28 Απρ 2010

Πρόωρο αντίο…

Αποκλείστηκε η Βολίδα από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας
Πρόωρο αντίο…Άδοξα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση η κάτοχος του τροπαίου για το 2009 καθώς ηττήθηκε στην Κοζάνη με 2-1 από τον Εθνικό Βατερού, έχοντας πάντως σοβαρά παράπονα από τα σφυρίγματα και τις υποδείξεις του διαιτητικού τρίο από τη Λάρισα. Οι αποφάσεις τους έκαναν τους παίκτες της Κερκυραϊκής ομάδας να χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους κι αν και μπόρεσαν να προηγηθούν στο σκορ, ο εκνευρισμός τους επηρέασε σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να μη βρουν σε κανένα σχεδόν σημείο του αγώνα το ρυθμό τους, με συνέπεια να μείνουν εκτός συνέχειας.
Φάσεις και γκολ
35’ ΓΚΟΛ 0-1…Ο Σπίνουλας απέφυγε με ωραία προσποίηση δύο αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Σουπιώνη που με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα
39’ ΓΚΟΛ 1-1…Εκτέλεση φάουλ του Μετικάνου, ο Ζινόδιος Ν με κεφαλιά ισοφάρισε
70’ Δυνατό σουτ του Σπίνουλα απομάκρυνε εντυπωσιακά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ενώ στην εξέλιξη της φάσης και πάλι ο τερματοφύλακας εξουδετέρωσε νέο σουτ του Πάγκαλη
85’ ΓΚΟΛ 2-1…Ο Ζινόδιος Ν με σουτ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό
86’ Ευκαιρία της Βολίδας για άμεση απάντηση όμως το σουτ του Πετρόγιαννη απέκρουσε ο τερματοφύλακας
90+ Το πέναλτυ που καταλογίστηκε σε βάρος της Βολίδας εκτέλεσε ο Μετικάνος σημαδεύοντας το δοκάρι της εστίας
Διαιτητές: Αναστασίου, Σάρρος, Πίπη (Λάρισας)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ: Ζινόδιος Σ, Αποστολίδης, Σαριόγλου, Φωτιάδης, Καλιανίδης, Κοντοβάς (90’ Ζωιτίδης), Κιβρακίδης, Μετικάνος, Ζινόδιος Ν, Νάννος (81’ Βαρυτιμίδης), Τσώνης (90’ Τακίδης)
ΒΟΛΙΔΑ: Ζάχος, Σουπιώνης, Κονισπολιάτης, Πάγκαλης (71’ Γκερέκος), Σκολαρίκης Γ, Δούσης, Σκολαρίκης Κ, Πετρόγιαννης, Σπίνουλας, Στρατηγός (70’ Λάσκαρης), Βρακάς (40’ λτ Μεσημέρης)

Τζόνσον & Τζόνσον!

Τζόνσον & Τζόνσον!Μπορεί να ονειρεύεται μέχρι και την κορυφή των πλέι οφ ο Άρης που στην πρεμιέρα νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό και πλέον ελπίζει ακόμη και σε έξοδο στο Champions League. «Καθάρισε» ο Έντι Τζόνσον που σκόραρε στο 40’ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δύο δοκάρια οι «ερυθρόλευκοι», χαμένο πέναλτι ο Κόκε για τους «κίτρινους».

Ο Ολυμπιακός που ήταν κακός για ένα ημίχρονο, πίεσε στην επανάληψη, αλλά έμεινε από δυνάμεις στο τέλος, παραμένει στη κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ με τέσσερις βαθμούς. Πλέον όμως, έχουν συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ, ενώ ο αποψινός του αντίπαλος ακολουθεί με ένα πόντο λιγότερο. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης έδειξε ότι ξεπέρασε το σοκ της απώλειας του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό και είναι σε θέση να διεκδικήσει μέχρι τέλους ότι καλύτερο μπορεί.

Το ματς

«Μουδιασμένα» ξεκίνησαν οι δύο ομάδες και οι καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες τους έβγαιναν με το σταγονόμετρο. Και οι δύο προπονητές ζήτησαν ασφυκτικό πρέσινγκ και οι ποδοσφαιριστές υπακούοντας στις εντολές, εξαφάνισαν τα ατού των αντιπάλων τους. Το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν τα πολλά λάθη στην τελική πάσα. Το παιχνίδι του Άρη έμοιαζε να είναι αντιγραφή του πρόσφατου τελικού Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό και οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν καλές φάσεις και μπροστά στο κοινό τους. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζοντας το 1-1 ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έδειχναν να είναι ευχαριστημένοι και από τον ένα βαθμό στο «Βικελίδης».

«Καθάρισαν» οι Αμερικανοί

Ο Κόκε έβγαινε πολύ συχνά εκτός περιοχής για να ξεφύγει από το μαρκάρισμα των αμυντικών και έτσι δημιουργούσε διαδρόμους και ελεύθερους χώρους σε Αντού και Τζόνσον που απειλούσαν από τα άκρα. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα και κατάφεραν να βάλουν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Ο Αντού έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά και έβγαλε σέντρα στην καρδιά της περιοχής, όπου ο Τζόνσον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0.

«Έσπασε» τα δοκάρια

Με βάση την εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο, αλλά θα μπορούσε να πάει ισόπαλος στα αποδυτήρια με τον Ραούλ Μπράβο να σημαδεύει το δοκάρι. Σημαδεύει, τρόπος του λέγειν, αφού ο Ισπανός ήθελε να κάνει σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με τον Σηφάκη να την αγγίζει τόσο όσο να της αλλάξει ελάχιστα πορεία. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται και τον Μπάντοβιτς να πονοκεφαλιάζεται για να βρει τρόπους αντίδρασης. Παρά το γεγονός ότι Ντουντού –κυρίως- και Μαρέσκα δεν ήταν σε καλή μέρα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού αποφάσισε να αλλάξει σύστημα. Πέρασε τον Νταρμπισάιρ αντί του Λεονάρντο και έκανε τη διάταξη 4-4-2. Από την έναρξη της επανάληψης, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν και ο Άγγλος επιθετικός έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο δοκάρι. Και αν στην περίπτωση του Μπράβο, η φάση ήταν θέμα τύχης, η προσπάθεια του Νταρμπισάιρ ήταν εντυπωσιακή με σουτ από τα τριάντα μέτρα. Και πάλι όπως ο Σηφάκης άγγιξε ελάχιστα την μπάλα, οδηγώντας την αντί στο πλεχτό, στο οριζόντιο δοκάρι.

«Ροντέο» το ματς

Ένα λεπτό αργότερα, ο Φρέντι Αντού μίλησε ξανά. Ο Αμερικανός ανατράπηκε από τον Γκαλίτσιο εντός περιοχής και ο Δαλούκας έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε νε εκτελέσει ο Κόκε, όμως ο Αντώνης Νικοπολίδης με χέρια και με πόδια κατάφερε να τον σταματήσει και να κρατήσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Πίεση χωρίς ουσία

Από εκείνο το σημείο και μετά, το γήπεδο «έγειρε». Ο Ολυμπιακός πήρε τα «ηνία» και πίεσε τους γηπεδούχους. Σε αυτό το διάστημα, οι φιλοξενούμενοι είχαν 70% κατοχή της μπάλας, αλλά πέρα από κάποια φάουλ σε πλεονεκτική θέση που πέρασαν ανεκμετάλλευτα και ένα γκολ του Μήτρογλου που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, δεν κατάφεραν να κάνουν φάσεις για ισοφάριση. Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην έχουν δυνάμεις και υποτάχτηκαν στη μοίρα τους, ανοίγοντας την όρεξη των αντιπάλων τους για την πρωτιά στα πλέι οφ και την έξοδο στο Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ο Έντι Τζόνσον, που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό όσα γκολ είχε σκοράρει στις προηγούμενες δώδεκα συμμετοχές του με τη φανέλα του Άρη.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Γκαρσία (83' Πρίττας), Φερνάντες, Κόκε, Αντού (89' Νταλί), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (74' Χαβίτο), Βανγκέλι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (83' Γ.Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (46' Νταρμπισάιρ), Όσκαρ, Λούα Λούα, Μήτρογλου.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας). Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας).
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μπάγεβιτς: «Το αποτέλεσμα βολεύει τον ΠΑΟΚ»

Μπάγεβιτς: «Το αποτέλεσμα βολεύει τον ΠΑΟΚ»Η συνέντευξη Τύπου του Ντούσαν Μπάγεβιτς:

«Πριν το ματς είχα επιλέξει να ξεκινήσω με τον Τζεμπούρ, αλλά τελικά επέλεξα τον Μπλάνκο. Στην ομιλία πριν το ματς, δεν ήταν παρών ο Τζεμπούρ γιατί άργησε να κατέβει-μετά ήρθε-κι έτσι επέλεξα τον Μπλάνκο», τόνισε ο προπονητής της «Ένωσης», ενώ ερωτηθείς αν θα δώσει συνέχεια στο νέο επεισόδιο με τον Γαλλοαλγερινό, απάντησε: «Θα συζητήσω μαζί του αύριο και θα δούμε».

Μιλώντας για τον αγώνα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απέδωσε την κακή εμφάνιση της ομάδας του στο ότι παρασύρθηκε στο ρυθμό του ΠΑΟΚ. «Ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα δέκα λεπτά. Μόνο αυτό αξίζει από το πρώτο μέρος. Μπήκαμε όμως στο ρυθμό του αντιπάλου και δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τίποτα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά χωρίς ουσία. Χωρίς ρυθμό, χωρίς τελική πάσα και χωρίς τελειώματα. Χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας. Το αποτέλεσμα βολεύει τον ΠΑΟΚ. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε. Τώρα δεν εξαρτάται από μας, αλλά τι θα κάνουν οι αντίπαλοι. Θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε.

Όσο για το αν διέκρινε αδιαφορία από κάποιους παίκτες, απάντησε: «Δεν θα το έλεγα έτσι. Απλά πιστεύω ότι μπήκαμε στο ρυθμό του αντιπάλου», ενώ για το αν αιφνιδιάστηκε από την αμυντική διάταξη του ΠΑΟΚ, είπε: «Περιμέναμε να παίξει έτσι ο ΠΑΟΚ. Άλλωστε και στην αρχή της σεζόν ο Κοντρέρας έπαιζε δεξιά».

Τέλος, για την αλλαγή του Λεονάρντο που προκάλεσε αποδοκιμασίες από την εξέδρα τόνισε: «Δεν είχε κάποιο πρόβλημα, εγώ είχα κάποια άλλα πράγματα στο μυαλό μου και τον αντικατέστησα».

Ισοπαλία με χαμένη και νικητή

Ισοπαλία με χαμένη και νικητήΣε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, με την «Ένωση» να απομακρύνεται από το στόχο της πρώτης θέσης και το «Δικέφαλο του Βορρά» να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League. Νωθρή και ασύνδετη η «Ένωση», άργησε να καταλάβει πως χρειαζόταν τη νίκη. Αρκέστηκε στο βαθμό ο ΠΑΟΚ αν και είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα.

Σε «Καραϊσκάκη» με Ολυμπιακό και Τούμπα με Άρη οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων την Κυριακή. Πλέον και με το παιχνίδι Άρης-Ολυμπιακός να εκκρεμεί ο ΠΑΟΚ και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν από 4 βαθμούς, η ΑΕΚ έχει 2 και ο Άρης κανέναν.

Μεσημεριανός… ύπνος

Επηρεασμένες από το… ακατάλληλο της ώρας, το οποίο επέτρεψε σε μόλις 8.000 φιλάθλους να είναι στις εξέδρες, παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες. Η επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς να παρατάξει την ΑΕΚ με έναν επιθετικό, τον Ίσμαελ Μπλάνκο, παρότι δοκίμαζε ως βασικό τον Τζεμπούρ στις τελευταίες προπονήσεις, δεν αποδείχτηκε επιτυχής. Η επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων περιοριζόταν σε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου ή άσκοπες μπαλιές και σέντρες προς την «άδεια» επιθετική γραμμή, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη τελική προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» ήρθε στο 36ο λεπτό και μοιραία δεν έλειψε η μουρμούρα από την κερκίδα.

Ο ΠΑΟΚ, που παρατάχθηκε με τον Σαβίνι σε ρόλο στόπερ αντί του Μαλεζά και τον Κοντρέρας ως δεξί μπακ, είχε σωστή αμυντική λειτουργία, πιο ορθολογική ανάπτυξη, καλύτερη κυκλοφορία, αλλά ήταν αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Κάποιες ημιτελείς ενέργειες του Μουσλίμοβιτς, που εξουδετερώθηκε από τον Μανωλά όποτε προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, ήταν ό,τι είχε να παρουσιάσει το πρώτο μέρος.

Δεν μπορούσε η ΑΕΚ, δεν ήθελε ο ΠΑΟΚ

Η αγωνιστική άνοδος της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της επανάληψης αποδείχτηκε παροδικό φαινόμενο και απέφερε στους γηπεδούχους μόνο μία καλή στιγμή με σουτ του Σκόκο εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Χαλκιάς. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να διατηρεί το ρυθμό σε χαμηλό επίπεδο δείχνοντας σαφώς πως είναι ικανοποιημένος με την ισοπαλία και ο Φερνάντο Σάντος απλώς «φρέσκαρε» την επίθεσή του με τους Εντίνιο, Κουτσιανικούλη και Φιλομένο, δίχως να αλλάξει αγωνιστικό πλάνο. Η είσοδος αρχικά του Τζεμπούρ και λίγο αργότερα του Νέμεθ, αλλά και η πίεση για ένα γκολ αφού ο βαθμός δεν αρκούσε, έδωσαν κάποια ώθηση στην «Ένωση», αλλά ταυτόχρονα καθιστούσαν τα μετόπισθεν πιο ευάλωτα στις αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων. Μία άστοχη κεφαλιά του Μαντούκα και κάποιες καλές προϋποθέσεις αντεπίθεσης που έμειναν ανεκμετάλλευτες συνέθεσαν το σκηνικό μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η «λευκή» ισοπαλία έφερε την ΑΕΚ στους δύο βαθμούς και σε ακόμη πιο δυσχερή θέση στην προσπάθεια διεκδίκησης της πρωτιάς στα πλέι οφ, ενώ ο ΠΑΟΚ με το βαθμό διεκδικεί με αξιώσεις το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς) Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Λαγός, Αραούχο, Καφές, Γιάχιτς (88’ Γκερέιρο), Λεονάρντο (54’ Τζεμπούρ), Μαντούκα, Σκόκο. Μπλάνκο (65’ Νέμεθ)-στον πάγκο: Αραμπατζής, Γεωργέας, Μάκος, Χέρσι.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (87’ Φιλομένο), Βϊεϊρίνια (83’ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (73’ Εντίνιο)-στον πάγκο: Κρέσιτς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Φωτάκης.

Κίτρινες κάρτες: Αραούχο-Βιτόλο.

Σισέ εναντίον Βαζέχα!

Σισέ εναντίον Βαζέχα!Τους παίκτες οι οποίοι θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους στο διπλό που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της φιέστας της απονομής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, επέλεξαν οι Μίμης Δομάζος και Γιώργος Καραγκούνης.

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Δημήτρη Σαραβάκο και τον Χριστόφ Βαζέχα να παίζουν αντίπαλοι με τον Τζιμπρίλ Σισέ θα έχουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα βρεθούν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ την Κυριακή στο 40λεπτο διπλό.

Ο Γάλλος επιθετικός θα βρεθεί στην ίδια ενδεκάδα με τους Δομάζο και Ρότσα, ενώ ο τελευταίος θα μπορέσει για πρώτη φορά να παίξει δίπλα στον Λέτο. Κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Τάκης Οικονομόπουλος και στη μεσσαία γραμμή η "εγγύηση" του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Από την άλλη ομάδα, ο Χριστόφ Βαζέχα και ο "μικρός" θα βρεθούν στην ίδια 11άδα και πάλι με τους Καραγκούνη, Χένρικσεν και τον συμπατριώτη του Βάντζικ. Μαζί τους ο Ζάετς, ο προπονητής του φετινού Παναθηναϊκού Νίκος Νιόπλιας και άλλοι παίκτες από το ένδοξο παρελθόν του "τριφυλλιού".

Οι δύο ενδεκάδες που επέλεξαν οι Μίμης Δομάζος και Γιώργος Καραγκούνης.

Οι άσπροι, τους οποίους επέλεξε ο Δομάζος:

Τζόρβας, Οικονομόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Βονόρτας, Βύντρα, Καντέ, Σεϊταρίδης, Δάρλας, Μπιάρσμιρ, Πατσιαβούρας, Αθανασόπουλος, Σιμάο, Μαραγκός, Κλέιτον, Λιβαθηνός, Μαρίνος, Αντωνίου, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ρότσα.

Και οι πράσινοι, τους οποίους επέλεξε ο Γιώργος Καραγκούνης:

Καρνέζης, Κωνσταντίνου, Βάντσικ, Ταράσης, Σαριέγκι, Αποστολάκης, Χένρικσεν Σπυρόπουλος, Γκάμπριελ, Καψής, Γονιός, Ζάετς, Νίνης, Κατσουράνης, Φραντζέσκος, Φυλακούρης, Νιόπλιας, Μαρίνος, Μαυρίδης, Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Βαζέχα και Σαραβάκος.

Δομάζος: "Ευτυχώς η διοίκηση με άκουσε"

Για άλλη μια φορά, ο Μίμης Δομάζος τάχθηκε υπέρ της απόφασης της διοίκησης να απομακρύνει τον Χενκ Τεν Κάτε από τον πάγκο της ομάδας και να προσλάβει στη θέση του τον Νίκο Νιόπλια. "Ευτυχώς, η διοικηση με άκουσε", τόνισε ο "στρατηγός". "Το φώναζα από πέρυσι ότι ο Ολλανδός είναι απλά ένας πολύ καλός γυμναστής. Ήταν ιδανικός από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο, όμως, δεν έκανε για την ομάδα. Ήρθε ένας κανονικός προπονητής και είδατε τι έγινε!"

Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος για το "τριφύλλι" τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Νίκου Νιόπλια, όπως και του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία των "πρασίνων". "Θα ήθελα να δω τον Νίκο Νιόπλια και του χρόνου στον Παναθηναϊκό. Διαχειρίστηκε καλά το υλικό και βοήθησε στο νταμπλ. Γενικά είμαι υπέρ των Ελλήνων προπονητών, πιστεύω σε αυτούς και θεωρώ ότι και οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να εμπιστευτούν Έλληνες τεχνικούς."

Όσον αφορά τον Νικόλα Πατέρα, είπε: "Την πρώτη χρονιά έκανε λάθη, αλλά ήταν δικαιολογημένα λόγω της απειρίας του. Τη δεύτερη σεζόν, όμως, τα κατάλαβε, τα διόρθωσε, έκανε σωστές κινήσεις και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην κατάκτηση του νταμπλ! Θεωρώ ότι πρέπει να μείνει και τη νέα χρονιά στην προεδρία!"

Αντωνιάδης: "Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει!"

Την πεποίθησή του ότι τόσο ο πρόεδρος, Νικόλας Πατέρας, όσο και ο προπονητής, Νίκος Νιόπλιας, πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους και τη νέα χρονιά, εξέφρασε ο Αντώνης Αντωνιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε "Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Αυτό πιστεύω εγώ και καλό είναι να πορευτούμε έτσι και την επόμενη χρονιά. Βέβαια, τα πάντα θα αποφασιστούν στο ΔΣ της ομάδας με γνώμονα το καλό του Παναθηναϊκού."

Όσον αφορά την κατάκτηση του νταμπλ, αυτή έγινε διότι... "πήραμε τα κρίσιμα παιχνίδια, είχαμε συνοχή και συνέχεια. Κατακτήσαμε το νταμπλ δικαιότατα! Ελπίζω αυτό να είναι μόνο η αρχή και να βάλουμε τις βάσεις έτσι ώστε να δοθεί συνέχεια και τις επόμενες χρονιές".

ΑΟΚ: Συμβολική αποχή οι παίκτες – Άμεση η αντίδραση της διοίκησης

altΗ οικονομική κρίση έκανε την εμφάνισή της και στο ΑΟ Κέρκυρα. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας των «Φαιάκων», προχώρησαν σήμερα το πρωί σε αποχή από την προπόνηση, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετό διάστημα. Η διοίκηση, πάντως, θορυβήθηκε από αυτή την κίνηση και αντέδρασε άμεσα.
Μαζί τους κι ο Τεννές
Σύμφωνα μάλιστα, με δημοσίευμα του b-united. com, η ενέργεια αυτή των ποδοσφαιριστών ήταν σε συνεννόηση με τον τεχνικό της ομάδας, Μπάμπη Τεννέ, οι οποίοι προσπάθησαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα προς τη διοίκηση.
Δεν έπαιρναν εγγυήσεις
Αυτό που ουσιαστικά ώθησε τους «κυανέρυθρους» ποδοσφαιριστές να προχωρήσουν σε αυτή τη συμβολική κίνηση, ήταν το γεγονός ότι δεν κατόρθωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να πάρουν σαφή απάντηση για το πότε θα εξοφληθούν.
Εντός της εβδομάδας τελικά οι εξοφλήσεις
Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης της ΠΑΕ Κέρκυρα, η οποία ενημερώθηκε για την πρωινή αποχή της Τετάρτης και έκανε γνωστό στους ποδοσφαιριστές πως εντός της επόμενης εβδομάδας, θα λάβουν χρήματα που τους οφείλονται. Έτσι, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης.

Ποζίδης: Ο αγώνας Ολυμπιακός - Ποσειδών είναι στο πλαίσιο του β΄ γύρου των μπαράζ

altΟ ορισμός του αγώνα Ολυμπιακός – Ποσειδών Αγίου Μάρκου από την ΕΠΣΚ για την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην Α1 κατηγορία, σε συνδυασμό με μερίδα δημοσιευμάτων περί πιθανής αποχώρησης της ομάδας της Βολίδας από το Περιφερειακό πρωτάθλημα την επόμενη σαιζόν προκάλεσε αναστάτωση στο χώρο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας, Παναγιώτης Ποζίδης ανέφερε πως η συγκεκριμένη συνάντηση ορίστηκε διότι απλά προβλέπεται από το άρθρο 18 της προκήρυξης των πρωταθλημάτων.
Άλλωστε, όπως τόνισε το ίδιο θα συμβεί και στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΚ, μετά το πέρας του α΄ γύρου των αγώνων μπαράζ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ποζίδης τόνισε τα ακόλουθα:
«Η διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ προβλέπεται ως β’ φάση των αγώνων κατάταξης για τη διαδικασία υποβιβασμού από το άρθρο 18 της προκήρυξης των πρωταθλημάτων. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διεξαχθεί ο αγώνας αυτός ώστε να γίνει η κατάταξη των σωματείων στον τελικό πίνακα βαθμολογίας της Α1 κατηγορίας.
Αντίστοιχος αγώνας θα γίνει και στην Α’ κατηγορία. Με τα σημερινά δεδομένα ο αγώνας αυτός έχει τυπικό περιεχόμενο. Θα αποκτήσει ουσιαστικό στην πολύ απίθανη περίπτωση που θα υποβιβαστούν 2 ομάδες μας από τη Δ’ Εθνική κατηγορία.
Φυσικά η διοργανώτρια δεν μπορεί, τυπικά και ηθικά να αφήσει, με βάση την προκήρυξη, τέτοια σοβαρή εκκρεμότητα στην τελική βαθμολογία.
Για τις φήμες που υπάρχουν για ενδεχόμενη αποχώρηση της Βολίδας από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής πιστεύω ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι απίθανη, γιατί δεν συνάδει με την ιστορία, τις επιθυμίες των παραγόντων της και τις δυνατότητές της, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως και κάθε σωματείο αυτής της κατηγορίας και απαιτούν τη συστράτευση όλων μας για την αντιμετώπισή τους.
Οπότε καλό είναι να μην προκαλείται πολύς θόρυβος για το τίποτε».

ΚΕΡΚΥΡΑ: Το αγωνιστικό ρεπορτάζ της ομάδας

ΚΕΡΚΥΡΑ: Το αγωνιστικό ρεπορτάζ της ομάδαςΜετά το ρεπό της Δευτέρας, η ομάδα της Κέρκυρας επέστρεψε σήμερα Τρίτη στις προπονήσεις και ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, στον οποίο οι «Φαίακες» θέλουν να… σφραγίσουν την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ (χρειάζονται μόλις ένα βαθμό).
Το σημερινό πρόγραμμα έγινε σε δύο μέρη: το πρωί αποθεραπεία και το απόγευμα κανονική προπόνηση.
Το απογευματινό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας, στα Γαζάτικα, και δεν συμμετείχαν τρεις ποδοσφαιριστές.
Ο ένας ήταν ο τραυματίας Γιώργος Πελαγίας, για τον οποίο γράφουμε σε άλλη στήλη, και ο άλλος ήταν ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ο οποίος λόγω του προβλήματός του (οστικό οίδημα στον αστράγαλο) έχει χάσει τα τρία τελευταία παιχνίδια και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην Αθήνα, με άδεια.
Ο τρίτος που απουσίαζε ήταν ο Φαμπρίς Ρεπερνέ, λόγω κόπωση, αλλά ο Γάλλος μπακ-χαφ συμμετείχε στο πρωινό πρόγραμμα.
Από εκεί και πέρα, ο Διονύσης Μακρυδημήτρης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, αλλά η κατάστασή του δεν φαίνεται να εμπνέει ιδιαίτερες ανησυχίες.
Πάμε τώρα στα ευχάριστα! Ο Μπαλί Σμαρτ μπήκε σήμερα στο κανονικό πρόγραμμα και όλα δείχνουν πως ο Νοτιοαφρικανός χαφ θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του στο ματς της Κυριακής. Όσον αφορά τον Νίκο Μπουτζίκο, που στο ματς τη Δράμας αντικαταστάθηκε αναγκαστικά, τελικά ο νεαρός μπακ-χαφ είναι εντελώς καλά και γυμνάζεται χωρίς πρόβλημα.
Ευχάριστο για τον Μπάμπη Τεννέ είναι επίσης και το γεγονός ότι στον αγώνα με τον Παναιτωλικό θα μπορεί να υπολογίζει στους Τάσο Βενέτη και Λουρένσο Ντα Σίλβα, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους. Ο πρώτος είχε επτά κάρτες και δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Εθνικό και Δόξα), ενώ ο δεύτερος είχε τέσσερις κάρτες και είχε δηλωθεί να εκτίσει στο ματς στη Δράμα.
Για αύριο Τετάρτη η προπόνηση των «κυανέρυθρων» είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Εθνικού Σταδίου.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES