4 Δεκ 2009

Δεξιώθηκε τα τμήματά του ο Ολυμπιακός

Εκδήλωση για όλα του τα τμήματα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» του Σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στη δεξίωση έδωσαν το «παρών» αθλητές και αθλήτριες όλων των ομάδων, προπονητές, στελέχη από όλα τα τμήματα του συλλόγου, αλλά και ο πρόεδρος Γιάννης Συγγελίδης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Συγγελίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε: «Σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα από τις επαφές μας με τον Δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα για το θέμα της ανεύρεσης του χώρου όπου θα κατασκευαστεί το Κολυμβητήριο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. τίμησε για την πολυετή προσφορά του τον έφορο και αρχιπροπονητή του τμήματος στίβου, Τάκη Βεντίκο και τους συνδέσμους της Θύρας 7 και της Π.Ε.Φ.Ο. για την πολύτιμη συμπαράσταση τους. Επίσης, βραβεύτηκε το τμήμα ιστιοπλοΐας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. ως η ομάδα της χρονιάς με κριτήριο την οργάνωση, λειτουργία του και φιλοσοφία του.

Χωρίς Ελευθερόπουλο με Ηρακλή

Δεδομένη θεωρείται πλέον η απουσία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου από την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ηρακλή για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο έμπειρος γκολκίπερ του συλλόγου της Ηπείρου δεν κατάφερε να πάρει μέρος στην σημερινή προπόνηση της ομάδας του, καθώς ταλαιπωρείτε από κρυολόγημα. Αντιθέτως, τα νέα που αφορούν τον Κώστα Μενδρινό είναι ευχάριστα, καθότι προπονήθηκε κανονικά.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, στην προτελευταία προπόνηση πριν το ματς με το «Γηραιό», δούλεψαν τα τελειώματα των φάσεων και στο τομέα της τακτικής. Ο Νίκος Γεωργιάδης έβγαλε χωρίς κάποιο πρόβλημα το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης, ενώ απολύτως υγιής είναι και ο αρχηγός του ΠΑΣ, Γιώργος Ντάσιος, που ξεπέρασε τη θλάση στο δικέφαλο.

Ντάσιος: «Κάθε εντός έδρας παιχνίδι είναι τελικός»

Την συμπαράσταση των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα στο προσεχές ματς κόντρα στον Ηρακλή ζήτησε ο Γιώργος Ντάσιος. Ο αρχηγός της ομάδας της Ηπείρου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, χαρακτήρισε όλα τα παιχνίδια στους «Ζωσιμάδες» ως «τελικούς». «Έτσι αρχής γενομένης από την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ηρακλή, και αυτό είναι πεποίθηση όλων μας, η νίκη είναι μονόδρομος», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πέρα από το γεγονός ότι ως ποδοσφαιριστές θα πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, στην προσπάθεια για ανάκαμψη της ομάδας μας, χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε την στήριξη των φιλάθλων μας. Θέλουμε τον "δωδέκατο παίκτη" δίπλα μας, να μας δώσει την ψυχολογική ώθηση ώστε να φτάσουμε σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα».

Απρόοπτο με Ζαϊρί

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί είναι το νέο πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός εξτρέμ υπέστη έναν μυϊκό τραυματισμό και αποκλείστηκε από την αποστολή για την αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στη Skoda Ξάνθη, ενώ σύντομα θα φανεί αν θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση της Τετάρτης με την Άρσεναλ για το Champions League. Ο Ζαϊρί προστέθηκε στη απουσιολόγιο του Ζίκο δίπλα από τους άρρωστους Τοροσίδη και Στολτίδη, αλλά τους τραυματίες Ζεβλάκοφ, Λεντέσμα, Ντιόγο και Ντάρμπισαϊρ.

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους», που δεν θέλουν να… πετάξουν τόσο εύκολα την πρωτοπορία στη βαθμολογία που εξασφάλισαν νικώντας τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψουν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λουτσιάνο Γκαλέτι. Η πιθανότερη σύνθεση για τον Ολυμπιακό είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρέσκα, Ντουντού, Λεονάρντο, Γκαλέτι, Όσκαρ και Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Ντομί, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης και Γ. Παπαδόπουλος.

Νικοπολίδης: «Δεν μας είπε αυτά που γράφτηκαν»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης κατέθεσε στον εισαγγελέα Πειραιά πως ο Σωκράτης Κόκκαλης ουδέποτε είπε κατά την ομιλία του πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στους παίκτες της ομάδας όσα γράφτηκαν την επομένη σε μερίδα του Τύπου. Ο εισαγγελέας είχε καλέσει για κατάθεση και τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος όμως ήταν αδύνατο να παραστεί αφού έχει προσβληθεί από τον Η1Ν1.

Με αεροβόλα και σημάδια (part 2)

Το θέμα θα το συνεχίσω. Για τους εξής λόγους: 1). Γιατί θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι ότι προέχει η ομαλή διεξαγωγή παιχνιδιών, η υγεία των αθλητών και η σιγουριά ότι… «μπορώ να πάω στο γήπεδο και να πάρω τον γιό μου», όπως μου λέει και ένας φίλος. 2). Γιατί θα πρέπει, επιτέλους, να μη γράφουμε και να μη λέμε πράγματα, ανάλογα με τα… οπαδικά μας πιστεύω ή συμφέροντα. 3). Γιατί θα πρέπει η ΑΛΗΤΕΙΑ να εξαφανιστεί μια και καλή από τα γήπεδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση της ιατροδικαστού, κ. Δήμητρας Τσακρή, τα σημάδια στην πλάτη του Τζόρβα προήλθαν από αεροβόλο. Ναι, καλά διαβάζετε! Από αεροβόλο κάποιων που θέλουν να λέγονται φίλαθλοι ή ακόμη και οπαδοί. Συγνώμη μάγκες, αλλά οι οπαδοί δεν είναι έτσι…

Ο δεύτερος ιατροδικαστής που κλήθηκε, λόγω ασθένειας της κ. Τσακρή, συμφώνησε απολύτως με τη γνωμάτευση της συναδέλφου του. Το θέμα, όμως, είναι ότι τα σημάδια είναι πρόσφατα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πότε ακριβώς έγιναν…

Υπάρχει, όμως, και γι’ αυτό εξήγηση. Βλέπετε κάποιοι φρόντισαν να τη δώσουν και να «αποκάλυψουν», έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα, ποιοι είναι οι τρόποι, με τους οποίους ο Τζόρβας μπορεί να προκαλέσει σημάδια αεροβόλου στην πλάτη του. Γράφτηκαν, λοιπόν, οι εξής:

1. Να ζητήσει τη βοήθεια των νυχιών της φίλης του!
2. Να πάρει ένα καρφί, να το αποστειρώσει και να τρυπηθεί!
3. Να… προσλάβει κουνούπι για να κάνει τη δουλειά του!
4. Με αγγελία να βρει έναν ελεύθερο σκοπευτή, ο οποίος θα τον σημαδέψει και θα τον πυροβολήσει!
Απίστευτο!

Πέρα από την πλάκα (αυτά, πάντως, γράφτηκαν), το θέμα είναι σοβαρό και όπως έγραψα και στο προηγούμενο κείμενο για το θέμα, θα πρέπει οι αρμόδιοι να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Και οι δυο ομάδες, φυσικά. Γιατί διαφορετικά θα έρθουν χειρότερα και κάποια στιγμή θα αναρωτιόμαστε τι φταίει και ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα, τι φταίει και τα χουλιγκάνια κάνουν ότι θέλουν, τι φταίει και αυτό το έρμο ελληνικό ποδόσφαιρο πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν οι ΚΑΦΡΟΙ που κάνουν ότι θέλουν είναι «κόκκινοι» ή «πράσινοι». Αυριο μπορεί να είναι «κίτρινοι», «μαύροι» ή «μπλε». Το θέμα είναι τι κάνεις για να τελειώνεις μια και καλή μαζί τους…

• Η άποψή μου είναι ότι όσοι κάνουν τέτοια απίστευτα πράγματα στα γήπεδα είναι λίγοι. Όπως λίγοι είναι και οι παράγοντες που τα επιτρέπουν. Όπως λίγοι είναι και οι συνάδελφοι που συμπεριφέρονται σαν χουλιγκάνοι…

Παπουτσάκης: «Καμία πικρία»

Ο Απόστολος Παπουτσάκης δεν εξελέγη πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, αλλά μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως «δεν έχω καμία πικρία μέσα μου. Ο Νικόλας Πατέρας είναι φίλος μου και πολύ καλό παιδί και όλοι θα πρέπει να τον στηρίξουμε και θα το κάνουμε για το καλό του ποδοσφαίρου». Ο πρόεδρος του Εργοτέλη μίλησε και για το θέμα της βίας δηλώνοντας πως «όλοι πρέπει να αντικρίσουμε το θέμα στα μάτια και να το εξαλείψουμε γιατί διαφορετικά δεν θα γίνει ποτέ τίποτα».

Ανακοινώθηκαν οι κορυφαίοι από τον ΠΣΑΤ

Ένα βήμα πριν την ανακήρυξη των κορυφαίων της χρονιάς βρίσκεται η ψηφοφορία του ΠΣΑΤ. Ήδη ανακοινώθηκαν οι τελικές τριάδες για κάθε κατηγορία, καθώς και τα ονόματα όσων κατέλαβαν τις θέσεις από την τέταρτη και κάτω. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 443 επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες και οι νικητές θα γνωστοποιηθούν κατά τη διάρκεια της γιορτής «Αθλητικά Βραβεία ΠΣΑΤ 2009»,
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2009, στις 18:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΝΕΤ.

Σύμφωνα λοιπόν με τους αθλητικούς συντάκτες η πρώτη τριάδα ανά κατηγορία είναι οι παρακάτω:

Οι τρεις επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή (με αλφαβητική σειρά) είναι οι:
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος (κολύμβηση), ΜΑΡΑΣ Βλάσσης (ενόργανη γυμναστική), ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Βασίλης (μπάσκετ)

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας (με αλφαβητική σειρά) είναι οι:
ΜΑΛΤΣΗ Εβίνα (μπάσκετ), ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Βούλα (στίβος), ΤΣΙΑΒΟΥ Αλεξάνδρα (κωπηλασία)

Οι τρεις επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας (με αλφαβητική σειρά) είναι οι:
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή (με αλφαβητική σειρά) είναι οι:
ΜΙΣΣΑΣ Κώστας (μπάσκετ), ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ Ζέλικο (μπάσκετ), ΡΕΧΑΓΚΕΛ Ότο (ποδόσφαιρο)

Επικρατέστεροι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία (με αλφαβητική σειρά) είναι οι:
ΚΑΠΕΛΛΑΚΗΣ Γιώργος (κολύμβηση), ΜΠΑΟΣ Αναστάσιος (άρση βαρών), ΤΑΜΠΑΞΗΣ Χρήστος (κολύμβηση)

Επικρατέστερες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας με αναπηρία (με αλφαβητική σειρά) είναι οι:
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛΜΠΟΛ, ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ Μαρία (κολύμβηση), ΡΙΖΑΟΓΛΟΥ Σεμίχα (κολύμβηση)

ΠΑΟ: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ!

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ντιναμό Βουκουρεστίου θα κριθεί η πρόκριση του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του Europa League, έπειτα από την ήττα (1-0) στην έδρα της Γαλατασαράι. Οι «πράσινοι» μόνο αν… αυτοκτονήσουν στο παιχνίδι κόντρα στη ρουμανική ομάδα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, δεν θα συνεχίσουν στους «32» της διοργάνωσης.

Το «τριφύλλι» μπορεί να περάσει ακόμα κι αν ηττηθεί με σκορ 1-0 (όσο είχε νικήσει στο Βουκουρέστι). Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει απόλυτη ισοβαθμία των δύο ομάδων και η πρόκριση θα κριθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων, στην οποία οι «πράσινοι» υπερτερούν. Δηλαδή αν οι Ρουμάνοι νικήσουν με 2-1, 3-2, 4-3 κ.ο.κ. προκρίνονται αυτοί χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να παρουσιαστεί προσεκτικός και να φορέσει το ευρωπαϊκό του κοστούμι, ώστε να είμαι μία από τις 32 ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση του Europa League.

Όσον αφορά τη φάση με τον Νίνη, ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι και ο ίδιος ο διεθνής μέσος παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε παράβαση. «(Ο αντίπαλός μου) Βρίσκει μπάλα και στη συνέχεια τα πόδια μου, άρα δεν ήταν πέναλτι», ανέφερε σχετικά.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε έντονο διάλογο με τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Βραζιλιάνος του ζητούσε να κάνει κάτι για να σταματήσουν τη δεξιά πλευρά, η οποία δημιουργούσε προβλήματα.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση»

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Παναθηναϊκό να ενισχύεται σημαντική τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου διέψευσαν οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ. «Καμία απόφαση για μεταγραφές δεν υπάρχει», έλεγαν χθες οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» και πρόσθεταν ότι «όπως και ο προπονητής της ομάδας είπε πριν από λίγες μέρες, το ρόστερ είναι πλήρες και δεν θέλει μεταγραφή. Αυτό που επιθυμεί και είναι απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η παραχώρηση κάποιων παικτών, έτσι ώστε να μειωθεί το ρόστερ».

Όσον αφορά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη αναρωτήθηκαν: «πώς είναι δυνατόν να θέλουμε να πουλήσουμε τον παίκτη, από τη στιγμή που του έχουμε κάνει πρόταση ανανέωσης; Εμείς περιμένουμε την απάντηση του παίκτη και επιθυμία μας είναι να δεχθεί την πρότασή μας και να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας».

Στο θέμα του διεθνούς επιθετικού θα υπάρξει εξέλιξη, μόνο όταν ο ίδιος απαντήσει στην πρόταση που έχει γίνει. Αν η απάντηση είναι αρνητική (όπως και προχθές αναφέραμε, αυτό συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες), τότε ο Παναθηναϊκός θα συζητήσει με ομάδα αν θέλει να τον αγοράσει από τώρα.

* Σε χρόνο-ρεκόρ μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε είναι έτοιμος ο Μαρσέλο Μάτος να επιστρέψει στα γήπεδα με τη φανέλα της Κορίνθιανς. Ο Μάτος χειρουργήθηκε στις 4 Νοεμβρίου ώστε να ξεπεράσει ένα πρόβλημα που είχε με την κυκλοφορία του αίματος χαμηλά στο πόδι και ήδη είναι έτοιμος να παίξει και πάλι μπάλα.

Β’ Εθνική: «Παγίδες» για τους πρωτοπόρους

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η 12η αγωνιστική της Β’ Εθνικής για τους πρωτοπόρους της κατηγορίας. Το μεγάλο ντέρμπι της εβδομάδας φιλοξενείται στο γήπεδο του Ελληνικού, με τον αγώνα ανάμεσα στον τρίτο της βαθμολογίας, Εθνικό και την τέταρτη, Δόξα Δράμας. Οι Δραμινοί δεν έχουν κατέβει στην Αθήνα για «τουρισμό» και δύσκολα θα «παραδοθούν» στους πολύ φορμαρισμένους Πειραιώτες.

Η οδηγός της «κούρσας», Κέρκυρα ταξιδεύει στο «σμαραγδένιο» νησί για να αντιμετωπίσει την τοπική Ρόδο. Οι Ροδίτες για πρώτη φορά αγωνίζονται στην έδρα τους με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα στον πάγκο και ο αγώνας με τους Φαίακες είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μια καινούρια αρχή. Ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα, Εθνικός Αστέρας φιλοξενείται στη Φυλή από τον ανεβασμένο Θρασύβουλο και σίγουρα δεν θα έχει εύκολο απόγευμα.

Η «αυλαία» πέφτει τη Δευτέρα με δύο ματς. Στην Καρδίτσα, η τοπική Αναγέννηση υποδέχεται το Αιγάλεω, ενώ στην Νεάπολη ο Ιωνικός φιλοξενεί τον ΟΦΗ, στην επιστροφή του Νίκου Γκουλή στη Νίκαια, αυτή τη φορά ως αντίπαλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο (5/12, 15:00)

Ρόδος – Κέρκυρα (ET3, Δημοτικό Στάδιο Ρόδου)

Κυριακή (6/12, 15:00)

Εθνικός – Δόξα Δρ. (Γήπεδο Ελληνικού)
Θρασύβουλος – Εθνικός Αστ. (Δημοτικό Στάδιο Φυλής)
Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός (Δημοτικό Γήπεδο Σερρών)
Καλαμάτα – Ηλιούπολη (Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας)
Ολυμπιακός Β. – Διαγόρας (ΕΑΚ Βόλου)
Πιερικός – Αγροτικός Αστ. (ΟΑΚΑ Κατερίνης)

Δευτέρα (7/12)

Αναγέννηση Κ. – Αιγάλεω (18:00, ET3, Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)
Ιωνικός – ΟΦΗ (19:00, connx, Δημοτικό Γυμναστήριο Νεάπολης)

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ: «Δεν με έχει πλησιάσει ο ΠΑΟΚ»

Αναμφισβήτητα ο Γκουστάβο Νακαράτο αποτελεί τη… «σημαία» του ΑΟ Κέρκυρα
Επόμενος Αγώνας
! Αγωνίζεται στους «κυανέρυθρους» για τέταρτη χρονιά, όντας βασικό και αναντικατάστατο στέλεχός τους. Έχει σταθερά πολύ καλή απόδοση και η προσφορά του στην ομάδα είναι τεράστια και ανεκτίμητη.

Φυσικό ήταν, λοιπόν, ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, που είναι πραγματικό «μηχανάκι», να «κεντρίζει» το ενδιαφέρον μεγαλύτερων σωματείων. Μεταξύ αυτών και η Τορίνο, οι άνθρωποι της οποίας είχαν εντυπωσιαστεί από το ταλέντο του Βραζιλιάνου μεσοαμυντικού, στο φιλικό παιχνίδι που είχαν δώσει οι «Φαίακες» με την ιταλική ομάδα, τον Ιούλιο του 2008 στο Μπολζάνο.

Στις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, έχουν «φουντώσει» οι φήμες περί ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για τον Γκουστάβο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φέρεται να επιθυμεί την ένταξη του 27χρονου δεξιού μπακ-χαφ στο δυναμικό του, τον ερχόμενο Γενάρη, όμως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δηλώνει άγνοια επ’ αυτού και σε δηλώσεις του στο σάιτ www.corfucorner.gr τόνισε τα εξής:

«Όχι, δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση από τον ΠΑΟΚ και ούτε μπορώ να ξέρω αν υπάρχει ενδιαφέρον για μένα. Σίγουρα ούτε και ο μάνατζέρ μου γνωρίζει κάτι, αλλιώς θα μου το έλεγε αμέσως. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος, όμως αυτή τη στιγμή εκείνο που με νοιάζει είναι να βοηθήσω την ομάδα μου, την Κέρκυρα, να επιτύχει τον στόχο της».

«Να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο Champions League!»

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το μεταγραφικό σαφάρι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ ενόψει της περιόδου του Ιανουαρίου. Ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου σε συνεννόηση με τον Φερνάντο Σάντος και τον Ζήση Βρύζα ψάχνουν για έναν παίκτη που θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ένας-δύο βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα και πρόκειται για ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν λύση στο σκοράρισμα. Ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε χθες το πρώτο του ταξίδι στο Βέλγιο και στη διάρκεια της ημέρας τα είπε με τους κ.κ. Σάντος και Βρύζα. Το επόμενο διάστημα οι τρεις άνδρες θα συζητήσουν τις προτάσεις που έφερε ο τεχνικός διευθυντής.

«Σας διαβεβαιώνω ότι και ως τεχνικός διευθυντής θα είμαι ο Σέρτζιο που έχετε γνωρίσει. Ίσως από εδώ και πέρα θα είμαι λίγο περισσότερο διπλωμάτης. Ωστόσο, το κέρδος που έχω από το ποδόσφαιρο παραμένει άθικτο. Το να πετύχεις να κάνεις τον ΠΑΟΚ να φτάσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο, δεδομένου ότι το μπάτζετ του απέχει πολύ από αυτά των ομάδων της πρωτεύουσας», δήλωσε ο Πορτογάλος σε βελγική εφημερίδα.

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος άσος μίλησε για τη σχέση του με τον Ντ’ Ονόφριο: «Όταν πέθανε ο πατέρας μου ήταν ο άνθρωπος που μου στάθηκε. Ήταν πάντα δίπλα μου στην καριέρα μου και του χρωστάω πολλά. Οποτεδήποτε με χρειαστεί, για οποιονδήποτε λόγο, θα κάνω τα πάντα για αυτόν. Όταν ανέλαβε αυτός τη Σταντάρ, όλα πέθαιναν, αλλά τώρα την έφτασε να αγωνίζεται στο Champions League. Και εγώ το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω με τον ΠΑΟΚ».

Στην ενδεκάδα ο Φωτάκης

Με 4-3-3 θα παρατάξει ο Φερνάντο Σάντος τον ΠΑΟΚ στον αυριανό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα με τη Λάρισα στην Τούμπα. Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Φωτάκη αντί του Αμπουμπακαρί, ο οποίος ήταν να πάρει τη θέση του Γκαρσία.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις στην ενδεκάδα, ο κ. Σάντος θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραμπατζή, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ο Βιτόλο, ο Ίβιτς και ο Φωτάκης. Αριστερό εξτρέμ θα παίξει ο Βιεϊρίνια, ο Κουτσιανικούλης στα δεξιά και στην κορυφή θα βρίσκεται ο Μουσλίμοβιτς.

* Αρκετές είναι οι ομάδες που ενδιαφέρονται ή θα ασχοληθούν άμεσα στο μέλλον με τον Ρικάρντο Ματίας Βερόν, ο οποίος έχει συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο. Ο Αργεντινός βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Καβάλας, ενώ από την Κύπρο υπάρχει επίσης ενδιαφέρον.

Η περίπτωση Καστίγιο…

Ανοιχτή αφήνουν στον Ολυμπιακό την περίπτωση επιστροφής του Νέρι Καστίγιο στην ομάδα. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει εκφράσει επανειλημμένα τη λατρεία του για τους Πειραιώτες και μάλιστα πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε πει: «Μόνο μια ομάδα είναι για εμένα. Και αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Μόνο ο Ολυμπιακός», ήταν τα λόγια του ποδοσφαιριστή στους ανθρώπους του συλλόγου.

Η υπόθεση «Καστίγιο» θα εξεταστεί, εφόσον ο διεθνής παίκτης με το Μεξικό μείνει ελεύθερος από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, και μόνο τότε οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εκτιμάται ότι θα κάνουν την κίνησή τους. Εκείνο, όμως, που προβληματίζει τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι το γεγονός ότι ο Καστίγιο από τότε που έχει φύγει δεν έχει αγωνιστεί ούτε στην Ουκρανία, ούτε στην Αγγλία και έχασε τη θέση που είχε στην εθνική του ομάδα.

Ανάλογη περίπτωση είναι εκείνη του Λούα Λούα. Ο Κονγκολέζος επιθετικός δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο - σε υψηλό επίπεδο – για περίπου 1,5 χρόνο, αγωνιζόμενος στην Αλ Αράμπι. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν δημοσιεύματα στην Αγγλία που τον ήθελαν κοντά στην Τότεναμ ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, όμως φαίνεται ότι «χάλασε» η δουλειά και ο 29χρονος παίκτης ψάχνεται ακόμα να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ψήφισε Αντριάνο!

Τον Αντριάνο έχρισε MVP της φετινής Φλαμένγκο ο Ζίκο, ο οποίος είναι πιθανό να προτείνει τον συμπατριώτη του επιθετικό στη συνάντηση που θα έχει με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ερωτηθείς αν θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της βραζιλιάνικης ομάδας, ο 56χρονος προπονητής απάντησε:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος με την καριέρα μου ως προπονητής και θέλω να συνεχίσω σε αυτό το πόστο. Υπέγραψα συμβόλαιο δύο χρόνων με τον Ολυμπιακό, αλλά στη δουλειά μας ο προπονητής είναι σχεδόν πάντα προσωρινός», είπε αρχικά και προσέθεσε:

«Κανείς δεν έχει τα κίνητρα για να κλείσουν οι πόρτες της Φλαμένγκο για μένα. Γνωρίζω τα σχέδια και τα πλάνα που έχουν όλοι οι υποψήφιοι και δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους. Τα προβλήματα, πάντως, είναι πολύ μεγαλύτερα απ' όσο γνωρίζουν».

Η επιστροφή του Γκαλέτι

Στους αγωνιστικούς χώρους, έπειτα από ένα μήνα, θα επιστρέψει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στον αυριανό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) αγώνα του Ολυμπιακού στην έδρα της Ξάνθης. Ο Αργεντινός θα πάρει τη θέση του στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και ο Ζαϊρί θα παίξει στο αριστερό (σ.σ.: ο Λεονάρντο θα μείνει στον πάγκο).

Σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο Ζίκο, κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Νικοπολίδης, ο οποίος θα έχει τους Γκαλίτσιο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Μπράβο μπροστά του. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού και ο Μαρέσκα. Πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου θα βρίσκεται ο Όσκαρ.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν από ψηλά τους Ακρίτες, να κλίνουν όλοι προς τα μέσα και να ανεβαίνουν όσο πιο ψηλά μπορούν στις επιθέσεις.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Ντομί, Λεονάρντο, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης και Γ. Παπαδόπουλος. Στην Αθήνα θα μείνουν ο Τοροσίδης (που βρέθηκε θετικός στη νέα γρίπη και πολύ δύσκολα θα παίξει με την Άρσεναλ), ο Στολτίδης, ο Ντιόγο, ο Ντάρμπισαϊρ (αναμένεται να είναι έτοιμοι με το νέος έτος) και ο Λεντέσμα.

* Σήμερα θα καταθέσει στον εισαγγελέα Πειραιά ο Νικοπολίδης για όσα φέρεται να είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης σε προπόνηση του Ολυμπιακού πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Προσοχή στον Γκαλέτι

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι επιστρέφει στην ενεργό δράση και φυσικά όλοι στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως αυτή τη φορά ο Αργεντινός δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού. Είναι φανερό πως φέτος έχουν γίνει λάθη με τον μέσο των «ερυθρόλευκων», τα οποία και στοίχισαν την απουσία του.

Δεν ξέρω αν οφείλονται στην προετοιμασία, στους γυμναστές ή στο ιατρικό τιμ. Είναι πάντως γεγονός πως κάτι έχει πάει στραβά. Ο Γκαλέτι έχει λείψει φέτος πολύ από την ομάδα. Κατά την άποψη μου η παρουσία του στην ενδεκάδα μπορεί να ανεβάσει ένα επίπεδο την απόδοση ολόκληρης της ομάδας.

Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ηγέτη, να μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του όταν αυτό είναι αναγκαίο και ο Αργεντινός έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Εχουν λείψει φέτος οι εμπνεύσεις του, οι σέντρες του, οι ασίστ, αλλά και τα γκολ που πετύχαινε. Αρκετοί υποστηρίζουν πως ο Γκαλέτι δεν είναι... φανατικός της προπόνησης. Αυτό μπορεί και να ισχύει, αλλά δεν είναι κάτι που ανακαλύψαμε φέτος. Ετσι ήταν από την πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα, όμως όλες οι προηγούμενες σεζόν του ήταν «γεμάτες».

Αρα, αλλού ήταν το πρόβλημα. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως αυτή τη φορά η επιστροφή του παίκτη θα διαρκέσει παραπάνω από 2-3 παιχνίδια. Η παρουσία του Γκαλέτι είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη στο φετινό Ολυμπιακό.

Σήμερα (;) το ραντεβού

Το πολυαναμενόμενο ραντεβού του Νίκου Νοτιά με τον Χαράλαμπο Κοζώνη δεν έγινε χθες καθώς ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μετέβη στη Φλόριντα λόγω κακοκαιρίας. Το ραντεβού μεταξύ των δύο ανδρών μετατέθηκε για σήμερα και εκτός νέου απροόπτου αναμένεται να μπουν οι υπογραφές στο προσύμφωνο μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ. Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο των παικτών της ΑΕΚ προς την διοίκηση για τις πληρωμές.

Η αναβολή της συνάντησης μεταξύ του Νίκου Νοτιά και του Χαράλαμπου Κοζώνη σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και ιδιαίτερα ο λόγος που αυτή τελικά δεν έγινε. Οι φίλοι της «Ένωσης» συνεχίζουν να αγωνιούν και περιμένουν να δουν αν θα γίνει τελικά σήμερα η πολυαναμενόμενη συνάντηση.

Η απόφαση των απλήρωτων παικτών

Η επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον φορμαρισμένο Γκουστάβο Μαντούκα, τον πρωταγωνιστή απέναντι στον ΠΑΟΚ Νάτσο Σκόκο, αλλά και τον Ισμαέλ Μπλάνκο, προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις.

Ο προπονητής της «Ένωσης» δεν εξήγησε σε κανέναν αυτή του την επιλογή και πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση των απλήρωτων παικτών. Οι παίκτες δεν έχουν πάρει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κάποια απάντηση από τη διοίκηση στο τελεσίγραφο που έχουν θέσει. Ως γνωστόν, τη Δευτέρα δέκα παίκτες πήγαν στην τράπεζα με επιταγές που αποδείχτηκαν ακάλυπτες και η οργή τούς οδήγησε σε ωριαία συζήτηση στους Θρακομακεδόνες, όπου αποφασίστηκε να δοθεί διορία στη διοίκηση μέχρι σήμερα. Στην ένταση της στιγμής ελήφθη η απόφαση για αποχή από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, όσο περνούν οι μέρες όμως η ιδέα δεν βρίσκει πολλούς υποστηρικτές, αν και υπάρχουν παίκτες που θεωρούν πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να κινητοποιηθεί η διοίκηση. Στη χθεσινή προπόνηση στον «βούρκο» των Θρακομακεδόνων δεν έγινε κάποια συζήτηση επί του θέματος. Αυτή θα γίνει εκτενώς σήμερα.

Έξω ο Νέμεθ


Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησε και χθες ο Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος δεν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ ούτε στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Η «Ενωση» χρειάζεται αυτόν τον εξαιρετικό επιθετικό (πόσω μάλλον σε ένα ματς από το οποίο θα λείπει και ο Σκόκο), αλλά ο 20χρονος φορ που τραυματίστηκε με την εθνική Ουγγαρίας δεν έχει αποθεραπευτεί. Ο Μιχάλης Παυλής, πάντως (τρίτος και τελευταίος επιθετικός του ρόστερ), προπονήθηκε κανονικά χθες και βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή. Ο τραυματισμός που υπέστη στην προχθεσινή αναμέτρηση με την Εβερτον (κάκωση στον αγκώνα) κρίθηκε επιπόλαιος.

Σαραβάκος: «Δεν λειτούργησε το κέντρο»

Την άποψη ότι η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού δεν λειτούργησε στο χθεσινό παιχνίδι με τη Γαλατασαράι εξέφρασε ο Δημήτρης Σαραβάκος, όπως αναφέρει στη «SportDay», όπου αρθρογραφεί από την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

«Δεν είναι η επιθετική γραμμή αυτή που "βάρυνε" στην έκβαση της συνάντησης. Κατά τη γνώμη μου, η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας χθες το βράδυ ήταν το κέντρο. Μέχρι το 75ο λεπτό δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, οι μέσοι δεν είχαν τ' απαραίτητα τρεξίματα, η “Γαλατά” κέρδισε καθαρά τον νευραλγικό αυτόν χώρο και γενικά δεν βοηθήθηκε ο Παναθηναϊκός από την αγωνιστική συμπεριφορά των χαφ. Δεν νομίζω ότι ήταν ψυχολογικό το θέμα, μια και οι “πράσινοι” προέρχονταν από ήττα στο ντέρμπι των “αιωνίων” στο Καραϊσκάκη. Έλλειψη φρεσκάδας διέκρινα. Εκεί ήταν το πρόβλημα», τόνισε ο πρώην μεγάλος άσος του «τριφυλλιού».

ΑΕΚ: Παραιτήθηκε ο Αθηνής!

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε ο Παντελής Αθηνής. Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο κ. Αθηνής εγκαταλείπει την «Ένωση» είναι, όπως αναφέρει στη δήλωσή του προς τους κ.κ. Νοτιά και Θανόπουλο, η απογοήτευσή του από την αδράνεια της διοίκησης και της μετοχικής ομάδας που έφερε τους «κιτρινόμαυρους» στην τωρινή κατάσταση.

Ο Αθηνής έστειλε την επιστολή με την παραίτησή του στους κ.κ. Νοτιά και Θανόπουλο την Πέμπτη το βράδυ, έπειτα από όλα όσα συνέβησαν και το χθεσινό «ναυάγιο» του πολυαναμενόμενου ραντεβού ανάμεσα στον Μπομπ Κοζώνη και τον Νίκο Νοτιά.

«Έπεσε» στην Πόλη

Άτυχος ο Παναθηναϊκός, γνώρισε την ήττα 1-0 από την Γαλατάσαραϊ στο «Αλί Σαμί Γεν» με γκολ του Σαρπ στο 50’. Κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους οι «πράσινοι» που υποδέχονται την Ντιναμό Βουκουρεστίου την τελευταία αγωνιστική, περνάνε στους «32» του Europa League. Νίκησαν οι Ρουμάνοι 1-0 την Στουρμ Γκρατς στο άλλο παιχνίδι του έκτου ομίλου.

Θα μπορέσουν να φύγουν με καλύτερο αποτέλεσμα οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε από την Κωνσταντινούπολη αλλά πλήρωσαν μια αδράνεια στην άμυνα και μια κόντρα της μπάλας. Με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία όμως και πλέον το «τριφύλλι» ζητάει ένα βαθμό στο ΟΑΚΑ στις 16/12 όταν και θα υποδεχθεί τη Ντιναμό Βουκουρεστίου, προκειμένου να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Το ματς

Οι «πράσινοι» μπήκαν με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι. Τα τρία αμυντικά χαφ που χρησιμοποίησε ο Τεν Κάτε, αποτελούσαν εγγύηση για τα μετόπισθεν, όπου ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε. Παράλληλα όμως, οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν έδειχναν να είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό στην επίθεση. Η τούρκικη ομάδα διαπίστωσε αδυναμία στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας του Παναθηναϊκού και «χτύπησε» σε αυτό το σημείο. Σάμπρι και Χακάν Αρντά έβαλαν στη μέση τον Δάρλα και δημιούργησαν κάποιες φάσεις από εκεί. Γενικά, το πρώτο μέρος δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις και το 0-0 ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Στο 19’ τέρμα που σημείωσε ο Σαρπ, ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής ήταν πολύ πιο τυχερός στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αφού κατάφερε να σκοράρει με τη βοήθεια του Ζιλμπέρτο. Στο 50’ μετά από χτύπημα φάουλ και αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Σαρπ έπιασε το σουτ, η μπάλα βρίσκει στον Βραζιλιάνο μέσο του Παναθηναϊκού και αντί για άουτ, άλλαξε πορεία και βρέθηκε στα δίχτυα του Τζόρβα. Οι παίκτες του Τεν Κάτε αντέδρασαν δυναμικά και στα επόμενα λεπτά έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, πρώτα με τον Ρουκάβινα και στη συνέχεια με τον Σισέ.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω και στη φάση του 76’ όταν ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τοπάλ πάνω στον Νίνη. Σε γενικές γραμμές, οι «πράσινοι» έδειξαν να θέλουν περισσότερο να «κλειδώσουν» την πρόκριση με μια ισοπαλία, παρά να διεκδικήσουν νίκη και πρώτη θέση στον όμιλο. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις τελικά δεν κατάφεραν τίποτα από τα δύο, γνωρίζοντας την ήττα από την Γαλατάσαραϊ σε ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δεν ήταν χειρότεροι από τους αντιπάλους τους.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Φράνκο, Γκοχάν Ζαν (30' Ουζμπέκ), Τσετίν, Σαμπρί, Μπαλτά, Τοπάλ, Σαρπ, Ελάνο (73' Ακμάν), Αρντά Τουράν, Κιούελ (63' Κεϊτά), Νοντά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα (46' Σπυρόπουλος), Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (73' Νίνης), Ρουκάβινα, Σισέ

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES