26 Μαρ 2010

Κράξιμο στον Καραγκούνη: Η μόδα της εποχής!

Κράξιμο στον Καραγκούνη: Η μόδα της εποχής!Την περίοδο του Ιβιτσα Οσιμ στον Παναθηναϊκό, το «μαύρο πρόβατο» για τον κόσμο ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος (ναι, καλά διαβάζετε). Ο «μητσάρας» είχε ακούσει τα εξ’ αμάξης από τους φίλους του «τριφυλλιού», οι οποίοι τον κατηγορούσαν για αδιαφορία…

Ακολούθησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που μέχρι να κάνει τη σούπερ σεζόν (95-96), είχε «φάει»… χοντρό κράξιμο από την κερκίδα. Οι εποχές πέρασαν και η… σκυτάλη πέρασε στον Λουκά Βύντρα, που μέχρι πρόπερσι, δεν τολμούσε να πάει κοντά στην εξέδρα, γιατί το πιθανότερο σενάριο ήταν να αποδοκιμαζόταν έντονα και όχι μόνο. Πλέον, η μόδα έφτασε στον Γιώργο Καραγκούνη…

Ειλικρινά, μου είναι αδύνατο να καταλάβω γιατί τον τελευταίο καιρό ο Ελληνας μέσος έχει γίνει «κόκκινο πανί» για μια μερίδα κόσμου, που συνεχώς τον αποδοκιμάζει. Αφορμή για το κείμενο, φυσικά, πήρα από τα δεκάδες μηνύματα που στείλατε. Σ’ αυτά, «φωνάζετε» να καθίσει στον πάγκο ο Καραγκούνης, χρησιμοποιώντας, βέβαια, επιχειρήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο! «Δεν μπορεί το παλικάρι, που έλεγε και ο Αγγελος», μου γράφει ο Ν.Τ. Απαντώ: Τι εννοείς δεν μπορεί; Δεν έχει καλή φυσική κατάσταση; Αν είναι αυτό θα σου θυμίσω ότι μπήκε αλλαγή στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης και πήγε να το γυρίσει μόνος του!

«Ρε Διονύση είναι δυνατόν να παίζει ο Παναθηναϊκός στο κέντρο με έναν παίκτη που δεν έχει κάθετη;», γράφει ο Δ.Β. Απαντώ: Δεν το βλέπω αυτό. Δυο κάθετες στο ντέρμπι έβγαλε. Η μια στο φάουλ του Παπαδόπουλου στον Σαλπιγγίδη και η άλλη στο δοκάρι του «Σάλπι».

«Δεν έχει καθόλου όρεξη για μπάλα. Πέρασε η μπογιά του», γράφει ο Θ.Κ. Απαντώ: Τον έχετε ρωτήσει και σας το έχει πει; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει…

Για να καταλήξουμε κάπου. Δεν λέω ότι ο Καραγκούνης είναι ο καλύτερος μέσος που πέρασε ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι, όμως, κι ο χειρότερος. Ισα ισα… Κατά τη γνώμη μου, ο «Κάρα» είναι ένας ποδοσφαιριστής που το όνομά του έχει συνδεθεί με το «τριφύλλι», έχει ακόμη να δώσει στην ομάδα, και τον θεωρώ πολύτιμο γι’ αυτήν. Εννοείται ότι θα έχει τα πάνω του και τα κάτω του, όπως κάθε ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Θεωρώ, όμως, άδικο όλο αυτό που γίνεται τον τελευταίο καιρό. Η… μόδα της εποχής επιτάσσει κράξιμο στον Καραγκούνη. Μήπως να γίνετε… ντεμοντέ;

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ
Γεια σου Διονυση,

Διαβαω για «κιλλερ», διαβαζω για «Χαμερ» αλλα εαν δεις την φωτογραφια του γκολ του ΠΑΣ Θα δεις οτι η συνολικη αμυντικη λειτουργια της αμυνας πασχει. Διαβαζω για το οτι κοιμηθηκε ο Bjarsrmyr στη συγκεκριμενη φαση, αλλα εγω βλεπω οτι αυτοι που κοιμουνται ειναι οσοι τον κατηγορουν. Στη συγκεκριμενη φαση ο ΜΟΝΟΣ που μαρκαρει ειναι ο Σουηδος. Οι υπολοιποι παικτες στην περιοχη ειναι εκτος θεσης.

Το βασικο προΒλημα του Παναθηναικου δεν ειναι οτι δεν υπαρχει «κιλλερ». Ειναι οτι η συνολικη αμυντικη λειτουργια χωλενει. Και «κιλλερ» να εχεις σε αυτη την φαση, το γεγονος οτι μαρκαρει ενας απ’ τους 4 παικτες στην περιοχη, εκ’ των πραγματων Θα εκτεθει ΚΑΙ αυτος. Οριστε και φωτογραφια της φασης του γκολ του ΠΑΣ ως πιστοποιηση των οσων γραφω.

Καλησπερα
Νικος απο Νταλλας, Τεχας
Καλησπέρα,

Δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω προφανώς και για το λόγο αυτό δεν τα «ανεβάζεις» στο σαιτ. Λοιπόν συνεχίζω: Έχεις σκεφτεί πόσες φορές έχεις γράψει τη φράση «η εμφάνιση δεν ήταν καλή»? Μπορείς να μας πεις πότε έκανε καλή εμφάνιση φέτος η ομάδα με εξαίρεση «τις στιγμές» των αγώνων με τη Ρόμα? Γιατί λοιπόν πιστεύεις σε αυτή την ομάδα? Όταν έγραφα ότι ο Σισέ είναι άμπαλος από το Σεπτέμβριο, εσύ διαφωνούσες. Πόσες προσωπικές ενέργειες έχει κάνει ο Σισέ? Μία στον αγώνα με το Πανιώνιο! Αυτό το όρθιο ξύλο έχει μόνο ένα δυνατό δεξί σουτ και ένα καλό ξεπέταγμα από τη δεξιά πλευρά. Αξίζει 8 εκ? ΟΧΙ. Ο Λέτο –μπαλέτο τι σου λέει? Αυτή η νεράιδα από τη Κροατία σου κάνει? Αναφέρω αυτούς μόνο για να δεις ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η άμυνα που θέλει όλη ξήλωμα. Πίστευες και τον ξυλοκόπο από τη Σουηδία αλλά τώρα κουβέντα. Μήπως πρέπει να κάνεις και εσύ έναν απολογισμό και να αναφέρεις σε ποιους έπεσες έξω?
Όσο για τον τίτλο αν δεν γίνουν «διάφορα» δεν τον έχω καθόλου σίγουρο….άλλωστε δεν έχει και καμία σημασία για εμένα. Να πας στη φιέστα παρέα με το Λουκά και τον Τυπάρα σου….
Φιλικά,
Χ.Β.
Απάντηση: Σε ποιους έπεσα έξω; Αν εξαιρέσουμε τον Μπιάρσμιρ και τον Σεϊταρίδη (αν και θεωρώ ότι πρέπει να περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι), σε κανέναν. Δεν είναι αυτό, όμως, το θέμα. Άλλο κριτική, άλλο μηδενισμό. Εσύ, λοιπόν, είσαι μηδενιστής γι’ αυτό και διαφωνώ σε ΟΛΑ μαζί σου…
Φίλε Διονύση, αυτό που γράφεις "Ναι, το θέαμα ήταν ώρες ώρες αποκρουστικό. Η ουσία, όμως, είναι μια" φαντάζομαι καθρεφτίζει τον Παναθηναϊκό όλης της χρονιάς και όχι μόνο με τα Γιάννινα. Κάπου καταντάει κοροϊδία. Αλήθεια, τον Ντουγκλάο πως τον είδες? κάνει για τον παναθηναϊκό ή........ακόμη ψάχνουμε για καλύτερο?
Θόδωρος
Στο σημερινο σου αρθρο στο site του ΣΠΟΡ FM δεν διαβασα καπου για τον ανυπαρκτο,προκλητικο και ανεξηγητα βασικο στη φετινη ομαδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ,''τυπαρα'',που δεν τον αγγιζει κανεις και ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινει τη δυσφορια του κοσμου προς το προσωπο του στο γηπεδο...
Στο παιχιδι με τον ΠΑΣ ηταν απο αθλιος μεχρι εριστικος....

Ευχαριστω για το χρονο σου

file dionysi
(sorry gia ta greeklish)

kaneis de diafwnei oti o typaras einai megalos paixtis kai oti exei prosferei para polla sto panathinaiko.Alla opws einai twra i omada tin paei pisw.i triada tou kentrou prepei na einai katsou, ninis, zilberto. treis paneksypnoi paixtes me tromeres ka8etes gia to cisse.oses fores exoun paiksei aytoi exoume tromeri kykloforia sto kentro. o katsou vevaia de prospa8ei kai poly to teleytaio kairo , alla exei kapoia stoixeia pou to anaplirwnoun ayto.o typara dystixws se kapoia mach me to tropo paixnidiou tou paei tin omada pisw.kai afinei kai ton nini pisw, o opoios telika einai dekari kai oxi xtrem

Φιλε Διονύση καλησπέρα,
Επειδή σου γράφω για πρώτη φορά,να σου πώ πως ειλικρινά σε εκτιμώ πάρα πολύ και χαίρομαι να σε ακούω στο ραδιοφωνο.Ο λόγος που σου γράφω είναι πως θα διαφωνίσω μαζί σου για πρώτη φορά.
Το γεγονός οτι ο Κάρα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας μας δεν το αμφισβητεί κανείς.'Οπως και το γεγονός οτι το πάθος του για νίκη είναι κάτι που θα το λέμε στα παιδιά μας.'ΟΜΩΣ δεν μπορεί να μην βλέπεις αυτο που βλέπουμε όλοι(ακόμα και αυτοί που για δικους τους λόγους αρνούνται να το πουν).Οποιος παίκτης έχει την μπάλα,τρέχει αμέσως δίπλα για να πάρει πάσα και να κάνει τα δικά του.Μόνο στον Τζόρβα δεν έχει φτάσει ακόμα!Άν το θεωρείς αυτό σύστημα ομάδας ή συγχρονο ποδόσφαιρο,εγω σηκώνω τα χέρια
ψηλά!
Παίρνει την μπάλα και κάνει ο,τι του'ρθει.Καλά τα κόρνερ του πια...Κερδίζουμε κόρνερ και στην ουσία..μια τρύπα στο νερό..Δεν ειμαι εμπαθής Διονύση, πίστεψε με.Ξέρω να σέβομαι και να εκτιμώ όσους έχουν προσφέρει στην ομάδα.'Ομως είναι πιο μεγάλη η προσφορά σου στην ομάδα όταν παραχωρείς την θέση σου σε εναν νεοτερο ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.Αλλωστε, φανταστείτε όλοι μας, στις δουλειές μας,να μην δίνουμε ευκαιρίες στους νέους συναδέλφους που αξίζουν και να ικανοποιούμε τους εγωισμούς μας.
Συγγνώμη αν σε κούρασα,
Φιλικά και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ,
Δημήτρης

Καλημερα Διονυση. Δεν μπορω να καταλαβω, τι πραγμα ειναι αυτο που συμβαινει με τον Παναθηναικο! Γιατι φωναζουμε; Για την ηττα απο τους αλλους; Ενταξει κι εμενα με πειραξε, αλλα ρε παιδια δεν μπορουμε εμεις να φωναζουμε για τετοιου ειδους αποτελεσματα... ειδικα εμεις! Γιατι εμεις ειμαστε αυτοι που εχουμε κλεισει πολλες φορες τα σπιτια μεγαλων ευρωπαικον ομαδων... Θυμηθειται το 0-1 με τον Αjax στο τελευταιο του ευρωπαικο παιχνιδι στο ιστορικο του γηπεδο! Εγω καθομουνα και το εβλεπα σημερα! Δειτε τους Ολλανδους στην εξεδρα! Καταπληκτικη ατμοσφαιρα και απο αλλον πλανητη εκεινη η ομαδα του Ajax! Ταπεινωθηκε ομως και δεν ειπαν κουβεντα! Ο σημερινος Παναθηναικος δεν εχει καμια σχεση φυσικα με τον Αjax εκεινης της εποχης αλλα ουτε και με τον Παναθηναικο εκεινης της εποχης, που κατα την γνωμη μου ηταν και ειναι ακομα η κορυφαια Ελληνικη ομαδα ολων των εποχων! Αλλα ο σημερινος Παναθηναικος ειναι μια ομαδα που τωρα δημιουργειται. Κακα τα ψεματα, ισως να περασουμε και αλλες ακομα απογοητευσεις μεχρι να δουμε τον Παναθηναικο που θελουμε ολοι!Δυστυχως! Αλλα οσο περισοτερο κανουμε υπομονη σαν οπαδοι, τοσο πιο γρηγορα πιστευω θα ερθουν οι καλες μερες! Ειναι αδικο να κανουμε συνεχως τα ιδια λαθη κατηγορωντας συνεχως ανθρωπους που μπορει να εχουν πληρωθει καλα στον Παναθηναικο, αλλα μας εχουν προσφερει συγκινησεις που σε αλλες ομαδες δεν εχου δει ουτε στο πιο τρελο τους ονειρο οπως λεει και το συνθημα! ΠΑΟ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ και ολοι μαζι ενωμενοι στις ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ!

ΥΓ Ολα μια ιδεα ειναι!
Γιωργος οπαδος-φιλαθλος
του Παναθηναικου

Αγαπητέ Διονύση,
Επειδή τα έχεις σε αρχείο, βάλε σε παρακαλώ τα στατιστικά του Γιώγραρου όλα τα χρόνια που παιζει μπάλα.

Ετσι θα καταλάβουν όλοι για τι πράγμα μιλάνε!!!!

Και ένα τελευταίο : την Πράσινη ψυχή του Αρχηγού δεν μπορέις να την μετρήσεις!!! Και την έχει η ομάδα τόσο ανάγκη!!!

Αφήστε τον Αρχηγό να οδηγήσει την ομάδα και να σηκώσει το 2ο double της καριέρας του.
ΣΤΑΥΡΟΣ

Επιστροφή Ντιόγκο!

Επιστροφή Ντιόγκο!Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο Ντιόγκο αναμένεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός προπονείται κανονικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και έτσι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα με τη SKODA Ξάνθη.

Ο Ντιόγκο εκτιμάται ότι θα μείνει εκτός 11άδας και θα χρησιμοποιηθεί για ένα διάστημα στο παιχνίδι, ανάλογα και με την εξέλιξή του.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπάντοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του αρκετούς παίκτες που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Ο Ζαϊρί –παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις του στους κοιλιακούς ήταν «καθαρές»- δεν προπονείται κανονικά και έμεινε εκτός. Όπως και οι Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Ντουντού.

Ο Ντάτολο, ο οποίος χθες ένιωσε στομαχικές διαταραχές, προπονήθηκε κανονικά, όπως και ο Λούα-Λούα ο οποίος είχε καθυστερήσει στη χθεσινή προπόνηση.

Η αποστολή: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ντομί, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Ντάτολο, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα.

«Καμία αμφιβολία για τον Κοζώνη»

«Καμία αμφιβολία για τον Κοζώνη»Σίγουρος για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χαράλαμπου Κοζώνη δήλωσε ο Μπάμπης Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ συναντήθηκε με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία για το ενδιαφέρον του να αναλάβει τα ηνία της ομάδας μπάσκετ. «Πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία για τον άνθρωπο και τον επιχειρηματία, Κοζώνη», τόνισε σε συνέντευξή του στο basketblog.gr.

«Τα συναισθήματα που διατηρώ είναι ανάμικτα. Από την μια, νιώθω εντυπωσιασμένος από τον άνθρωπο αλλά και το επιχειρηματικό του μέγεθος και από την άλλη, θυμώνω απ' όσα άκουσα να διαρρέονται γι' αυτόν όλο αυτό το χρονικό διάστημα», αναφέρει και συνεχίζει: «Θυμώνω για όλα τα «παπαγαλάκια» που έριχναν και εξακολουθούν να το πράττουν, «λάσπη», «παπαγαλάκια» που μεταφέρουν ψέματα στην Ελλάδα για τον κ. Κοζώνη. Εγώ πλέον, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για τον άνθρωπο και τον επιχειρηματία Μπομπ Κοζώνη».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι πλην του Γιάννη Φιλίππου, κανείς δεν γνωρίζει το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε αυτός με τον Χαράλαμπο Κοζώνη. ««Θα σας ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι όσα έχουν γραφτεί και όσα θα γραφτούν δεν θ' ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ουδείς στην Ελλάδα, πλην του κ. Φιλίππου, γνωρίζει τις ακριβώς συζητήθηκε, τις ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση. Και δεν πρόκειται να διαρρεύσει απολύτως τίποτα. Τα μέλη της μεγάλης «κιτρινόμαυρης οικογένειας» γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιούμε γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα το καλό, το συμφέρον της ομάδας που όλοι αγαπάμε», τόνισε.

«Δεν θέλω εφησυχασμό»

«Δεν θέλω εφησυχασμό»Στο παρελθόν ανήκει στον Παναθηναϊκό το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και στρέφουν την προσοχή τους στο κυριακάτικο ματς στην έδρα του Ατρομήτου. Οι «πράσινοι» χρειάζονται δύο νίκες για να πανηγυρίσουν το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και να στεφθούν πρωταθλητές μετά από τη σεζόν 2003/04.

«Δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Αδρανήσαμε μια στιγμή στην άμυνα και αυτό μας κρατάει σε εγρήγορση, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να σφραγίσουμε την πρόκριση. Το 3-1 είναι καλό σκορ, όμως το 3-0 θα ήταν καλύτερο. Η κούραση μας επηρεάζει, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με αυτήν», είπε αρχικά ο Νίκος Νιόπλιας και πρόσθεσε:

«Τώρα αντιμετωπίζουμε τον Ατρόμητο. Με μία νίκη αγκαλιάζουμε το πρωτάθλημα. Για να την πετύχουμε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο αντίπαλος αναζητάει τη διάκριση σε κάθε παιχνίδι. Από κανέναν δεν θέλω εφησυχασμό. Θέλω εγρήγορση μέχρι τέλους για να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα».

Στην ενδεκάδα ο Νίνης

Ο Μακεδόνας τεχνικός είναι πιθανό να δώσει φανέλα βασικού στον Σωτήρη Νίνη, ύστερα από την εμφάνιση που πραγματοποίησε την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΣ. Εν τω μεταξύ, ο Σαριέγκι και ο Μαρίνος προπονήθηκαν χθες κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Ο 45χρονος προπονητής περιμένει τη θετική απάντηση του ιατρικού επιτελείου του «τριφυλλιού» για να χρησιμοποιήσει τους δύο αμυντικούς.

Όσοι παίκτες έπαιξαν στο παιχνίδι του Κυπέλλου, ακολούθησαν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, συνέχισαν με ταχύτητες, ακολούθως εκτέλεσαν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε τρία γκρουπ των τεσσάρων ατόμων και να παίζουν εναλλάξ δίτερμα.

Αρέσουν Τζαβέλλας-Πέντερσεν

Αρέσουν Τζαβέλλας-ΠέντερσενΣτο «στόχαστρο» του Ολυμπιακού φέρονται να βρίσκονται ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν, όπως ανέφεραν χθεσινές φήμες. Για τον αριστερό μπακ του Πανιωνίου ενδιαφέρεται και ο Παναθηναϊκός, όμως οι Πειραιώτες ενδέχεται να κινηθούν για την απόκτηση του διεθνούς άσου.

Όσον αφορά τον αριστερό μεσοεπιθετικό της Μπλάκμπερν, η «ερυθρόλευκη» διοίκηση επιθυμεί να ενισχύσει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, αφού ο Ντάτολο δήλωσε αναποφάσιστος για το μέλλον του στην Ιταλία και οι Πειραιώτες δεν θέλουν να αφήσουν «κενή» τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Νορβηγός μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και τη φετινή σεζόν μετρά 32 συμμετοχές (έχοντας πετύχει 5 γκολ) στην αγγλική ομάδα. Μάλιστα, ο 29χρονος άσος είναι 65 φορές διεθνής με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Όσον αφορά το θέμα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αρκετά σύντομα ο Γιάννης Χρυσικόπουλος αναμένεται να έχει νέα επικοινωνία με τον Ισπανό για να «φιξάρουν» το ραντεβού για τις τελικές συζητήσεις τους. Οι Πειραιώτες θα ζητήσουν από τον 46χρονο προπονητή να απαντήσει άμεσα στην πρόταση για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Τον καταγγέλλει στη Λίγκα!

Σήμερα ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταγγείλει τον Παναθηναϊκό στη Λίγκα, ενώ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ. Χθες ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης χαρακτήρισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 παραπλανητική την τοποθέτηση των «πρασίνων».

«Σκεφτείτε να χάσει βαθμούς ο Παναθηναϊκός…»

Την προσοχή των παικτών του Ολυμπιακού στους τρεις αγώνες που απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος επέστησε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας.

«Σκεφτείτε να χάσει βαθμούς ο Παναθηναϊκός και εμείς να μην έχουμε πάρει τη νίκη στα τρία παιχνίδια που απομένουν. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν είχατε υπομονή. Στο πρώτο ημίχρονο παίζατε με ψηλές μπαλιές. Οι Λούα Λούα και Ντάτολο κρατούσαν την μπάλα, ενώ υπήρχαν δίπλα συμπαίκτες τους», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

Εν τω μεταξύ, ο 41 ετών προπονητής προτίθεται στον κυριακάτικο αγώνα απέναντι στη Skoda Ξάνθη να χρησιμοποιήσει τον Μήτρογλου και τον Ντάρμπισαϊρ για να κάνει πιο επιθετικούς τους «ερυθρόλευκους». Ο Μπόσκο διαπίστωσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ότι οι δύο φορ που αγωνίστηκαν μαζί για περίπου 35 λεπτά δημιούργησαν προβλήματα στους «πράσινους», πίεσαν ψηλά και πήραν τη σημαντική νίκη στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά το κρούσμα απειθαρχίας του Λούα Λούα, χθες ο Κονγκολέζος επιθετικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμό από την διοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος παίκτης είχε υποπέσει σε ανάλογο παράπτωμα πριν από περίπου δύο μήνες και είχε κάνει το τραπέζι στους συμπαίκτες του.

«Είπαμε ότι πρέπει να σταματήσουν αυτά. Δεν ανέχομαι τα ίδια πράγματα», τόνισε ο Μπάντοβιτς και εννοούσε τον Λούα Λούα. «Κοιτάξτε να σοβαρευτείτε. Προσγειωθείτε. Δεν καταφέραμε τίποτα ακόμα. Δεν χαλαρώνουμε. Πρέπει να κερδίσουμε τα τρία ματς που απομένουν», πρόσθεσε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χαμόγελα λόγω Μενδρινού!

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χαμόγελα λόγω Μενδρινού!Χαμόγελα και ικανοποίηση προκάλεσε στους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα η επιστροφή του Κώστα Μενδρινού σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο 24χρονος μέσος της ομάδας της Ηπείρου, ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην ποδοκνημική και στη σημερινή προπόνηση «έβγαλε» κανονικά, ολόκληρο το πρόγραμμα μαζί με τους συμπαίκτες του.

Ένα χαμόγελο έκδηλης ικανοποίησης ξεπρόβαλλε κάτω από τα… μουστάκια του Νίκου Αναστόπουλου, που είδε τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού έτοιμο να του προσφέρει –εκτός απροόπτου- τις υπηρεσίες του στο προσεχές ματς της 28ης αγωνιστικής, κόντρα στον Ηρακλή.

Εκτός των νέων που αφορούν την επιστροφή του Μενδρινού, στα υπόλοιπα της σημερινής προπόνησης του «Άγιαξ της Ηπείρου», για προληπτικούς λόγους δεν προπονήθηκε ο Εστεμπάν Μπουχάν -ο οποίος έχει μια απλή διάσειση μετά το χτύπημα που δέχτηκε στον αγώνα με τους "πράσινους"- και ο Ηλίας Μιχαλόπουλος ακολούθησε θεραπεία επειδή νιώθει ενοχλήσεις στη μέση.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον Παναθηναϊκό για την ημιτελική φάση του Κυέλλου Hellas On Line, ακολούθησαν αποθεραπεία και έκαναν ασκήσεις τακτικής.

Η «επόμενη μέρα» στην ΑΕΚ

Η «επόμενη μέρα» στην ΑΕΚΟ πρώτος στόχος της ΑΕΚ είναι το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Παράλληλα, η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο ετοιμάζουν τον προγραμματισμό της νέας σεζόν.

Σύμφωνα με το πλάνο που ανέλυσε ο Σταύρος Αδαμίδης στους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Βασίλη Δημητριάδη, η «Ένωση» θα ακολουθήσει σφιχτή πολιτική για την ενίσχυση του ρόστερ της, καθώς τα έσοδα είναι μειωμένα από εισιτήρια διαρκείας και χορηγίες.

Στροφή στην ελληνική αγορά

Στην ΑΕΚ αναμένεται να στηριχθούν σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, ή κάποιους ταλαντούχους από τη Βόρεια Ευρώπη που θα επιλέξει ο Αρναρ Γκρέταρσον, ο οποίος θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Με βάση αυτό το σκεπτικό, κρίνονται απαγορευτικές για την «Ένωση» περιπτώσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, των οποίων οι ετήσιες αποδοχές θα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι προσεκτικοί στον μεταγραφικό σχεδιασμό από άλλες φορές, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 4-5 μεταγραφές το καλοκαίρι.

Οι επαφές του Αδαμίδη

Πιθανότατα τη Μεγάλη Εβδομάδα ο κ. Αδαμίδης να ξεκινήσει τον κύκλο επαφών με ποδοσφαιριστές για την επέκταση ή ανανέωση των συμβολαίων τους. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Ίσμαελ Μπλάνκο, Σάββας Γκέντσογλου και Γιάννης Αραμπατζής, ενώ στη δεύτερη οι Μαντούκα, Λαγός και Ζεράλντο.

Στους τρεις πρώτους θα γίνει πρόταση για συμβόλαιο με βελτιωμένες αποδοχές, ενώ στον Μαντούκα με περίπου ανάλογες με τις τωρινές απολαβές (400.000 ευρώ) αλλά πιθανώς με μπόνους συμμετοχών και στους Λαγό και Ζεράλντο με μείωση αποδοχών.

Στο αγωνιστικό μέρος, στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς τέθηκαν ο Παντελής Καφές και ο Ράφικ Τζεμπούρ για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Εκείνο που «πονοκεφαλιάζει» τον Σερβοέλληνα τεχνικό είναι ποιον παίκτη θα χρησιμοποιήσει στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ, καθώς θα απουσιάσουν ο Αραούχο και ο Γεωργέας. Ο 62χρονος προπονητής θα στραφεί στη λύση να χρησιμοποιήσει κάποιον εκ των Γιάχιτς, Γιαχάγια, Μανωλά ή Ζεράλδο ως δεξί μπακ.

* Οι μέτοχοι έχουν βάλει ήδη χρήματα στους λογαριασμούς των παικτών και τις επόμενες μέρες θα καταβάλουν κι άλλα, ώστε η ομάδα να πάρει την άδεια συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αγωνία για Σάντος

Αγωνία για ΣάντοςΣτον «αέρα» βρίσκεται το μέλλον του Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε με τον Ζήση Βρύζα κα τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αλλά τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή. Το συμβόλαιο του 56χρονου προπονητή λήγει το καλοκαίρι, όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη ''τι μέλλει γενέσθαι'' στη συγκριμένη υπόθεση.

Ο κ. Σάντος έχει ζητήσει από τον Θοδωρή Ζαγοράκη να τηρηθεί το πλάνο που έχουν θέσει και να αποκτηθούν τρεις παίκτες που θα μπουν στην ενδεκάδα της ομάδας και θα κάνουν τη διαφορά. Σημαντικό ρόλο στην παραμονή του Πορτογάλου στον «ασπρόμαυρο» πάγκο αναμένεται να παίξει η πορεία του ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πλέι οφ.

Στη συνάντηση Σάντος και Βρύζα-Κονσεϊσάο αποφασίστηκε ότι οι απομακρύνσεις παικτών θα πρέπει να γίνουν άμεσα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει ποιοι δανεικοί παίκτες θα επιστρέψουν στην ομάδας. Ένας από αυτούς είναι ο Σωτήρης Μπαλάφας, ο οποίος έχει αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον Εργοτέλη.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Μπρούνο Τσιρίλο αναμένεται να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Εντίνιο θα πάρει τη θέση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λάρισα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποτελεί την πρώτη επιλογή για την επίθεση, ενώ στη διάθεση του Σάντος επιστρέφουν ο Βιεϊρίνια και ο Σνάουτσνερ που εξέτισαν τις ποινές τους.

Όσον αφορά τις θέσεις των αμυντικών χαφ, ο Πορτογάλος δοκίμασε χθες τον Φωτάκη στη θέση του τιμωρημένου Γκαρσία και αυτός αναμένεται να αγωνιστεί ως παρτενέρ του Βιτόλο.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Σάντος έκανε συνεχείς παρατηρήσεις στους παίκτες του, κάνοντας συνεχείς αναφορές στον αγώνα με τη Λάρισα, προκείμενοι οι ποδοσφαιριστές να ξεχάσουν τις δύο απανωτές ήττες από Άρη και ΑΕΚ.

* Αρκετά σύντομα ο Λίνο θα κληθεί από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για να συζητήσουν το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας τους. Τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου μπακ-χαφ, ο οποίος φέρεται πρόθυμος να δεχθεί μία μικρή μείωση στις απαιτήσεις του, αν και έχει δεχθεί μία πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

* Έντονη είναι η ανησυχία στον ΠΑΟΚ για την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει την Κυριακή στην πόλη της Λάρισας. Για αυτό τον λόγο έχουν ζητήσει από την Αστυνομία πρόσθετα μέτρα προστασίας της αποστολής των Θεσσαλονικέων. Επικεφαλής θα είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ύστερα από όσα αντιμετώπισαν οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» στην έδρα του Άρη.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES