15 Νοε 2010

Για… ξεκούραση ο Κάκος, μένει εκτός ντέρμπι

Για… ξεκούραση ο Κάκος, μένει εκτός ντέρμπιΣτο «ψυγείο» για τουλάχιστον δύο αγωνιστικές θα θέσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τον Τάσο Κάκο, έπειτα από τα φαλτσοσφυρίγματα του Κερκυραίου στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει πως τίθεται στο περιθώριο ενόψει των προσεχών ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αν και σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔ δεν σκόπευε να τον ορίσει σε παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Τιμωρία και για τον Μπιτσίδη.

Στην περίπτωση του Τάσου Κάκου έχει ενδιαφέρον ο λόγος για τον οποίο τιμωρείται. Ο παρατηρητής του στην Τούμπα, Γιώργος Μπίκας, του έβαλε χαμηλό βαθμό, αλλά οι βασικοί λόγοι που το έκανε αυτό ήταν: α) η αποβολή του Κώστα Μανωλά στο 78’ η οποία κρίθηκε ιδιαιτέρως αυστηρή και, β) η κακή φυσική κατάσταση του διαιτητή. Για το τελευταίο, μάλιστα, ο διεθνής παρατηρητής επεσήμανε στον Κάκο πως… περπατούσε και ότι παρακολουθούσε τις περισσότερες φάσεις από μακριά!

Αναφορικά με τις δύο φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Μπίκας είχε ελαφρώς διαφορετική άποψη: Για την «σκαριά» του Τζεμπούρ στον Γκαρσία στο 38’, ο παρατηρητής είπε στον Κάκο ότι ορθώς έδειξε κίτρινη στον παίκτη της ΑΕΚ, ωστόσο στον Γκαρσία έπρεπε να γίνουν απλές συστάσεις και όχι να του δείξει κίτρινη. Για την περίπτωση πέναλτι στο 88’ (Λαγός στον Βιεϊρίνια), ο Γιώργος Μπίκας έδειξε εμπιστοσύνη στην κρίση του διαιτητή καθώς φέρεται να του είπε: «Εσύ ήσουν στα πέντε μέτρα. Εγώ ήμουν στην κερκίδα. Άρα είχες σαφώς καλύτερη εικόνα από εμένα».

Πρέπει πάντως να σημειωθούν τα εξής: Ο παρατηρητής βλέπει τις φάσεις την ώρα που γίνονται και δεν έχει τη δυνατότητα του ριπλέι. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι εκθέσεις τους δεν είναι δεσμευτικές για την ΚΕΔ. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι ξεκάθαρο πως έπρεπε να αποβληθεί ο Τζεμπούρ και παράλληλα να δοθεί το πέναλτι στον Βιεϊρίνια. Και (μαζί με την άδικη αποβολή του Μανωλά) αυτοί είναι οι λόγοι που θα τεθεί ο Κερκυραίος ρέφερι σε διαθεσιμότητα.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως τουλάχιστον για τις δύο προσεχείς αγωνιστικές, θα τεθεί στο περιθώριο και δεν θα είναι ανάμεσα στους υποψηφίους να διευθύνει τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΚΕΔ δεν σκόπευε να τον ορίσει σε κάποιο από τα δύο αυτά παιχνίδια, για τον απλούστατο λόγο ότι ο Κερκυραίος παραμένει ανεπιθύμητος για την ομάδα του Πειραιά. Και παρά τα όσα διέρρεε η Σούπερ Λίγκα στο τελευταίο της Δ.Σ., ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ουδέποτε ζήτησε την εξαίρεση του Κάκου, η αλήθεια –σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- είναι διαφορετική: αυτό που… δεν ζήτησε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ήταν τη διαγραφή του Κερκυραίου. Την εξαίρεση από τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων», τη ζήτησε…

Στο «ψυγείο» και ο Μπιτσίδης

Και μιας και ο λόγος για τον Ολυμπιακό, πρέπει να επισημάνουμε πως και ο β’ βοηθός διαιτητής της αναμέτρησης του Παγκρητίου, Δημήτρης Μπιτσίδης, θα τεθεί για ορισμένες αγωνιστικές στο περιθώριο. Ο λόγος είναι η ακύρωση ενός κανονικού γκολ του Τοροσίδη, κατά το οποίο έστω και οριακά, ο παίκτης καλυπτόταν. Ο Θρακιώτης βοηθός έχει και στο παρελθόν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και το μέλλον του είναι δυσοίωνο. Για τον διαιτητή της αναμέτρησης, Θανάση Γιάχο δεν τίθεται θέμα, ούτε για τα σφυρίγματα του, αλλά πιθανότατα ούτε για την απόφαση του να ξεκινήσει το ματς και να το διακόψει στο ημίχρονο.

Τέλος, ενδεχόμενο τιμωρίας αντιμετωπίζει και ο Χρήστος Μήτσιος που διαιτήτευσε το παιχνίδι της Κέρκυρας με την Ξάνθη. Ο Χριστόφορος Ζωγράφος που ήταν παρατηρητής του Ηπειρώτη ρέφερι, φέρεται να του έβαλε χαμηλό βαθμό καθώς στο γκολ της ισοφάρισης της Κέρκυρας υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ του Μαϊστόροβιτς στον Λυμπερόπουλο.

Ήττα των Νέων, σε συγκλονιστικό φινάλε!

Δευτέρα, 15/11/2010
Την ήττα από τη Skoda Ξάνθη με σκορ 2-1 γνώρισε το Σάββατο ο ΑΟ Κέρκυρα στο γήπεδο των Καστελλάνων Μέσης, για το Πρωτάθλημα Νέων U-20 της Σούπερ Λιγκ.

Το παιχνίδι αποτέλεσε τον… προάγγελο για το τι θα γινόταν το απόγευμα της ίδιας ημέρας μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, αφού η αναμέτρηση των Νέων είχε συγκλονιστικό φινάλε, όπως κι εκείνη των ανδρών.

Συγκεκριμένα, στο ματς των «μικρών» σημειώθηκαν και τα τρία γκολ στα τελευταία λεπτά. Στο 77’ η Ξάνθη απέκτησε το προβάδισμα στο σκορ με τέρμα του Μάνταλου, που έκανε το 0-1. Στο 90’ ο… συνήθης ύποπτος Γιώργος Βλάχος ισοφάρισε σε 1-1, όμως στο 92’ η ομάδα της Θράκης κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα γκολ, με… δράστη τον Καθάριο και να… δραπετεύσει με το «διπλό» από το νησί των Φαιάκων.

Η κερκυραϊκή ομάδα, παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο προπονητής Γιάννης Χονδρογιάννης, στάθηκε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες, από έναν ισχυρό αντίπαλο ο οποίος «έπιασε» κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα, ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ και τον Άρη.

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν από πλευράς ΑΟ Κέρκυρα οι Κουρής (στο 23’), Πολύζος (στο 73’) και Νάος (στο 81’), και από πλευράς Ξάνθης οι Τσονάκας (στο 45’), Σιμιτσάκης (στο 80’) και Μάνταλος (στο 85’).

Οι συνθέσεις των ομάων
ΝΕΟΙ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Ευθυμίου, Λαμπρόπουλος (42’ λ.τρ. Γεωργακόπουλος), Ανυφαντής, Πολύζος, Μπράτος, Νάος, Βιόπουλος (88’ Κασάρας), Κουρής, Βλάχος, Πατινιώτης, Κουλούρης (80’ Χ. Μίαρης)
ΝΕΟΙ SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μισιρλησιακήρ, Κεχαγιάς, Γούτας, Τσονάκας, Μάνταλος, Γκακολάρι, Χαριτίδης (67’ Λαζαρίδης), Αλτιπαρμακόφσκι (60’ Σιμιτσάκης), Ράνος (83’ Μελισσόπουλος), Καθάριος

Χρήστος Γραμμένος

Ματς θρίλερ


ΚΕΡΚΥΡΑ. (φώτο/Σ.Καταπόδης) Στο τέλος και μέσα σε δύο λεπτά κρίθηκε το ματς στην Κέρκυρα, ανάμεσα στον ΑΟΚ και την Ξάνθη, στο πρώτο παιχνίδι της σαιζόν μπροστά στους οπαδούς της Κέρκυρας, στο ΕΑΚΚ. Σε ένα ματς θρίλερ, όπως εξελίχθηκε, η Σκόντα προηγήθηκε στο...92 και η Κέρκυρα ισοφάρισε...δύο λεπτά αργότερα, στο 94. Έτσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς. Η Ξάνθη ξεκίνησε καλύτερα και είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες. Σκόραρε αργά στο 92 με τον Βασιλάκη, για να ισοφαρίσει ο Μαιστόροβιτς με προβολή.  Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Κέρκυρα - Ξάνθη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλατζής, Φλαβίνιο, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος (46' Μάρκοβιτς)  , Γκουστάβο (51' Γιάντσης), Επστάιν, Μακρής.
Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Γκλέισον (61' Μπέρτος), Πόι, Σουάνης (76' Έληνγκτον), Κιντάνα (56' Κατόνγκο), Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Κωστούλας.
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Δημητριάδης (Καστο

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES