3 Δεκ 2009

Κι όμως δεν έγινε!

Δεν πραγματοποιήθηκε –τελικά- η συνάντηση μεταξύ του Νίκου Νοτιά και του Χαράλαμπου Κοζώνη για την υπογραφή του προσυμφώνου μεταξύ των δύο πλευρών.

Ποιος ο λόγος; Σύμφωνα με πηγές από την επίσημη ΑΕΚ ο Νίκος Νοτιάς δεν κατάφερε να μεταβεί στην Φλόριντα καθώς λόγω κακοκαιρίας δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από την Νέα Υόρκη.

Και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν το γεγονός. Από την Ένωση, μάλιστα, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και πως οι δύο άνδρες φέρονται να συνομίλησαν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα ταξιδέψει για την Φλόριντα την Παρασκευή –εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες-. Εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος η συνάντησή του με τον Χαράλαμπο Κοζώνη και τον Γιώργο Πρασσά θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, διαφορετικά την επόμενη.

Το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Νοτιάς θα μείνει στη Φλόριντα φιλοξενούμενος του Μπομπ Κοζώνη…

Αποζημιώνει… στο μιλητό την Ιρλανδία η FIFA

Η γνωστή έκφραση του λαού «να σε κάψω, Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του τελευταίου επεισοδίου στο σίριαλ Ιρλανδία-Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA παραδέχθηκε ότι οι διαμαρτυρίες των Ιρλανδών για τον τρόπο που αποκλείστηκαν από το Μουντιάλ είναι δίκαιες, ωστόσο, περιόρισε κάθε ενδεχόμενη προσπάθεια της ομοσπονδίας να «επανορθώσει», σε… ηθικό και μόνο επίπεδο.

«Αν αρχίζαμε να αποζημιώνουμε όλες τις ομάδες που δεν προκρίνονται στο Μουντιάλ, όλο και περισσότερες θα ζητούσαν έπειτα το ίδιο από την ομοσπονδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελβετός, «κόβοντας» κάθε πιθανή όρεξη των Ιρλανδών για χρηματική αποζημίωση.

Παρόλα αυτά, όπως τόνισε, «έχει δίκιο όποιος υποστηρίζει ότι για ένα θέμα σαν κι αυτό, που ήταν τόσο ξεκάθαρο σε όλον τον κόσμο, θα έπρεπε να δοθεί κάποιου είδους “αποζημίωση” στην Ιρλανδία». Όταν του ζητήθηκε, δε, να προσδιορίσει ποια ακριβώς μορφή θα μπορούσε να πάρει αυτή η αποζημίωση -αφού δεν θα ήταν χρηματική- ο Μπλάτερ… συγκίνησε με τη γενναιοδωρία του.

Αφού, απάντησε, λοιπόν, με ένα… ξερό «θα το μελετήσουμε», επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για απονομή ενός συμβολικού «βραβείου» στους Ιρλανδούς για την αδικία που υπέστησαν.

Ο Πατέρας νέος πρόεδρος!

Ο Νικόλας Πατέρας είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ μετά από τις αρχαιρεσίες που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης. Το «αφεντικό» του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων με εννέα έναντι έξι που πήρε ο Απόστολος Παπουτσάκης. Λευκό ψήφισαν Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης.

Ο Νικόλας Πατέρας είναι ο πέμπτος πρόεδρος στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας μετα τους Πέτρο Κόκκαλη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Κώστα Πηλαδάκη και Νίκο Θανόπουλο.

Πατέρας: "Μου ζητήθηκε από συναδέλφους"

«Μου ζητήθηκε από συναδέλφους να αναλάβω. Το έκανα γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Κάναμε μία εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του χώρου. Αυτά είναι πολλά και για αυτά θα ξεκινήσουμε άμεσα συναντήσεις και συζητήσεις με αρμόδιους φορείς», τόνισε ο Νικόλας Πατέρας.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την απόφαση του εκπροσώπου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη να πάρει θέση στην ψηφοφορία.

«Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έκανε ο κ. Κιρτζίκης της ΕΠΟ. Μας είπε ότι δεν είχε εξουσιοδότησει από την ομοσπονδία και έκρινε μόνος του ποιον να ψηφίσει. Από κει και πέρα, υπάρχουν εκρεμμότητες, όπως το θέμα φορολόγησης, θέματα με τα τηλεοπτικά και ότι άλλο υπάρχει όπως το 10% που παίρνει η αστυνομία. Θα αρχίσουν τα ραντεβού. Διχασμός υπάρχει στο Αφγανιστάν εδώ δεν υπάρχει κανένας διχασμός», κατέληξε.

Παπουτσάκης: "Χρειάζεται ομοψυχία"

«Μεγάλη βραδιά για την Σούπερ Λίγκα, καθώς εκλέχθηκε ο πέμπτος πρόεδρος της ιστορίας της. Εύχομαι να έχει επιτυχία ο νέος πρόεδρος και ακόμα μεγαλύτερη από τους προηγούμενους», τόνισε ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας.
«Δεν με πειράζει που δεν εκλέχθηκα. Χρειάζεται ομοψυχία. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην δείχνει ομοψυχία. Μετά κατάλαβα ότι υπάρχει. Εγώ δεν είμαι ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Παναθηναϊκό», κατέληξε ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Τι ψήφισαν…

Εννέα (9) ψήφους συγκέντρωσε ο Νικόλας Πατέρας έναντι έξι (6) που πήρε ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης, ενώ υπήρξαν και δύο «λευκές» ψήφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες «λευκό» ψήφισαν ο Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης, όπως είχε αποκαλύψει, νωρίτερα, ο πρόεδρος της ομάδας της Αρκαδίας, Γιώργος Μπορόβήλος με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6

Υπέρ της επιλογής του Απόστολου Παπουτσάκη ψήφισαν: Ολυμπιακός, Εργοτέλης, Skoda Ξάνθη, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Σούπερ Λιγκ.

Παρών και ο Κόκκαλης

Στις αρχαιρεσίες της Σούπερ Λιγκ για την ανάδειξη του νέου προέδρου έδωσε το «παρών» ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποχώρησε από τα γραφεία της Λίγκας αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος που έφερε τον Νικόλα Πατέρα στον προεδρικό θώκο της Σούπερ Λιγκ.

«Μια χαρά είναι το αποτέλεσμα» , ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή του. Στην συνέχεια όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως αισθάνεται που ο πρόεδρος του «αιώνιου» αντιπάλου του Ολυμπιακού αναλαμβάνει την προεδρία απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας «αιώνιος»» και έφυγε, δίχως να δεχθεί άλλη ερώτηση.

Ο Κάκος μετά το ντέρμπι πάει Ρουμανία

Ρουμανία: Ο Κάκος μετά το ντέρμπι πάει ΡουμανίαΟ Τάσος Κάκος μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, θα διευθύνει αγώνα για το πρωτάθλημα Ρουμανίας.

Ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Κέρκυρας, θα διευθύνει τον αγώνα Τσεχλάουλ-Ουνιρέα μετά από αίτημα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρουμανίας που έγινε δεκτό από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Ακρίβος-Λεωνίδας Βασιλειάδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Εμφάνιση της νέας γρίπης και στα Γιάννινα;

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Εμφάνιση της νέας γρίπης και στα Γιάννινα;Οι Ελευθερόπουλος και Μενδρινός ψήνονται από υψηλό πυρετό.


Αν δεν υποχωρήσει ο πυρετός θα υποβληθούν στο τεστ της γρίπης Η1Ν1.
Τα πολλά προβλήματα συνεχίζονται για τον ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή. Εκτός από τους Ελευθερόπουλο και Μενδρινό ο Γιώργος Παράσχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ντάσιο που έχει θλάση στο δικέφαλο και τον Κώτσιο που υποφέρει από τράβηγμα.

Εκτός από τα προβλήματα υγείας κατά την διάρκεια της προπόνησης δημιουργήθηκε και επιπλέον πρόβλημα μεταξύ των Σιλά και Κούσα. Οι δυο παίκτες είχαν έντονο διάλογο μεταξύ τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο ο Παράσχος να στείλει και τους δυο στη διοίκηση για να δοθεί εξήγηση.

Ολυμπιακός: Αναβλήθηκε η εκδίκαση για τα επεισόδια στο ντέρμπι...

Ολυμπιακός: Αναβλήθηκε η εκδίκαση για τα επεισόδια στο ντέρμπι...Αναβολή, για την Παρασκευή στις 12:00, πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.


Ο νομικός εκπρόσωπος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Γιάννης Βούλτσης, έλειπε για μια υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου, γι’ αυτό και ζήτησε, μέσω πληρεξούσιου, την αναβολή της υπόθεσης.
Εάν επιβαλλόταν τιμωρία έδρας στους Πειραιώτες, εφόσον η αναβολή δινόταν για την επόμενη εβδομάδα, τότε αυτή θα εκτιόταν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα του β’ γύρου της Superleague. Αν ο Δικαστής αποφασίσει αύριο, τότε ο Ολυμπιακός θα στερηθεί τη στήριξη των οπαδών του στον αγώνα με τον Πανθρακικό. Ωστόσο, οι ιθύνοντες των πρωταθλητών ευελπιστούν ότι ο σύλλογος θα τιμωρηθεί με απλό πρόστιμο.

Κέρκυρα: Ιωάννου: Ατσαλένια θέληση να επιστρέψει...

Κέρκυρα: Ιωάννου: Ατσαλένια θέληση να επιστρέψει...Μεγάλη είναι η θέληση του Δημήτρη Ιωάννου να επιστρέψει στα γήπεδα και να συμμετάσχει στην αποστολή της Κέρκυρας, ενόψει του σαββατιάτικου δύσκολου αγώνα στη Ρόδο, που ενδεχομένως να τον κάνει να ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του στον δικέφαλο.


Μπορεί να μη γυμνάστηκε, χθες, σε εντατικούς ρυθμούς, ο αρχηγός των νησιωτών, ωστόσο, καμία ενόχληση δεν ένιωσε, και, εκτός απροόπτου, θα είναι στη 18άδα, αν και ο Τεννές, δεν έχει την πρόθεση να ρισκάρει τη συμμετοχή του στο σχήμα από την αρχή.
Και η παρουσία του Νέιθαν Μπερνς, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, ο οποίος, λόγω τραβήγματος στον δικέφαλο, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και χθες, λογικά, όμως, θα αναχωρήσει για το «σμαραγδένιο» νησί.

Μπέος: «Δεν αρκούν οι ενδείξεις»

Αποδείξεις κι όχι ενδείξεις θα πρέπει να παρουσιαστούν από τα αρμόδια όργανα και την UEFA για να θεωρηθεί ένας αγώνας «στημένος», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ αφήνοντας αιχμές κατά του προκατόχου, Βασίλη Γκαγκάτση. Επίσης ισχυρίστηκε πως είναι διαφορετικό να στήνεται ένας αγώνας για τα συμφέροντα του στοιχήματος, από το να γίνεται αυτό για να βοηθηθεί αγωνιστικά η ομάδα.

Για τα στημένα στη Β’ Εθνική: «Είμαι κάθετος ότι με ενδείξεις σε κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί αν καταδικάσει. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι ένα παιχνίδι στήθηκε. Έχει διαφορά το αν στήθηκε από έναν παράγοντα για να πάρει τη άνοδο ή να παίξει στην Ευρώπη από το να στήσεις ένα παιχνίδι για το στοίχημα. Ό,τι γίνεται εδώ, γίνεται και στο εξωτερικό. Το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν γίνεται μόνο εδώ αυτό. Και εγώ μπορεί να ξυπνήσω αύριο το πρωί και να παίξω διάφορα είδους παιχνίδια τζόγου. Αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν αποδεικνύουν κάτι. Αν παίχτηκαν παραπάνω χρήματα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν σημαίνει κάτι. Το ‘ίσως’ δεν καθορίζει κάτι. Όταν σε ένα ματς παίζονται κατά μέσο όρο 100.000 ευρώ και στο Θρασύβουλος-Τρίκαλα παίζονται 500.000 ευρώ, κάτι συμβαίνει. Αυτή είναι η λογική του κυρίου Λιμάχερ, όμως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον για αυτό. Αν θέλει κάποιος να τα οικονομήσει κάποιος μέσω του ποδοσφαίρου, πρέπει να συμβάλουμε για να μη συμβεί αυτό. Όλοι οι παράγοντες προσπαθούν να βοηθήσουν τις ομάδες τους».

Για τους συνδιεκδικητές της ανόδου στη Super league, ανέφερε: «Οι ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους θα είναι η Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο ΟΦΗ και ο Εθνικός. Φέτος το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δεν θα το κρίνει καμία διαιτησία και κανένα κατεστημένο. Όλες οι ομάδες θα αδικηθούν και όλες θα έχουν τη βοήθεια. Θεωρώ ότι οι αρρωστημένες καταστάσεις στην περίοδο προεδρίας του κυρίου Γκαγκάτση δεν επέτρεπαν να παιχθεί σε κανονικό πλαίσιο τα πρωτάθλημα. Όσον αφορά στον κύριο Πιλάβιο, μπορεί να κάνει λάθη, αλλά είναι ανθρώπινα. Αν του δοθεί ο χρόνος θα δικαιωθεί. Πιστεύω πως στο τέλος θα κόψουμε το νήμα για να ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα».

Για τη φιλολογία γύρω από το ματς με το Αιγάλεω (σ.σ.: αναβλήθηκε λόγω αδυναμίας του Αιγάλεω να αγωνιστεί επειδή είχε πολλούς παίκτες που είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των χοίρων, αλλά το «Σίτι» δεν προσήλθε στο γήπεδο ούτε στη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ματς): «Καταρχήν θεωρώ ότι ένας δικηγόρος δεν είναι κατ’ αποκλειστικότητα σε μία ομάδα. Δεν πρέπει να χρωματίζουμε ότι ο ίδιος νομικός εκπρόσωπος εργάζεται στο Αιγάλεω και στον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, θεωρούμε ότι το Αιγάλεω έστησε την αναβολή. Θα είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία αν δεν κατοχυρωθεί ο αγώνας στον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος πρέπει να κερδίσει το ματς στα χαρτιά».

Για το βίντεο που προσκόμισε στην εκδίκαση της υπόθεσης είπε: «Όταν μάθαμε ότι η ομάδα του Αιγάλεω ότι έχει άλλους λόγους και όχι τη νέα γρίπη και δεν κατέβηκε στο ματς, τότε δώσαμε σε ένα γραφείο ντεντέκτιβ και τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο από την προπόνηση του Αιγάλεω. Στις 19/10, και ενώ κάποιοι ήταν… του θανατά, τραβήξαμε τις φωτογραφίες με καθαρά πρόσωπα. Τι να κάνουμε, να χαρίσουμε το ματς; Η ομάδα μου κατέβηκε δύο φορές από τον Βόλο στην Αθήνα. Το καλύτερο θα ήταν να παιχθεί το ματς. Αν αυτό το παιχνίδι επαναληφθεί, τότε ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου».

Για τις εκλογές στη Λίγκα: «Είμαι από τους ανθρώπους που δημιούργησα τη συγκεκριμένη κατάσταση, όταν ήμουν στον Πανιώνιο. Όταν ξεκίνησε αυτό το σχέδιο, επρόκειτο να περάσουμε όλες οι ομάδες από τον προεδρικό θώκο. Διαφωνώ με όσα λέγονται ότι κάποιοι μπορεί να έχουν τη στήριξη άλλων. Όταν υπάρχουν ανοιχτά θέματα που αφορούν σημαντικά ζητήματα, καλύτερα θα ήταν η Λίγκα να εκπροσωπηθεί από έναν άνθρωπο με μεγαλύτερη βαρύτητα. Θεωρώ ότι η ψηφοφορία θα είναι εννέα για τον κύριο Πατέρα, πέντε για τον κύριο Παπουτσάκη και δύο λευκά από τον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ, με βάση τις πληροφορίες που έχω».

Για τη φετινή πορεία του Πανιωνίου είπε: «Φέτος παίζει καλό ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ θα είναι εύκολο για αυτόν, αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του».

Αποφάσεις του Δ.Σ για την απουσία ποδοσφαιριστών από τις δραστηριότητες των Μικτών ομάδων.


Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, αφού έλαβε υπόψη:

  1. Το άρθρο 31 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου.
  2. Το άρθρο 21 της προκήρυξης των πρωταθλημάτων της.
  3. Τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις στα σωματεία και τους ποδοσφαιριστές για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των διατάξεων αυτών.
Επιβάλλει ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών από τους αγώνες των σωματείων τους στους παρακάτω ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν αδικαιολόγητα σε πρόσκληση να πάρουν μέρος σε προπόνηση των μικτών ομάδων:

ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ
ΜΕΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΚΑΣΙΜΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΤΡ. ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΚΟΜΝΗΝΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ
Οι ποδοσφαιριστές αυτοί αποκλείονται στο εξής από τις δραστηριότητες των Μικτών Ομάδων.

Το Δ.Σ, αφού εξέτασε τα δικαιολογητικά που υπέβαλαν, δέχεται ως δικαιολογημένη την απουσία των παρακάτω ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν τιμωρούνται, αλλά αποκλείονται στο εξής από τις δραστηριότητες των Μικτών Ομάδων:

ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΚΩΣΤΕΛΕΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΝΑΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΑΝΑΓ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ


Το Δ.Σ εκφράζει για μια ακόμη της αποφασιστικότητά του στην απόλυτη εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν την τιμωρία ποδοσφαιριστών, που δεν ανταποκρίνονται αδικαιολόγητα σε προσκλήσεις τους, μέχρι να γίνει συνείδηση σε όλους ότι οι ομάδες μας πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για όλους τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές του τοπικού ποδοσφαίρου και ότι αποτελούν την πιο σημαντική ευκαιρία διάκρισης και ανάδειξης του ταλέντου τους.

ΟΣΦΠ: Θετικός στη νέα γρίπη ο «Τόρο»

Η νέα γρίπη «έπληξε» τον Βασίλη Τοροσίδη. Η ίωση που ταλαιπωρεί από την Τετάρτη τον πολυσύνθετο μέσο αποδείχτηκε μετά από εξετάσεις που του έγιναν πως είναι η νέα γρίπη (H1N1) και αυτό σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για περίπου μία εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως πέρα από το ματς του Σαββάτου με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια για το πρωτάθλημα, ο διεθνής άσος θα χάσει (πιθανότατα) και το κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης με την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Από εβδομάδα για τις μεταγραφές

Μετά το παιχνίδι με την Άρσεναλ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Ζίκο για τις κινήσεις που θα γίνουν ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Σημαντικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις θα παίξει το αν ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Champions League ή τη νέα χρονιά θα συμμετάσχει στο Europa League.

Οι δύο άνδρες ενδέχεται να τα πουν στο τέλος της άλλης εβδομάδας, όταν θα έχουν παίξει στην έδρα της Ξάνθης και θα έχουν αντιμετωπίσει την Άρσεναλ. Τα έσοδα των «ερυθρόλευκων» στην περίπτωση που συνεχίσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα είναι 4 εκατ. ευρώ επιπλέον. Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι λογικό ο πρόεδρος της ΠΑΕ να θέλει να περάσει το ματς με τους «κανονιέρηδες» και μετά να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βραζιλιάνο τεχνικό.

Τις τελευταίες ημέρες οι Πειραιώτες φέρονται να επιθυμούν την απόκτηση ενός αριστερού μεσοεπιθετικού, αν και ο προπονητής της ομάδας θέλει έναν φορ. Δεν αποκλείεται, όμως, να γίνουν δύο τελικά μεταγραφές. Μάλιστα, οι παράγοντες θέλουν να ψάξουν περισσότερο την περίπτωση του Μούσα Ντεμπελέ, ο οποίος αν αποκτηθεί, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League. Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας παραμένει ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Νέρι Καστίγιο προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Η απειλή της «καμπάνας»

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που περιμένει τον Ολυμπιακό, την επομένη (στις 10/12) του αγώνα με την Άρσεναλ για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την Αλκμααρ στην Ολλανδία. Σύμφωνα με την καταγγελία των Ολλανδών, οπαδοί των Πειραιωτών τραυμάτισαν υπάλληλους της ομάδας κατά την είσοδο στο γήπεδο (σ.σ.: κάποιοι δεν είχαν εισιτήρια). Η κατάσταση μοιάζει δύσκολη για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν τη στήριξη των οπαδών τους στους «16» του Champions League ή στους «32» του Europa League.

Τους τραπέζωσε!

Το τραπέζι στους συμπαίκτες του έκανε χθες το βράδυ ο Αντώνης Νικοπολίδης, ύστερα από την πρωτοβουλία που πήρε ως αυτοτιμωρία για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με την Αλκμααρ. Ο 38χρονος τερματοφύλακας ύψωσε πρώτος το ποτήρι του για να πιει εις υγείαν όλων και οι υπόλοιπο τού ευχήθηκαν να είναι πάντα καλά, αφού δέχθηκε ουκ ολίγα «πειράγματα» από τους συμπαίκτες του.

* Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να προταθεί νέο συμβόλαιο στον Μίχαλ Ζεβλάκοφ, αφού το τρέχον λήγει το καλοκαίρι του 2010.

* Στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των συλλόγων βρίσκεται ο Ολυμπιακός (με 206 βαθμούς) μετά το πέρας του Νοεμβρίου. Πρώτη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 317 και ακολουθούν οι Τσέλσι (299), Μπαρτσελόνα (292), Αμβούργο και Σαχτάρ (274), Βέρντερ (264), Αρσεναλ (252), Εστουδιάντες (239), Κρουζέιρο (235), Γαλατάσαραϊ(220,5), Ρόμα (212) και Γκρέμιο (210).

Έφτασε τελικά η ώρα για την εκλογή του επόμενου προέδρου της Superleague.

Super league: Σήμερα η εκλογή νέου προέδρουΈφτασε τελικά η ώρα για την εκλογή του επόμενου προέδρου της Superleague.


Σήμερα στις 16:00 θα γίνουν οι εκλογές της διοργανώτριας αρχής. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι μέχρι χθες ο μόνος που είχε κάνει γνωστή την απόφασή του ήταν ο Απόστολος Παπουτσάκης.
Πριν από λίγο καιρό, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο του Εργοτέλη, φαίνεται όμως ότι ο Νικόλας Πατέρας άλλαξε γνώμη και στη σημερινή συνεδρίαση θα μας πει αν θα είναι ο άλλος υποψήφιος. Στο πλευρό του είναι οι ομάδες των Άρη, Λάρισας, Ατρόμητου, Ηρακλή, , ΠΑΣ Γιάννινα, Καβάλας και Παναθηναϊκού.
Από την άλλη...

Εκτός προπονήσεων ο Μπερνς

Επόμενος Αγώνας


Ρόδος
Κέρκυρα
Με απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε χθές Τετάρτη η προετοιμασία του ΑΟ Κέρκυρα ενόψει του σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα με τη Ρόδο.

Ο Νέιθαν Μπερνς δεν γυμνάστηκε ούτε και σήμερα, αφού το ιατρικό επιτελείο της ομάδας τού συνέστησε ξεκούραση. Ο νεαρός Αυστραλός μεσοεπιθετικός έχει υποστεί τράβηγμα στον δικέφαλο και αύριο Πέμπτη θα δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα. Εάν δεν νιώσει ενοχλήσεις, τότε ο Μπάμπης Τεννές θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για το ματς με τους Ροδίτες.

Από εκεί και πέρα, οι Δημήτρης Ιωάννου και Γιώργος Παρασκευαϊδης γυμνάζονται ελαφρά και είναι πιθανό να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τη Ρόδο.

Σίγουρα θα μείνουν έξω οι τιμωρημένοι Τάσος Βενέτης και Διονύσης Μακρυδημήτρης, καθώς και ο τραυματίας Μπαλί Σμαρτ.

Η σημερινή προπόνηση του ΑΟΚ είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 και θα πραγματοποιηθεί στις βοηθητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, στα Γαζάτικα.

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Η ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι η κλήρωση της 5ης φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών Κέρκυρας θα γίνει τη Δευτέρα 7/12 στα γραφεία της Λ. Αλεξάνδρας 1-3 και ώρα 20:15.
Όπως είναι γνωστό οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι : ΒΟΛΙΔΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΑΝΑΓΕΝ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ, ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ. Για να φτάσουν στα ημιτελικά αυτές οι τέσσερις ομάδες κατα σειράν απέκλεισαν τους εξής αντιπάλους:
ΒΟΛΙΔΑ
(ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ 7-0, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ 3-0)

ΟΛΥΜΠΟΣ
(ΗΡΑΚΛΗ ΑΓ.ΔΕΚΑ 0-0 4-2 πεν, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1, ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 4-2, ΚΑΣΣΙΩΠΗ 1-0)

ΑΝΑΓΕΝΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
(ΠΟΣΕΙΔ.ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ 6-0, ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 3-2, ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ 3-2)

ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ
(ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΡΟΥΛ. 3-1, ΑΕΤΟ ΑΓ.ΑΘΑΝ. 5-0, ΟΦΑΜ 2-0)

Τεν Κάτε: «Πάντα έλεγα πως θα δουλέψω στον ΠΑΟ»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA εν όψει της σημερινής εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι. Ο Ολλανδός τεχνικός ανέφερε πως από πολύ παλιά είχε φανταστεί τον εαυτό του σε ελληνικό πάγκο και μάλιστα αυτόν του Παναθηναϊκού.

«Σε όλη μου την καριέρα έχω δουλέψει σε ομάδες με μεγάλη παράδοση. Είχα παίξει αντίπαλος με αρκετές ελληνικές ομάδες στο παρελθόν και δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα έλεγα ότι κάποια μέρα θα πάω στην Ελλάδα για να προπονήσω μια ομάδα. Από όλες τις ομάδες πάντα είχα μια στο μυαλό μου και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Επειδή είναι ομάδα με παράδοση είχε δει τον Άγιαξ να κατακτά το πρώτο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο τελικό του Γουέμπλεϊ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και να τον νικάει με 2-0».

Ο Χενκ Τεν Κάτε μίλησε και για την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, αναφέροντας τον τρόπο που έπαιζε ο ίδιος αλλά και τον τρόπο που θέλει να αγωνίζονται οι ομάδες που προπονεί: «Πρέπει να ανεβαίνεις σιγά σιγά στην καριέρα σου. Από τα ερασιτεχνικά μέχρι το υψηλότερο επίπεδο. Μέχρι να πεθάνεις συνεχίζεις να μαθαίνεις. Ακολουθώ την ολλανδική φιλοσοφία. Ως ποδοσφαιριστής ήμουν επιθετικός και πάντα λέω ότι πρέπει να παίζουμε μπροστά, όσο πιο γρήγορα γίνεται στην επίθεση για να σκοράρουμε. Μου αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο και όχι να στέλνεις την μπάλα από την μια άλλη άμυνα στην επίθεση. Θέλω να χρησιμοποιώ όλες τις γραμμές, ξεκινώντας την μπάλα από την άμυνα να πηγαίνει στην μεσαία γραμμή, και από την μεσαία γραμμή στην επίθεση».

Η UEFA έχει ετοιμάσει ένα βίντεο-αφιέρωμα στο «τριφύλλι» δείχνοντας τη συνέντευξη του Τεν Κάτε, τον Τζιμπρίλ Σισέ αλλά και σκηνές από τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο.

ΟΣΦΠ: Ξεκαθαρίζουν τα μεταγραφικά

Μετά το παιχνίδι με την Άρσεναλ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Ζίκο για τις κινήσεις που θα γίνουν ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Σημαντικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις θα παίξει το αν ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο Champions League ή τη νέα χρονιά θα συμμετάσχει στο Europa League.

Οι δύο άνδρες ενδέχεται να τα πουν στο τέλος της άλλης εβδομάδας, όταν θα έχουν παίξει στην έδρα της Ξάνθης και θα έχουν αντιμετωπίσει την Άρσεναλ. Τα έσοδα των «ερυθρόλευκων» στην περίπτωση που συνεχίσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα είναι 4 εκατ. ευρώ επιπλέον. Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι λογικό ο πρόεδρος της ΠΑΕ να θέλει να περάσει το ματς με τους «κανονιέρηδες» και μετά να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βραζιλιάνο τεχνικό.

Τις τελευταίες ημέρες οι Πειραιώτες φέρονται να επιθυμούν την απόκτηση ενός αριστερού μεσοεπιθετικού, αν και ο προπονητής της ομάδας θέλει έναν φορ. Δεν αποκλείεται, όμως, να γίνουν δύο τελικά μεταγραφές. Μάλιστα, οι παράγοντες θέλουν να ψάξουν περισσότερο την περίπτωση του Μούσα Ντεμπελέ, ο οποίος αν αποκτηθεί, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League. Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας παραμένει ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Νέρι Καστίγιο προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Η απειλή της «καμπάνας»

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που περιμένει τον Ολυμπιακό, την επομένη (στις 10/12) του αγώνα με την Άρσεναλ για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την Αλκμααρ στην Ολλανδία. Σύμφωνα με την καταγγελία των Ολλανδών, οπαδοί των Πειραιωτών τραυμάτισαν υπάλληλους της ομάδας κατά την είσοδο στο γήπεδο (σ.σ.: κάποιοι δεν είχαν εισιτήρια). Η κατάσταση μοιάζει δύσκολη για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν τη στήριξη των οπαδών τους στους «16» του Champions League ή στους «32» του Europa League.

Ζητάει αναβολή…

Σήμερα απολογείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη Σούπερ Λίγκα για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ζητήσουν αναβολή της εκδίκασης, επειδή δεν μπορεί να παραστεί ο δικηγόρος, Γιάννης Βούλτσης, και θα ζητήσουν να εκδικαστεί την Παρασκευή. Οι Πειραιώτες εμφανίζονται βέβαιοι για την αποφυγή τιμωρίας της έδρας και εκτιμούν πως στην ομάδα θα επιβληθεί απλώς ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Τους τραπέζωσε!

Το τραπέζι στους συμπαίκτες του έκανε χθες το βράδυ ο Αντώνης Νικοπολίδης, ύστερα από την πρωτοβουλία που πήρε ως αυτοτιμωρία για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με την Αλκμααρ. Ο 38χρονος τερματοφύλακας ύψωσε πρώτος το ποτήρι του για να πιει εις υγείαν όλων και οι υπόλοιπο τού ευχήθηκαν να είναι πάντα καλά, αφού δέχθηκε ουκ ολίγα «πειράγματα» από τους συμπαίκτες του.

* Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να προταθεί νέο συμβόλαιο στον Μίχαλ Ζεβλάκοφ, αφού το τρέχον λήγει το καλοκαίρι του 2010.

* Στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των συλλόγων βρίσκεται ο Ολυμπιακός (με 206 βαθμούς) μετά το πέρας του Νοεμβρίου. Πρώτη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 317 και ακολουθούν οι Τσέλσι (299), Μπαρτσελόνα (292), Αμβούργο και Σαχτάρ (274), Βέρντερ (264), Αρσεναλ (252), Εστουδιάντες (239), Κρουζέιρο (235), Γαλατάσαραϊ(220,5), Ρόμα (212) και Γκρέμιο (210).

«Τίποτα από Ολυμπιακό για Ντιέγκο Σόουζα»

Ολυμπιακός και Παρί Σεν Ζερμέν φέρονται να είναι μεταξύ των μνηστήρων για την απόκτηση του Ντιέγκο Σόουζα, ωστόσο ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Παλμέιρας, Εδουάρδο Ουράμ, δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του άγνοια επί του θέματος.

«Δεν γνωρίζω κάτι για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ήξερα πως στον Ζίκο άρεσε ο Ντιέγκο όταν ήταν στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως δεν έχουμε τίποτα από τον Ολυμπιακό», τόνισε ο εκπρόσωπος του 24χρονου άσου, τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν σε εταιρία μάνατζερ, αλλά δεσμεύεται με την Παλμέιρας ως το Δεκέμβριο του 2011.

Ο μία φορά διεθνής ποδοσφαιριστής, που έχει 8 γκολ σε 33 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα Βραζιλίας, είχε γνωστοποιήσει προ ημερών την πρόθεσή του να παραμείνει στην Παλμέιρας πιστεύοντας πως αν αγωνιστεί στο Κόπα Λιμπερταδόρες θα έχει αυξημένες πιθανότητες να κληθεί στη «σελεσάο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Το θέμα του Τζόρβα και οι… επίμαχες φωτογραφίες

Πήρα αρκετά μηνύματα χθες για το ίδιο θέμα. Αυτό του Τζόρβα. Οι περισσότεροι φίλοι που επικοινώνησαν μαζί μου είχαν επισυνάψει και τις δύο επίμαχες φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν απέκτησε το σημάδι κάτω από τον δεξιό του αγκώνα στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά πολύ νωρίτερα. Τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και ο παίκτης των «πρασίνων» οφείλει να βγει δημόσια και να πει όλη την αλήθεια. Κατηγορούμε τους πάντες για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και δικαίως. Τους παράγοντες, τους οπαδούς, τον Τύπο, τους διαιτητές. Ολοι αυτοί (εμείς) φέρουμε ο καθένας το δικό του μερίδιο ευθύνης για την άσχημη εικόνα των ελληνικών γηπέδων.

Οι ποδοσφαιριστές όμως μέχρι τώρα έμεναν έξω από αυτή την ιστορία. Λίγα πράγματα μπορούσε να προσάψει κάποιος στους πρωταγωνιστές αυτού του άμοιρου αθλήματος και αυτό μας έδινε κάποια ελπίδα για το μέλλον. Αν χαθεί κι αυτή, τότε καλύτερα να το παρατήσουμε το άθλημα και να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο. Ο Τζόρβας πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση του.

Να μας πει γιατί έδειξε μπροστά στην κάμερα ένα σημάδι που είχε εδώ και καιρό και υποστήριξε πως αυτό του προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι. Το οφείλει στους συναδέλφους του ποδοσφαιριστές. Είναι πραγματικά ντροπή αυτό που συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Και ειλικρινά δεν έχει να κάνει με το που αγωνίζεται ο συγκεκριμένος παίκτης. Και στον Ολυμπιακό να έπαιζε, το ίδιο θα ήταν.

Εάν έχει κάποια δικαιολογία γι’ αυτό που έγινε, καλώς. Να την ακούσουμε. Δεν μπορεί όμως να αγνοεί το θέμα ούτε ο ίδιος, ούτε όμως και η ομάδα του. Πρώτος ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να του έχει ζητήσει εξηγήσεις. Ας ελπίσουμε πως κάποιος θα μας πει υπεύθυνα κάτι γι’ αυτό…

Πρόστιμο στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι στο ΣΕΦ

Με πρόστιμο 7.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός από τον αθλητικό δικαστή για τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» ανησυχούσε για την τιμωρία της έδρας της ομάδας, κυρίως λόγω του τραυματισμού του Γιούριτσα Γκόλεματς από μία βίδα που πετάχτηκε από την εξέδρα.

Αναλυτικά, η απόφαση: «Για περιορισμένης έκτασης επεισόδια [ρίψη αντικειμένων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου ένα εκ των οποίων τραυμάτισε τον καλαθοσφαιριστή με το Νούμερο 10 Golemac J. της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο ΚΑΕ (σωματική βλάβη), χρήση βεγγαλικών, φωτοβολίδων και κροτίδων στις εξέδρες και για υβριστικά συνθήματα κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση κατά φυσικών προσώπων], πρόστιμο 7.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 29-12-2009».

«Θέλει Λουίς Γκαρσία ο Τεν Κάτε»

Για την απόκτηση του Λουίς Γκαρσία ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την «El Mundo Deportivo». Ο Χενκ Τεν Κάτε που γνωρίζει πολύ καλά την ισπανική αγορά θεωρεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως ο επιθετικός της Εσπανιόλ είναι ιδανικός για να καλύψει και με το παραπάνω το πιθανό κενό που θα δημιουργηθεί αν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του, που λήγει τον Ιούνιο.

Από πλευράς του συλλόγου της Βαρκελώνης λέγεται ότι δεν έχει γίνει επαφή με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο οι Ισπανοί αναφέρουν πως αν δεν έχει ήδη υπάρξει συνάντηση ανθρώπου των «πρασίνων» με τον παίκτη, κάτι τέτοιο θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Πάντως «El Mundo Deportivo» σημειώνει πως το έργο της απόκτησης του 28χρονου φορ είναι δύσκολο, καθώς Μπενφίκα και Βαλένθια είχαν αποτύχει σε ανάλογες «απόπειρες» κατά το πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο ίδιος δηλώνει ευτυχής στην Εσπανιόλ με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2012.

Φέτος ο Λουίς Γκαρσία έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε 13 συμμετοχές στην Primera Division, ενώ πέρυσι είχε 5 τέρματα σε 37 εμφανίσεις και πρόπερσι σκόραρε 13 φορές σε 37 ματς. Συνολικά σε 153 ματς ισπανικού πρωταθλήματος έχει βρει δίχτυα 39 φορές.

Το απόγευμα τελικά η συνάντηση

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί τελικά η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Νίκο Νοτιά και τον Χαράλαμπο Κοζώνη στη Φλόριντα, για την υπογραφή του προσυμφώνου για τη μεταβίβαση των μετοχών στον δεύτερο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ περίμενει να λάβει την εγγυητική τραπέζης για το ποσό των 29 εκατ. ευρώ, ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Αν όλα πάνε καλά, την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών στα οικονομικά της ΠΑΕ κι εφόσον τα χρέη που θα διαπιστωθούν δεν είναι μεγαλύτερα από τα 34,2 εκατ. ευρώ, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας θα γίνει το νέο αφεντικό της «Ένωσης», μετά τη γενική συνέλευση της 10ης Ιανουαρίου.

Μέχρι τότε, ο σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο από τη διοίκηση της ΑΕΚ λέγεται πως γίνονται προσπάθειες για να λυθεί. Τα έσοδα των 188.000 ευρώ από το ματς με την Έβερτον δεν είναι αρκετά για να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις, ενώ τουλάχιστον ως τα τέλη του μήνα δεν προβλέπεται εισροή χρημάτων στα ταμεία από τα τηλεοπτικά έσοδα από Σούπερ Λίγκα και Europa League. Οι μέτοχοι έχουν κληθεί για μία τελευταία «ένεση», αλλά ακόμη είναι αβέβαιο αν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Στο μεταξύ και με δεδομένο πως το προσύμφωνο μεταξύ μετόχων και Κοζώνη δεν είναι δεσμευτικό για τον δεύτερο, ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς φέρεται να έχει καταστρώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δεν αναλάβει τις τύχες του συλλόγου. Ελλείψει άλλου ενδιαφερόμενου για την απόκτηση των μετοχών, το πλάνο αυτό περιλαμβάνει την αναζήτηση ρευστού για την κάλυψη των υποχρεώσεων της ομάδας.

Έχασε τον Σκόκο

Παρόλο που προσπάθησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να προφυλάξει τον Νάτσο Σκόκο, το κακό έγινε. Ο Αργεντινός υπέστη κάκωση στον δεξιό οπίσθιο μηριαίο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες, χάνοντας τα ματς με Πανιώνιο και Λεβαδειακό. Όμως δεν ήταν αυτή η μοναδική απώλεια για την «Ένωση», αφού ο Γιουσούφ Χέρσι υπέστη διάταση στον αριστερό δικέφαλο και η συμμετοχή του στο ματς της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Λαβωμένοι αποχώρησαν οι Μιχάλης Παυλής (κάκωση στον αριστερό αγκώνα) και Γρηγόρης Μάκος (κάκωση στον δεξιό αχίλλειο), ωστόσο η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική. Πάντως ο δεύτερος δεν έχει ούτως ή άλλως δικαίωμα συμμετοχής στο προσεχές παιχνίδι, αφού είναι τιμωρημένος.

Ο… άυλος στόχος

Μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, η ΑΕΚ έχασε και το στόχο μίας καλής πορείας στο Europa League μετά την εντός έδρας ήττα από την Έβερτον (0-1). Το ζητούμενο στο εξής για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους παίκτες του είναι να βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση, αλλά και την απόδοση της ομάδας. Μένει να φανεί αν οι ποδοσφαιριστές θα αντιδράσουν για τις καθυστερήσεις στις οφειλές πριν από το ματς με τον Πανιώνιο ή θα κάνουν υπομονή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Επιβεβαίωση για Τζεμπούρ-Μπόχουμ

Επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του Ράφικ Τζεμπούρ, Γιάννης Λυπημένος, τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Μπόχουμ για την απόκτηση του πελάτη του. «Είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει επαφές με την Μπόχουμ, όμως περιμένουμε την επίσημη πρόταση., Πιστεύω ότι έως τη Δευτέρα θα έχουμε καταλήξει», δήλωσε στην «Εξέδρα» ο εκπρόσωπος του Γαλλοαλγερινού φορ που δεν θέλει να παραμείνει στο περιθώριο κινδυνεύοντας να χάσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αλγερίας.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES