19 Δεκ 2009

Κοζώνης: «Έχω λεφτά, δεν εγκαταλείπω κάτι που θέλω»

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης ξαναχτυπά! Λίγες μέρες μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας σε συνέντευξή του στο «Θέμα της Κυριακής», δηλώνει ότι συνεχίζει να διεκδικεί την ομάδα. Στις 27 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει στο Σικάγο το σχέδιό του για τον σύλλογο. Διαβάστε τι λέει για Νοτιά, Παππά αλλά και την περιουσιακή του κατάσταση.

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης χαρακτηρίζει ''προσβλητικό'' τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τους μετόχους της ΑΕΚ όλο το προηγούμενο διάστημα και ''πρωτόγνωρες'' τις συνθήκες των διαπραγματεύσεων. Επίσης δηλώνει ότι γνώριζε πολύ καλά τι τι γινόταν όλο αυτό το διάστημα στην Ελλάδα και ξακαθαρίζει ότι ο Πέτρος Παππάς δεν φέρθηκε με ειλικρίνεια!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χαράλαμπου Κοζώνη:

Είναι τελικά οριστικό; Αποσύρετε πλήρως το ενδιαφέρον σαν για την ΑΕΚ; Και ο λόγος είναι ότι όντως το γεγονός ότι οι μέτοχοι δεν δέχθηκαν να γίνει ο έλεγχος από δικούς σας ανθρώπους;

«Ο τρόπος που σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις από την πλευρά των μετόχων της ΑΕΚ ήταν προσβλητικός για το άτομό μου. Ωστόσο δεν εγκαταλείπω τόσο εύκολα κάτι που θέλω, πάρα πολύ στη ζωή μου. Λυπάμαι που το λέω αλλά από ένα σημείο και μετά διαπίστωσα ότι άλλα συζητούσα με τον κύριο Νοτιά και άλλα συναντούσα μπροστά μου την επόμενη ημέρα. Έχω κάνει αμέτρητες διαπραγματεύσεις στην επιχειρηματική μου ζωή, αλλά αυτή θα μου μείνει αξέχαστη. Μέσα σε ένα δίμηνο μετατράπηκα από σοβαρός επιχειρηματίας, όπως με χαρακτήριζαν τα ίδια τα στελέχη της ΑΕΚ στις επίσημες ανακοινώσεις τους, σε έναν επιχειρηματία που συμμετέχει σε επενδυτικά funds αμφιβόλου χρηματοδότησης και ύπαρξης. Ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Σύμφωνα με την ΑΕΚ δεν προσκομίσατε καμία τραπεζική απόδειξη σχετικά με το τι θα διαθέτατε 19 εκατ. ευρώ παρά μόνο μία αόριστη συστατική επιστολή τραπέζης και ένα αμφιβόλου εγκυρότητας επενδυτικό fund. Από πλευράς μετόχων της ΠΑΕ μάλιστα, αφήνεται ουσιαστικά να διαρρεύσει ότι δεν διαθέτετε τα οικονομικά εχέγγυα για να αγοράσετε την ΑΕΚ. Τι απαντάτε;

«Οι συνθήκες διαπραγμάτευσης ήταν πρωτόγνωρες για μένα. Έχω κάνει αμέτρητα deals στην επιχειρηματική μου καριέρα αλλά αυτό ήταν κατά μία έννοια μοναδικό! Από την εμπειρία μου όταν πάει κάποιος να αγοράσει μία χρεωμένη ανώνυμη εταιρεία έχει το δικαίωμα να κάνει τον έλεγχο στα βιβλία της και ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να πάρει τις αποφάσεις του. Στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσαν οι συνομιλητές μου να μου ανοίξουν την πόρτα του λογιστηρίου, να κάνω τον έλεγχο και να ξεκαθαρίσει το ζήτημα μέσα σε ένα 20ημερο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ εκείνοι είχαν το πρόβλημα με τις πληρωμές τους και τους πίεζαν οι ημερομηνίες έβρισκαν πάντα τρόπους να καθυστερήσουν την διαδικασία. Έχω μεγάλη υποχρέωση στον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος με στηρίζει χωρίς να με στηρίζει, αλλά και στους συνεργάτες μου σε Ελλάδα και Αμερική οι οποίοι όλο αυτό τον καιρό δουλεύουν πάνω σε αυτό το deal δίχως κανένα προσωπικό και οικονομικό όφελος. Γι' αυτό αποφάσισα να δώσω στις 27 Δεκεμβρίου τηλεοπτική συνέντευξη στο Σικάγο στην οποία θα αναφερθώ αναλυτικά τόσο στην περιουσιακή μου κατάσταση όσο και στο σχέδιό μου που έχω για την ΑΕΚ. Μόνο έτσι θα μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ ποιος είναι αυτός που θέλει ακόμη και σήμερα να αναλάβει τις τύχες της αγαπημένης μας ομάδας».

Θεωρείτε ότι κάποιοι μέτοχοι δεν ήθελαν το deal και σας έκαναν «πόλεμο»;

«Είναι γεγονός ότι οι συζητήσεις μου με τον κύριο Νοτιά πήγαιναν περίφημα. Είναι επίσης γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά μάθαινα ότι αναπτύσσετε στο παρασκήνιο μία άλλη ομάδα με επικεφαλής τον κύριο Πέτρο Παππά. Μπορεί να ζω στο Σικάγο αλλά είχα άριστη πληροφόρηση για τις κινήσεις των άλλων μετόχων. Λυπάμαι που θα το πω αλλά ο κύριος Παππάς δεν έδειξε ειλικρίνεια σε αυτή την ιστορία! Αν έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι είχε συγκεκριμένο σχέδιο για την αναγέννηση της ομάδας μας εγώ θα έκανα στην άκρη αφού έχουμε να κάνουμε έναν άνθρωπο που έχει ήδη εμπλακεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ. Αντίθετα στις 8 Δεκεμβρίου διέψευσε ότι ηγείται κάποιου συγκεκριμένου γκρουπ επενδυτών και μία εβδομάδα αργότερα βγήκαν στην επιφάνεια και τα ονόματα των επενδυτών που μπαίνουν στην μετοχική ομάδα του. Και ρωτάω: Αυτό δείχνει ειλικρίνεια ή ψευτιά; Όσο για το λόγο; Εύχομαι να είναι για το καλό της ΑΕΚ. Εύχομαι δηλαδή ο κύριος Παππάς να επενδύσει τα σημαντικά κεφάλαια που απαιτούνται για να βγει η ομάδα από την ανυποληψία. Γιατί πληροφορούμαι άλλα πράγματα, τα οποία επίσης εύχομαι να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διότι αν επιβεβαιωθούν η ομάδα μας θα μικρύνει ακόμη περισσότερο. Όσο για τους υπόλοιπους μετόχους δεν μπορώ να μπω στο μυαλό τους ούτε να κάνω υποθέσεις. Στην Ελλάδα οι ίδιοι οι φίλαθλοι μας λένε ότι φοβήθηκαν τον έλεγχο και άρχισαν να κάνουν πίσω, όταν είπε ο κύριος Μαυρομάτης τη λέξη «εισαγγελέας». Εγώ ξέρω ότι πολεμήθηκε με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη αυτό το deal και θα αποκαλύψω τα εξής: από όλες τις εξουσιοδοτήσεις που πήρε στα χέρια του ο κύριος Νοτιάς μόνο οι δύο ήταν έγκυρες με σφραγίδα αστυνομίας! Αυτές του κυρίου Νάσου Θανόπουλου και του κυρίου Παντελή Αθηνή. Όλες οι άλλες δεν είχαν καμιά ισχύ, αφού εστάλησαν με email. Ακόμη και εκεί δείξαμε καλή πίστη με τους συνεργάτες μου να περάσουμε αυτές τις εξουσιοδοτήσεις, ώστε να μη βρεθεί κάποιους από αυτούς να πει ότι βρίσκουμε προφάσεις για να μην προχωρήσουμε στην υπογραφή του προσυμφώνου. Σήμερα όμως το έχω μετανιώσει. Επί της ουσίας ο κύριος Νοτιάς εκπροσωπούσε στις συζητήσεις μας το ποσοστό και τα μερίδια των κύριων Αθηνή και Νάσου Θανόπουλου».

Πέρα από τα όσα προτίθεστε να αποκαλύψετε στην προγραμματισμένη τηλεοπτική σας συνέντευξη για τα σχέδια που έχετε για την ΑΕΚ. Θα ήθελα να σας ζητήσω να μας δώσετε μία πρώτη γεύση...

«Όπως προανέφερα στις 27 Δεκεμβρίου παρουσία όλων των συνεργατών μου θα αναλύσω τα σχέδιά μου για την ΑΕΚ, το οποίο αφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το προπονητήριο, το νέο γήπεδο, την Ερασιτεχνική και στο τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ. Προς το παρόν δεν θέλω να πω κάτι άλλο».

Πώς βλέπετε το μέλλον της ΑΕΚ από εδώ και στο εξής;

«Είπα ότι εύχομαι να επενδυθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να βγει η ΑΕΚ από το τέλμα. Απαιτούνται μεγάλα κονδύλια. Αν έλεγα ότι αισιοδοξώ θα ήμουν ψεύτης. Διαβάζω στις εφημερίδες περίεργα πράγματα: ότι θέλουν να βγάλουν τη χρονιά με μία μικρή επένδυση και με διαχείριση των εσόδων. Μα, η ΑΕΚ θέλει επενδυτές και όχι διαχειριστές! Επίσης, διαβάζω ότι αμφισβητείται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μα, αν είναι δυνατόν να αμφισβητείτε ο πολυνίκης τεχνικός στην Ελλάδα, ο πλέον επιτυχημένος επαγγελματίας, από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Συμπερασματικά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος».

Αληθεύει ότι είστε αυτό που λένε «οπαδός της ΑΕΚ από κούνια»;

«Έφυγα από την πατρίδα μου σε ηλικία 11 ετών και πήρα μαζί μου το παραμύθι που λέγετε ΑΕΚ. Εκείνα τα χρόνια ήταν αγνά και φορούσαν τη φανέλα της ΑΕΚ μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αλλά η αγάπη μου για την ΑΕΚ παραμένει μεγάλη».

Στην Αμερική παρακολουθείτε από την τηλεόραση αγώνες της ομάδας σας και του Ελληνικού πρωταθλήματος γενικότερα;

«Η εξέλιξη της τεχνολογίας έβαλε την ΑΕΚ μέσα στα σπίτια μας! Είναι πράγματι σπουδαίο να βλέπεις την αγαπημένη σου ομάδα».

Όταν έρχεστε στην Ελλάδα πηγαίνετε στο γήπεδο; Πότε είδατε για τελευταία φορά αγώνα της ΑΕΚ από κοντά;

«Είμαι άτυχος, αφού όταν έρχομαι στην Ελλάδα η ομάδα προετοιμάζονται για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όπως θα καταλάβετε επισκέπτομαι την πατρίδα το καλοκαίρι. Τελευταία φορά ήταν πριν από αρκετά χρόνια στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας».

Κάθε πότε έρχεστε στην Ελλάδα;

«Κάθε καλοκαίρι. Το περιμένω πώς και πώς. Μου αρέσει να ταξιδεύω σε όλη τη χώρα και να γνωρίζω νέα μέρη. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος. Κάθε γωνιά του έχει να σου δώσει και κάτι το διαφορετικό».

Ποιος είναι άνθρωπος Χαράλαμπος Κοζώνης;

«Είναι ένας άνθρωπος με ήθος και σταθερές αξίες τις οποίες καλλιεργώ και στηρίζω. Έχω ήθος στις συμφωνίες μου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Προσπαθώ να είμαι απλός και χρησιμοποιώ την απλή λογική για την επίτευξη των στόχων μου. Έχω μεγάλο όραμα και οργανωτικές ικανότητες. Λέω τα πράγματα όπως είναι και αποφεύγω να εξαπατώ τον κόσμο. Έχω ολοκληρώσει χιλιάδες συμφωνίες στη ζωή μου και μέχρι σήμερα είμαι πολύ περήφανος για ότι έχω πετύχει. Έχω κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση στις μεγάλες διεθνής αγορές στα 42 χρόνια της καριέρας μου στο Real Estate και στο holding. Είμαι μετριοπαθής και προσπαθώ, μέχρι σήμερα, οι στόχοι που βάζω να μην φθείρουν την ποιότητα και τις αξίες που πήρα από τους γονείς μου. Ξέρω ποιος είμαι. Είμαι περήφανος γι' αυτά που έχω πετύχει. Κι αν ήταν να ζήσω τη ζωή μου από την αρχή δεν θα άλλαζα τίποτα. Αυτός είμαι. Η ζωή είναι ωραία».

Ποιες είναι οι πολιτικές σας απόψεις; Και ρωτάω επειδή έχει ακουστεί πως έχετε στενές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αλλά και ότι μαζί με τον αδερφό σας ήσασταν από τους χρηματοδότες της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα...

«Δεν θα ήθελα να μπούμε σε αυτά τα ζητήματα. Δεν ενδιαφέρουν άλλωστε τους φίλους της ΑΕΚ που διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη. Θα σας παρακαλούσα να περιοριστούμε στο κομμάτι που μας καίει. Και αυτό δεν είναι άλλο από το δράμα που βιώνει η ομάδα μας».

Ακούστηκε ότι στο άμεσο μέλλον να επιστρέψετε στην πατρίδα μεταφέροντας εδώ τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είναι αλήθεια;

«Είναι γεγονός ότι σκέφτομαι σοβαρά τον επαναπατρισμό μου. Η οικογένειά μου λατρεύει την Ελλάδα. Και τα παιδιά μου - όσο συζητούσαμε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ πέρασαν ένα δίμηνο στην πατρίδα μας. Εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού ακούμε «Ελλάδα» και δακρύζουμε».

Ουζουνίδης: «Αν φταίει ο προπονητής, να τον αλλάξουν…»

Στα «χέρια» της διοίκησης άφησε το μέλλον του στον πάγκο της Λάρισας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας τεχνικός παρουσιάστηκε απογοητευμένος από την ήττα και την αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας του στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (3-0) και, αφού έθεσε πλέον ως στόχο την παραμονή, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Κώστα Πηλαδάκη.

«Αν θεωρεί η διοίκηση ότι υπεύθυνος είναι ο προπονητής, τότε μπορεί να πάρει ανάλογη απόφαση. Το θέμα είναι να πάει καλά η ομάδα, ό,τι και να γίνει. Πρέπει να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Αν θεωρεί ο πρόεδρος ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο προπονητής, τότε να τον αλλάξει. Αν θεωρεί ότι την έχουν οι ποδοσφαιριστές, τότε να ενισχύσει το ρόστερ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ουζουνίδης.

Παίρνοντας, δε, αφορμή από αυτό, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας: «Περιμένουμε να πάρουμε παίκτες, γιατί όπως είναι τώρα τα πράγματα η συνέχεια είναι δύσκολη για εμάς. Πρέπει να κοιτάξουμε όσο πιο γρήγορα το θέμα και, αφού ξεκουράσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές, με την ευκαιρία της διακοπής, να ενισχυθούμε ώστε να δείξουμε άλλο πρόσωπο στο δεύτερο γύρο. Ο αριθμός των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών είναι πολύ μικρός, ενώ πρέπει να έρθουν και κάποιοι παίκτες ποιότητας. Αν παραμείνουμε έτσι τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

Ο τεχνικός της ΑΕΛ αναφέρθηκε, εξάλλου και στην αντίδραση των οπαδών της ομάδας να αποχωρήσουν στο ημίχρονο από το γήπεδο και, παρόλο που σημείωσε ότι «είναι κι αυτοί απογοητευμένοι και είναι λογικό», συμπλήρωσε: «Έκαναν κάτι εν θερμώ και αν το σκεφτούν πιο ήρεμα ίσως διαπιστώσουν ότι ήταν λάθος. Ο κόσμος είναι κοντά μας και μας έχει σταθεί πάρα πολύ, αλλά νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν λάθος αυτό που έκανε».

«Θα κάνουμε ότι πει ο Νιόπλιας»

Ο Νικόλας Πατέρας με την έξοδο του από το ΟΑΚΑ μίλησε για τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και δήλωσε ότι η διοίκηση θα κάνει ότι πει η τεχνική ηγεσία.«Θα έχουμε αύριο μια συνάντηση με την τεχνική ηγεσία και τον κ. Αντωνίου να συζητήσουμε τα μεταγραφικά. Όπως έχω ξαναπεί εμείς σαν διοίκηση θα κάνουμε ότι μας ζητήσει ο προπονητής. Για την κλήρωση με την Ρόμα είναι δύσκολη, θα το παλέψουμε. Αν περάσουμε μετά θα είναι πιο βατά» τόνισε ο πρόεδρος των «πράσινων».

Σισέ: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»

Πρωταγωνιστής για ακόμα ένα βράδυ ο Τζιμπρίλ Σισέ έστειλε το μήνυμα του τόσο στον Ραϊμόν Ντομενέκ, ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, όσο και στους αντιπάλους του «τριφυλλιού» για το πρωτάθλημα.

«Το τελευταίο διάστημα σκοράρω συχνά και αυτό είναι καλό γιατί μου τονώνει την αυτοπεποίθηση. Βέβαια σημαντικότερο είναι η ομάδα να παίρνει τους βαθμούς και να διατηρεί την ηρεμία της. Δεν είναι μυστικό, θέλουμε το πρωτάθλημα. Αύριο παίζει ο Ολυμπιακός με τον Άρη, θα είναι δύσκολο, μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα και να περάσουμε πρώτοι. Όσο για μένα, εγώ είμαι πρώτος σκόρερ αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα και θα είναι καλό να πετύχω τα περισσότερα γκολ από όλους. Αν όμως δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, δεν θα είναι το ίδιο».

Αν με θεωρεί καλό ο Ντομενέκ θα με καλέσει. Ξέρει την ποιότητά μου και τι μπορώ να κάνω μέσα στο γήπεδο. Είμαι διεθνής εδώ και 6-7 χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω να σκοράρω για τον Παναθηναϊκό. Δεν αγχώνομαι για το αν θα με καλέσουν στην εθνική. Βέβαια, θα ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο» επεσήμανε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Γάλλος άσσος.

ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ: Να πάρει την κούπα… του χειμώνα

Με στόχο τη νίκη που θα τον επαναφέρει στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας και θα του χαρίσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κυριακή (19:00, NovaSports 1) τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους, στηριζόμενοι στη δύναμη της έδρας τους (μόλις μία ήττα φέτος), θέλουν να μη χάσουν την επαφή τους με την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

ΑΡΗΣ

Ο Σάκης Πρίττας και ο Κάρλος Αράνο θα είναι τα δύο νέα πρόσωπα του Άρη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μία πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα των «κιτρίνων» στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου και με την ολοκλήρωσή της, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε την αποστολή την οποία αποτελούν οι παρακάτω 19 ποδοσφαιριστές:

Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Νέτο, Ρονάλντο, Αραβίδης, Κουλουχέρης, Κάλβο, Χαβίτο, Πρίττας, Αράνο, Ρόβας, Βανγκέλι, Ναφτί, Κόκε, Πίτου Γκαρσία, Νασούτι, Λαμπριάκος, Γκρασιάν και Κάμπορα. Ένας απ' αυτούς θα αποκλειστεί πριν από τον αγώνα. Εκτός αποστολής έμειναν οι Νάτσο Γκαρσία, Αμπρέου, Πιοβεζάν, Ρομπέρζ, Ντέιλι, Οικονομόπουλος, Γραικός, Μπουγαίδης και ο τιμωρημένος Φερνάντεζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη έμεινε ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής. Ο Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος τραυματίστηκε κι αυτός την ίδια μέρα, συμπεριλήφθηκε τελικώς στα πλάνα του Ζίκο για το «Κλεάνθης Βικελίδης». Η συμμετοχή του, όμως, στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου της Super League (15 αγωνιστική) θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός των «ερυθρόλευκων» έχει μια διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου και κάκωση μηνίσκου δεξιού γόνατος και υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα διάστημα περίπου τριών εβδομάδων. Οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν ότι ο 32χρονος θα είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στην ΑΕΚ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιταλός μέσος έχει υποστεί διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής, αλλά θα ταξιδέψει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Ο Ζίκο θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, πριν το κρίσιμο ματς με τους «κίτρινους», αν θα τον χρησιμοποιήσει.

Στην τελευταία προπόνηση ενόψει Άρη στο Ρέντη, ο Ματ Ντάρμπισιρ προπονήθηκε κανονικά, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Λεντέσμα και ο Ντουντού , ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στα πλάνα του Ζίκο για το προσεχές ματς.

Αναλυτικά, οι 19 «εκλεκτοί» του Ζίκο για το κρίσιμο ματς κόντρα στον Άρη: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Ντιόγκο, Μήτρογλου.

Santa Cisse!

Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε. Στο δεύτερο όμως o Τζιμπρίλ Σισέ πήρε τους συμπαίκτες του από το χέρι και με δυο γκολ σφράγισε τη νίκη που ήρθε με τελικό σκορ 4-0. Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος τα άλλα δυο γκολ για τους πράσινους, που ανέβηκαν στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας και περιμένουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, για να δουν αν θα κάνουν Χριστούγεννα ως πρωταθλητές Χειμώνα.Κάθε μέρα που περνάει, φαίνεται και περισσότερο το "στίγμα" του Νίκου Νιόπλια στην ομάδα. Καλύτερος για πιο μεγάλο διάστημα ο Παναθηναϊκός, καθοριστικές οι αλλαγές του Μακεδόνα τεχνικού, που διέγνωσε το πρόβλημα του «τριφυλλιού» στο κέντρο και πέρασε τον Νίνη στο γήπεδο. Ο νεαρός διεθνής μέσος δικαίωσε για μια ακόμη φορά τον προπονητή του, ενώ και η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου αντί του Λέτο έδωσε νέα πνοή. Μεγάλος πρωταγωνιστής για μια ακόμη βραδιά ο Τζιμπρίλ Σισέ, που με τα δύο αποψινά γκολ, έφτασε τα 11 και είναι ο πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα. Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός ξαναπέρασε στην κορυφή και, πλέον, μεταφέρει το άγχος στον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται αύριο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ενδεχόμενο "στραβοπάτημα" των «ερυθρόλευκων» θα κάνει τη μια βδομάδα διακοπών των παικτών του Παναθηναϊκού ακόμη καλύτερη.

Το ματς

Οι «πράσινοι» είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις από τον άξονα. Με πολύ καλό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα κατάφεραν να "κόψουν στα δύο" τον Παναθηναϊκό. Με Καραγκούνη και Κατσουράνη καλά κλεισμένους, μοιραία παιχνίδι έκαναν οι αμυντικοί, με βαθιές μπαλιές που ήταν εύκολο να κοπούν από τους αμυντικούς. Ανδράλας και Μπουχάν είχαν τον έλεγχο του κέντρου και μπροστά η ταχύτητα και η οξυδέρκεια του Σαϊτιώτη έφεραν την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού για τους φιλοξενούμενους. Πρώτα το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του επιθετικού των Ιωαννίνων και, στη συνέχεια, ο Τζόρβας έδιωξε με τα πόδια νέο σουτ του Τζάνη.

Αφού γλίτωσε το «έμφραγμα» στο 10’ ο Παναθηναϊκός, προσπάθησε να φτιάξει φάσεις και το έκανε, κυρίως, με τον Σαλπιγγίδη από τα δεξιά που δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Βάντερσον. Σε μια από τις προσπάθειες του Μακεδόνα επιθετικού, ο Λέτο έχασε ευκαιρία για χαϊλάιτ, καταφέρνοντας να στείλει την μπάλα άουτ από το ένα μέτρο και λίγο αργότερα προβολή του Κατσουράνη βρήκε το δοκάρι. Οι «πράσινοι» βελτίωσαν την κυκλοφορία στο κέντρο, αλλά δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους με ένα γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Νιόπλιας απέσυρε τον Σεϊταρίδη, περνώντας στο παιχνίδι τον Νίνη. Ο Βύντρα πήγε δεξιά και ο Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας. Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός, αλλά η λύση στον «γόρδιο δεσμό» ήρθε από το σημείο του πέναλτι. Ο Ανδράλας κράτησε τον Σιμάο μέσα στην περιοχή και ο Σισέ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 50’. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ξαναχτύπησε 25 λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου και διώξιμο του Ελευθερόπουλου, έγινε αποδέκτης της μπάλας, "χόρεψε" μέσα στην περιοχή και με σουτ-"κεραυνό", έκανε το 2-0.

Ο αγώνας είχε, πλέον, κριθεί και πλέον και μπήκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ο Σισέ έγινε αλλαγή στο 80’ και αποθεώθηκε από τον κόσμο του «τριφυλλιού,αφού με δύο σημερινά του γκολ έφτασε τα 11 και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Λουκάς Βύντρα έκανε το 3-0. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που απόψε έχει γενέθλια, δέχτηκε την πάσα-"δώρο" του πολύ καλού Σαλπιγγίδη και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Μοναδικό μελανό σημείο, τα επεισόδια που έγιναν στην ανάπαυλα, όταν μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού ανέβηκε στο πάνω διάζωμα και πλησίασε επικίνδυνα τους φιλοξενούμενους εκδρομείς. Μέχρι να παρέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας, έπεσαν αρκετά καπνογόνα και καρέκλες εκατέρωθεν. Είχαν προηγηθεί συνθήματα και από τις δύο πλευρές που ...αλληλοπροκλήθηκαν, αλλά ευτυχώς τα επεισόδια δεν πήραν έκταση και τα πνεύματα ηρέμησαν, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.


Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σεϊταρίδης (46' Νίνης), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (57' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ελευθερόπουλος, Ντάτσιος, Κούσας, Μιχαλόπουλος, Σαϊτιώτης, Ανδράλας (63' Κοντογουλίδης), Μπουχάν (46' Μενδρινός), Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Βάντερσον, Γεωργιάδης (72' Ντιμπαλά)

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Μεγάλο ντέρμπι Βολίδας – Ναυπακτιακού στο Κανόνι

Ένα σπουδαίο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή στο νησί μας, για το Πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου, η Βολίδα Κάτω Γαρούνα θα φιλοξενήσει τον Ναυπακτιακό Αστέρα, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής.

  

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς, ανάμεσα σε δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν και οι οποίες προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «κιτρινόμαυροι» της Κέρκυρας βρίσκονται στη 2η θέση με 28 πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι πρωτοπόροι με 30. Άρα, λοιπόν, δύνεται η μεγάλη ευκαιρία στη Βολίδα με «τρίποντο» να ανεβεί και να βρεθεί μόνη στο... ρετιρέ!

  

Παρότι την ίδια μέρα και ώρα λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά θα διεξάγεται και ο αγώνας μεταξύ ΑΟ Κέρκυρα - Δόξας Δράμας, για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, οι άνθρωποι της Βολίδας ευελπιστούν ότι την Κυριακή θα προσέλθει στο γήπεδο αρκετός κόσμος για να συμπαρασταθεί στην ομάδα, σε αυτό το πολύ δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι.

  

Σημειώνουμε ότι το ματς μεταξύ Βολίδας - Ναυπακτιακού Αστέρα δεν θα γίνει στο γήπεδο των Καστελλάνων Μέσης, διότι ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν δύναται πλέον να φιλοξενήσει αγώνες.

  

Έτσι, λοιπόν, το ντέρμπι θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας, στο Κανόνι, με ώρα έναρξης τις 15:00. Διαιτητής θα είναι ο Πρεβεζιάνος Γεράσιμος Ντίτσιος, από τον πίνακα της Β' Εθνικής.

  

Χρήστος Γραμμένος


Στην ελίτ της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Καπ προκρίθηκε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη διπλασίασαν σήμερα τις νίκες τους στα προκριματικά της διοργάνωσης, αφού μετά την Στουρμ Τσέχοφ (10-7) κέρδισαν και την Πόλαρ Μπέαρς (18-6) και έτσι δεν τις απασχολεί το αποτέλεσμα του τελευταίου παιχνιδιού κόντρα στη Σίτι οφ Λίβερπουλ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 4-1, 4-2, 5-1

Ολυμπιακός: Σουν Γιάτινγκ 4, Βαλκάι 4, Ψούνη 2, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 2, Μαυρέλου 2, Μπαλωμενάκη 1, Μωραΐτη 1

Πόλαρ Μπέαρς: Βέρμερ 2, Εσενμπουργκ 1, Νίνχαους 1, Μπέργκερς 1, Σέβενιχ 1

Η προαναγγελία ενός διαζυγίου

Ανακοίνωση της διοίκησης της Μάντσεστερ Σίτι, αναφέρει πως, εντός της ημέρας αναμένεται να γνωστοποιηθεί στον Τύπο της Αγγλίας η απόλυση του τεχνικού της ομάδας Μαρκ Χιουζ, παρά την επικράτηση με 4-3 επί της Σάντερλαντ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Πιθανότερος αντικαταστάτης του Χιουζ στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου είναι σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, ο Ιταλός Ρομπέρτο Μαντσίνι. Την ειλημμένη απόφαση της διοίκησης φανέρωσε και το έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα μετά την λήξη της αναμέτρησης με την Σάντερλαντ, καθώς ο Ουαλός κατευθύνθηκε φανερά συγκινημένος προς την κερκίδα, για να αποχαιρετίσει τους φιλάθλους της ομάδας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 19-20.12.2009


4η αγωνιστική
ΑΠΟΤ.


ΒΑΘΜ


ΒΑΘΜ
1ος όμιλος


Βαθμολογία 1ου ομίλου
ΑΟ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ 
6-0
1
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
12
4
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
6
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
0-4
2
ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
9
5
ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
0
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
2-1
3
ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
9
6
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
0
2ος όμιλος


Βαθμολογία 2ου ομίλου
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
3-1
1
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
12
4
ΟΦΑΜ
6
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΟΦΑΜ
4-0
2
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
9
5
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
3
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
0-6
3
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
6
6
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
0
3ος όμιλος


Βαθμολογία 3ου ομίλου
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
3-1
1
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
7
4
ΟΔ. ΑΥΛΙΩΤΩΝ
4
ΓΕΘ
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
2-3
2
ΓΕ ΘΙΝΑΛΙΟΥ
4
5
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
3
ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ

3
ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣ.
4







Στη β’ φάση προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες των ομίλων

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 19-20.12.2009


Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (12η)
ΑΠΟΤ.
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ
ΑΟ ΠΑΞΟΙ            

ΑΟ ΑΤΡ. ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
3-1
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
4-0
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 

ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ 
δεν έγινε
ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ 
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
δεν έγινε
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΟΦΑΜ
2-2
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (12η)

ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
ΑΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ

ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΠΑΟΚ

ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 

ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ

ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΒΟΡΕΙΟΣ (9η)

ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ
ΓΕΘ
3-1
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ
2-2
ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΙ 
2-4
ΑΟ ΒΕΛΟΣ ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ
ΑΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑ 
2-1
ΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ
ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ (10η)

ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 
ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ
0-3
ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ ΔΕΚΑ 
ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

ΑΠΣ ΚΕΡ. ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ 

ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ 
ΑΟ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ
2-0
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96

Σπουδαία νίκη κόντρα στην ΑΕΛ

Λεβαδειακός: Σπουδαία νίκη κόντρα στην ΑΕΛΣπουδαία νίκη Λεβαδειακού κόντρα στην Λάρισα με τελικό σκορ 3-0. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ταραλίδης στο 15΄, Μπάρκογλου στο 22 και Ναπολεόνι στο 25.


Η ομάδα του Λεβαδειακού πέτυχε μια σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ με 3-0, που την έφερε στους «ασφαλείς» 14 βαθμούς της βαθμολογίας.
Ο Αρκάντιους Μάλαρτζ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης όπου με τρία δικά του λάθη έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σκοράρουν.

Στο 15ο λεπτό ο Ταραλίδης άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση και τον Μάλαρτζ να μην υπολογίζει σωστά. Στο 22 ο Έλληνας μέσος εκτέλεσε και πάλι φάουλ, με τον Πολωνό γκολκίπερ να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα, και τον Μπάρκογλου από κοντά να κάνει το 2-0.
Δυο λεπτά αργότερα ο Ναπολεόνι έκανε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Λάρισας, με τον Μάλαρτζ να μην υπολογίζει και πάλι σωστά, και την μπάλα να καταλήγει στην εστία του.
Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Τρύφων(Δράμας), Μαρσιώτης(Κορινθίας)
4ος: Μήτσιος(Ηπείρου)
Λεβαδειακός(Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Μπράνκο(Μαχαίρας 30) , Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Βασιλείου(Πάουλο Κόστα 72), Αγκάλι.
ΑΕΛ(Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κατσιαρός, Μελίσσης, Ααράμπ, Φερέιρα(Τουάμα 45), Μετίν, Ιγκέσιας(Σιατραβάνης 72), Ρομέου, Κάσας.
Κίτρινες: Μπράνκο(Λεβαδειακός 26), Ιγκλέσιας(ΑΕΛ 42), Ααράμπ(ΑΕΛ 43), Κόλτζος(Λεβαδειακός 54), Βενετίδης(ΑΕΛ 68), Μαχαίρας(Λεβαδειακός 77), Κάσας(ΑΕΛ 81), Ναπολεόνι(Λεβαδειακός 81),

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με σκορ 2-0 επί του Εργοτέλη στην Κρήτη. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τον «δικέφαλο του Βορρά» μακριά από την έδρα του, η οποία τον διατηρεί τρίτο στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας ύστερα από 15 αγωνιστικές. Δεύτερη ήττα στο Παγκρήτειο για τον Εργοτέλη, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να περάσει τέταρτος.

Το ματς:

Με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε από νωρίς στη θέση του οδηγού παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας από νωρίς τον Εργοτέλη. Στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, ο «δικέφαλος του Βορρά» κυριάρχησε των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν περίμεναν όπως αποδείχτηκε τόσο επιθετική την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ισορρόπησαν γρήγορα το παιχνίδι, αρχίζοντας να βγαίνουν σιγά-σιγά στην επίθεση. Με τον Τσεσνάουσκις να κάνει όλο το παιχνίδι της ομάδας του, ο Εργοτέλης προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κώστα Χαλκιά, χωρίς όμως να καταφέρει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Έλληνα τερματοφύλακα, με εξαίρεση το πολύ καλό σουτ του Φραγκουλάκη στο 43’, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, με οργανωτή τον Ίβιτς ανάγκασαν περισσότερες φορές τον Αθανασίου να έρθει σε επαφή με την μπάλα, εκμεταλλευόμενοι με τον καλυτερο τρόπο το δυνατό αέρα που είχε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και ήταν υπέρ τους στο πρώτο 45λεπτο. Το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου και να τους ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων να δοκιμάζουν μακρινά σουτ.

Ότι κυνηγούσε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ το κατάφερε στο 52’ όταν ο Αραμπατζής, έπειτα από πάσα του Ίβιτς, μπήκε κάθετα στην περιοχή του Εργοτέλη και με δυνατό σουτ «άνοιξε» το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Το γκολ αυτό δεν έκοψε την επιθετική όρεξη των παικτών του Φερνάντο Σάντος, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν και για δεύτερο γκολ. Οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς στο 65’, όταν ο Ίβιτς και πάλι «έβγαλε» τον Βιεϊρίνια φάτσα με την εστία των Κρητικών και ο Πορτογάλος μέσος με πλασέ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το δεύτερο γκολ των Θεσσαλονικέων «πάγωσε» όπως ήταν φυσικό το ρυθμό του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν πλέον περισσότερο να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους και τους γηπεδούχους να μοιάζουν ανήμποροι να απειλήσουν. Οι αλλαγές του Νίκου Καραγεωργίου βελτίωσαν κάπως την εικόνα του Εργοτέλη, όχι όμως τόσο δραματικά ώστε να απειλήσουν τον «δικέφαλο του Βορρά», με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τριτσώνη.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ορφανός (84' Καρέλης), Φραγκουλάκης (68' Κορδονούρης), Τσεσνάουσκις, Μπούντιμιρ, Λεάλ
Στον πάγκο:Δασκαλάκης, Μπερτόσα, Γιαλούσης, Ογκουνσότο, Σιάκκας

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο (12' Σαβίνι/49' Κοντρέρας), Σορλέν, Παπάζογλου, Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (86' Φωτάκης)
Στον πάγκο:Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Σνάουτσνερ, Μουν

Ισοπαλία στην Καρδίτσα

Ισοπαλία στην ΚαρδίτσαΧωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον ΟΦΗ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και έχασαν μια σημαντική ευκαιρία να πάρουν το "τρίποντο" και να ανέβουν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.Ο ΟΦΗ που έφτασε στους 21 βαθμούς, προηγήθηκε στο 47ο λεπτό με κεφαλιά του Κωνσταντινίδη και η Αναγέννηση Καρδίτσας που πήγε στους 18 βαθμούς, πήρε τον βαθμό με τέρμα που σημείωσε ο Διγκόζης στο 62ο λεπτό.

Ο διαιτητής του αγώνα Κοσικίδης (Αθηνών), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Βέλα Τζούνιορ, Σταυρακάκη και Κωνσταντινίδη.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος, Κουρτεσιώτης (62' Μελαμπιανάκης), Μάριαν, Φέρστερ, Βέλα Τζούνιορ, Διγκόζης, Γκόγκας (81' Φαλάγκας), Βούκοβιτς, Μπουντούρης, Χατζηρίζος (62' Τσάγγαρης)

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Κωνσταντινίδης, Σταυρακάκης, Ζορμπάς (90' Καρακατσάνης), Πίτσος, Μανούσος (69' Περογαμβράκης), Κοκκινάκης, Κιάσσος, Νατσούρας, Βλόνταρτσικ (78' Πέσιτς), Μπερτίν

Μπάγεβιτς: "Εδώ θα μείνω"

Μπάγεβιτς: "Εδώ θα μείνω"Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς διέψευσε τα σενάρια περί πρότασης από την Ομόνοια και δήλωσε πιστός στην ΑΕΚ. Ο τεχνικός της Ένωσης με δηλώσεις του στο SPORT 24, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να φύγει και τόνισε: "Δεν πάω πουθενά".Τέλος σε όλα τα σενάρια που ήθελαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να έχει πρόταση από την Ομόνοια, έβαλε ο προπονητής της ΑΕΚ με δηλώσεις του SPORT 24:

"Δεν πάω πουθενά. Μένω πιστός στην ΑΕΚ. Δεν θέλω ούτε έχω σκοπό να φύγω από την ΑΕΚ. Είναι ψέματα αυτά που λέγονται για την Ομόνοια. Με πήρε ένας δημοσιογράφος από την Κύπρο και μου είπε για την πρόταση. Δεν με έχει πάρει κανείς από την Ομόνοια, αλλά και πρόταση να είχα στα χέρια μου, δεν θα έφευγα".

Μέσα σε όλα αυτό το θέατρο του παραλόγου που γίνεται στο διοικητικό κομμάτι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς
ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι στην ΑΕΚ και τον κόσμο της, σε αντίθεση με τους α-μέτοχους της ομάδας.

"Μόνοι μας..."

Άλλωστε ο Ντούσκο, λίγο πριν την προπόνηση της Παρασκευής (19/12) μίλησε στους ποδοσφαιριστές και προσπάθησε να τους κρατήσει "ζεστούς" τουλάχιστον μέχρι τις διακοπές που ξεκινάνε από την επόμενη βδομάδα.

"Πλέον είμαστε μόνοι μας. Μείναμε εγώ, εσείς και ο Βασίλης (Δημητριάδης). Κρατάμε μόνοι μας τη μοίρα μας. Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος. Θέλω να είμαστε εμείς ενωμένοι, συγκεντρωμένοι, όσο μπορούμε, και δυνατοί.

Έχουμε ένα ματς την Κυριακή. Θα είναι δύσκολο. Πρέπει όμως να πάμε εκεί και να κερδίσουμε. Μετά θα έχουμε την ευκαιρία να ηρεμήσουμε στην άδειά μας. Το έχουμε ανάγκη όλοι μας"
, δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Από τα τελευταία γεγονότα, ο τεχνικός της Ένωσης αλλά και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για την ΑΕΚ και προσπαθούν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μην γίνεται ρεζίλι η ομάδα στα αγωνιστικά όπως τα διοικητικά. Τουλάχιστον για αυτή την προσπάθεια αξίζουν τον σεβασμό από τον κόσμο της ομάδας.

Όσον αφορά την αποστολή για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μπάγεβιτς πήρε 21 ποδοσφαιριστές από τους οποίους υπάρχουν κάποιοι που έχουν συμπτώματα από την ίωση αλλά θα εξαρτηθεί η συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή.

Αναλυτικά η αποστολή: Σάχα, Αραμπατζής, Λαγός, Ρίκκα, Ζεράλντο, Γεωργέας, Αραούχο, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καφές, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Παυλής, Ιορντάκε, Λεονάρντο, Μπλάνκο.

Χαμένος στη... μετάφραση

Είναι άξιο αναφοράς το τι μέλλει γενέσθαι με τον πρώην μεγαλομέτοχο της ομάδας (τώρα είναι η ερασιτεχνική θεωρητικά), Νίκο Νοτιά. Ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δεν ήταν ενήμερος για την απόφαση των Χατζηιωάννου και Γκούμα όπως και για την παραίτηση του Νίκου Θανόπουλου από την προεδρία της ΑΕΚ. Στο άκουσμα της είδησης για τις μετοχές ο Νίκος Νοτιάς αιφνιδιάστηκε και πλέον δεν ξέρει και ο ίδιος τι να κάνει και σε ποιόν να μιλήσει.

Το σίγουρο είναι πως από τις τελευταίες εξελίξεις η επικοινωνία ανάμεσα στους μετόχους είναι σαν "χαλασμένο τηλέφωνο" και σίγουρα η προοπτική Παππά - Νοτιά - Χατηιωάννου, που διέρρευσε τις τελευταίες μέρες, για το μέλλον της ΑΕΚ μόνο ελπίδα και όραμα δεν δίνει στον κόσμο της ομάδας.

ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ: «Μείναμε μόνοι μας»

Κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση στην ΑΕΚ γίνεται ακόμη πιο δραματική. Την Παρασκευή, η παραίτηση του Νίκου Θανόπουλου απ' το προεδρικό αξίωμα στην «Ένωση» πρόσθεσε ακόμη μια σελίδα στο... βιβλίο που περιγράφει τις δραματικές ώρες του «Δικεφάλου» την τρέχουσα σεζόν. Η εξέλιξη αυτή δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει παίκτες και τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ δημιουργώντας μια αίσθηση... μοναξιάς, κάτι που αποτυπώθηκε στην ομιλία του Ντούσαν Μπάγεβιτς προς τους ποδοσφαιριστές. «Εχουμε μείνει μόνοι μας. Εγώ, ο Βασίλης (σ.σ. Δημητριάδης) κι εσείς. Παραιτήθηκε κι ο πρόεδρος. Θέλω να μείνουμε ενωμένοι και όσο κι αν είναι δύσκολο, να προσπαθήσετε να μείνετε προσηλωμένοι στη δουλειά σας και να μην ασχολείστε με ό,τι γίνεται τριγύρω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο «Ντούσκο». Εκτός απ' τα διοικητικά και τα οικονομικά προβλήματα στην ΑΕΚ, υπάρχουν και αγωνιστικά, αφού ο Μπάγεβιτς δεν έχει στη διάθεσή του για το δύσκολο εκτός έδρας ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης πολλούς παίκτες, λόγω ιώσεων και τραυματισμών.

Την Παρασκευή, όσοι παίκτες αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα έκαναν αποθεραπεία και ασκήσεις αποκατάστασης στο γυμναστήριο, ενώ οι υπόλοιποι πραγματοποίησαν ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο. Νέμεθ, Σκόκο και Χουανφράν συνέχισαν το πρόγραμμα της αποθεραπείας τους, ενώ ο Άρτσε προσβλήθηκε από ίωση. Να σημειωθεί ότι 14 (!) παίκτες έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ίωσης, όπως οι Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Καράμπελας κλπ και η κατάσταση όλων θα επανεκτιμηθεί στη σαββατιάτικη προπόνηση. Μετά το πέρας της προπόνησης της Παρασκευής, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε τους 21 για το ματς με τον Αστέρα. Πρόκειται για τους: Σάχα, Αραμπατζή, Λαγό, Ρίκκα, Ζεράλντο, Γεωργέα, Αραούχο, Μανωλά, Γιάχιτς, Καφέ, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Χέρσι, Ταχτσίδη, Γιαχάγια, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Παυλή, Ιορντάκε, Λεονάρντο και Μπλάνκο. Το Σάββατο υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση για τις 13.30, στη συνέχεια ακολουθεί γεύμα και αργότερα αναχώρηση για την Τρίπολη.

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ – Έχουν «ντέρμπι» πάλι στην Κέρκυρα


Δεύτερο συνεχόμενο, θεωρητικά, ντέρμπι για την πρωτοπόρο Κέρκυρα. Και λέμε θεωρητικά γιατί οι «Φαίακες» φέτος έχουν καταφέρει να μετατρέψουν, στην πράξη, σε «περίπατο» ανάλογα παιχνίδια. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ φιλοξενεί την Δόξα Δράμας που παρά τα διοικητικά προβλήματα καταφέρνει να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου.Το έτερο μεγάλο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο Ελληνικό. Ο Εθνικός μετά το στραπάτσο στην Κέρκυρα θέλει να κάνει εντυπωσιακό come back απέναντι στον Παναιτωλικό που εδώ και 1,5 μήνα έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα.

Στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα θα γίνουν δύο πολύ σημαντικά ματς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην Φυλή ο Θρασύβουλος υποδέχεται τον Διαγόρα που μπήκε και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ενώ στην Νεάπολη ο Ιωνικός φιλοξενεί τον Αγροτικό Αστέρα που κρατά αλώβητη την άμυνα του για δύο αγώνες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή (18/12):

19:00 Θρασύβουλος – Διαγόρας (Δημοτικό Στάδιο Φυλής)
Διαιτητής: Ρούσος-Μπεκερτζής Ν. ΕΠΣ Πρέβεζας
Τιμές εισιτηρίων: 2,5,10

Σάββατο (19/12):

15:00 Αναγέννηση Κ. – ΟΦΗ (Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)
Διαιτητής: Κοσικίδης Σ. ΕΠΣ Αθηνών
Τιμές εισιτηρίων: 5,10,15,30

Κυριακή (20/12):

15:00 Κέρκυρα – Δόξα Δρ. (ΕΑΚ Κέρκυρας)
Διαιτητής: Κουκλομένος Θ. ΕΠΣ Λάρισας
Τιμές εισιτηρίων: 2,5,8,12,15

15:00 Αιγάλεω – Εθνικός Αστ. (Στ. Μαυροθαλασσίτης)
Διαιτητής: Κομίνης Γ. ΕΠΣ Θεσπρωτίας
Τιμές εισιτηρίων: 2,5,8,15

15:00 Εθνικός – Παναιτωλικός (Γήπεδο Ελληνικού)
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γ. ΕΠΣ Κορινθίας
Τιμές εισιτηρίων: 2,5,10,15,20

15:00 Ρόδος – Ηλιούπολη (Δημοτικό Στάδιο Ρόδου)
Διαιτητής: Αρετόπουλος Α. ΕΠΣ Τρικάλων
Τιμές εισιτηρίων: 5,10,15

15:00 Πανσερραϊκός – Πιερικός (Δημοτικό Γήπεδο Σερρών)
Διαιτητής: Παπαδόπουλος Γ. ΕΠΣ Μακεδονίας
Τιμές εισιτηρίων: 2,5,10,15,20,30

15:00 Ιωνικός – Αγροτικός Αστ. (Δημοτικό Γυμναστήριο Νεάπολης)
Διαιτητής: Δελφάκης Γ. ΕΠΣ Αρκαδίας
Τιμές εισιτηρίων: 5,15,30

Δευτέρα (21/12):

18:00 Ολυμπιακός Β. – Καλαμάτα (ΕΑΚ Βόλου)
Διαιτητής: Λιαχούδης Γ. ΕΠΣ Μακεδονίας
Τιμές εισιτηρίων: 5,10,15,40

ΡΙΒΑΛΝΤΟ- Νέα αγωγή από την Citibank για τις πιστωτικές κάρτες!

Ο Ριβάλντο έριξε μαύρη πέτρα στην Ελλάδα, αλλά άφησε πίσω του και υπερχρεωμένες τις πιστωτικές του κάρτες! Το SPORT NET αποκαλύπτει σήμερα πως η Citibank προχώρησε σε νέα αγωγή ύψους 18.000 ευρώ που εκκρεμούν από οφειλές του Βραζιλιάνου!Σε παλαιότερο ρεπορτάζ είχατε ενημερωθεί πως η συγκεκριμένη τράπεζα είχε βάλει λιτούς και δεμένους προκειμένου να εντοπίσουν τον Ρίμπο για ένα ποσό περίπου στα 10.000 ευρώ. Και αυτά αφορούσαν πιστωτική κάρτα.

Για την εξέλιξη έχει ενημερωθεί και η ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς η χρήση των πιστωτικών καρτών προφανώς αφορά την εποχή που ο Βραζιλιάνος ήταν βασιλιάς στο λιμάνι!

Και όμως ο Ριβάλντο που και χρήμα με την σέσουλα έχει κερδίσει και παγκοσμίου φήμης παίκτης είναι…. ξέχασε το λογαριασμό εδώ στην Αθήνα και οι κάρτες έχουν γίνει λάστιχο!

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES