22 Μαΐ 2010

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Πρόγραμμα αγώνων Πρωταθλημάτων Τζούνιορς

Η ΕΠΣ Κέρκυρας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων της Α' Φάσης του Πρωταθλήματος Τζούνιορς Κατηγορίας, που αρχίζει στις 23 Μαϊου.

  

(1ος ΟΜΙΛΟΣ)

1η αγωνιστική (Κυριακή 23 Μαϊου):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (20:15)
ΟΦΑΜ - ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (17:45)
Ρεπό: ΟΛΥΜΠΟΣ

2η αγωνιστική (Κυριακή 30 Μαϊου):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1 - ΟΛΥΜΠΟΣ (19:30)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (18:15)
Ρεπό: ΟΦΑΜ

3η αγωνιστική (Κυριακή 6 Ιουνίου):ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1 - ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (17:45)
ΟΦΑΜ - ΟΛΥΜΠΟΣ (20:15)
Ρεπό: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

4η αγωνιστική (Τετάρτη 9 Ιουνίου):
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1 - ΟΦΑΜ (19:00)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ (19:00)
Ρεπό: ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

5η αγωνιστική (Κυριακή 13 Ιουνίου):
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ (17:45)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΟΦΑΜ (17:45)
Ρεπό: ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 1

  

(2ος Όμιλος)

1η αγωνιστική (Κυριακή 23 Μαϊου):ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ - ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 2 (19:00)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ - ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ (17:45)

2η αγωνιστική (Κυριακή 6 Ιουνίου):ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 2 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ (20:15)
ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ - ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ (17:45)

3η αγωνιστική (Κυριακή 13 Ιουνίου):
ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ - ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ (19:00)
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 2 - ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ (20:15)


Οριστική η παραίτηση Πατέρα ή μήπως…

Γράφαμε και χθες ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τον Παναθηναϊκό. Η παραίτηση του Νίκου Πατέρα έφερε… φουρτούνες στον πολυμετοχικό και οι οπαδοί της ομάδας ετοιμάζονται για… μίνι συλλαλητήριο, την Παρασκευή, έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ, όπου θα γίνει το νέο Δ.Σ.

Για τον Πατέρα τα είπαμε. Όλα είναι ανοικτά. Υπάρχουν κάποια περιθώρια επιστροφής, μετά και τα όσα είπε ο ίδιος στον κόσμο («κάντε υπομονή μια εβδομάδα και θα δείτε»), αλλά και μετά τη δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου: «Αν φύγεις εσύ, φεύγω κι εγώ». Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι 50-50. Κι’ επειδή στον πολυμετοχικό οι… αιφνιδιασμοί είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και τα πάντα αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες, ας κάνουμε υπομονή κι ας περιμένουμε λίγες μέρες. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του «τριφυλλιού». Αν θα συνεχίσει ο Πατέρας, δηλαδή, ή αν θα αναλάβει τα ηνία κάποιος άλλος. Όλα είναι ρευστά…

Σε περίπτωση που συμβεί το δεύτερο, καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι τα πάντα είναι στον αέρα! Κι’ αυτό γιατί με την αποχώρηση του Πατέρα, αποχωρεί κι ο Κώστας Αντωνίου, ενώ υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να συμβεί το ίδιο και με τον Νίκο Νιόπλια. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με αυτό το σενάριο (ίσως ακραίο), ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να χτίσει από την αρχή όλο το οικοδόμημα και θα είναι αναγκασμένος να ψάχνει μέσα σε 20 μέρες για τεχνικό διευθυντή προπονητή…

• Οσο για την έκθεση της deloitte, αυτή κάνει λόγο για έλλειμμα 90 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία. Η πρότασή της είναι φέτος να μπουν 2 εκατ. ευρώ , 4 εκατ. την επόμενη και 5 εκατ. τη μεθεπόμενη. Μια πρόταση, η οποία δεν είναι δεσμευτική, αλλά από την άλλη δεν μπορείς και να την αγνοήσεις τελείως και να… ξεφύγεις στο οικονομικό σου κουμάντο. Γι’ αυτό και όπως διαβάζατε τις τελευταίες ημέρες, το μπάτζετ για τις μεταγραφές δεν θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι αποφάσεις του Βαρδινογιάννη και η Deloitte

Οι αποφάσεις του Βαρδινογιάννη και η DeloitteΣτον Παναθηναϊκό, μετά την κατάκτηση του νταμπλ, όλα φαίνονταν να κυλούν ρολόι και οι «πράσινοι» έδειχναν έτοιμοι να δημιουργήσουν τη δική τους δυναστεία. Μετά την χθεσινή παραίτηση του Νικόλα Πατέρα, όμως, υπάρχει παγωμάρα στο «πράσινο» στρατόπεδο. Μικρό το ενδεχόμενο να αλλάξει την απόφαση του. Κρίσιμες οι μέρες μέχρι την Τετάρτη. Ποιο το σχέδιο της Deloitte για την επόμενη τριετία. Με αγωνία αναμένονται οι αποφάσεις του Τζίγκερ.

Τις τελευταίες ημέρες φαινόταν πως το κλίμα έχει αλλάξει και ο Νικόλας Πατέρας δεν θα υπέβαλε την παραίτηση του. Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, όμως, όλα αλλάζουν και μέχρι την Τετάρτη αναμένονται εξελίξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο τετραήμερο θα υπάρξουν συναντήσεις και διαβουλεύσεις και μέχρι την Τετάρτη θα έχει ξεκαθαρίσει αν φεύγει ο Πατέρας οριστικά αλλά και ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Αν τελικά αποχωρήσει ο Νικόλας Πατέρας, τότε θεωρείται δεδομένο πως θα φύγει από την ομάδα και ο Κώστας Αντωνίου. Αιφνιδιάστηκαν Νιόπλιας και παίκτες από αυτή την εξέλιξη.

Το ήξερε από την Τετάρτη ο Βγενόπουλος

Ο Νικόλας Πατέρας είχε ενημερώσει από την Τετάρτη για τις προθέσεις του τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. «Ανδρέα, δεν πάει άλλο. Ή θα συνεχίσω, όπως θέλω εγώ, ή φεύγω. Με αυτό τον πόλεμο δεν βγαίνει πουθενά», φέρεται να είπε ο Πατέρας στον Βγενόπουλο. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι αυτός που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών και ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που έχει τον πρώτο λόγο για τον νέο πρόεδρο. Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν πολλά από τη στάση του. Μοναδική περίπτωση να αλλάξει την απόφαση του ο Νικόλας Πατέρας είναι να πειστεί από τα όσα θα του πει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Σενάριο, όμως, το οποίο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Το σχέδιο Deloitte

Στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε και το σχέδιο της Deloitte, το οποίο, έκανε λόγο για έλλειμμα που αγγίζει τα 91,9 εκατ. ευρώ την τριετία 2010-2013. Βέβαια, αυτό το ποσό δεν είναι δεδομένο καθώς μπορεί να υπάρξουν αυξομειώσεις ανάλογα με την πορεία της ομάδας. Τα 91,9 εκατ. ευρώ είναι το πιο απαισιόδοξο σενάριο.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από το αν οι «πράσινοι» θα αγωνίζονται στο Champions League ή στο Europa League. Το μέσο ταμειακό έλλειμμα ανά χρήση για την περίοδο 2010-2013 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 26, 3 εκατ. ευρώ. Τα σωρευμένα ελλείμματα για την περίοδο 2010-2013 θα ανέλθουν στα 79,8 εκατ. ευρώ περίπου στο τέλος της περιόδου 2012-2013.

Σε περίπτωση μη πρόκρισης 2ης ελληνικής ομάδας στο Champions League για την περίοδο 2010-2011 και με επιπλέον έσοδα 5 εκατ. ευρώ (από το market pool της διοργάνωσης για την Ελλάδα), οι ανάγκες χρηματοδότησης για την περίοδο 2010-2013 μειώνονται σε 74,8 εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός την περίοδο 2010-2011 προκριθεί στη φάση των "32" του Champions League και κατακτήσει τη 2η θέση του πρωταθλήματος, ενώ για τις επόμενες περιόδους προκρίνεται κάθε έτος στη φάση των "16" στο Europa League και κατακτά τη 2η θέση του πρωταθλήματος, οι ανάγκες χρηματοδότησης για την περίοδο 2010-2013 αγγίζουν τα 91,9 εκατ. ευρώ (σ.σ.: το συνολικό έλλειμμα δηλαδή)».

Η Deloitte ανέφερε επίσης: «Οι σωρευμένες ζημίες (από την ίδρυση της ΠΑΕ) θα ανέλθουν στα 182,7 εκατ. στο τέλος της περιόδου 2012/13 (συμπεριλαμβανομένων ζημιών που έχουν σωρευτεί έως 30.6.2009). Θ' απαιτηθεί ΑΜΚ προκειμένου να καλυφθούν τα ταμειακά ελλείμματα των χρήσεων 2009/10 έως και 2012/13 μια και η ΠΑΕ στο τέλος της τρέχουσας χρήσης (2009/10) θα έχει αρνητικά ταμειακά διαθέσιμα δέκα εκατ. ευρώ».

Η αποτίμηση

Οπως και στο έλλειμμα έτσι και στην αποτίμηση του 100% της αξίας της ΠΑΕ παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές εκδοχές. Το 2008 είχε αποτιμηθεί 180-200 εκατ. ευρώ και τώρα η Deloitte ανακοίνωσε την αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία κατά μέσο όρο υπολογίζεται στα 107 εκατ. ευρώ. Στην παρένθεση σας αναφέρουμε πρώτα την αξία κάθε μετοχής εξαιρουμένου του ποσοστού 10% που έχει βάσει νόμου ο ερασιτέχνης και δεύτερον την αξία κάθε μετοχής με το ποσοστό του ερασιτέχνη. Στην αποτίμηση της εταιρείας για τον Παναθηναϊκό αναφέρεται: κατώτερη τιμή: 98,5 εκατ. ευρώ (5,0-4,5 ευρώ κάθε μετοχή). Κεντρική τιμή: 107 εκατ. ευρώ (5,4-4,9 ευρώ). Ανώτερη τιμή: 115,6 εκατ. ευρώ (5,9-5,3 ευρώ).

Οι διάλογοι στο Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος προσπάθησε να μεταπείσει τον Νικόλα Πατέρα, κάτι που φαίνεται και από τον μεταξύ τους διάλογο κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου. «Αν φύγεις, θα φύγω και εγώ. Είμαι μαζί σου. Εγώ σε αγαπάω, εσύ πέτυχες. Θέλω να ανακαλέσεις τώρα» είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τον Νικόλα Πατέρα να απαντά «Δεν ανακαλώ. Η απόφασή μου είναι οριστική».

Λίγο νωρίτερα, ο Νικόλας Πατέρας μίλησε και για την επίθεση που δέχθηκε μεσοβδόμαδα από την εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» και απευθυνόμενος στον Θανάση Γιαννακόπουλο είπε «Θανάση, ο ανιψιός σου κάνει πόλεμο, αλλά δεν ξέρει με ποιον έχει μπλέξει. Εγώ δεν είμαι κανένα παιδάκι». Ο Γιαννακόπουλος απάντησε πως «εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά. Εγώ είμαι ο Θανάσης και μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, δεν είμαι ο Παύλος». Για να καταλήξει ο Νικόλας Πατέρας λέγοντας «Εντάξει, μια και είμαι γλάστρα, το πολύ πολύ να με ποτίζεις» αφήνοντας να εννοηθεί πως τον πείραξε ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός (σ.σ γλάστρα) στην ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μεσοβδόμαδα.

Η εναλλακτική λύση του Κόκκαλη

Η εναλλακτική λύση του ΚόκκαληΟ Σωκράτης Κόκκαλης περιμένει να προκύψουν υποψήφιοι αγοραστές ή επενδυτές που θα θελήσουν να πάρουν κάποιο ποσοστό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τι θα γίνει, όμως, αν δεν εμφανιστεί κάποιος να αγοράσει την Εταιρεία ή να γίνει «συμπαίκτης» του προέδρου των Πειραιωτών;

Σε αυτή την περίπτωση ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου εμφανίζεται έτοιμος να δώσει λύσεις, κάνοντας κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές πρώτα σε διοικητικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φως», ο κ. Κόκκαλης ενδέχεται να δώσει κάποιο σημαντικό πόστο στον Βασίλη Γκαγκάτση στη διοίκηση των «ερυθρόλευκων». Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ να αναλάβει κάποια θέση-κλειδί στον Ολυμπιακό ή να γίνει στέλεχος που θα «τρέχει» την ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται να γίνει διαχωρισμός στην ΠΑΕ μεταξύ γενικής διεύθυνσης υπό τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και αθλητικής διεύθυνσης υπό τον κ. Γκαγκάτση.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στο νέο σχήμα αναμένεται να έχει ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος αυτή τη στιγμή τελεί χρέη διευθυντή επικοινωνίας των Πειραιωτών. Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, ο κ. Κόκκαλης ενδέχεται να καλύψει κάποιες «τρύπες», διαθέτοντας ένα ποσό της τάξεως των 3-5 εκατ. ευρώ και να γίνουν κάποιες κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν.

Μειώσεις, δανεικοί και πωλήσεις παικτών

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός να πουλήσει μερικούς από τους παίκτες του. Ομάδες, κυρίως, του εξωτερικού έχουν στο «στόχαστρο» τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Λεονάρντο. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται πρόθυμοι να τους παραχωρήσουν, προκειμένου να μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία της ομάδας.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, οι διοικούντες θα κινηθούν για την απόκτηση δανεικών ή ελεύθερων παικτών ή με πολύ χαμηλή τιμή πώλησης από τις ομάδες τους και σίγουρα δεν θα δοθούν πλουσιοπάροχα συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές. Στον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν αναμένεται να «εκμεταλλευτούν» τα παιδιά της ομάδας Νέων που κατέκτησε το πρωτάθλημα, όπως οι Βάντερσον, Φετφατζίδης, Βαλεριάνος, Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης και άλλοι, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας νέας ομάδας, με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Το θέμα του προπονητή

Αισιόδοξοι εμφανίζονται κάποιοι στον Ολυμπιακό όσον αφορά τις πιθανότητες ο Ερνέστο Βαλβέρδε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζονταν μετά το Δ.Σ. της ΠΑΕ να έχει «τελειώσει» τη λύση του Ισπανού, όμως εκείνος τη δεδομένη στιγμή παραμένει φαβορί να επιστρέψει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Δεν αποκλείεται αν περιοριστεί το μπάτζετ της νέας σεζόν, τότε να υπάρξει μια ελληνική λύση για τα «ηνία» των Πειραιωτών. Τις τελευταίες ημέρες εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα, όπως να προχωρήσει ο Ολυμπιακός σε μία λύση Μπάντοβιτς ή Αλεξανδρή, ενώ ακούγεται το όνομα του Τάκη Λεμονή (που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κύπρο με την Ομόνοια).

* Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει γνωστή η αποτίμηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός από την εταιρεία που έχει αναλάβει το σχετικό έργο. Φήμες αναφέρουν ότι το ποσό θα ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν συμπεριλαμβάνεται η «Καραϊσκάκης ΑΕ». Πιο πιθανή λύση μοιάζει η ανάμιξη του Βαγγέλη Μαρινάκη και λίγες είναι οι πιθανότητες να ασχοληθούν με το ποδοσφαιρικό τμήμα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.

* Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η παρούσα διοίκηση του Ολυμπιακού να έρθει σε επαφή με τον Νικοπολίδη και τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του επόμενου μήνα. Την ίδια ώρα, επανήρθε στο προσκήνιο το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Μανιάτη του Πανιωνίου και του Γιαννούλη του Ηρακλή (υπέγραψε στην Κολωνία).

Επστάιν και Βλάνταβιτς για τα άκρα!

Επστάιν και Βλάνταβιτς για τα άκρα!«Αγκαλιά» με τον Ντένις Επστάιν φέρεται να είναι η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν ο Γερμανός αριστερός χαφ να μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή και τότε αναμένεται να κινηθούν άμεσα για την απόκτησή του. Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος παίκτης διεκδικεί το ποσό των 480.000 ευρώ και την ελευθέρας του από τον «Γηραιό».

Την ίδια ώρα, η «Ένωση» κινείται για την ενίσχυση του δεξιού άκρου της μεσαίας γραμμής της. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Αντμιρ Βλάνταβιτς, ο οποίος έχει αποκαλύψει σε Μέσο της Βοσνίας ότι έχει επικοινωνήσει με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και με τον Σάνελ Γιάχιτς.

Ο 28χρονος παίκτης ανήκει από το καλοκαίρι του 2009 στη Σάλτσμπουργκ, η οποία τον παραχωρεί με ένα ποσό το οποίο δεν θα υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ. Τη φετινή σεζόν ο Βόσνιος μέσος είχε 23 εμφανίσεις (σε όλες τις διοργανώσεις) και πέτυχε μόνο ένα τέρμα με τη φανέλα της αυστριακής ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης του κ. Μπάγεβιτς με τον Αρναρ Γκρέταρσον - παρόντος του Βασίλη Δημητριάδη - αποφασίστηκε το ρόστερ της ΑΕΚ να είναι έτοιμο μέχρι την 1η Ιουλίου, προκειμένου ο προπονητής να προετοιμάσει καλύτερα τους παίκτες ενόψει της νέας σεζόν. Ο 62χρονος τεχνικός και ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» συμφώνησαν για κάποιους αριστερούς μπακ, οι οποίοι είναι ξένοι και δεν ακούγεται το όνομα του Γιαννούλη (που υπέγραψε στην Κολωνία).

Όσον αφορά την «ελληνοποίηση» της ομάδας, δεν θα περιοριστεί στους Αργυρίου και Ματεντζίδη από τον Πανθρακικό, αφού στην ΑΕΚ εξακολουθούν να επιθυμούν την απόκτηση του Λυμπερόπουλου και απομένει να πειστεί ο 35χρονος φορ ότι η «Ένωση» μπορεί να κάνει τα βήματα προόδου, όπως του είχε υποσχεθεί ο Σταύρος Αδαμίδης.

Τι λένε οι Βέλγοι για τον Μπλάνκο

Το ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης για την απόκτηση του Ισμαέλ Μπλάνκο επιβεβαίωσαν δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου. Συγκεκριμένα, το «hetnewsblad» έγραψε:

«Η Σταντάρ παρακολουθεί τον Ισμαέλ Μπλάνκο της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε φέτος μέτρια σεζόν, αλλά τις δύο προηγούμενες ήταν πρώτος σκόρερ και θα μπορούσε να πουληθεί με 1 εκατ. ευρώ. Η Σταντάρ αναζητεί σέντερ φορ, διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φύγει ο Μποκανί».

Όπως αναφέρει η «SportDay», ο Αρναρ Γκρέταρσον συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σταντάρ Λιέγης (και μάνατζερ), Λουτσιάνο ντ' Ονόφριο, στον οποίο πρότεινε τον Ράφικ Τζεμπούρ, τον Νάτσο Σκόκο και τον Μπλάνκο! Όσον αφορά τον δεύτερο, οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίζονται αποφαισμένοι να τον πουλήσουν σε κάποια ομάδα του εξωτερικού.

* Μία ακόμη ομάδα προστέθηκε στη λίστα των «μνηστήρων» που επιθυμούν ο Λάζλο Μπόλονι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία τους. Σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, η Πόρτο εξετάζει την περίπτωση του Βέλγου προπονητή, ο οποίος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ανέδειξε τους ανήλικους τότε (2002) Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Κουαρέσμα και Ούγκο Βιάνα.

Πυρετός το σαββατόβραδο

Πυρετός το σαββατόβραδοΤο αποψινό βράδυ δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα. Ο τελικός του Champions League (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 σε περιγραφή Χρήστου Σωτηρακόπουλου και σχόλιο Ντάρκο Κοβάσεβιτς) ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ίντερ, που διεξάγεται για πρώτη φορά σαββατόβραδο, θα κρατήσει καθηλωμένη μπροστά στις τηλεοράσεις ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο, εκτός από τους περίπου 80.000 τυχερούς που θα βρίσκονται στις εξέδρες του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Βαυαροί και Μιλανέζοι, έχοντας ήδη σαρώσει όλους τους εγχώριους τίτλους σε Γερμανία και Ιταλία αντίστοιχα, ορέγονται ένα ιστορικό τρεμπλ, αλλά το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα μόνο για τη μία ομάδα.

Η Μπάγερν θα παραταχθεί με μία πλην όμως πολύ σημαντική απουσία. Ο Φρανκ Ριμπερί είναι τιμωρημένος μετά την ανοησία που του απέφερε την κόκκινη κάρτα στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης απέναντι στη Λιόν. Οι προσπάθειες των νταμπλούχων Γερμανίας να αρθεί η ποινή από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ή το CAS έπεσαν στο κενό και ο Λουίς Φαν Γκάαλ θα στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες του βιρτουόζου Γάλλου εξτρέμ. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν αναμένεται να έχει εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Ο Μπουτ θα υπερασπιστεί και πάλι την εστία, οι Λαμ και Μπάντστουμπερ θα βρίσκονται στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ Ντεμικέλις και Βαν Μπούιτεν θα συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ. Ο Φαν Μπόμελ θα είναι στο χώρο του κέντρου, με τους Αλτιντόπ και Σβαϊνστάιγκερ στο πλευρό του, ενώ Ρόμπεν και Μίλερ θα κινούνται πίσω από τον μοναδικό καθαρό φορ Όλιτς.

Η Ίντερ με τη σειρά της θα έχει δύο, σαφώς μικρότερης σημασίας απώλειες. Ο Τιάγκο Μότα θα απουσιάσει λόγω της αποβολής του στην αναμέτρηση του «Καμπ Νου» με την Μπαρτσελόνα, όπως επίσης και ο ταλαιπωρημένος από πολλούς τραυματισμούς φέτος Ντάβιντε Σαντόν. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα επιλέξει κάτω από τα δοκάρια τον Σέζαρ, τους Λούσιο και Σάμουελ στο κέντρο της άμυνας και τον Μαϊκόν στα δεξιά τους. Αριστερά θα παίξει ένας εκ των Κίβου ή Ζανέτι. Αν επιλεγεί ο πρώτος, ο δεύτερος θα μετατεθεί στο κέντρο, δίπλα από τους Καμπιάσο και Στάνκοβιτς. Αν προτιμηθεί ο Ζανέτι, ίσως προστεθεί στην ενδεκάδα και ο Πάντεφ. Ο Σνάιντερ θα έχει το ρόλο του «οργανωτή», ενώ Μιλίτο και Ετό θα συνθέσουν και πάλι το επιθετικό δίδυμο.

Πιθανές συνθέσεις:

Μπάγερν (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Ντεμικέλις, Βαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Φαν Μπόμελ, Αλτιντόπ, Ρόμπεν, Μίλερ, Όλιτς.

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Κίβου, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Ζανέτι, Σνάιντερ, Μιλίτο, Ετό.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Παράδοση και ενδιαφέροντα στοιχεία

Μπάγερν και Ίντερ συγκρούονται για πέμπτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την περίοδο 1988/89 αναμετρήθηκαν στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, με τους «νερατζούρι» να νικούν στο Μόναχο με 2-0 με τέρματα των Σερένα (60’) και Μπέρτι (71’), αλλά τους Βαυαρούς στον επαναληπτικό να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και να προκρίνονται με 3-1 (33’ Βόλφαρτ, 37’ Αουγκεντάλερ, 40’ Βέγκμαν-44’ Σερένα). Τη σεζόν 2006/07 οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων του Champions League, με την Μπάγερν να νικά 2-0 στην Ιταλία (81’ Πισάρο, 91’ Ποντόλσκι) και την Ίντερ να αποσπά ισοπαλία 1-1 στη Γερμανία (62’ Μακάι-91’ Βιεϊρά).

* Η Μπάγερν μετρά τέσσερις νίκες (1974, 1975, 1976, 2001) και τρεις ήττες (1982, 1987, 1999) σε τελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Ίντερ με τη σειρά της έχει δύο κατακτήσεις (1964, 1965) και ισάριθμες αποτυχίες (1967, 1972).

* Η Μπάγερν σε 28 αναμετρήσεις απέναντι σε ιταλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετρά 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 12 ήττες, ενώ η Ίντερ επίσης σε 28 παιχνίδια κόντρα σε γερμανικούς συλλόγους έχει 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η Μπάγερν έχει αγωνιστεί 9 φορές στο παρελθόν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μετρώντας 6 ήττες, 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Αντίστοιχα αρνητική παράδοση στο «παλάτι» της Ρεάλ έχει και η Ίντερ, με απολογισμό 5 ήττες και μόλις 1 νίκη σε έξι επισκέψεις.

* Άλλες δύο φορές έχουν κοντραριστεί ομάδες από την Ιταλία και τη Γερμανία σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το 1983 το Αμβούργο επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους και το 1997 η Ντόρτμουντ 3-1 απέναντι και πάλι στους «μπιανκονέρι».

* Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» φιλοξενεί για τρίτη φορά τελικό. Είχαν προηγηθεί αυτοί του 1957 ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Φιορεντίνα (2-0), του 1969 μεταξύ Μίλαν και Άγιαξ (4-1) και του 1980 ανάμεσα σε Νότιγχαμ και Αμβούργο (1-0).

* Ο Λουίς Φαν Γκάαλ και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχουν κατακτήσει ξανά το Champions League, ο πρώτος το 1995 με τον Άγιαξ και ο δεύτερος το 2004 με την Πόρτο. Όποιος φτάσει στην επιτυχία, θα μπει στο «κλειστό» κλαμπ των προπονητών που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες, δίπλα στον Ερνστ Χάπελ (1970 με τη Φέγενορντ και 1983 με το Αμβούργο) και τον Ότμαρ Χίτσφελντ (1997 με τη Ντόρτμουντ και 2001 με την Μπάγερν).

* Ο Λουίς Φαν Γκάαλ έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ιταλική ομάδα, ως προπονητής του Άγιαξ. Το 1992 στο διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA ο «Αίαντας» πανηγύρισε απέναντι στην Τορίνο (2-2, 0-0), ενώ στο Champions League το 1995 κατέκτησε το τρόπαιο με 1-0 απέναντι στη Μίλαν κι ένα χρόνο αργότερα το έχασε στα πέναλτι κόντρα στη Γιουβέντους.

* Η Μπάγερν Μονάχου έχει αναδειχθεί νικήτρια και τις τρεις φορές που αγώνες της στην Ευρώπη κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι: με 4-3 της Αντβίνταμπεργκ στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών τη σεζόν 1973/74, με 9-8 του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1983/84 και με 5-4 της Βαλένθια στον τελικό του Champions League το 2001. Η Ίντερ τέσσερις φορές έχει βρεθεί στη ρώσικη ρουλέτα: τη σεζόν 1971/72 νίκησε 5-4 τη Σέλτικ στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών, τη σεζόν 1994/95 έχασε με 4-3 από την Άστον Βίλα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, ενώ τη σεζόν 1996/97 νίκησε με 5-3 τη Γκράτσερ στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA και έχασε στον τελικό με 4-1 από τη Σάλκε.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES