26 Μαΐ 2010

Β' Εθνική: «Λιοντάρια» για άνοδο!

Β' Εθνική: «Λιοντάρια» για άνοδο!Το μεγαλύτερο βήμα για την επιστροφή του στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε ο Πανσερραϊκός, που πέτυχε σπουδαία νίκη 1-0 κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη! Δύο φορές διέκοψε το ματς ο κ. Καλόπουλος, λόγω ρίψης αντικειμένων. Νίκη και για τον Εθνικό, 2-1 τον Πιερικό στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».

Τα ματς

Το ματς στην Κρήτη, ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Πανσερραϊκό ήταν για… πολύ γερά νεύρα, ειδικά προς το τέλος του παιχνιδιού. Στο 80' και ενώ ο εκνευρισμός ήταν κάτι παραπάνω από φανερός στους παίκτες και των δύο ομάδων, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πετύχουν το γκολ, που τους έδωσε, τελικά, τη νίκη. Ο Τάντιτς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, οι αμυντικοί του ΟΦΗ μπερδεύτηκαν από την πορεία (και τα φάλτσα) της μπάλας και με τη βοήθεια του κεφαλιού του Κωνσταντινίδη, αυτή κατέληξε στα δίχτυα των Κρητικών.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με τους Σερραίους να κρατούν τους πολύτιμους, τρεις βαθμούς της νίκης, ενώ το ματς «στιγματίστηκε» από τις δύο διακοπές, μετά το γκολ του Τάντιτς και στο 88'. Μάλιστα, ο λόγος της δεύτερης διακοπής (για, περίπου, 10 λεπτά) ήταν τα πολλά αντικείμενα που δέχτηκε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Κοτταράς, από τους οπαδούς του ΟΦΗ. Επεισόδια είχαμε και με τη λήξη του παιχνιδιού, με τους οπαδούς του ΟΦΗ να πετούν δεκάδες φωτοβολίδες προς το μέρος των παικτών του Πανσερραϊκού.

Στο άλλο ματς, ο Εθνικός, κέρδισε δίκαια τον Πιερικό 2-1 και παρέμεινε στο «κόλπο» της ανόδου. Τα γκολ για τους Πειραιώτες πέτυχαν, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ο Σουμπίνιο, τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με ωραία κεφαλιά ο Φερέιρα στο 50'. Η ομάδα της Κατερίνης το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με πέναλτι του Μαρτίνεζ στο 64'.

Το πρόγραμμα:

23 Μαΐου: Πανσερραϊκός-Εθνικός 1-0, Πιερικός-ΟΦΗ 0-0
26 Μαΐου: Εθνικός-Πιερικός 2-1, ΟΦΗ-Πανσερραϊκός 0-1
30 Μαΐου: Πιερικός-Πανσερραϊκός, Εθνικός-ΟΦΗ
2 Ιουνίου: Πανσερραϊκός-Πιερικός, ΟΦΗ-Εθνικός
6 Ιουνίου: Εθνικός-Πανσερραϊκός, ΟΦΗ-Πιερικός
9 Ιουνίου: Πιερικός-Εθνικός, Πανσερραϊκός-ΟΦΗ

*Κοινή ώρα έναρξης των αγώνων είναι στις 20:00.

Υπενθυμίζεται πως ο Πανσερραϊκός μπαίνει στα πλέι οφ με 3 βαθμούς, Εθνικός και Πανσερραϊκός με 1 βαθμό και ο Πιερικός χωρίς βαθμό.

Ομάδες Βαθμοί Γ/Υ, Γ/Κ

Πανσερραϊκός 7 (2-0)
Εθνικός 4 (2-2)
ΟΦΗ4 (0-1)
Πιερικός 1 (0-0)

«Ανακοίνωσε» Μουρίνιο

«Ανακοίνωσε» Μουρίνιο Σιγά-σιγά όλα παίρνουν τον δρόμο τους στην μετακίνηση του Ζοζέ Μουρίνιο από την Ίντερ στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Ισπανία ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε λόγο για οριστική απόφαση της διοίκησης της «βασίλισσας» για συνεργασία με τον Πορτογάλο τεχνικό.

«Η καριέρα του Μαουέλ Πελεγκρίνι στην Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρώθηκε. Η απόφαση για την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο στο πόστο του προπονητή είναι ειλημμένη, αλλά μόλις τακτοποιηθεί το θέμα του συμβολαίου του με την Ίντερ», τόνισε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης ο οποίος προφανώς δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες και επέλεξε να περιμένει την αποδέσμευση του Πορτογάλου από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης...

«Ο Ζοζέ διαπραγματεύεται με την Ίντερ», κατέληξε.

Για τον Μανουέλ Πελεγκρίνι ο Φλορεντίνο Πέρεθ απλώς ανέφερε: "Θέλω να τον συγχαρώ τον επαγγελματισμό και αφοσίωση του ωστόσο είναι η ώρα να δώσουμε στο εγχείρημά μας ώθηση. Ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος. Το στιλ παιχινδιού του ταριάζει με την ιστορία της Ρεάλ. Πρώτα είναι η νίκη, το πνεύμα αυτοθυσίας, οι αξίες".

Πέταξαν οι «μαυραετοί», ροντέο στη Νεάπολη!

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Πέταξαν οι «μαυραετοί», ροντέο στη Νεάπολη!Μπροστά σε 3.000 Δραμινούς, οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα, η Δόξα επικράτησε 2-0 του Θρασύβουλου στη Δράμα με τέρματα των Χλωρού και Πινδώνη και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στη Β' Εθνική. Ισοπαλία 1-1 στη Νεάπολη στο ματς-«φωτιά» Ιωνικού-Ρόδου, η οποία, μάλιστα, είχε δύο δοκάρια! «Μάχη» μέχρι το τέλος αναμένεται ανάμεσα στους Νικαιώτες και τα «ελάφια».

Τα ματς

Στη Νεάπολη, σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, ο Ιωνικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αυτήν την υπεροχή του δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε ουσιαστική ευκαιρία και το «πλήρωσε» στο 76', όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι Ροδίτες, σε μία γρήγορη αντεπίθεση, άνοιξαν το σκορ, έπειτα από σέντρα του Λουτσιάνο και καρφωτή κεφαλιά του Πελέκη.

Στη συνέχεια τα «ελάφια» θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0 και να «καθαρίσουν» τη νίκη, αλλά τα σουτ του Λουτσιάνο στο 80' και στο 83' βρήκαν, το πρώτο, το οριζόντιο δοκάρι και το δεύτερο το δεξί, κάθετο του Πουρή. Όμως, ο Ιωνικός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90' ισοφάρισε με κεφαλιά του Κριστόρι, μένοντας ζωντανός στην υπόθεση παραμονής στη Β' Εθνική.

Στο ματς της Δράμας, η Δόξα ήταν κυρίαρχος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και άνοιξε το σκορ στο 26' με σουτ του Χλωρού, ενώ διπλασίασε τα τέρματά της με φοβερό σουτ του Πινδώνη στο «παραθυράκι» του Μανίκα, στο 61ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των πλέι-άουτ:

Δόξα Δράμας - Θρασύβουλος 2-0
(26' Χλωρός, 61' Πινδώνης)

Ιωνικός - Ρόδος 1-1
(87' Κριστόρι-74' Πελέκης)

Το πρόγραμμα:

23 Μαΐου: Θρασύβουλος-Ιωνικός 3-1, Ρόδος-Δόξα Δράμας 1-1
26 Μαΐου: Ιωνικός-Ρόδος 1-1, Δόξα Δράμας-Θρασύβουλος 2-0
30 Μαΐου: Ρόδος-Θρασύβουλος, Ιωνικός-Δόξα Δράμας
2 Ιουνίου: Θρασύβουλος-Ρόδος, Δόξα Δράμας-Ιωνικός
6 Ιουνίου: Ιωνικός-Θρασύβουλος, Δόξα Δράμας-Ρόδος
9 Ιουνίου: Ρόδος-Ιωνικός, Θρασύβουλος-Δόξα Δράμας

*Κοινή ώρα έναρξης των πλέι άουτ είναι 17:30.

Υπενθυμίζεται πως Θρασύβουλος και Δόξα Δράμας ξεκίνησαν με 2 βαθμούς, ο Ιωνικός με 1 και η Ρόδος χωρίς βαθμό.

Βαθμολογία πλέι άουτ

Ομάδες Βαθμοί Γ/Υ, Γ/Κ

Δόξα Δράμας 6 (3-1)
Θρασύβουλος 5 (3-2)
Ρόδος 2 (2-2)
Ιωνικός 2 (2-4)

Θέλεις την ΠΑΕ; Απόδειξη!

Θέλεις την ΠΑΕ; Απόδειξη!Να υποβάλει εγγράφως το ενδιαφέρον του για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ καλεί ο Ολυμπιακός τον Βαγγέλη Μαρινάκη με ανακοίνωση που εξέδωσε και με την οποία απαντά στη νέα δημόσια τοποθέτηση του γνωστού επιχειρηματία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

''Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γινόμαστε κοινωνοί απόψεων ή «προτάσεων» του κ. Β. Μαρινάκη για θέματα που αφορούν στην Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πάγια θέση της Διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ήταν και παραμένει, ότι τα σοβαρά θέματα που αφορούν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ πρέπει να συζητιούνται στα αρμόδια διοικητικά όργανα και όχι μέσω του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου.

Ως εκ τούτου, εάν υπάρχει από την πλευρά του κ. Μαρινάκη η οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση, σε σχέση με αυτά που η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοίνωσε μετά τη σύγκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αυτή θα πρέπει να κατατεθεί εγγράφως στην Διοίκηση της Π.Α.Ε. και όχι στα Μ.Μ.Ε.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τακτική των δημόσιων τοποθετήσεων για σκέψεις ή προτάσεις, πριν καν αυτές γίνουν γνωστές στη Διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, είναι αποπροσανατολιστική, πράγμα που δεν αρμόζει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και δεν προσφέρει ουσιαστικά, ειδικά δε στην παρούσα χρονική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι τα παραπάνω ισχύουν για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται σοβαρά να αναμιχθεί στο μετοχικό η Διοικητικό σχήμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ''.

ΠΑΟΚ: Εργασίες εδώ και τώρα…

ΠΑΟΚ: Εργασίες εδώ και τώρα…Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες στις θύρες 7-8 της Τούμπας έτσι ώστε να προλάβει το γήπεδο να φιλοξενήσει τις πρώτες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό υποστήριξε ο Χαραλάμπος Στέφος, ο έφορος του γηπέδου της Τούμπας σε δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, «Αθλητικό Metropolis».

«Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες με την μελέτη που έγινε διαπιστώθηκε πρόβλημα στατικότητας στις θύρες 7-8. Έχουμε υπολογίσει ότι ο χρόνος που απαιτείται για τις εργασίες είναι 45 ημέρες, οπότε πρέπει να ξεκινήσουμε την δουλειά μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αν όλα πάνε καλά θα προλάβουμε τις προθεσμίες. Θα δημιουργηθούν τουαλέτες μιας και είναι άμεση προτεραιότητα γι α την UEFA γα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αντιπάλων φιλάθλων», τόνισε ο κ.Στέφος

Ο έφορος του γηπέδου τόνισε σχετικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια νέα Θύρα μεγαλύτερης χωρητικότητας:

«Μπορεί να χτιστεί μία διπλή θύρα, πρέπει να προσέξουμε σε εκείνο το σημείο το υψόμετρο φυσικά. Αλλά μπορεί να γίνει, να πλησιάζει περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά καλύτερη επιλογή είναι, αν αποφασίσει η ΠΑΕ να χτίσει κάποια καινούργια θύρα, μεγαλύτερη από αυτές που υπάρχουν τώρα στην Τούμπα για να αυξήσει την χωρητικότητα, να το πράξει από την πλευρά της Θύρας 4 ή των 5-6, όπου υπάρχει ο χώρος αλλά και το πρόβλημα δεν θα είναι μεγάλο όσον αφορά το ύψος της, γιατί δεν θα κρύβει κάποια πολυκατοικία από πίσω. Θα είναι πιο εύκολο από εκεί δηλαδή να μεγαλώσει η Θύρα και η χωρητικότητα του γηπέδου», κατέληξε.

«Θέλει προσοχή στη Ν. Αφρική»!

«Θέλει προσοχή στη Ν. Αφρική»!Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εξόδους τους προέτρεψε όσους Έλληνες ταξιδέψουν στην Ν. Αφρική για το Μουντιάλ ο πρέσβης μας στην αφρικανική χώρα, Σπύρος Θεοχαρόπουλος. «Θέλει προσοχή στη Ν. Αφρική. Δεν είναι καλό να κυκλοφορείς αργά το βράδυ, δεν ξέρεις τι θα σε βρει. Ωστόσο έχουν γίνει όλες οι προβλέψεις για να μην αμαυρωθεί η διοργάνωση», δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ενώ έθεσε εαυτόν στη διάθεση κάθε συμπατριώτη μας: «Για ό,τι χρειαστούν σε εμάς να απευθυνθούν». «Υπάρχουν αδυναμίες. Κάποια έργα δεν έχουν τελειώσει ακόμα, κυρίως δρόμοι. Ίσως να παρουσιαστεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά όχι κάτι ουσιαστικό. Έχουν πολύ καλό οδικό σύστημα, απλώς το βελτιώνουν. Τα γήπεδα πάντως είναι έτοιμα», επισήμανε για την πορεία των έργων και συνέχισε αναφερόμενος στην ασφάλεια: «Υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια. Είναι υπαρκτό το πρόβλημα, αλλά έχουν προβλεφθεί όλα. Δεν είναι καλό πάντως να κυκλοφορείς αργά το βράδυ, δεν ξέρεις τι θα σε βρει. Κανείς όμως στη Ν. Αφρική δεν θέλει να αμαυρωθεί η διοργάνωση». «Για τον Έλληνα πολίτη είμαστε εκεί» Για να συμπληρώσει κλείνοντας πως «για τον Έλληνα πολίτη είμαστε εκεί. Όποιος χάσει το διαβατήριό του για παράδειγμα να απευθυνθεί στο προξενείο μας και θα λυθεί το πρόβλημά του. Είμαστε σε συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία εδώ και καιρό. Ο Τάκης Φύσσας (σ.σ. τιμ μάνατζερ της Εθνικής) μας έχει επισκεφθεί τρεις φορές και τους δώσαμε χρήσιμες συμβουλές. Όποιος έρθει στη Ν. Αφρική θα πρέπει έχει υπόψη του πως ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός. Το βράδυ όμως και νωρίς το πρωί κάνει κρύο».

«Έκλεισε» Έντερ η ΑΕΚ

«Έκλεισε» Έντερ η ΑΕΚΠαίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Λουίς Έντερ. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, που φέτος αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης ως δανεικός από τη Φλαμένγκο κι έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο νεαρός άσος, που είχε 26 συμμετοχές και 5 γκολ στη Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα των Αρκάδων σκοράροντας μεταξύ άλλων απέναντι στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, προορίζεται για την αντικατάσταση του Γκουστάβο Μαντούκα, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ.

Δείτε δύο γκολ του Βραζιλιάνου με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης με αντιπάλους την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αντίστοιχα.





«Χάθηκε» ο Μαντούκα

Στον ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γκουστάβο Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την πρόταση ανανέωσης που του έκανε η ΑΕΚ και όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM Κύπρου, συμφώνησε πριν από λίγο με την ομάδα της Μεγαλονήσου και πιθανότατα εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Στον 30χρονο άσο είχε προταθεί συμβόλαιο με μείωση πάγιων αποδοχών (250.000 έναντι 400.000 που εισέπραττε) και κάποια μπόνους συμμετοχών και διακρίσεων. Ο «Μαντού», παρότι ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα, για οικογενειακούς λόγους, προτίμησε την πολύ καλύτερη από οικονομικής άποψης πρόταση του δευτεραθλητή Κύπρου ΑΠΟΕΛ, που θα λάβει μέρος στο Europa League.

Ο Μαντούκα είχε φέτος 32 συμμετοχές και 5 γκολ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Στην ΑΕΚ αγωνιζόταν από τη σεζόν 2006/07 (αρχικά ως δανεικός από την Μπενφίκα) έχοντας 23 συμμετοχές και 5 γκολ την πρώτη του χρονιά, 22 εμφανίσεις και 3 γκολ τη δεύτερη και ένα τέρμα σε 19 ματς πέρυσι.

Η θορυβώδης Α-ΠΟ-ΤΥ-ΧΙ-Α της πολυμετοχικότητας και το… «κρυφτούλι»!

Η θορυβώδης Α-ΠΟ-ΤΥ-ΧΙ-Α της πολυμετοχικότητας και το… «κρυφτούλι»! Η ιστορία στον Παναθηναϊκό εξελίσσεται σε ΦΙΑΣΚΟ της πολυμετοχικότητας! Με ανακοινώσεις, απαντήσεις, ανταπαντήσεις και συνεντεύξεις του «μεν» κατά του «δε» και του «δείνα» κατά του «τάδε»! ΧΑΟΣ.

Του Γιάννη Καραλή

Και οι απορίες του ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΥ κόσμου του, ατελείωτες.

ΓΙΑΤΙ έπρεπε ο «Τζίγκερ» να απευθύνει δημοσίως την «πρόσκληση» σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει πρόταση αγοράς του δικού του ποσοστού (54%), που εξασφαλίζει, στον όποιο αγοραστή, πλειοψηφικό (άρα ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ) πακέτο μετοχών; Η επικοινωνία από τηλεφώνου δεν… λειτουργεί πλέον; Αλλά και -για το επίσημο του πράγματος- δεν θα γίνει Δ.Σ. μεθαύριο (28/5);

ΓΙΑΤΙ έπρεπε ο Βγνενόπουλος να απαντήσει δημόσια και δεν μίλησε απευθείας με τον «Τζίγκερ» για το θέμα της αγοροπωλησίας; Μα και το ότι ΔΕΝ πληρώνει «χρήματα για την τσέπη» του Βαρδινογιάννη, αλλά βάζει ΜΟΝΟ για τη γιγάντωση της ομάδας, μπορούσε να το προτείνει κατ’ ιδίαν και αν εισέπραττε άρνηση, τότε να επικοινωνούσε με τον κόσμο ανοιχτά, γνωρίζοντάς του τα καθέκαστα.

ΠΡΟΣ ΤΙ αυτή η πρόταση του «Τζίγκερ» για ποσό υπέρ Ερασιτέχνη και ιδρυμάτων; Δεν καταλαβαίνει (ή κάνει ότι) πως οι … συμμέτοχοί του και ο κόσμος καίγονται για την εξασφάλιση του «αύριο» της ΠΑΕ; Ας ζητούσε την κατάθεση -άμεσα- όλου του ποσού στα ταμεία της ΠΑΕ, με μία ποσοστιαία ενίσχυση (π.χ. το 5% ή το 10%) στον Ερασιτέχνη. Έτσι, στα 55 εκατ. ευρώ (λ.χ.) θα ‘παιρνε και ο Ερασιτέχνης κάνα… τάληρο, ενώ στην ΠΑΕ θα έμεναν- ΖΕΣΤΑ-50 εκατομμύρια! Άρα;
Άρα δικαιώνεται ΑΠΟΛΥΤΑ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που έλεγε ότι η πολυμετοχικότητα Α-ΠΕ-ΤΥ-ΧΕ!!!

Υ.Γ. Επειδή δεν θα ήθελα να… (ξανά-)ρισκάρω, με κριτική στον Ρεχάγκελ -και μάλιστα τόσο νωρίς- αφού στο τέλος το «καλό του άστρο» τον οδηγεί να μας διαψεύδει όλους και να βγάζει… τρελή κάθε απλή ποδοσφαιρική λογική, θα αναφερθώ μόνο σ’ έναν τομέα.

Η Εθνική μας χρειάζεται «κάτι» διαφορετικό στο κέντρο της. Και στο δημιουργικό της μέρος αλλά και στο αμυντικό.
Κι αν στο δημιουργικό, λίγο η (αναμενόμενη) άνοδος του Καραγκούνη, που πάντως ας μην ξεχνάμε ότι είναι ήδη 33 και (6/3/1997) και μετά από γεμάτη, αγωνιστικά, σεζόν, λίγο η χρησιμοποίηση -πού θα πάει, θα τον βάλει κι αυτόν- του Νίνη, κάτι θα βελτιωθεί, από αμυντκά χαφ… ΠΑΣΧΟΥΜΕ!

Οι Κατσουράνης και Τζιόλης ούτε κλασικοί κόφτες είναι (ουδείς εκ των δύο) ούτε ιδιαιτέρως… γρήγοροι. Όπως τα ίδια -μέσες άκρες- ισχύουν και για Πρίττα, Μάκο. Βέβαια, υπάρχει ο Τοροσίδης, ενώ μένει και ο … Πατσατζόγλου. Οι συγκρίσεις με τις ημέρες των (καλών) Μπασινά, Ζαγοράκη και των…5 χρόνια νεώτερων (το 2004) Καραγκούνη, Κατσουράνη, φαντάζουν μακρινές!

Πετρόπουλος: «Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό»

Πετρόπουλος: «Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό»Την πεποίθηση πως θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Αντώνης Πετρόπουλος απαντώντας έμμεσα στο φημολογούμενο ενδιαφέρον του Άρη να τον εντάξει στο δυναμικό του.

«Κάθε καλοκαίρι ακούγεται το όνομά μου. Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα όσα γράφονται. Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό», υπενθύμισε ο επιθετικός των «πρασίνων» μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και συνέχισε:

«Στην τελευταία συζήτηση που έκανα με τους ανθρώπους της ομάδας μου είπαν ότι θα είμαι κανονικά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και την επόμενη χρονιά», κατέληξε.

Μαρινάκης: «Κάνω δώρο τον Βαλβέρδε»

Μαρινάκης: «Κάνω δώρο τον Βαλβέρδε»Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέστρεψε και με νέα δήλωση του εμφανίζεται αποφασισμένος να προσφέρει 2 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για τη συμφωνία με προπονητή και προτεραιότητα τον Βαλβέρδε. Ο κ. Μαρινάκης τονίζει ότι αυτή του η προσφορά είναι ανεξάρτητη από την προσπάθεια απόκτησης των μετοχών, ενώ αφήνει αιχμές για την «παύση εργασιών» που έχει προαναγγελθεί μέχρι τη Γενική Συνέλευση της 14ης Ιουνίου.

Η δήλωση του:

"Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μου σχετικά με τις κρίσιμες ώρες που περνά η ομάδα μας, θέλω να επανέλθω τονίζοντας την ανάγκη για γρήγορες ενέργειες προγραμματισμού που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την άμεση επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και την δημιουργία ενός Ολυμπιακού που θα πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός συνόρων τα επόμενα χρόνια.

Προτεραιότητα σήμερα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποια θα είναι η επόμενη διοίκηση, ο επόμενος μέτοχος, ο επόμενος πρόεδρος.

Προτεραιότητα σήμερα, όπως αυτή εκφράζεται από την αγωνία του κάθε Ολυμπιακού φιλάθλου, είναι η άμεση πρόσληψη ενός «μεγάλου» προπονητή ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές των νέων παικτών και το στήσιμο του νέου Ολυμπιακού.

Η προτεραιότητα αυτή δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τις 14 Ιουνίου. Δεν επιτρέπεται για τον Ολυμπιακό να «κατεβάσει ρολά» μέχρι τότε. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει με τον ίδιο προπονητή που την έφερε στην 5η θέση στην βαθμολογία μετά τον ανεπανάληπτο διασυρμό στα play off ή με κάποιον προπονητή αντίστοιχου επιπέδου με τον σημερινό.

Μέσα στα πλαίσια της δέσμευσής μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Ολυμπιακό μας, με προσωπικό κόστος αναλαμβάνω να πληρώσω το συμβόλαιο του νέου προπονητή μέχρι το ποσό των 2 εκατ. Ευρώ, αρκεί να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για να είναι αυτός ο κος Βαλβέρδε.

Εάν αυτό δεν είναι τελικά εφικτό η προσφορά μου ισχύει για την απόκτηση όποιου άλλου προπονητή με διεθνή αναγνώριση και επιτυχίες στο ενεργητικό του. Διευκρινίζω ότι η δέσμευση αυτή είναι ανεξάρτητη της όποιας συζήτησης γίνει ή δεν γίνει για την απόκτηση των μετοχών του Ολυμπιακού, και είναι δωρεά μου προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ελπίζω και εύχομαι η διοίκηση του Ολυμπιακού να ανταποκριθεί άμεσα στην παραπάνω προσφορά μου και να προσλάβει ένα «μεγάλο» προπονητή. Καλώ όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού επώνυμους και μη να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κυρίου Κόκκαλη, να βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους και τις δυνατότητές τους ώστε να επανέλθει η ομάδα μας στην κορυφή".

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ : ΟΛΥΜΠΟΣ - ΒΟΛΙΔΑ 2-1 (ΦΩΤΟΣ)

Πολύ ωραίο ματς έγινε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος προπαίδων στον β' όμιλο μεταξύ ΟΛΥΜΠΟΥ και ΒΟΛΙΔΑΣ όπου νικητής τελικά αναδείχθηκε ο ΟΛΥΜΠΟΣ με 2-1, αφού στο τελευταίο λεπτό η ΒΟΛΙΔΑ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει (εκτέλεσε πέναλτυ στο δοκάρι).


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ












Β' ΕΘΝΙΚΗ: Δεύτερη πράξη

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Δεύτερη πράξη Η δεύτερη αγωνιστική των αγώνων ανόδου και παραμονής στη Β' Εθνική θα διεξαχθεί σήμερα και η αγωνία είναι μεγάλη για όλες τις ομάδες. Στα πλέι οφ το ενδιαφέρον στρέφεται στο Ηράκλειο, εκεί που ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον Πανσερραϊκό και στο άλλο ματς ο Εθνικός θα φιλοξενήσει τον Πιερικό. Όσον αφορά τα πλέι άουτ, το απόγευμα η Δόξα Δράμας αντιμετωπίζει τον Θρασύβουλο και στη Νίκαια ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τη Ρόδο.

Το πρόγραμμα

17:30

Δόξα Δράμας-Θρασύβουλος (conn-x TV Sports 3)
Ιωνικός-Ρόδος (conn-X TV sports 2)

20:00

ΟΦΗ-Πανσερραϊκός (conn-X TV Sports)
Εθνικός-Πιερικός (conn-X TV Sports2)

Οι βαθμολογίες

ΠΛΕΪ ΟΦ

Ομάδα Γκολ Βαθμοί

Πανσερραϊκός 1-0 4
ΟΦΗ 0-0 4
Πιερικός 0-0 1
Εθνικός 0-1 1

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Ομάδα Γκολ Βαθμοί

Θρασύβουλος 3-1 5
Δόξα Δράμας 1-1 3
Ρόδος 1-1 1
Ιωνικός 1-3 1

Θλάση ο Σηφάκης

Θλάση ο ΣηφάκηςΗ θέληση και η σιγουριά ίσως στοιχίσουν στον Μιχάλη Σηφάκη. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη τραυματίστηκε, στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδος με τη Βόρεια Κορέα στην Αυστρία, όμως συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου 45λεπτου. Στη συνέχεια, όμως, ο πόνος στα πλευρά έγινε πιο έντονος και ο Σηφάκης αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις. Αυτές έδειξαν πως ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» έχει υποστεί θλάση στον ραχιαίο μυ και θα υποβληθεί σε λεπτομερείς εξετάσεις την Τετάρτη, ώστε να φανεί πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ο Οτο Ρεχάγκελ ανησυχεί αν ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη θα είναι έτοιμος για την έναρξη του Μουντιάλ.

«Έχουμε χρόνο να διορθωθούμε»

«Έχουμε χρόνο να διορθωθούμε»Την πίστη ότι η Εθνική Ελλάδας έχει τον χρόνο να διορθώσει τα λάθη της εξέφρασαν οι διεθνείς, μετά την ισοπαλία (2-2) με τη Βόρειο Κορέα στο Άλταχ της Αυστρίας. «Ακόμα είναι νωρίς», δήλωσε ο Άγγελος Χαριστέας. «Πρέπει να προσέξουμε τη Νότιο Κορέα», τόνισε ο Βαγγέλης Μόρας και ο Κώστας Κατσουράνης υπογράμμισε: «Είμαστε ακόμα στην αρχή».

Αναλυτικά:

Άγγελος Χαριστέας: «Κάναμε αρκετές αλλαγές ως ομάδα στο παιχνίδι με τους Βορειοκορεάτες, αλλά παρ' όλα αυτά είδαμε θετικά στοιχεία στην επίθεση, πετύχαμε δύο γκολ. Από την άλλη, πιστεύω ότι είναι ακόμα νωρίς, είμαστε όμως σε καλό δρόμο. Ίσως θέλουμε λίγο περισσότερη φρεσκάδα, έχουμε όλο τον χρόνο, όμως, μπροστά μας για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ηταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας, δεχθήκαμε δύο γκολ από λάθη πιστεύω, όμως ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό τεστ για την Εθνική ομάδα»,

Βαγγέλης Μόρας: «Ήμασταν καλοί, αλλά κουρασμένοι. Η Βόρειος Κορέα παίζει περίπου με τον ίδιο τρόπο όπως οι Νοτιοκορεάτες και πρέπει να προσέξουμε πολύ. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε σήμερα. Η Νότιος Κορέα είναι γρήγορη ομάδα, αυτό είναι το δυνατό της σημείο. Εμείς είμαστε καλοί στα στημένα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Κώστας Κατσουράνης: «Πρέπει να είμαστε όλοι πιο φρέσκοι ως ομάδα, πιο σφικτοί στην άμυνα, πιο αποφασιστικοί, και θα δούμε στη συνέχεια τι θα καταφέρουμε. Εκείνο που θέλω να πω στον κόσμο να κάνει υπομονή, είμαστε ακόμα στην αρχή και είναι σίγουρο ότι θα είμαστε στο μέλλον καλύτεροι. Όλα αυτά, όμως, πρέπει να μη μείνουν στα λόγια και να τα κάνουμε πράξη στο γήπεδο».

Γιώργος Σαμαράς: «Η ομάδα ήταν πολύ κουρασμένη. Αυτό φάνηκε, δεν είχαμε τρεξίματα. Το καλό ήταν πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Συνεχίζουμε. Ηταν ένα καλό τεστ»

Διήμερο ρεπό οι διεθνείς

Χθες οι διεθνείς ενημερώθηκαν ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα από την Ελβετία με πτήση τσάρτερ το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιουνίου, αμέσως μετά το φιλικό με την Παραγουάη, και θα είναι «ελεύθεροι» μέχρι και την Παρασκευή 4 του μηνός. Μία ημέρα οι παίκτες θα συγκεντρωθούν στον Αγιο Κοσμά και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσουν για τη Νότιο Αφρική.

Όσον αφορά την κατάσταση του Βασίλη Τοροσίδη, παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση και εντός των ημερών αναμένεται να μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. Ο διεθνής μπακ είναι αρκετά πιθανό να παίξει στο φιλικό αγώνα με την Παραγουάη.

Τέλος, η πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση του Μιχάλη Σηφάκη κάνει λόγο για θλάση στον πλατύ ραχιαίο. Το διάστημα της απουσίας του θα εκτιμηθεί σήμερα και θα φανεί εάν η θλάση είναι βαριάς ή ελαφράς μορφής.

Γκαλέτι: «Δεν το βάζω κάτω»!

Γκαλέτι: «Δεν το βάζω κάτω»!Σίγουρος ότι θα παίξει ξανά ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, μιλώντας στο περιοδικό «People». Ο Αργεντινός τόνισε ότι δεν το βάζει, αν και η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη. Ο 29χρονος παίκτης δήλωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταφέρει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

«Δεν έχω τελειώσει. Ξέρω πως λέγεται ότι δεν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο, εγώ όμως λέω ότι δεν έχω τελειώσει. Πίστευα και πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω. Ξέρω πολύ καλά πως πρόκειται για μία δύσκολη και επικίνδυνη μάχη. Δεν το βάζω κάτω όμως. Ποτέ μου δεν το έβαζα κάτω σε οτιδήποτε κι ούτε τώρα θα το κάνω. Δεν θα με νικήσει η αρρώστια. Θα κάνω ότι περνάει από τη δική μου πλευρά για να τα καταφέρω και να γυρίσω στα γήπεδα. Το θέλω πολύ με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου», ανέφερε αρχικά ο Γκαλέτι και στη συνέχεια μίλησε για αρχή της περιπέτειάς του:

«Δε νιώθω πόνους και αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Δεν έχω σοβαρές ενοχλήσεις ή έντονους πόνους. Όλως τυχαίως, σε εξετάσεις που έκανα το χειμώνα βρέθηκαν κάποιοι δείκτες ανεβασμένοι και εντοπίσαμε όξυνση του προβλήματος».

Στη συνέχεια, ο Αργεντινός εξέφρασε την ελπίδα να τον δει η μικρή του κόρη να παίζει ποδόσφαιρο: «Έχουμε ακόμη έναν μήνα θεραπείας να διανύσουμε. Μέχρι τότε υπομονή. Έχω κουραστεί να διαψεύδω. Αυτό που θέλω να πω για μία ακόμη φορά είναι ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους τους φιλάθλους που μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα. Και θα τον συνεχίσω. Μακάρι να με δει να παίζω ποδόσφαιρο όπως οι άλλες δύο κόρες μου, Μαρτίνα 9 και Καρολίνα 5 ετών».

Πρώτη με γκολ για Ταχτσίδη

Πρώτη με γκολ για ΤαχτσίδηΈνα γκολ στο δίτερμα πέτυχε στην πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα της Τζένοα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Ο 19χρονος μέσος έπαιξε σε ένα διπλό οκτώ εναντίον οκτώ και όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος άφησε καλές εντυπώσεις με την τεχνική του. Απόψε ο πρώην άσος της ΑΕΚ θα λάβει μέρος στο φιλικό με τη Νοβάρα, ομάδα που προβιβάστηκε στη Serie B.

Τα ΜΜΕ στην Ιταλία αναφέρουν πως από την παρουσία του στις προπονήσεις και τα φιλικά προετοιμασίας το καλοκαίρι θα κριθεί η παραμονή του Ταχτσίδη στη Τζένοα ή ο δανεισμός του σε κάποια χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα στη Serie A.

Ισορροπώντας σε τεντωμένο σχοινί

Ισορροπώντας σε τεντωμένο σχοινίΛίγα εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο ΔΣ του Παναθηναϊκού, το οικοδόμημα του πολυμετοχικού φαίνεται έτοιμο να καταρρεύσει. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποκάλυψε την πρόθεση του να παραχωρήσει το ποσοστό του, κάτι το οποίο τάραξε ακόμη περισσότερο τα νερά. Όποιος επιθυμεί να πάρει το ποσοστό του Τζίγκερ, τότε θα πρέπει να καταθέσει πρόταση 65 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι την Παρασκευή ώστε να πάρει το 54.7% των μετοχών που κατέχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Στάση αναμονής από Νιόπλια. Προς την έξοδο ο Αντωνίου.


Αυτό το ποσό προκύπτει βάσει της πρόσφατης έκθεσης της Deloitte. Σύμφωνα με την αποτίμηση της εταιρείας, η ΠΑΕ κοστολογείται από 98,5 εκατ. ευρώ έως 115,6 εκατ. ευρώ. Η πρώτη είναι η κατώτερη τιμή και η δεύτερη η ανώτερη. Αρα η εταιρεία υπολόγισε ένα μέσο όρο κι έθεσε κεντρική τιμή τα 107 εκατ. ευρώ. Σ' αυτή την αποτίμηση η αξία κάθε μετοχής είναι 5,4 ευρώ, εξαιρουμένου του ποσοστού που κατέχει ο Ερασιτέχνης και το οποίο βάσει νόμου είναι 10% (στην κατώτερη τιμή, δηλαδή τα 98,5 εκατ. ευρώ, η αξία κάθε μετοχής είναι 5 ευρώ και στην ανώτερη, δηλαδή τα 115,6 εκατ. ευρώ, είναι 5,9 ευρώ). Με 5,4 ευρώ, άλλωστε, θα πωλείται κάθε μετοχή στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του «τριφυλλιού», ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Περιμένει τις εξελίξεις και ο Νιόπλιας

Το συμβόλαιο του Νίκου Νιόπλια τελειώνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και όπως όλοι στον Παναθηναϊκό, έτσι και ο Έλληνας τεχνικός περιμένει να δει τις εξελίξεις στα διοικητικά. Προς το παρών, όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν, εκτός και αν υπάρξει κάποια συγκλονιστική ανατροπή στα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Δύσκολα ο Αντωνίου

Ο Κώστας Αντωνίου πολύ δύσκολα θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό. Μοναδική περίπτωση να μείνει και του χρόνου στους νταμπλούχους Ελλάδος, είναι να παραμείνει στην ομάδα και ο Νικόλας Πατέρας.

Συλλαλητήριο στο Δ.Σ.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι εξοργισμένος. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα, έχουν φέρει τον κόσμο στα όρια του και όπως λένε οι πληροφορίες, την Παρασκευή θα υπάρξει συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία που θα γίνει το Δ.Σ.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES