3 Μαρ 2010

Ζιλμπέρτο: «Είμαι ενθουσιασμένος, αλλά και ανήσυχος»

Η συμμετοχή σ’ ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Βραζιλίας είναι κάτι που εξιτάρει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά την ίδια ώρα τον κάνει ν’ ανησυχεί, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της FIFA. «Είμαι ενθουσιασμένος για την προοπτική να παίξω στη Νότια Αφρική, αλλά όσο οι ημέρες περνούν, αρχίζεις να ανησυχείς αν θα βρίσκεσαι στην αποστολή, ή αν ένας τραυματισμός σε αφήσει εκτός απ’ αυτήν», εξήγησε ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού.

«Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να εργάζεσαι σκληρά με τον σύλλογό σου και να είσαι έτοιμος για να σε καλέσουν, αν επιλεγείς. Χρειάζεται να παίζεις στο ίδιο επίπεδο για να προετοιμαστείς καλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Θα ήταν όμορφα να συμμετάσχεις με μια τέτοια ταλαντούχα ομάδα. Αλλά θα είναι πολύ δύσκολο στη Νότια Αφρική και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο ευατό μας. Το πρώτο πράγμα είναι να περάσουμε τον πρώτο γύρο και τότε θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος».


Σχετικά με τη χθεσινή νίκη της «σελεσάο» στο φιλικό κόντρα στην Ιρλανδία (2-0): «Ήταν πολύ δύσκολο και η Ιρλανδία μας δημιούργησε προβλήματα. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερο χώρο και μπορούσαμε να περάσουμε την μπάλα με μεγαλύτερη ευχέρεια, κάτι που έφερε το δεύτερο γκολ».

Επιστροφή με ήττα για Τζεμπούρ

Την επανεμφάνισή του στην εθνική Αλγερίας έκανε ο Ράφικ Τζεμπούρ, ωστόσο η εθνική ομάδα της χώρας του γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-0 από τη Σερβία. Ο επιθετικός της ΑΕΚ δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα και πέρασε σαν αλλαγή στο 63ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Αμπντουλκαντέρ Γκεζάλ. Τα γκολ της ομάδας του Ράντομιρ Άντιτς πέτυχαν οι Πάντελιτς (15’), Κουζμάνοβιτς (55’) και Τόσιτς (64’).

Εκτός ενδεκάδας ο Σισέ

Δεν βρίσκεται στο βασικό σχήμα της εθνικής Γαλλίας στο παιχνίδι εναντίον της Ισπανίας (22:00) ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο άσος του Παναθηναϊκού βρίσκεται στον πάγκο αφού ο Ραϊμόν Ντομενέκ αποφάσισε να ξεκινήσει με σύστημα 4-2-3-1, μοναδικό προωθημένο τον Ανελκά και πίσω του τους Γκουρκίφ, Ριμπερί και Ανρί.

'Επαιξαν σαν Άνδρες


Έκανε το θαύμα της! Η εθνική Ελπίδων πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 επί της Αγγλίας στο «Keepmoat Stadium» του Ντονκάστερ και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 το 2011, ενώ είναι και το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Κυριάκος και Γιάννης Παπαδόπουλος στο 28' και το 49'.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Ιδανικότερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δεν μπορούσε να φανταστεί η Ελλάδα. Η Εθνική μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 28’ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έβαλε μπροστά στο σκορ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να «ανεβάσουν» την απόδοσή τους, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως ο Γιακουμής κράτησε το «μηδέν» στην εστία του.

Από το καλό στο… καλύτερο! Λίγα λεπτά μετά τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη έκαναν πάλι το θαύμα τους. Στο 49’, μετά από κούρσα του Κουτσιανικούλη, η μπάλα έφτασε στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Η Εθνική κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ, όμως οι Δημούτσος στο 57’ και Παπάζογλου στο 75’ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Τα λεπτά κυλούσαν και το μόνο που κατάφεραν να κάνουν τα «λιοντάρια» ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 88’ με το τέρμα του Ντελφουνέσο. Στα τελευταία λεπτά η Εθνική έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Λοτς, Γουόλκερ, Μπέρτραντ, Μουάμπα (54' Στάριτζ), Ρίτσαρντς, Σμάλινγκ (74' Ντελφουνέσο), Γουίλσερ, Κάτερμολ, Κάρολ, Ρόντγουελ, Κλέβερλι (87' Γκόσλινγκ).

Ελλάδα: Γιακουμής, Αργυρίου, Σκόνδρας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουτσιανικούλης (62' Κατσικογιάννης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (72' Παπάζογλου Θ.), Δημούτσος, Γιάντσης (78' Γκέντσογλου).

Η Βαθμολογία στον 9ο όμιλο

1. Ελλάδα 16β. (7αγ.)
2. Αγγλία 11β. (6αγ.)
3. Πορτογαλία 7β. (5αγ.)
4. Λιθουανία 5β. (6αγ.)
5. ΠΓΔΜ 2β. (6αγ.)

Θέλει δουλειά πολλή

Την ήττα με 2-0 από τη Σενεγάλη γνώρισε η Εθνική στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Νιάνγκ με ατομική ενέργεια στο 71’ και ο Ενταό με εκτέλεση φάουλ στο 80’ πέτυχαν τα γκολ των ανώτερων Αφρικανών. Χωρίς ανάπτυξη και εντελώς ασύνδετη, με εξαίρεση το διάστημα 30-45’, η ελληνική ομάδα πρέπει να διορθώσει αρκετά για να έχει μια τουλάχιστον αξιοπρεπή πορεία στο Μουντιάλ. Θετικό ντεμπούτο από Καπετάνο, δεν έπαιξαν Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Μανιάτης και Γκαλίτσιος.

Ο αγώνας…

Ο Ότο Ρεχάγκελ έχρισε βασικό τον Παντελή Καπετάνο τοποθετώντας τον στην κορυφή της επίθεσης, με στηρίγματα τους Σαμαρά και Χαριστέα, στο καθιερωμένο 4-3-3. Πίσω από την επιθετική τριπλέτα κινούνταν οι Τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Κυργιάκος, Μόρας, Σπυρόπουλος και Βύντρα, με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια.

Η αδυναμία σωστής ανάπτυξης ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι της Εθνικής. Ο Καπετάνος έκανε καλή δουλειά «σπάζοντας» την μπάλα στους συμπαίκτες του, αλλά οι Έλληνες διεθνείς αδυνατούσαν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή. Χρειάστηκε να έρθει το 27’ για την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, με τον Νιάνγκ, μεγάλο αστέρι της ομάδας, που αγωνίζεται στη Μαρσέιγ, να βγαίνει απέναντι από τον Τζόρβα. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κόντραρε το πλασέ του 30χρονου άσου και ο Μόρας απομάκρυνε σε κόρνερ. Ανάλογα σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί έχασε δέκα λεπτά αργότερα η Ελλάδα, όταν ο Σαμαράς για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε το γύρισμα του Καπετάνου, προκειμένου να σκοράρει με προβολή.

Η επανάληψη άρχισε με τέσσερις αλλαγές (οι δύο προπονητές είχαν συμφωνήσει πως θα είχαν δικαίωμα για έξι αλλαγές έκαστος): Ο Χαλκιάς αντικατέστησε τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πέρασε στη θέση του Καραγκούνη, με τον Μόρα να προωθείται στα χαφ, ενώ Σαλπιγγίδης και Γκέκας μπήκαν αντί των Χαριστέα και Καπετάνου. Η εικόνα της Εθνικής δεν βελτιώθηκε και ο ανορθόδοξος τρόπος αναζήτησης του γκολ συνεχίστηκε. Οι βαθιές μπαλιές και οι σέντρες για τους βραχύσωμους Σαλπιγγίδη και Γκέκα δεν είχαν καμία τύχη και η άμυνα της Σενεγάλης περνούσε ένα εύκολο απόγευμα. Ούτε οι αλλαγές των Χριστοδουλόπουλου και Μάκου, που αντικατέστησαν Μόρα και Σαμαρά, διαφοροποίησαν την κατάσταση.

Μάλιστα, οι Αφρικανοί ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 71’ έφτασαν στο γκολ. Ο Νιάνγκ κέρδισε ένα σπριντ και μια κόντρα με τον Σπυρόπουλο, εν συνεχεία «άδειασε» τον Κυργιάκο και με όμορφο πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά. Η Εθνική αδυνατούσε να αντιδράσει και στο 80’ δέχτηκε δεύτερο τέρμα με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Ενταό. Το τελικό 2-0, αλλά περισσότερο η εμφάνιση της Ελλάδας, έφεραν προβληματισμό, ωστόσο υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Αυτό ήταν το πρώτο και τελευταίο φιλικό της Εθνικής επί ελληνικού εδάφους πριν από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει στο «Μπαντ Ραγκάζ» της Ελβετίας την Παραγουάη και τη Βόρειο Κορέα.

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Τζόρβας (46' Χαλκιάς), Μόρας (68' Μάκος), Βύντρα Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Τζιόλης, Καραγκούνης (Αβρ. Παπαδόπουλος), Κατσουράνης, Χαριστέας (46' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (66' Χριστοδουλόπουλος), Καπετάνος (Γκέκας).

Σενεγάλη (Τραορέ): Εντιαγέ, Φατί, Μανγκάν (78' Ντιακατέ), Ντιαβαρά, Ντραμέ, Ταβάρες (45' Σόου), Γκομίς (56' Ενταό), Ντιά (67' Ντεμπά Μπα), Σ. Καμαρά (57' Ντιούφ), Ντ. Καμάρα, Νιάνγκ.

*Πριν από τη σέντρα του αγώνα, ο Ότο Ρεχάγκελ βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για τη συμπλήρωση 100 αγώνων στον πάγκο της Εθνικής (το ματς με τη Σενεγάλη είναι το 101ο). Ο Γερμανός τεχνικός πήρε ένα γλυπτό που αναπαριστά τον ίδιο να δίνει οδηγίες από τον πάγκο, αλλά και έναν πίνακα με τον ίδιο και την επιγραφή «Ότο 100».

* Στις κερκίδες ήταν περίπου 20.000 φίλαθλοι. Ανάμεσά τους και αρκετοί φίλοι της Σενεγάλης, που είχαν εντυπωσιακή παρουσία στο πέταλο του Πανθεσσαλικού.

Αρχίζει το... Μουντιάλ

365_ethniki_hellasΤην έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010... κήρυξε ο Ότο Ρεχάγκελ με τη διεξαγωγή του σημερινού φιλικού αγώνα κόντρα στη Σενεγάλη (17:00, Mega) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

«Για μας από αύριο (σήμερα) ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα δώσουμε τρία φιλικά με ομάδες που έχουν παρόμοιο στυλ με αυτές που θα αντιμετωπίσουμε στον όμιλο στο Μουντιάλ. Οι επόμενοι τρεις αντίπαλοί μας είναι στο ίδιο στυλ με τους αντιπάλους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Eνθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα για τους δύο «νέους» της Eθνικής, Παντελή Καπετάνο και Γιώργο Τζαβέλλα. Ο επιθετικός της Στεάουα θα ξεκινήσει βασικός, ενώ το πιθανότερο είναι και ο δεύτερος να κάνει το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη, με τον Ρεχάγκελ να αναφέρεται στα πλάνα του για το βασικό σχήμα της φιλικής αναμέτρησης.

«Θέλουμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα και θα ξεκινήσω στην 11άδα τον Καπετάνο. Επίσης, θα παίξουν από την αρχή οι Κυργιάκος, Μόρας, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χαριστέας και Σαμαράς. Ήθελα να ξεκινήσει ο Σηφάκης βασικός, αλλά είναι τραυματίας και δε θα παίξει», τόνισε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τους επτά από τους έντεκα παίκτες που θα ξεκινήσουν στο ματς.

Παράλληλα, ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στη σημερινή αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: «Η Σενεγάλη είναι μια καλή ομάδα, με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά ελπίζω ότι θα είναι ένας ενδιαφέρων αγώνας. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα, αλλά και το αποτέλεσμα μετράει».

Η... λαχτάρα του κόσμου

Με συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους διεθνείς οι φίλαθλοι της Εθνικής στον Βόλο, καθώς η χθεσινή προπόνηση (ήταν ανοικτή για το κοινό) πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 400 φίλων της ομάδας. Όλοι οι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά εκτός από τον Μιχάλη Σηφάκη ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα και δε θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον «Όθωνα».

Πάντως, ο φίλαθλος κόσμος του Βόλου και των γύρω περιοχών έδειξε στην απογευματινή προπόνηση ότι «διψάει» για ποδόσφαιρο.
Την ίδια ώρα, η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι... πανηγυρική στο σημερινό φιλικό, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περίπου 15-17.000 φιλάθλους στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου (μέχρι χθες είχαν φύγει 12.000 εισιτήρια).

Σαμαράς: «Δεν έχουμε... μαγικό λυχνάρι»

Στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας ενόψει Μουντιάλ αναφέρθηκε ο Γιώργος Σαμαράς μετά τη χθεσινή προπόνηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο: «Δε γίνεται να κερδίσουμε και τα 3 ματς στον όμιλο. Δεν έχουμε κάποιο... μαγικό λυχνάρι. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την τελική 23άδα».
Επίσης, ο "Sam" εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, καθώς έχουν φροντίσει γι' αυτό τις τελευταίες 15 μέρες οι υπεύθυνοι του σταδίου.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κατσουράνης υπογράμμισε ότι εν όψει Μουντιάλ... «δεν επαναλαμβάνονται τα θαύματα του Euro. Με τη Σενεγάλη θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας», ενώ ο Άγγελος Χαριστέας δήλωσε ευχαριστημένος από το κλίμα που υπήρξε από τον κόσμο στην προπόνηση και χαρακτήρισε δυνατή ομάδα τη Σενεγάλη.

Τέλος, ο τραυματίας Μιχάλης Σηφάκης ανέφερε: «Θα επιστρέψω σε 10 μέρες. Στενοχωρήθηκα διότι άκουσα ότι ο κ. Ρεχάγκελ με υπολόγιζε για να ξεκινήσω στο φιλικό. Υπάρχει ''βάθος'' στο ρόστερ».

«Πρώτη» για Τραορέ
Το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Σενεγάλης θα κάνει σήμερα ο Αμαρά ΤραορέΕίναι μια νέα αρχή για εμάς, για την επόμενη διοργάνωση η οποία είναι το Κόπα Άφρικα. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει περάσει στο Μουντιάλ και θέλουμε να νικήσουμε για να αποδείξουμε ότι είχαμε και εμείς το ταλέντο για να πάμε Μουντιάλ», σχολίασε ο τεχνικός της Σενεγάλης για το σημερινό φιλικό παιχνίδι.

Οι παίκτες που θα αγωνιστούν στην ενδεκάδα: Τερματοφύλακας ο Σίλβα, αμυντικοί οι Φατί, Ντιαβαρά, Ντιακατέ, Ντραμέ, στα χαφ οι Μανγκάν, Ν’ Ντο, μπροστά τους ο Γκομίς, με τους Καμαρά και Ντιά στα άκρα και στην επίθεση ο Νιάνγκ.

Το φορολογικό νέο...αγκάθι για την ΑΕΚ

aek-365Μία—ακόμα—διαδήλωση πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ.Αυτή τη φορά όχι για να βρεθεί λύση στο –μονίμως υπαρκτό—διοικητικό πρόβλημα της ομάδας τους αλλά για να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.
Και γιατί πρέπει να νοιάζονται οι φίλοι της “Ένωσης” για το φορολογικό ;
Γιατί αυτή η αλλαγή θα επιβαρύνει το ταμείο της βασανισμένης και λεηλατημένης ομάδας τους με επιπλέον τουλάχιστον 2.400.000 ευρώ. Αυτό το…κουστούμι θα αναγκασθεί να το πληρώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ αφού δεν έχει άλλη επιλογή εξαιτίας του…ορθόδοξου τρόπου διαχείρισης των οικονομικών της .
Πως και γιατί; Μα επειδή οι διοικούντες την ΠΑΕ ΑΕΚ, σε ένα καθεστώς που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ντέμη Νικολαίδη ως προέδρου της, έχει αναλάβει την υποχρέωση να πληρώνει αυτή τον φόρο για τις αμοιβές που προβλέπονται από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της ομάδας της .
Αυτή η …πρωτοτυπία μπορεί να μην κόστιζε τόσο πολύ όταν ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε αυτοτελής φορολόγηση των ποδοσφαιριστών οι οποίοι έπρεπε να πληρώνουν φόρο 20%, όσα κι όποτε κι αν τα έπαιρναν από τις δόσεις των συμβολαίων τους .
Τώρα, όμως, πονάει και μάλιστα πολύ αυτός ο όρος που έχει μπεί στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Έτσι, η ΠΑΕ αντί για 20% θα φθάσει να πληρώνει έως και 45% φόρο για να καλύπτει τους ποδοσφαιριστές της, ανάλογα με την κλίμακα όπου υπάγονται, σύμφωνα με τα ποσά που εισπράττουν από την ομάδα τους.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ πρέπει να δώσει σε αυτή τη σεζόν συνολικά 12.000.000 ευρώ στους παίκτες της. Η επιβάρυνση της ΠΑΕ γι αυτό το ποσό ήταν 2.400.000 ευρώ. Τόσα επιπλέον χρήματα έπρεπε να δώσει ως φόρο ώστε να πάρουν στο χέρι την αμοιβή τους οι ποδοσφαιριστές της.
Αντί για 2.400.000 ευρώ όμως, μετά από τη ψήφιση του νέου νόμου με τις αλλαγές στη φορολογία, όπου προβλέπεται η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των αποδοχών των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα δώσει συνολικά από 4.800.000 έως και 5.300.000 ευρώ. Το …καπέλο είναι μεγάλο και θα πρέπει να πληρωθεί σε μία εποχή πραγματικά δύσκολη για τα οικονομικά και τα διοικητικά της ΑΕΚ.
image description
image description
Το χειρότερο για την ΑΕΚ θα είναι να υπάρξει αναδρομική ισχύς των φορολογικών αλλαγών ενώ είναι άγνωστο αν θα δεχθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να αλλάξουν τον όρο που υπάρχει στα συμβόλαια τους και προβλέπει ότι την Εφορία την πληρώνει η ΠΑΕ και δεν ασχολούνται οι ίδιοι με αυτή τη…λεπτομέρεια. Εάν παραμείνει ο ίδιος όρος τότε η ζημιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη για την ΠΑΕ ΑΕΚ αφού θα την ακολουθεί αυτή η υποχρέωση και στα επόμενα χρόνια, μέχρι να πάψουν να ισχύουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που σήμερα ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας της . Οι μεγάλοι μπελάδες για την ΑΕΚ μόλις τώρα ξεκινούν εξαιτίας αυτής της γκάφας (;) εκτός κι αν πιστέψουμε ότι επειδή έχει χρήμα για πέταμα είναι τόσο …large ώστε αναλαμβάνει να πληρώνει και την Εφορία για τους παίκτες της. Κι άλλες ομάδες έχουν τέτοια πολιτική αλλά εκεί δίνουν μικτά τα χρήματα .Η μόνη ΠΑΕ που δέχεται μέσα από τα συμβόλαια που τη δεσμεύουν ότι έχει αυτή την υποχρέωση και άρα πρέπει να πληρώνει την Εφορία,όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή ,είναι η ΑΕΚ. Συγχαρητήρια για το νοικοκυριό αλλά μάλλον καταλαβαίνουμε όλοι γιατί έχει χαθεί η μπάλλα με τις “μαύρες τρύπες’’που όλο ανοίγουν και τελειωμό δεν έχουν στην ΑΕΚ …

Τι 30, τι 40, τι 50 …εκατομμύρια

pao-365Τέτοια βλέπει, ακούει και μαθαίνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν και μετά το « καλό κουράγιο» με το οποίο μας αποχαιρέτισε προχθές, την επόμενη φορά, θα μας πει << καλή ψυχή >> και να << ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη …μακαρίτισσα, την ελληνική οικονομία…>>

Διότι εκεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν περίμεναν να περάσουν οι δύσκολες ημέρες, και να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός…Να φύγουν δηλαδή ο διοπτροφόρος Φινλανδός και ο Γερμανός ιέρακας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ (ολοι αυτοί οι κοινοτικοί πώς μου θυμίζουν τη Λερναία Ύδρα και τα κεφάλ(α)ια της ) και μετά να προχωρήσουν στην ανακοίνωσή των αποφάσεών τους για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της πράσινης ΠΑΕ...

Άκου θα βάλουμε στην ομάδα, όσα χρήματα χρειαστούν…Είτε είναι 15.000.000, είτε 30, είτε 40, είτε 50, όπως συμφώνησαν άπαντες στο διοικητικό συμβούλιο του τριφυλλιού…Δεν θέλει και πολύ να παρεξηγηθεί η πρόθεση από την Άγκελα και να τρέχουμε και να μην φτάνουμε…

Και μιας και το’φερε η κουβέντα, οι παρεξηγήσεις κ. Όλι μας (έχουμε και μια οικειότητα τόσες φορές που τον…μνημονεύουμε καθημερινά ), δεν θέλει και πολύ να δημιουργηθούν…Όπως στην κωμωδία των Γιαλαμά – Πρετεντέρη, << τι 30, τι 40, τι 50 >> , με τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη γοητευτική Ρίκα Διαλυνά και τη Νέλλη Γκίνη…Όπου ο Λάμπρος, ένας σοβαρός πενηντάρης με πολύ συντηρητικές απόψεις για τη ζωή και τον έρωτα, σαν τον κ. Ρεν ας πούμε, προσλαμβάνει για γραμματέα του, την εικοσάχρονη κόρη της πρώην φιλενάδας του, η οποία (20χρονη) τον ερωτεύεται…

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, που θα έλεγαν στον ενιαίο πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, όταν σχολίαζαν το πέναλτι του Μέλμπεργκ στον Σαγκανόφσκι στο ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο…Για επιτηρήσεις και για επιπρόσθετα οικονομικά μέτρα είμαστε ; Αυτοί (οι κοινοτικοί ντε), δεν το έχουν σε τίποτα όταν μαθαίνουν τις επενδύσεις μας στο ποδόσφαιρο, να ζητήσουν, επαναφορά του …κεφαλικού φόρου, να στέλνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Γυάρο και στη Μακρόνησο και να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης στα …85 (αυξάνεται και το …άτιμο το προσδόκιμο ζωής)

Αφήστε που αν το θυμηθεί η ’Αγκελα Μέρκελ, είναι ικανή προκειμένου να συναινέσει να μας δώσει η Ντόϊτσε Μπανκ αυτό το ρημάδι δάνειο των 25 δις, να αξιώσει να ακυρωθούν οι νίκες του τριφυλλιού με το Αμβούργο και τη Βέρντερ Βρέμης στο τσάμπιονς λιγκ και να επικηρύξει τον Νασιόπουλο και τον Τζιόλη που είχαν σκοράρει…

Όχι τον Ρεχάγκελ δεν τον παίρνει πίσω, ούτε θα απαιτήσει απ τους Γερμανούς διαιτητές να δείξουν κόκκινη κάρτα στους Γκέκα, Λυμπερόπουλο, όποτε τους βρουν μπόσικους στη μπουντεσλίγκα…Κάποιες σκέψεις είχε να μας στείλει αυτόν τον Χόϊτσερ των κυκλωμάτων και των στημένων αγώνων να σφυρίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά προς το παρόν αντιστεκόμαστε σθεναρά…
( Πως το έλεγε ο Τζίμης Πανούσης ; Άγκελα, Άγκελα, Άγκελα, ή Κάγκελα, Κάγκελα, Κάγκελα παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού…)

Παρεμπιπτόντως….Τέτοια λάθη τακτικής…Είναι δυνατόν να γευματίζουν ο Όλι Ρεν και ο Θόδωρος Πάγκαλος και να τρώνε ψάρι (σφυρίδα , συναγρίδα θα σας γελάσω) και αγκινάρες αλά πολίτα…Δεν μπορούσε ας πούμε, να συνοδεύσει τον Επίτροπο η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη, που είναι και πιο λιτοδίαιτη ; Και να υπάρξει και μια άλλη επιλογή φαγητών ρε παιδί μου…Φακές νηστίσιμες με ελιές θρούμπες, πατάτες γιαχνί, σκέτη από γιουβέτσι, και σταμν-αγκάθι, για να σταλεί και το μήνυμα ;

Για να επιστρέψουμε στην απόφαση περί εισροής 50.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός…Θα μου πείτε άλλο ιδιωτικός τομέας με τη μη αμφισβητήσιμη δυνατότητα των επενδύσεων και άλλο ο υπερχρεωμένος δημόσιος που είναι δεμένος πισθάγκωνα…Σωστά.
Υπάρχουν όμως και οι υπόλοιπες ΠΑΕ , κανονικές και …εν δυνάμει, οι οποίες κινούνται σε άλλο μήκος κύματος και ανταγωνισμού και τέτοια ποσά δημιουργούν ζάλη…
Και σε δύσκολες εποχές, δεν μπορείς να ασκείς …οικονομική τρομοκρατία.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES