το κεντρικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή, οι Ναφτί και Πρίττας θα είναι οι δύο ανασταλτικοί μέσοι και θα έχουν αριστερά τους τον Κάλβο και δεξιά τους, εκτός απροόπτου, τον Μεριέμ. Το επιθετικό δίδυμο θα απαρτίζεται από τους Κόκε και Κάμπορα.

Οι παίκτες του Άρη δηλώνουν αποφασισμένοι και έτοιμοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να καταφέρουν να φτάσουν στο τρόπαιο. Φυσικά, τεράστιο κίνητρο για τους παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα αποτελέσει και η παρουσία 23.000 οπαδών τους στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Λυμπερόπουλος: «Ένα ραντεβού…και έρχομαι»

Λυμπερόπουλος: «Ένα ραντεβού…και έρχομαι»Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ενωσίτικη Αυτοκρατορία» παραχώρησε ο Νίκος Λυμπερόπουλος όπου αποκάλυψε ότι η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη και στην ΑΕΚ βρίσκεται... ένα ραντεβού μακριά. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός, που αποτελεί τον πρώτο μεταγραφικό στόχο του νέου προέδρου της ομάδας Σταύρο Αδαμίδη, αναφέρθηκε στην γενικότερη κατάσταση της ΑΕΚ και στο σχέδιο του νέου προέδρου, ενώ μίλησε και για τον πρποπονητή της ομάδας Ντούσαν Μπάγιεβιτς και για την σημασία κατασκευής προπονητικού κέντρου

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Λυμπερόπουλου:

Για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και για την κατάσταση της ομάδας:

«Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό. Η ΑΕΚ ταλαιπωρείται με αυτά και δεν πρέπει. Όλοι όσοι έχουμε φορέσει αυτή την φανέλα ξέρουμε καλά τι σημαίνει και για αυτό θέλουμε το καλύτερο. Θέλω τον κόσμο της ΑΕΚ ενωμένο. Σε κάθε ομάδα αν δεν υπάρχει ενότητα δεν μπορεί να προχωρήσει και να φτάσει ψηλά. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες και κόσμος πρέπει να είναι ένα Αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη να είναι ενωμένη και δυνατή. Μόνο έτσι προχωρά»

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ:

«Έχω πει ότι δεν κάνω σχεδια και ότι δεν προγραμματίζω τίποτα από εδώ και πέρα. Συναντήθηκα με τον κύριο Αδαμίδη και η αλήθεια είναι ότι πλέον σκέφτομαι πιο σοβαρά από ότι πριν να επιστρέψω. Είχα πει ότι δύσκολα θα γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά αυτό πλέον δεν ισχύει. Το σκέφτομαι. Έχουμε προγραμματίσει με τον κύριο Αδαμίδη ακόμα ένα ραντεβού που θα γίνει το προσεχές διάστημα για να τελειώνουμε. Μάλλον τις επόμενες εβδομάδες»

Για το σχέδιο του νέου προέδρου:

«Έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Είναι ένα πολύ καλό πλάνο για το ποδόσφαιρο και μακάρι να βρει τρόπο να το εφαρμόσει. Θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ. Θεωρώ ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες και ένα πλάνο σαν του κύριου Αδαμίδη είναι εφάμιλλο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Αν υλοποιηθεί θα είναι θετικό για την ΑΕΚ. Ταξίδεψε εδώ για να με δει και αυτό λέει πολλά»

Για τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς:

«Δουλέψαμε έξι μήνες μαζί με τον κύριο Μπάγεβιτς την σεζόν 2003/2004. Δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω πολύ καλά για να έχω ολοκληρωμένη άποψη για αυτόν. Και δεν θα ήθελα να μιλήσω για την τωρινή παρουσία του στην ΑΕΚ. Πάντως και τότε και τώρα μπορώ να πω ότι δουλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες στην ΑΕΚ»

Για το προπονητικό κέντρο:

«Όλα ξεκινούν από εκεί. Αν έχεις προπονητικό κέντρο, έχεις άλλη ομάδα. Θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ και ελπίζω στη συνέχεια να βρει το δρόμο και για ένα γήπεδο. Μια ομάδα, με προπονητικό, γήπεδο και κόσμο, είναι ομάδα για μεγάλα γήπεδα»

ΠΑΟΚ: Φιλική ισοπαλία με Πανθρακικό

ΠΑΟΚ: Φιλική ισοπαλία με ΠανθρακικόΙσόπαλος 1-1 με τον Πανθρακικό ήρθε ο ΠΑΟΚ, σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο της Τούμπας. Για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά πρόσωπα ενόψει του πρώτου αγώνα των πλέι οφ, άνοιξε το σκορ στο 27’ ο Λίνο, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 60’ με τον Ρομπέρ.

Ο Σάντος χρησιμοποίησε στο πρώτο ημίχρονο τους: Χαλκιά, Μαλεζά, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Λίνο, Ιβιτς, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο αγωνίστηκαν οι: Γλύκος, Αραμπατζής, Μουν, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σαβίνι, Βερόν, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Εντίνιο, Παπάζογλου, Φιλομένο.

Στην αντίπερα όχθη ο Παύλος Δεμιτζάκης ξεκίνησε τον αγώνα με τους: Βρονταράς, Κανωτίδης, Σακελλαρίου, Χαριτωνίδης, Ιασωνίδης, Λόπες, Ολίσε, Γωνιάδης, Καζάκης, Ρομπέρ και Πέντσας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Ταίρης, Σταματόπουλος, Τζόκιτς, Καρτσαμπάς, Παπαδόπουλος, Πιθαρούλης, Μουνάφο, Εφραιμίδης, Ερκάν, Στόικος και Καζάκης.

Προπονητικό και μακριά από… Ασκάρατε

Προπονητικό και μακριά από… ΑσκάρατεΤα έργα για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, μετά την έγκρισή του στη γενική συνέλευση της ομάδας. «Χίλιες φορές αυτό το στολίδι, παρά παίκτες τύπου Ασκάρατε» το μήνυμα του προέδρου, Σταύρου Αδαμίδη. «Ήττα» της ΑΕΚ στο θέμα… Ταυλαρίδη και τώρα στόχος είναι ο «Ιταλός» Κυριαζής. Αρέσει και ο Έντερ του Αστέρα Τρίπολης.

Παρά το γεγονός ότι εγκρίθηκε η σύμβαση του προπονητικού κέντρου, αυτή δεν ήρθε ομόφωνα, αλλά κατά πλειοψηφία, αφού την αντίθεση της έχει εκφράσει προ πολλού η Ερασιτεχνική, όπως και η «Ένωση 1924». Αμφότερες οι συγκεκριμένες πλευρές θεωρούν υπερβολικό το μίσθωμα, πιστεύοντας παράλληλα πως έπρεπε να είναι κατά 20-25% μικρότερο (θα φτάσει τις 720.000 όταν ολοκληρωθεί και το τρίτο γήπεδο).

Ο Σταύρος Αδαμίδης (που εκπροσώπησε και τους Νοτιά και Παππά) προσπάθησε με ενωτικό ύφος να τονίσει ότι αυτή ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση και έφερε για παράδειγμα τον… Ασκάρατε. «Είναι έργο πνοής. Σκεφτείτε πόσα λεφτά έχει σώσει η ΑΕΚ για παίκτες τύπου… Ασκάρατε. Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε τι χτίζουμε στα Σπάτα και θα καμαρώνετε για αυτό το κέντρο» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ταυλαρίδης έγινε… Κυριαζής
Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη Λάρισα βρίσκεται ο Στάθης Ταυλαρίδης, κάτι που δείχνει ότι η διοίκηση της ομάδας «ηττήθηκε» στο συγκεκριμένο θέμα. Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του παίκτη είχε μιλήσει με τον Σταύρο Αδαμίδη και είχαν συμφωνήσει προφορικά για τριετές συμβόλαιο έναντι 500.000 ευρώ ετησίως! Κάτι οι εξελίξεις στη γενική συνέλευση της Ένωσης, κάτι οι αυξημένες υποχρεώσεις του Αδαμίδη καθυστέρησαν το ραντεβού για τις… υπογραφές και έτσι ο παίκτης… χάνεται από τη Λάρισα και η διοίκηση «χάνει» επικοινωνιακά!

Τώρα, ο Έλληνας παίκτης που ακούγεται για την οπισθοφυλακή των «κιτρινόμαυρων» είναι ο Γιώργος Κυριαζής. Πρόκειται για τον 30χρονο αμυντικό που αγωνίζεται εδώ και μια οκταετία στην Ιταλία, αλλά στη Serie B. Ο έμπειρος στόπερ ανήκει στη Σαλερνιτάνα, αλλά το συμβόλαιο του λήγει το προσεχές καλοκαίρι και έτσι, μένει ελεύθερος. Μάλιστα, ο Κυριαζής μέσω της «SportDay» επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και τόνισε ότι θα τον ενδιέφερε πολύ η προοπτική να γυρίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας του Μπάγεβιτς.

Αρέσει ο Βραζιλιάνος Έντερ
Ένας άλλος παίκτης που «γλυκοκοιτάζει» ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο Έντερ του Αστέρα Τρίπολης. Ο επιθετικός της ομάδας του Βαγγέλη Βλάχου πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά και το γεγονός ότι είναι προσιτός οικονομικά, τον καθιστά βασικό μεταγραφικό στόχο της Ένωσης. Άλλωστε, για τον 23χρονο έχουν εκφραστεί θετικά και οι Γκρέταρσον, Αδαμίδης.

*Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ (16:45). Σε αυτά, θα υπάρχει μια μικρή αύξηση της τάξεως των πέντε ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν σε εφορία και Ερασιτεχνική.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES